Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 13:37   #1201
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

wrrrrrr
pojechaliśmy na basen.. patrzymy parking dziwnie pusty. czytamy kartkę, że basen od 2-20 września nieczynny - na stronie internetowej takiej informacji nie ma...

no to wsiadamy w auto i jedziemy do miasta obok, gdzie chodziliśmy na zajęcia z młodą. podjeżdżamy pod bankomat, nie idzie kasy wyciągnąć. na basenie płacić kartą nie można i z basenu wyszła :pupa:

mąż zabrał teraz córcię na rower, a ja robię obiad.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Co do basenu-my najpierw chodzilismy na zajecia organizowane a potem sami. Juz wiedzielismy co z malym na basenie robic, bo sie wszystkiego nauczylismy.
my też tak zrobiliśmy..

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:39   #1202
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Kolejny wózek, który przypadł mi do gustu Wczoraj macałam wózek z Tako z imitacji lnu, świetnie się prezentował

Ten z załącznika to Alpina FX, ma może któraś z Was?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Alpina_FX_06_03.jpg (91,8 KB, 28 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:41   #1203
basiula19
Zadomowienie

Hej mamusie!

dawno mnie tu nie było.......u nas wszystko dobrze chociaż mała czasami sie dokucza niewiem co ona robi w tym brzusiu za imprezy ale coraz częściej zdarza mi sie aż syknąć bądź zajęknąć przy jej "zabawach". W środe wizyta zobaczymy co tam u niej wczoraj ściągnełam ze strychu ubranka po synku musze poprac wszystko (ok 80% mam neutralnych także jak znalazł będą dla małej) i jeszcze od sis mam dostać typowo dziewczęce....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:45   #1204
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ahh te brzuszkowe nierówności

Zobaczcie przy okazji jakąś piżamkę wczoraj kupiłam Drugą mama mi kupiła do szpitala. Jeszcze muszę znaleźć jedną z rozcięciami, pewnie będzie ciężko bo we wszystkich S się topię
Fajnie Ci brzuszek pokrzywiło. U mnie jeszcze tak nie widać.
Piżamki świetne, a ta z żabcią bardzo mi się podoba (może dlatego, że mąż często mówi na mnie żabcia).
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
wrrrrrr
pojechaliśmy na basen.. patrzymy parking dziwnie pusty. czytamy kartkę, że basen od 2-20 września nieczynny - na stronie internetowej takiej informacji nie ma...

no to wsiadamy w auto i jedziemy do miasta obok, gdzie chodziliśmy na zajęcia z młodą. podjeżdżamy pod bankomat, nie idzie kasy wyciągnąć. na basenie płacić kartą nie można i z basenu wyszła :pupa:

mąż zabrał teraz córcię na rower, a ja robię obiad.
Szkoda, że Wam ten basen nie wypalił. Córcia pewnie bardzo się rozczarowała.
Cytat:
Kolejny wózek, który przypadł mi do gustu Wczoraj macałam wózek z Tako z imitacji lnu, świetnie się prezentował
Ja tez oglądałam takie wózki z imitacją lnu i też mi się podobają. Tego modelu nie znam niestety.
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

dawno mnie tu nie było.......u nas wszystko dobrze chociaż mała czasami sie dokucza niewiem co ona robi w tym brzusiu za imprezy ale coraz częściej zdarza mi sie aż syknąć bądź zajęknąć przy jej "zabawach". W środe wizyta zobaczymy co tam u niej wczoraj ściągnełam ze strychu ubranka po synku musze poprac wszystko (ok 80% mam neutralnych także jak znalazł będą dla małej) i jeszcze od sis mam dostać typowo dziewczęce....
Ciesz się, że Mała się w brzuszku rozpycha to przynajmniej wiesz, że u niej wszystko dobrze. Szykuje Ci się pranie i prasowanie.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:52   #1205
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no wiadomo sama tak robie nie raz, że dla nataci to owszem zapłace za zajęcia ale sobie czegoś nie kupię
Teraz będą dwie to troszke inaczej Mi teraz bardzo zalezy żeby natalcia do przedszkola/klubiku chodziła ale nie wiem czy damy rade finansowo z jednej wypłaty. Muszę zaraz po porodzie się dowiadywać jak to z tymi rodzinnymi itd. bo jeśli policzymy tylko wypłate tż to na pewno się załapiemy, ale nie wiem jak się ma do tego mój obecny dochód tzn to L4 płatne przez ZUS do dnia porodu.

Moja bratowa patrzy na to tak że ja wysyłam natalcie do przedszkola żeby mieć spokój a ja widzę z drugiej strony jak ona to uwielbia i ile się tam uczy, jak łapie od starszych dzieci mowe, jak pięknie uczy sie żyć w grupe no ale ja to może troche mam zboczenie zawodowe moja bratowa to w ogóle dziwna czasami, ostatnio powedziała mojej mamie że ja dziekco rkzywdze tym remontem i tym że nie eiszkamy u siebie w domu, a z drugiej np. sama mówi że woli iśc do pracy an druga zmiane bo jak wraca o 22 to ma dzieci wykąpane i śpiące ludziom nie dogodzisz
ee no bez przesady... wiadomo że co w domu mżna zrobić to można, ale przedszkole tez dużo daje. po przedszkola też mozna zająć się dzieckiem

Cytat:
No meza ma, ale wlasnie chodzi o to, ze on ma dzialalnosc i jak przejdzie na emeryture to im nie bedzie starczac.Bo sa przyzwyczajeni do luksusow,taka prawda. Moja siostra jezdzi autem, ma najnowsze komorki, wielki plazmowy telewizor, co chwile zmieniaja wystrojenie wnetrza.
Mam umowy o prace, wszystkie, kwitki za studia chyba wyrzucilam. Ale swiadkow to mam pelno, ale z niektorymi to niestety nie ma juz kontaktu. Bo ja w Polsce, oni w Niemczech. Moi rodzice mieszkaja w Polsce.
Nie chce, by moj maz musial placic na moich rodzicow. On nie moze zniesc mojej matki bo widzial jak mnie traktuje. W wieku 23 lat jak bylam tuz przed skonczeniem studiow, mieszkalam tam 3 miesiace. I wracałam przez las po studiach, bo nie mialam pieniedzy by zaplacic im za paliwo. Zadnych latarni, niczego. A rodzice z dwoma autami w domu. Moja siostre odbieraja, a teraz dali jej auto. Wiec taka spawiedliwosc jest. To bylo wieki temu. Siostra co chwile zmienia studia, nic do konca nie zrobi. Probowala pracowac to po paru dniach rzucala prace, bo ktos cos od niej czegos wymagal. Ale niby sie uczy

Co do basenu-my najpierw chodzilismy na zajecia organizowane a potem sami. Juz wiedzielismy co z malym na basenie robic, bo sie wszystkiego nauczylismy.

U nas jest wielu znajomych, ktorzy tez ze wzgledow finansowych praktycznie nie zajmuja sie dziecmi.Dla mnie to kosmos, oddac roczne dziecko od 7 do 17 do zlobka...mama przychodzi do domu, kapie mala, robi jej kolacje i kladzie spac.I tyle. Ja swojego poslalam w wieku 2 lat do zlobku, bo po pierwsze nie dawalam juz sobie rady z domem, a mamy spory.Ogrod zarastał a moj syn naprawde wymaga uwagi-juz slyszalam opinie, ze on to hiperaktywny jest, choc w to nie wierze. Ale tez dlatego, ze on kocha dzieci i chcialam by mial mozliwosc kontaktow socjalnych i nauczenia sie czegos. Wiedzialam tez ze niedlugo pojawi sie drugie, wiec te 4 godzinki rano przydadza sie, by sie zdrzemnac, czy zrobic cos w domu. I to sa tylko 4 godzinki, bo na caly dzien to sobie takiego malucha nie wyobrazam oddac. I my nie mamy tu nikogo, zadnej siostry,cioci, babci. A nie chcialam by maly byl dzikusem. Wiec nie mamy tez opcji, ze malym ktos sie chwile zajmie, jak ja musze do lekarza isc.
Powiem Ci tak- małe szanse że zostaniecie pociagnięci do alimentów. Jak masz papierki na wszystko, poza tym świadków a poza tym możesz udowodnić w jakich luksusach żyją to spokojnie nie powinnaś się martwić. A poza tym to skoro żyją w luksusach to ciekawe o jaką kwote by wnioskowali aż strach pomyśleć!

Cytat:
Hmm za 100 zł chyba żadnego nie widziałam To było jedne z tańszych i kosztowało 140 zł, ale za inny kolor niż sosna trzeba dopłacić 40 zł.

Było kilka kolorów do wyboru Podoba mi się, ładne ma te dwa boczki

Mnie dzisiaj mąż obudził i mówi mi szeptem do ucha "Kotku sex z rana jak śmietana"

Urocze

U mnie niby kosztowało 140 zł, ale za inny kolor niż sosna trzeba dopłacić +40 zł, więc tak czy inaczej wyniesie nas 180 zł, bo chcemy w kolorze olchy, ewentualnie teak.
Są za 100. widziałam nowe nawet ;p
wiadomo że nie maja opuszczanego boku czy tam do wybory 3 kolory no ale nie są złe :P

Cytat:

Zobaczcie przy okazji jakąś piżamkę wczoraj kupiłam Drugą mama mi kupiła do szpitala. Jeszcze muszę znaleźć jedną z rozcięciami, pewnie będzie ciężko bo we wszystkich S się topię
Oo Jak sie wygina

a koszula super! piżamka też, ale nie wiedziałam ze do szpitala można piżame mieć ze spodenkami- u nas przynajmniej nie
Stary 2013-09-08, 13:58   #1206
De28
Wtajemniczenie

ryba- mowiac luksusy, nie mialam na mysli wilii i nie wiadomo czego.Ale maja nowy dom, dwa auta i zmieniaja co chwile meble, drzwi, bo sie im znudzily. Moj tata kiedys dobrze zarabial a teraz duzo mniej i zamiast oszczedzac na czarna godzine, to wydaja na glupoty. Bo przeciez siostra ma taki kaprys. Z papierkow mam umowe ale swistki z uniwerka wyrzucilam chyba. Ale sa tez zdjecia np ze slubu na ktorym nie ma nikogo z mojej rodziny.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:59
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:58   #1207
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

brzusio
a piżamki obie słodkie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:59   #1208
metkaa
Zakorzenienie

czesc

u nas remoncik, robimy pokoj szymkowi

acelinka do zasilku potrzebne sa dochody z 3 ostatnich miesiecy wiec mysle ze to co zus Ci wyplaca bedzie liczone (na 100% pewna nie jestem)
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:14   #1209
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ryba- mowiac luksusy, nie mialam na mysli wilii i nie wiadomo czego.Ale maja nowy dom, dwa auta i zmieniaja co chwile meble, drzwi, bo sie im znudzily. Moj tata kiedys dobrze zarabial a teraz duzo mniej i zamiast oszczedzac na czarna godzine, to wydaja na glupoty. Bo przeciez siostra ma taki kaprys. Z papierkow mam umowe ale swistki z uniwerka wyrzucilam chyba. Ale sa tez zdjecia np ze slubu na ktorym nie ma nikogo z mojej rodziny.
no ale masz umowe= pracowałaś na siebie.
Czasem na uniwersytecie mogą sprawdzić i wystawić zaświadczenie ile wtedy płaciłaś, albo ze chodziłaś, że zajęcia były od tego do tego, no na prawdę idzie to załatwić. No jak dla mnie to i częsta wymiana mebli to luksus. Spokojnie możesz spać, wiedziec o rozprawie w razie czego będziesz wcześniej wiec odpowiednio wczesniej zdążysz się przygotować. W ostateczności w PL mozesz skorzystać z bezpłatnego prawnika, który Ci pomoże przygotować odpowiednie dokumenty itd...

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

acelinka do zasilku potrzebne sa dochody z 3 ostatnich miesiecy wiec mysle ze to co zus Ci wyplaca bedzie liczone (na 100% pewna nie jestem)
u mnie każdy zasiłek= zaświadczenie z US o dochodach za ub rok.
Stary 2013-09-08, 14:24   #1210
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

faaaaajny
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
wrrrrrr

jak pech to pech, no
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

super że wszystko u was ok
u ans tez dyskoteki bolesne
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ee no bez przesady... wiadomo że co w domu mżna zrobić to można, ale przedszkole tez dużo daje. po przedszkola też mozna zająć się dzieckiem

a koszula super! piżamka też, ale nie wiedziałam ze do szpitala można piżame mieć ze spodenkami- u nas przynajmniej nie
jasne że można

u mnie tez nie wolno, ale może ta piżamka tak sobie a nie do szpitala

osttanio to przed obchodem lekarzy rano i wieczorem to nawet majtki ściągałam szybciej, bo oni trąbią zeby "wietrzyć" jasne - taaa - nie mam co robić tylko swiecić nie powiem czym na sali
Cytat:
no ale na chleb im nie brakuje z pewnością. A to że jak przejdzie na emeryture będą mieli źle to ich problem, niech pracuje ile się da jeśli ma działalnośc i już. W ogóle dzialnośc sam prowadzi? Będzie ją zamykał jak na emeryture pójdzie?

Bożesz to trzeba mieć tupet żeby najpierw tak kogoś traktować a potem się "pomocy" domagać
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

będzie Szymek uardowany z pokoiku

to niedobrze, znaim miną 3 miesiące jak nie będzie mi ZUS płacił to już nie będzie można wniosków składać. Ale popytam dokładnie u mnie w oddziale bo te prawa im się zmieniają co chwile.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
no ale masz umowe= pracowałaś na siebie.
Czasem na uniwersytecie mogą sprawdzić i wystawić zaświadczenie ile wtedy płaciłaś, albo ze chodziłaś, że zajęcia były od tego do tego, no na prawdę idzie to załatwić. No jak dla mnie to i częsta wymiana mebli to luksus. Spokojnie możesz spać, wiedziec o rozprawie w razie czego będziesz wcześniej wiec odpowiednio wczesniej zdążysz się przygotować. W ostateczności w PL mozesz skorzystać z bezpłatnego prawnika, który Ci pomoże przygotować odpowiednie dokumenty itd...

u mnie każdy zasiłek= zaświadczenie z US o dochodach za ub rok.
no bo tak jest, ale jeśli w ostatnich 3 miesiącach dochody uległy zmianie w stosunku do tych z roku ubiegłego tot rzeba o tym powiadomić. My za tamten rok tez byśmy dostali, ale problem w tym, że teraz mamy ten większy dochód, a potem znów zmaleje.
Stary 2013-09-08, 14:39   #1211
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

fajny wózek, w moim typie :P

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Szkoda, że Wam ten basen nie wypalił. Córcia pewnie bardzo się rozczarowała.
no trochę tak

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
faaaaajny

jak pech to pech, no
no... dzięki za tulaska

czkam na męża z obiadem

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:57   #1212
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Ach, udalo mi sie dzis kupic wozek... a tam, dwa wozki, bo nie moglam sie zdecydowac ;P

Obydwa w genialnej cenie, warte po 750 i 670 funtow, dostalam za 48 i 25(!)... Owszem, uzywane, ale w doskonalym stanie i po prostu takie, jakie sobie wymarzylam
Black_Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:00   #1213
maomami
Wtajemniczenie

Dziewczyny pomóżcie, mam zagwostkę z tym ochraniaczem i ustawieniem łóżeczka, bo jeżeli będzie stało tak jak wczoraj pokazywałam to ochraniacza nie może być bo nawet jak go przełożę to nic nie widzę, ale jeszcze przestawiłam łóżeczko, mojemu mężowi nie przeszkadza że ono tak wystaje na pokój, w tym ułożeniu ochraniacz mogę mieć, łóżeczko jest ciut dalej od drzwi. Zresztą same zobaczcie.
Myślałam jeszcze że na noc będę dawać inaczej łóżeczko a na dzień tak żeby nie zajmowało tyle pokoju ale TŻ stwierdził że mała zwariuje od takiego przestawiania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130908_145558_0.jpg (88,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130908_145548_0.jpg (78,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130908_145526_0.jpg (77,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130908_145514_0.jpg (92,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130908_145503_0.jpg (82,6 KB, 34 załadowań)

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:02   #1214
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Black_Rose Pokaż wiadomość
Ach, udalo mi sie dzis kupic wozek... a tam, dwa wozki, bo nie moglam sie zdecydowac ;P

Obydwa w genialnej cenie, warte po 750 i 670 funtow, dostalam za 48 i 25(!)... Owszem, uzywane, ale w doskonalym stanie i po prostu takie, jakie sobie wymarzylam
no to pochwal się

Stary 2013-09-08, 15:16   #1215
Anoula
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, poczytałam Was ale nie mam za bardzo czasu ospisać :x W Rabce jesteśmy z mężem, wczoraj odwiedzieliśmy znajomych i dostaliśmy fotelik graco, kombinezon i trochę ciuszków, sukieneczki, które ich córka miała na sobie raz bo bodziaki i pajace to po córce syn nosił i znajoma już mówiła że są dość zniszczone więc mi ich nie proponuje. Ale i tak się cieszkę. Jutro mąż będzie w pracy to obocuje się bardziej udzielać
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:21   #1216
nemosek
Zakorzenienie

Heloł jak miło że mało stron do nadrabiania

Wczoraj znowu złapał mnie mocny skurcz podczas ogniska,posiedziałm trochę i pojechaliśmy do domu.Wzięłam Nospę i po kąpieli przeszło ale nie do końca.Ale usnęłam i w nocy już było ok.

Chyba się zaczyna
Ale nocka nie bardzo ,obudziłam się o 3 wyspana
Przelecę sobie co tam u Was bo zaraz zmykam na spacerek,założę sukienkę, obcasy i mam zamiar poczuć się mega kobieco.
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Umieram moje plecy odmawiają kompletnie posłuszeństwa po dzisiejszym dniu, najpierw sprzątanie, pranie i prasowanie

Wrzucam Wam fotki łóżeczka Zuzki z przybraniem ale nad tym ochraniaczem zastanawiam się na samym początku bo mi będzie zasłaniać małą, chyba że obróce łóżeczko.
Brakuje jeszcze naklejki na ścianę, ale niewiadomo kiedy będzie, karuzelka czeka też ale narazie nie zakładam
Śliczna ta pościel,jeszcze ładniejsza niż na fotce z allegro

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, trzymamy kciuki dalej za adoosienke. Dostałam smsa

"Dziewczyny dziekuje za kciuki i wsparcie. Czuje sie lepiej. Kubus nigdzie sie nie wybiera Ale podobno male sa szanse na wyjscie jutro a mamy jutro z mezem I rocznice slubu ;( bede sie na porannym obchodzie starala wyjsc i za to proszeeee o kciukii - zebym chociaz rocznicowa kolacje z mezem mogla zjesc w domu przy swiecach a nie przy szpitalnym swietle "

Domi Nie możesz się jej dziwić.Sama zrobiłabym to samo.Ale to nie Twoja wina przecież,ale sam widok jest przykry.Musisz ją zrozumieć teraz bardziej niż kiedykolwiek i nie mieć do niej żalu.

Aaby
za tydzień

Paulina Rozmarzyłam się kominkowym tematem,ten palący się ogień, herbatka i rozmyślanie na bujaczku pod kocykiem

Dzidzia
Aż 60 sztuk

Beatka Chyba już tak będzie.Duża dawka odpoczynku nas tylko ratuje.

Acelinka A ile miała ? Rzeczywiście fajne fałdeczki

Mya Super że się poprawiło i lepszy dzień przyszedł.

Ryba Oszczędzaj się!!!!Skoro tak szalał to pewnie zmienił już pozycję,oby już mu się nie chciało olimpiady w brzuszku urządzać aż do porodu.

De
Nie masz łatwo,współczuję

Ktosiula Zimową czapę mam na 42,nie wiem czy nie będzie za duża

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:22   #1217
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Zrobiłam małe zestawienie mojego brzucholka w ostatnich miesiącach
Zobaczcie jak rozrósł się apartament Michaśka

A na blogu właśnie napisałam o oliwce w żelu Bielendy- zapraszam
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:25   #1218
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

no to na fotki czekamy!

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie, mam zagwostkę z tym ochraniaczem i ustawieniem łóżeczka, bo jeżeli będzie stało tak jak wczoraj pokazywałam to ochraniacza nie może być bo nawet jak go przełożę to nic nie widzę, ale jeszcze przestawiłam łóżeczko, mojemu mężowi nie przeszkadza że ono tak wystaje na pokój, w tym ułożeniu ochraniacz mogę mieć, łóżeczko jest ciut dalej od drzwi. Zresztą same zobaczcie.
Myślałam jeszcze że na noc będę dawać inaczej łóżeczko a na dzień tak żeby nie zajmowało tyle pokoju ale TŻ stwierdził że mała zwariuje od takiego przestawiania
Jak Wam nie przeszkadza to że zajmuje teoretycznie wiecej miejsca, to wydaje mi sie ze to ułożenie równolegle z łózkiem jest ok.
Stary 2013-09-08, 15:34   #1219
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
no to na fotki czekamy!

Jak Wam nie przeszkadza to że zajmuje teoretycznie wiecej miejsca, to wydaje mi sie ze to ułożenie równolegle z łózkiem jest ok.
teoretycznie nie przeszkadza, tylko ja sie jakos nie moge przemóc żeby tak stało, nie wiem ja lubie mieć wszystko takie pukładane, równo i w ogóle i chyba tutaj jest problem bo to burzy moją wcześniejszą koncepcję

Stary 2013-09-08, 15:41   #1220
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
edit

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Moim zdaniem to akurat moze wynikac z tego, ze kazde dziecko rozwija sie swoim tempem.Same zauwazycie roznice jakie beda miedzy naszymi dziecmi-jedne beda sie juz turlac, inne chodzic a jeszcze inne nie beda wogole chcialy raczkowac.Pomimo poswiecanego im czasu

Masakra, swietna mamusia nie ma co

Jej to powinno sie prawa do dziecka odebrac...

A co do spedzania czasu- ja tez spedzam sporo, duzo chodzimy na basen, czytamy ksiazeczki, maluje, lepimy z plasteliny. Ale czasem tez marze by zajal sie choc chwilke sam Czasem nie ma sie wogole czasu dla siebie.Na jakas kapiel, na wypicie kawy...ehh

Pisze to juz kolejny raz ale zazdroszcze wam takich mam Moja potrafila tylko mnie oskarzac, krzyczec, ciagle cos wymagac. Nigdy nie widziala, ze cos jest nie tak. Ja po swoim synku juz teraz widze. Znam go na wylot.Moja mama miala nas 4 i mam wrazenie, ze zadnego z nas nie znala.Choc np na rowery, do parku i na wycieczki chodzilismy razem.Ale rozmow prawie nie bylo, takich od serca. Teraz w ciazy nawet nie zapyta jak sie czuje, czy moze czegos mi potrzeba, pomoc. Nic.

No wlasnie-moze ktoras sie zna-mieszkam w Niemczech i oprocz wlasnej niewielkiej dzialalnosci narazie nie pracuje. Mamy kredyt i niedlugo dwojka dzieci. Moja mama juz mi zapowiedziala kiedys, ze bede musiala placic jej alimenty jak tata pojdzie na emeryture, bo im nie bedzie starczac. Sama jednak wyrzucila mnie w wieku 18 lat z domu, nigdy nie pomogla, jeszcze ja jej musialam placic. Sama sie zywie od 18 roku zycia,oplacam mieszkanie, wtedy studia. Moja siostra natomiast ma 21 lat i nadal siedzi u rodzicow, placa jej za wszystko.
I teraz pytanie, moze ktoras sie zna- czy naprawde moze mnie zmusic prawnie do placenia na jej rzecz alimentow?Jest nas 4 i moi bracia zostali potraktowani identycznie jak ja. Mojej siostrze zapisano dom i wszystko co maja. Nam nigdy nic nie dano wiec moim zdaniem sprawiedliwie by bylo, gdyby to siostra placila, bo w koncu dostala nowiutki dom od nich.
Zna sie ktos na prawie rodzinnym?
Co?????

Kyte Udanego wypoczynku!

Cytat:
Ale De to są luksusy!

Maomami Ale w czym problem ?To ustawienie z 3 zdjęcia ok jest ,macie bardzo duży pokój więc jest się gdzie ruszyć.

Weronisiek za brzuchol,spory

Paulina Jak po wizycie?????

Wybywam na spacerek

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
teoretycznie nie przeszkadza, tylko ja sie jakos nie moge przemóc żeby tak stało, nie wiem ja lubie mieć wszystko takie pukładane, równo i w ogóle i chyba tutaj jest problem bo to burzy moją wcześniejszą koncepcję
Ale lepiej Zuzkę będzie widać z tego ustawienia drugiego-równoległego

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:48   #1221
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Cytat:
no to pochwal się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $(KGrHqV,!p8FHk5YP(VlBS!mDe12oQ~~60_12.jpg (30,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bebecar-grand-style-plus-pram-oxford-25174-21700_zoom.jpg (110,5 KB, 35 załadowań)
Black_Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 16:12   #1222
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
U mnie leje i są jaja no nie mam butów
OD dwóch / trzech miesięcy chodze tylko w sandałach albo baletkach więc problemu nie było ..
Wczoraj wieczorem było już zimniej więc chciałam ubrać adidasy . Problem zaczoł się przy skarpetkach , nie ma szans - nie założę sama - Tz musiał pomóc Adidasy mam wyższe takie do kostki no wiec masakra O mało mi nogi w kostce nie złamał , pchaliśmy oboje - nie ma szans , poszłam w baletkach . Dzis już leje , ja sama w domu do tego i jak mam wyjść ?
Cytat:
Przekrecanie łóżeczka tam i z powrotem może naprawde być Wam zbyt uciążliwe Wg mnie jest okey równolegle do łóżka za pare miesięcy jak już się przyzwyczaisz do malutkiej a ona do Ciebie to postawisz sobie po swojemu . Równiuteńko
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42695339]Zrobiłam małe zestawienie mojego brzucholka w ostatnich miesiącach

A na blogu właśnie napisałam o oliwce w żelu Bielendy- zapraszam[/QUOTE]

Widac różnice ogromną . Teraz masz piękny balonik
Ja żałuje ze nie robiłam zdjęc systematycznie .

Paula Czekam na dobre wieści

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-09-08 o 16:15
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 16:36   #1223
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

dziewczyny spieszę powiedzieć że w tesco będzie wyprzedaż 12 canapol baby, i podgrzewacz ze 110zł na 55 przeceniają i inne rzeczy też ale wybrane produkty więc oferta może się troche różnić a to zakupy w pepco:
Zdjęcie-0192.jpg

Zdjęcie-0193.jpg

Edytowane przez agnieszka255
Czas edycji: 2013-09-08 o 16:42
agnieszka255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 16:51   #1224
acelinka
Zakorzenienie

Super wozki!

Super dresik !
Stary 2013-09-08, 17:20   #1225
Mya1989
Zakorzenienie

Deja byłam na praktykach w sądzie, no i jeśli mnie nie myli pamięć to wcaler nie tak łatwo płacić rodzicowi alimentów. Znaczy będą od tego rozprawy sądowe, muszą nieźle uargumentować fakt, że chcą rentę. Pamiętam, że np w wypadku gdy mama ma niską emeryturę i nie stać jej na leki w przypadku poważnych chorób, albo gdy nie może sobie sama poradzić z powodu wyraźnych chorób i potrzebna będzie pomoc jej. To nie jest tak, że tata pójdzie na emeryturę i nie będzie ich stać na takie życie jak dotychczas to ona se pójdzie do sądu i zloży o alimenty dokumenty. A już w takiej sytuacji jak Ty to sędzia już wgl powinien ją olać....

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Ale sliczne wózki, zwłaszcza ten drugi

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 17:25   #1226
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
ustawienie z 3 zdjęcia, widzisz dzieckio i masz miejsce w pokoju:0, ja też juz tak chce a będe czekac pewnie do końca miesiąca
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42695339]Zrobiłam małe zestawienie mojego brzucholka w ostatnich miesiącach

A na blogu właśnie napisałam o oliwce w żelu Bielendy- zapraszam[/QUOTE]
Pięknyyyyyyyyyyyyyyy

Cytat:
fajne oba

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
U mnie leje i są jaja no nie mam butów
OD dwóch / trzech miesięcy chodze tylko w sandałach albo baletkach więc problemu nie było ..
Wczoraj wieczorem było już zimniej więc chciałam ubrać adidasy . Problem zaczoł się przy skarpetkach , nie ma szans - nie założę sama - Tz musiał pomóc Adidasy mam wyższe takie do kostki no wiec masakra O mało mi nogi w kostce nie złamał , pchaliśmy oboje - nie ma szans , poszłam w baletkach . Dzis już leje , ja sama w domu do tego i jak mam wyjść ?

Paula Czekam na dobre wieści
Pocieszaj się że jeśli chodzo o opuchnięcie to już bliżej niż dalej
AAAAAAAAAAA możesz przecoież na stopy założycz REKLAMÓWKI nie przecieknie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
dziewczyny spieszę powiedzieć że w tesco będzie wyprzedaż 12 canapol baby, i podgrzewacz ze 110zł na 55 przeceniają i inne rzeczy też ale wybrane produkty więc oferta może się troche różnić a to zakupy w pepco:
Załącznik 5398811

Załącznik 5398812
Piękne dziewczęce takie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 17:33   #1227
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ten drugi to inglesina? One są fajne, też sie zastanawiałam na początku :P alezrezygnowałam

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Załącznik 5398811

Załącznik 5398812
Oooo a duży ten kocyk bo miałam pytac?: ;>?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Trele- w najgorszym wypadku zostajeCi 20dni :d dasz radę!! :P
ale wiem co czujesz bo ja też nie umiem zakładać skarpetek, bo buty to nawet mam niezawiązane co by łatwiej szło noge wcisnąć:P
Stary 2013-09-08, 18:00   #1228
89Beatka
Wtajemniczenie

Dobrze że jutro już poniedziałek bo zacznie się dziać na forum
Dzis cisza, ale ładna pogoda jest to pewnie wszystkie korzystają
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 18:03   #1229
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

U mnie leje :/ poszlabym na spacer ale boso to chyba nie teges ..
Po za tym jestem tak zmeczona , jakbym 4 dni nie spala. Moze mi sie jakims cudem uda zdrzemnac?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 18:04   #1230
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Dobrze że jutro już poniedziałek bo zacznie się dziać na forum
Dzis cisza, ale ładna pogoda jest to pewnie wszystkie korzystają
u mnie zimno
siedze przed filmami i sie nudze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości