|
|
#691 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak określić porowatość włosów?
1. Jak długo schną Twoje włosy?
Wydaje mi się, że dość szybko, po myciu zwykle jakiś czas siedzę w turbanie, potem wlosy delikatnie rozczesuję i układam przedziałek, a na końcu lekko suszę, żeby nadać im puszystości. 2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej niespecjalnie trudno, dość szybko mokną. 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Może nie mega szybko, ale raczej takie pasemko odstaje od pozostalych włosów i po jakimś czasie wraca do dawnego ułozenia. 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Zdecydowanie zaraz po umyciu i wysuszeniu, są wtedy lekkie, świeże. 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Coś tam się błyszczą, ale mogłyby bardziej. Od mamy ciągle słyszę, że powinny bardziej. 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Zdecydowanie są podatne. W pracy ze względów praktycznych muszę mieć wlosy zaplecione, natomiast po rozpuszczeniu włosy są lekko falowane. Inna rzecz, że w celu uzyskania mocniejszego i bardzej trwałego falowania/lokowania to mogę się na śmierć zapracować, a i tak maksymalnym efektem bedą lekkie fale, które po pewnym czasie zanikają. Nie pomaga nawet lakier ani lokówka. Jak to mówię, ja mam tak lokowane włosy, że mniej już się nie da... 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Troszkę nabierają. Zwykle po jakimś czasie staja sie przyklapnięte i takie no, nijakie. A rozczesanie pomaga zdecydowanie. 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Specjalnie wielkiej różnicy nie czuję, aczkolwiek ostatnio przyzwyczaiłam sie do związanych/zaplecionych i jakoś tak rozpuszczone mi troszkę może nie tyle, co przeszkadzają, ale na pewno nie mówiłabym o jakiejś wielkiej uldze.. 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Zależy kiedy :P na ogół jednak nie jest źle. 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Hmmm... sa miękkie, dość miłe, choć nie da się ukryć, że podniszczone. 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? W życiu nie farbowałam (no, raz jedno pasemko, jakichś 12lat temu:P), prostuję bardzo rzadko, na wielkie okazje - wtedy włosy lepiej sie układaja i sa gladsze, no, ale to tak ze 3 razy na rok? Jeśli chodzi o suszenie - staram sie unikać, jeżeli już używam to suszarki w awaryjnych sytuacjach lub na sam koniec schnięcia włosów (ale też krótko). 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Raczej niespecjalnie... Dość łatwo się myją. Jedynie co, to muszę nieco dłużej płukać, bo przy niektórych szamponach albo odżywkach nie są tak świeże jak bym chciała. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Hmm.. z nazwy nie poda, bo ogólnie nie ma jakiejś większej różnicy pomiędzy różnymi specyfikami.Na początku zwykle wszystkie są ok, po jakimś czasie działają słabiej, więc zmieniam. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Od niedawna :P Dodam, że włosy mam prawie do pasa, proste, śliskie i raczej cienkie. Znaczy wydaje mi się, że mam ich dużo, ale nie są specjalne długie, czy gęste niestety. Jak napisałam wyżej, trudno z nich ulożyć jakąs bardziej wymyślna fryzurę, wszelkie loki itd szybko znikaja. Choć jednocześnie fakt, że po warkoczach ładnie włosy falują. |
|
|
|
|
#692 |
|
Przyczajenie
|
1. Schną około 3 godzin w ciepły dzień (w zimniejsze niestety je suszę suszarką, więc nie określę).
2. Pod mocnym ciśnieniem nie, ale pod wpływem np. chlapnięcia niewiele się moczą. 3. Powoli wróci. 4. Ja najbardziej je lubię kilka godzin po umyciu, są wtedy zupełnie suche, mogę im też nadać objętości (np. chodząc przez jakiś czas w koczku na czubku głowy). 5. Wydaje mi się, że tak. Są naturalnie jasne, więc nie jest to spektakularny błysk, ale jest ![]() 6. Mam, często plotę warkocze na noc. Po ich rozpleceniu mam fale, ale stosunkowo szybko się one prostują (a przeczesanie włosów niweczy je właściwie zupełnie )7. Kurczę, czeszę je zawsze głową w dół, więc troszkę nabierają... A tak normalnie to chyba nie, one mają tendencje do klapnięcia ![]() 8. Lubię je rozpuszczone, ale związane nie powodują bólu. Włosy są wyjątkowo grzeczne, powiedziałabym elastyczne, fryzury nie sprawiają im trudności (no chyba, że się z nich wyślizgują). 9. Jak na blond włosy, tak. 10. Coś miękkiego, mnóstwo oddzielnych, miłych w dotyku włosów. Może trochę podobne do grubych nitek? 11. Suszę teraz, w lecie, staram się nie suszyć (nie widzę poprawy), ale w zimie regularnie suszę. Nie widzę po tym zniszczeń, ale no pewnie są Zero prostowania czy farbowania, nic.12. Nie mam. Raz miałam z szamponem bez sls, ale po prostu pienił się gorzej, niż byłam przyzwyczajona, szybko się nauczyłam. 13. Ostatnio stosowałam takie coś Garniera chyba, nazywało się to "Goodbye Damage". Miałam po tym przylizane, oklapnięte, zbyt śliskie włosy, przypuszczam więc, że było to przeciążenie/ zbyt wiele silikonów, nie wiem szukałam długo przyczyny, a teraz zmieniłam szampon na Green Pharmacy z nagietkiem (przypomniało mi się, że działał na mnie kiedyś cudownie) i włosy wyglądają lepiej, są jakieś takie mniej sklejone i nie wyglądają na tak lepkie. Więc to pewnie o to chodziło ![]() 14. Od niedawna, kilka miesięcy. |
|
|
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
około 3h 2. Czy trudno je zmoczyć? raczej nie ma z tym problemu, muszę chwilkę postać pod prysznicem, żeby pod spodem też się zamoczyly ale nie trwa to długo 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? zostaje 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godzin po umyciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? słabo ale błyszczą (ostatnio bardziej po stosowaniu olejow, jedwabiow otd) 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? mam falki, ale znikają one po jakiejś godzinie, może dwóch z lakierem wytrzymują dłużej (jakies 3 h) 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabierają, jak nie rozczeszę to robią się trochę takie strąkowate 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuję ulgę zdecydowanie, najcześciej chodzę w rozpuszczonych 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? tak <3 mam cudne światło w którym się błyszczą ![]() 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. są śliskie i miękkie po jedwabiu, ale bez robią się siankowate 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? raz w życiu farbowałam szamponetką, nie prosuję, nie suszę suszarką. wysychają naturalnie rozpuszczone, lub w luźnym koku 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie, nie mam takich problemów. aktualnie stosuje Garnier Fructis Oleo Repair i odżywkę Fruity Passion i bardzo dobrze się po niej zachowują 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). szampon Radical (jakoś tak, tam bylo 5 ziół chyba) były po nim strasznie suche ale i tłuste, Pantene przestał im pasować .. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Od ponad roku. Olej rycynowy, kokosowy, arganowy. Maski jajeczne itd. Maska Kallos Latte + łyżeczka oleju arganowego. Na końcówki jedwab bądź któryś olej. Proszę o odpowiedź
|
|
|
|
|
#694 |
|
Przyczajenie
|
Mysle, ze dosyc szybko - ok 1h ![]() 2. Czy trudno je zmoczyć? Nie. 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Zwykle pozostaje. 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Od razu po umyciu, na drugi ewentualnie trzeci dzień matowieją i robią się sianowate. 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Zazwyczaj tak. 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Są bardzo podatne na kręcenie. Po wyschnięciu nawet bez żadnych kremów/żeli do stylizacji mam na głowie fale lub nawet loki. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Nabierają trochę ale wolę nie rozczesywac, wtedy się puszą a z loczków robią się niezgrabne fale. 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Zdecydowanie wolę rozpuszczone. Chociaż mam cienkie i lekkie wlosy, wiec noszenie np koka nie jest problemem. 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak. Zawsze ale intensywnosc blyszczenia zalezy od produktow. 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Po umyciu są miękkie, delikatne, sliskie. 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Farbuję henną khadi od roku, wczesniej używałam farb chemicznych (mój wielki błąd). Zdarzyło mi się także zrobić ombre, długo zajęło zanim końcówki przestały być sianem. Suszę jesienią i zimą tylko chwilkę przy skórze głowy letnim nawiewem, tylko dlatego, ze szybko się przeziębiam. Nie prostuje włosów od kilku dobrych lat, pokochałam swoje loczki. Nie ma co walczyć z naturą. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie, nigdy nie miałam z tym problemu. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Większosc kosmetyków się sprawdza. Niektóre oleje nie bardzo mi pasują np kokosowy (pomimo boskiego zapachu) czy alterra brzoza i pomarancza. Szampony z aloesem za bardzo obciążają. Moje wlosy kochaja oleje: amle, sese, z pestek winogron i arganowy ![]() 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Od ok roku. Zaczelo sie wtedy gdy szukalam naturalnych sposobów na nawilzenie sianowatych końcówek po ombre. Proszę o odpowiedz ![]()
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nietypowe - jak "podniszczyć" włosy?
1. Jak długo schną Twoje włosy? szybko do godziny jak sa krókie, jak dłuższe to do 1,5. obecnie nosze krotkie
2. Czy trudno je zmoczyć? ciężko, czasem mocze je raz, po czym stwiwerdzam że w niektórych miejscach jest jeszcze srednio mokro i musze je "domaczac" 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? mega szybko przechodzi na druga strone, dlatego nie moge zmienic przedzialku z bocznego na prosty 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? od razu po umyciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? błyszczą 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? nie są podatne prawie wogóle, falki zaraz sie prostują 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabierają 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuję duża ulge bo mega boli mnie skóra głowy ![]() 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? błyszczą sie mega bardzo, mimo ze są rozjaśnione 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. szorstkie, ale nie są rozdwojone 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? rozjsaniam, susze, modeluje na okraglą szczotke (wiem wiem ) czasem prostuje bardzo bardzo rzadko12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? mam duże porblemy z domyciem włosów, wiele razy probowalam myc szamponami bez sls ale niestety juz po kilkunastu godzinach sa tluste, a nie chce ich myc codzien. czasem zdarza mi sie szamponem z sls nie domyc oleju, o myciu odzywka nie ma nawet mowy, tluszcz po 3-4 godzinach 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). generalnie jak mialam naturalne włosy to wszytsko bylo im jedno co na nie nakladam, cieszyly sie ze wszytskiego ale nie byly tez poniszczone, teraz niedawno rozjasnilam i sa troche szorstkie co mnie mega denerwuje, ogolnie dziwacznie sie ukladaja, zauwazylam ze dobrze robi im olej z orzecha arachidowego troche mniej lepiej robi im olej kokosowy, i polubily silikony, wczensiej wiecznie po silikonach mialam przyklap 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? około 3 lat, z przerwami, teraz miałam przerwe około 4 miesiecy, wtedy byly tylkpo maski odzywki i wcierki, zrezygnowalam z olei, teraz wrociłam znowu do olejowania i suplementów, planuje wprowadzic półprodukty których jeszcze nie mialam okazji porzadnie przetestowac zerknie ktos? ![]() Edytowane przez maneo444 Czas edycji: 2013-08-31 o 21:43 |
|
|
|
|
#696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#698 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję pięknie za odpowiedź (potwierdzenie moich podejrzeń właściwie) i poświęcony czas!
|
|
|
|
|
#699 |
|
Konto usunięte
|
To zależy, w okresie grzewczym po emolientowej/bardzo odżywczej masce potrafią schnąć nawet 8-10h, latem 1-3h. 2. Czy trudno je zmoczyć? Tak, zawsze mam wrażenie, że są nadal suche. 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Tak,włosy zawsze wracają na swoje miejsce, zmiana przedziałka jest u mnie prawie, że niemożliwa. 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Wyglądają najlepiej 2-3 godziny po umyciu. 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Tak. 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Nie są podatne, po rozpleceniu warkocza mam deliaktne fale, ale po chwili nie ma po nich śladu. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Zwykłym grzebieniem tracą, szczotką z włosia dzika nabierają, ale po 10minutach znowu tracą objętość i 'klapną'.. 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Nie lubię rozpuszczonych, zazwyczaj chodzę w warkoczu. Włosy się wyślizgują. Po rozpleceniu czuję ulgę. 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak. 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Sa bardzo miękkie, śliskie, tak jak reszta włosów. 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Nie, nie farbuję, ani nie suszę i nie prostuję. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie mam problemów z domywaniem włosów. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Zazwyczaj obciążają moje włosy silikony, np. odżywka dove z olejami, włosy następnego dnia są już tłuste. Lubię proteiny małocząsteczkowe, ale w odstępach tydzień-dwa, jajko zawsze puszy i daje efekt 'siana'. olei zawsze puszy oliwa z oliwek i olej z winogron. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Od ponad roku. |
|
|
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? krótko, niecałą godzinę
2. Czy trudno je zmoczyć? raczej trudno - pierwszy strumień po nich spływa 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę?- będzie odstawało, po chwili wróci tam gdzie było 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilkanaście godzin po umyciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Nie 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Są bardzo podatne, nawet lekko zawiazana gumka pozostawia na nich trwałeodgniecenie 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? tracą obiętość, zyskują blask :P 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Wolę nosić rozpuszczone, ale szybko tworzą "strąki"... ![]() 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tylko u nasady. 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Trudno okreslic... Lina? Psia krotka siersć? Są lekko twarde i suche. 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Farbuję nie prostuje, suszę sporadycznie 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Z pewnością zeatyna -puszyła , oliwa z oliwek , czarny gliss kur -obciażył. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Jedynie OMO od jakiś 2 tygodni |
|
|
|
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#702 |
|
Przyczajenie
|
Tak przypuszczałam, niski por
dziękuję ślicznie za pomoc!
|
|
|
|
|
#703 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Jak określić porowatość włosów?
|
|
|
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jak określić porowatość włosów?
kascyskodzięki bardzo
|
|
|
|
|
#705 |
|
Przyczajenie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? Ok. 2-3h
2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej trudno. 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Zostanie 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Następnego dnia wieczorem lub drugiego dnia. 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Nie 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Tak, nawet na suchych włosach. Utrzymuje się długo. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Tracą, ale i tak są gęste. 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Czuję ulgę. 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Na stopniach są jak pędzelek, ale na długości są szorstkie. (Długość do pasa) 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Ostatnie pasemka w kwietniu 2013. Nie prostuję, nie suszę i od ostatniego razu nie farbuję. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie mam problemów 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Przeważnie nic ich nie obciąża. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Od 2 miesięcy |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#707 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#708 |
|
Rozeznanie
|
Trudno określi, najczęściej podsuszam je chłodnym nawiewem (min 15-20min suszę, a później z wilgotnymi wychodzę do pracy), jak schną naturalnie to na pewno dłużej niż 3h 2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej nie 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Powoli wróci na swoją stronę 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Wierzchnia warstwa włosów, która była rozjaśniana dobrze wygląda dopiero następnego dnia, cała reszta wygląda dobrze zaraz po umyciu i do następnego mycia. 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Wierzchnia warstwa słabo, pozostałe tak 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Nie sprawdzałam, po całym dniu chodzenia w kucyku odgniecenie znika po rozczesaniu, natomiast jak wymodeluje włosy na szczotce (tylko odżywki i zabezpieczacze) to fryz trzyma mi się 2 dni. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Zależy od dnia, pierwszy dzień po myciu - nabiorą objętości, drugiego nie zawsze 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Zdaża się że czuję ulgę (zwłaszcza przy mocnym wysokim kucyku, przy niskim i luźnym nie odczuwam dyskomfortu). 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Są śliskie i mięciutki, na końcach (około 1cm) czuję lekką szorstkość 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Farbowałam i rozjaśniałam jakieś 4 mc temu ostatnie chemiczne farbowanie, czesto też modelowałam na szczotce (ponad pół roku temu), teraz suszę chłodnym nawiewem, czasami ciepłym jak się bardzo śpieszę, okazjonalnie modeluje na szczotce. Raz zrobiłam hennę. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Dziś miałam problem z domyciem olejku kokosowego, ale to pewnie dlatego że mój szampon się skończył i wziełam pierwszy lepszy L'oreal z keratyną. Zazwyczaj nie miałam problemu z domyciem nawet olejku rycynowego. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Tragicznie zadziałał olejek ze słodkich migdałów - siano nad sianami, nie lubią też gdy za często używam mleczka jedwabnego z BU. Po olejku łopianowym GP zaczeły wypadać. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Zaczełam na wiosnę nie pamiętam dokładnie kiedy, ale będzie już ponad 4mc. Najpierw używałam drogeryjnych specyfików, często z SLS, jednak dość szybko przerzuciłam się na specyfiki bez SLS i olejowanie włosów. Na początku nakładałam olejek rycynowy, raz nałożyłam migdałowy ale po tragicznym efekcie zaprzestałam. Później domowy macerat ziołowy i oliwa z oliwek, aż doszłam do GP z którego szybko zrezygnowałam. Moje włosy pokochochały olejek kokosowy i żel aloesowy. Uwielbiają jak do maski dodaje miód, żel hialuronowy, spirulinę, skrobię ziemniaczaną. Są wygładzone po balsamie Mrs Potter aloes i jedwab. Lubią nawilżenie, nieco mniej proteiny. Ogólnie moje włosy dobrze się układają, kiedyś były poskręcane, teraz mają fale, czasami są proste (zależy jak suszę). Poza warstwą wierzchnią, która była rozjaśniana (refleksy przez ponad rok), są w dobrej kondycji. Kiedyś wydawało mi się że moje włosy są wysokoporowate, ale po tym jak potraktowałam je olejkiem migdałowym, sama nie wiedziałam co im jest, bo nadal się puszyły, teraz widzę że brakuje im nawilżenia. Proszę o opinię odnośnie porowatości. Edytowane przez Isfet Czas edycji: 2013-09-03 o 14:38 |
|
|
|
|
#709 |
|
Przyczajenie
|
Długo, grzywka dosyć szybko natomiast całe włosy mysle ze z dwie lub więcej godzin 2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej nie 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Pasemko odstaje i z czasem wraca na swoje miejsce. 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Zaraz po umyciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Tak 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Zdecydowanie nie są podatne. Po warkoczu fale się nie trzymają, po papilotach kilka godzin, jedyne co utrzymuje skręt aż do następnego mycia to lokówka z toną lakieru do włosów 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Raczej tracą 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Może ulga lekka jest, ale niewielka. W rozpuszczonych włosach ciągle chodze i nie widze roznicy miedzy spiętymi a nie 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Raczej tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Dość miękkie, trochę tępe 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Robie dość systematycznie refleksy, cieniutkie pasemka jaśniejsze. Susze włosy tylko i wyłącznie u fryzjera, nie prostuje. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Nie, raczej nie, jak nie mam pewności czy się domyje, myje od razu dwa razy ale najczęsciej zawsze raz starczy. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Raczej wszystkie specyfiki dobrze działają, jedyne co to może odżywki bez spłukiwania w kremie trochę mi obciązały włosy, jednak od tak dawna ich nie stosuje ze pewna nie jestem 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Od niedawna, zazwyczaj tylko mycie plus odżywka w sprayu bez spłukiwania, gdzies raz na tydzień maska do włosów na ok godzine. Włosy się bardzo przetłuszczają przy skórze głowy, najbardziej z tyłu, myje codziennie Edytowane przez mooniao Czas edycji: 2013-09-03 o 20:53 |
|
|
|
|
#710 |
|
Przyczajenie
|
Do godziny. Zazwyczaj tak ok. 40 min. 2. Czy trudno je zmoczyć? Łatwo, praktycznie od razu przyjmują wilgoć. 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Powróci na miejsce, powiedziałabym że czasem średnio szybko a czasem powoli. 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Raczej gdzieś tak 30 min. do godziny po umyciu wyglądają najlepiej. Czasem jest dziwnie, bo następnego dnia po myciu są przyklapnięte i postrączkowane no i półproste, ale te mini falo-loki które są potrafią wyglądać na lepiej skręcone B) 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Ciężkie pytanie. Hmm, chyba coś tam błyska ale nie ma lustra, to na pewno. Chyba tak odpowiem najlepiej 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Warkocza nie miałam od lat, że aż nie pamiętam, ale z pewnością podatne na odkształcenia 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Od kilku lat czeszę tylko po umyciu, ale mogę się domyślać że zrobi się prosty, a'la piórkowaty częściowy przyklap 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Nie upinam włosów bo są za krótkie. Kilka lat temu zdarzało mi się upinać i bywało że czasem po kucyku pobolewała skóra, ale lubiłam je rozpuszczone ale też i spięte 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak, ale nie lustrzanie 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Nie wiem. Nie odróżniają się na razie od reszty pasma. Mocno miękkie jak i całe włosy, tylko tyle 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Nie farbuję, prostuję tylko grzywkę na niskiej temperaturze i nie widzę żadnych uszkodzeń czy spalenia, suszę letnim nawiewem 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Raczej nie 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Na pewno puszy mi indyjska Amla, Brahmi Amla i raczej Sesa. Kokos też -są takie lekkie i piórkowate, oliwa z oliwek puszyła i obciążała jakby zarazem. Sam rycynowy olej jakby też puszył trochę. Z kolei przygotowałam mix dla wszystkich typów porowatości- migdał+orzech włoski+kokos i po kilku godzinach jakby przyklap czy uwidocznienie niedomycia. Z obciążeniem będzie problem, bo od wielu już miesięcy włosy jakby łapały przyklap po wszystkim szczególnie te na czubku mimo że nie mają nawet 10 cm. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Powiedzmy że jakiś miesiąc czy dwa temu wprowadziłam olejowanie, wcierkę Jantar, woda kozieradkowa i rozmarynowa. Od kilku dni picie glutka lnianego i pokrzywy- na razie efektów brak. Choć zawsze stosowałam odżywki do spłukiwania a potem mgiełki (od jakiś 2 lat był to Radical, ostatnio dodatkowo miałam spray Gliss Kur z morskim silikonem i płynną keratyną). jak się okazało silikony, silikony. Nigdy nie narzekałam na skręt i stan włosów (oprócz łysienia oczywiście bo ŁZS...) KASCYSKO Zastanawiam się swoją drogą czy może mgiełka nawilżająca na skalp Twojej produkcji może pomóc mi na ŁZS i produkcję sebum... P.S dzięki za przyszły wstępny wyrok |
|
|
|
|
#711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#712 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Kascysko za opinię
Zawsze myślałam że mam średnio/wysokoporowate włosy. Jestem zaskoczona, a jednocześnie zmobilizowana do jeszcze lepszego dbania o nie i nie nieszczenie ich ![]() Dziękuję
|
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o pomoc
![]() 1. Jak długo schną Twoje włosy? 2 h i dluzej 2. Czy trudno je zmoczyć? tak 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? spłynie na swoją stronę jesli są przed momentem umyte i ewent. krótsze. Przy dluzszych i nie mytych 12 h nie ![]() 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? od razu po umyciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? tak 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? tak, zawsze po warkoczu, koku itp. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabieraja ja i są trochę naelektryzowane, mogą tez byc przetluszczone czasem 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Nie lubię rozpuszczonych, bo są za długie (lepiej się czuję w krótszym, trochę pocieniowanych jesli mają byc rozpuszczone) Długie są zbyt ciezkie. 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Są miekkie jak całe włosy, choć gdzie niegdzie mozna wyczuc szorstkosc (minimalnie). Pedzel kabuki? ![]() 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? nigdy nie farbowałam ani nie prostowałam, suszę codziennie 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Tylko w przypadku, gdy mam naolejowane włosy i chcę zmyć je szamponem bez sls (balsam babydream - ma olej w skladzie wiec obciaza mnie na dluzsza mete). Ciezko jest zmyc naftę z moich włosów ale to chyba normalne ![]() 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). olej rycynowy,olej rzepakowy oliwa z oliwek, żółtko, miód, maski biovax (do wypadajacych, ciemnych i przetłuszczajacych), odzywki i szampony: Timotei Intensywna odbudowa, tiomtei do brazowych, balsam dyscyplinujący, olej łopianowy... moje włosy nie lubią tez kremowych, silikonowych kosmetyków typu: pantene, sunsilk, dove... Wszystko powyzsze je obciąża. Kulpol woda brzozowa wysuszyła, podrazniła wlosy i skore. Przez szczotki z naturalnym włosiem włosy krócej byly swieze. (sa przetłuszczajace się) Zel babydream chyba ich nie domył, albo zbyt slabo. Płukanki: z czarnej herbaty, z szałwii podsuszyły wlosy. Neutralnie zadziałały: oliwki hipp i babydream Dodatk.Co lubią moje włosy: olej kokosowy Vatika (moje kwc), nafta (gdyby łatwiej się ja zmywało ), serum na koncówki avon, odzywka alterra z granatem,odzywka Timotei lsniacy blask, Schwarzkopf, Gliss Kur Ultimate Repair, Maseczka przeciwdziałająca zniszczeniom włosów, Schwarzkopf, Gliss Kur Oil Nutritive, Szampon. Moje włosy lubią balsam babydream do mycia, ale tylko do kilku myc (potem obciaza), bez zmywania oleju. Lekko nabłyszczyl i wygładził jak olej kokosowy. Płukanki: z lipy nie spłukana zmiekcza, z kawy + kakao (pogłebia kolor). Nie wiem czy dobrym tropem idę, ale moje włosy chyba lubią polyquaternium. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Od stycznia z duzymi przerwami na szukanie swoich kwc
Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2013-09-05 o 18:02 |
|
|
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
Ja również będę wdzięczna za pomoc
![]() 1. 1. Jak długo schną Twoje włosy? Włosy do ramion. Schną stosunkowo szybko. Myślę, że max godzinę. Schną naturalnie. 2. Czy trudno je zmoczyć? Raczej nie. 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Z czasem wróci na swoje miejsce, w normalnym czasie. 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Najlepiej wyglądają po myciu. 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Raczej nie zauważyłam. 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Po rozpleceniu wyglądają normalnie. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Nabierają objętości. 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Czuję drobną ulgę. 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Nie bardzo. 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. W dotyku, podobnie, jak całe pasmo. Lekko szorstkie i trochę rozdwojone. 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Nic z tych rzeczy, farbuję jedynie czasami, naturalną Henną Khadi. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Raczej nie. Myję zwykle 2x, przy zmywaniu oleju. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Ciężko stwierdzić, nie zwracałam na to szczególnej uwagi, nie puszyły się jakoś strasznie. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Intensywne olejowanie od roku, staram się również używać naturalnych szamponów. Nie stosuję żadnych sklepowych masek i odżywek. Z góry bardzo dziękuję! |
|
|
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#717 |
|
Przyczajenie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? 40 - 60 min
2. Czy trudno je zmoczyć? nie 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? zostanie 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godz. po myciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? nie 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? sa miekkie i podatne - zostaja fale a po niedlugim czasie znowu sie pusza 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? nabieraja objetosc 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? czuje duza ulge 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? nie 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. sa bardziej suche i szorstkie 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? farbuje (pallet) i raz w tyg. susze 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? nie 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). zele i pianki do wlosow strasznie je obciazaja 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? dopiero zaczne ps. dziewczyny przepraszam za brak polskich znakow ![]()
|
|
|
#718 |
|
Przyczajenie
|
1. Jak długo schną Twoje włosy? Raczej szybko.Mam włosy do ramion i schną 1-1,5 h.
2. Czy trudno je zmoczyć? Nie bardzo. 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? Grzywka wraca od razu a jakieś dalsze pasmo trochę póżniej. 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? Najlepsze są po umyciu.Do końca dnia już takie ładne nie są.Puszą się i robią się brzydkie. 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? Błyszczą się. 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Podatne są ale nie na długo.Mogę im zrobić fale zawijając w zwykłe ślimaki.Ale rozejdą się po kilku godzinach. 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? Trochę nabierają. 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? Lubię bardzo ale nię wyglądają tak jak bym chciała. 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? Tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. Są miękkie ,nie rozdwojone .Raczej miłe w dotyku. 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? Farbuję na blond jasny ale nie rozjaśniaczami z mysiego blondu z siwiazną tu i tam. Suszę suszarką bardzo rzadko jedynie przed jakimś większym wyjściem a prostownicy nie używam wogóle.Włosy myję przeważnie wieczorem jak już wyschną idę spać.Rano jakaś kitka czy koczek i tak do pracy. 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? Jeżeli tak to jakimi konkretnie specyfikami? Raczej nie ,chyba że były olejowane to czasem się zdaży że nie umyją się jak trzeba. 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). Teraz używam Dove Intense Repair szampon + odżywka jest ok ale cudu nie ma ciągle szukam, ale np: nie sprawdza się u mnie jedwab,żadne odżywki bez spłukiwania bo to powoduje że włosy stają się oklapnięte i zlepione. 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? Od sześciu miesięcy ,może trochę dłużej. I właśnie nie wiem co robię nie tak bo nie wyglądają tak jak trzeba.poświęcam im sporo czasu a one ciągle takie niewdzięczne są. Często robię maseczkę z żółtka , jogurtu i miodu. |
|
|
|
|
#719 |
|
Przyczajenie
|
Będę mega wdzięczna za analizę moich włosów, bo jestem raczkująca w temacie, a baaardzo chcę poprawić kondycję
![]() 1. Jak długo schną? 2h 2. Czy trudno je zmoczyć? hmm, chwilkę to zajmuje, ale bez przesady 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? zostanie, ale włosy są długie za łopatki 4. wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? kilka godzin po umyciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? nie 6. Czy są podatne? Np. czy po rozpleceniu warkocza masz falki? Nie są podatne na lokówki itp, po spaniu w warkoczu są falki i ślad po gumce 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? zdecydowanie tracą 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? wielką ulgę ![]() 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? raczej nie 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. trawa 11. Farbujesz, prostujesz, suszysz włosy? farbuję na blond od wielu lat [tylko odrosty] 12. Czy masz problemy z domyciem włosów? nie 13. Jakie kosmetyki nie sprawdziły się w Twojej pielęgnacji? (spuszyły, obciążyły itp.). odżywka Isana, większość masek/odżywek powoduje przeciążenie / przetłuszczenie 14. Od jak dawna intensywniej pielęgnujesz włosy? od miesiąca Bardzo dziękuję!!! Edytowane przez Miriam Makheba Czas edycji: 2013-09-13 o 10:49 |
|
|
|
|
#720 |
|
Konto usunięte
|
Oto i moja pytanie
![]() 1. Jak długo schną Twoje włosy? ok.2h 2. Czy trudno je zmoczyć? Tak 3. Czy jeżeli przerzucisz sobie jedno pasemko włosów przez głowę to zostanie, powoli wróci na swoją stronę czy spłynie mega szybko na swoją stronę? zostaje 4. Twoje włosy wyglądają najlepiej od razu po umyciu, kilka godzin po umyciu czy od razu przed następnym myciem? po umyciu 5. Czy błyszczą się w słabo oświetlonym pomieszczeniu? tak 6. Czy są podatne? Tak 7. Po rozczesaniu włosów w dzień - nabierają objętości czy ją tracą? tracą 8. Czy rozpuszczając włosy po całym dniu chodzenia w spiętych czujesz ulgę czy nie lubisz ich rozpuszczonych? bez znaczenia 9. Czy przeglądając się w lustrze w łazience widzisz, że się błyszczą? tak 10. Dotknij swoich końcówek i powiedz z czym Ci się kojarzą w dotyku. są miękkie, ale na drugi dzień po umyciu robią się szorstkie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

)

) czasem prostuje bardzo bardzo rzadko

Długie są zbyt ciezkie.