|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#452 |
|
Pani Buka
|
ooo wiem co było u mnie na ocenę - a propos znienawidzonej siatkówki - trzeba było odbijać piłkę do góry nad sobą, albo normalnie dłońmi albo tym dolnym sposobem. i przyzwoite oceny zaczynały się od kilkudziesięciu odbić. albo w gimnazjum musiałam trafić piłką do kosza kilka razy z różnych stron kosza, w jak najkrótszym czasie. albo rzucanie piłką lekarską na odległość (kiedy byłam chudym i małym dzieckiem).
no choćbym nie wiem jak się starała, nie potrafiłam osiągnąć dobrego wyniku.a inicjatywa kampanii dobra, ale niestety - sportowcy wypowiadający się w reklamie, z nielicznymi wyjątkami, strasznie sztywni i nieprzekonujący.
|
#453 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Niektórzy mi nawet płacili żebym im też podrabiala zwolnienia.W dodatku ta super za☠☠☠iaszcza ilość ruchu na wfie to jakis pic na wodę. I jeszcze wf miałam zawsze albo rano albo w środku lekcji, więc tez raczej średnio to zachęca do aktywnego ćwiczenia. Ale to może tylko ja mam po wfie traumę - shame show w trakcie ćwiczeń (ja i moja kondycja to temat na cały esej), przebieranie się w szatni (co ciekawe nienawiść mi trochę zelżała, jak zaczęłam przebierać się z chłopakami, oni byli normalniejsi...) Jakby mi stworzyli program na wf, który nie wzbudzalby u mnie odruchu wymiotnego, to może bym sie podpisała pod tą akcją. Ale wf to dno, więc zwolnienia mnie nie dziwą. A fikołka nie zrobię, przez kozła nie skocze i już. Bo sie boję. I jedyneczka na miły poczatek dnia, nienawidzę wfu, Jezu, jak dobrze, że już skończyłam tą głupią szkolę. A co do zwolnienia z matmy z reklamy - kurde, ja bym nie protestowała za bardzo
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#455 |
|
Konto usunięte
|
Nic mi nie mów o sportach druzynowych... Ja jestem forever alone, jak muszę coś robić w grupie, to mnie szlag trafia, a tu jeszcze grupa+sport :/ Kuźwa.
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziwi, że są ludzie, którzy niczego nie potrafią zrobić na wfie. Osobiście nienawidzę grać w piłkę nożna, po prostu nie umiem, nie panuję nad piłką i nie, ale zawsze lubiłam biegać, skakać, grać w ręczną, siatkówkę i kosza. Myślę, że każdy mógłby znaleźć coś dla siebie. Podstawowych rzeczy jak kozłowanie czy odbijanie piłki do siatkówki uczy się w podstawówce, gdzie raczej żadne z dzieci nie potrafi tego wykonać, więc jeśli ktoś w podstawówce się migał i siedział na ławce to nie dziwię się, że w liceum się wstydzi wyjść na boisko. Wszystko ma swoje konsekwencje.
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42692294]Dla mnie najgorsze były sporty drużynowe, coś ci się nie uda, za wolno pobiegniesz, źle odbijesz i od razu naskakuja na ciebie jakby przegrana drużyna miała zostać rozstrzelona na boisku
[/QUOTE]Ostatnio odkryłam uroki billardu i kręgli - uwielbiam grę na własny rachunek. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#458 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
To jak ja nie mam umiejetnosci, zeby zapisac reakcje chemiczna, to powinnam dostawac czworeczki za to, ze sie staram?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem jest to kompletnie co innego, program chemii na podstawie jest na tyle prosty, że jak ktoś przysiądzie to się nauczy.
|
|
#461 |
|
Konto usunięte
|
CzasKomety, ja bym nie protestowała, z chemi też jestem noga
![]() Mnie tam wf gilał, dwója na świadectwie średnio obchodziła, wolałam zdrowe nerwy. |
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie sztuczny ten filmik
Jak chcą zachęcać do WFu to niech sobie darują takie "kampanie", a zamiast tego niech się porządnie wezmą za to co się na tym WFie dzieje Ja chyba najgorzej wspominam rzuty piłką lekarską, nawet mi się niezbyt chciało do tego podchodzić bo oczywiste było, że jak dorzucę do trói to będzie max moich możliwości. Ale ogólnie nie było najgorzej - jedyny WF, z którego zwiałam z krzykiem to był rok basenu w liceum, poszłam na pierwsze zajęcia i już nie wróciłam. Podzielili nas na grupę umiejącą pływać i grupę nieumiejącą pływać - ja w tej pierwszej całą godzinę zapierdzielałam długości basenu tak, że jak z niego wyszłam to nie wiedziałam jak się nazywam i gdzie jestem, a ta druga grupa brodziła po kolana w wodzie i się z nią "oswajała" - bardziej to wyglądało jak terapia dla osób z panicznym strachem przed wodą niż nauka pływania
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Idąc tym tokiem myślenia to z każdego przedmiotu można by się było zwalniać bo program zły, bo nauczyciel nic nie robi itp itd.
![]()
|
#464 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-09-08 o 12:16 |
|
|
|
|
#465 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I w porządku, każdy może znaleźć coś dla siebie pod warunkiem, że na zajęciach będzie coś więcej niż macie piłkę i grajcie lub dzisiaj będziemy zaliczać biegi na czas. To, że ja wolałam pograć w koszykówkę gdy reszta dziewczyn w siatkówkę nic nie znaczyło dla nauczycielki. Nie ma to jak sport, który uprawia się tylko dla siebie. Uwielbiam swoje marsze, bo wiem, że nikt na mnie się nie rozedrze, że szłam wolniej niż zwykle. |
|
|
|
|
#466 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CzasKomety No na pewno bardziej prawdopodobne jest to, że ktoś nauczy się na piątkę rzeczywiście się ucząc niż że ktoś, kto po prostu bardzo wolno biega albo blisko skacze nagle zrobi to na 5.
Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it. Edytowane przez asioollka Czas edycji: 2013-09-08 o 12:19 |
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie oceny na wf powinny być za chęci, zaangażowanie.
|
|
#469 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podstawowe umiejętności na wf są na tyle proste, że każda osoba ćwicząca to ogarnie![]() Ciekawe co by to było jakby każdemu dziecku nie radzącemu sobie z jakimkolwiek przedmiotem (nie wnikam czy z powodu lenistwa/nauczyciela itp) pisać usprawiedliwienie.
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Ja rozumiem, ze nie każdy musi lubić i nikomu nie każę, ale podstawowych umiejętności przez 9 lat wfu można się nauczyć, jeśli nie to sory ale chyba z człowiekiem jest coś nie halo. Ale jak zmierzysz zaangażowanie gdy jest bieg na 100m? Co, jak biegasz i nie przewracasz oczami w trakcie to masz 5, a jak przewrócisz to masz 3? Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2013-09-08 o 12:26 |
||
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc wg mnie oceny powinny być za sam fakt udziału w ćwiczeniach. Jeśli ktoś chce zostać przyszłym olimpijczykiem, to i tak trenuje we własnym zakresie.
|
|
#474 | |
|
now or never
|
Cytat:
święte słowa.
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja akurat miałam 5 z wfu, z biegów wytrzymałościowych zawsze 6, być może trafiałam na fajnych nauczycieli, ale wg mnie ocenianie na wf powinno odbywać się inaczej.
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem ja chodziłam chyba do dziwnej szkoły, w której zwolnienia miały tylko lenie i krętacze. Pewnie, były osoby bardziej sprawne i mniej, ale to jak w życiu i na każdym przedmiocie. Śmialiśmy się z fajtłapy na wf, a potem ta fajtłapa śmiejąc się tłumaczyła gamoniom wzory z matmy. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. Edytowane przez monicar Czas edycji: 2013-09-08 o 12:34 |
||
|
|
|
#477 |
|
Konto usunięte
|
W 2 pierwszych klasach liceum wyglądało to tak: najszybsze osoby dostawały 6, osoby nieco wolniejsze 5 a ci, którzy przynajmniej próbowali przebiec ten dystans 4.
|
|
|
|
#478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tak samo, dlatego zdania nie zmienię
|
|||
|
|
|
#479 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No nie wiem, z chemii cienka jestem jak dupa węża. W-F to jest coś, co nam towarzyszy na co dzień: dzieci od małego skaczą, biegają i grają w piłkę. Dla mnie samo bieganie nie było niczym z kosmosu, a zapis reakcji chemicznej to jak walnięcie obuchem w głowę. Cytat:
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42692612] Weź. Gimnazjum to popier.....a szkoła. |
||
|
|
|
#480 |
|
Pani Buka
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42692531]No tylko ja się an przykład w podstawówce nie migałam od w-f a mimo wszystko nie potrafiłam odbić tej cholernej piłki, ćwiczyłam te odbijanie, aż całe ręce miałam posiniaczone i chała, nie miałam tyle sił żeby to zrobić.
I w porządku, każdy może znaleźć coś dla siebie pod warunkiem, że na zajęciach będzie coś więcej niż macie piłkę i grajcie lub dzisiaj będziemy zaliczać biegi na czas. To, że ja wolałam pograć w koszykówkę gdy reszta dziewczyn w siatkówkę nic nie znaczyło dla nauczycielki. Nie ma to jak sport, który uprawia się tylko dla siebie. Uwielbiam swoje marsze, bo wiem, że nikt na mnie się nie rozedrze, że szłam wolniej niż zwykle.[/QUOTE] dokładnie! ja również nigdy nie migałam się od aktywnosci fizycznej samej w sobie, cieszyłam się jak raz na ruski rok robiłyśmy co innego, chociażby wychodziłyśmy na dwór i można było zagrać w głupiego badmintona. a z siatkówką byłam na tyle zdesperowana, że ćwiczyłam ją także z tatą podczas wakacji - no ok, nauczyłam się jako tako prostych odbić, ale do dzisiaj nie potrafię na przykład przebić piłki przez siatkę przy serwowaniu. z trafianiem do celu też mam problem
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

no choćbym nie wiem jak się starała, nie potrafiłam osiągnąć dobrego wyniku.
Niektórzy mi nawet płacili żebym im też podrabiala zwolnienia.

Moim zdaniem jest to kompletnie co innego, program chemii na podstawie jest na tyle prosty, że jak ktoś przysiądzie to się nauczy.
wg mnie oceny na wf powinny być za chęci, zaangażowanie.
święte słowa.