Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 22:15   #61
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Witam w nowej części

velika Ja wręcz przeciwnie, uwielbiam torty, wszystkie bez wyjątku Zawsze biorę dokładkę. Mogę nie zjeść mięsa, ale torta dwa kawały

basia Gratuluję zaręczyn.

mala_czarna Śliczna sukienka

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:21   #62
Soul89
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Czytałyście, że akcyza na wódkę ma pójść w górę o 15% ? A miałam w tym roku wódki nie kupować, ale chyba jednak zmienię zdanie

EDIT: a już doczytała końcówkę poprzedniego wątku nie ja jedna wpadłam w panikę widzę

My na szczęście już mamy alkohol od ładnych kilku miesięcy chłodzi się w piwnicach w domu TŻ (bo miał być ślub brata TŻ, ale kto ma wiedzieć do ślubu nie doszło, zatem brat podarował nam wódkę w prezencie).

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:25   #63
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
ijaa to teraz to i ja sie zastanawiam czy nie brac swojego tortu....
ale z drugiej strony wozic go... czy oni przyworza?
50 zl za kg to moze i nie duzo, ale na 150 os. to Twoim zdaniem ile powinnam wziac?
Szczerze mówiąc nie wiem jak z dojazdem (zapytam!), ale..

Przyjaciele mieli dość 'ciekawą' sytuację, że wzięli tort bez stojaka, bo sala miała stojak.
Okazało się, że stojak na sali popsuł się przed weselem i nikt ich o tym nie poinformował.
W trakcie wesela o 23 do Młodego podchodzi Manager i mówi, że oni mają nowy stojak i trzeba by było jakoś wyciąć dziurkę w torcie, ale oni tego nie zrobią bo sie boją, że popsują.
Sowa ma jakąś infolinię czy coś takiego, zadzwonił i oni bez szemrania i bezpłatnie przyjechali by dopasować tort do stojaka.

Wiesz co, też się zastanawiałam nad ilością.
Oni z tego co mówili na ok. 70 osób zamówili 6 kg i zostało tak ok. 1/6.
Ja myślałam, że dla nas - trochę ponad 50 osób to tak z 4kg, bo jednak w tonach to się tego nie dzieli.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-09-06 o 22:30
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:29   #64
martucha0205
Rozeznanie

kuli my mamy zamiar kupic jakies piwa biale i czerwone martini likiery jakies typu figowe i amaretto no i takie lekkie alkohole czyli drinki jakis 4% dla kobiet nie pijacych no i oczewiscie jakies mleczne ajerkoniak czy cos

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Edytowane przez martucha0205
Czas edycji: 2013-09-06 o 22:32
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:30   #65
exist_
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

My się dziś dowiedzieliśmy, że 100g na osobę mniej więcej. U nas wyjdzie 8 kg
Co nie zmienia faktu że moja mama najchętniej zamówiła by 10 kg zeby nie brakło .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-06, 22:34   #66
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Nie zdążyłam już w tamtym wątku KasiaK_080290 i mała_czarna_21 bardzo ładnie wyglądacie w swoich sukienkach. Zazdroszczę że już macie tą decyzję za sobą!

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
poznanianka1990

dokładnie tak samo mam. tylko ja kawy nie pije w ogóle, kiedys probowałam rozpuszczalną, ale mi to na zmęczenie czy senność nic nie dało, raz wypiłam o 23 a 30 min później spałam jak suseł. więc nie pije. Pozatym nie słodzę ani herbaty, ani kawy, więc niesłodzona kawa jest jeszcze gorsza. A fiusiastej jeszcze nie próbowałam Herbate , to są dni, gdzie w ciągu jednego dnia wypije z 10 szklanek uwielbiam wodę mniej, ale herbatka ciepła w zimie to moje paliwo

Wiecie co, tak sobie szukałam makijaże ślubne, znalazłam jeszcze jeden co mi się bardzo spodobał, tylko czy nie za mocny?
Boje się, żebym nie wyglądała jakby mi ktos oczy podbił
Wg mnie za mocny trochę ale jansię mało maluje więc nie jestem znawcą ;-)
Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
czeeść
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witam w nowej części

velika Ja wręcz przeciwnie, uwielbiam torty, wszystkie bez wyjątku Zawsze biorę dokładkę. Mogę nie zjeść mięsa, ale torta dwa kawały

basia Gratuluję zaręczyn.

mala_czarna Śliczna sukienka

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc nie wiem jak z dojazdem, ale..

Przyjaciele mieli dość 'ciekawą' sytuację, że wzięli tort bez stojaka, bo sala miała stojak.
Okazało się, że stojak na sali popsuł się przed weselem i nikt ich o tym nie poinformował.
W trakcie wesela o 23 do Młodego podchodzi Manager i mówi, że oni mają nowy stojak i trzeba by było jakoś wyciąć dziurkę w torcie, ale oni tego nie zrobią bo sie boją, że popsują.
Sowa ma jakąś infolinię czy coś takiego, zadzwonił i oni bez szemrania i bezpłatnie przyjechali by dopasować tort do stojaka.

Wiesz co, też się zastanawiałam nad ilością.
Oni z tego co mówili na ok. 70 osób zamówili 6 kg i zostało tak ok. 1/6.
Ja myślałam, że dla nas - trochę ponad 50 osób to tak z 4kg, bo jednak w tonach to się tego nie dzieli.
U nas nie będzie tego problemu nasbo będziemy mieć tort babeczkowy więc każdy z gości dostanie babeczke i po krzyku ;-)

Dzisiaj wieczorem dowiedziałam się ze sąsiad TZ zaprosił nas na wesele ;-) 12.10 fajnie pozbawiły się i ja będę miała okazję przetestować makijaż i fryzurę słabną

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:36   #67
martucha0205
Rozeznanie

mala czarna my tez chcemy miec tort babeczkowy macie juz cukiernie?

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
Stary 2013-09-06, 22:38   #68
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
U nas nie będzie tego problemu nasbo będziemy mieć tort babeczkowy więc każdy z gości dostanie babeczke i po krzyku ;-)
A dla mnie nie ma czegoś takiego jak tort babeczkowy - to babczeki ułożone w kształt tortu. To po prostu inna opcja - babeczki zamiast tortu, co nie do końca nam odpowiada.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-09-06 o 22:40
Stary 2013-09-06, 22:39   #69
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
kuli my mamy zamiar kupic jakies piwa biale i czerwone martini likiery jakies typu figowe i amaretto no i takie lekkie alkohole czyli drinki jakis 4% dla kobiet nie pijacych no i oczewiscie jakies mleczne ajerkoniak czy cos

Wogóle nie mam pojęcia w jakich ilościach dodatkowe alkohole kupić, jak robicie dziewczyny? Macie to jakoś obliczone?
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 22:40   #70
martucha0205
Rozeznanie

jak dla mnie pomysl fajny i orginalny i do tego poprostu wyglada jak poporcjowany tort

kuli my planujemy jeden maly tort na gorze plus 120 babeczek na 120 gosci ma wygladac jak ten w zalaczniku tylko bez masy marcepanowej I ma miec takie babeczki jak w zalaczniku

a co do alkocholi liczymy 1l na glowe czyli 120l razy 2 bo poprawiny to 250 no I plus 50 butelek po 0,5 na odchodne bramki orkiestra kucharki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lidlowe.jpg (21,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg imagesCAXXVJR5.jpg (12,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg multi-tier-cake-pan.jpg (15,8 KB, 5 załadowań)

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Czas edycji: 2013-09-06 o 22:48
Stary 2013-09-06, 22:42   #71
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie pomysl fajny i orginalny i do tego poprostu wyglada jak poporcjowany tort
Oczywiście - nie przeczę.

Stary 2013-09-06, 22:58   #72
KasiaK_080290
Zadomowienie

witam wieczorem w nowym wątku z weekendu z domu
(dziś wieczór z mamcią i winem a jutro z TŻ u teściów, trzeba to jakoś pogodzić )

dziewczyny dziękuję Wam wszystkim za opinie o sukni
(cieszę się, że były pozytywne)

to była jedna z pierwszych, które przymierzyłam i idealnie wpasowuje się w wygląd sukni moich marzeń, koronka (u góry) przechodząca w tiul

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:00   #73
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:

kuli my planujemy jeden maly tort na gorze plus 120 babeczek na 120 gosci ma wygladac jak ten w zalaczniku tylko bez masy marcepanowej I ma miec takie babeczki jak w zalaczniku

a co do alkocholi liczymy 1l na glowe czyli 120l razy 2 bo poprawiny to 250 no I plus 50 butelek po 0,5 na odchodne bramki orkiestra kucharki
Szczerze to dużo wódki liczycie na tyle osób

Wódkę już mamy policzoną i zamówioną, teraz zastanawiam się nad dodatkowymi alkoholami w jakich ilościach kupić wino, airkoniaki itp.??

Torcik babeczkowy super, chociaż my mamy tradycyjny
Uwielbiam babeczki i będą dodatkowo dostępne na weselu w konciku słodkości
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:03   #74
enzunio
BAN stały

Wróciłam z Poltra A jutro fryzjer (trzecia fryzura próbna w tym roku) i wesele , będzie ta rąbnieta laska mojego kuzyna... a nie, przepraszam, to jego żona ;]

Do zobaczenia w niedzielę
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:03   #75
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo rany.. ile alko!
Raz, że dla mnie to szok, bo mam połowę mniej gości i nie mam poprawin, a dwa.. 1L na głowę to nie za dużo? Z kilkoma parami rozmawiałam i liczyli 0,5L na głowę i każdemu zostało.

My na 50 parę gości planujemy:
- 50 x 0,5L wódki
- ok. 20 butelek wina
- kilka butelek whisky bo sami bardzo lubimy i nasi przyjaciele lubią

Aaaa i mamy przyjecie do drugiej/trzeciej.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-09-06 o 23:07
Stary 2013-09-06, 23:05   #76
martucha0205
Rozeznanie

no niby duzo ale wole zeby zostalo niz mialo zabraknac :P liczylam po 10 butelek bialego bianco 10 czerwonego mam juz 5 butelek amaretto I 5 figowego likieru kupilam tez juz 10 drinkow typu pinacolada,mohito myslalam o 100- 150 puszkach piwa 2 rodzaje no I chcialam moze okolo 10 butelek jakiegos ajerkoniaku ale tez 2 rodzaje chcialam zwykly ajerkoniak I balentajsa

ijja ja mysle ze nie zostanie mamy policzone razem 300 butelek a kazdej rodzinie na odchodne trzeba dac orkiestzre na zakonczenie kucharka po poprawinach fotograf I kamerzysta dotego konkursy sam slub no I poprawiny mamy slub o 16 (tak mysle) do 5 nad ranem poprawiny od 15 do 2 w nocy

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Czas edycji: 2013-09-06 o 23:08
Stary 2013-09-06, 23:07   #77
Atomoowka
Wtajemniczenie

Kurde miałam z tamtego wątku cytat a tu już nowy wątek, diablice normalnie jesteście

Która to pytała jak TŻ się ubiera na ślub? Nie pamiętam ale piszę.
My jeszcze nie wiemy jak dokładnie, na pewno będzie miał zwykły garnitur ( nie frak) w kolorze czarnym. Czy krawat czy mucha jeszcze nie wiemy choć TŻ bardziej ku krawatowi się skłania, oczywiście w kolorze moich butów czyli fiolet.Podobają mi się bardzo koszule białe z czarnymi guzikami ale nie wiem czy to bęzie wyglądało ok.

Co do wyboru sukni, niestety nie znalazłam swojej wymarzonej.
Mam 3 a w sumie chyba jednak 2 typy, ale niestety nie do końca mogłam zobaczyć jak w nich wygądam ponieważ w rozmiar 36 się nie zmieściłam. No cóż w jedną się zmieściłam i owszem była ładna ale zupełnie w innym style kiecki szukałam.
Dwie pozostałe serio zrobiły na mnie wrażenie ogromne ale boję się jednak ryzykować i zamawiać suknię w której nie do końca wiem jak wyglądam, bo nie były dopięte.
Wyjścia mam dwa albo szukać dalej, albo poszukać salonu który ma te suknie w większym rozmiarze.
Jutro chyba też zrobię małą rundę po salonach może jutro znajdą ją?

Exist czy mogłabym już zostać wpisana do kalendarza?
Chyba już ponad msc jestem z Wami i ciągle pisze.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:09   #78
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
no niby duzo ale wole zeby zostalo niz mialo zabraknac :P liczylam po 10 butelek bialego bianco 10 czerwonego mam juz 5 butelek amaretto I 5 figowego likieru kupilam tez juz 10 drinkow typu pinacolada,mohito myslalam o 100- 150 puszkach piwa 2 rodzaje no I chcialam moze okolo 10 butelek jakiegos ajerkoniaku ale tez 2 rodzaje chcialam zwykly ajerkoniak I balentajsa
No ja wychodzę z założenia, że wszystko z głową. Jeśli któraś z kolei para mi mówi ile kupiła i ile im zostało, to nie ma siły by i nasi goście wypili dużooooo więcej.

Myślisz, że takie alko pójdzie na weselu. Szczerze, nie znam osoby która do jedzenia będzie miła takie słodkie, gęste alkohole.

Stary 2013-09-06, 23:09   #79
hihihi
Zakorzenienie

witam w nowym wątku
też przekazałam Tżtwoi informacje o podwyższeniu akcyzy i zdecydowaliśmy kupić wódkę jeszcze w tym roku zawsze to trochę taniej teraz trzeba szukać gdzie najtaniej będzie
a i my liczmy 0,5l na głowę, będzie 80-90 gości, więc mamy zamiar kupić 100 butelek
ja kocham torty najlepsze z bitą śmietaną bo z kremem to średnio

ja jutro idę na fryzurę próbną i makijaż i jedziemy na wesele mam nadzieję, że trafię idealnie w to co chcę i nie będę musiała już robić próbnych
także odezwę się w niedziele do Was

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2013-09-06 o 23:11
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:13   #80
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
ijja ja mysle ze nie zostanie mamy policzone razem 300 butelek a kazdej rodzinie na odchodne trzeba dac orkiestzre na zakonczenie kucharka po poprawinach fotograf I kamerzysta dotego konkursy sam slub no I poprawiny mamy slub o 16 (tak mysle) do 5 nad ranem poprawiny od 15 do 2 w nocy
Dla mnie to abstrakcyjna liczba.
Jak tak na szybko policzyłam to Wy wydacie na sam alkohol 3/4 tego co by wydamy na naszą salę.

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Która to pytała jak TŻ się ubiera na ślub? Nie pamiętam ale piszę.
My jeszcze nie wiemy jak dokładnie, na pewno będzie miał zwykły garnitur ( nie frak) w kolorze czarnym. Czy krawat czy mucha jeszcze nie wiemy choć TŻ bardziej ku krawatowi się skłania, oczywiście w kolorze moich butów czyli fiolet.Podobają mi się bardzo koszule białe z czarnymi guzikami ale nie wiem czy to bęzie wyglądało ok.
Oooo..
to będą w przyszłym roku co najmniej dwie pary fioletowych butów i fioletowych krawatów!

Stary 2013-09-06, 23:15   #81
Atomoowka
Wtajemniczenie

My liczymy 0,5 na głowę osób będzie około 100, ale do tego każdej rodzinie na odchodne dajemy butelkę + bramy + jakieś konkursy oczepinowe. Łącznie będzie 200 butelek wódki, jakieś 4-6 butelek wina i zastanawiamy się nad jakimś whisky, koniakiem itd.

No i też chyba jednak w tym roku kupimy, tylko kurde gdzie to trzymać?

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-09-06, 23:16   #82
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
No piękna podobna do mojej
Odkopałam z poprzednich wątków i znalazłam zdjęcie Twojej sukni w spisie z sukniami a ta na zdjęciach jest troszke inna??
Były też tam zdjęcia z biżuterią taką wybierasz?

Bizuterie mam te co na zdjeciach a suknie zmieniłam

Miałam daną zaliczke na tamtą co jest w spisie(z manekina nie chciałam szyć) i zmieniła im się krawcowa w salonie i mówiła ze to nie jest dobry pomysł żeby doszyć tren a chciałam go koniecznie mieć bo bedzie troche różnica w kolorze tren snieżnobialy a suknia też niby się taka wydawała dopóki nie przyłożyła do niej kawałka materiału.
I za zaliczkę wziełam sukienke wieczorową i długi welon

A tą kupiłam używaną ale jest na mnie idealnie dobra nie trzeba skracać przerabiać itp za 1700zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2721346511_2.jpg (128,1 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HPIM3227.jpg (165,5 KB, 62 załadowań)
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:18   #83
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
My liczymy 0,5 na głowę osób będzie około 100, ale do tego każdej rodzinie na odchodne dajemy butelkę + bramy + jakieś konkursy oczepinowe. Łącznie będzie 200 butelek wódki, jakieś 4-6 butelek wina i zastanawiamy się nad jakimś whisky, koniakiem itd.
Nie za mało?
U mnie minimum 10 osób będzie piło samo wino.

Stary 2013-09-06, 23:21   #84
wioliix
Rozeznanie

Cytat:

No i też chyba jednak w tym roku kupimy, tylko kurde gdzie to trzymać?

my mamy około 80 lub 90 a chcemy kupić około 200 butelek bramy konkursy jeszcze na drugi dzień ktoś przyjdzie do nas pewnie a jeszcze każdy nam gada ze na chrzciny musi zostać
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:25   #85
swiat_katarzyny
Zadomowienie

załapałam się na nowy wątek
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:25   #86
martucha0205
Rozeznanie

co do tego alkocholu to my kupujemy wszystko poza vodka bo vodka kupuje moja tesciowa mysle ze to w sam raz u nas wiekszosc pije vodka I watpie zeby zostala a nawet I jezeli to niech zostanie

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
Stary 2013-09-06, 23:38   #87
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Nie za mało?
U mnie minimum 10 osób będzie piło samo wino.
Za mało czego ? wina?
Eee nie za mało, u Nas raczej nikt go nie pija, będzie ze względu na teściową bo ona lubi a jednej butelki nie postawimy

Wiolix czyli sugerujesz,że za mało wódki bedzie?

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2013-09-06 o 23:39
Stary 2013-09-06, 23:40   #88
czekooczekolada
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Dziękuję za opinie odnośnie makijażu. Jest piękny fakt, ale chyba jednak faktycznie za mocny na ślub. Będę rozglądać się za czymś podobnym, ale lagodniejszym

Dobranoc wszystkim

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-06, 23:40   #89
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Za mało czego ? wina?
Eee nie za mało, u Nas raczej nikt go nie pija, będzie ze względu na teściową bo ona lubi a jednej butelki nie postawimy
No i widać, wszystko kwestia gości. U nas część osób (1/5) będzie piła samo wino.

Stary 2013-09-07, 01:03   #90
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Witam w nowym wątku. Jutro a właściwie dziś ostatnie wesele w tym roku. Znów pojawie się po bo grafik napięty. Udanego weekendu

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości