|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#1412 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Witam w 2 dzień L4
![]() Dzisiaj mam na głowie swoją 2,5 letnią córę i 2 od przyjaciółki(3,5 letnią i 5,5 letnią).Niezły mam Sajgon w domu To sobie odpoczywam Sama się zaoferowałam,bo przyjaciółka przyleciała z Norwegii i miała kilka spraw do załatwienia,a wiadomo z dziećmi trudniej,poza tym moja Lila chętnie się z nimi pobawi,więc nie mam co narzekać![]() Cytat:
)Cytat:
![]() nemosek fajny sen Mnie się śniło,ze moja mama urodziła nam z siostrą małą siostrzyczkę
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1414 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz prawo sobie odpoczywać kiedy chcesz i ile chcesz
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja teraz w Belgii siedze, i tu są takie procedury dla wszystkich, jak chcesz się zameldować to przychodzą i sprawdzają czy na pewno tam mieszkasz, i dopiero jak to info dadzą do ratusza to możesz dostać meldunek Swoją drogą to fajna praca, chodzenie po domach i sprawdzanie, kto tam mieszka
|
|
#1417 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niech Majunia siedzi grzecznie w brzusiu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42707587]Zaraz Was doczytam Witam się tylko i informuję, że dzwoniła do mnie przed chwilą pani dr i przełożyła mi wizytę na 16.09 na 17:15. Chciała w ogóle na jeszcze kolejną sobotę (utwierdza mnie to w przekonaniu, że ona nie pamięta swoich pacjentem zbyt dobrze... kazała mi się teraz pokazywac co 2 tygodnie, bo przecież szyjka się skraca.. A tu proponuje wizytę po miesiącu..).Zamierzam po tej ciąży już zmienić lekarza- z kilku względów (m.in. odległość), ale głównie dlatego, że moja pani dr wciąż namawia pacjentki na kolejne dzieci To dla niej extra kasa Pytając o antykoncepcję można walić u niej głową w mur... A więcej dzieci nie planuję,Trochę mi to popsuło plany bo Olka ma dentystę w sobotę też w Lublinie i nie mam jak tego ustawić żeby nie jeździć 2 razy, ale cóż, mąż z nią pojedzie. Gdzieś mignęło mi o praniu i powiem Wam, że się zastanawiam czy nie prać w jakimś zwykłym proszku ubranek dziecięcych- nie wiem czy była jakaś różnica jak prałam Oli w Loveli a potem w jakimś zwykłym "dorosłym" proszku.[/QUOTE] chodzisz do gina na NFZ czy prywatnie? ![]() ale trochę to niepoważne szczególnie w Twoim stanie, żeby wizytę przekładać |
||||||
|
|
|
#1418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42707587]Zaraz Was doczytam
Witam się tylko i informuję, że dzwoniła do mnie przed chwilą pani dr i przełożyła mi wizytę na 16.09 na 17:15. Chciała w ogóle na jeszcze kolejną sobotę (utwierdza mnie to w przekonaniu, że ona nie pamięta swoich pacjentem zbyt dobrze... kazała mi się teraz pokazywac co 2 tygodnie, bo przecież szyjka się skraca.. A tu proponuje wizytę po miesiącu..).Zamierzam po tej ciąży już zmienić lekarza- z kilku względów (m.in. odległość), ale głównie dlatego, że moja pani dr wciąż namawia pacjentki na kolejne dzieci To dla niej extra kasa Pytając o antykoncepcję można walić u niej głową w mur... A więcej dzieci nie planuję,Trochę mi to popsuło plany bo Olka ma dentystę w sobotę też w Lublinie i nie mam jak tego ustawić żeby nie jeździć 2 razy, ale cóż, mąż z nią pojedzie. Gdzieś mignęło mi o praniu i powiem Wam, że się zastanawiam czy nie prać w jakimś zwykłym proszku ubranek dziecięcych- nie wiem czy była jakaś różnica jak prałam Oli w Loveli a potem w jakimś zwykłym "dorosłym" proszku.[/QUOTE] Niepoważna, u mnie szyjka ok a i tak mam wizyty co 2 tygodnie już teraz A antykoncepcja to przecież Twoja sprawa,taaa może Ci będzie dzieci rozplanowywać brrr ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybko wpisz mi imię synka Fifuś
Lili się mega podoba Znaczy się Filip wpisz
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Na szczęście od tego czasu tfu tfu jest ok. |
||
|
|
|
#1422 |
|
Wtajemniczenie
|
Zagubiona po weekendzie- nie da rady nadrobić
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1424 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jak po porodzie zapytałam o antykoncepcję na czas karmienia piersią to powiedziała, że jak karmię to nie zajdę w ciążę... Dobrze, że jej nie uwierzyłam Ale wkurza mnie takie podejście... Co to ja jestem maszyna rozpłodowo-kasiasta? |
||
|
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
hahaha sówki
![]() https://www.facebook.com/media/set/?...7724286&type=3 Podobają mi się kapciuszki ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42708166]Chodzę prywatnie, do tej samej pani dr od ponad 3 lat. Każda wizyta to minimum 150zł... Po niecałych 2 latach od urodzenia Oli zaczęła wspominać, że może by tak 2 dziecko. Ale potem miałam te torbiele na jajnikach, leczyła mnie i tez wspominała, że pół roku leczenia i można pomyśleć o kolejnym dziecku- a my wcale wtedy o tym nie myśleliśmy... Jak po porodzie zapytałam o antykoncepcję na czas karmienia piersią to powiedziała, że jak karmię to nie zajdę w ciążę... Dobrze, że jej nie uwierzyłam Ale wkurza mnie takie podejście... Co to ja jestem maszyna rozpłodowo-kasiasta?[/QUOTE] Za sam taki tekst zaczęłabym ją uważać za niekompetentną osobę!!! |
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Co tam u Ciebie ?
|
|
|
|
#1427 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po zakupach, zjadłam lody i czeka na mnie arbuzik
![]() Cora za wybranie imienia Nemosek no trochę wizyta zjadła kasy, ale lepiej wyleczyć jak mogą być groźne skutki. Ja pamiętam jak byłam mała to tak co dwa miesiące miałam zapalenie ucha i zawsze to wypadało jak mieliśmy jechać do kogoś w odwiedziny, takiej dalszej rodziny. Ale żeby nie było lubiłam ich i chciałam do nich jeździć. Jak moja mama dzwoniła to zawsze od razu wiedzieli że powie że mam zapalenie ucha i nie przyjedziemy Dzidzia super wiadomość Weronisiek chyba faktycznie doktorka nie bardzo kojarzy pacjentki, no ale już zostało bliżej niż dalej więc oby do końca Domi uporałaś się bardzo szybko z tym prasowaniem
|
#1428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teraz nawet grzejąc sobie rosół ogarnęłam jedną szafkę w kuchni. Znajdowały się tam wszystkie rzeczy których w kuchni jest za dużo i po prostu zbywały więc teściowa wepchnęła je do szafki. A ja od kąd się tu wprowadziłam wkurzam się że kubki wiecznie na suszarce leżą bo nie ma ich gdzie upchnąć, tak więc wywaliłam tamte klamoty i zrobiłam szafkę na kubki ![]() Cytat:
Filipek bardzo ładne imię ![]() Cytat:
Na szczęście od dłuższego czasu mam spokój |
|||
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
o kkurcze, ale mi niedobrze.
. Jak nie jedną to drugą stroną Tak, moja mama dostała to mieszkanie, ale nie ma problemu zeby dać upoważnienie mnie albo siostrze. wtedy tak jakby ta osoba przejmuje to mieszkanie, choć w grucie rzeczy nadal jest mojej mamy. Tak moja mama miała już w przyszłym roku wracać na stałe do PL. tzn. teraz w październiku chciała zjechac na poród i dostała 2 tygodnie wolnego i potem miała wracać do pracy a umowa kończyła jej się w styczniu jakoś na początku i wtedy miała rezygnować i wraca do PL. ale jednak nie bedzie wracać.. Jedyne co mnie smuci że teraz już prawie w ogóle sie z nią widziec nie bede. Bo powiedziałą ze bedzie dostawać teraz 2x w roku urlop 2 tygodnie i reszta to takie dni 2-3 ze do PL zjeżdżac sie nie opłaca ![]() no ale y planujemy wyjechać stąd kiedyś i pewnie do niej dołączymy, może na wakacje też tam pojedziemydo niej, no ale jednak mi smutno i przykro i w ogóle zdupcył mi sie humor ;/ Cora śliczne imię!! kyte- ja poodkurzałam Taszanta- może i sobie żarciki w rozmowe wprowadza, no ale kurcze mówie mu jak krowie na granicy że to moja pierwsza ciaża i sie stresuje!! a ten w ogóle olewka na całego weronisiek- no lekarka troche nieodpowiedzialna.. nawet jak nie pamięta pacjentek to ma chyba ich karty i moze wyciągnąć i spojrzeć czy wszystko ok?;/ eh.. Ja też planuje zmienic po porodzie. lubieolowki- nie przejmuj sie koleżanką, co ją to interesuje czy spisz o 12 czy nie? Każdy robi co mu sie podoba, nie umawiałaś sie z nią wcześniej ..
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja idę wyprać sukienkę bo nie wyprałam jeszcze po ostatnim weselu. Muszę ręcznie wyprać, wczoraj zamoczyłam w wanishu bo byłą mała plamka, później w proszku i tak sie w sumie moczy od wczoraj
|
#1433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz jest Brat-EK Fifuś
|
|
|
|
|
#1434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
kochana...w pierwszej ciazy mialam torbiel praktycznie caly czas ok 7 na 6 mm i ona sobie byla i byla ale ciagle obserwowana...pozniej pod koniec ciazy dr moja stwierdzila ze torbiel zniknela wiec spoko luzik...w trakcie porodu wsio ok a po porodzie krwawienie poporodowe,ale to nie ma chyba powiazania jedno z drugim....pozniej staranka o kolejne dziecko a w listopadzie 2012 operacja torbielako gruczolaka o granicznej zlosliwosci....byly podejrzenia ze to moze ta sama co w pierwszej ciazy tylko pod koniec sie skurczyla..no ale teraz wolalabym byc skontrolowana chociaz raz pod tym kontem;....lekarza zmienilam ..tzn jeszcze raz mam isc do starej lekarki 19go wrzesnia a pozniej 3go pazdziernika juz do ordynatora ktory tez na nfz przyjmuje..zobaczymy co on powie ja zakupilam dzidzius proszek i piore ostro ,wieczorem poprasuje i z glowy
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42708166]Chodzę prywatnie, do tej samej pani dr od ponad 3 lat. Każda wizyta to minimum 150zł...
Po niecałych 2 latach od urodzenia Oli zaczęła wspominać, że może by tak 2 dziecko. Ale potem miałam te torbiele na jajnikach, leczyła mnie i tez wspominała, że pół roku leczenia i można pomyśleć o kolejnym dziecku- a my wcale wtedy o tym nie myśleliśmy... Jak po porodzie zapytałam o antykoncepcję na czas karmienia piersią to powiedziała, że jak karmię to nie zajdę w ciążę... Dobrze, że jej nie uwierzyłam Ale wkurza mnie takie podejście... Co to ja jestem maszyna rozpłodowo-kasiasta?[/QUOTE] 150 zł to b.dużo rzeczywiście. Teoretycznie nie zajdziesz ale natura to natura. Nam połozna mówiła że jeśli jest min 6 karmień na dobę mamy gwarancję niepłodności, ale ja tam wolę nie testować ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Może nawet dołączycie szybciej niż się Wam wydaje |
||
|
|
|
#1436 |
|
Wtajemniczenie
|
maomami,nemosek,domi,ryba dzięki
Cieszę się,ze w końcu ma imię ten mój synek,bo już bardzo mi z tym źle było.W nbezsenne noce myślałąm intensywnie i jakoś ten Filip wpadł i został.A jak Lili powiedziałam,ze bratek ma na imię Fifuś to się mega uśmiechnęła i powiedziałą,że fajnie I teraz chodzi i mi brzuch odsłania,żeby Fifusia pocałować,ogląda ubranka Fifusiowe i ogólnie jest Fifusiowy szał!
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jaką mam ochotę prać te wszystkie maluteńkie rzeczy
![]() Tatuśko ma mi kupić proszek i jutro biorę się za pranie ![]() W ogóle jutro szykuje mi się mała imprezka w domu, ma wpaść kilka moich koleżanek i koledzy TŻta, muszę się zastanowić co by tu do jedzenia zrobić
|
|
|
|
#1438 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czyzby glodnemu chleb na mysli ![]() lubieolowki nie denerwuj sie,co to kogo obchodzi ile spisz,co robisz...jesli organizm potrzebuje snu to chociaz mialabys przespac caly dzien to olej takie teksty :/ Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1439 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
miałaś kaprys żeby się położyć to się położyłaś a jej nic do tego![]() Cytat:
Cytat:
no w końcu ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42708166] Jak po porodzie zapytałam o antykoncepcję na czas karmienia piersią to powiedziała, że jak karmię to nie zajdę w ciążę... Dobrze, że jej nie uwierzyłam ![]() Cytat:
szkoda ![]() Rybka Ty to jakiegoś pecha masz jak nie urok to sraczka ![]() słuchajcie, widziałam się w sobotę z bratową TŻ i miała ostatnio wizytę i pytam jej się czy miała robione USG, odpowiada że tak, zapytałam czy wie ile mała ważny stweirdziła że nie bo nie pamięta, zapytałam się o coś jeszcze tego też nie wiedziała ![]() swoją drogą jest w 30 tygodniu i już ma mieć wizyty co 2 tygodnie i będzie buliła kaskę na lekarza a na rzeczy dla dziecka będzie żałowaćaaaaa i jeszcze, wczoraj się umówiłam z koleżanką fotografką na sesję brzuszkową z TŻ i po porodzie będę chciała żeby nam fotki cyknęła ![]() i wymyśliłam ze rodzicom na Gwiazdkę damy w prezencie album ze zdjeciami z naszego ślubu z sesji brzuszkowej i noworodkowej taką pamiątkę im zrobimy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-09 o 12:42 |
|||||
|
|
|
#1440 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam arbuza, tak ładnie wyglądał a jakiś taki niedobry
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Jutro USG a ja się już nie mogę doczekać A od kiedy tą herbatę z liści malin można zacząć pić żeby nie było za wcześnie??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

) i nawet zadzwoniła po naszą wspólną koleżankę, która była u niej już o 7:30 żeby się zajęła córką! Na to jej powiedziałam, że jest dziwna, że pracuje mimo iż teraz już nie powinna (dodam w ogóle, że pracuje na uczelni, czyli raczej w stresie ;p), nasza wspólna koleżanka nie jest w ciąży i raczej nie męczy się teraz tak szybko jak ja, a poza tym jak się źle czułam to się położyłam no! Oczywiście wysłuchałam jaka to jestem leniwa i że w ogóle co to jest, że o godzinie 12 śpię... No ja nie mogę.
Zdenerwowała mnie;p

Sama się zaoferowałam,bo przyjaciółka przyleciała z Norwegii i miała kilka spraw do załatwienia,a wiadomo z dziećmi trudniej,poza tym moja Lila chętnie się z nimi pobawi,więc nie mam co narzekać
. Moja Mama dostała telefon, że jutro zaczyna przygodę z leczeniem wzw. Od skompletowania dokumentow nie minęły 2 tygodnie a tu już zaczynają leczenie 
Zaraz zadzwonię do taty i mu powiem żeby mi kupił wszystkie dzidziusiowe proszki jakie znajdzie w sklepie 

Musiałam zrezygnować z basenu. Też coś dziwnego ze skórą mi się zrobiło w tym uchu ale dostawałam krople te co zwykle. Narazie mam spokój, ale nie wiem na jak długo.
. Jak nie jedną to drugą stroną