|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2016
nie umiem się odnaleść na ebay'u
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Pani żona :)
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
to mój rocznik
![]() ja ostatniego września kończę 2 : 0 dla mnie
|
|
#2106 |
|
Raczkowanie
|
I mój, ale ja już skończyłam 20
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem stara
![]() |
|
|
|
#2108 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
eBay jest prosty
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Ja jestem stara, 25,5 juz mam
|
|
#2110 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Gwoli ścisłości
![]() Jak się licytują to przebijam ofertę
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Mama obcięła mi końcówki
![]() Teraz poczekam, aż odrośnie mi ombre i machnę sobie boba
|
|
|
|
#2114 | ||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Uważam,że to jest właśnie cała miłość związku i cała jego istota,że jedna osoba należy do drugiej ![]() No i również wybacz,ale totalnie nie rozumiem feministek i uważam to za trochę dziecinne ,takie podejście Takie szukanie na siłę problemu,którego nie ma.Kiedyś owszem-był,bo kobiety praw nie miały,a teraz?Cytat:
chcesz być taka niezależna? To po co związek? ![]() Ja uważam,że femizm się zagalopował.Kiedyś to było faktyczne walczenie o to,by kobiety miały lepiej.A teraz jest to walka,aby kobieta stała się facetem. A wg mnie kobieta ma być kobietą - nie ma być górnikiem,mechanikiem,tak jak facet ma nie być przedszkolanką. Przez feminizm faceci stali się p*zdami,chodzą w bardziej dobranych ciuchach niż kobiety i ogólnie stają się kobietami. To smutne.
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
jestem zła na siebie bo zamiast pospać w wolny dzień to już od 6 na nogach jestem ![]() dziś mam kupę roboty umyć okno posprzątać bo o 14 jadę z TŻ na motocross
|
|
|
|
#2116 |
|
Pani żona :)
|
Też jestem stara
Ja to samo, poszłam spać po 1, a wstałam o 7 mimo, że mam wolny dzień... Jakieś głupoty mi się śniły ;/
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
ja 4 dni temu skończyłam 23
a dzieci na osiedlu mówią mi dzień dobry
|
|
|
|
#2119 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Panny Młode 2016
Jaki?
Co do własności nie własności w związku to każdy mężczyzna powie że woli silną niezależna kobietę decydującą o sobie od bezwolnej dziewczynki która robi wszystko co pan powie. Przynajmniej wszyscy faceci których znam tak mają. Dziewczynka nigdy nie zostanie kobieta na całe zycie. Bo nie potrafi podjąć decyzji i nie ma siły by dzwignac małżeństwo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2016
Dzień dobry
Cytat:
![]() opowiadaj [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4267737 5]Jaki? Co do własności nie własności w związku to każdy mężczyzna powie że woli silną niezależna kobietę decydującą o sobie od bezwolnej dziewczynki która robi wszystko co pan powie. Przynajmniej wszyscy faceci których znam tak mają. Dziewczynka nigdy nie zostanie kobieta na całe zycie. Bo nie potrafi podjąć decyzji i nie ma siły by dzwignac małżeństwo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] no dobra a co ze związkami, które trwały w XIX wieku, albo jeszcze lepiej w XVIII?? Ja ostatnio czytam książkę, gdzie akcja rozgrywa się w XXwieku i mężczyzna przyjeżdża z wyjazdu służbowego a kobieta cały dzień siedzi i się przygotowywuje aby godnie, pięknie całą sobą przywitać męża, nie pracuje bo to mężczyzna wtedy zarabiał na swoją rodzinę. Gdyby nie to.. musiałaby zrezygnować z dobrodziejstw gdzie nie mogłaby sobie pozwolić na przygotowywanie się dla męża, wychowywanie dzieci, dbanie o dom - kiedyś feminizm miał zupełnie inne znaczenie a teraz w głowach się poprzewracało. Kiedyś kobieta oddawała się całą sobą mężczyźnie i nie było tragedii a teraz chciałyby być 'równe' i nie płacić za wspólną kolację w restauracji ![]() Fabuła może i być fikcją, ale takich książek jest mnóstwo a filmów na pęczki - coś w nich jest. Nie twierdzę również, że chcę kiedyś być kurą domową, bo nie.. chyba że na wychowawczym - ale to już mnie nie ominie ![]() ale miło jest kiedy kobieta czasem szanuje zdanie mężczyzny i wg jego wskazówek, czy nawet prośby stara się sprostać jego oczekiwaniom. to jest moje zdaie ![]() Ja czasem mam z tym problem, ale jak to TŻ mówi mówiąc o moim 'kiedyś feminizmie': ja już Cię tak dobrze wykreowałem, że inny mógłby mieć z Tobą niebo, ale ja je mam
![]() "Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna." Paulo Coelho Edytowane przez stokrotenka18 Czas edycji: 2013-09-07 o 09:23 |
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4267737 5]Jaki?
[/QUOTE] Dziwny bardzo. Śniło mi się, że miałam awanturę z Tż, bo się upił na jakiejś imprezie i nie pamiętał, co robił w nocy i z kim, i ja chodziłam taka załamana, i rycząca cały czas, i nie chciałam się z nim widzieć ani rozmawiać. I sobie tak siedziałam w domu i wyłam, a on przychodzi i mówi coś w stylu "nigdy wcześniej się tak nie zachowałem i nigdy później się tak nie zachowam, wybacz mi" i wyciąga z portfela (!) i mówi "mam dla Ciebie złoty, ciepły (??) pierścionek, zostań moją żoną". Pierścionek mi się nie spodobał i rzeczywiście był "ciepły" tzn. żółte złoto, a mi się podoba białe złoto i byłam rozczarowana. I mówię do niego "oświadczyłeś mi się w najgorszym momencie naszego życia" i się obudziłam. Naprawdę mega dziwny sen.
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2123 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2016
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle nie jest
![]() O zaręczynach rozmawialiśmy tylko raz. O naszych wyobrażeniach, że chciałabym, żeby były "intymne", że tylko my i nikt więcej, że takie mi się podobają. I kiedyś pierścionki na all oglądaliśmy i zawsze jak jesteśmy na mieście to ciągnie mnie do wystaw jubilerskich i sobie oglądamy i to tyle ![]() A i Tż prawie w ogóle nie pije
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4267770 2]Ja widzę różnice między bugiem wojujaca pseudofekinistka które teraz się w mediach bardzo często kreuje a bycie niezależna kobieta która decyduje o sobie. To czy zostanę w domu czy nie chce aby było moja decyzja chce być równa wobec partnera a nie niżej niż on. Dając mu prawo do decydowania o mnie wbijam się w relacje pan podwładny. Zdrowy feminizm już nie tak chętnie propagowany przez media to feminizm który mówi kobieto bądź sobie sterem i decyduje o swoim życiu. Z partnerem czy bez rób to na co masz ochotę i co uczyni Cię szczęśliwa a nie to co ktoś chce Ci narzucić. Znam dużo takich feministek i tworzą fajne związki że swoimi facetami które opierają się na szacunku i równości
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja tylko wyraziłam swoje zdanie ![]() TŻ oduczył mnie tego złego feminizmu, ale zawsze coś tam zostaje :P ale bardzo podobają mi się typy małżeństw właśnie gdzie kobieta widać że jest tym promyczkiem domu ''szyją'' a mężczyzna tą ''głową''. Ale i tak kobieta mówi głosem rozsądku ![]() Cytat:
|
|
|
#2126 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2016
Cytat:
mi ostatnio Tz uświadomił parę rzeczy chociażby to o co wojoja feministki równa płacą dla wszystkich z perspektywy pracodawcy. Ja myślałam że rzeczywiście kurcze powinnysmy dostawać tyle samo ale Tz pokazał mi druga stronę problemu - kobiety są w pracy krócej ( ciążą maciezynski) a potem bywają mniej efektywne ( w pracy myślą o tym że dziecko w przedszkolu itd). Powiedział że to nie jest regułą ale na 5 dziewczyn które zatrudniał na umowę o pracę 4 zniknęły zaraz na zwolnienie bo ciąża. A jak wróciły to ciągle urlopy. Chciałby im współczuć ale za dużo go to kosztuje w związku z tym teraz woli wszystko robić sam i nie spać przez tydzień niż zatrudniać.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
tzn mi nie przeszkadza ze płącą równo.. bo jak mi nie pasuje to zmieniam pracę, nawet o tym nie myslałam szczerze mówiąc ;D
|
|
#2128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam problemów że zdarza się że płacimy razem albo że ja płacę jak zapraszam
![]() i nie uważam że w czasie związku nie możemy zmienić wyglądu ja farbowałam włosy teraz mam naturalne a TŻ schudł 18 kg i Kocham go tak samo
|
|
|
|
#2130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

Od 12 dni mam 24 lata 

Nie płacz, że się skończyło...ciesz się, że było !!
04.06.2016

Uważam,że to jest właśnie cała miłość związku i cała jego istota,że jedna osoba należy do drugiej
chcesz być taka niezależna? To po co związek?