|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
faktycznie, czemu tego nie pamiętałam
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() Zaraz wrzucę do albumu weekendową fotorelację
|
|
#3032 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
U nas jest taka jakby "stolica pstrąga" Nie wiem czy Wam Złoty Potok coś mówi, ale to tu i ponoć są najlepsze pstrągi. No i są dobre, owszem. Pod domem (prawie) mamy też takie stawiki hodowlane, pyszne pstrągi, świeże w sensie że "o tego poproszę" i ciach (:/) i tanie jak parówki. Jagnna, jak tu dotrzesz to będziemy takie grillować ![]() My też dzisiaj wycieczkę do sklepów m.in. mieliśmy, 60 w jedną stronę Się mieszka na zadupiu to się ma takie atrakcje... Ale przynajmniej się nażarłam, na obiad było sushi (zaraz wrzucę Franciszka wsuwającego ryż... pan kelner nie zdawał sobie sprawy z efektów twierdzącej odpowiedzi na pytanie "Czy może maluszek troszkę ryżu zje?" ), Gruzję odpuściliśmy z braku miejsca w żołądkach, ale jako kropka nad i było tiramisu i kawa u Włocha. Ale ale, te co zazdraszczały żarła: zguglajcie sobie "korona smakosza" i tam jest lista miast i dat, jeszcze w Wawie będzie, Toruniu i paru innych. Rzeszów już był w kwietniu ![]() Cytat:
Tylko sobie musisz zdawać sprawę, że Ogrodzieniec to trochę zadupie i z nudów tam padniesz (wieś z ruinami zamku, wsjo)... chyba że ktoś Ci zorganizuje zwiedzanie okolicy ![]() Dzięki!
|
||
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Już!
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() czemu ja o tym nie wiedziałam??!! znasz kogoś znającego ciekawe miejsca? Wiesz.. dobre jedzenie i więcej dobrego jedzenia? ![]() Fak, miałam się odchudzać ![]() Co mi przypomniało. Komu dać w czapę za rurki z biedronki?? Jem je od soboty i nie mogę przestać ![]()
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
Superowa jest
![]() -- Wklejam Franciszka z ojcem Matka się za obiektywem ukryła ![]() Ale widzę właśnie że syf nie został uchwycony, a był, owszem, był
|
|
|
|
#3035 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boska jest ![]() Upss to chyba będę ja Co mi przypomniało, że jutro muszę pojechać do biedronki spróbować tych jasnych I na wszelki wypadek ciemne też kupię ![]() Cytat:
|
|
#3036 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baaardzo grubokoścista ![]() o tak, dziewczęce śliczne były ciuszki Cytat:
![]() Kobiety na traktory ![]() Cytat:
![]() przyjedziemy zobaczymy serio ja pochodzę z Krakowa i mam całą familię w Twoich stronach więc możesz się mnie prędzej czy później spodziewać ![]() mniam w moje strony żadne korony nie docierają ![]() Cytat:
oj matka matka
|
||||
|
|
|
#3037 | ||||
|
Zakorzenienie
|
30+ ma swoje prawa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dajesz dajesz jedziesz jedziesz tempo tempo Wawa jeszcze nie stracona ![]() A maślane z czekolada już próbowała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ej no znowu miałam coś porobić i nie robię nic. Ja pitolę no
|
||||
|
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
Próbowała kiedyś i jakoś nie bardzo podeszły
Rurki lepsze
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Majeczka machnij se córkę
![]() Niemożliwe
|
|
|
|
#3040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Taa, on zawsze je z takim przejęciem
![]() Cytat:
Ja lubię jak mam dużo ludzi w domu, taki dom otwarty A Wrocka nie ma na liście? ![]() ![]() Ale że Franek czy mój małż? Bo Franek to ma długie, ale takie cieniusie, po matce :/ proste druty... Tż ma za to megaloki ala baran gęste i podatne, ile bym dała za takie, miałam nadzieję że Franek po tacie będzie miał czuprynę, ale średnio... -- Robię właśnie jogurt ![]() W tej chwili odparowuję mleko, pyrka już drugą godzinę... zobaczymy co mi z tego wyjdzie, ale się napaliłam na domowy jogurt |
|
|
|
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już mężowi zapowiedziałam ![]() Dzika jak Twoje nocne odcyckowanie?
|
|
#3043 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() tydzień temu taki dzień był chłodniejszy że w biurze wymarzłam i mam! moja daje radę to i twoja da zabawki do łapki wciska i przebiera jak nie ma w zasięgu wzroku kota to Jan leży spokojnie Cytat:
Cytat:
![]() lepiej mi mąż ma tydzień wolnego (żeby pracować przy firmie) i mnie kusiło aby auto wziąć no ale jednak się przeszłam z wózkiem ![]() pierwszy raz posadziliśmy w weekend Jana przodem do świata
|
|||
|
|
|
#3044 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż też włochaty ale cholerka dziecko póki co łyse. No dobra, może nie łyse - ma bardzo dużo jaśniutkich włosków. Czyli z daleka wygląda nadal jak łysa ![]() Cytat:
![]() A weź Dzisiaj młoda się budziła co godzinę. CO GODZINĘ Cytat:
![]() Jestem zrypana jak nie wiem. Tż dał mi dospać półtorej godzinki ale przy takich pobudkach jak dzisiaj mi Ewka zafundowała to kropla w morzu. Oczywiście teraz jest wesolutka i pełna wigoru Jadę dziś do koleżanki także będę wieczorkiem. |
|||
|
|
|
#3045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
M wrócił, znów mam jakoś mniej czasu ![]() I musze wybrać kase na miał, bo kupujemy przed zimą, 4 tony mają dziś przyjechać ![]() Cytat:
Franek jest boski Widać widać, ryżyk w garści jest to samo M powiedział jak je zobaczył ![]() Cytat:
Myslisz że może być ze mną tak źle żeby do stolycy jechać po żarcie ![]() Nie słucham, nie słucham lalalalalala daj znać jak ci poszło ![]() i jakie wrażenia ? ![]() jak łysa i wku*wiona ![]() masakra a myśmy kiedyś narzekały no
"I'm not crazy. My reality is just different than yours." Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2013-09-09 o 10:39 |
||
|
|
|
#3048 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wyszedł mi jogurt jest pyszny i kremowy Franek już zajada, z bananem i biszkoptami. Do tego niestety wybijają się jednocześnie górne jedynki i jest bardzo biednym bobasem
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Moonie, baza jednak jest w Kroczycach
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
Bierzesz litr mleka, tylko nie może być UHT, są takie tylko pasteryzowane w sklepach, w butelkach z napisem "świeże". Wlewasz do garnka, mały ogień czy tam mała moc i sobie pyrka przez dwie godziny na oko, żeby wody trochę odparowało i było więcej mleka w mleku. Po tym czasie (ale to na oko dwie godziny, ile tam chcesz może być) trzeba to mleko ostudzić do ok. 45 stopni i dodać 3 łyżki jogurtu naturalnego (albo zrobionego poprzednio albo jak to pierwszy raz to ze sklepu). Do słoiczków i w ciepełku 5-8 godzin trzymać (można w piekarniku na 35 stopni, albo na kaloryferze, albo w kocu. Ja trzymałam na kaloryferze lekko odkręconym). Później schłodzić w lodówce i gotowe
![]() Aa, można zamiast tego jogurtu dodać bakterie same, ale nie znalazłam w stacjonarnym a po necie nie szukałam jeszcze, ale ponoć takie są specjalne w saszetkach ![]() Można ominąć też ten etap dwugodzinny z odparowywaniem mleka, tylko je podgrzać do 45 stopni, ale będzie mniej kremowy. Aa, mleko nie może się zagotować |
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Halwaya-to Ci mąż chciał niespodziankę zrobić-i jeszcze żebyś sama sałatkę zrobiła ![]() Moja córcia jak była malutka, to miała potworne odparzenia i pomogły okłady z rywanolu-ale to tak ze 20min.trzeba trzymać-mi o dziwo wytrzymywała na przewijaku-ale trzeba było mocno zagadywać i ten nieszczęsny tormentiol używałam(co Judka też nie poleca), ale jak doczytałam w ulotce co i jak i powiedziałam P. to wyrzucił przez okno(akurat było otwarte na oścież ) Może smarować bepanthenem(maść na bolące brodawki matek karmiących), ale na takie odparzenia tez powinno zadziałać kojąco.Moonia-cały dzień w piżamie?Nie wyobrażam sobie tego Ja rano szybko ogarniam dom, dzieci, szykuję sie, maluję i wychodzimy na spacer, czy zakupy(mówię o sobocie)potem jeszcze kupę sprzątania, często jeszcze obiad trzeba zrobić-chyba, że to wszystko robisz w piżamie?w sumie w niczym nie przeszkadzaJa dzieciaków niczym nie smaruję-chyba , że skóra staje się szorstka, bądź sa jakieś strupki dziwne, to wtedy smaruję emolium chyba. Moje dzieci mają tendencję do szorstkości skóry-mały teraz ma np. na rękach od pełzania zapewne, kiedyś Julcia miała na nogach takie plamki bardzo suche i bardzo małe-niewiele, ale były-trochę smarowałam, ale w końcu same zeszły. Kiedyś używałam do kąpieli tylko mydełka bambino, ale je podejrzewałam o wysuszanie skóry i kupiłam żel do kąpieli. Teraz po zapoznaniu się z blogiem Sroki napewno uważniej będę kupować kosmetyki.Pokrzywka-nie ma co rozpaczać, tylko gonić do innego lekarza!!! Jagna-powidła śliwkowo-czekoladowe-daj przepis Ja wczoraj robiłam dżem brzoskwiniowy-jeszcze dzisiejsza partia czeka.Dzika- to co napisałaś o tacie ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Dziewczynki gotująco-przetworowe-poszukuję takiej płytki, podstawki co się stawia na palnik i dopiero na niej garnek, żeby się nic nie przypaliło-pomożecie? Już dżem mi sie strasznie przypalił-a teraz chciałam jeszcze te powidł śliwkowe z czekoladą-znalazłam taki przepis-Nutella Śliwkowa |
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziołchy jakie w końcu rozmiary kurtek na zimę kupujecie?
Pytanie do tych co ich dziecia noszą teraz 68 cm Myślicie, że 80? 74 będzie pewnie mała na całą zimę
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
aż się cały trząsł z radości ![]() i gadał do siebie pół drogi
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zadomowienie
|
Hej!
witam sie po pracowitym weekendzie malo czasu, ale jakos wszystko nadrobilam ![]() Czarus zbiera sie na drzemke ![]() ale chyba jakies zeby nam ida czy cos, bo od 2 dni problemy z zasypianiem sa a wczoraj to w ogole istny diabel w niego wstapil ![]() juz po polnocy, ja ledwo zywa, ledwo na oczy patrze, a ten nadal nie spi i rozbawiony na calego - ciagnie mnie za koszule, wspina sie na mnie i jeszcze zaciesza ciagle sprawdzam poczte, czy przypadkiem wyplata nie wplynela, bo mam tyle zakupow dzieciowych zaplanowanych a tu pusto ![]() kupilam cienka kurteczke na jesien na allegro, a za zimowymi jeszcze sie nie rozgladalam w ogole przeraza mnie wizja ubierania w zime na wyjscie na dwor, ale bedzie darcie ![]() a jakie buciki na jesien i zime kupujecie? ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Moonie musze sprobowac ten Twoj jogurt zrobic a jaki sklepowy jogurt naturalny polecasz? bo ja glownie danone kupuje, bo mi smakuje najlepiej, ale nie wiem czy on spoko ma chyba mleko w proszku w skladzie
Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-09-09 o 12:46 |
|
|
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurcze, chyba spróbuję zrobić
![]() Cytat:
http://kuchnialidla.pl/product/powid...we-z-czekolada Robiłam z połowy porcji i dałam mniej cukru i kakao. Cukru ok.15dkg, a kakao 2 łyżki. Wyszło mi z tego 1,5! słoika (po owocowych rapsodiach z biedronki) tyle że mocno je wysmażyłam. I na pewno nie stałam przy kuchni 5 h ![]() Z tą płytką nie pomogę, mam garnki z bardzo grubym dnem i je stosuję. Ale też mnei ta płytka intryguje ![]() Cytat:
Sama się zastanawiałam, bo serce mi podpowiada żeby kupić rozmiar większą, żeby poupychać pod nią polarka czy sweterek, a rozum że przecież takie kurtki są dostosowane do gabarytów dzidziusia, i mają zapas na odzież "spodnią" ![]() ![]() no właśnie
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś alergolog o 17. Myslicie ze jak Adaś wczesniej był koło miesiąca na bebilonie pepti teraz miesiac na Nurtamigenie i nie widać zadnej poprawy to nie jest alergia na mleko ?
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
my na razie smigamy w samych skarpetkach, ale moment sie zimno zrobi
w ccc widzialam fajne przecenione na 39 zl, cos takiego na zime: http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/304513 a na jesien podobne, tylko krotsze i nie ocieplone tym futerkiem Ula w albumie przeslodka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

) bo mleko mi się skończyło a u nas nie dostałam
a to owsiane jeszcze niezbyt wchodzi, a poza tym Daśko dostał sraczki 

I na wszelki wypadek ciemne też kupię 

Ja rano szybko ogarniam dom, dzieci, szykuję sie, maluję i wychodzimy na spacer, czy zakupy(mówię o sobocie)potem jeszcze kupę sprzątania, często jeszcze obiad trzeba zrobić-chyba, że to wszystko robisz w piżamie?w sumie w niczym nie przeszkadza
Ja wczoraj robiłam dżem brzoskwiniowy-jeszcze dzisiejsza partia czeka.