|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
No pije... Yhh... Tak się zastanawialam, czy karmić moim mlekiem i teraz jak brakuje, to wiem, że chce...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
To przenieś się do kuchni
![]() Mój śpi całe życie w swoim pokoju i żyje
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
No to zmykam
Kocham Was!! ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to chwilowe i niedługo znów będziesz ściągać więcej ![]() Dzoan tylko, żebyś jutro w kościele nie padła krzyżem
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpukac tfu tfu w nocy spi spokojnie, chyba ze ma za duzo siuskow, to wtedy kweka, zmiana pieluchy i nie ma go. w dzien jak ma spac to spi, ostatnio spodobalo mu sie spanie w lezaczku
|
|
#397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narazie śpi moje malenstwo. Ciekawe jaka noc nas czeka czekam na te kupę jak na zbawienie
|
|
|
#398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- http://www.youtube.com/watch?feature...&v=GMuZdN84PJg |
|||
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie wredne to Dziecko![]() Dobranoc
|
|
#400 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
a ja dzis zaliczylam gina;-) pierwszy ray zostawilam malego...wrocilam biegiem niemal po godzinie a tu syn u taty na piersi spi;-)
Cytat:
Cytat:
bacik dla meza Cytat:
Cytat:
Cytat:
Belusha witam! Twarda babeczka o dobrym serduszku z ciebie! Tak trzymac!! Masz kogos do pomocy? Cytat:
brawo! Cytat:
szok z ta zgoda.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam, jutro chrzciny trzeba się wyspać :brzydal"
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ide spac.
Nie umiem sie cos wbic w rozmowe. Poza tym humor mi padl. Tz... Paaa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#403 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#404 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
o matko i córko i syynuuu nadrobiłam i juz spac mi sie chce
![]() u nas ok. dzien znosny. Moj mąz też lubi grac na kompe....ale tez duzo mi pomaga przy małym wiec mu wybaczam Cytat:
Gluty, ale macie piekne oczyska!!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet mu sie oczka swieca ![]() Cytat:
ja już nawet wyczuwam kupę i umiem odróznić od śmierdzioszka pierdniaka...a mąż zdziwiony, bo on nie umie wyczuc ![]() Cytat:
Widzę, ze jestes po przejsciach...po suwaczku... Szkoda, ze tak pozno dołaczasz ale dobre i to ![]() Cytat:
Polubiłam Cię od pierwszego wpisu co robisz dla psiaków!!! Szkoda, ze z Tż do kitu....a dawno Was zostawił??? Ale spoko dasz radę!!! Bedziemy Cię wspierac możesz się żalić choć dobrym słowem pocieszymy! |
|||||||||
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Możesz, jedz śmiało. A dupa rośnie :p
Fajne te lamaze, coś kupię małej, bo do wózka nic nie mam. Spadam już, sija ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#406 |
|
Wtajemniczenie
|
Maja od kąpieli nadal śpi
Tez bym poszła ale pewnie zaraz wstanie. Piszecie o zabawkach z lamaze. My bedziemy mieli zyrafke. Ma być gratis do zakupionego fotelika samochodowego. Wysłałam kupon i czekamy ![]() Oooo słyszę kręcenie. Chyba dziec sie budzi
|
|
#407 |
|
Wtajemniczenie
|
Powinnam iść spać jak Mały śpi, a jakoś nie mogę
. Za 1,5h znowu karmienie. Mamy które karmią mm. Robicie dzieciom przerwy dłuższe w nocy na karmienie? Czekacie aż dziecko się z obudzi samo na jedzenie? Ja całą dobę karmie co 3 h. Czasami co 2,5 h jak się domaga wcześniej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- A i przykro mi się zrobiło i szkoda Tż ta. A mianowicie Tż wypił piwo i ja wieczorem musiałam pojechać po mleko dla Małego, bo już końcówka była. Tż pierwszy raz miał zostać sam z nim na dłużej. Ale myślę sobie zanim pojechałam, że jest Tż ta siostra (mieszkamy razem) to jak coś to mu pomoże. No to pojechałam. W kilku aptekach nie było mm no ale w końcu dostałam w jednej ostatnie opakowanie. Wracam do domu na luzie i już na dole słyszę jak Mały strasznie płacze. Wchodzę na górę, a tam mój Tż z Małym w jednej ręce, wanienka w drugiej (mówiłam żeby z kąpielą czekał na mnie) i pod pachą jeszcze trzyma butle. Cały spocony zabiegany. Szybko wzięłam dziecko. On szybko kąpiel przygotował później butla i spokój. I Tż mi mówi, że jego siostra widząc jak on biega z placzacym dzieckiem, nie zapytała się czy pomóc tylko poszła na dół:banghead: TŻ dzisiaj zrozumiał ile uwagi i pracy jest przy dziecku. I powiedział, że będzie mi pomagał więcej. Przykre, że siostra nie pomogła. Moja rodzina to kłóci się o dziecku jak u nich jesteśmy. Wszyscy się wtedy nim zajmują a ja mam wolne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Trzymam kciuki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Belushi życzę dużo siły i na pewno poradzicie sobie bez niego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#408 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
A może w cycki pójdzie? ![]() Ale mi zrobiłyście ochotę na zakupy kolejne zabawkowe No i teraz muszę,no poprostu MUSZĘ kupić małej tą syrenkę lub wróżkę Lamanze,są prześliczne A jeszcze czeka mnie zakup maty edukacyjnej i jakiegoś fanego panelu do łóżeczka zawieszanego. Dobrze,że jak się kupuje jakichś znanych firm,to potem w miarę łatwo sprzedać jak dzidzia wyrośnie.
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś chyba na serio padnę krzyżem w kościele..ten Mały mnie wykończy.. próbowałam po pierwszym karmieniu, które było po 23 uśpić go w łóżeczku.. z 6 razy próbowałam..niby spał, ale po iluś minutach kokosił się, kręcił, stękał, bąki puszczał i płacz.. na rękach kolejne kilka minut uspokajałam, zasypiał, odkładałam do łóżeczka, próbowałam ze smokiem, z tetrą, poduszką pod plecki by leżał na boku, a ten dalej swoje.. w końcu spasowałam, bo nic bym nie zrobiła..a nawet prysznica jeszcze nie wzięłam
dałam mu cyca na naszym łóżku i zasnął przy tatuśku. A ja pomału padam, ale nie mogę iść spać ![]() Ja nie wiem..na naszym łóżku nie wije się, nie stęka, nie kręci.. od karmienia do karmienia zasypia i nie ma problemu..gdzie w swoim łóżeczku wydaje mi się, że go brzuszek męczy.. nie rozumiem gdzieś popełniam błąd w przekonywaniu go do łóżeczka ..idę się myć, ściągnę trochę pokarmu (poprzednio z tej obfitej piersi tylko ok.30ml ściągnęłam, więc z tej drugiej nie spodziewam się rewelacji i trzeba brać się za dedykację..jupi! ![]() Neni dzięki no i też Cię kochamy
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-09-08 o 00:33 |
|
|
|
#410 |
|
Rozeznanie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hej dziewczyny,ja mam z lamaze zyrafke I motyla,ten drugi juz robi furore,bo ma z jednej strony skrzydelka czarno-biale I Maly sie w nie wpatruje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Udanych chrzcin jutro zycze! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Udanych chrzcin!pochwal sie pozniej;-)
En: brawo dla tz za rozmowe. Oby wiecej gestow z jego strony takich! Cytat:
Balonik: kup gabi kup;-) Domi: z kazdym dniem postepy.super! She: super ze wyniki lepszd ![]() Kejti: nie nakrecaj sie i nie stresuj tym pokarmem. Pij meliske - uspokoi i pomoze na laktacje;-) ja przez stres ze brakuje/konczy mi sie pokarm przez pol dnia ani kropelki nie wycisnelam. A najgorsze ze wtedy walczylam o wage malego. Margosia:czyli lepiej do 3mies powstrzymac sie z zamrazaniem pokarmu na pozniej??hm..to ide spac ![]() Dzoan: ta sama uwaga dla ciebie odnosnie stresu i sciagania U nas wczoraj byl kolejny dzien gdzie Igi malo spal, ale powiedzmy ze kilka drzemek po godz 40min zaliczzyl. Za to pieknie padl o 20tej tak ze mama mogla pierwszy raz spokojnie z tata serial obejrzec. ;-) bo tym razem nie padlam z Malym tylko sam zasnal w swoim lozeczku. W ogole to witam sie po pierwszym karmieniu. Teraz czekam az Galganek zasnie. Jakos wtedy sama spokojniej spie;-) Laski od kp przyjmujecie suplementy diety? Jakie? Bo praktycznie w kazdym jest b6 i tak sie zastanawiam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Melduje się po pierwszym karmieniu. Zjadła 90 ml zobaczymy na jak długo starczy. Teraz spala 5 h!!!!! Idę się wydoic. Ach miałam napisać jeszcze: Margos ale ci humorek dopisuje, zazdroszczę. Neni ja uważam że słodycze idą właśnie w cycki, a jak nie to w głowę, czyli mądrzejsze jesteśmy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ---------- Dobra zdojona już jestem. Postanowiłam od dziś wziąć się za siebie. Przez to nie karmienie kp pofolgowalam sobie z jedzeniem. Już nawet przy nocnym odciaganiu ciasto zajadam. I jak ma mi tu brzuch zniknac? Od dziś brzuszki, a zamiast słodyczy owoce. Tylko ten mały kawałek ciasta będę musiała dokończyć bo Malgos nie lubi ciast, mąż tylko moje zajada, a to kupne. Dobrej dalszej części nocy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-09-08 o 02:31 |
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny! Chyba to rzeczywiście przez stres. Poszłam spać, kazałam się przytulić i już mam 150 ml. Ufff... Dzieć grzecznie śpi, więc i ją odlaczam się od dojarni i lecę. Dobranoc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42687775]I witamy sie także my z Leonkiem
mamy dziś grilla z okazji pożegnania lata na osiedlowej ulicy, ale mały coś sie zbuntowal i jak na złość budzi sie co Chwile, wiec latalam tam i z powrotem.. I juz mi sie odechcialo wiec ide zaraz spac.. Zreszta boli mnie strasznie dłoń boli strasznie i mam trochę nawet dłoń sparaliżowana.. Nie mogę ja nic podnosić, pisanie tez idzie mi w trudem.. Buziaki dla Was jutro postaram sie nadrobić.. I witam nowe mamusie, tyle zauważyłam [/QUOTE]oby ręka szybko przestała boleć ![]() ja chyba odstawie ten lek...całą noc mi się męczył, już nie tak mocno jak w dzień, ale jednak...może rumianek troche złagodził sprawe teraz karmimy i syn nie chce spać-to jego ulubiona pora na niespanie |
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy czy Ala mi teraz usnie. Zwykle zjada o 5 i idzie spać, dziś godz pozniej się obudziła. Nawet Malgos gotowa do wstawania
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
A ja źle założyłam malej pampersa i cala zawartość wyleciała przez plecki.
Kurcze wszystko do przebrania. Niech to szlak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#418 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie zdolam was nadrobić gaduly. Wczoraj byliśmy na chrzcimach synka siostry. Michał był grzeczny, ale nie chciał w ogóle spać, wieczorem był tak zmęczony, że aż było mi go żal. Odpuscilismy więc wieczorne kapanie i od razu razem poszliśmy do łóżka spać. Dziś są u nas jeszcze goście, więc będzie mi ciężko zajrzećMiłego, słonecznego dnia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#420 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Dzoan za bycie Matką Chrzestną![]() i czekamy na foty-> nawet wejdę wyjątkowo do klubu Cytat:
Nie wiem czemu ale Cię lubię ![]() ...bardzo ![]() Cytat:
![]() Wizażanki powinny mieć zniżkę, przecież to zakup hurtowy ![]() Następny będzie oball? Cytat:
Jak jest w Waszym łóżku to pewnie zasypia przytulony? I czuje obecność jednego z Was? A w sporym jak dla siebie łóżeczku czuje się obco i "zimno"... A dlaczego masz wrażenie, że coś Go boli? Może się stresuje samotnym pobytem w łóżeczku i tak ten stres z Niego wychodzi? Mam nadzieję, ze dokonałaś niemożliwego i chociaż troszkę się przespałaś Cytat:
Cytat:
![]() Miał wrócić w nocy i dalej go nie ma... no tak przecież nie powiedział której nocy wróci Odnośnie "iścia w głowę" Zagłoba powiadał, żeby jeść dużo słonecznika (olej) i popijać bardzo dużą ilością wina (uderza do głowy) ![]() ![]() A Zagłowa mONdrym facetem byłCytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wyspana, wypoczęta i w ogóle jakiś taki fajny dzień dziś nastał ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Dotkaaa co my dwie nawiedzone tu robimy o tej porze?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

odpukac tfu tfu w nocy spi spokojnie, chyba ze ma za duzo siuskow, to wtedy kweka, zmiana pieluchy i nie ma go. w dzien jak ma spac to spi, ostatnio spodobalo mu sie spanie w lezaczku
12.06.2010
czekam na te kupę jak na zbawienie

jakie wredne to Dziecko
Ja sie pytam to tylko MOJE dzieci? Ja mam tylko sie zajmowac Ola? Nie spodziewalam sie po nim tego. Tym bardziej ze juz zostawal jak musialam np. do dentysty jechac. Jestem dlatego strasznie rozczarowana zachowaniem swojego meza
Cale szczescie wystarczylo to zrobic telefonicznie.
(nie wiem czy nie pobrobuje tych sukienus co mam skitrane w kartonie 
za wątek!
dwiedzimy go - juz dzwonilam do siostry zeby ich uprzedzic bo to ma byc niespodzianka dla TZ, a oni mieszkaja razem, wiec luzik. :i: