|
|
#871 | |
|
na przekór do celu
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
Ja nic nie zbieram, to zainteresowane osoby powinny o to zadbać
![]() Cytat:
![]() Miałam praktyki w Urzędzie Miasta, gdzie papierologia czeka za każdym rogiem, a tam tylko pani naczelnik i wyżej miały pieczątki ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Potrzebuję lolusl ![]() Chichram się już od 3 minut
|
|
|
#872 |
|
Zadomowienie
|
Zadam naiwne pytanie... Używałyscie kiedys kuponow rabatowych z gazet typu joy, cosmopolitan itp? Jutro chce kupic jakąś kiece na obronę, a nie uzywalam nigdy takich kuponów. W butiku mają fajne sukienki i z 20% znizka na nowa kolekcje. Ciuch do kasy, daje kupon, pieniadze i uwzgledniaja mi kupon tak? W Esotiqu raz slyszalam, jak 2 dziewcyznny daly kupony to się dowiedziały,że kupoy obowiazuja od 70zł dopiero, a nigdzie o tym informacji nie było :P.
|
|
|
|
#873 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Zacznę od tego,że byłam z maluchem na dyżurze u lekarza bo coś się słabo czuł i co? Mam anginę! Masakra, biedaczek mój mały.
Druga rzecz naumiałam się robić w końcu ten multicytat Cytat:
Dla mnie ślub na 16-stą to wcześnie, 17-sta to moja ukochana godzina. Ja to mam zamir pospać przynajmniej do 12-stej, no nie nie wyobrażam sobie ślubu tak rano. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do sukienek. Zwariowałam całkowicie. Tak jak myślałam, te co mi się marzyły nie bardzo na mnie wyglądają, jednak to nie na szerokie biodra. Przymierzyłam chyba z 10-11 sukienek i trzy są w ścisłej czołówce. Jedna zupełnie ale to zupełnie nie w moim style ale nieskoromnie powiem prezentowałam się bardzo ladnie. Jedna to kiecka ktora mi się bardzo podobała w katalogu i miałam ją zapisaną aby zmierzyć, ale uwaga nie zmieściłam się w rozmiar (36) więc mierzyłam ją tylko tak trochę. Tzn nie byla zasunięta do końca, tak na wysokości paska od stanika już się nie dopinała no i hymm wyglądałam ładnie ale jednak boje się zamówić sukienkę w której do konca nie wiem jak wyglądam. Trzecie zupełnie normalna, ale jednak jak ją założylam coś miała w sobie. Ale problem jak z tą wyżej rozmiar 36 był za mały. Aha no i mierzyłam moją ukochaną, którą miałam w inspiracjach w kalendarzu, ładna ale na żywo aż takiego szału na mnie nie robiła Ehhh mam taki mętlik,że już nic nie wiem. Wrzucam fotki moich top sukienek tylko dwie, tej trzeciej tzn z opisu pierwszej znaleźć nie mogę a szkoda bo jeste w zupełnie innym typie niż te dwie
|
|
|
#874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mama już mówi że melisę sobie w termosie weźmie jak pójdziemy na przymiarki
|
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
ja chcialam o 16, ale chyba przesuniemy na 12 albo 13
. Na śląsku śluby są dość wcześniej, sa nawet o 11 he he... to już zalezy jak daleko jest na salę .Nigdy długo nie śpię, a poza tym chcę, aby ten 1 dzien był obfity w weselna impreze , bo dzień drugi będzie zwyklą posiadówa na sali bez tańców, chyba, ze ktoś będzie chciał bo muzyka z płyt będzie .Oglądając pewna strone pani fotograf, zobaczyłam podziękowania dla gości - ferrero roche, ale takie w złotym sreberku, a to niego przyklejona - wbita wykalaczka na czubku której było serce i tekst, jak znajde to zdjęcie to wstawie . Spodobało mi się i może u mnie coś takiego zorganizuje
|
|
|
|
#876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja raz w życiu zrobiłam tipsy, żeby TŻ'towi obciachu na studniówce nie narobić- uznaje to za jedną z gorszych decyzji w moim życiu . Takiej masakry z paznokciami to ani wcześniej, ani nigdy później już nie miałam. W każdym razie tak okropnie się zraziłam, że choćby nie wiem, co się działo, to w życiu nie założę . Później odkryłam, i w awaryjnych sytuacjach używałam impress nails- naklejki "paznokcie" . To to w załącznikach, ja zawsze kupowałam bezbarwne i sama malowałam . Genialna sprawa, bo te naklejki są cienkie, więc nie widać chamsko na paznokciu, ale na tyle twarde, że naprawdę fajnie się to nosiło . Dzięki nim też kilkukrotnie udało mi się zapuścić lepiej paznokcie, aczkolwiek same naklejki trzymały się maks do tygodnia. Teraz praktycznie już tylko hybrydki używam, i tak, podjęłam decyzję, chce kupić sobie lakiery do hybryd z OPI . A właściwie... na urodziny sobie "zażyczam" .Cytat:
. Paznokcie dalej mi się łamały i czasami rozdwajały .Cytat:
. Świetna sprawa . Przeważnie na odwrocie każdego kuponu, bądź w jakichś dodatkowych informacjach masz dokładnie podane informacje czego kupon dotyczy itp . Czasami są konkrety, czasami "informacje na stronie www.blabla", ale często są to też kupony na całe kolekcje . Jedynie większość na przecenione przedmioty nie działa.
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2013-09-06 o 23:10 |
|||
|
|
|
#877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mierzyłam i w pewnym momencie już sama nie wiedziałam czy mi się podoba czy nie. Mialam taką chwilę,ze wszystkie mi się zaczęly podobać haha. No cóż ciągle mam nadzieję,że to jest tak,że jak założę tą wymarzoną to to poczuję i problem się sam rozwiążę
|
|
|
#878 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Dlatego będę otwarta na sugestie pań z salonu, siedzą w tym biznesie dłużej, mogą mieć lepsze oko ![]() Z tych co wstawiłaś bardzo podoba mi się pierwsza, choć ja wolę gorset wyraźnie odcinający się od dołu, jednak ta pierwsza ma coś w sobie Szkoda, że nie możesz wstawić tej trzeciej bo jestem ciekawa jej wyglądu, skoro to inny typ
|
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam swój typ sukni w głowie, ale zobaczymy co będzie jak zacznę przymierzać...
Edytowane przez zanciapp Czas edycji: 2013-09-06 o 23:32 |
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
wróciłam do domu, nie chce mi się nadrabiać, idę spać jutro między 9 a 10 mają być u mnie na rynku zabytkowe samochody więc idziemy oglądać dobranoooc |
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc
![]() nie wiem czy tu wejdę przez weekend, ciekawe ile do pn tu nabazgracie
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z dziewczyn pytała ostatnio o między innymi moje pompony tiulowe. Poniżej załączam kilka zdjęć. Zaraz po zrobieniu (1), z przed chwili po wyciągnięciu z siatki, w której leżały zmiętolone przez blisko 2 tygodnie
(2) oraz po lekkim "ułożeniu" (3). Jestem mile zaskoczona, bo naprawdę niewiele trzeba, żeby z powrotem wyglądały dobrze . Śmiem wręcz twierdzić, że leżenie w pudle/ siatce, nie zaszkodzi im, nawet jeśli się zakurzą, to najprawdopodobniej spokojnie można wyprać (jedyne co, to wtedy sugerowałabym środek dość mocno związać, żeby kawałki tiulu nie powypadały z całości). Ogólnie rzecz biorąc też fuksjowy wyglądał i wciąż wygląda najgorzej, jako że był pierwszy i się "uczyłam". Niemniej jednak ogólnie jestem zadowolona z testu "przechowywania" pomponów .
|
|
#883 | |
|
Japońska rzepa
|
![]() Cytat:
tu,w dalekiej norwegii Świat jest mały
|
|
#884 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki
Wow nie pamiętam kiedy ostatnio tak wcześnie wstałam. Jadę za chwilkę na poszukiwania sukni, może dziś się uda.
|
|
#885 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#887 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i życzę przyjemnego dnia
I lecę do łazienki malować się bo za godzinę przyjeżdża po Nas kierowca
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
powodzenia!
dzień dobry a dziś mnie czeka ogarnianie mieszania na jutrzejsze malowanie..
|
|
#889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też zaraz bede sie malowac ale najpierw obiadek.. bo pewnie dopiero o 17 bedzie w lokalu Poprasowałam wszystko, rajstopki naciagnelam na nozki jest dobrze haha
|
||
|
|
|
#890 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby kok ale mało odstający i w związku z tym już wiem że czegoś takiego na własny ślub nie chcę
Nie wyglądam źle ale wolę jednak rozpuszczone włosy
|
#891 |
|
Rozeznanie
|
Magda super te pompony !!! Jak je robiłaś? Masz jakaś instrukcję? I tak mniej więcej koszta? Pamiętam, że pisałaś kiedyś o materiale z allegro który kupiłaś ale nie pamiętam szczegółów. Fajny pomysł, może ja bym coś takiego zrobiła..
|
#892 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
zawsze mam problemy ze snem jak się czymś stresuje, albo coś bardzo przeżywam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() obje mi się podobają ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#893 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale się jarałam tymi autami na rynku aaaaa!
od jednego Pana wzięliśmy sobie wizytówkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba nawet też magda to wklejała http://www.youtube.com/watch?v=3qWhBOrO_VQa tutaj przykładowe tiule z allegro Edytowane przez existence Czas edycji: 2013-09-07 o 12:05 |
|||
|
|
|
#894 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo tak to u nas jest dopiero wizaż mnie uświadomił, że w innych częściach Polski może byc inaczek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A mnie dziewczyny tak jakoś wczoraj naszło i.... jedziemy z koleżankami na babski weekend w listopadzie do Londynu Znalazłam wczoraj bilety po 126zł w obie strony
|
||||
|
|
|
#895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z noclegiem jakoś u znajomych czy macie jakiś hotel/hostel do polecenia? ja bym się wybrała jeszcze kiedyś do Londynu ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- spoczi |
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny donoszę że żyję
![]() Mówiłam wam kiedyś o tym moim kuzynie którego żona zabrała ich dziecko i zostawiła go. Wczoraj się dowiedziałam że choruje na nowotwór złośliwy Jestem rozbita a nie chce nawet myśleć co przeżywa moje wujostwo i kuzynka. Zawsze byli i są mi bliscy... Mam nadzieje że z tego wyjdzie.
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ex wkleiła inną instrukcję (którą kiedyś wklejała tutaj Handzia), ja wolę niby podobny, ale inny sposób LINK, jest bardzo prosty i szybki . Ja kupowałam na Allegro rolki 15cm x 9m, z podobnej aukcji, jak ex wkleiła, ale minimalnie tańsze (głównie przesyłka tańsza ) LINK. Na zrobienie jednego pompona (średnica ok 18-19 cm) wyszła cała rolka, więc koszt ok. 4zł/ sztuka. Ostatnio jednak zamówiłam szpulki (właściwie szpule) na eBay i za mniej więcej 25zł będę mieć szpulkę na nieco ponad 90m długą. Automatycznie koszt powinien wynieść ok 2,5zł/sztuka , choć myślałam, czy by bardziej puszystych nie zrobić, bądź większych rozmiarów .
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten co Ty wkleiłaś teraz też widziałam ale nie wiem czemu ten z książką wydaje mi się dużo mniej skomplikowany jakoś ale pewnie wychodzą tak samo a próbowałaś robić 2 pompony z jednej rolki? dużo gorzej wyglądają? bo ja chyba zrobię próbę jak kiedyś kupię te tiule. Edytowane przez existence Czas edycji: 2013-09-07 o 13:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

:banghead:
mama już mówi że melisę sobie w termosie weźmie jak pójdziemy na przymiarki
. Takiej masakry z paznokciami to ani wcześniej, ani nigdy później już nie miałam. W każdym razie tak okropnie się zraziłam, że choćby nie wiem, co się działo, to w życiu nie założę
Ale skoro u Ciebie żadnych efektów ubocznych nie ma, to czemu nie
Pamiętam jak kiedyś łykałam cynk na trądzik, to efektem ubocznym były tak mocne i twarde paznokcie, że nie mogłam ich obciąć 

jutro między 9 a 10 mają być u mnie na rynku zabytkowe samochody więc idziemy oglądać