Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 11:39   #451
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo łatwa do rozpoznania i podejrzewam, że część wizażanek ze Śląska mnie już gdzieś na mieście widziała
No pewnie, też bym zwróciła uwagę na chodzącego banana
Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem co odstrasza dzieci od wfu to to, że nadal w wielu szkołach ze sprawdzianu typu bieg na 60 metrów są oceny uzależnione od wyniku. Dzieciak się stara, no ale nie umie szybko biegać i dostaje za to 2 - nie dziwię się, że w takiej sytuacji chce mieć zwolnienie z wfu.
Właśnie, wyniki. Jak w pierwszej i drugie klesie miałam babkę, która oceniała czy się starałyśmy to próbowałam biec ale jak w trzeciej zastąpił ją facet, który patrzył tylko na czas to nawet nie próbowałam, bo i tak bym dwóje dostała. A w-f to tak naprawdę polubiłam dopiero na studiach.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:42   #452
kasiencja
Pani Buka

ooo wiem co było u mnie na ocenę - a propos znienawidzonej siatkówki - trzeba było odbijać piłkę do góry nad sobą, albo normalnie dłońmi albo tym dolnym sposobem. i przyzwoite oceny zaczynały się od kilkudziesięciu odbić. albo w gimnazjum musiałam trafić piłką do kosza kilka razy z różnych stron kosza, w jak najkrótszym czasie. albo rzucanie piłką lekarską na odległość (kiedy byłam chudym i małym dzieckiem). no choćbym nie wiem jak się starała, nie potrafiłam osiągnąć dobrego wyniku.

a inicjatywa kampanii dobra, ale niestety - sportowcy wypowiadający się w reklamie, z nielicznymi wyjątkami, strasznie sztywni i nieprzekonujący.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:52   #453
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Zdziwiła mnie pozytywnie akcja społeczna dotycząca niezwalniania dziecka wfu. W końcu ktoś na to zwrócił uwagę. Fajnie, jakby jeszcze ktoś sprawdzał, co się faktycznie dzieje na zajęciach i badał przyczyny niechęci dzieci do tych lekcji. Sporo nauczycieli nie przykłada się do tego, rzuca piłkę i idzie pić kawkę. Ewentualnie krzyczą na dzieciaki, co też nie zachęca.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A IMHO głupia ta akcja. Jak rodzic nie zwolni, to sam sobie dzieciak podrobi zwolnienie, wiem co mówię, matka mnie nigdy z wfu nie zwalniala, a potrafiłam być na 2-3 lekcjach w semestrze Niektórzy mi nawet płacili żebym im też podrabiala zwolnienia.
W dodatku ta super za☠☠☠iaszcza ilość ruchu na wfie to jakis pic na wodę. I jeszcze wf miałam zawsze albo rano albo w środku lekcji, więc tez raczej średnio to zachęca do aktywnego ćwiczenia.
Ale to może tylko ja mam po wfie traumę - shame show w trakcie ćwiczeń (ja i moja kondycja to temat na cały esej), przebieranie się w szatni (co ciekawe nienawiść mi trochę zelżała, jak zaczęłam przebierać się z chłopakami, oni byli normalniejsi...)
Jakby mi stworzyli program na wf, który nie wzbudzalby u mnie odruchu wymiotnego, to może bym sie podpisała pod tą akcją. Ale wf to dno, więc zwolnienia mnie nie dziwą.

A fikołka nie zrobię, przez kozła nie skocze i już. Bo sie boję. I jedyneczka na miły poczatek dnia, nienawidzę wfu, Jezu, jak dobrze, że już skończyłam tą głupią szkolę.

A co do zwolnienia z matmy z reklamy - kurde, ja bym nie protestowała za bardzo
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:57   #454
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
A IMHO głupia ta akcja. Jak rodzic nie zwolni, to sam sobie dzieciak podrobi zwolnienie, wiem co mówię, matka mnie nigdy z wfu nie zwalniala, a potrafiłam być na 2-3 lekcjach w semestrze Niektórzy mi nawet płacili żebym im też podrabiala zwolnienia.
W dodatku ta super za☠☠☠iaszcza ilość ruchu na wfie to jakis pic na wodę. I jeszcze wf miałam zawsze albo rano albo w środku lekcji, więc tez raczej średnio to zachęca do aktywnego ćwiczenia.
Ale to może tylko ja mam po wfie traumę - shame show w trakcie ćwiczeń (ja i moja kondycja to temat na cały esej), przebieranie się w szatni (co ciekawe nienawiść mi trochę zelżała, jak zaczęłam przebierać się z chłopakami, oni byli normalniejsi...)
Jakby mi stworzyli program na wf, który nie wzbudzalby u mnie odruchu wymiotnego, to może bym sie podpisała pod tą akcją. Ale wf to dno, więc zwolnienia mnie nie dziwą.

A fikołka nie zrobię, przez kozła nie skocze i już. Bo sie boję. I jedyneczka na miły poczatek dnia, nienawidzę wfu, Jezu, jak dobrze, że już skończyłam tą głupią szkolę.

A co do zwolnienia z matmy z reklamy - kurde, ja bym nie protestowała za bardzo
Dla mnie najgorsze były sporty drużynowe, coś ci się nie uda, za wolno pobiegniesz, źle odbijesz i od razu naskakuja na ciebie jakby przegrana drużyna miała zostać rozstrzelona na boisku
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:00   #455
201607231707
Konto usunięte

Nic mi nie mów o sportach druzynowych... Ja jestem forever alone, jak muszę coś robić w grupie, to mnie szlag trafia, a tu jeszcze grupa+sport :/ Kuźwa.
Stary 2013-09-08, 12:02   #456
IzzieSt
Zakorzenienie

A mnie dziwi, że są ludzie, którzy niczego nie potrafią zrobić na wfie. Osobiście nienawidzę grać w piłkę nożna, po prostu nie umiem, nie panuję nad piłką i nie, ale zawsze lubiłam biegać, skakać, grać w ręczną, siatkówkę i kosza. Myślę, że każdy mógłby znaleźć coś dla siebie. Podstawowych rzeczy jak kozłowanie czy odbijanie piłki do siatkówki uczy się w podstawówce, gdzie raczej żadne z dzieci nie potrafi tego wykonać, więc jeśli ktoś w podstawówce się migał i siedział na ławce to nie dziwię się, że w liceum się wstydzi wyjść na boisko. Wszystko ma swoje konsekwencje.
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:06   #457
Darkoz
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42692294]Dla mnie najgorsze były sporty drużynowe, coś ci się nie uda, za wolno pobiegniesz, źle odbijesz i od razu naskakuja na ciebie jakby przegrana drużyna miała zostać rozstrzelona na boisku[/QUOTE]

Ostatnio odkryłam uroki billardu i kręgli - uwielbiam grę na własny rachunek. Bez powalonych ludzi z pretensjami do każdego, kto coś zwali, podczas gdy i tak nie macie ŻADNEJ taktyki gry.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:06   #458
201708160922
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

To jak ja nie mam umiejetnosci, zeby zapisac reakcje chemiczna, to powinnam dostawac czworeczki za to, ze sie staram?

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:09   #459
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
To jak ja nie mam umiejetnosci, zeby zapisac reakcje chemiczna, to powinnam dostawac czworeczki za to, ze sie staram?

Właśnie
Stary 2013-09-08, 12:10   #460
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko czekałam na taki komentarz Moim zdaniem jest to kompletnie co innego, program chemii na podstawie jest na tyle prosty, że jak ktoś przysiądzie to się nauczy.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:11   #461
201607231707
Konto usunięte

CzasKomety, ja bym nie protestowała, z chemi też jestem noga

Mnie tam wf gilał, dwója na świadectwie średnio obchodziła, wolałam zdrowe nerwy.
Stary 2013-09-08, 12:11   #462
Ruby Invicta
Zadomowienie

Strasznie sztuczny ten filmik Jak chcą zachęcać do WFu to niech sobie darują takie "kampanie", a zamiast tego niech się porządnie wezmą za to co się na tym WFie dzieje Ja chyba najgorzej wspominam rzuty piłką lekarską, nawet mi się niezbyt chciało do tego podchodzić bo oczywiste było, że jak dorzucę do trói to będzie max moich możliwości. Ale ogólnie nie było najgorzej - jedyny WF, z którego zwiałam z krzykiem to był rok basenu w liceum, poszłam na pierwsze zajęcia i już nie wróciłam. Podzielili nas na grupę umiejącą pływać i grupę nieumiejącą pływać - ja w tej pierwszej całą godzinę zapierdzielałam długości basenu tak, że jak z niego wyszłam to nie wiedziałam jak się nazywam i gdzie jestem, a ta druga grupa brodziła po kolana w wodzie i się z nią "oswajała" - bardziej to wyglądało jak terapia dla osób z panicznym strachem przed wodą niż nauka pływania

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:12   #463
monicar
Zakorzenienie

Idąc tym tokiem myślenia to z każdego przedmiotu można by się było zwalniać bo program zły, bo nauczyciel nic nie robi itp itd.
Stary 2013-09-08, 12:14   #464
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Tylko czekałam na taki komentarz Moim zdaniem jest to kompletnie co innego, program chemii na podstawie jest na tyle prosty, że jak ktoś przysiądzie to się nauczy.
Widzisz. Twoim zdaniem. Na piatke sie nauczy?

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-09-08 o 12:16
Stary 2013-09-08, 12:14   #465
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
A mnie dziwi, że są ludzie, którzy niczego nie potrafią zrobić na wfie. Osobiście nienawidzę grać w piłkę nożna, po prostu nie umiem, nie panuję nad piłką i nie, ale zawsze lubiłam biegać, skakać, grać w ręczną, siatkówkę i kosza. Myślę, że każdy mógłby znaleźć coś dla siebie. Podstawowych rzeczy jak kozłowanie czy odbijanie piłki do siatkówki uczy się w podstawówce, gdzie raczej żadne z dzieci nie potrafi tego wykonać, więc jeśli ktoś w podstawówce się migał i siedział na ławce to nie dziwię się, że w liceum się wstydzi wyjść na boisko. Wszystko ma swoje konsekwencje.
No tylko ja się an przykład w podstawówce nie migałam od w-f a mimo wszystko nie potrafiłam odbić tej cholernej piłki, ćwiczyłam te odbijanie, aż całe ręce miałam posiniaczone i chała, nie miałam tyle sił żeby to zrobić.
I w porządku, każdy może znaleźć coś dla siebie pod warunkiem, że na zajęciach będzie coś więcej niż macie piłkę i grajcie lub dzisiaj będziemy zaliczać biegi na czas. To, że ja wolałam pograć w koszykówkę gdy reszta dziewczyn w siatkówkę nic nie znaczyło dla nauczycielki.
Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Ostatnio odkryłam uroki billardu i kręgli - uwielbiam grę na własny rachunek. Bez powalonych ludzi z pretensjami do każdego, kto coś zwali, podczas gdy i tak nie macie ŻADNEJ taktyki gry.

Nie ma to jak sport, który uprawia się tylko dla siebie. Uwielbiam swoje marsze, bo wiem, że nikt na mnie się nie rozedrze, że szłam wolniej niż zwykle.
Stary 2013-09-08, 12:16   #466
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Eee, ale niektórzy po prostu mają słabszą kondycję i przede wszystkim koordynację ruchową. I nie każdy musi lubić w coś grać, no. Właśnie nie mógł znaleźć coś dla siebie, bo do wyboru u nas były, tak jak dziewczyny mówiły, testy w których wykonanie = ocena i siatkówka.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:17   #467
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Idąc tym tokiem myślenia to z każdego przedmiotu można by się było zwalniać bo program zły, bo nauczyciel nic nie robi itp itd.
Wiesz, ja nie bronię zwalniania się z wfu, chodzi tylko o to, że specyfika przedmiotu jest inna niż pozostałych w szkole, moim zdaniem powinno chodzić o to, żeby zachęcić dzieciaki do uprawiania sportu i ogólnie do ruchu, te zwolnienia nie biorą się zazwyczaj z lenistwa tylko z jakiś traum związanych z fatalnym pedagogiem.

CzasKomety No na pewno bardziej prawdopodobne jest to, że ktoś nauczy się na piątkę rzeczywiście się ucząc niż że ktoś, kto po prostu bardzo wolno biega albo blisko skacze nagle zrobi to na 5.

[/LEFT]

Edytowane przez asioollka
Czas edycji: 2013-09-08 o 12:19
Stary 2013-09-08, 12:18   #468
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

poświęcasz jeden dzień i jesteś w stanie napisać reakcję chemiczną, jeśli nie masz dostatecznie silnych mięśni, żeby np. podciągnąć się na drążku, to tego w jeden dzień czy nawet tydzień nie wyćwiczysz. wg mnie oceny na wf powinny być za chęci, zaangażowanie.
Stary 2013-09-08, 12:20   #469
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz, ja nie bronię zwalniania się z wfu, chodzi tylko o to, że specyfika przedmiotu jest inna niż pozostałych w szkole, moim zdaniem powinno chodzić o to, żeby zachęcić dzieciaki do uprawiania sportu i ogólnie do ruchu, te zwolnienia nie biorą się zazwyczaj z lenistwa tylko z jakiś traum związanych z fatalnym pedagogiem.
Albo z fatalną klasą, w gimnazjum to autentycznie mnie mdliło ze strachu, że znowu będziemy grać w siatkówkę i znowu zacznie się wyzywanie od łajz, ślamazar i pierdoł.
Stary 2013-09-08, 12:20   #470
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
A moim zdaniem to samo Podstawowe umiejętności na wf są na tyle proste, że każda osoba ćwicząca to ogarnie

Ciekawe co by to było jakby każdemu dziecku nie radzącemu sobie z jakimkolwiek przedmiotem (nie wnikam czy z powodu lenistwa/nauczyciela itp) pisać usprawiedliwienie.
Stary 2013-09-08, 12:24   #471
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
A moim zdaniem to samo Podstawowe umiejętności na wf są na tyle proste, że każda osoba ćwicząca to ogarnie

Ciekawe co by to było jakby każdemu dziecku nie radzącemu sobie z jakimkolwiek przedmiotem (nie wnikam czy z powodu lenistwa/nauczyciela itp) pisać usprawiedliwienie.
Ale tu nie chodzi o to, żeby nauczyć kogoś biegać czy skakać, tylko nauczyć kogoś biegać szybko i skakać daleko. Nie mówię o dwutakcie czy innych rzeczach tego typu, bo to rzeczywiście ogarnie każdy.

[/LEFT]

Stary 2013-09-08, 12:25   #472
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Cienie prosty dla innego nie. Miałam kolegę z zagrożeniem z chemii i dla niego proste było bieganie czy podciąganie się, a nie zapamiętanie pół tablicy mendelejewa i pisanie reakcji na kwas siarkowy.
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Eee, ale niektórzy po prostu mają słabszą kondycję i przede wszystkim koordynację ruchową. I nie każdy musi lubić w coś grać, no. Właśnie nie mógł znaleźć coś dla siebie, bo do wyboru u nas były, tak jak dziewczyny mówiły, testy w których wykonanie = ocena i siatkówka.
A ja co, urodziłam się z za☠☠☠istą kondycją? Wypracowałam ją sobie. Ja rozumiem, ze nie każdy musi lubić i nikomu nie każę, ale podstawowych umiejętności przez 9 lat wfu można się nauczyć, jeśli nie to sory ale chyba z człowiekiem jest coś nie halo.
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
poświęcasz jeden dzień i jesteś w stanie napisać reakcję chemiczną, jeśli nie masz dostatecznie silnych mięśni, żeby np. podciągnąć się na drążku, to tego w jeden dzień czy nawet tydzień nie wyćwiczysz. wg mnie oceny na wf powinny być za chęci, zaangażowanie.
Ale jak zmierzysz zaangażowanie gdy jest bieg na 100m? Co, jak biegasz i nie przewracasz oczami w trakcie to masz 5, a jak przewrócisz to masz 3?

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2013-09-08 o 12:26
Stary 2013-09-08, 12:25   #473
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

a wg mnie wf to przedmiot, który powinien mieć za zadanie przede wszystkim zachęcać do aktywności fizycznej, żeby dzieciom kości się nie zastały i przynajmniej w szkole pobiegały za piłką więc wg mnie oceny powinny być za sam fakt udziału w ćwiczeniach. Jeśli ktoś chce zostać przyszłym olimpijczykiem, to i tak trenuje we własnym zakresie.
Stary 2013-09-08, 12:28   #474
juli_jka
now or never

Cytat:
a wg mnie wf to przedmiot, który powinien mieć za zadanie przede wszystkim zachęcać do aktywności fizycznej, żeby dzieciom kości się nie zastały i przynajmniej w szkole pobiegały za piłką więc wg mnie oceny powinny być za sam fakt udziału w ćwiczeniach. Jeśli ktoś chce zostać przyszłym olimpijczykiem, to i tak trenuje we własnym zakresie.
święte słowa.
Stary 2013-09-08, 12:29   #475
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Cienie prosty dla innego nie. Miałam kolegę z zagrożeniem z chemii i dla niego proste było bieganie czy podciąganie się, a nie zapamiętanie pół tablicy mendelejewa i pisanie reakcji na kwas siarkowy.

A ja co, urodziłam się z za☠☠☠istą kondycją? Wypracowałam ją sobie. Ja rozumiem, ze nie każdy musi lubić i nikomu nie każe, ale podstawowych umiejętności przez 9 lat wfu można się nauczyć, jeśli nie to sory ale chyba z człowiekiem jest coś nie halo.

Ale jak zmierzysz zaangażowanie gdy jest bieg na 100m? Co, jak biegasz i nie przewracasz oczami w trakcie to masz 5, a jak przewrócisz to masz 3?
analogicznie - "dla ciebie prosty dla innego nie". Skoro ktoś nie potrafi zapamiętać symboli pierwiastków czy napisać prostej reakcji na kwas siarkowy (czyli po prostu wykuć ją na pamięć), to z człowiekiem jest chyba coś nie halo.

ja akurat miałam 5 z wfu, z biegów wytrzymałościowych zawsze 6, być może trafiałam na fajnych nauczycieli, ale wg mnie ocenianie na wf powinno odbywać się inaczej.
Stary 2013-09-08, 12:33   #476
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
To się tyczy każdego innego przedmiotu. Przedmiot to przedmiot. Przecież każdy nauczyciel powinien prowadzić zajęcia tak by zachęcić dzieciaki do przedmiotu.

Nie wiem ja chodziłam chyba do dziwnej szkoły, w której zwolnienia miały tylko lenie i krętacze. Pewnie, były osoby bardziej sprawne i mniej, ale to jak w życiu i na każdym przedmiocie. Śmialiśmy się z fajtłapy na wf, a potem ta fajtłapa śmiejąc się tłumaczyła gamoniom wzory z matmy.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Pewnie Co do ocen się nie zgadzam, dla mnie to niesprawiedliwe. Ocenianie powinno być inne, ale sam fakt "bycia" to za mało.

Edytowane przez monicar
Czas edycji: 2013-09-08 o 12:34
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:33   #477
Konto usunięte

Cytat:
W 2 pierwszych klasach liceum wyglądało to tak: najszybsze osoby dostawały 6, osoby nieco wolniejsze 5 a ci, którzy przynajmniej próbowali przebiec ten dystans 4.
Stary 2013-09-08, 12:38   #478
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
analogicznie - "dla ciebie prosty dla innego nie". Skoro ktoś nie potrafi zapamiętać symboli pierwiastków czy napisać prostej reakcji na kwas siarkowy (czyli po prostu wykuć ją na pamięć), to z człowiekiem jest chyba coś nie halo.
Tyle, że wkujesz i za tydzień zapomnisz jeśli nie rozumiesz(tam było chyba coś z uzgadnianiem wartościowości, już nie pamiętam dokładnie), a na wfie jak wyćwiczysz to za tydzień nie zapomnisz
Cytat:
Jeśli tak to wg mnie nie powinno być ocen z wfu, ale z drugiej strony 3/4 by sobie olewała i nie chodziła bo co nauczyciel mi może zrobić? Ja uważam, że system oceniania jest dobry, ☠☠☠☠ica mnie łapała na wfie jak w drużynie mieliśmy 2-3 osoby które stały oparte o drabinki i poprawiały włosy podczas gdy reszta biegała i próbowała zdobyć punkty. Jeśli taka ma mieć 5 z wfu i ja też to sory, ale pobiegać za piłką mogę sobie z grupą znajomych.
Cytat:
To się tyczy każdego innego przedmiotu. Przedmiot to przedmiot. Przecież każdy nauczyciel powinien prowadzić zajęcia tak by zachęcić dzieciaki do przedmiotu.

Nie wiem ja chodziłam chyba do dziwnej szkoły, w której zwolnienia miały tylko lenie i krętacze. [...]

Ja tak samo, dlatego zdania nie zmienię
Stary 2013-09-08, 12:41   #479
201708160922
Konto usunięte

Cytat:

CzasKomety No na pewno bardziej prawdopodobne jest to, że ktoś nauczy się na piątkę rzeczywiście się ucząc niż że ktoś, kto po prostu bardzo wolno biega albo blisko skacze nagle zrobi to na 5.
Ogólnie się z tym zgadzam, ale nie popadajmy w paranoję.

No nie wiem, z chemii cienka jestem jak dupa węża. W-F to jest coś, co nam towarzyszy na co dzień: dzieci od małego skaczą, biegają i grają w piłkę. Dla mnie samo bieganie nie było niczym z kosmosu, a zapis reakcji chemicznej to jak walnięcie obuchem w głowę.

Cytat:
Bullshit. Nie opanowałam chemii na piątkę, choć poświęcałam na nią dużo czasu, dlatego nie uważam, że "poświęcę jeden dzień i już umiem". Nie wiem, jak było u Was, ale u nas było wiadomo, że np. zaczyna się wiosna, można iść na stadion i wtedy będą biegi. Co roku były biegi, co roku było np. skakanie przez kozła. Nikt nie kazał się nauczyć czegoś tam w ciągu tygodnia. Do czego zmierzam? Nie powinno się oceniać za same chęci i zaangażowanie (a tak w ogóle jak to zmierzyć? przyniesienie stroju to już zaangażowanie? w końcu nie wszyscy noszą). Bo jak? Kasia ma umiejętności i jest bardzo zaangażowana. Aga nie ma umiejętności, ale jest bardzo zaangażowana. Kasia dostaje 6, a Aga 5?

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42692612]Albo z fatalną klasą, w gimnazjum to autentycznie mnie mdliło ze strachu, że znowu będziemy grać w siatkówkę i znowu zacznie się wyzywanie od łajz, ślamazar i pierdoł.[/QUOTE]

Weź. Gimnazjum to popier.....a szkoła.
Stary 2013-09-08, 12:42   #480
kasiencja
Pani Buka

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42692531]No tylko ja się an przykład w podstawówce nie migałam od w-f a mimo wszystko nie potrafiłam odbić tej cholernej piłki, ćwiczyłam te odbijanie, aż całe ręce miałam posiniaczone i chała, nie miałam tyle sił żeby to zrobić.
I w porządku, każdy może znaleźć coś dla siebie pod warunkiem, że na zajęciach będzie coś więcej niż macie piłkę i grajcie lub dzisiaj będziemy zaliczać biegi na czas. To, że ja wolałam pograć w koszykówkę gdy reszta dziewczyn w siatkówkę nic nie znaczyło dla nauczycielki.

Nie ma to jak sport, który uprawia się tylko dla siebie. Uwielbiam swoje marsze, bo wiem, że nikt na mnie się nie rozedrze, że szłam wolniej niż zwykle.[/QUOTE]

dokładnie! ja również nigdy nie migałam się od aktywnosci fizycznej samej w sobie, cieszyłam się jak raz na ruski rok robiłyśmy co innego, chociażby wychodziłyśmy na dwór i można było zagrać w głupiego badmintona. a z siatkówką byłam na tyle zdesperowana, że ćwiczyłam ją także z tatą podczas wakacji - no ok, nauczyłam się jako tako prostych odbić, ale do dzisiaj nie potrafię na przykład przebić piłki przez siatkę przy serwowaniu. z trafianiem do celu też mam problem

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości