|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierp
Taribari witaj.Przykro mi ze tyle wycierpialas
tak to szczesliwy watek i masz oklep ze sie wczesniej nie odezwalas.Eweewe ale super sie zlozylo. Neni moj skok to malo snu marudzenie i plac
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dwa Gluty
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Neni nasz skok to bylo marudzenie malo snu wieczorne walki ze snem i krzyki
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Margo jestescie slodcy i kochani ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Witam tez Belushi w gronie naszym Koocur gratki za brak cukrzycy. U nas chata wysprzatana rosol sie gotuje a my w ogrodku siedzimy z Laurka
|
#274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak 2 krople wody
|
||
|
|
|
#275 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() brawa za wizytę u gina ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fajne gluty, a mały glut to kopia dużego gluta |
|||||
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
DWA GLUTY
całuski dla Was ))laski śpieszę Wam się pochwalić, że mam chustę i się od dziś chustujemy! i chyba nam się podoba i mam wolne ręce i jest fajnie ))jakaś alternatywa do gondoli, której mała nienawidzi )
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Miałam sobie teraz ponarzekać,że teściowa ble ble ble,że z tatą Jaśka ciężko się dogadać teraz(a może raczej ze mną?)że za ciepło mi jest,i że na grzyby nie mogę pojechać,bo mały jest za mały,a z nikim go przecież nie zostawię. Ale po co marudzić? Edytowane przez lemurki_malutkie Czas edycji: 2013-09-07 o 15:06 |
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Karo mogłabys jeszcze raz podać linka, jak wiązać chustę. Mam i ja chustę
|
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Margos, nawet na miniaturce widze jak jestescie podobni
Sliczni!! Domciatko, co masz za chuste? Czy mialas problem z wiazani jej? Fajnie wygladacie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#281 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
A bacik się należy przyznaję, tak się zbierałam że aż mi się ciąża skończyła :P Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
bo poza domem jestem i ide do teściowej :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pożyczona )mialam problem, ale cwiczylam )raz za luzno zrobilam, raz za ciasno, raz zle dziecko wlozylam, ale teraz juz jestem ekspert )polecam chuste, super odciąża kregoslup )---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- surka ja wiaze tak: http://www.chustomania.pl/online/chu...ste_elastyczna |
|
|
|
|
#284 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi sie wydawało ze Maja sie wtedy budzi bo i rączki chodzą i nóżki ale czytałam ze dziecko jest wtedy w fazie REM czyli w tym głębokim śnie i wtedy śni![]() Cytat:
![]() Chociaż cos jej sie zmieniło i dzisiaj śpi max godz i budzi sie. Polezy 5 min i w ryk.
|
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
NENI- pewnie ze poszlam. I to na 4h. Ola dala mu popalic. Cale szczescie ogarnal sie i zreflektowal ze nie za.bardzo sie.zachowal.
I tak zeby troche go zrehabilitowac.tp aon naprawde duzo pomaga. Zrobi obiad, posprzata sam z siebie, Wontusiowi organizuje czas. Nie jest idealnoe ale jest dobrze. Tym bardziej nie wiem co go rano napadlo ![]() Ewe- super!!! Pewnie maz sie ucieszy
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
ufff, nadrobiłam.
Moje dziecko nie daje mi chwili spokoju w dzien.. stał sie czujny jak fretka i jak tylko oddalam się na więcej niż 20cm to woła mnie co tchu wczoraj PIERWSZĄ drzemkę miał dopiero o 19:30 masakra, non stop przy nim, a skurczybyk juz oczami wodzi i gapi się czy przypadkiem matka sobie nie poszła i czy nie trzeba włączyć syreny ![]() Dzisiaj trochę lepiej, tz sie nim zreszta zajmuje, a ja mam chwilę dla siebei Wczoraj odbylismy z Tztem rozmowe, która w sumie sam z siebie zainicjował i mi powiedział, ze strasznie docenia to co robie, ze jestem najlepsza mama jaka moze miec Tomus i ze wychowuje go na wspaniałego człowieka. Ze nie budze go w nocy, ze spedzam z nim 24h/7 dni w tygodniu i ze mnie bardzo kocha i przeprasza tak ogolnie za wszystko czym poczułam sie urazona. Nie powiem, potrzebowałam tych słów i docenienia, szkoda tylko, że na takie zwierzenia rzadko go bierze ![]() Charlize- Luksia- ja bym jechała z małą w góry, jak tylko macie taką możliwość 3msc to juz duzy maluszek ![]() Margosia- dla Pitera za smianie na głos!Ona- za becikowe.Karo- przyznaj się, że Hani jeść nie dajesz, a nie, że je łapki bo świat poznaje Belushi- witaj ![]() Dotka- dobrze, że teraz uciekłaś od tego pediatry, a nie później.. masakra Karolajn- pytałaś o basen.. ja z moim startuję od 3ego miesiąca najprawdopodobniej ![]() Agrafka- ja też dostałam okres po 5 tygodniach.. w zasadzie tydzien po tym jak skonczyły mi się resztki po porodzie ![]() Shestiger- brawa za wyniki Igorka! Misiaczka- za kikuta i 2 tygodnie Mai!Kejt- ![]() Domciatko- Ładniutki usmiech Sary ![]() Eveewe- dajesz Aleksowi smoka jak autem jedziecie? tez to robiłam, ale odkad Tz mnie opieprzył ze w razie wypadku(odpukac) dziecko sie zadławi, to przestałam szczerze mówiac.. zreszta i tak sama jazda go usypia, wiec niepotrzebnie. Mela- super zaciesz Ali! ![]() Taribari- witaj Charlize- pogadajcie na spokojnie, w złości niestety pada czasami o pare słów za duzo, które nie powinny pasc.. usiadzcie i na spokojnie porozmawiajcie ![]() Samantha- moj ma to samo, kazdy lek wg niego to trucizna i lepiej chorowac 3 tygodnie niz wziac chociazby głupia aspiryne a tak swoją drogą fajną masz "córę" Neni- Skylie- ehh tulę i ściskam, te chłopy to sa jak małpy, które z drzewa spadły.. mam nadzieję, że koniec konców poszłaś do fryzjera?? Jakierka- mój młody tez miał takie pryszczyki i pediatra kazał przemywac przegotowana woda i zero jakichkolwiek kremów. My na mm, ale wygladało identycznie i odkad sie do tego zastosowalismy juz ich nie ma Twee- super, że się odnajdujesz w roli mamy, mam nadzieję, że bóle przejdą szybko! Eveewe- super, że jedziecie do Tzta Margos- super wyglądacie No, wszystko ładnie nadrobiłam i proszę teraz o oklaski dla siebie ![]() A no i surka- za wątek!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
Taribari- bo zachowalam jak doopa i nawet Cie nie powiatalm
No wiec witam ![]() Wspolczuje przejsc
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
En super, że tż przejrzał na oczy
|
|
|
|
#290 | |||
|
Rozeznanie
|
Witamy sie na odchowalni
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyobrazacie sobie... Tz akurat nie bylo a ja tam wrzeszczalam ze im zaplace sama zaraz ale nie, zgoda meza byla wymagana bo moze on sobie nie zyczy abym byla znieczulona Cale szczescie wystarczylo to zrobic telefonicznie.Tez musze sie wybrac do fryzjera i nie wiem czy tz zostanie z corka zostal raz sam na godzinke jak pojechalam na kontrole go gina. Oczywiscie chcial sobie pospac pol dnia jak zawsze a mloda nie chciala wiec wciskal w nia tyle mleka ze az na wszystko zwymiotowala.
|
|||
|
|
|
#291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
eveewe to mnie zaciekawiłaś, muszę napisać do Ciebie na priva
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam jeszcze zalecenia sprawdzać co rok glikemię i dostalam karte informacyjną dla lekarza rodzinnegoślicznie Cytat:
ja cały dzien u mamy, auto zrobione tylko foty strzelić i wystawiam do sprzedaży dziś moje dziecko uraczyło mnie swoją pierwszą łzą taki miał po 5 rano napad kolki że obudził sąsiadów |
||||
|
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy dzień właśnie tak wygląda
Jak dwie krople wody! Cytat:
![]() Cytat:
Enlevee no brawa dla TŻ Tylko mam nadzieję, że to nie jest znowu chwilowe otrzeźwienieA Twój Tomuś nie ma skoku może? ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Fiazo nie wiem-gratulować Wam tej pierwszej łzy?
|
||
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Neni mój Tomuś to ma skok całe swoje życie
Moonlight- rozwaliło mnie, że Mąż musiał wyrazić zgodę na znieczulenie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
EN- super ze tz sie opamietal
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
En,
dla TZ, oby tak pozodtalo na zawsze za nadrabianie ![]() Ja wlasnie przemywam Edziowi syfki woda przegotowana i mam wrazenie, ze jest tego mniej, aczkolwiek wciaz pojawiaja sie nowe. Bede obserwowac co dalej ![]() Co do lez, to Edziu juz plakal 'normalnie' przy porodzie. Czy to mozliwe?? Pamietam jak lezal na mnie i splynelo mu kilka lezek z oczu. Az sie zdziwilam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Idę na spacer z Małym, bo już nie daję rady
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka syfki, pryszczyki to normalne.
mojej minely po 5 tygodniu. teraz ma coraz ladniejsza skore na twarzy. u was tez minie. |
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Margo wy z Piterem jak dwie krople a moje dziecko jest do mnie niepodobne.
Domciatko fajnie ze chusta zdaje rezultat Surka tez widze ze tez chustujesz Skylie ja mojemu tzowi musze czasem dobitnie przypominac zeby tez sie dzieckiem zajmowal Fiazo lezki znacza ze maluszek roosnie i sa taakie dorosle En ciesze sie ze sie z tzem uklada
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny.
Czy można mieszać mm? Że w jeden dzień dam enfamil a w drugi bebilon np?
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Neni wspolczuje... oby spacer go uspokoil
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

tak to szczesliwy watek i masz oklep ze sie wczesniej nie odezwalas.

Bo rozwód to on by chętnie wziął... tylko, że nie ma biedny czasu tego załatwić... ech... Cycki mi opadły

Cale szczescie wystarczylo to zrobic telefonicznie.