|
|
#2131 | |
|
Pani żona :)
|
Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2016
Mi też mówią, a mojemu Tżtowi to już w ogóle :P Mi się chce śmiać
![]() Cytat:
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4267770 2]Ja widzę różnice między bugiem wojujaca pseudofekinistka które teraz się w mediach bardzo często kreuje a bycie niezależna kobieta która decyduje o sobie. To czy zostanę w domu czy nie chce aby było moja decyzja chce być równa wobec partnera a nie niżej niż on. Dając mu prawo do decydowania o mnie wbijam się w relacje pan podwładny. Zdrowy feminizm już nie tak chętnie propagowany przez media to feminizm który mówi kobieto bądź sobie sterem i decyduje o swoim życiu. Z partnerem czy bez rób to na co masz ochotę i co uczyni Cię szczęśliwa a nie to co ktoś chce Ci narzucić. Znam dużo takich feministek i tworzą fajne związki że swoimi facetami które opierają się na szacunku i równości Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja uważam, że związek powinien się opierać na partnerstwie i równości obu płci. Nie uznaję czegoś takiego, że facet jest lepszy, a kobieta gorsza, pratriarchat nie dla mnie... Ja np wiem, że Tż jest w czymś lepszy i niejako podziwiam go za to i pewne rzeczy mu zostawiam, żeby zrobił to, bo wiem, że zrobi to lepiej, a on ma tak samo (takie mam wrażenie) w stosunku do mnie, wie, że np. ja lepiej gotuje to on się do tego nie wtrąca (chociaż oczywiście pomaga jak go poproszę np obierze warzywa, czy coś pokroi), ale zawsze kiedy mu coś ugotuje podziękuje ładnie za to. Taki model związku oparty na szacunku i wzajemnemu dopełnianiu się jest dla mnie najbardziej odpowiedni. Na pewno ja nie dam się wsadzić w rolę kury domowej, bo np uważam, że facet nie ma dwóch lewych rąk i sprzątać możemy razem, czy on może naczynia po obiedzie pozmywać. Tak samo nie postawię swojego mężczyzny na piedestale jak jakiegoś herosa i będę mu usługiwać i zawsze się z nim zgadzać bo uważam, że decyzję powinno się podejmować razem. No i bardzo ważny jest dla mnie fakt, żeby facet był zaradny i nie leniwy (chętny do pracy, a nie uciekający od niej) a także dawał mi i naszym przyszłym dzieciom poczucie bezpieczeństwa nie tylko w kwestii finansowej, bo na to bedziemy pracowac oboje, ale też w kwestii miru domowego.
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4267798 6]Mnie Tz bral jako anorektyczna blondynke z problemami w głowie. Ma teraz rudzielca ważącego w normie z ulozonymi w głowie myślami.[/QUOTE]
właśnie uważam że nie mogę mówić skoro TŻta brałam i był grubszy to zabronię mu się odchudzać znaczy mówiłam mu że mi się podoba taki jaki jest że takiego go wybrałam ale to jego decyzja źle się ze sobą czuł zdrowie mogło mu podupaść więc jest teraz duużo szczuplejszy jak mnie TŻ brał to ważyłam jakieś 5 kg mniej a w najgorszym momencie nawet miałam +7 i nie chciałabym żeby mi powiedział schudnij bo nie taką Ciebie wybrałem i też inaczej wyglądałam do tego a czarnego zrobiłam się brunetką I właśnie najważniejsze jest by mimo zmian trwać ze sobą i Kochać się nadal
|
|
|
|
#2133 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2016
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2016
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4267836 4]Dokładnie. Poza tym uroda przemija za 40 lat nie powiem Tz słuchaj jak Cię poznałam nie miałeś zmarszczek i siwych włosów.[/QUOTE]
Dokładnie uroda przemija i nawet nie potrzeba do tego 40 lat ale np nie ma co porównywać chudej 18 latki szalonej jaką byłam jak poznałam TŻ z 23 letnią kobietą która już o czymś innym myśli
|
|
|
|
#2135 | |
|
|
Cytat:
Oczywiście Tż może wyrazć swoją opinię na ten temat,powiedzieć, że np nie chciałby żebym zakładała to i to, ale ostateczną decyzję podejmuję ja, bo to moje ciało Co nie znaczy, że bede robiła mu na złośc i bede chodziła z gołym tyłkiem bo mi powiedział, że tego nie lubi
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężki temat i właściwie dwie sprawy się zazębiają. Mnie Tż wybrał, bo byłam małą słodką dziewczynką z krótkimi włosami i tylko takie mu się podobały, nie żadne wysokie blondynki, które w wieku 17 wyglądają na 22
Mnie z kolei kręcili faceci z długimi włosami, a nie lubiłam super przystojniaków. Oboje mamy swoje typy, ale dużo nasz wygląd przez ten czas się zmieniał, ale nie charakter. Owszem, płakałam jak sama mu ścinałam włosy do pasa, ale wiedziałam, że tak trzeba, bo mimo, że trenuje sztuki walki to włosy są słabym punkiem. Złapali go za nie i prawie pobili. Trudno, są rzeczy ważne i ważniejsze. Był okres, że bardzo się zapuścił, straszny grubas z niego się zrobił, ale takie były warunki i nic nie można było z tym zrobić. Teraz jak jesteśmy na swoim i niezaleźni finansowo zadbał o siebie. Ja z kolei zapuściłam włosy, które pokochał bardziej niż krótkie, zaczęło mi się trochę tyć, więc Tż sam mnie zachęca żebym z nim ćwiczyła, bo kiedyś się śmiał, że jak będę ważyć 100 kilo to się poważnie zastanowi nade mną ![]() Co do niezależności. Oboje bardzo ją sobie cenimy, bo to ona kształtuje nasz charakter. Muszę mieć czas tylko dla siebie i realizować tylko swoje cele. Mam bardzo odmienne zdanie od reszty społeczeństwa, ale Tż je podziela. Przy okazji Tż sam chce żebym umiała o siebie zadbać gdyby w przyszłości z jakiegoś powodu go zabrakło i moja dobra znajoma mówi tak samo, w razie czego nie jestem zależna od kogoś, bo mam na tyle silną wolę. Nie ma u nas problemu, że Tż. bierze wolne i sam jedzie na jakiś trening a ja zostaje w domu, albo ja jadę sama do Polski na wakacje do znajomych czy coś pozwiedzać. Mamy ochotę zrobić coś samemu, nie ma problemu. Musi to być tylko uzgodnione z planami i budżetem. Śmieje się z siebie, że jestem egoistką, bo dbam o swój interes, ale nigdy nie posunę się na tyle aby tym zranić ważne mi osoby. Skrzywdzę je, one odwrócą się ode mnie i już nie będzie tak miło jak bym chciała, a lubię jak jest miło (tu ten egoizm np. )
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach ![]() 25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające Edytowane przez Meitsa Czas edycji: 2013-09-07 o 10:52 |
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze jest to aby obydwu stroną pasowało to co sami sobie ustalilidla mnie niezależność tak ale ranienie drugiej osoby Tą niezależnością stanowcze NIE
|
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie, że wypada iść na wesele bez rajstop?
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2016
Cytat:
I tu z racji zawodu KOMPLETNIE się nie zgodzę. Facet może być tak samo dobrym nauczycielem przedszkolnym jak kobieta, a nawet i lepszym. Mężczyźni generalnie zwracają uwagę na całość, nie rozdrabniają się na szczegóły (tak, jak robi to większość kobiet) i są bardziej konsekwentni. W przypadku pracy z dziećmi ma to dosyć duże znaczenie. W czasie praktyk w przedszkolu spotkałam się z dwoma mężczyznami, którzy pracowali jako nauczyciele. Obaj mieli fantastyczne podejście do dzieci a one za nimi przepadały. Dzieci potrzebują wzorców zarówno męskich, jak i kobiecych. I tylko umiejętne zbilansowanie tych wzorców ukształtuje zdrowego psychicznie człowieka: mężczyznę, który nie będzie samcem rzucający się na kobiece ciało jak na mięso i kobietę, która w kryzysowej sytuacji, będąc samotna, nie załamie rąk ale podwinie rękawy i weźmie się do roboty. A to, że faceci ubierają się teraz w większości tak, a nie inaczej, to na pewno nie wina feminizmu Tylko lansowania w mediach ,,mężczyzn" w stylu Dżastina i sztucznego nakręcania szumu wokół takich ludzi. Plus to, że dzisiejsi ludzie czasami nie myślą samodzielnie. Łatwiejsza do przełknięcia jest już gotowa papka z mediów. Cytat:
Chyba nic uwłaczającego zwłaszcza, jeśli ich zarobki są na tym samym poziomie. [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4267770 2]Ja widzę różnice między bugiem wojujaca pseudofekinistka które teraz się w mediach bardzo często kreuje a bycie niezależna kobieta która decyduje o sobie. To czy zostanę w domu czy nie chce aby było moja decyzja chce być równa wobec partnera a nie niżej niż on. Dając mu prawo do decydowania o mnie wbijam się w relacje pan podwładny. Zdrowy feminizm już nie tak chętnie propagowany przez media to feminizm który mówi kobieto bądź sobie sterem i decyduje o swoim życiu. Z partnerem czy bez rób to na co masz ochotę i co uczyni Cię szczęśliwa a nie to co ktoś chce Ci narzucić. Znam dużo takich feministek i tworzą fajne związki że swoimi facetami które opierają się na szacunku i równości [/QUOTE] No i piękne podsumowanie ![]() Chciałam też zaznaczyć, że funkcjonują związki lesbijskie, złożone z dwóch niezależnych kobiet i radzą sobie świetnie. Ich też należy pytać, po co im taki związek, skoro obie są niezależne? I o zgrozo- żaden facet się nimi nie opiekuje?
Edytowane przez gothka152 Czas edycji: 2013-09-07 o 11:30 |
||
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogrubione ![]() co do ostatniego zdania zgadzam się w 100% ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- jak było by mi ciepło poszłabym bez
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Skrajności po prostu nie są dobre.
W życiu bywa różnie. Czasem jedno z małżonków zostaje z dziećmi samo i musi jakoś to wszystko udźwignąć. A nawet i dla własnego dobra, jeśli małżeństwo było bezdzietne, facet powinien wiedzieć, jak nastawić pralkę
|
|
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
Raz pofarbowałam, chyba w 3 klasie gimnazjum. Kolor wyszedł dużo ciemniejszy, z czerwonymi prześwitami, ale po czasie "sprał" się do pięknego karmelu
A ja uważam, że w związku potrzebne są kompromisy i akceptacja. Doceniam fakt, że TŻ pyta mnie o zdanie w wielu kwestiach, ja odwdzięczam się tym samym. Tak, obejmuje to również wyjście do fryzjera Ale swoje zdanie też mamy i gdy coś jest istotne, nie będziemy sobie tego zabraniać.Poza tym fakt, że TŻ zadeklarował, że chce spędzić ze mną resztę życia, nie oznacza, że mogę się teraz zapuścić czy przytyć (z czystego lenistwa) 15kg. Aspekty typu starzenie się czy choroba są raczej poza kategorią. I ja lubię przywileje, które daje mi bycie kobietą Oczywiście w zdrowym umiarze, bo bezbronną istotką uzależnioną od mężczyzny być nie zamierzam. Dlaczego nie? O ile pogoda pozwala to jak najbardziej ![]() Widzę, że rocznik 93. ma siłę
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezdrowo ![]() Trzeba być piękną i pachnieć ale w kryzysowych sytuacjach trzeba siadać na traktor i działać, żeby nie zginąć To już nie te czasy, że w plemieniu było pod dostatkiem mężczyzn i któryś zawsze coś upolował
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ja uważam że powinniśmy być piękne same dla siebie
jasne ze facet się cieszy jak ma piękną kobietę ale dbajmy o siebie dla siebie
|
|
|
|
#2145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() hmm ja lubie jezdzic traktorem ![]()
|
|
|
|
|
#2146 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Panny Młode 2016
Cytat:
Co do tych traktorów i przedszkolanek. Moi najlepsi nauczyciele byli facetami byli konkretnie i rzeczowo najbardziej ich lubilam. A w górnictwie i hutnictwie i na polu kobiety pracują od lat. Kobiety sprawdzają się i w policji i w kopalniach. Tak jak mężczyźni w szkołach. Najlepsi stylisci projektanci czy florysci na świecie to mężczyźni. A np najlepszymi doradcami w polityce w stosunkach międzynarodowych są kobiety. Dlatego też warto stawiać na człowieka i jego predyspozycje a nie na płeć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2147 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Konto usunięte
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4267985 4]Dokładnie
Co do tych traktorów i przedszkolanek. Moi najlepsi nauczyciele byli facetami byli konkretnie i rzeczowo najbardziej ich lubilam. A w górnictwie i hutnictwie i na polu kobiety pracują od lat. Kobiety sprawdzają się i w policji i w kopalniach. Tak jak mężczyźni w szkołach. Najlepsi stylisci projektanci czy florysci na świecie to mężczyźni. A np najlepszymi doradcami w polityce w stosunkach międzynarodowych są kobiety. Dlatego też warto stawiać na człowieka i jego predyspozycje a nie na płeć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] tez najlepiej lubilam facetow-nauczycieli i nadal lubie
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam się trzymam z dala od takich rozmów ponieważ jestem za metodą "złotego środka". Przegięcie w żadną stronę nie jest wskazane. Co do tego kto powinien (jaka plec) zajmować jakie stanowiska to mi to tak naprawdę obojętne. Jeśli ktoś się czuje dobrze w danym zawodzie to super i nie interesuje mnie, że kobiecie nie wypada być górnikiem czy coś tam
![]() Co do dbania o siebie. Uważam, że dbać mamy o siebie zawsze i to nie dla faceta, a dla siebie. Czasem się mówi, że kobieta nie stroi się dla faceta tylko dla... drugiej kobiety I to często prawda. Nawet mimowolnie patrzymy jak są ubrane inne kobiety, zwracamy uwagę na ich garderobę itp Co do Tż. Nie wyobrażam sobie, żeby narzucał mi w co mam się ubrać. Typu "o nie, weź to zdejmij, idź załóż spódniczkę". Ale np. lubię jego zdanie, gdy pokazuje mu dwa zestawy i pytam ten czy ten, a on wybiera któryś. Ja bardzo lubię ciuchy i lubię dobrze wyglądać, więc często widzę jak Tż (jak to zakochany) jest zachwycony i często mówi mi, że ładnie wyglądam Ja też mu nie mówię "załóż tamtą koszulę, bo w tej Ci brzydko", ale często go chwalę jak fajnie się ubierze "Wow, świetnie Ci w tej koszuli".
|
#2151 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2152 |
|
|
To strona początkowa do drugiej częsci wątku
ale jak widać nie każda coś o sobie napisała
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaraz będę się szykować na wyjazd z TŻ
|
|
|
|
#2154 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Panny Młode 2016
Ja napisałam ale chyba nie jestem skopiowana do zbiorczego
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2155 |
|
|
Dot.: Odp: Panny Młode 2016
Ja się nie wpisałam, bo nie wiem co wpisać w punkt 5
planowana data ślubu
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4267985 4]Dokładnie
Co do tych traktorów i przedszkolanek. Moi najlepsi nauczyciele byli facetami byli konkretnie i rzeczowo najbardziej ich lubilam. A w górnictwie i hutnictwie i na polu kobiety pracują od lat. Kobiety sprawdzają się i w policji i w kopalniach. Tak jak mężczyźni w szkołach. Najlepsi stylisci projektanci czy florysci na świecie to mężczyźni. A np najlepszymi doradcami w polityce w stosunkach międzynarodowych są kobiety. Dlatego też warto stawiać na człowieka i jego predyspozycje a nie na płeć. [/QUOTE] Moja najlepsza nauczycielka uczyła mnie polskiego w LO Niesamowicie ostra, wymagająca i cholernie seksowna Singielka i zdeklarowana feministka Na jej lekcje mogłabym chodzić do końca życia
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie do 2 części jeszcze troszkę
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- uciekam do TŻta ale go wyprzytulam miłego dzionka |
|
|
|
#2159 | ||||
|
Japońska rzepa
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4267737 5]Jaki?
Co do własności nie własności w związku to każdy mężczyzna powie że woli silną niezależna kobietę decydującą o sobie od bezwolnej dziewczynki która robi wszystko co pan powie. Przynajmniej wszyscy faceci których znam tak mają. Dziewczynka nigdy nie zostanie kobieta na całe zycie. Bo nie potrafi podjąć decyzji i nie ma siły by dzwignac małżeństwo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Po pierwsze - moje stanowisko nie odnosi się do kobiet,które nie potrafią powiedzieć swojego zdania. Odnosiłam się tylko do wyglądu,to przede wszystkim. W moim związku jednak ja decyduję o większości rzeczy,ale zdecydowanie feministką nie jestem. Niezależność? Owszem. Ale kontrolowana. Po co mi totalna niezależność,jeżeli może to godzić w interesy osoby,którą kocham? Przykład? Moim marzeniem jest wyjazd na rok do jakiegoś bardzo dalekiego kraju. TŻ nie chce jechać. Jadę sama? Nie,nie jadę i nie dlatego,że ktoś mi zabrania,tylko dlatego,że mam pewne poczucie,że zranię tym drugą osobę.Nawet ta wielka samorealizacja ma swoje granice. I w żaden sposób nie jest to bezwolność. To jest po prostu SZACUNEK do drugiej osoby i nie do udawania,że jesteśmy osobno będąc razem,tylko chęć uszczęśliwiania jej.I nie wiem dlaczego odnosicie to Dziewczyny tylko do kobiet Ja uważam,ze również facet powinien działać tak samo. Nie tyć,nie zmieniać się w sposób jaki mi nie odpowiada. I ma to swoje spore powody - jak mój tż tyje nie podoba mi się,jestem dla niego niemiła,bo mam wrażenie,że nie stara się dla mnie. W drugą stronę u mnie tak nie jest,tylko ja mam z tym problem,ale jednak uważam za swój OBOWIĄZEK dbać o siebie tak,żeby być dla tż atrakcyjna.I jest to obowiązek,który SAMA sobie wyznaczyłam,a nie on mi wyznaczył,więc nie wiem,gdzie tu ta rzekoma władza.[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4267770 2]Ja widzę różnice między bugiem wojujaca pseudofekinistka które teraz się w mediach bardzo często kreuje a bycie niezależna kobieta która decyduje o sobie. To czy zostanę w domu czy nie chce aby było moja decyzja chce być równa wobec partnera a nie niżej niż on. Dając mu prawo do decydowania o mnie wbijam się w relacje pan podwładny. Zdrowy feminizm już nie tak chętnie propagowany przez media to feminizm który mówi kobieto bądź sobie sterem i decyduje o swoim życiu. Z partnerem czy bez rób to na co masz ochotę i co uczyni Cię szczęśliwa a nie to co ktoś chce Ci narzucić. Znam dużo takich feministek i tworzą fajne związki że swoimi facetami które opierają się na szacunku i równości Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To na co masz ochotę nie zawsze idzie w parze z tym,co jest dobre dla związku i czasem trzeba wybrać Wg mnie dobry związek polega właśnie na kompromisach i pewnych ustępstwach,które femistki chcą zaliczyć do "ulegania" facetowi.A jak facet robi ustępstwa to już jest ok? Wg mnie to jest dążenie do wykreowania wyższej pozycji kobiety niz faceta pod plakatem "równości".Chcemy mieć to samo co mężczyźni + kobiece przywileje. A to jest już nie fair.Cytat:
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4267836 4]Dokładnie. Poza tym uroda przemija za 40 lat nie powiem Tz słuchaj jak Cię poznałam nie miałeś zmarszczek i siwych włosów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Tak,jak najbardziej ![]() Cytat:
Co do facetów przedszkolanek,to sprawa sporna. Ja nie mam za wiele szacunku do faceta przedszkolanki,bo to NIE JEST praca dla faceta. Sry,ale nie mam za wiele szacunku do gościa,który odnajduje się jako przedszkolanka,bo to jest właśnie NIEMESKIE. Jestem za klasycznym podziałem ról,również w pracy,uważam,że są zawody dla mężczyzn i są zawody dla kobiet. A skąd sie biorą wzorce Justina? Właśnie dlatego,że facet nie musi być facetem,a może być przedszkolanką z włosami na żel i dekoltem do pępka. Co do płacenia-nie ma nic złego. Ale jednak są pewne wzorce,które mają swoje źródła w savoir-vivre a nie w feminiźmie czy szowiniźmie,że płaci ten,kto zaprasza. I myślę,że raczej tego należy się trzymać. ja płacę zwykle sama za siebie-albo też płaciłam,dopóki mój facet nie zaczął zarabiać,bo teraz on płaci za mnie i NIE UWAŻAM,że to jego obowiązek,ale uważam,że to bardzo miłe i kochane z jego strony. Takie gesty budują związek,który nie ma nic wspólnego z materializmem,a gestem-chęcią zrobienia przyjemności drugiej osobie - czyli -tak jest to ograniczenie niezależności mojego faceta,bo musi za mnie płacić ![]() Co do lesbijek nie będę się wypowiadać,bo nie uznaję takich związków i mam bardzo radykalne podejście do tego tematu. Cytat:
Przestaje być mentalnym facetem i staje się Justinem. ![]() Ja uważam,,że każdy sobie rzepkę skrobie- jak sobie zapracujesz tak masz. Jak ktoś lubi faceta wyręczać,to niech się nie zdziwi,jak potem będzie się chorym i facet powie - przynieś sobie sama herbatkę,bo taka jesteś niezależna. Albo przestanie pracować,bo przecież to kobieta może utrzymywac rodzinę,czemu nie. Może komuś to pasuje - mi zdecydowanie NIE. Cytat:
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedszkolanką może być mała dziewczynka, która chodzi do przedszkola. Ktoś, kto ją uczy i wychowuje jest nauczycielem przedszkolny bądź nauczycielka przedszkolną. Nie lubię wytykać ludziom błędów językowych ale nazywanie kogoś przedszkolanką to zwykłe nieporozumienie i umniejszanie jego roli nauczyciela. Po drugie- zapewniam Cię, że absolutnie nikt nie zatrudni w przedszkolu pana, który układa włosy na żelu i nosi dekolt do pępka. Pani zresztą też nie. Po trzecie- uważasz, że wychowywanie dzieci jest niemęskie? W takim razie ojcowie nie powinni zajmować się swoimi dziećmi. Biada męskości wszystkich tatusiów, którzy z ochotą zabierają swoje pociechy na plac zabaw i jeszcze chcą robić z nimi babki z piasku... Po czwarte- chyba sama sobie troszkę przeczysz ![]() No i po piąte- w obecnych czasach mało która rodzina może pozwolić sobie na luksus pracującego ojca i zajmującej się domem matki. Absolutna większość rodzin to rodziny, gdzie pracują obie strony. I nie jest to chamstwo czy brak czułości ze strony mężczyzny ale wymóg naszych czasów. Zresztą nie chciałabym utrzymania rodziny zwalać na barki tżta. O wiele bardziej wolę układ, gdzie oboje pracujemy i w równym stopniu dzielimy się domowymi obowiązkami. To pozwala docenić i pracę zawodową i ciężar domowych obowiązków. Edytowane przez gothka152 Czas edycji: 2013-09-07 o 14:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

a dzieci na osiedlu mówią mi dzień dobry
jak mnie TŻ brał to ważyłam jakieś 5 kg mniej a w najgorszym momencie nawet miałam +7
i nie chciałabym żeby mi powiedział schudnij bo nie taką Ciebie wybrałem