|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Serial "Na dobre i na złe"
My mamy zawsze jakieś światełko, wole jednak widzieć Małego, zwl jak śpi na mnie czy obok.
Sarna gratulacje!!! To mamy komplecik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
zaczełam piec gofry i podskoczyłam tak mój syn zaczał płakac , kiedy skończy mu sie ten ból brzuszka
dobrze ze tz wraca... ale bedzie dopiero za 1,5h |
|
|
|
#573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
Oj chyba zaraz otworze paczkę i sprawdze Odnośnie światła, to mam w przedpokoju zapalone i jest ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-09-08 o 19:35 |
||
|
|
|
#574 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ja nie czuje nic od Dad 3
zresztą pampki też nie pachną fiolkami...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
My tez spimy przy wlaczonej lampce cala noc..
wiecie jaka jestem glupia..karmilam mala na lezaco i posalam sms na telefonir i wyslizgnol mi sie z reki i uderzyl mala w glowe lekko...poplakala soe bo juz usypiala i sie pewnie przestraszyla...ja soe poryczalam i Zuzia juz spi a ja soedze i rycze w rekaw bo jwst mi tak glipio i tak bardzo mnie boli ze taka sytuacja nastala i niewiem jak Zuzie przeprosic nie smiejcie sie ale naprawde wycalowalam wyprzytulalam...wiem zecmi nie ze sie nie gniewa ale serce mam na pol...:-(((:-((( |
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie światła to u nas zgaszone
W nocy karmię Młodego po ciemku i zmieniam pieluchę po ciemku No chyba, że wiem, że ma kupę to wtedy zapalam lampkę nocną ![]() Dotkaa rozumiem Cię... ja obcięłam Młodemu opuszka obcinając paznokcie... on krzyknął bo Go zabolało i poszedł spać a ja 3 dni przeżywałam
|
#577 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszłam dzisiaj na rynek z ubraniami. Bo u nas co niedzielę taki jest z tanimi i fajnymi rzeczami. Spotkałam koleżankę, a ona do mnie gdzie Mały, to mówię, że z mężem. A ta do mbie tekst, że jestem matką i powinnam być z dzieckiem non stop tak jak ona:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
tatusiowie tez powinni się wykazywać |
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tak mnie tz wku**il ze niech mi sie na oczy nie pokazuje mam ochote isc i go trzasnac...co za matol ja pierdziele...
sory ze Wam smece ale ja noewoem co z tymi kolediami! tak jak dzis facet w mpk mowie do niego do kierowcy ze chce 2bilety 20minutoweca on do mnie ze godzinny tylko sprzedaje i kosztuje 5zl!!!! to mowie ze poprosze a ten do mnie ze nie wydaje z 10!!!!kumacie?przeciez duzo osob placi 5tkami to moglby wydac...ale wsumie to dobrze bo jechalam w dwie strony na gape i zaoszczedzilam!:-P wofole wczoraj gadalam ze znajoma na twmat lekarzy i mowila ze jej mala byla chora i byla w instytucie pewnie wszystkie kokarza instytut dziecka w prokocimiu..(bo chyba z calej pl sie tu cjore dzieci zjezdzaja)i mowi ze musiala dziecku sama leki podawac...ze zdiagmozowalo zapalenie ucha a dziecko mialo zapalenie gardla i naklepsze to ze przykleily smoczek tasma klejaca jak dziecko plakalo!!!!!!!!!!!dla mnie to szzoookkk.... |
|
|
|
#580 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
haha..ja o rozszerzaniu diety a ty o basenie:-P dobre...basen faktycznie od 3miesiaca. Ile za takie zajecia?u nas sa 450zl za 15zajec. Musimy kase skolowac bo poki co zwyczajnie jej nie mamy:-( ale co zrobic gdyby nie auto to bysmy wyskrobali jakos..mamy jeszcze miesiac;-) Cytat:
GRATULACJE!!!!!!!SUPEr ze Antos z nami! Teraz jestesmy w komplecie;-) Cytat:
Cytat:
Nie wiem co komu jeszcze.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Margos ja tak bede tez przezywala...boze :-(
Jezeli chodzi o paznokcie to ja tylko na spiocha malej obcin a ostatnio calymi dniami jestesmy w trasie i niemam kiedy tego zrobic i dzis wzielam na spacer nozyczki z pilniczkiem (bo jej tez piluje :-P) obcielam 3i sie obudzila lol... Jutro rano musze jej obciac... |
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co Wam powiem... i może głupia jestem, ale...
Wyczerpał mnie dzisiejszy dzień emocjonalnie, Tż zdenerwował (to nawet mało powiedziane), ale mimo wszystko nie mogę żałować, że jest tym Tż... Gdyby kiedyś nie pojawił się w moim życiu nie byłabym tu gdzie jestem na tym etapie życia... Mimo wszystko to dzięki Niemu jestem najszczęśliwszym człowiekiem we wszechświecie... to on dał mi to wyjątkowe i niepowtarzalne Szczęście, któremu na imię... Piotr! Patrzę na Malutkiego,, w Jego oczka i widzę zaufanie... Ktoś powie nie ten to inny, nie to dziecko byłoby inne... Ale to jest moje Dziecko, którego nie zamieniłabym na żadne inne... To jest bezgranicznie idealne, wyczekane i wykochane od pierwszej minuty istnienia... Obawiam się, że jestem już nie do uratowania... Wpadłam... Ech... uwielbiam swojego Synka...
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ha ha ha tych ludzi na tej naszej wsi to już nic nie zdziwi
|
|
#585 |
|
Wtajemniczenie
|
Margos najważniejsze żebyś była szczęśliwa.
Sarenka Gratuluję! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Magolinka kciuki za poszukiwania lokum oby szybko i fajne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
To samo co eleine napisala chcialam napisac ze Piotrus zostanie a meza mozna wymienic...
ladnie to napisalas Margos:-* no a nasza wies wykatkowa hahha chociaz kiedys pisalas znowu o jakiejs babce ,do mnie sie nikt nie przyczrpia chyba boja sie mojego wurazu twarzy hahahah chociaz ostatmoo szlam ze szwagierka i dziecmi z lidla ta droga w strone promenady i maly K(juz nie taki maly:-O )plakal i byl marudny bo biednemu 6zebow wychodzi na raz... i idzie stara dewota i mowi "ooojezu co to dziecko tak placze...?"a szw wkurzyla sie i mowi ze co to panis obchodzi dzidckiem jest to placze... ludzie sa niemozliwi... ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Sory za bledy,ale pisze na tel eh.. |
|
|
|
#588 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co jak juz tak bieze nas na szczerosci to nie wiedzialam ze mozma tak strasznie kochac swoje dziecko..wogole ze istnieje taka milosc bezbledna,szczera...
Jak patrze w oczy Zuzi albo jaksie usmiecha do mnie to jestem majszczesliwsza na calym swiecie i lzy kapia po policzkach...moglabym dla niej zrobic wszystko! ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Wsumie niema slow zeby opisac milosc jaka daze moja Zuzinke dobranoc |
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech
|
|
#591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam i nadabiam i nadrobić nie moge
nic nie odpisuje bo zanim odpisze to wylaczam przegladarke i mi sie wsio kasuje, wiec narazie tylko o sobie... powiem tylko, że Zuzia dzisiaj przespała czas kolkowy, jak obudziła sie o 10 rano tak do 18 bardzo mało spała,raczej kimała po 10-15 minut co jakiś czas, ale ogólnie była grzeczniutka. Dostała 3 kropekli espumisanu, walnęł a dwie kupki takie aż pod łopatki i śpi. Pięknie juz się uśmiecha do mnie, i od wczoraj robi smutną minke taką wiecie kąciki ust idą na dół i dolna warga drzy Piła ostatnio o 16, o 18 zasnęła i nadal śpi, aż sie boje co bedzie w nocy, nawet nie jest dzisiaj wykapana a zawsze o 19 ma kapiel.własnie Tzt instaluje mi program do zmniejszania zdjec wiec moze jutra Wampokaże aktualnąmoją pyze Jaskierka dziękuje za umieszczenie zdjęcia buźki synka, u nas to troszke inaczej wygląda, taki grysik ale widze, ze już zanika i też traktuje to tylko przegotowaną wodą Margoś synek taki podobny, że sie go nie wyprzesz nawet jeślibyś chciała ![]() En za "nawrócenie" Tzta oby tak dalej, powiedz mu, że jesteśmy z niego dumne!!!Kejt czytałam artykuł w gościu i stwierdzam, że z amało Waszych wypowiedzi umiescili, i cała moja rodzina wie że to artykuł koleżanki z forum Twee nie szukaj haczyka u grzecznego dziecka, ciesz się chwilą!! moja Zuza też grzeczna jednak są dni kiedy nie wiem w co rece włozyc. Czyli szaleństwa w brzuchu nie przesżły na świat poza nim?
|
|
|
|
#593 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my tak samo ![]() Cytat:
jaka.. Cytat:
![]() ![]() U nas 10 spotkan 280 zl i dodatkowo jest 1 jakby ktos nie mogl raz i chciał odrabiac. W tym jest pielucha Hana wykapana i spi czekamy na tatuska ( bo kupił kombinezon w h&m bo do dzis byl rabat 20%) ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#594 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Najczesciej daje piersi na zmiane. Chyba ze chce sobie dojesc wczesniej to te sama ![]() Cytat:
Gratulacje i witamy Antosia!!! Cytat:
Sprawdza czy tz zapamietal gdzie jest posciel ![]() Cytat:
Pepowiny nie odcinac ![]() Co za babsko ![]() Cytat:
My tez spimy przy zgaszonym swietle Zapalam lampke tylko do karmienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-08 o 20:44 |
|||||
|
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
Sarnagratulacje!!!
ale słodziaczek malutki Margosia dla tż,zachował się bardzo brzydko co do wprowadzania innych pokarmów niż mleko po 3mies-luzik,każdy robi jak uważa, no skoro pediatra mówił że to ok,to spoko ![]() misiaczka nieźle się twój tż zaręcił no ale tak to jest jak się jest półprzytomnym. Mój tż ostatnio chciał nakarmić małą rano,bo ja ją karmiłam w nocy no i budzi mnie rano i pyta o której ją karmłam, odparłam przez sen że o 16 a chodziło mi o 4 rano ![]() ita za przybieranieApropos problemów z dziabaniem po porodzie- ja nadal mam za sucho,co powoduje dyskomfort i ból A no i muszę się pochwalić, tż dziś był na grzybach z moimi rodzicami i znalazł 25 dorodnych prawdziwków, kilkanaście maślaczków i parę podgrzybków
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
Dzisiaj teraz i dzisiaj nad ranem bo mój Robaczek jak się obudził o 3 na jedzonko to już potem spać nie chciał i tak do 5:30, gdzie następowała już typowa pobudka rano. Mimo wszystko leżał w łóżeczko, słuchał konika i gadał do karuzeli ![]() Nie cytuje, bo wyjątkowo nie mam ochoty ![]() Ach Witam nowe mamusie Co do zabawek - u nas furorę robi wiatraczek odpustowy i hipopotam http://www.euro-trade.nazwa.pl/uploa...Bam_2013Bb.pdfU nas ciąg dalszy kłopotów z jedzeniem, jedynie na śpiocha coś zje. I dodatkowo wrósł mu paznokietek, jaki był płacz, gdy próbowałam go obciąć A potem tak się wtulił a mnie samej chciało się płakać.A tak w ogóle to Dobry wieczór
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-09-08 o 20:50 |
|
|
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Witam
![]() Sarna, moje gratulacje!!! Super, ze juz jestescie w domku ![]() Dzoan, fajnie, ze chrzciny udane, za chrzciny u WasPerse, za super zakupyKejt, dla TZta za kolczykiMargosia, masakra, co sie dzieje z TZtem Oby sie opamietal! Poeknie napisalas o milosci do Piotrusia, to fakt, juz tego najwiekszego daru od zycia nam nikt nie zabierze i to jest najcenniejsze co mamy Domcia, mi tez kilka razu zdazylo sie, ze siuski wyplynely i bylo to raczej przez zle zapiecie, bo Edziu nieraz sie denerwuje jak go przewijam. My uzywamy pampers jedynki (new baby bodajze), wyprobowalam tez dwojki, ale sa lekko za duze. Teraz sprawdzam pamki z Aldi jedynki, poki co ok. Edziu dzis przez wiekszosc dnia nie zmruzyl prawie oka, byl dodyc marudny i wyraznie go to meczylo. W koncu wyszlismy w trojke na spacer. Mamy swietne tereny wokol domu, za kazdym razem odkrywamy cos nowego, sa to plusy mieszkania na obrzezach miasta Jednak poszlismy chyba za daleko, bo po 2h wlaczyla sie syrena i prawie w biegu wracalismy do domu. Edek po cycku padl i juz 3h spi a ja czekam az sie obudzi na kapiel ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
Mała właśnie leży i je swoje dłonie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ooo
![]() A napisz mi jak możesz, oprócz tego pisma, które gdzieś tu wklejałaś i zaświadczenia ze szpitala wysyłałaś jeszcze jakieś pismo ? Cytat:
Dobrze, że mam jeszcze 3 miesiące![]() Cytat:
![]() Naiwnie wierzę, że lubrykant pomoże ![]() Cytat:
Kocham te jego minki przeboskie, uwielbiam patrzec, jak śpi w łóżeczku, wąchac jego ciałko A najlepsze jest to, że tż ma to samo, tak jak mi dzsiaj powiedział, sam nie wierzył, że można tak mocno kochac, zwłaszcza, że na początku naszej znajomości twierdził, że nie chce miec dzieci ![]() To mu powiedziałam, że widac, że brakującym elementem była odpowiednia kobieta ![]() Cytat:
Jak się rozbryka, to się rozbryka, w końcu to dziecko ![]() A szaleństwa brzuszkowe przeszły, bo tak jak jestem za każdym razem obkopana przy karmieniu, to szok Łapki latają na wszystkie strony, mały dalej wije sie jak węgorz ![]() Obejrzeliśmy z tżtem Epokę lodowcową 2, ależ mnie teraz rana po cc boli Ali przekimał oczywiście film leżąc między nami, teraz w łóżeczku przysypia. Moje miziu grzeczne. Zobaczymy, jaka będzie nocka
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Baloniku no to zbiory się Tztowi udały:thumbup:
Iwona mój robi taką smutną minę czasami jak śpi i aż mi serce mi pęka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-09-08 o 21:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

Bardzo odpoczęliśmy dzięki temu
ale co, przecież prawie go na rękach nie miałam

Piła ostatnio o 16, o 18 zasnęła i nadal śpi, aż sie boje co bedzie w nocy, nawet nie jest dzisiaj wykapana a zawsze o 19 ma kapiel.
za "nawrócenie" Tzta oby tak dalej, powiedz mu, że jesteśmy z niego dumne!!!

co do wprowadzania innych pokarmów niż mleko po 3mies-luzik,każdy robi jak uważa, no skoro pediatra mówił że to ok,to spoko
A potem tak się wtulił a mnie samej chciało się płakać.
za chrzciny u Was