Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-07, 22:19   #4771
maciejka1987
Zakorzenienie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

i po figlach

także test będę robić wcześniej...jak mi wyznaczy owu na dziś to za 13 dni robię test;]

wolny dzień minął, a jutro do pracy;/ jakże mi się nie chce...

ale dziś mały ruch na wątku.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Właśnie założyłam konto na ovu
Uzupełniam dane (te które pamiętam )
ja co włączę kompa t0 zaczynam od owu...czekam na porady itd. uzależniające jak nie wiem

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 22:20   #4772
Leine
Zakorzenienie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

A ja planowałam figle, bo się pogodziliśmy z tż, a tu lipa... córka wymiotowała niedawno, dusiła się aż wymiocinami, bo leżała na pleckach i śpi dziś z nami
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 07:40   #4773
Juliette25
Zakorzenienie

Dzień dobry, ale tu cicho

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
A ja jutro zatestuję jak @ nie przyjdzie. Proszę o magiczne kciuki i fluidki
Testowałaś?
Stary 2013-09-08, 07:56   #4774
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka
Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Wszystkie śpią Ja też z łóżka zaglądam żeby wyniki testów sprawdzić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 08:05   #4775
debraM
Wtajemniczenie

Niestety znowu I kreska

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 08:27   #4776
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety znowu I kreska

Wstałam z bólem głowy Tż dalej obrażony na mnie?

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 08:32   #4777
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety znowu I kreska

Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 09:00   #4778
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Właśnie założyłam konto na ovu
Uzupełniam dane (te które pamiętam )
Nie da się nie założyć konta, jak tu się z nami siedzi

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
A ja planowałam figle, bo się pogodziliśmy z tż, a tu lipa... córka wymiotowała niedawno, dusiła się aż wymiocinami, bo leżała na pleckach i śpi dziś z nami
Ojej Nadrobicie, a małej mam nadzieję, że przejdzie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Wszystkie śpią Ja też z łóżka zaglądam żeby wyniki testów sprawdzić

To tak jak ja

Cytat:
Niestety znowu I kreska
Ale @ nadal nie ma

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 09:05   #4779
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dzien dobry.

Wczorajsze popoludnie troche intesywne - pojechalismy na wies do rodzicow TZ, byla tesciowa i babcia, oznajmilismy wiadomosc. Przyjeli ok, ucalowali nas, i tyle.
Za to jak pojechalismy do moich rodzicow, looojejku byla akurat ulubiona ciocia ze slaska z wujkiem, poczekalismy jak sie grill rozkreci, no i powiedzielismy. Mama rzucila mi sie na szyje, doleciala ciotka.. Piekne uczucie bo sie poplakalam ze szczescia hehe i tata ucalowal i wujo, i meza dorwali A pozniej bylo zebym uwazala, dbala itd. Az strach jechac tam dzisiaj hehe :p
oooo to świetnie uwielbiam też wszystkich informować a ich miny są bezcenne
Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Tak na prawdę to nie wiem kiedy ovuf wyznaczyło na poniedziałek. To mój pierwszy cykl bez tabletek więc ciężko powiedzieć....

Teraz tak myślę, że spadek mógł być też przez fatalną noc, strasznie się w nocy pokłóciłam z Tżtem i przeryczałam pół nocy. Wstałam z zapuchniętymi oczami, mega bólem głowy..
Tż spał na podłodze tak się na mnie obraził ale dobrze mu tak.. nakrzyczałam na niego, bo wczoraj jak wychodził to płakałam, mimo to poszedł na to piwo i dopiero udało mi się do niego dodzwonić po 7h! Wcześniej mu pisałam że mi źle i go potrzebuje to mnie olał, ani jednego smsa mi nawet nie napiał, nie zapytał jak się czuje..

Masakra, poczułam wczoraj, że mu na mnie w ogóle nie zależy..
Pierwszy raz taka akcja

Ogólnie to w zeszłym cyklu tempka spadła dopiero po okresie.
ooooo jak by mój tż tak zrobił 7h nie dać znaku życia.... może ja jestem wiedźmą ale szkolę tżta jak nie wiem co i wżyciu by mi czegoś takiego nie zrobił. Nie przepraszaj pierwsza nie nie. Ja chodzę po mieszkaniu i zawsze gadam że mi przykro dotąd aż tż załapie i przeprosi.
Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ALE KAMEL MOGŁABYŚ WRÓCIĆ, MI CIEBIE TU BRAKUJE!!
KOMU TU BRAKUJE KAMEL? I KATEKATEE? MOŻE TO PRZECZYTAJĄ I WRÓCĄ
podpisuję się pod tym obiema rękami
Cytat:
Napisane przez kw14tuszek Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem czemu to tak jest ale te teściowe chyba zawsze tak słabo reagują, jakby były trochę zazdrosne? moja to by się chyba nieźle wkurzyła, chyba nawet przez myśl je nie przeszło, że staramy się o dziecko.jej córunia teraz w ciąży i jest pępkiem świata...

Nie ma to jak rodzice Ciesze sie że tak fajnie zareagowali
ooooo u mnie jest inaczej mama zareagowała o super. I że dlatego jej się myszy śniły. Tata jeszcze nie wie. (Mam z nim różne przeboje więc chcę żeby dowiedział się jak najpóźniej mama ma mu nic na razie nie mówić). Oni mają już 2 wnuków więc może dlatego.
Za to teściowie szał ciał. Codziennie się pytają jak się czuję. Teściu mnie teraz na powitanie zawsze całuje przytula. Teściowa pracuje na nocki wiec się nie widzimy ale dzwoni do mnie. No dzisiaj się zobaczymy kolejny raz odkąd im powiedzieliśmy. Także ja jestem z ich reakcji baaaardzo zadowolona.
Cytat:
Niestety znowu I kreska

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość

Wstałam z bólem głowy Tż dalej obrażony na mnie?
trzymaj się. Ja bym na twoim miejscu przeprosiła za słowa które użyłam(które go twoim zdaniem zabolały). I poczekała czy on też przeprosi. Tesli nic z tego to zapytaj: A ty nie masz mnie za co przeprosić?? ( ja tak robię żeby pokazać swojemu że przepraszanie wcale nie boli i jest oznaką dojrzałości i przyznania się do winy).
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 09:19   #4780
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
trzymaj się. Ja bym na twoim miejscu przeprosiła za słowa które użyłam(które go twoim zdaniem zabolały). I poczekała czy on też przeprosi. Tesli nic z tego to zapytaj: A ty nie masz mnie za co przeprosić?? ( ja tak robię żeby pokazać swojemu że przepraszanie wcale nie boli i jest oznaką dojrzałości i przyznania się do winy).
Dziękuje za Twoje słowa , przyszedł właśnie i mnie przytulił.

A przyszedł bo łzy mi zaczęły lecieć, ale to dlatego, że się mega źle czuje a tu trzeba iść na 11 h do pracy.. boli mnie głowa, mam zatkane uszy, spuchłam tak, że pierścionki mi się wbiły w palce i jeszcze boli mnie jak na @ i kręgosłup na dole.. oj ciężko znoszę odstawienie anty. A tu 11 h stania.. masakracja

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Kochana, jak córa po nocy? mam nadzieję, ze lepiej..

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

ooooo u mnie jest inaczej mama zareagowała o super. I że dlatego jej się myszy śniły. Tata jeszcze nie wie. (Mam z nim różne przeboje więc chcę żeby dowiedział się jak najpóźniej mama ma mu nic na razie nie mówić). Oni mają już 2 wnuków więc może dlatego.
Za to teściowie szał ciał. Codziennie się pytają jak się czuję. Teściu mnie teraz na powitanie zawsze całuje przytula. Teściowa pracuje na nocki wiec się nie widzimy ale dzwoni do mnie. No dzisiaj się zobaczymy kolejny raz odkąd im powiedzieliśmy. Także ja jestem z ich reakcji baaaardzo zadowolona.
Super się czyta o radości rodziców i teściów. Ja przepuszczam, że moja teściowa byłaby w niebo wzięta gdyby się dowiedziała, że jestem w ciąży- bardzo chce mieć wnuka/wnuczkę a nie ma jeszcze żadnego Tż ma 2 starsze siostry (pod 40 niedługo) ale żadna nie ma dzieci..

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

ja co włączę kompa t0 zaczynam od owu...czekam na porady itd. uzależniające jak nie wiem
Ja zaczynam też od ovuf bo boję się że zapomne jaką temperaturę mam wpisać

Stary 2013-09-08, 09:24   #4781
Mygda
Raczkowanie

GG do Mygda
Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Moja teściowa to by się strasznie cieszyła i nawet czasem się pyta czy czasem czegoś nie będzie.
Niestety dziś przyszła @ i boli mnie wszystko.

Mygda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 09:31   #4782
anyaG25
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki ja to już od 7 nie spię ale nie chciało mi sie wstać z ciepłego wyrka
Tempka wzrosła spowrotem do swojej magicznej liczby 37,03 ale szczerze mówiąc wiem , że jutro zacznie spadać ...Spojrzałam na moje wcześniejsze wykresy i było idealnie tak samo ...także ten tego, nie ma się co łudzić ...choć nadal wierzę w jakiś CUD

Cytat:
Niestety znowu I kreska
przykro mi , wiem jakie to straszne uczucie

A co tam u innych? Przejrzałam troche wykresików i widzę , że niektóre jeszcze śpią

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Mygda Pokaż wiadomość
Moja teściowa to by się strasznie cieszyła i nawet czasem się pyta czy czasem czegoś nie będzie.
Tak mi przykro A tak czekałyśmy na Twój teścik ... Głowa do góry kochana!! Uda się w kolejnym cyklu! Zobaczysz
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 09:31   #4783
Luzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz

Cytat:

Jakiś wysyp złych wieści ostatnio...

Stary 2013-09-08, 09:36   #4784
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz

Cześć jak ja lubię niedziele zaraz się biorę za sprzątanie
Stary 2013-09-08, 09:38   #4785
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Cześć jak ja lubię niedziele zaraz się biorę za sprzątanie
Ja też Miłego sprzątania!!!
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 09:42   #4786
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyaG25 Pokaż wiadomość
Ja też Miłego sprzątania!!!
Przynajmniej jak sprzątam to za wiele nie myślę
Stary 2013-09-08, 09:56   #4787
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Niestety znowu I kreska
Cytat:

Ojej ile smutnych wiadomości Ale plus jest taki, że nowy cykl to nowa szansa! I za to trzymam kciuki i fluidkuję
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:04   #4788
Mygda
Raczkowanie

GG do Mygda

No napewno kolejny cykl kolejna szsnsza, która trzeba wykorzystać.
Dzis bez nospy to chyba funkcjonować nie dam rady.
Trzymam kciuki za przyszłe testy.

Mygda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:06   #4789
Jagatka_N
Zakorzenienie

[QUOTE=fantastka;42690314]Nie da się nie założyć konta, jak tu się z nami siedzi

Wczoraj przed północą założyłam i uzupełniałam

Cytat:

Moja teściowa nie pyta, ale za to teść co jakiś czas żartuje ze mogłabym przytyć...
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:14   #4790
agnieszkaK
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczęta. Próbowałam z telefonu coś napisać, ale to jest takie durne, że 5 razy próbowałam i ciągle coś było nie tak, a potem się jeszcze rozładował.

Ja też rano zaglądałam Mygda przykro mi, ale ciesz się,że wystarczy Tobie NoSpa na bóle. szkoda,że test nie wyszedł, widziałam na ovu, bo to pierwsze rano włączam.

Leine jak mała?

wczoraj mi się laptop nie wyłączył i cały czas był włączony i do netu podłączony. Klipa ze mnie. Miłej niedzieli, piękna pogoda dziś, a ja mam gości.
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:17   #4791
kw14tuszek
Raczkowanie

Cześćwszystkime

ojej, to tylko ja mam taka teściową? jej to chyba nawet przez myśl nie przeszło nigdy,że i my jesteśmy w stanie spłodzić dziecko, chociaż tż jest najstarszy z jej dzieci, zresztą o ślub też nigdy nie pyta...
Stary 2013-09-08, 10:26   #4792
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety znowu I kreska

ja też w kiepskim nastroju, tempka niby nadal wysoko, ale z rana miałam różowe plamienie, więc zapewne w ciągu dwóch dni pojawi się @

dziś dzień lenistwa

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:32   #4793
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kw14tuszek Pokaż wiadomość
Cześćwszystkime

ojej, to tylko ja mam taka teściową? jej to chyba nawet przez myśl nie przeszło nigdy,że i my jesteśmy w stanie spłodzić dziecko, chociaż tż jest najstarszy z jej dzieci, zresztą o ślub też nigdy nie pyta...

rozumiem,że nie jesteś z tż po ślubie, może dlatego zakłada, że się nie staracie i nie pyta o wnuki.
co jak co moi i rodzice i teściowa bardzo czekają, choć nie wiedzą,że się "staramy" pytają co jakiś czas. Dostałam teraz umowę na czas nieokreślony, więc cały czas słyszę,to już możecie się teraz starać o dziecko,a ja staram się nie pokazywać emocji, że narazie dupa z tego, tylko odpowiadam NOO

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

ja też w kiepskim nastroju, tempka niby nadal wysoko, ale z rana miałam różowe plamienie, więc zapewne w ciągu dwóch dni pojawi się @

dziś dzień lenistwa
przyjmij mnie proszę na ovu nick bubus ja niestety też spodziewam się @ na dniach, choć może nasze plamienie to nie na @
ja mam w sumie taki śluz brązowy dziś musze no na ovu zaznaczyć plamienie
Stary 2013-09-08, 10:34   #4794
zubi89
Zakorzenienie

Witam

Widzę, że piszecie o reakcji teściów rodziców na wieść o ciąży..
U nas to wygląda tak, że gdy byliśmy na spotkaniu z moimi teściami (przylecieli do swojego rodzinnego miasta bo mieszkają zagranicą). Teść poruszył kwestię ciąży i dał mi dobitnie i wprost do zrozumienia, że nam dzieci nie są potrzebne teraz i on znowu dziadkiem zostać nie chce a ja mam w ciąże nie zachodzić..... taaa bo ja się o pozwolenie będę pytać...Za to moja mama nie może się już doczekać bo jeszcze babcią nie została (mam młodszego brata więc jestem najstarsza). A tak jak jagodzia nie mam za dobrego kontaktu z ojcem i chyba na początek powiem tylko mamie bo papla ojciec zaraz powie swojej mamuśce a ta puści plotkę w miasto

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-09-08 o 10:36
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:39   #4795
agnieszkaK
Zadomowienie

juliette mam pytanie na ovu masz zaznoczone wyniki testów owulacyjnych, które były pozytywne dużo szybciej niż ovu Tobie ją wyznaczyło. Twoim zdaniem kiedy właściwie ona była. Te testy są do dupy czy ovu.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Witam

U nas to wygląda tak, że gdy byliśmy na spotkaniu z moimi teściami (przylecieli do swojego rodzinnego miasta bo mieszkają zagranicą). Teść poruszył kwestię ciąży i dał mi dobitnie i wprost do zrozumienia, że nam dzieci nie są potrzebne teraz i on znowu dziadkiem zostać nie chce a ja mam w ciąże nie zachodzić..... taaa bo ja się o pozwolenie będę pytać...Za to moja mama nie może się już doczekać bo jeszcze babcią nie została (mam młodszego brata więc jestem najstarsza). A tak jak jagodzia nie mam za dobrego kontaktu z ojcem i chyba na początek powiem tylko mamie bo papla ojciec zaraz powie swojej mamuśce a ta puści plotkę w miasto

fest teść, a skąd on może wiedzieć, czy dzieci są wam już potrzebne czy nie? Ciekawe czy jemu było potrzebne,ale mnie irytują tacy ludzie!!!
Stary 2013-09-08, 10:43   #4796
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
przyjmij mnie proszę na ovu nick bubus ja niestety też spodziewam się @ na dniach, choć może nasze plamienie to nie na @
ja mam w sumie taki śluz brązowy dziś musze no na ovu zaznaczyć plamienie
już Cię przyjęłam
ja zwykle miałam brązowe plamienia, teraz jakieś dziwne różowe

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:43   #4797
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
juliette mam pytanie na ovu masz zaznoczone wyniki testów owulacyjnych, które były pozytywne dużo szybciej niż ovu Tobie ją wyznaczyło. Twoim zdaniem kiedy właściwie ona była. Te testy są do dupy czy ovu.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

fest teść, a skąd on może wiedzieć, czy dzieci są wam już potrzebne czy nie? Ciekawe czy jemu było potrzebne,ale mnie irytują tacy ludzie!!!
On zaliczył 3 wpadki w tym jedną po 50....jemu dzieci są nie potrzebne i się nimi nie zajmował teraz mają jeszcze 13-latka to siedzi przy nich ale mojego męża i jego siostrę wychowała ich babcia...oni nie powinni mieć dzieci bo tylko im krzywdę wyrządzili...

Stary 2013-09-08, 10:44   #4798
Karoloo
<3 <3 <3

Hej

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:45   #4799
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
już Cię przyjęłam
ja zwykle miałam brązowe plamienia, teraz jakieś dziwne różowe
Nic nie chcę mówić ale ja nigdy plamień nie miałam a w tym miesiącu się zdarzyło przed @ i też było różowe na drugi dzień przyszła @ mam jednak nadzieję, że u Was będzie inaczej

Stary 2013-09-08, 10:46   #4800
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Witam

Bezczelny jest twój teść, że też ludzie potrafią takie rzeczy pitolić

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości