|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
wrrrrrr
pojechaliśmy na basen.. patrzymy parking dziwnie pusty. czytamy kartkę, że basen od 2-20 września nieczynny - na stronie internetowej takiej informacji nie ma... no to wsiadamy w auto i jedziemy do miasta obok, gdzie chodziliśmy na zajęcia z młodą. podjeżdżamy pod bankomat, nie idzie kasy wyciągnąć. na basenie płacić kartą nie można i z basenu wyszła :pupa: mąż zabrał teraz córcię na rower, a ja robię obiad. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Kolejny wózek, który przypadł mi do gustu
Ten z załącznika to Alpina FX, ma może któraś z Was? |
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
dawno mnie tu nie było.......u nas wszystko dobrze chociaż mała czasami sie dokucza niewiem co ona robi w tym brzusiu za imprezy ale coraz częściej zdarza mi sie aż syknąć bądź zajęknąć przy jej "zabawach". W środe wizyta zobaczymy co tam u niej wczoraj ściągnełam ze strychu ubranka po synku musze poprac wszystko (ok 80% mam neutralnych także jak znalazł będą dla małej) i jeszcze od sis mam dostać typowo dziewczęce....
|
#1204 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piżamki świetne, a ta z żabcią bardzo mi się podoba (może dlatego, że mąż często mówi na mnie żabcia). ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aż strach pomyśleć! Cytat:
widziałam nowe nawet ;p wiadomo że nie maja opuszczanego boku czy tam do wybory 3 kolory no ale nie są złe :P Cytat:
a koszula super! piżamka też, ale nie wiedziałam ze do szpitala można piżame mieć ze spodenkami- u nas przynajmniej nie
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba- mowiac luksusy, nie mialam na mysli wilii i nie wiadomo czego.Ale maja nowy dom, dwa auta i zmieniaja co chwile meble, drzwi, bo sie im znudzily. Moj tata kiedys dobrze zarabial a teraz duzo mniej i zamiast oszczedzac na czarna godzine, to wydaja na glupoty. Bo przeciez siostra ma taki kaprys. Z papierkow mam umowe ale swistki z uniwerka wyrzucilam chyba. Ale sa tez zdjecia np ze slubu na ktorym nie ma nikogo z mojej rodziny.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-08 o 13:59 |
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
u nas remoncik, robimy pokoj szymkowi ![]() acelinka do zasilku potrzebne sa dochody z 3 ostatnich miesiecy wiec mysle ze to co zus Ci wyplaca bedzie liczone (na 100% pewna nie jestem)
|
#1209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem na uniwersytecie mogą sprawdzić i wystawić zaświadczenie ile wtedy płaciłaś, albo ze chodziłaś, że zajęcia były od tego do tego, no na prawdę idzie to załatwić. No jak dla mnie to i częsta wymiana mebli to luksus. Spokojnie możesz spać, wiedziec o rozprawie w razie czego będziesz wcześniej wiec odpowiednio wczesniej zdążysz się przygotować. W ostateczności w PL mozesz skorzystać z bezpłatnego prawnika, który Ci pomoże przygotować odpowiednie dokumenty itd... Cytat:
u mnie każdy zasiłek= zaświadczenie z US o dochodach za ub rok.
|
|
#1210 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u ans tez dyskoteki bolesne ![]() Cytat:
u mnie tez nie wolno, ale może ta piżamka tak sobie a nie do szpitala ![]() osttanio to przed obchodem lekarzy rano i wieczorem to nawet majtki ściągałam szybciej, bo oni trąbią zeby "wietrzyć" jasne - taaa - nie mam co robić tylko swiecić nie powiem czym na sali Cytat:
Bożesz to trzeba mieć tupet żeby najpierw tak kogoś traktować a potem się "pomocy" domagać ![]() Cytat:
to niedobrze, znaim miną 3 miesiące jak nie będzie mi ZUS płacił to już nie będzie można wniosków składać. Ale popytam dokładnie u mnie w oddziale bo te prawa im się zmieniają co chwile. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no... dzięki za tulaska ![]() czkam na męża z obiadem
|
||
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Ach, udalo mi sie dzis kupic wozek... a tam, dwa wozki, bo nie moglam sie zdecydowac ;P
Obydwa w genialnej cenie, warte po 750 i 670 funtow, dostalam za 48 i 25(!)... Owszem, uzywane, ale w doskonalym stanie i po prostu takie, jakie sobie wymarzylam
|
|
|
|
#1213 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomóżcie, mam zagwostkę z tym ochraniaczem i ustawieniem łóżeczka, bo jeżeli będzie stało tak jak wczoraj pokazywałam to ochraniacza nie może być bo nawet jak go przełożę to nic nie widzę, ale jeszcze przestawiłam łóżeczko, mojemu mężowi nie przeszkadza że ono tak wystaje na pokój, w tym ułożeniu ochraniacz mogę mieć, łóżeczko jest ciut dalej od drzwi. Zresztą same zobaczcie.
Myślałam jeszcze że na noc będę dawać inaczej łóżeczko a na dzień tak żeby nie zajmowało tyle pokoju ale TŻ stwierdził że mała zwariuje od takiego przestawiania
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, poczytałam Was ale nie mam za bardzo czasu ospisać :x W Rabce jesteśmy z mężem, wczoraj odwiedzieliśmy znajomych i dostaliśmy fotelik graco, kombinezon i trochę ciuszków, sukieneczki, które ich córka miała na sobie raz
|
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heloł jak miło że mało stron do nadrabiania
Wczoraj znowu złapał mnie mocny skurcz podczas ogniska,posiedziałm trochę i pojechaliśmy do domu.Wzięłam Nospę i po kąpieli przeszło ale nie do końca.Ale usnęłam i w nocy już było ok. Chyba się zaczyna ![]() Ale nocka nie bardzo ,obudziłam się o 3 wyspana ![]() Przelecę sobie co tam u Was bo zaraz zmykam na spacerek,założę sukienkę, obcasy i mam zamiar poczuć się mega kobieco. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domi Nie możesz się jej dziwić.Sama zrobiłabym to samo.Ale to nie Twoja wina przecież,ale sam widok jest przykry.Musisz ją zrozumieć teraz bardziej niż kiedykolwiek i nie mieć do niej żalu. Aaby za tydzień ![]() Paulina Rozmarzyłam się kominkowym tematem,ten palący się ogień, herbatka i rozmyślanie na bujaczku pod kocykiem ![]() Dzidzia Aż 60 sztuk ![]() Beatka Chyba już tak będzie.Duża dawka odpoczynku nas tylko ratuje. Acelinka A ile miała ? Rzeczywiście fajne fałdeczki Mya Super że się poprawiło i lepszy dzień przyszedł. Ryba Oszczędzaj się!!!!Skoro tak szalał to pewnie zmienił już pozycję,oby już mu się nie chciało olimpiady w brzuszku urządzać aż do porodu. ![]() De Nie masz łatwo,współczuję ![]() Ktosiula Zimową czapę mam na 42,nie wiem czy nie będzie za duża
|
||
|
|
|
#1217 |
|
Konto usunięte
|
Zrobiłam małe zestawienie mojego brzucholka w ostatnich miesiącach
![]() Zobaczcie jak rozrósł się apartament Michaśka ![]() A na blogu właśnie napisałam o oliwce w żelu Bielendy- zapraszam |
|
|
|
#1218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
teoretycznie nie przeszkadza, tylko ja sie jakos nie moge przemóc żeby tak stało, nie wiem ja lubie mieć wszystko takie pukładane, równo i w ogóle i chyba tutaj jest problem bo to burzy moją wcześniejszą koncepcję
|
#1220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kyte Udanego wypoczynku! Cytat:
Maomami Ale w czym problem ?To ustawienie z 3 zdjęcia ok jest ,macie bardzo duży pokój więc jest się gdzie ruszyć. Weronisiek za brzuchol,spory ![]() Paulina Jak po wizycie????? Wybywam na spacerek ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
U mnie leje i są jaja no nie mam butów OD dwóch / trzech miesięcy chodze tylko w sandałach albo baletkach więc problemu nie było .. Wczoraj wieczorem było już zimniej więc chciałam ubrać adidasy . Problem zaczoł się przy skarpetkach , nie ma szans - nie założę sama - Tz musiał pomóc O mało mi nogi w kostce nie złamał , pchaliśmy oboje - nie ma szans , poszłam w baletkach . Dzis już leje , ja sama w domu do tego i jak mam wyjść ? Cytat:
Wg mnie jest okey równolegle do łóżka [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42695339]Zrobiłam małe zestawienie mojego brzucholka w ostatnich miesiącach ![]() Zobaczcie jak rozrósł się apartament Michaśka ![]() A na blogu właśnie napisałam o oliwce w żelu Bielendy- zapraszam[/QUOTE] Widac różnice ogromną . Teraz masz piękny balonik Ja żałuje ze nie robiłam zdjęc systematycznie . Paula Czekam na dobre wieści
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-09-08 o 16:15 |
|
|
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny spieszę powiedzieć że w tesco będzie wyprzedaż 12 canapol baby, i podgrzewacz ze 110zł na 55 przeceniają i inne rzeczy też ale wybrane produkty więc oferta może się troche różnić a to zakupy w pepco:
Zdjęcie-0192.jpg Zdjęcie-0193.jpg
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2013-09-08 o 16:42 |
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Super wozki!
![]() Super dresik !
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Deja byłam na praktykach w sądzie, no i jeśli mnie nie myli pamięć to wcaler nie tak łatwo płacić rodzicowi alimentów. Znaczy będą od tego rozprawy sądowe, muszą nieźle uargumentować fakt, że chcą rentę. Pamiętam, że np w wypadku gdy mama ma niską emeryturę i nie stać jej na leki w przypadku poważnych chorób, albo gdy nie może sobie sama poradzić z powodu wyraźnych chorób i potrzebna będzie pomoc jej. To nie jest tak, że tata pójdzie na emeryturę i nie będzie ich stać na takie życie jak dotychczas to ona se pójdzie do sądu i zloży o alimenty dokumenty. A już w takiej sytuacji jak Ty to sędzia już wgl powinien ją olać....
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Ale sliczne wózki, zwłaszcza ten drugi |
|
|
|
#1226 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42695339]Zrobiłam małe zestawienie mojego brzucholka w ostatnich miesiącach ![]() Zobaczcie jak rozrósł się apartament Michaśka ![]() A na blogu właśnie napisałam o oliwce w żelu Bielendy- zapraszam[/QUOTE] Pięknyyyyyyyyyyyyyyy ![]() fajne oba ![]() Cytat:
![]() AAAAAAAAAAA możesz przecoież na stopy założycz REKLAMÓWKI nie przecieknie![]() Cytat:
dziewczęce takie
|
|||
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
ten drugi to inglesina?
One są fajne, też sie zastanawiałam na początku :P alezrezygnowałam Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Trele- w najgorszym wypadku zostajeCi 20dni :d dasz radę!! :P ale wiem co czujesz bo ja też nie umiem zakładać skarpetek, bo buty to nawet mam niezawiązane co by łatwiej szło noge wcisnąć:P
|
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze że jutro już poniedziałek bo zacznie się dziać na forum
![]() Dzis cisza, ale ładna pogoda jest to pewnie wszystkie korzystają
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
U mnie leje :/ poszlabym na spacer ale boso to chyba nie teges ..
Po za tym jestem tak zmeczona , jakbym 4 dni nie spala. Moze mi sie jakims cudem uda zdrzemnac? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siedze przed filmami i sie nudze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

moja bratowa to w ogóle dziwna czasami, ostatnio powedziała mojej mamie że ja dziekco rkzywdze tym remontem i tym że nie eiszkamy u siebie w domu, a z drugiej np. sama mówi że woli iśc do pracy an druga zmiane bo jak wraca o 22 to ma dzieci wykąpane i śpiące
aż strach pomyśleć! 

u mnie każdy zasiłek= zaświadczenie z US o dochodach za ub rok.

a mamy jutro z mezem I rocznice slubu ;( bede sie na porannym obchodzie starala wyjsc