|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
|
|
|
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Który tydzień zaczynasz od pnd 38 czy 39? ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam kilka kartek z informacjami, bo co zajęcia od niej coś dostajemy, ale niestety nie mam skanera i nie mam też u kogo zeskanować. Robię dużo notatek na brudno, muszę to przepisać, uporządkować i co ciekawsze informacje Wam wrzucę. |
|
|
|
|
#1024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też idę lulu bo mężul woła ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama też paliła we wszystkich 3 ciążach Cytat:
bardzo przydatne! kopiuję Jeszcze kolegę muszę odwieźć...lece na dół go trochę pogonić
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-06 o 23:40 |
||
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nemosku ja tez dziękuje za informacje. Notuję WY jesteście moją SR . Mam nadzieje że bedziedcie ze mną przeć Ide nynu bo mnie tak te ciasto wykończyło , że nic nie posprzątałam .. Jutro mnie dziewczyny nawiedza o 13 , patrząc na to że wstaje średnio o 11.30 to super Dobranoc dwupaki
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przekazuje info od adoosienki. Jest w szpitalu podlaczona do kroplowki rozkurczowej. Z dzieciem ok. Z szyjka tez
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrej nocki |
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1031 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki,zeby szybko wrocila |
||
|
|
|
#1032 |
|
Rozeznanie
|
to jeszcze na sniadanko moj brzus
![]() ubrany i goly,w 33tc. na zjdeciach to jeszcze wyglada na sporawy,ale na zywo nie wyglada na 8msc lece sie robic na bostwo wczoraj nawet podjelam probe wykonania pedikuru (no nie powiem,pozostawia wiele do zyczenia,ale do paznokci jeszcze siegnelam )
|
|
|
|
#1033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ten grill wczoraj to nie był dobry pomysł... Kiełbasa tłusta, zjadłam odrobinę bez skórki a i tak mnie żołądek bolał, brzuch mi stwardniał po całym dniu, a o kręgosłupie nawet nie wspomnę... i w tak okropnym stanie musiałam się jeszcze bawić w kierowcę i wszystkich do domów odwieźć Cytat:
żeby wszystko było dobrze i żeby szybko do nas wróciłaNemosku pytałaś czy szwagierka będzie jeszcze próbować - napewno. Ona po poronieniach od razu usilnie próbuje ponownie zajść w ciąże, nie chce nawet odczekać trochę czasu... może właśnie przez to ma problemy z zajściem bo organizm nie może się zregenerować i jest za bardzo obciążony. ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1034 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szybki powrót z szpitalem,najważniejsze że z dzidziolem wszystko ok i nie ma akcji porodowej![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry Z zmęczenia spałam jak zabita.. ale tylko do 7... chyba to słoneczko tak na mnie pobudzająco działa ![]() Ogólnie dziś w planach są małe porządki,mycie okien itd.. ale jakoś mi się nie chce... zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Co do przeterminowania...czytał am,ze w szpitalu w którym chce rodzić przyjmują dopiero 10 dni po planowanym TP jeżeli nic się nie zacznie dziać, na upartego to może już po tygodniu... ale wg. mnie to i tak strasznie dłuuugo. Mam nadzieje,że Kamilek będzie sam chciał wyjść na świat,wręcz będzie się na Niego pchał :-D Zajrzę później
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-07 o 08:28 |
||
|
|
|
#1035 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do karmienia, to ważne jest by było słychać takie "k" jak dzieciątko połyka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Witam się w początku 28 tyg i III trymestrze i 7 miesiącu My dzisiaj jedziemy z teściową na urodziny... EH... nie chce mi się za bardzo jechać, bo zaczynamy remont. ciekawe czy mąż wyrobi się z rozbiórką całego przedpokoju. mamy boazerię na ścianach ale wczoraj zrobiłam... wymyłam sobie ładnie płytę 2013-09-06%252018.55.06.jpg nic tylko postawić garnki i gotować smażą mi się właśnie jabłka na marmoladę ![]() Dzisiaj zaś będę w plecy z wątkiem... fajne wózki się pojawiły
|
|||||
|
|
|
#1036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A przynajmniej dla mnie dentosept był zbawienny, szałwia przy nim mogła się głęboko schować Tak w ogóle to dzień doberek, mąż dzisiaj w pracy, miał mieć budzik nastawiony na 5:40, nie wiem jak to zrobił ale zadzwonił o 4:40, masakra, a później kolejny raz o 5:40 więc jak pojechał to musiałam trochę odespać
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wypoczywam u rodziców na działce, więc nie piszcie dużo
|
|
#1038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko było ok! ![]() Cytat:
mi już baaaardzo cięzko sięgnąć ![]() Cytat:
![]() tez mam boazerie na ścianch i marzy mi się jej ściągnięcie, chociaz nie jest brzydka ale nie moja bajka. No ale to juz nie przy tym remoncie :niee: za kilka lat może zbierzemy moc na powtórny remont to się to pościąga i przy okazji wymieni szafe na taką z drzwiami przesuwnymi ![]() Ja w szale sprzątaniowym a jak widzi tż to woógle nie odstępuje go na krok. Za to chce widzieć jej rekacje na nowy pokoik! Jak zobacze te wszystkie swoje zabawki na nowo i tkai pokoik, ze tylko jej i nowe łóżku, będzie szał! |
|||
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Dzień dobry
Ja dziś mam w planach nie wychodzić z domu...ale mąż już coś o zakupkach spożywczych gada chcę poprasować trochę Majkowych rzeczy a popołudniu będziemy robić jej pokoik tzn. Zawiesimy zasłonki i literki muszę kupić jakieś koszyczki, bo nie mam gdzie trzymać jej kosmetyków i przyborów...Cytat:
Niunia - za 7 miesiącWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1040 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciasto wygląda pysznie a jak tak lubisz piec to polecam CI ciasto : metrowiec (oczywiscie ja nie mam jak zrobić metra tego ciasta wiec robie normalnie w brytfance Cytat:
Cytat:
za nią! niech szybko wraca do nas. Pozdrów ją od nas i napisz że trzymamy kciuki za rychły powrót !![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za miesiac,tydzien i trymestr! :P ja tez wczoraj wyszorowałam kuchenkę, ale zjawili sie gosice i pierogów sobie zażyczyli i mi pół kuchni zachlapali Cytat:
Witam. ale sie wkurzyłam GODZINA 6- budzik.. mąż nie wyłączył na sobote GODZINA 6:30- kosiarka :/ GODZINA 7- jakiś debil dzwoni mi ciągle na domofon. Jak odbieram i pytam kto, to sie nikt nie odzywa ![]() GODZINA 7:40- ZASNĘŁAM GODZINA 8-robotnicy cos wierca od tej pory leżałam... juz nie zasnęłam !! ale i tak mam dobry humor ręka przestaje bolec! ;D i słoneczko świeci i dzisiaj robie jakieś ciacho chyba ten sernik :P ( w sumie najtańszy, najszybszy i bez piekarnika )Ciśnienie 138/80 ... ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- wg ciekawe kiedyzniknąmi siniaki po badani krwi bo wyglądam jakbym sobie w żyłę dawała
|
|
#1042 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ps. sama jestem z grudnia Mało tego mój mąż i szwagierka również![]() Cytat:
![]() aahh Ty moja informatorko promocji Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oby wszystko się dobrze skończyło i wróciła w dwupakuŚliczny brzuszek!! |
||||||
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry sobotnio Dowiedziałam się, że moja fryzjerka, która mnie miała czesać na ślub i odwołała ze względu na ciążę straciła dzidziusia nie wiem jaka przyczyna ale strasznie mi jej szkoda to taka pozytywna pełna optymizmu osoba a w życiu prywatnym jakoś jej się nie układa
|
||
|
|
|
#1044 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale pobudki
|
|||
|
|
|
#1045 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
właśnie się zbieram na wesele, fryzura gotowa ale mi się nie chce masakrycznie. Już jestem zmęczona przygotowaniami. Powybierać wszystkich to jakaś tragedia. A jeszcze musze się malnąć. Jutro będę was nadrabiać. |
|
|
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Sexi Mamuśki;-)
coś mi się wydaje, że urodzę szybciej, bo nawet brzuch mi opadł. Dobrze, że dali mi te zastrzyki na rozwój płuc Majeczki. Brzuch znów mi się napina;-( zwariuję............ |
|
|
|
#1047 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokoiiik Cytat:
ja miałam pierwszą pobudke o 4.45 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzeba być dobrej myśli
|
|||||
|
|
|
#1048 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
noo za kolejny miesiąc!!Cytat:
|
||
|
|
|
#1049 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie z cukrzycą ciążową nie polecam pasztetu do kanapek strasznie cukier podnosi zjadłam tylko jedną kromeczkę a cukier ponad normę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

bardzo przydatne! kopiuję
KCIUKI DLA ANI 

nie wiem jaka przyczyna ale strasznie mi jej szkoda to taka pozytywna pełna optymizmu osoba a w życiu prywatnym jakoś jej się nie układa
ale pobudki