Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 21:26   #271
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

W sklepiku pod blokiem od lipca są czekoladopodobne Mikołaje, ciekawe czy jeszcze z poprzednich świąt
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 21:27   #272
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Dzisiaj to jest 06.09 roku pańskiego 2013 w moim lokalnym markecie pojawiły się pierwsze artykuły świateczne. Konkretnie czekoladki, łańcuchy, najlejki na szybe i bombki.

Jestem delikutaśnie zdziwiona
Przedwczoraj widzialam w sklepie ciasteczka rozdawane na Mikołaja
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 21:28   #273
201607231707
Konto usunięte

Winter, nie wiedziałam, że znasz takie sławy Łaskawie mogę ci nawet oszczędzić śmiania się z twojego wieku. Dzisiaj.
Stary 2013-09-06, 21:31   #274
jaksy
Zasiedzenie

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

A w kwestii wynajmu mieszkań dziwi mnie, że ludzie ubarwiają ogłoszenia. Np piszą, że w mieszkaniu jest "salon i pokój z aneksem kuchennym" po czym okazuje się jak przyjeżdżam na miejsce, że salon to pokój 20m2 z prl'owską meblościanką, a pokój z aneksem kuchennym to wąska kuchnia do której wstawiono kanapę. Naprawdę, czy tacy ludzie się łudzą że jak napiszą w ogłoszeniu nieprawdę, to ktoś kto szuka czegoś innego i tak to wynajmie? Przecież to strata czasu dla jednej i drugiej strony.
Stary 2013-09-06, 21:31   #275
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Winter, nie wiedziałam, że znasz takie sławy Łaskawie mogę ci nawet oszczędzić śmiania się z twojego wieku. Dzisiaj.
No super, bo ja się zawsze strasznie przejmuję tym wypominaniem wieku Dziś pewna pani nie chciała uwierzyć, że tyle lat już pracuję w szpitalu, chyba zacznę robić zakłady o kasę

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 21:41   #276
jaksy
Zasiedzenie

Albo jeszcze jeden przykład na tracenie czasu: ogłoszenie "wynajmę samodzielną garsonierę z aneksem kuchennym i łazienką". Zdjęć brak, nie ma w tej chwili możliwości zrobić - obojętne (to był mój pierwszy najem, później już zaczęłam odrzucać ogłoszenia bez zdjęć, albo z niewyraźnymi). Ok, jadę umówiona na konkretną godzinę. Na miejscu okazuje się, że garsoniera znajduje się w małym budyneczku wybudowanym na działce za domem właściciela (w którym jak się okazało mieszkało już kilku studentów). Idziemy do budyneczku. Właścicielka otwiera drzwi - przedpokoik do którego jest wstawiona kuchenka, z przedpokoiku tyci łazieneczka. Poza tym syf, kiła i mogiła. Ale ok. Puka do drzwi za którymi miałby być nasz pokój. Puka, puka, puka. Łapie za klamkę, zamknięte. Puka, puka. Nic. Stwierdza, że widocznie lokatora nie ma, a ona nie ma zapasowych kluczy. Koniec historii. Wróciłam do domu.
Stary 2013-09-06, 21:42   #277
lone bird
Rozeznanie

A propos fikcyjnych postaci, niezmiernie dziwi mnie to wielkie pospolite ruszenie niezadowolonych fanek, które nie mogą się pogodzić z myślą, że w ekranizacji książki 50 twarzy Greya nie zagrają aktorzy, których one sobie już dawno przypisały do tych roli Śmieszą mnie te wszystkie petycje, że to Matt Bomer ma zagrać, bo inaczej one bojkotują i nie idą do kina. Tak jakby ciężko było im zrozumieć, że być może ten aktor nie nadaje się do tej roli, lub zwyczajnie nie miałby ochoty nawet występować w tego rodzaju filmie

lone bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 21:46   #278
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Dziwi mnie, że kogoś dziwi, że w dobie internetu, e booków, czytników itp rzeczy ja dalej biegam do biblioteki i wypożyczam tony książek, które potem radośnie targam ze sobą

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-09-06, 21:51   #279
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
No super, bo ja się zawsze strasznie przejmuję tym wypominaniem wieku
Własnie wiem, że bardzo sie przejmujesz, dlatego czynię ci tą łaskę

Ja się zdziwiłam, jak dwupokojowe mieszkanie z ogloszenia okazało się jednym pokojem z dużą szafą Albo aneks kuchenny czyt. kawał dechy połozony na stołkach barowych.

Cytat:
Napisane przez lone bird Pokaż wiadomość
A propos fikcyjnych postaci, niezmiernie dziwi mnie to wielkie pospolite ruszenie niezadowolonych fanek, które nie mogą się pogodzić z myślą, że w ekranizacji książki 50 twarzy Greya nie zagrają aktorzy, których one sobie już dawno przypisały do tych roli
Tak jest przy każdej ekranizacji, serio. Moim hitem jest Bower contra Pettyfer w roli Jace'a. Tyle że Pettyfer nadawałby się do tej roli jakieś 10 lat temu
Ale mnie osobiście nie dziwi, ze komuś aktor nie pasuje do postaci. Wielki oburz i hejt aktora juz tak.
Stary 2013-09-06, 21:51   #280
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwi mnie, że kogoś dziwi, że w dobie internetu, e booków, czytników itp rzeczy ja dalej biegam do biblioteki i wypożyczam tony książek, które potem radośnie targam ze sobą
Nigdy nie kupię czytnika, książka to książka, musi być papierowa
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:00   #281
Darkoz
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Ale mnie osobiście nie dziwi, ze komuś aktor nie pasuje do postaci. Wielki oburz i hejt aktora juz tak.
Ginny z HP, nie wybaczę nigdy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:01   #282
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Nigdy nie kupię czytnika, książka to książka, musi być papierowa
Eee, no ja miałam do wyboru czytać kilka książek rocznie, bo mnie zwyczajnie nie stać na wydanie 35zł za dwie-trzy godziny rozrywki, albo być zdaną na łaskę kupujących coś znajomych, albo na biblioteki które zazwyczaj mają rzeczy które już czytałam, albo poprosić o czytnik w ramach prezentu urodzinowego. Odkąd go mam przeczytałam jakieś 120-130 książek, czyli średnio licząc 35 za książkę - za jakieś 4,5 kafla oprócz tego czytuję też książki papierowe od znajomych, wartościowe sobie kupuję jeżeli mam ochotę/fundusze, wygrane/dostane i tak dalej.

Dziwi mnie, że ktoś tak strasznie chce mieć tę papierową książkę, bo kurde, treść jest taka sama na czytniku i na papierze a nie trzeba tego dźwigać, nie ma się problemu ze składowaniem (mieszkam w małym mieszkanku, miałam problem z ustawianiem książek już), na wakacje bierze się coś ważącego 250g a nie 8 kilo...

Na szczęście znam masę osób które się zarzekały, że nie, że czytnik fuj, bo trzeba wąchać książki i ustawiać je na półkach, a jak przeczytały kilkanaście stron na moim kindlu to stwierdziły, że papier papierem, ale wygoda to drugie, i zamówiły sobie własne w tempie ekspresowym przynajmniej z 7 czy 8 moich znajomych pod "moim wpływem" (bo ja generalnie nigdy nie namawiam, ale w moim środowisku się dużo czyta, więc wiele osób jak u mnie widziało to chciało spróbować) sobie sprawiło kindle, nikt nie żałuje.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:04   #283
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Eee, no ja miałam do wyboru czytać kilka książek rocznie, bo mnie zwyczajnie nie stać na wydanie 35zł za dwie-trzy godziny rozrywki, albo być zdaną na łaskę kupujących coś znajomych, albo na biblioteki które zazwyczaj mają rzeczy które już czytałam, albo poprosić o czytnik w ramach prezentu urodzinowego. Odkąd go mam przeczytałam jakieś 120-130 książek, czyli średnio licząc 35 za książkę - za jakieś 4,5 kafla oprócz tego czytuję też książki papierowe od znajomych, wartościowe sobie kupuję jeżeli mam ochotę/fundusze, wygrane/dostane i tak dalej.

Dziwi mnie, że ktoś tak strasznie chce mieć tę papierową książkę, bo kurde, treść jest taka sama na czytniku i na papierze a nie trzeba tego dźwigać, nie ma się problemu ze składowaniem (mieszkam w małym mieszkanku, miałam problem z ustawianiem książek już), na wakacje bierze się coś ważącego 250g a nie 8 kilo...

Na szczęście znam masę osób które się zarzekały, że nie, że czytnik fuj, bo trzeba wąchać książki i ustawiać je na półkach, a jak przeczytały kilkanaście stron na moim kindlu to stwierdziły, że papier papierem, ale wygoda to drugie, i zamówiły sobie własne w tempie ekspresowym przynajmniej z 7 czy 8 moich znajomych pod "moim wpływem" (bo ja generalnie nigdy nie namawiam, ale w moim środowisku się dużo czyta, więc wiele osób jak u mnie widziało to chciało spróbować) sobie sprawiło kindle, nikt nie żałuje.
Ja wąchać nie muszę, dźwigam pojedynczo, żeby móc czytać w autobusie, a należę do paru bibliotek i pozycji mi do lektury dłuuuugo nie zabraknie

Stary 2013-09-06, 22:08   #284
saane
Zakorzenienie

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Ja lubię czytać i na czytniku, i na papierze. Wszystko ma swoje plusy i minusy.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:10   #285
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Ja wąchać nie muszę, dźwigam pojedynczo, żeby móc czytać w autobusie, a należę do paru bibliotek i pozycji mi do lektury dłuuuugo nie zabraknie
Ja w moim rodzinnym, niedużym mieście miałam już problem żeby znaleźć coś, co mnie zainteresuje być może tu, w Krakowie, nie miałabym takiego problemu, ale jednak szkoda mi czasu na jeżdżenie do biblioteki i lubię to, że jak ktoś mi poleci jakąś książkę to prawie zawsze mogę ją zacząć czytać dosłownie za chwilę, jeżeli mam ochotę

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
Ja lubię czytać i na czytniku, i na papierze. Wszystko ma swoje plusy i minusy.

ja na przykład nie potrafię się uczyć z czytnika. Wszystkie badania do magisterki drukowałam żeby móc sobie na spokojnie przeczytać papierowo, móc wracać do rzeczy które mi były potrzebne i tak dalej.

I podkreślać. To jest najgorsze w czytniku - nie da się nic podkreślać
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:12   #286
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Ja nie lubię czytać dłuższych tekstów z ekranu. Forum, czy jakieś artykuły w necie to jeszcze ujdzie ale jakieś dłuższe teksty to dla mnie masakra. Bardzo mało podróżuję, więc to też dla mnie nie problem. Poza tym lubię patrzeć na moje książki

Jak dla mnie niech sobie każdy czyta jak mu wygodnie, ja wolę tradycyjną wersję
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:15   #287
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość

Wygląd aktorki - samobój twórców No nie spodziewali się, ze ksiażkowa wyrośnie na za☠☠☠istą dupę, a filmowa na wypłosza
Ogólny marazm i nijakość postaci -NIE WYBACZĘ. Niech zginą!
Stary 2013-09-06, 22:20   #288
Ewelina_Waw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość

Ja też . Według mnie HP powinien być z jakąś mega seksbombą w ramach wynagrodzenia za to wszystko co przeżył i zrobił dla świata czarodziejów, a nie z takim wypłoszem
Ewelina_Waw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:34   #289
Darkoz
Zakorzenienie

Jak ona w ogóle wyglądała w tej ostatniej scenie?! Szczęka jak dwie Daniela, postarzona do absurdu, podczas gdy jej starszy brat dalej wyglądał młodo.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:43   #290
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Dzisiaj to jest 06.09 roku pańskiego 2013 w moim lokalnym markecie pojawiły się pierwsze artykuły świateczne. Konkretnie czekoladki, łańcuchy, najlejki na szybe i bombki.

Jestem delikutaśnie zdziwiona
, a nie powinny napierw być sklepy pełne zniczy i kwiatów?
Cytat:
Napisane przez lone bird Pokaż wiadomość
A propos fikcyjnych postaci, niezmiernie dziwi mnie to wielkie pospolite ruszenie niezadowolonych fanek, które nie mogą się pogodzić z myślą, że w ekranizacji książki 50 twarzy Greya nie zagrają aktorzy, których one sobie już dawno przypisały do tych roli Śmieszą mnie te wszystkie petycje, że to Matt Bomer ma zagrać, bo inaczej one bojkotują i nie idą do kina. Tak jakby ciężko było im zrozumieć, że być może ten aktor nie nadaje się do tej roli, lub zwyczajnie nie miałby ochoty nawet występować w tego rodzaju filmie
Ale Bomer chyba był poważnie brany pod uwagę, aczkolwiek mnie on z wyglądu nie pasował, ja jestem za Gabrielem Machtem i zdania nie zmienię

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Dziwi mnie decyzja sędziego w meczu, który się właśnie skończył
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:56   #291
201607231707
Konto usunięte

Koza, zapomniałaś o fryzurze na Margaret Tatcher!
W ogóle wszystkie sceny z Ginny wywołują u mnie facepalm. Między dwoma betonowymi słupkami jest większe napięcie niż miedzy nią a Harrym -.-
Stary 2013-09-06, 23:06   #292
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Kolejny raz dziwi mnie jak ktoś w dyskusji powołuje się na fakt, że jest dłużej na forum

Stary 2013-09-06, 23:10   #293
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
Kolejny raz dziwi mnie jak ktoś w dyskusji powołuje się na fakt, że jest dłużej na forum
Może my czegoś nie wiemy, a dłuższe i częstrze przebywanie na forum dodaje jakiejś tajemnej wiedzy.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:11   #294
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Może my czegoś nie wiemy, a dłuższe i częstrze przebywanie na forum dodaje jakiejś tajemnej wiedzy.
Nie dyskutuj ze mną, jestem tu dłużej mała

Stary 2013-09-06, 23:12   #295
201607231707
Konto usunięte

I masz więcej postów, nie zapomnij!
Stary 2013-09-06, 23:12   #296
maniowa
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że ktoś potrafi zwyzywać drugą osobę tylko dlatego, że nie lubi zespołu, którego wyzywający wielbi... przecież o gustach się nie dyskutuje.

maniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:13   #297
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
I masz więcej postów, nie zapomnij!
No i do tego mam dziecko, męża i kota

Stary 2013-09-06, 23:15   #298
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
Nie dyskutuj ze mną, jestem tu dłużej mała
Wiem, mam za mało postów, nie powinnam się więcej odzywać. Już nie będę.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:17   #299
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Wiem, mam za mało postów, nie powinnam się więcej odzywać. Już nie będę.
No nie, z taką ilością postów nie istniejesz Idź na wyliczanki ponabijać licznik

Stary 2013-09-06, 23:20   #300
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Dziwią mnie ludzie lubiący Ezrę z PLL. Ani toto ładne, ani roli nie ma jakiejś fajnej...
Mnie też.
Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
Po książce zmieniliby zdanie Dziwi mnie, że tak wielu osobom podoba się Caleb.

Cytat:
Napisane przez Bea_91 Pokaż wiadomość
Ezra wszystko psuje swoim nudnym charakterem mam nadzieje że okaże się psychopatą
Tak, tak , tak. Jedynie psychopata uratuje ta nudną postać.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości