|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
Spokojnie Kochana bo to mogą być hormony! Jesteś jeszcze rozchwiana!! Cytat:
hihi a Tobie coś wyszło z wyników? czy tak po prostu Cię wysłał?
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
ufff posprzątane - generalka oczywiście, bo masakra była
dobrze, że tż pomógł (wszędzie poodkurzał i generalnie zmył podłogi, trawę skosił, samochód wysprzątał - zuch chłopak ), bo do jutra bym nie skończyła teraz pojechał na zakupy a ja mam czas na spokojną kawkę komu komu?? ![]() teraz już tylko reeelaks choć do pn muszę analizę egzaminu zawodowego zrobić
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-09-07 o 16:16 |
|
|
|
#1893 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh....ale rób sobie na spokojnie....
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
Rena ja chcę kawkę! tylko mocną
Otóż to, kochane, czy on mi da tą zniżkę! Badania to była moja inicjatywa, on już i tak miał w planach wobec mnie heparynę. Ale jak coś upomnę się. Chociaż z tego co ostatnio mi mówił np. bezpłatne badania genetyczne należą się dopiero po 3 #, nie po 2. Ciekawe czy wobec refundacji heparyny też nie ma jakichś swoich procedur ![]() A czy ta zniżka to duża różnica? Ile w ogóle kosztuje clexane? A ja narobiłam słojów żydki, krokodyle, korniszonki, papryka, cukinia, zielone pomidorki... padam
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Wadera: nie ma racji, nie po 3 poronieniach:
aleca się jego wykonanie u obojga partnerów: • przy braku ciąży • przed IVF • po jednym porodzie martwym • po dwukrotnym poronieniu samoistnym • po pierwszym poronieniu: - jeśli wystąpiło ono po dłuższym okresie braku ciąży - gdy w bliskiej rodzinie były niepowodzenia rozrodu, martwe porody, zgony dzieci zaraz po urodzeniu, osoby z poważnymi wadami wrodzonymi lub osoby z niepełnosprawnością intelektualną. http://www.genesis.pl/strona/40
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem Hosenko
Ale jak lekarz ma swoje zdanie to kto go tam przekona...
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja ją dostałam przed tym jak sie zaczeły te jazdy z refundacjami...jakoś na 2-3 miesiące przed moim porodem juz był problem z refundacjami, sama sie zastanawiam czy przy kolejnej dostane recundacje...
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Z ciężkim bólem serca, z wątku mamuś marzec-kwiecień 2014, przepisuję się do Was, mam aniołkowych. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie.
|
|
#1900 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak on Ci nie da to idź do internisty, może internista da ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Witaj - przykro mi, że takich okolicznościach się poznajemy |
|
|
|
|
#1901 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
A różnica między ceną zastrzyków z refundacją i bez to jakieś 10x. Ja płaciłam koło 12 zł, a bez refundacji powyżej 100 za 10 szt. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1902 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42690058]Są takie procedury, super obcykana w tym jest ELIZKA więc może dopytaj jej.
A różnica między ceną zastrzyków z refundacją i bez to jakieś 10x. Ja płaciłam koło 12 zł, a bez refundacji powyżej 100 za 10 szt. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] sprawdziłam teraz ceny celxane: clexane 0.4 bez refundacji - 115.48 za 10 ampułek, czyli koło 350 pln na miesiąc z refundacją - 12.45 za 10 ampułek, czyli koło 40 pln na miesiąc dawka 0.6 - bez refundacji: 159.34, z refundacją: 3.20 dawka 0.8 - bez refundacji: 202.92, z refundacją: 4.27 ale nie wiem jakie dawki się bierze w ciąży - założyłam, że 0.4, ale mogę się mylić (tak było na jednym forum) |
|
|
|
#1903 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Tak tak ja brałam 0,4, chyba, że ktoś ma jakieś poważniejsze problemy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1904 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42690265]Tak tak ja brałam 0,4, chyba, że ktoś ma jakieś poważniejsze problemy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] a już myślałam, że pożyczkę trzeba będzie brać na te zastrzyki, bo kosz wyjdzie 1000 na miesiąc hejka - znalazłam już namiary na zakład hematologii (nie hepatologii ) i immunologii w Krakowie - przyjmują na NFZ ze skierowaniem od lekarza pierwszego kontaktu - jak ktoś jest zainteresowany to mogę przesłać linka (specjalizują się też w diagnostyce nawracających poronień)
Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2013-09-08 o 09:01 |
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Pod koniec 9 tygodnia serduszko przestało bić, jeszcze nie wiem z jakiego powodu i przedwczoraj byłam w szpitalu na łyżeczkowaniu. To była moja pierwsza ciąża. Jak sobie przypomnę, jak się cieszyliśmy z TŻ na to maleństwo to..
Psychicznie wiadomo jak się czuję, ale fizycznie dużo lepiej niż w ciąży- okropnie przechodziłam te pierwsze miesiące.
|
|
#1907 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Witaj
Bardzo mi przykro ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
witaj - bardzo mi przykro...
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem po ciężkim tygodniu pracy, cieszę się teraz 2 dni wolnego u nas dziś piękna pogoda, może gdzieś nad wodę posiedzieć się wybierzemy
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam na allegro sporo rzeczy dla maluszka Zamawiamy też dziś meblościanke do salonuPo południu przychodzą znajomi.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajnie
![]() _________________________ ________ mąż mnie dziś rozpieszcza najpierw na śniadanko naleśniki zrobił a teraz obiadek pyszny robi ale mi dobrze
|
#1914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko zrobiłam według przepisu, ładnie wieczka złapały i po tygodniu najpierw jeden słoik zaczął się robić mętny i zaczęło się sączyć spod pokrywki i z biegiem czasu po kolei po słoiczku. Na 8 zostały mi 3, z którymi nic się nie dzieje. No nie wiem o co chodzi ![]() Cytat:
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu dzisiaj cisza. Ja wróciłam właśnie ze spaceru. I zabieram za pisanie ach ta praca.... jakby nie te papiery wszystko byłoby ok
![]() przeklete_pragnienia pisz z nami zawsze będzie lżej, najgorsze masz już za sobą, wiem że nie jest łatwo, ale czasami warto się wyżalić, tu znajdziesz wsparcie.
|
#1916 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam fraxiparine 0,3, a nie claxane i płacę za jedno opakowanie gdzie jest 10 zastrzyków 60zł, więc miesięcznie koszt tego leku to dla mnie ok. 200zł. Cytat:
![]() Cytat:
przykro mi że akurat w takim miejscu musimy się poznać.
|
||||
|
|
|
#1917 |
|
Konto usunięte
|
Anita dostawalam to w szpitalu zamiast clexane, na 6 osób w sali 4 miały heparyne...
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42697168]
Anita dostawalam to w szpitalu zamiast clexane, na 6 osób w sali 4 miały heparyne... [/QUOTE] Perse a miałaś po zastrzykach siniaki na brzuchu? ja na początku nic nie miałam, a teraz po paru tygodniach zaczęły się pojawiać - siniaki albo takie małe czerwone kropki tam gdzie kujemy.. p.s. Po wszystkim co zjem jest mi niedobrze wszystko co ma zapach mnie odrzuca, jedynie ziemniaki mi wchodzą - najlepiej pieczone w piekarniku, dlatego chyba wieczorem będą fryty z piekarnika
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1920 |
|
Konto usunięte
|
Anita może tak być. Miewalam siniaki, a kropki to dość często.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

hihi a Tobie coś wyszło z wyników? czy tak po prostu Cię wysłał?

dobrze, że tż pomógł (wszędzie poodkurzał i generalnie zmył podłogi, trawę skosił, samochód wysprzątał - zuch chłopak
), bo do jutra bym nie skończyła
komu komu??
żydki, krokodyle, korniszonki, papryka, cukinia, zielone pomidorki... padam

Psychicznie wiadomo jak się czuję, ale fizycznie dużo lepiej niż w ciąży- okropnie przechodziłam te pierwsze miesiące.
wszystko co ma zapach mnie odrzuca, jedynie ziemniaki mi wchodzą - najlepiej pieczone w piekarniku, dlatego chyba wieczorem będą fryty z piekarnika