Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 12:55   #4831
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
madziuchna wiem.ze.damy
ale.mam taka swiadomosc ze raczej nigdy nie doswiadcze urodzenia dziecka w 100%
i to mnie przygnebia
znam.wszystkie.logiczne argumenty, ale takie.sa.moje.odczucia i im nie poradze

choc argument tz ze sranie arbuza to nic fajnego przemawia do mnie nieziemsko
choc bardziej rozbawia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja doskonale wiem co czujesz i czasem aż zazdroszczę dziewczynom tych skurczy itd. Ale wiem że ważniejsze od sn jest to jak to stwierdził mój kardiolog "że te dzieci trzeba wychować" a przy sn to różnie by mogło być

Kaśka nic tylko pozazdrościć Tżta. Super

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:55   #4832
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
1. Ja nie biorę wcale. Zadzwoniłam do szpitala i zapytałam co będzie mi potrzebne, a co mi szpital zapewnia. I nie muszę brać ani podkładów na łóżko ani tych wielkich Belli.
Może też zadzwoń do szpitala i podpytaj. Może wcale Ci potrzebne nie będą...
2. Ja mam taki kombinezonik z 5-10-15. Myślę, że będzie ok. A pod spód body i pajacyk.
3. Nie pomogę bo nie wiem. Ja mam tylko zielone.
Fajny ten kombinezonik Teraz żałuję, że go nie kupiłam Nie pomyślałam, że trzeba będzie w czymś wyjść z tego szpitala....

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
A co do poscieli to koldra takie malenstwo moze sie nakryc dlatego na poczatku lepsze rozki spiworki a poduszki sie niezaleca zeby dziecko swobodnie moglo oddychac a na poczatku i tak zalecaja klasc na boku
Tak, tak, wiem, wiem Chodziło mi o przedział czasowy, kiedy można zacząć kłaść dziecko w pościeli. Matall tak pięknie mi to kiedyś już wyłuszczyła, zapisałam sobie, a teraz nie pamiętam gdzie

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:55   #4833
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Eeee kaska za dobrze ci. ja nie moglam lezec na brzuchu dlugo bo cyce zaraz bolaly od mleka

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:57   #4834
rubinka25
Rozeznanie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

idę się zdrzemnąć
jakaś śpiąca jestem

pewnie jak wstanę to już będzie info o kolejnej dzidzi

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:00   #4835
butterfly20
Zakorzenienie

A my idziemy do kawiarni i na oglądanie fotelików. See yaaaaa

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:01   #4836
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
inwersja, to przecież żadna reguła, wyluzuuuuuj

Marysia, pokazałabyś zakupy, co?:P

My dziś na gwałt robimy porządki więc później/jutro cyknę fotkę Zuzinkowego kącika jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć.

A co do mojej prośby o kciuki przed wizytą - właśnie o męczenie buły przez T. chodzi :P ojjj ona to potrafi. ;/ Oczywiście wszystko wie lepiej, więc co ja mogę........
Pewnie,że chcemy zobaczyć Zuzinkowy kącik

Co do zakupów to ja ich nie miałam dużo do zrobienia bo prawie wszystko dostałam od szwagierki (łącznie z nieużywanym laktatorem) Kochana moja
Dokupiłam Rogal do karmienia piersią, trochę ubranek( nie mogłam sie oporzeć)ręcznik kąpielowy, smoczki, butelkę, pieluszki tetrowe, flanelowe, niedrapki, czapeczki, gąbkę do kąpieli, wszystkie kosmetyki, pieluchy,chusteczki nawilżane, stanik do karmienia itp.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:06   #4837
logoasia
Zakorzenienie

hejo
Snow gratulacje któraś wróżyła że urodzisz w weekend i się udało zdrówka życzymy dla Ciebie i maleństwa

papuga kciukasy

a teraz wybaczcie, nadrobię newsy

logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:06   #4838
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Jak to w weekend - mąż w domu i nie mam czasu na wizaz

Snow - gratulacje

Papuga, Angel, Asiek - trzymam kciuki i oby to już długo nie trwało

Co do tego, że szkoda, że cc, to myślę, że dziewczyny z planowanym cc jesteście trochę przerważliwione Bo to zupełnie inna historia, jak ktoś ma wskazania i planowane cc i wtedy się nastawia na to od razu. Nie ma zaskoczenia, itp. A co innego, jak ktoś ma rodzić sn, stresuje się, jak to zniesie, czy będzie wszystko dobrze, namęczy się wiele godzin, a na koniec i tak pokroją. Też mam nadzieję, że z tego powodu uniknę cc

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:09   #4839
logoasia
Zakorzenienie

Angel również kciuki
Stary 2013-09-08, 13:12   #4840
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Co do tego, że szkoda, że cc, to myślę, że dziewczyny z planowanym cc jesteście trochę przerważliwione Bo to zupełnie inna historia, jak ktoś ma wskazania i planowane cc i wtedy się nastawia na to od razu. Nie ma zaskoczenia, itp. A co innego, jak ktoś ma rodzić sn, stresuje się, jak to zniesie, czy będzie wszystko dobrze, namęczy się wiele godzin, a na koniec i tak pokroją. Też mam nadzieję, że z tego powodu uniknę cc
Oczywiście Tylko inwersja napisała coś w rodzaju "oby szybko doszła do siebie" czy coś w podobie.... Tak samo po SN można źle znosić poród i długo dochodzić do siebie....

Stary 2013-09-08, 13:13   #4841
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Oczywiście Tylko inwersja napisała coś w rodzaju "oby szybko doszła do siebie" czy coś w podobie.... Tak samo po SN można źle znosić poród i długo dochodzić do siebie....
oj, sorry, bez brudnych insynuacji, czytaj dokładnie napisałam, że na pewno szybko dojdzie do siebie
Stary 2013-09-08, 13:18   #4842
Madziuchna27
Zakorzenienie

Inwersja, no, tak Nie chciało mi się sprawdzać kilka postów dalej
Chodziło o samo przeświadczenie, że po cc to może być trudno dojść do siebie, tak jakby po sn było łatwo... i stąd dyskusja
Ja np. do swojej cc nie podchodzę tak jak tassia, emocjonalnie, ale rozumiem ją.

Stary 2013-09-08, 13:21   #4843
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Inwersja, no, tak Nie chciało mi się sprawdzać kilka postów dalej
Chodziło o samo przeświadczenie, że po cc to może być trudno dojść do siebie, tak jakby po sn było łatwo... i stąd dyskusja
Ja np. do swojej cc nie podchodzę tak jak tassia, emocjonalnie, ale rozumiem ją.
wiesz, to nie tak..
po prostu dziewczyna nastawiła się na SN, a tym bardziej "szkoda", bo dzień czy dwa wcześniej przy okazji porodu Marty pisała, że boi się takiego zakończenia. stąd się przejęłam.
pewnie, ekstra, że urodziła, maluch zdrowy i w ogóle. to najważniejsze!

dobra, ciach bajera. bo ja nie lubię gadać o kimś bez niego. takie to chamskie.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:22
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:22   #4844
marysia_258
Zadomowienie

Idę bić kotlety Później obiad i spacerek z mężusiem i Majcią.
Do wieczora

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:39   #4845
cotynato
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Jakies przeczulone jestescie z ta cc. ;p

Wymianka.
Stary 2013-09-08, 13:44   #4846
niebede
Raczkowanie

Widzę, że akcje trwają Gratuluję nowych maluszków

Ja dzisiaj mam dzień lenia. Wczoraj tż miał wolne i po obiedzie wreszcie zapytał czy ja codziennie mam taki pracowity dzień czy to tylko pokazówka przed nim Taa pokazówka. Jak 3 dni szorowałam całe mieszkanie to by dopiero widział co to jest pracowity dzień. Ale dziś nic nie robię, bo fatalnie się czuję. Po wczorajszym byciu perfekcyjną panią domu położyliśmy się na drzemkę i potem było już gorzej. Zaczął mnie boleć brzuch i miałam jakieś mini skurcze. Nospa zaginęła w sprzątaniu, więc tż poleciał do apteki. Przeszło, ale noc była tragiczna. Mały cały czas wojował. W dodatku odkryłam dziurę w zębie, po tym jak zaczął mnie boleć, bo coś z jedzenia w nim utknęło. Przez całą noc bolało mnie pół szczęki od tego zęba. Ciągle się budziłam, miałam jakieś głupie sny i duszno jak cholera. Dlatego dziś wstałam jak zombie, wyprawiłam tż do pracy i poszłam znów spać.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:50   #4847
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pomiedzy arturem i kionga sa 3 lata roznicy. to dobry wg mie wiek, bo duzo juz rozumie, ale wiadomo, ze bez zazdrosci sie nie obylo. teraz bedzie roznica 2 lat. zdam relacje co lepiej przeszlam, ale juz widze roznice: kinga nie kuma o co chodzi z tym dzieckiem w brzuchu
moja Anka tez nie rozumie ze mam dziecko w brzuchu jak mowie zze u mnie Marcin, to ona pokazuje mi swój brzuch i tez mowi ze marcin
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
nie mam w domu internetu
Maja lepiej, odłączyli Ją już od wszystkich kabelków, wczoraj ważyła 1900, je coraz lepiej i więcej. Kiedy wyjście, nei wiemy.
buziaki
Maja szybciutko przybiera, zdrówka zyczymy

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia...
coś nawet szukałam w sieci, że niby w ok. 6 tyg jest jakiś kryzys i trzeba b. czesto przystawiać dziecko. niektóre dziewczyny pisały, że pare godzin wiszą na cycku.
ale wiadomo, że u każdego to wygląda inaczej.
dokładnie, przychodzi kryzys laktacyjny. Czasem piersi z dnia na dzień robią się puste, grunt to zachować spokoj, pobudzać laktacje na wszelkie sposoby, czyli masaż, prysznic, ciągle odciąganie i ciągłe karmienie. plus herbatki i wszystko co mlekopędne.

aa i Asiek pomyślności!!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Widzę, że akcje trwają Gratuluję nowych maluszków

Ja dzisiaj mam dzień lenia. Wczoraj tż miał wolne i po obiedzie wreszcie zapytał czy ja codziennie mam taki pracowity dzień czy to tylko pokazówka przed nim Taa pokazówka. Jak 3 dni szorowałam całe mieszkanie to by dopiero widział co to jest pracowity dzień. Ale dziś nic nie robię, bo fatalnie się czuję. Po wczorajszym byciu perfekcyjną panią domu położyliśmy się na drzemkę i potem było już gorzej. Zaczął mnie boleć brzuch i miałam jakieś mini skurcze. Nospa zaginęła w sprzątaniu, więc tż poleciał do apteki. Przeszło, ale noc była tragiczna. Mały cały czas wojował. W dodatku odkryłam dziurę w zębie, po tym jak zaczął mnie boleć, bo coś z jedzenia w nim utknęło. Przez całą noc bolało mnie pół szczęki od tego zęba. Ciągle się budziłam, miałam jakieś głupie sny i duszno jak cholera. Dlatego dziś wstałam jak zombie, wyprawiłam tż do pracy i poszłam znów spać.
oj współczuję bólu zęba, może zdążysz do dentysty się wybrać w tygodniu?

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:48
Stary 2013-09-08, 13:52   #4848
cotynato
Zakorzenienie

To fakt jak czlowiek sie zaprze to bedzie karmic. Nie ma slabych pokarmow czy zaniku. A jak jest to warto popracowac nad technika przystawiania. Ja po wizycie u doradcy laktacyjnego przeszlam z dokarmiania na sam cyc. Bywalo ciezko i trzeba bylo sie nauczyc pisac na kompie z pidlaczonym malym ) ale warto.

Wymianka.
Stary 2013-09-08, 13:56   #4849
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To fakt jak czlowiek sie zaprze to bedzie karmic. Nie ma slabych pokarmow czy zaniku. A jak jest to warto popracowac nad technika przystawiania. Ja po wizycie u doradcy laktacyjnego przeszlam z dokarmiania na sam cyc. Bywalo ciezko i trzeba bylo sie nauczyc pisac na kompie z pidlaczonym malym ) ale warto.

a droga taka wizytka?

ostatnio na KTG położna wręczyła nam ulotki z nr tel do doradcy w razie "w"
Stary 2013-09-08, 14:00   #4850
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
a droga taka wizytka?

ostatnio na KTG położna wręczyła nam ulotki z nr tel do doradcy w razie "w"
w granicach normalnej wizyty u lekarza czasem doradca funkcjonuje przy szpialu
Stary 2013-09-08, 14:02   #4851
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

oj współczuję bólu zęba, może zdążysz do dentysty się wybrać w tygodniu?
Właśnie się zastanawiam. Póki co trochę to ćmi. Jeżeli do jutra nie przejdzie, to pewnie się wybiorę, bo mam paranoję, że spuchnie mi twarz i na ślubie będę wyglądać jak chomik.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:04   #4852
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
w granicach normalnej wizyty u lekarza czasem doradca funkcjonuje przy szpialu
no tak, ale szpital, w którym zamierzam rodzić jest prywatny i doradcę mają owszem, ale cóż z tego...
ja nawet nie wiem ile kosztuje 'normalna wizyta', bo mimo, ze chodzę prywatnie, to nie płacę
Stary 2013-09-08, 14:06   #4853
cotynato
Zakorzenienie

Ok 100-180 zalezy czy z dojazdem czy stacjonarnie i jak sie cenia. mi jedna starczyla,ale kasy w ogole nie szkoda bo jak dobry specjalista to duzo podpowie. Ja dodatkowo trafilam z lekkim zastojem i pozniej wiedzialan jak sobie z ta masakra radzic

Wymianka.
Stary 2013-09-08, 14:08   #4854
karolson
Zakorzenienie

Moj Filip niespi od 5 h i albo wisi na cycu albo ryczy
.. ja rozumiem sens kp ale takiej chwli mam wrazenie ze mecze i jego i siebie. Od dwoch dni mam wrazenie ze jesy glodny i ma rewolucje zoladkowa mimo mojej diety i kropelek dla niego...
Stary 2013-09-08, 14:09   #4855
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
PAPUZKA TEZ NA PORODOWCE! O 1:45 dostałam sms, ze odeszły jej wody i jadą

Cytat:
Napisane przez asiek89 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie, mało nas tu ostatnio, ale dzisiaj piszemy chyba ostatni raz w dwupaku

Rano obudziły mnie skurcze, a po 8 zaczęły mi odchodzić wody. Jedziemy na IP, baaardzo proszę o kciukasy, żeby Bąbel wyszedł cały i zdrowy

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
laski moze ktoras mnie oswieci. czy jak mam tylko slub cywilny to moge byc swiadkiem na slubie koscielnym?
jasne, świadek może być nawet niewierzący

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
nie mam w domu internetu
Maja lepiej, odłączyli Ją już od wszystkich kabelków, wczoraj ważyła 1900, je coraz lepiej i więcej. Kiedy wyjście, nei wiemy.
buziaki
dużo zdrówka dla Mai!

Snow gratulacjeklask i:

U nas dzisiaj super pogoda, byliśmy już z TZ na spacerku i na lodach teraz chwila relaxingu ja ogarniam wizaż, a TZ gra

słuchajcie.. od 3 dni mam na bieliżnie baaardzo gesty śluz, kolor biały, ciągnie się strasznie, ale niema tego duzo.. to mogą byćkawałki czopu?

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2013-09-08 o 14:10
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:18   #4856
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
słuchajcie.. od 3 dni mam na bieliżnie baaardzo gesty śluz, kolor biały, ciągnie się strasznie, ale niema tego duzo.. to mogą byćkawałki czopu?
no niby mogą

Cytat:
.. ja rozumiem sens kp ale takiej chwli mam wrazenie ze mecze i jego i siebie. Od dwoch dni mam wrazenie ze jesy glodny i ma rewolucje zoladkowa mimo mojej diety i kropelek dla niego...

może coś go boli? może to nie wina Twojego pokarmu...

kurcze, boję się takich sytuacji, że nie będę wiedziała o co chodzi...
Stary 2013-09-08, 14:22   #4857
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, ale szpital, w którym zamierzam rodzić jest prywatny i doradcę mają owszem, ale cóż z tego...
ja nawet nie wiem ile kosztuje 'normalna wizyta', bo mimo, ze chodzę prywatnie, to nie płacę
tak jak pisze cotka ja licze sobie ok 150zł, bo zazwyczaj jest dojazd do klienta. czasem potrzebny jest też masaż buźki noworodka jeśli w ogóle nie ma odruchu ssania
Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Właśnie się zastanawiam. Póki co trochę to ćmi. Jeżeli do jutra nie przejdzie, to pewnie się wybiorę, bo mam paranoję, że spuchnie mi twarz i na ślubie będę wyglądać jak chomik.
masz racje, lepiej nie lekceważyć
Cytat:
próbowałaś dokrmic Filipka swoim mlekiem albo MM? może rzeczywiście jest glodny
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

myślę ze to nie czop, ale zwiekszona wydzielina
Stary 2013-09-08, 14:23   #4858
cotynato
Zakorzenienie

Jak ja sobię przypomnę ile Filip mi wisiał na cycku i jaka ja wtedy byłam załamana i czułam się uziemiona. Ale przynajmniej bezkarnie oglądałam zaległe seriale i kimałam

Wymianka.
Stary 2013-09-08, 14:26   #4859
gorgulek
Zakorzenienie

Papużka, Angel, Asiek trzymam za Was dziewczyny kciuki Oby poszło jak najszybciej. Strasznie Wam zazdroszczę

Snow ogrome gratulacje
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:26   #4860
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jak ja sobię przypomnę ile Filip mi wisiał na cycku i jaka ja wtedy byłam załamana i czułam się uziemiona. Ale przynajmniej bezkarnie oglądałam zaległe seriale i kimałam
ostatnio gadałam z koleżanką, która nawał z kolei miała 2tyg przez to, że młody ciągle jadł, jadł i jadł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości