![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Studia ZAOCZNE!!!
Cytat:
![]() Cytat:
o to sie rozbijaja wszystki moje powyzsze wypowiedzi. mam nadzieje, ze teraz jasniej wyrazilam o co mi chodzi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
[quote=Aeterna;4264363]
![]() ![]() Proszę Cię, pocieszaj się dalej. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaś na studiach dziennych same beznadziejne kierunki i same "przemadrzlace" tam studiuja. Ku woli wytłumaczenia: 1. Na studiach zaocznych sa te same kierunki, co na dziennych. A to Ci niespodzianka! 2. No tak nie ucza, bo byś musiała siedziec od soboty rano do niedzieli rano bez wytchnienia, chąc nawet w cąłości przerobić cąły materiał z przedmiotów, które jednak sie przydaja. Poza tym masz duzo mniej ćwiczeń. 3. No tak student dzienny studiuje beznadziejne kierunki. Powiedz to lekarzowi" Pan się nic na studiach nie nauczył, bo Pan dziennie studiowął". 4 Jak sadzisz dlaczego do tej pory medycyna się do tej pory medycyne dziennie studiuje?? Bo maja mnostwo zajec, siedza jak nie na wykładzie, to w szpitalu lub oglądaja wnetrzności. 5. MAsz dopiero 18 lat, a jestes obeznana z edukacja, będzie dobrze jak jak wybierzesz odpowiednio. Cytat:
Studiuje na dziennych, libacje przezywałam, jednak od 1 roku pracowałam. Bo studidia dzienne sa drogie w obcym miescie. Zreszta własnie najciekawiej sie wspomina studia głownie z zabawy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od kilku misiecy pracuje, na uczelni jestem raz w tygodniu, bo wzielam IOS i nie musze byc na wykladach, a w pracy nie mam lekko. Chciałam Wam przypomniej jedna rzecz- student zaoczny nie ma tylu mozliwości, co dzienny np wymiana, czy praktyka zagranica.. jest mnostwo programow dla studentow- socrates, da vinci ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak cos jest dla studentow to z reguly dla wszystkich, bez rozroznienia na tryby studiow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzice jak studiowali to nie musili pracowac (chyba ze chcieli dorobic), bo czasy byly takie ze wystarczyl dyplom, a teraz gdy dyplom ma kazdy wypadaloby sie czyms jeszcze odznaczac... i tu zaoczni maja troszke wieksze szanse na zdobycie cennego doswiadczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Pauline007 a hotelarstwo lub reklamę widziałaś na państwowych??
![]() i nie mieszaj w to medycyny bo lekarz MUSI BYć DOBRZE WYSZKOLONY i to jest potrzebny i pożytczny zawód tyle że NIE DLA MNIE!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
oho! cała zadyma o to, że ja pochłonięta swoimi wywodami napisałam dzienne zamiast państwowe. nie chce mi się tego odkręcać bo dzienne i państwowe to dwie inne bajki... i po co mi to było...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ja studiuje zaocznie i jestem z tego bardzo zadowolona. Zresztą na pierwszym roku nasz wykładowca pogratulował nam wyboru studiów zaocznych z tego wzgledu że możemy pracować w tygodniu. I po skończeniu studiów bedziemy mieli lepszy start jeżeli chodzi o znalezienie np. nowej pracy. Bo studenci studiów dziennych zazwyczaj po skończeniu mogą zabłysnąć samą teorią. W większości przypadków brak im jakiegokolwiek doświadczenia.
A jeśli chodzi o same studia zaoczne to naprawde w moim przypadku był najlepszy krok jaki zrobiłam. Po 1. nie we wszystkie weekendy jest szkoła- zazwyczaj co 2, 3 tygodnie; 2. poznaje sie mnóstwo ludzi- i w to różnym przedziale wiekowym i z różnych miast; 3. studenci zaoczni tez imprezuja- nieraz szkło sie na zajecia prosto z baletów, hihihi; 4. wykładowcy, wg mnie, traktują cie bardziej poważnie... itd. No jedynym minusem jest to, że trzeba długo siedzieć na uczelni (np. 8- 18, 20) i trzeba samemu sie mobilizować do nauki. Ale chyba nie ma różnicy czy na dziennych czy zaocznych i tak trzeba sie uczyć. Patrząc teraz na moją uczelnie to więcej ludzi studiuje na zaocznych niż na dziennych. A wracając do znalezienia pracy to w dzisiejszych czasach liczy sie Doświadczenie, a nie to czy studiowało się dziennie czy zaocznie. Pracodawca nie zwraca na to uwagi. W większości ogłoszeń o prace można znaleść teksty typu: "np. wiek do 26 lat z 3 letnim doświadczeniem" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Reklama to narzędzie marketingu. To nie mow,ze na dziennych ucza bzdet. Przestudiuj oferty szkoł I PROGRAM STUDIOW ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ad 4 TEz Cie trakuja powaznie, ale i czasmai z usmieszkiem ![]() W wieku 26 lat będe mięc 4 letnie doświadczenie w wyuczonym zawodzie, jesli dobrze pojdzie ![]() A doswiadczenie zawodowe już mam 4 letnie ![]() Jak widać, mozna studiowac dziennie i pracować, ale trzeba chciec ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam doświadczenie ze studiów dziennych i zaocznych i wolę tą drugą opcję,bo dwa intensywnego siedzenia na uczelni jest lepsze niż cały tydzień nauki,gdzie ma się jedne zajęcia dziennie i to jeszcze najlepiej na godzine 8 obowiązkowe ćwiczenia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
poprostu do niedawna myślałam, że dzienne są tylko na państwowej uczeli i że za zaoczne się płaci. oświecił mnie niedawo mój kolega. zaplątałam się w zeznaniach...
nie wiem tylko jednego. czy ta MEDYCYNA jest również na studiach prywatnych?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na studiach prywatnych ponad połowa kierunków to kieurnki ekonomiczne. jescze raz ponawiam prośbe- sa informatory, tam mozesz poczytac o kierunkach ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
pomylić się ludzka rzecz. całe to zamieszanie polega na tym, że zwyczajnie się pomyliłam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi Ci o prywatne uczelnie czy o uczelnie państwowe na których za medycynę się płaci po 13-15 tys. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#47 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ad 4 spotkałam się z tym że wykładowcy z AP Kraków lekceważą zaocznych studentów, niejednokrotnie gdy przychodzili po wpis po prostu ich wypraszali i kazali godzinami przed drzwiami czekać ... w przypadku gdy dzienni przychodzili pokazywali co było do pokazania i podposik od ręki. Ale zaznaczam, że to akurat w przypadku placówki, gdzie ja studiuje. Może w innych miastach i na innych uczelniach jest zupełnie inaczej. A jeśli chodzi o doświadczenie ... no cóż akurat mój kierunek (ped. spec. a dokładnie oligofreno) nie ma co narzekać na doświadczenie ... praktyki ciągłe 2 razy w roku ... ponadto zajęcia terenowe przez cały rok. Poza tym akurat w przypadku nauczycielstwa teoria jest akurat potrzebna ... bo potem przychodzi student mówią mu pani napisze plan pracy dydaktycznej, plan rozwojowy a nauczyciel robi rybkę, bo nie wie o co chodzi ... a my to akurat na ćwiczeniach robimy ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#48 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do prywatnej stomy to nie słyszałam, być może jest, ale medycyna i stomatologia mają takie same przedmioty do 2 roku, później każdy już się zajmuje swoim. O prywatnej medycynie nigdy nie słyszałam i szczerze mówiąc nie chciałabym usłyszeć, nie wiem jakby to zorganizowali ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Ad 4 spotkałam się z tym że wykładowcy z AP Kraków lekceważą zaocznych studentów, niejednokrotnie gdy przychodzili po wpis po prostu ich wypraszali i kazali godzinami przed drzwiami czekać ... w przypadku gdy dzienni przychodzili pokazywali co było do pokazania i podposik od ręki.
Ale zaznaczam, że to akurat w przypadku placówki, gdzie ja studiuje. Może w innych miastach i na innych uczelniach jest zupełnie inaczej U mnie na uczelini sie z takim czymś nie spotkałam- zresztą z opowiadań znajomych wnioskuje, że oni również nie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie sobie wyszukałam tą szkołę i przepraszam za wprowadzenie w błąd-oni mają tylko inżynierię dentystyczną i higienę stomatologiczną,czyli typowo stomatologia to nie jest. Pewnie,żeby taka placówka działała musiałby na to resort zdrowia wydać pozwolenie.
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o same studia to pomału kończą się takie czasy, że się jest na dziennych i się nie pracuje przy okazji; za coś pić trzeba.
![]() ![]() No chyba, że się jest na medycynie i faktycznie, siedzi się od rana do wieczora na wydziale, a po nocach ryje, ale choć nie brak innych, też ciężkich, kierunków, raczej chyba niewielu leży z nosem w zbiorach ![]() ![]() Dla przeciwwagi, na zaocznych są i tacy, co biorą kasę od - niekoniecznie: bajecznie bogatych, po prostu takich, których na to stać - rodziców i też do roboty się nie ruszą. Także, mozna sobie gdybać do rana. A i tak niedługo wszystkie studia będą płatne i skończy się większość poglądowych przepychanek.
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Alufa - dzienne prywatne są płatne, to tak na marginesie
![]() Malijka - witam koleżanke po fachu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich jestem tu nowa ale potrzebuje porady
Więc zaczne od tego że bedę składac deklaracje na studia na AGH na geodezję i kartografie lub na ińzynierie srodowiska. (ide na studia zaoczne) Pierwsze moje pytanie to który kierunek jest bardziej opłacalny i łatwiejszy ? i kolejne pytania to jak jest a tych studiach które przedmioty są najciezsze. Czy fizyka jest tak ciezka ? czego sie spodziewac na tych studiach. najlepiej jak ktos by mi wszystko ladnie opisal bardzo prosze ;* Prosze wszystkich o pomoc. czasu mam coraz mniej i coraz wiekszy dylemat. boje sie poziomu nauczuania na AGH i potrzebuje wsparcia bardzo prosze o odpowiedz i z gory dziekuje ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.