|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
http://www.youtube.com/watch?v=MdIXfn9uqC0
oglądam to piąty raz i płaczę ze śmiechu |
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też coś na youtube rozbawiło, TŻ się chyba nudzi w pracy i podesłał normalnie, hahaha głupie jak nie wiem http://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE
|
|
|
#1023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1024 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Miażdży ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Przy 3:12 wysiadłam z tego autobusu
|
|
|
#1025 |
|
Rozeznanie
|
A gdzie jest BeeZee
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
ja po wizycie u głownego muzyka zespołu i po uczleni. jestem padnieta, ale zadowolona (jesli chodzi o zespol). Omowilimy wszystko, spisalismy umowę. I jeszcze nas podwiozl na autobus , jak sie dowiedzial ze jechalismy busem, a potem szlismy 2,5 h na nogach
![]()
|
|
|
|
#1027 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Znajoma na ślub wydała ostatnio 47 tys Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1028 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka, jestem na chwilę po wyczerpującej niedzieli, kac morderca nie ma serca.. zdecydowanie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a zapłacić za wesele chcemy sami, chociaż nie wiem czy przy uporze mojej mamy się to uda ![]() Cytat:
Czekamy na Ciebie Edytowane przez Bacardi_ Czas edycji: 2013-09-08 o 21:03 |
||||
|
|
|
#1029 | |
|
na przekór do celu
|
się uczy się pewnie
![]() Cytat:
|
|
|
#1030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1031 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny u mnie na fb zdjecia z imprezy na ktorej wczoraj z TZ bylismy - festiwal koloru
wrocilismy upaprani ale bylo super
|
|
|
|
#1032 |
|
Rozeznanie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4270142 3]dziewczyny u mnie na fb zdjecia z imprezy na ktorej wczoraj z TZ bylismy - festiwal koloru
wrocilismy upaprani ale bylo super [/QUOTE]nie mam nikogo z forum na fb smuteczek ![]() Idę spać laseczki, jutro egzamin wstępny na mgr zawsze są dwa uda, albo się uda albo się nie uda
|
#1033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, powinnam brać połowę
ja się do tej pory leję jak mi się przypomni ten jego zgrabny ruch tylną łapą powodzenia na egz
|
|
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
O tak.. "Więcej już nie piję.."
![]() Cytat:
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Panny Młode 2015 cz. 7
Elo elo ;-) przez weekend troszku odpoczywałam od nauki i neta, dlatego się nie odzywałam.
Co ciekawego sié u Was działo? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 7
Ooooo takie tempo mi odpowiada :P Przynajmniej wiem co tu się dzieje :P
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez existence Czas edycji: 2013-09-09 o 00:28 |
|
|
|
#1039 | ||
|
na przekór do celu
|
Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
a takich ludzi najlepiej zlewać
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, faktycznie cisza i spokój na forum dzisiaj
. Wyszliśmy do kina, zrelaksować się na koniec tygodnia. Sądziłam, że po powrocie będzie tyyle do nadrabiania, a tu 5-6 postów . Spoko. Śmieszna komedia w ogóle
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
doberek dziewuszki
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
Viva pomyslalam to samo xD
Co do wesela, to ja mam juz sale i zespol, umowy podpisane tzn z sala nie, ale to tam szczegol:P,rezerwacja jet to najwazniejsze:P. W pazdzierniku zalatwimy foto i kamerzyste i to koniec przygotowan az do przyszlego roku do listopada
|
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ciężki poniedziałek
![]() Weekend nad morzem ![]() W sobotę tak fajnie wolno płynął czas, że aż w szoku byłam. Co do kosztów wesela to jak tak orientacyjnie liczyliśmy żeby porównać dwie sale to ta którą wybraliśmy to wyszło chyba 27 tyś. Wesele na ok 90 osób z poprawinami, noclegi dla wszystkich gości (a raczej wszyscy nocować nie będą), z atrakcji drink bar no i alkohol. A gdzie cała reszta |
|
|
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypoczęta?Cytat:
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Też cieszę się że tempo nie było zbyt duże na forum i w sumie wczoraj was nadrabiałam ale nie pamietam już Ja ślub na którym byłam uważam za udany! tylko już noga za bardzo mnie pod koniec bolała ![]() Ale tak szybką relację wam napiszę : Pani Młoda była przepiękna.. miała śliczną suknie a la princeskę ale nie do końca.. wyglądała zjawiskowo..!! Na prawdę jak dotąd napiękniejsza PM ever! Pan Młody tez niczego sobie! hahaMsza przebiegała sobie, dość spoko kazanie ksiądz powiedział.. Przysięga super.. akurat słońce na nich tak fajnie promienie rzucało, kościół był piękny w środku więc miało to swoją magiczną atmosferę po złożonej przysiędze Młodzi podeszli do stolika obok i podpisali papiery- w sumie podobało mi się takie rozwiązanie.. od razu przypieczętowali to co sobie przyrzekli Hm.. ogólnie to nie wiem czy tak miało być.. ale wszyscy czekali aż Państwo Młodzi wyjdą z kościoła i reszta za nimi.. więc nie było rzucania grosikami itd. Przed kościołem tylko wspólne zdjęcie i tyle, bo chcieli życzenia na sali ![]() Sala fajna taka w stylu góralskim i w ten sam sposób ubrane kelnerki i właściciel.. dość fajny ogródek gdzie można było się wyciszyć, posiedzieć, ogólnie okolica bardzo cicha! Na sali pierwszy toast, rzucanie kieliszkami i składanie życzeń (w sumie sama nie wiem, ale chyba wolę jednak życzenia pod kościołem :P) Na stołach winietki więc nie było problemu z siedzeniem dodatkowo były wydrukowane menu na stole więc bardzo fajnie Jedzenie przepyszne!! Obiad to standardowo rosół, na drugie - porcjowane od razu ziemniaki z surówkami i mięsa w sosie z grzybami mmm..(wieprzowe było przepyszne, wołowego nie tknęłam :P) i do tego jeszcze pełno mięs na półmiskach do wyboru - uważam że to było mega świetne rozwiązanie! (na półmiskach jeszcze tradycyjne kotlety, devolaye, jakieś pałeczki z kurczaka w sezamie, nóżki na ostro i faszerowane grzybki). Aaa.. talerze były takie podłużne, mega duże porcje!!Po obiedzie był pierwszy taniec bardzo fajny taki szybszy.. później kilka piosenek i tort.. Tort był przepyszny też, mimo że zapewniała go sala może nie wyglądał jak te wszystkie lukrowane.. ale był czekoladowo śmietankowy z ananasem jak dla mnie super Z jedzenia jeszcze później były placki ziemniaczane z gulaszem (pycha, sami chyba poprosimy o placki ziemniaczane na naszym weselu :P), filet z kurczaka w cieście (z serem i pieczarkami) z pieczonymi ziemniakami i surówką (te dwa dania zjadłam jeszcze i też były takie okropnie duże porcje na tych wielkich podłużnych talerzach :P). później był deser- lody w pucharku z owocami i bitą śmietaną, później oscypek i na końcu barszcz czerwony z krokietem (2 ost dań już nie jadłam- ale nie tańczyłam, nie piłam, więc nie byłam głodna) - dania były średnio co 2 godziny.. zdcydowanie dużo jedzenia :P Na weselu był DJ i wydaje mi się że było jak najbardziej ok dziadki nawet wywijały to jakiś piosenek- listę układali PM więc tutaj nie wiem czy mogę coś na temat DJ więcej powiedzieć początkowo muzyka starsza typu Abba, Boney M itd.. później dołączane były do tego piosenki polskie i bardziej na topie ![]() Oczepiny to tylko rzucanie welonu i muszki- ogólnie to było dla wszystkich dziwne.. bo najpierw wszyscy kręcili się w kółko a przed samym rzucaniem DJ kazał ustawić się wszystkim z tył - więc w sumie nie wiem.. ;P 2 zabawa to był konkurs taneczny - mój TŻ wygrał flaszkę wódki tańcząc z siostrą PM, fajnie wywijali ![]() Wesele skończyło się dość wcześnie, ale towarzystwo było dość starsze które się zmyło koło 1-2, a my mieliśmy busika o 3 zamówionego do krk, więc ponad 20 osób, i praktycznie mało kto został na sali Ja niestety siedziałam cały czas przystoliku, nie tańczyłam, nie brałam udziału w zabawach, nie piłam alkoholu.. ale chciałam żeby TŻ się bawił i przynajmniej on skorzystał.. ja niestety czasami tak chciałam się pobawić że aż łzy miałam w oczach patrząc na tych tańczących ludzi heh ![]() A.. był stół z wędlinami- nic nie zeszło praktycznie, był stół z owocami- tutaj dużo rzeczy zniknęło (nie było fontanny), na stołach zimna płyta, ciasta- na naszym stoliku prawie nietknięte I nie wiem czy było na to wzięcie ale PM nie wydawali pieniędzy na barmana, ale sami kupili Blue Curraco i Grenadine (czy jak to sie nazywa) jakieś dodatki, słomki ledowe, mieszadełka, piwo, sok cytrynowy, sprita i wydrukowali kilka przepisów na drinki i ustawili to na specjalnym stoliku, mi się to podobało i może sami też to wykorzystamy ![]() A.. Alkohol Stock, na stołach fajnie cały czas stały takie pojemniki na lód i w nich wódka- kelnerzy zmieniali ciągle flaszki.. a napoje to były 0,5 litrowe mirindy, pepsi, sprite i 0.5 litrowe tymbarki, małe tarczyny w szklanych butelkach było ok :P Kolor przewodni to był taki liliowo pudrowy róż- na winietkach, menu, kolorze paznokci panny młodej, sukni świadkowej i butach PM to się objawiało :P Jak to Pan Młody powiedział- motywem przewodnim było "N&K" czyli inicjały PM - które nawet Pan Młody miał wyszyte na chusteczce :P Fajnie że transport był zorganizowany bo jednak ikościół i sala były dość daleko od Krk..
Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2013-09-09 o 10:38 |
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
ja na chwilę obecną mam w kalkulatorze około 47 tys. ale niektóre kwoty są zawyżone raczej. No ale jak nie patrzeć sama sala pewnie nas wyniesie od 20 do 23 tysi. tak czy tak.
|
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak dzisiejszy dzień mnie jakoś dobija. To i ta tańsza wersja. Druga sala nad którą się zastanawialiśmy przez to że alkohole i napoje trzeba od nich byłaby droższa o 7 tyś. |
|
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
A.. nam w kalkulatorze wychodzi dużo ponad 50 tys ;p no ale na liście gości mamy 160 prawie osób i taką liczbę mamy w kalkulatorze podaną- wychodzi 28 tys - chociaż pewnie przyjdzie ok 120osób
Sam kamerzysta i zespół to już koszt ok 8 tys.. a jeszcze trzeba fotografa.. |
|
|
|
#1049 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
No ten miniony tydzień był mega, chyba już drugiego takiego ciepłego i słonecznego nie będzie![]() Joasia fajna relacja, widać skupiłaś się na jedzeniu Ale trochę mnie zdziwiła kolejność tego wszystkiego, u mnie jest inaczej![]() Teraz mi się przypomniało: jak wam się wydaje wygodniej: zamawiać kawę/herbatę u kelnerów i żeby oni przynosili czy stolik na sali z termosami z kranikiem (nie wiem jak to się nazywa
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o kalkulatorze
Jakiś program czy po prostu kwestia podliczania tak określona?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

ale wyjdzie chyba ok 20 :screwy: na 50 osob... Chyba czas zaczac grac w totka by sie wzbogacic o te kosmiczne kwoty 

smuteczek