|
|
#3391 |
|
Matka Smoka
|
Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Lenka, to mi przypomnialo, ze mialas mi przyniesc kiedys troszke tej laminujacej na sprobowanie
Balsam propolisowy wg mnie bardzo sredni, nic nie robi wlosom, mnie zapach nie urzekl. |
|
|
|
#3392 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() kasiencja, ja go obejrzałam z lektorem (z lenistwa), ale zauważyłam, że przekręcają tam niektóre żarty na polskie klimaty. Np. kiedyś gadali o jakimś serialu, a u nas lektor czytał jako "Czterej pancerni i pies", od czapy strasznie ![]() Mnie też interesuje ten wymiar godzin, nie chcę raczej na cały etat, żeby nie zawalić studiów. Po prostu chcę mieć jakieś zajęcie w tygodniu. Zresztą wydaje mi się, że sieciówka na cały etat potrafi wykończyć. Mieszkam na Ruczaju Fajnie by było z tym spotkaniem ![]() Aaa, mam na imię Agnieszka
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2013-09-06 o 19:11 |
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Alma, cześć
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;42670922]
kasiencja, ja go obejrzałam z lektorem (z lenistwa), ale zauważyłam, że przekręcają tam niektóre żarty na polskie klimaty. Np. kiedyś gadali o jakimś serialu, a u nas lektor czytał jako "Czterej pancerni i pies", od czapy strasznie ![]() [/QUOTE] A ja nawet lubię te przeinaczenia, bo wtedy właśnie mogę złapać klimat żartu, chociaż nie zawsze to jest udane, wiadomo. Ale o wiele, wiele bardziej wolę napisy, nigdy nie lubiłam lektora, a w tym serialu lubię te po angielsku, bo to nie jest trudny język. A tak w ogóle - cześć! ![]() kasiencja - jeżeli spacerowałaś wczoraj przy Wiśle ok. godziny 15, to widziałam Cię Byłam na jednodniowym wypadzie do Krakowa, bo załatwiałam sprawy uczelniane: akademik i takie inne bajery. Spotkałam się z koleżanką i ogólnie to był fajny dzień ![]() A praktyki mi się powoli kończą i jak sądziłam, że będą kiepskie, to tak teraz muszę powiedzieć, że są fajne Innego rodzaju fajne jak rok temu, ale też... nie narzekam
|
|
|
|
#3395 |
|
Konto usunięte
|
Szukam kogoś na wycieczkę do Włoch do kompletu, mam 1 wolne miejsce, termin 31.10-3.11, koszt przelot + hotele ze śniadaniem niecałe 500 zł. Chętna któraś?
|
|
|
|
#3396 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie to też czeka, tylko nie mam pojęcia na którym roku i czy w trakcie roku akademickiego czy wakacji? Wiem tylko tyle, że na pewno nie chciałabym mieć praktyk w banku. Strasznie nudne mi się to wydaje. |
|
|
|
|
#3397 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
byłam wczoraj w centrum, ale dopiero po 16, i w sumie akurat nie przy Wiśle ![]() alma - jakoś nie wyobrażam sobie "Czterech pancernego i psa" w ustach kogoś z bohaterów, ale w sumie różne kwiatki tłumacze wymyślają żeby oddać charakter danego żartu... gdzieś się z tym już spotkałam (może to też był jakiś serial?) i wybitnie mi nie pasowało, Amerykanie rozmawiający o Reksiu czy innym polskim wytworze ![]() a praktyk przeważnie szukasz sobie sama - w wakacje najwygodniej, bo masz najwięcej czasu, ale możesz znaleźć firmę z którą dogadasz się co do elastycznego grafiku.
|
|
#3398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;42669573]Dzięki za miłe przyjęcie!
![]() WrednaMyszka, mam 20 lat, przyjechałam na studia tutaj (w sumie dopiero ponad tydzień jestem w Krakowie), dość daleko od domu, bo pochodzę z Pomorza, ale mam tutaj TŻ (od 3 lat), także trochę mi raźniej, nie jestem sama na szczęście. A studiować będę na UE Finanse i Rachunkowość zaocznie. Obecnie jestem na etapie szukania pracy. Roznosiłam CV w Galerii Krakowskiej. Chyba rekrutacja jeszcze trwa, podobno tak do 2 tygodni się odzywają, ale ja się niecierpliwię, chciałabym już znaleźć pracę. Tym bardziej, że mi się trochę nudzi samej w domu, jak mój TŻ jest w pracy, a nie mam tu żadnych koleżanek. A myślałam, że mój rok przerwy w domu był nudny :P [/QUOTE] Hej a która część Pomorza? Bo może będziemy razem jeździć na święta? ![]() Rozcięłam sobie nogę-szkło było w worku na śmieci
|
|
#3400 | |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;42672228]Szukam kogoś na wycieczkę do Włoch do kompletu, mam 1 wolne miejsce, termin 31.10-3.11, koszt przelot + hotele ze śniadaniem niecałe 500 zł. Chętna któraś?[/QUOTE]
Ja! Cytat:
|
|
|
#3401 |
|
Copyraptor
|
Chcecie się licytować na blizny?
![]() Ja już mam dość, bo nieważne do jakiego lekarza pójdę, to reakcja jest "ooo, ale ma pani brzydką bliznę" "ooo, ale brzydki łokieć" "oj, ale się brzydko wygoiło" :| Dopiero na turnieju łuczniczym przyszli do mnie chłopaki się pozachwycać, że wygląda super i klimatycznie |
|
|
|
#3402 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ty należysz do innej kategorii. Mój palec po złamaniu jest mniej sprawny od Twojego pokruszonego łokcia.
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
I tak zdążyłam już wypytać google na temat 'minimalizacji blizn'
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;42672459]A gdzie masz praktyki, jeśli można wiedzieć?
Mnie to też czeka, tylko nie mam pojęcia na którym roku i czy w trakcie roku akademickiego czy wakacji? Wiem tylko tyle, że na pewno nie chciałabym mieć praktyk w banku. Strasznie nudne mi się to wydaje.[/QUOTE] W policji. Zaoczni mają praktyki w ogóle? U mnie na wydziale/uczelni i chyba na większości musisz zrobić praktyki przed końcem studiów i od Ciebie zależy, który rok sobie wybierzesz. Najłatwiej jest w wakacje, ale w trakcie roku akademickiego to też jest możliwe, tylko wiadomo - trochę utrudnione. Ja akurat mam dodatkowe, własne praktyki, bo skończyłam licencjat; moje praktyki studenckie odrobiłam w zeszłym roku w tym samym miejscu co teraz. Cytat:
Dobrze, że nie machałam
|
|
|
|
|
#3405 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja mam w cholerę blizn po kotach, wyglądam jak niewyrośnięte emo-dziecko
![]() Swoje zrobił też fakt, że brat uczył mnie jeździć na rowerze - i nie chodzi tylko o drobne dziury w kolanach ale tez to, co sprawiło że dałam sobie spokój z rowerem W jakiś magiczny sposób wykopyrtnęłam się na kamieniach i żwirze i przeorałam ręką kilkanaście metrów pobocza robiąc w łokciu dziurę aż do mięcha Byłam w takim szoku, że nawet nie czułam bólu, ale potem kilka tygodni nie mogłam nawet zgiąć ręki bo myslałam, że mnie rozerwie... Na szczęście w miarę łądnie się zagoiło i została mi blizna w kształcie serduszka , nieco "wgłębiona" i ciemna bo niestety w środku zostało mi troszkę piasku czy innego syfu
|
#3406 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3408 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Strasznie męczące są te podróże, co? Mój TŻ jeździł do mnie co miesiąc i znienawidził PKP. Jak ja do niego jeździłam, to też podróż to była droga przez mękę. Spotykaliśmy się na jak najdłuższy czas, żeby nie jeździć tych 13 godzin do siebie. Jeszcze do mojej miejscowości nie dochodzą pociągi, trzeba robić przesiadkę na autobus, to już w ogóle. Przynajmniej wiem, że mnie kocha, skoro znosił takie wojaże Cytat:
zrobiło mi jakby krwiaka na nodze i miesiąc mi się to dziadostwo trzymało. Zadrapanie na kostce goi mi się chyba 3. miesiąc Podobnie przebarwienia po pryszczach jak wyduszę.Cytat:
![]() Mój TŻ kiedyś po pół roku wyciągnął sobie "drzazgę" wielkości kilku cm z nogi. W skórze wyglądało jak normalna rana, dopiero jak zaczęło ropieć, to się przyjrzał i wyciągnął takie cudo. Za to mi kiedyś wlazła drzazga w tyłek i do tej pory widzę taką kropeczkę, jak pieprzyk. Na szczęście nic się nie dzieje z tym.Dziewczyny, w Krakowie jest tylko jeden Super Pharm? Tak mi pokazuje stronka, że tylko w GK. Myślałam, że więcej. Drugie sprzątanie mieszkania i jeszcze brudy po poprzednich lokatorach. Co za masakra. Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2013-09-06 o 22:53 |
||||
|
|
|
#3409 |
|
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;42675592]
Dziewczyny, w Krakowie jest tylko jeden Super Pharm? Tak mi pokazuje stronka, że tylko w GK. Myślałam, że więcej.[/QUOTE] Niestety tak
|
|
|
|
#3410 |
|
Copyraptor
|
Alma, ja mam tak samo
też się po komarach paskudnie goję. Chyba po operacji goiłam się szybciej Malla - przykładałam kota w procesie gojenia
|
|
|
|
#3411 |
|
maszyna, nie człowiek
|
W tym roku też mnie komary załatwiły - ugryzł mnie w dwóch miejscach na jednej dłoni i chyba dostałam jakiegoś uczulenia bo mi spuchła, do tego podczas gojenia się strasznie się to paprało i po jednym "bąbli" mam teraz przebarwienie (bo oba rozdrapałam przez sen
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Help, czy mogę użyć suchych drożdży w tym przepisie? http://mientablog.com/rogaliki-malinowo-marcepanowe/ i ile ich wtedy dać?
|
#3413 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() w sumie jak szukałam jakichkolwiek przepisów z użyciem ciasta drożdżowego to zawsze bylo napisane że można używać i takich, i takich drożdży, więc ja bym próbowała. ale niestety z przelicznikiem to nie jest do końca jasne, ale najczęściej przewija się że paczka drożdży instant (ok. 7g) to ok. 25g świeżych. ale może wypowie się ktoś kto się zna
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
To może zrobię ciasto z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...e/przepis.html a nadzieję sobie malinami i marcepanem
|
#3415 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
![]() 7g suchych = 14-15g świeżych. I zawsze można zastąpić |
|
|
|
|
#3416 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
http://www.zajadam.pl/ile-wazy/drozd...he-przelicznik http://artkulinaria. pl/magia-gotowania/porady/drozdze-swieze-czy-instant (ze spacją bo czaszkuje) już nie pamiętam wg jakiego przelicznika robiłam ciasto na pizzę chociażby, no ale jakoś tam wychodziło, więc może nie ma to AŻ takiego znaczenia
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3418 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
I to działa tak, że w sumie ilość drożdży w przepisie nie jest aż tak istotna. Bo jeżeli dodasz 1g drożdży to to ciasto też wyrośnie, tylko zajmie mu to wieki. Jeżeli dodasz 2x więcej, to wyrośnie 2x szybciej. Ale posmak drożdży jest wtedy silniejszy, a niektórzy tego nie lubią. Ja pamiętam, że znalazłam jakiś przepis na chleb na drożdżach, w którym na 600g mąki było 80g drożdży |
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Cytat:
![]() Ja po prostu w szoku jestem, na dodatek za 2 tyg chce jechac na wakacje a tu takie cos...na dodatek jak wyprostuje noge to to sie rozchodzi wiec dzisiaj skacze w pracy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

Coś UEk ma zdolności przyciągania fajnych dziewczyn znad morza