|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Hejka
Wróciłam z SR ,dzisiaj było o wypisie i o pierwszej pomocy w czasie zadławienie i po utracie oddechu..Wzięłam trochę próbek z Emolium i Linomag oliwkę.Myślałam że coś więcej dadzą ale dobre i to ![]() Cytat:
Ładny kolor i fajny pies ![]() Cytat:
Oni maja obowiązek Ci pomóc a nie robić łaskę. I jeszcze wmawiają winę kompa Kiedyś jak miałam stacjonarny internet z info netu po prostu dzwoniłam na infolinię i zawsze brak sygnału łączył się z tym że to u nich było albo coś wyłączone albo źle działało. Tele tez podobno mają do Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie jesteś sama Cytat:
Podgrzewacza nie kupuje,będę w kąpieli wodnej podgrzewać. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
A gdzie masz tą imprezkę na śląsku ? ;> jeżeli masz pewnych ludzi ze przyjdą w niezależnie jaki dzień to super. SZwagierka robiłą w czwartek i z 95 osób przyszło 50 z czego 10 odmówiło dzień przed a 2 tego samego dnia- po prostu nie przyszły.
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedyś jak byłam w niedzielę na weselu to w Raciborzu
|
|
|
|
|
#994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no z ta netia to ja mam same problemy... :/ ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
ja co prawda koło pyskowic nie mieszkam, ale jedzie sie do mnie moze 30 minut samochodem ;p 45 busem ;p ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
musze kupić !! Trele - jak to ciasto jabłecznik z orzechem ? dobre? zapodasz jakimś przepisem? Ja myślę o serniku na zimno- piekarnik mi nie działa, ale to wiecie ( jak chce cos z piekarnika to cisne na mieszkanie do mamci;p ) z jakimiś owockami i galaretką
|
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh ta Wasza sytuacja niekomfortowa i dla Ciebie i dla szwagierki. Myślisz że będą jeszcze próbować? ![]() Cytat:
![]() A potem przeżywam,mam wyrzuty sumienia i rozmyślam jaki ze mnie głupol ![]() Cytat:
Wiem że łatwo się pisze,ale los się odwróci i zobaczysz w niedzielę będzie lepiej z przepływami.Wiem jak się martwisz,ale jesteś pod b.dobra opieką i wszystko potoczy się ok. Poza tym wiesz jak to z lekarzami czasem jest. Trzymam bardzo mocno za Was kciuki,jesteście mi bliskie Oni nic nie dają na poprawienie przepływów? |
|||
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni tutaj to nic nie dają tylko obserwują Zobaczymy co polska ginka powie i na to podwyższone ciśnienie też Może ona cos przepisze...
|
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle stron
![]() Przyznaję się, że nie nadrobilam, chociaż widziałam, że ciekawe rzeczy tam pisałyście Ale nie mam siły Melduję, że wózek doszedl, jest piękny a foto będzie jutro Buziaki
|
|
|
|
#999 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż tez wolałabym końcówkę października. Trele Do dentysty!Lepiej to skonsultować Ktoiula Brawo dla prababci za gest ![]() Przynajmniej uczciwy sprzedawca ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
A zakupy niezłe i za jaką kasa małą ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, trzymam kciuki aby jednak te przepływy były dobre i lekarz się pomylił
![]()
|
|
|
|
#1001 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wcześniej uciekłam bez pożegnania, ale na pół godziny przed przypomniało mi się, że mamy dzisiaj SR i trzeba było się na szybko ogarnąć. Cytat:
A poza tym o szczepionkach oraz o łatwym planie dnia (na podstawie książi Język niemowląt). Super te zajęcia są.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz lece spać, jutro nadrobię
|
|
|
|
#1003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostałam wiadomość od kuriera, że odebrał wózek ![]() Cytat:
Cytat:
U nas nawet po potwierdzeniu pare osób nie przyszło i były luki przy stole Tak sobie sprawdzam wagę maluszków na różnych stronach i Majcia sie mieści w normie, czyli chyba nie jest tak najgorzej z tymi przepływami mam nadzieję, że będzie rosła ładnie dalej Anoula możesz mi dopisać wizytę z usg w szpitalu 13.09 na 10.55 Jutro dam znać co do niedzieli, bo dziś nie mogłam sie dodzwonić, chyba za późno próbowałam... |
|||
|
|
|
#1004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do ciśnienia... jak pewnie sama zauważyłaś wszystkie z ciśnieniem bierzemy dopegyt... ja nie mam po nich żadnych skutków ubocznych, może i u Was jest jakiś odpowiednik tego? bo np po fenku to mi pikawa mam wrażenie że siądzie na dobre. . Cytat:
Cytat:
|
|
#1005 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mogę sobie tylko wyobrażić jak Ci ciężko z puchnięciem,ciśnieniem i lekami.Ale dasz radę już naprawdę tak niedługo! Bliżej niż dalej. A ja mam ostatnio takie parcie na ciasta,ciasteczka,drożdżó wki jak nigdy! Normalnie muszę jakieś ciacho wsunąć bo inaczej nie mogę żyć. No i waga się zbuntowała bo +2 kg w 2 dwa tygodnie Cytat:
Cytat:
Czeka nas jeszcze w przyszłym tygodniu zwiedzanie porodówki po raz drugi i wykład o porodzie A Tymono dzisiaj tak mi się ruszał na SR że myśłałam że coś się dzieje. Wypychał się ,przepływał,kopał albo boksował .Czułam pod ręka jakąś twardą część,głowa czy dupcia ![]() Może się przekręcił bo brzuszek jakby zmienił mi trochę kształt na taki bardziej wypchany do przodu. W ogóle skapnęłam się że 20.09 mam 2 wizyty,rano u ginki w przychodni i po południu u niej USG prywatnie. Anoula Popraw mi proszę 20.09 godzinę 15.00 Adosienka Przeszedł Ci ból brzucha? |
|||||
|
|
|
#1006 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
U mnie babeczka bardzo dużo ciekawych rzeczy mówi i bardzo się cieszę z tych zajęć. Robię dużo notatek, ale wiedzy nigdy za wiele. ![]() Aaaa i jeśli któraś z Was będzie rodzić w Katowicach (ale nie wiem w jakim szpitalu) to może ją spotkacie, bo pracuje jako położna oraz doradca laktacyjny.
|
|||
|
|
|
#1007 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ktos pytal czy zamocowane sa adaptery podwyzszajace...na zdjeciu juz jest gondola przypieta na jednych adapterach,ale sa niby jeszcze jakies luzem dodatkowe,moze da sie jeszcze wyzej,ale nie wiem czy jest potrzeba Cytat:
Cytat:
![]() A jutro dziewczyny prosze duzo niepisac,bo ja wracam na forum dopiero w niedziele,jutro caly dzien poza domem,a wieczorem wpada znajoma...wiec do niedzieli kochane,milej soboty...podobno ma byc sloneczna i ladna,wiec wszystkie uszy i brzuchy do gory ![]() Dobrej nocki |
|||
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
no mi cięzko nie ukrywam, ale chce dla małego jak najlepiej. Spokojnie poczekam na jego porę. :P
ruchy mnie zaczynają już tak boleć że bolec, już nie czuje fajnego kopa tylko aż ból że za każdym razem 'syknę' i mój sie stresuje.. są na to jakieś rady? i w ogóle czuje go tylko i wyłącznie po prawej stronie pod żebrem, tak że jak się schyle albo cos to czuje taki mega dyskomfort. Jedyny plus tego wszystkiego że odpuściło mi sikanie co 5-10 minut... choć wole SN i chce by sie spowrotem znalazł na miejscu ;D a jak bedzie konieczna CC to mam nadzieje ze nie bede musiala czekać do 40tc bo chyba sie nie zwleke z łoża... Szkoda że to ostatnie SR.. u mnie położna powiedziałą ze moze mnie po oddziale przeprowadzic, ale przecież ja tam byłam.. i po trakcie porodowym... ale też tam byłam wiec nie widziałam sensu jechać specjalnie po to. zreszta wtedy na warsztaty bym nie mogła iść. ![]() Mój maż jak wczoraj oglądaliśmy sposób na teściową mówi : M- może mi tam powiedzą jakiś ciekawy sposób na teściową? ![]() J- a to moze mi podpowiedzą, bo Ty chyba nie potrzebujesz...? ;> M- no nie potrzebuje, ale ty już przecież masz... J- jaki mam sposób na teściową? M- maly kaliber 9mm myślalam ze padne . :P
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze taką krótka notkę z karmienia piersią,którą chciałam Wam tutaj napisać,właśnie mi przypomniałaś ![]() Notowałam właściwie niewiele,to co najbardziej mnie zaciekawiło i czego wcześniej nie wiedziałam/nie słyszałam. Cytat:
![]() Podobno to ostatni taki ładny letni weekend.Pewno że trzeba wykorzystać czas i pogodę |
||
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prowadzi jakiś polski gin/położna? 1200 to wcale nie mało!Na pewno przybierze |
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie przecież oddział doskonale znany więc nie masz po co się naoglądać znowu. Świetny sposób na teściową
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Paula, Slonce sama w pierwszej wiadomości napisalas ze Maja jest poniżej sredniej a nie norm
.Przecież nie wszystkie dzieci muszą być wielkie (wiem cos o tym :P). Będzie dobrze a na przeplywy sa leki. Moja sis brała. Zle ułożenie dziecka może zaklamac wynik. U nas ostatnio nie było szans na pomiar. Musisz być dobrej myśli! Nadrobilam wszystko ale dziś mam dzień pt. "Gdybym dziś urodzila, to babyblues murowany" wiec raczej nic nie napisze. Co dzień/wieczór zastanawiam sie czy to będzie DZIS bo nie czuje sie za super. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może po 35 tc zrozumiesz . Zycze Ci oby nie
A tak serio , to ja strasznie boję się wywoływania porodu , to co oni tu czynia z kobieta po terminie to jakiś koszmar . Już nie mówiąc że biora się za to późno - moja znajoma ma wpisane w papierach 43tydzien . Ja cały czas licze na to ze pewnej nocy Majeczka obudzi mame hasłem ; WYCHODZIMY Cytat:
![]() DENTOSEPT mam , tu w Polskich sklepeach jest wszystko , ale całkiem o nim zapomniałam . Dziekuje Cytat:
|
|
#1016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś tam skumam Cytat:
![]() I co poprawiły się jej ?? Wybeczałam sie i już myślę pozytywnie ![]() przytulam mocno - jutro będzie lepiej Niech synuś ładnie czeka w brzusiu, ma jeszcze czas na wyjście |
||
|
|
|
#1017 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będziesz miała chwilkę to wpisz to o karmieniu piersią, też się przyda. Ja bardzo dużo notuję, w ogóle babeczka dużo opowiada i to na prawdę ciekawych rzeczy, a spotkanie trwa ok. 2godz więc nie sposób byłoby wszystko spamiętać. Cytat:
Tekst TŻ powala! Ale żeby tak sam z siebie na swoją mamusie mówił, no nie wierzę!
|
||
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znasz dnia ani godziny ![]() Oby pomogło już nadstawiam talerzyk ale pysznie wygląda |
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Nie wiem jak wypadly przeplywy ale Oliwia urodzila sie w dniu terminu i zabraklo jej do 3 kilo jakie 50g wiec w normie. Tyle, ze moja cudowna siostra w ciąży palila.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Pogryzam pistacje,ale już mi się kończą
![]() Wkleję Wam,może się przyda krótka notka o KP: Prawidłowe karmienie dziecka: * nie ma prawa boleć mamę * nie słychać cmokania * dziecku nie zapadają się policzki * mięśnie żuchwy poruszają się w okolicy uszu * otoczka piersi jest widoczna poniżej ust dziecka niż nad nimi * dziecko powinno złapać brodawkę wraz z większa częścią otoczki * podbródek i nos są blisko piersi * matka nie deformuje piersi ręką Karmienie możemy rozpocząć w ten sposób że drażnimy okolice usteczek palcem,wtedy dziecko szeroko otwiera buźkę.Kończymy wkładając delikatnie mały paluszek w kącik ust (maluch puszcza pierś) Noworodek wypija jednorazowo (ml) * do 10 dnia życia 10x(n-1) gdzie n-oznacza dzień życia * od 1 miesiąca 100 +(n x 10) gdzie n-oznacza miesiąc Oczywiście to schemat którego nie musi się dziecko trzymać.Żeby zobrazować np w 4 dniu życia potrzebuje jednorazowo wypić 30 ml (około 2 łyżki stołowe). Najlepiej jeśli jest 8-10 karmień na dobę,ale minimum to 6! Trzeba pamiętać o kryzysie laktacyjnym który może pojawić się między 3-6 tygodniem życia. Ciekawostka: W czasie karmienia pracuje u noworodka 220 mięśni twarzo-czaszki. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Napisałam poniżej o kp ![]() Jeśli masz też coś fajnego to pisz lub skanuj.Można zawsze coś wybrać dla siebie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

śliczny apartament ;D
( to chyba od tej dawki leków tak mi sie obniżyło że nie umiem normalnie funkcjonować... )

Ale myślę, że jeszcze na sam koniec, dojdzie sporo rzeczy, to sobie zamówię ostatnim rzutem

ffi cial&client=firefox-a&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=o g&sa=N&tab=wi&ei=NC8qUsDu Lo324QTdxYHYBQ&biw=1440&b ih=763&sei=OC8qUvagEc_o4Q TUtIGAAw#facrc=_&imgdii=_ &imgrc=aYHB7GSXZDupwM%3A% 3B4oDlTKaxFF-0IM%3Bhttp%253A%252F%252F images.mysupermarket.co.u k%252FProducts_1000%252F2 0%252F124120.jpg%253Fv%25 3D1%3Bhttp%253A%252F%252F www.mysupermarket.co.uk%2 52Ftesco-price-comparison%252FChocolate_ Bags_Bars_And_Multipacks% 252FM_And_Ms_Crispy_Pouch _155g.html%3B724%3B957