|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Dziewczyny, u mnie nie dość, że w uda ...to jeszcze w tyłek i boczki
![]() Gosiu, ależ ja Ci mogę dorzucić od siebie kilka kg, cm ...czego sobie tam życzysz, kochana ![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-09-06 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
A u mnie bezsenna noc
![]() U mnie waga jakieś 5,8 kg do przodu, 26 tydzień ale czuję że teraz będzie niezły galop przez te 2 miesiące bo podobno w dziewiątym już tak nie przybywa. Tak też twierdzą życzliwi których spotykam na ulicy ![]() ![]() ![]() Apropo stóp jeszcze to mi też chyba urosły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Dzień dobry! Ja nie śpię od 5 i jestem taka...taka nijka
![]() ![]() Wczoraj nieco debatowaliśmy nad imieniem i wstępnie ma być Dorotka. Ale damy sobie jeszcze trochę czasu, bo to nie na 100% ![]() Cytat:
![]() Ja wynalazłam ostatnio w lumpku różowego pajacyka z napisem "małe serduszko tatusia" i mąż mało z dumy nie pękł ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do terminów to jak Perfuzja mówi-najbardziej wiarygodne są te z 1 trymestru, bo potem dzieciaczki już rosną w swoim tempie. Cytat:
![]() Dodane ![]() Cytat:
![]() ![]() A tego żelaza troszkę się obawiam, bo ostatnim razem jak je łykałam parę lat temu, to źle tolerowałam i nie wspominam tego najlepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś zaczynam 26 tydzień (dziwnie mi z tym...). Oprócz kilku ubranek nie mam nic więcej ![]() A co do stopy-moja nie urosła na długość, ale czuję, że jest nieco szersza. ----------------------------------------------------- Która to zna płeć i nie dała znać by się wpisać na pierwszej stronie?! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3634 |
Rozeznanie
|
Kama, tak to widocznie jest. Najpierw nam się wydaje, że 9 miesięcy to kawał czasu, że to za długo itp. a potem nagle budzimy się a tam pozostaje 3-2-1 miesiąc do porodu i jest szok
![]() ![]() ![]() Ja zaczynam 19t. i mam 2,5 kg na plusie. Pilnuje się jak nie wiem co, bo później okaże się że mam 20 dodatkowych kg. Startowałam z wagi 52,5 i dałam sobie limit 62 nooo 64. Obecnie jest już 55, ale nie wiem czy przystanek skończy się na 64 chociażby....Staram się jak najmniej słodyczy bo to samo zuoo ![]() ![]() W ogóle chyba jestem tu pierwsza jeśli chodzi o khmmm.... wiecie że wczoraj pojawiła mi się w piersiach siara!? Chyba żadna z was nie pisała że już ma siarę w biuście;p ? o rajuuu
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-09-07 o 06:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Ludzie sa beznadzienjni, ja nigdy nie mowilam "o jej jescze tyle kg przed toba". Ja mam prawie 24 t i 8kg na plus ( tylan nagle od poczatku) weszlam w moja magiczna liczbe 65, to byla waga przy ktorej zaczelam sie odchudzac kiedys. Doszlam do 55,54 ale przy cwiczeniach silowych (misnie waza) wygladalam jak.... no anor jak mowili. Wiec doszlam 57-58 i tak sie trzymalam. Mi tez poszlo w pupe, uda i ogolnie. Malo spaceruje nawet od pn biore sie za to bo porod przy takiej kondcji bedzie jak maraton chyba ![]() ![]() ![]() Snil mi sie porod, ze dostalam dziewczynke na rece, bylm w szoku. Dostalam mnostwo ubranek wczoraj cykne wam fotki jak jiz bede w domu ![]() Witam nowe mamusie ale nas bedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3636 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do siary nie jesteś pierwsza-już na poprzednim wątku pisały o tym dziewczyny ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3638 |
Zadomowienie
|
#3639 |
Zakorzenienie
|
Hehh ja dziś też nie przespana noc
![]() W nocy coś mnie kuło w brzuchu, przewracałam się z boku na bok....zaczynam nie cierpieć nocy ![]()
#3640 |
Zakorzenienie
|
#3641 | |
Gang Iren
|
Cześć.
Dlaczego nawet w sobotę muszę wstać po 6 ![]() Muszę Erykowi coś na sen chyba dawać ![]() Ale za to jak wyjęłam go z łóżeczka to dostałam serię buziaczków i przytulasków ![]() Cytat:
![]() Zważyłam się i +5 kg mam. Teraz chyba będzie już szybciej rosnąć waga,przynajmniej tak zawsze miałam. Z Wiki miałam +12,a z Erykiem + 15,ale już w 3 miesiące po porodzie nic na + nie było.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana i gratuluję poznania nowych płci . Ale widzę , że chłopaki górą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Ja moją wagę chyba przez okno wywalę....boję się na nią wchodzić, sam widok wagi w łazience mnie dołuje...ubrania za ciasne też mnie dołują....zawsze zwracałam uwagę na to co jem teraz też nie obżeram się jakoś nadzwyczajnie a rosnę....mam nadzieję że widok maleństwa w styczniu mi to zrekompensuje, spacery z maleństwem, bieganie wokół niego pozwoli mi szybko zgubić zbędny balast i na wiosnę będę znowu śmigać w moich jeansach i sukienkach
![]() P.S.Dziewczyny czy wy też nabrałyście większej ochoty na przytulanki? Ja zdecydowanie tak aż mój mąż jest w szoku ![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-09-07 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | ||
Zadomowienie
|
I jak się z nim czujesz?
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ze swoją wagą jestem już dawno pogniewana i nie wchodzimy sobie w drogę ![]()
![]() |
#3646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3647 |
Zakorzenienie
|
Wiem...wiem....ale to nie zmienia faktu że moje dupsko nie miesci się w jeansy
![]()
#3648 | ||
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj i to już dawno temu ![]() Ja dzisiaj zaczynam 6 miesiąc. Masakra - ale ten czas zachrzania ![]()
![]() |
#3650 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mierzyłam swoje płaszczyki jesienne i w żaden się już nie dopinam...uświadomiłam sobie, że noszę je dość dopasowane ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale widać, że waga już zaczęła rosnąć.
![]() |
#3653 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Czuć takie delikatne i miarowe puknięcia - łatwo je odróżnić od kopniaczków.
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Mnie się nie udało jeszcze wylapac czkawki. W ruchy czuje prawie 2 miesiące juz.
#3656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam nowe mamusie ![]() A ja swoją wagę z łazienki wystawiłam, pogniewałyśmy się na siebie. Spotkałam w środę koleżankę, a taaakim faajnym brzusiem. Pytam kiedy ma termin, a ona, że w połowie grudnia. A ja jej na to, że ja na początku stycznia, uwierzyć nie mogła. Może nie widać na pierwszy rzut oka, ale waga nie kłamie. Obiecałam sobie że będę od początku ciąży ćwiczyć brzuch na piłce, żeby szybciej dojść do formy, i co.... i ani razu nie ćwiczyłam. Trzeba ruszyć tyłek. ![]()
![]() |
#3657 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Generalnie chodzę jeszcze w swoich ciuchach. W spodnie wchodzę,chociaż nie wie wszystkie,ale to dlatego,że jak są ciut wyższe to w brzuch mnie gniotą. Ale w kilka biodrówek wchodzę,tylko gumkę mam na zapięciu. Cytat:
Ja już czuję czkawkę od jakiegoś czasu,ale niezbyt często. Miarowe,delikatne pukane.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie jak ruchy czuję to jak leżę.
![]() |
#3660 |
Wtajemniczenie
|
Hej ale lecicie
Ja staram sie spedzać czas z mamą i musze zająć sie sobą i domem. Cięzko sie to ogarnia w ciąży wszytko na raz. Niestety z mamą niby lepiej ale wyniki są słabsze niestety. W poniedziałek mam biegany dzień bo najpierw krawcowa (mam wesele za tydzien i cholerka musze na nie iść) potem do siostry na farbe, potem wizyta u gina z USG połówkowym. Zobaczymy czy maluszek zdrowy i czy dalej chłopak sie potwierdzi i potem od razu do mamy do szpitala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.