|
|
#181 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Miłośniczki picia herbat:)
Cytat:
|
|
|
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Zauważyłam, że mi standardowe smaki nie podchodzą, wszystkie są na jedno kopyto i szukam oryginalniejszych smaków Teraz kończę ananasowo- gruszkową z Loyd ( chyba, nie chce mi się iść do kuchni sprawdzić ) i białą - poziomka i mandarynka z Irving Oprócz tego wypijam dziennie około 3 kubków zielonej, sypanej, no i oczywiście earl grey
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam herbaty
czarnej prawie w ogole nie pije, ale inne tak, mate, biala pu erh i zielona najbardziej kocham z platkami roz i wisniowe teraz czekam na przesylke ze smacznej herbaty gdzie sama komponowalam zielona, mate i pue rh ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Irvinga jest cudna mieta z wisnia albo pu erh cytrusowa
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#184 |
|
BAN stały
|
ja dzisiaj wypiłam 3 zielone z cytryną, dwie żurawinowe i jedną malinę.
właśnie oglądałam się na irvinga owoce leśne w żabce ale mam na razie granulowaną owoce leśne z biedronki więc nie brałam
|
|
|
|
#185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
biała, ale dodatków już nie pamiętam, jednym na pewno był owoc goji, pięknie pachniała, mogłam nią niuchać cały dzień co do smaku to taki mało wyraźny był, najlepiej smakowała mi z drugiego parzenia
Edytowane przez tempting Czas edycji: 2013-09-08 o 19:30 |
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie wzielam zielona i mate z platkami rozy i aromatm rozanym, a pu erh z tym samym , ale dodatkowo platki blawatka i nagietka
do konca sierpnia byla przesylka darmowa o sie skusilam i tez jeszcze czekam ![]() a oni wlasnie z Big active aja moja ukochana biala z platkami rozy
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
z tego co pamiętam to oni u mnie ociągali się z przesyłką, aż do nich e-maila dziergnęłam, potem zamiast w papierowej torebce przysłali mi w zwykłej ale nie zbeształam ich za to, bo jako gratis dodali mi o taką herbatę: http://www.zielarnia24.pl/3374,bioac...-20x2-25g.html
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczymy kiedy ja dostane, i jakie smaki mi wyszly
|
|
|
#189 |
|
Konto usunięte
|
To i ja się przywitam
![]() Uwielbiam zwlaszcza wszystkie ziolowate herbaty ![]() Zieloną pije z poczatkowym obrzydzeniem a teraz miloscia od ok 6lat (najlepiej na mnie dziala ) z tym ze od jakiegos roku robie ją z jagodami goji, mniam
|
|
|
|
#190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Zainteresowałyście mnie tym komponowaniem własnej herbaty
To z tej strony: http://www.smacznaherbata.pl ?---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Jej, niesamowite, jaki wybór! Ale powiem Wam szczerze, że nie wiem jak smakują poszczególne herbaty, tzn. przykładowo czym się różni Green Nasil Tea od Green Mao Feng. Które rodzaje herbat byście poleciły z czarnych i zielonych?
|
|
|
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podoba mi się ten wątek!
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też w sumie nie wiem czym się różni czarna X od czarnej Y, ale to jest właśnie okazja do tego, żeby spróbować Chyba tam w opisie jest napisane czym się różnią, ale czasem to i tak mało mówi
|
|
|
#194 |
|
DOMator
|
Wątek w sam raz dla mnie
![]() Uwielbiam herbaty i przekraczam chyba wszelkie limity dotyczące ilości spijanych dziennie kubków Dzisiaj zrobiłam małe zapasy i lekką ręką wydałam na to 100 zł![]() Żeby było zabawniej nie lubię zwykłej czarnej herbaty i piję ją tylko wówczas, kiedy nie mam innego wyboru. Nie przepadam też za herbatami w torebkach, bo moim zdaniem są gorszej jakości, niż herbaty liściaste. Mam w kuchni całą kolekcję herbat pu-erh, do tego sencha i oolong, jakieś rumianki i melisy oraz owocowe w torebkach (pijane przez gości lub przeze mnie kiedy potrzebuję odmiany). Oczywiście przy takiej ilości herbat niezbędna jest też odpowiednio duża kolekcja kubków
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
na noc czeka na mnie wielki kubek zielonej herbaty z owocem pigwy
|
|
#196 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ...Uwielbiam kupowac kubki tylko kurde nie mam gdzie ich juz trzymac
Edytowane przez 201604250949 Czas edycji: 2013-09-09 o 00:39 |
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Na razie z dużym kubkiem kawy
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
a ja już siedzę z czarną herbatą
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ by mnie zabił, gdybym tyle wydała na herbaty Szczególnie, że chciałam sobie też kupić taki mały imbryk jak w restauracjach dają, a na tej stronie są bardzo tanio ![]() Ja poranek zaczynam od zwykłej czarnej z cytryną Ostatnio nie umiem inaczej zacząć dnia
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę z dużym kubkiem zielonej herbaty
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
o 11 jadę do promotorki, trzymajcie kciuki
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
![]() Dziś startuję z pokrzywą. |
|
|
|
#203 |
|
BAN stały
|
a ja o 12 jadę do pracy
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
|
#205 | |
|
Holy Crap!
|
Witam
![]() Cytat:
Nazbierałam ich sporo i w swoim pokoju wydzieliłam w szafce oddzielą półkę bo boję się, że ktoś może mi potłuc ![]() Ja właśnie skończyłam kubek zapożyczonej od babci Minutki cytrynowej
|
|
|
#206 |
|
BAN stały
|
ja też uwielbiam kubki
![]() i szklanki też, TŻ mnie ogranicza bo ja już nie mam gdzie stawiać ale i tak muszę kupić taki duży pół litrowy albo 0,7 bo mi się mój stłukł ![]() zakupiłam babci 0,5 na urodziny w zeszłym roku i do tego różne herbatki i kiśle gorące kubki jej kupiłam bo lubi
|
|
|
|
#207 |
|
Konto usunięte
|
Co do kubków to mi tradycyjna wielkość nie starcza... mam takie półlitrowe z Liptona.
|
|
|
|
#208 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a mi też podobają się imbryczki, ale takie stare, moja teściowa ma z podgrzewaczem stawianym pod żeby woda nie wystygła do tego komplet filiżanek
|
|
|
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#210 |
|
BAN stały
|
mi i tak szkoda, nieważne ile mam i który się stłucze, to moje kubeczki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Też piję kiedy tylko mogę, głównie piję zielone herbaty, ale ubóstwiam też owocowe np. owoce cytrusowe i leśne z liptona. Swego czasu lubiłam też owoce leśne z Irvinga, ale jakoś zniknęły z półek (przynajmniej u mnie)
. Próbowałam też herbatki z suszu owocowego z różą Biofixu i nawet było smaczne

Teraz kończę ananasowo- gruszkową z Loyd ( chyba, nie chce mi się iść do kuchni sprawdzić 

biała, ale dodatków już nie pamiętam, jednym na pewno był owoc goji, pięknie pachniała, mogłam nią niuchać cały dzień 

Dzisiaj zrobiłam małe zapasy i lekką ręką wydałam na to 100 zł