|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpn
Cytat:
Moze jak wypluwa to sprobuj ja podniesc, odbic i jeszcze raz do tej samej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo -
Cytat:
a po godzince znow placze i szuka piersi. i sama nie wiem wlasnie, czy ja za czesto zmieniam ta piers?? dwa karmienia to za malo? powinnam pol dnia z prawej dawac i pol dnia z drugiej?? jak sadzisz? gdzie popelniam blad? |
|
|
|
|
#513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipco
Cytat:
Chyba zeby piers sie napelnila mlekiem znow to potrzeba 2-3h? To ja bym sprobowala tak: Lewa i jak przestaje to po godzinie do tej samej Potem prawa i jak znow po 4 min skończyć i bedzie chciała po godzinie to znow prawa. Wtedy sie dostanie do tego tresciwego mleczka A jak mówisz ze lewa Ci eksploduje a wypada kolej drugiej to laktator do uczucia ulgi. Bo inaczej nie wiem musimy próbować i uczyć sie na bledachWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie
no ja dwa karmienia robilam lewa, dwa prawa
i sie zastanawiam czy powinnam moze wiecej karmien z jednej piersi jesli one takie krotkie. moze powinnam 4 karmienia prawa i wtedy zmienic. kurde sama nie wiem co robic. |
|
|
|
#515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Ma
Cytat:
Albo np. Sciagnij troche laktatorem i wtedy podaj piers? Nie wiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- czy bede wyrodna jak nie pójdę z synem na spacer mimo ładnej pogody ![]() strasznie psychicznie się dziś czuje i nie chce mi się szykować i wybierać...jakąś blokadę mam przed wyjściem z domu |
|
|
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się na odchowalni Nadrobiłam wątek na poczekalni i cały ten, ale nie mam kiedy za bardzo pisać, bo w mnie dużo zawirowań, szukamy mieszkania jakiegos sensownego, przyjmujemy gości, korzystamy z pogody i chodzimy na spacery. Adaś nadal je jak oszalały, ma problemy z odbiciem - chce, ale często nie może, pręży się i płacze, a jak już mu się odbije to nagle cisza i spokój i banan na buźce. Ale często mu sie nie odbije mimo długiego noszenia, masowania i wtedy dławi się, wszystko mu wraca do buzi, ulewa mam nadzieje, że mu się to unormuje. No i bardzo lubi spać na brzuszku - śpi już 4 godzinę![]() wszystko ładnie pieknie ale a ja bym chciała, żeby juz wstał bo jedziemy dziś w gości ![]() Zastanawiam się nad kupnem chusty, bo wiedzę, że sobie chwalicie. Tylko nie wiem jaką najlepiej kupić i muszę o tym poczytać. Dobra uciekam ogarnąć siebie to szybciej się wyszykujemy jak Młody wstanie
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia oby miał dobre wytłumaczenie
|
|
|
|
#519 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Ogłaszam, że są grzyby! Wyskoczyliśmy właśnie do lasu na godzinkę i wróciliśmy z całą siatą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#521 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Margosia- chyba bym ubila dziada.
Domi- Ola tez tak je, ale ladnie przybiera
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
bylam w tej galeri po te buty z zary i co z tego ze sliczne jak isc sie nie da:-(przeszlam pare sklepow i zadnej sukiebki same szmaciory i jak dla babc...butow tez zadnych klasyczmych wszystkie w jakies cekiny kokardki itp eh:-/ mala spi i spi a chcialam jej dac ccusia i na polko,szkoda mi ladnej pogody ... Pofobno od jutra ma padac... Margos daj znac co z mezem..widze ze u nas sytuacke podobne...z tz'tami..i nie chodzi mi o weekend ze sie zgubil tylko ze w tyg go niema a w weekendy.... |
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Margosiu- mam nadzieje, ze sie znajdzie zebys mogla osobiscie ubic gada.
Ja to nie wiem te chlopy to naprawde cos z mozgami maja ![]() Trzymaj sie Mela- nie krepuj sie ![]() Super, ze robie Wam dni ![]() Ide dalej spac bo 2h to malo zdecydowanie ![]() Domi- kurde. Dziwnie Twoja mala ssie. Moj jak sie przyssa to czasem ze 30min.ssie i ssie i ssie. Musze mu sutek zabierac. Ja na Twoim miejscu bym laktacyjnych zapytala ![]() Dotka - szkoda,ze sie nie da w butach smigac i ze kiecek nie ma. Moze jakis kostium w sensie eneganckie spodnie i koszula. Ja taki styl preferuje. Kiecki mnie draznia
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Wrócił!
Zamknęli gnoja! I nie wiem po co go wypuścili! ...mogli by tylko dawać znać... człowiek się niepotrzebnie denerwuje I Dzidziusia
|
#525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyobrazam sobie jak sie denerwowalas. . My na drugim juz dzisiaj spacerku...wychodze tylko po to, zeby futro sie przeszlo i wysikalo a ta menda sie wozi w wozku!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż mu gdzie raki zimują a potem napisz co i jak.. A my po drugim teście łóżkowym i nadal ten sam ból ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() My byliśmy na prawie 3 godzinnym spacerku po ścieżkach rowerowych |
||
|
|
|
#527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mu duzo km robimy a ta ledwo wyjde z klatki juz sie tam pakuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posadzili na dołek... plątał się w stanie nieważkości bez dokumentów...hm... w sumie nie wiem bo nie chce mi się z nim gadać, muszę naostrzyć noże ![]() Ze złości zmasakrowałam sobie cycka gdzie normalnie przy 30 uważam się za cudotwórcę---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Jak można zapomnieć, że ma się dziecko? http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...wiadomosc.html
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak czytam wasze opowieści o tż'tach to ja chyba jednak tak źle nie mam właśnie mój syn zaszczycił mnie mega kupą do świeżego pampka na balkonie w leżaczkach trochę pospaliśmy
|
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
a była mowa jeszcze o pieluchach...
my dziś kupiliśmy 3 lidlowskich toujours... cóż mogę o nich powiedzieć? Mogę Gluta nimi dwa razy owinąć, a kupa i tak wyszła plecami bo za duże
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra zostawił dziecko i nikt nie zauważył na parkingu, a panie w przedszkolu sie nie zaiteresowały czemu dziecka nie ma ![]() troche przebarwione jak dla mnie |
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Dziś znacznie lepszy dzień
mąż zabrał mnie do CH i kupił złote kolczyki - za Filipa i na rocznicę. Śliczne są!! A mi się taaaak chce spać! Masakra!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
a Ty jak często zmieniasz pierś?
co ile karmień jesli jedno karmienie masz co godzinę i po 5 minut? |
|
|
|
#534 | ||
|
Zakorzenienie
|
My już po spacerku, młody oczywiście zaszalał i spał całe 1,5h
teraz znowu go tż uśpił i kima z wypadającym z buzi smoczkiem mój kosmos![]() Odciągnęłam jeszcze 70ml, myślicie że 150ml na jutro wystarczy? W sumie nie wiem ile mały zjada, ale wolę miec zapas ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
dla męża Też myślałam o kolczykach, ale znając siebie pewnie zaraz bym zgubiłaJa też trochę nieogar dzisiaj, ale gorzej, że straasznie boli mnie łeb od wczoraj, normalnie tragedia, schylac sie nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Laski, a kiedy wy wypiłyście pierwsze karmi? ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() Po co masakrujesz swoje, lepiej zmasakruj jego! W połączeniu z kacem wyjdzie niezła kara
|
|
#535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jednak się jeszcze nie zregenerowałaś? Albo potrzeba jakiegoś lubrykantu, słyszałam, że po porodzie często kobietom się przydaje
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#538 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze Margos nie wiedziałam, że u Was tak źle...
ja nie wiem, nie ma już normalnych, odpowiedzialnych facetów?....My po spacerze, Mały dzisiaj pobił rekord, obkupkal sie po szyję! Zmienilam ubranko, karmie i zaś 3 kupy.... Ale Kochaniusi dał mi obejrzeć serial ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś, tak subtelnie zmienię temat
![]() Ty zanosiłaś wniosek o urlop macierzyński do ZUSu, nie wysyłałaś?
|
#540 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Brawo za pierwszy spacer Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42693328]SAM JESTES MOIM KLONEM JAK NIC! Mój postanowił dzisiaj po 2 miesiącach ! zmienić sobie pościel (dobrze, że z nim nie śpię :P) i sie mnie pyta, gdzie mamy pościel a mieszkamy tu 5 lat...Mnie ściąganie nic nie bolało. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] hihi,..po porodzie tesciowa natdwa dni przyjechala i nie zdazylam przygotowac poscieli wiec meza poprosilam. Jak wyjechala sciagalam i co? Posciel nasza 2m na 2m dal do koldry 140cm:-D Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przerazacie mnie z tymi zwiazkami..moj mnie czasem wkurza jak strzela focha ze akurat teraz cos z malym musi a mecz jest jakir albo probujac mi ustawiac dziecko pod mecze..ale ogolnie sprawdza sie niezle. Nie bede go za mocno chwalic zeby sie nie popsvul Dzisiaj noc wrocila do normy a dodatkowo pierwszy raz to maz po karmieniu wzial malego a ja poszlam dalej spac bo leb i gardlo mega nadal mnie bolaly. No i Galganek zaliczyl dzisiaj spacer po starmym miescie. Sporo ludzi jeszcze..nawet grzecznie jakis czas w wozku spedzil a potem u taty na rekach:-D powiedzialam mu ze ma mi potem nie marudzic ze go rece bola... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

musimy próbować i uczyć sie na bledach
mam nadzieje, że mu się to unormuje. No i bardzo lubi spać na brzuszku - śpi już 4 godzinę

I Dzidziusia
gdzie normalnie przy 30 uważam się za cudotwórcę
dla męża