Plotkowy dla dietetyczek :) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-03, 14:23   #1921
gujana
Wtajemniczenie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
hehe, no tak tez myslałam, samobójcy w szkole uczą ale moga sie przy okazji wyrzyc czasem nie wiem przez jakie z

a bo ty W Deutschandach mieszkasz?
Jeżdze tam co roku na wakacje Ostatnio na Boże Narodzenie tez byłam
tak, obecnie d De, ale tylko chwilowo, jestem na stypendium

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
gujano - trudne są stosunku międzynarodowe? Jak to przyszłosciowo wygląda?

Niby jestem przekonana, ale biologica dała mi jasno do zrozumienia ze uczyć mam się sama Jestem słaba psychicznie i boję się, ze nie dam sobie rady
stosunki miedzynarodowe - przyszlosciowo to nie wiem, zalezy w jakim sensie pytasz. to jest malo skonkretyzowany kierunek i w polsce niezbyt znany, bo dosc mlody. na swiecie juz bardzo rozwiniety, zwlaszcza w USA.
zalezy co dokladnie chcialabys po tym robic, bo mowie, jest to dosc szeroka dziedzina i mozna w wiele kierunkow isc pozniej zawodowo.
Niestety ciezko mi cokolwiek wiecej powiedziec, wypowiem sie jak po studiach bede szukac konkretnej pracy ale jak to w Polsce po kazdym kierunku, pewnie tak latwo nie bedzie..

sluchaj, jak marzy Ci sie ta dietetyka, ale tak na serio, to porozmawiaj z rodzicami, i od poczatku nastepnego roku zapisuj sie na dodatkowe lekcje z biologii i chemii prywatnie, albo na kurs jakis przygotowujacy. Mozliwosci jest na pewno sporo. Najwazniejsze jest tylko sie zdecydowac. Caly rok to bardzo duzo, dziewczyny nie wierzcie nauczycielom, jak Was strasza ze cale liceum trzeba sie uczyc do matury... moja kuzynke tak nastraszyli i sie niestety za bardzo przejela i chodzila na dodatkowe lekcje juz w drugiej klasie, a naoprawde zadnych problemow nie miala, jest najlepsza uczennica w swojej szkole.... Bez paniki. Matura tylko brzmi powaznie, a tak naprawde pozniej bedziecie 2 razy do roku zdawac mature, na ktorej nikt sie Wami przejmowal nie bedzie. Bo na maturze jest jeszcze calkiem milutko, a pozniej to juz roznie z atmosfera na examinach

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 15:15   #1922
Apiska
Zakorzenienie

pozdrawiam Was z weekendu majowego
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 16:20   #1923
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
gujano - trudne są stosunku międzynarodowe? Jak to przyszłosciowo wygląda?

Niby jestem przekonana, ale biologica dała mi jasno do zrozumienia ze uczyć mam się sama Jestem słaba psychicznie i boję się, ze nie dam sobie rady
Jeśli jesteś pewna tego kierunku to walcz Nie zastanawiaj się i nie dołuj, ze nie dam rady, że może jednak się nie męczyć, bo jak się nie uda, to po co się wogóle wysilać itp. Ja jestem przekonana, że jeśli komuś naprawdę na czymś zależy i będzie cieżko pracował to sukces jest w zasięgu ręki. Bo tak naprawdę nie ma rzeczy niemożliwych Wystarczy bardzo mocno chcieć + trochę pracy i troszkę szczęście A optymistyczne myślenie to już wogole klucz do wszystkiego Ja studiuje kierunek, który mi nigdy nie odpowiadał Męczę się już trzeci rok i jak chcesz podobnie to nie zdawaj biologi Matura dopiero za rok, więc naprawdę masz kupę czasu Odpowiedni plan działania, systematyczność i na pewno Ci się uda.
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 16:24   #1924
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
pozdrawiam Was z weekendu majowego
I nawzajem

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
ten kwiatek lapie komary?
Rosiczka - taka owadołapka z niej Od dawna marzy mi się taka roślinka

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
chciałam isc na prawo, to było zawsze moje marzeniem z dzieciństwa, być pania prawnik itp itd. Ale teraz moja siostra studiuje prawo na UJ( i politologie na AP w kraku), i widze jak ona bardzo sie męczy z tym prawem(ale zrezygnowac nie chce bo jej szkoda..), jak tak patrze w te jej ksiązki prawnicze to mi tak sie dziwnie robi.
myslałam tez powaznie nad szkołą teatralną w krakowie, nie jestem tylko pewna czy mam odpowiednie predyspozycje..

alem sie rozpisała;p
Hihi moja siostra studiuje na UJ prawo

Szkoła teatralna - można spróbować, ale jeśli chodzi o artystyczne to ciężko się dostać, więc koniecznie miej coś w zapasie, tak na wszelki wypadek
Stary 2007-05-03, 16:26   #1925
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Jeśli jesteś pewna tego kierunku to walcz Nie zastanawiaj się i nie dołuj, ze nie dam rady, że może jednak się nie męczyć, bo jak się nie uda, to po co się wogóle wysilać itp. Ja jestem przekonana, że jeśli komuś naprawdę na czymś zależy i będzie cieżko pracował to sukces jest w zasięgu ręki. Bo tak naprawdę nie ma rzeczy niemożliwych Wystarczy bardzo mocno chcieć + trochę pracy i troszkę szczęście A optymistyczne myślenie to już wogole klucz do wszystkiego Ja studiuje kierunek, który mi nigdy nie odpowiadał Męczę się już trzeci rok i jak chcesz podobnie to nie zdawaj biologi Matura dopiero za rok, więc naprawdę masz kupę czasu Odpowiedni plan działania, systematyczność i na pewno Ci się uda.
dokładnie, a najwazniejsze jest to, zeby wiedziec czego sie chce. jak sie wie, to reszta nie jest taka trudna. najgorzej sie obudzic tak jak ja, w ostatniej chwili... wtedy to dopiero bylo ryzyko, moi rodzice za mna nie nadazali, caly rok uczylam sie matematyki a nagle po examinie maturalnym powiedzialam, ze na examinach na studia jednak nie bede zdawac matmy tylko hisotorie i wos

Stary 2007-05-03, 16:31   #1926
Milka19
Zakorzenienie

Talking Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
caly rok uczylam sie matematyki a nagle po examinie maturalnym powiedzialam, ze na examinach na studia jednak nie bede zdawac matmy tylko hisotorie i wos
To ze mną było odwrotnie W planach była historia... a zdawałam matematykę
Stary 2007-05-03, 16:52   #1927
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
To ze mną było odwrotnie W planach była historia... a zdawałam matematykę

Stary 2007-05-03, 17:07   #1928
Sathi
Zakorzenienie

cześć kochane
Pozdrowienia z majowki
jeśli o studia chodzi to ja, jako ż już po nich jestem, powiem Wam, że zawsze warto uczyć się tego, co nas inteesje.Nauka jest wtedy przyjemniejsza, uczymy się dla siebie.Ja zdawałam historię, a potem wybrałam administrację i miło wspominam swoje studia !
To były czasy!!
heeeeheh................n igdy nie sądziłam że to powiem

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 18:52   #1929
Vegetka
Zakorzenienie

nefre moja siostra studiuje dietetyke w Bytomiu ) biologi sie sama uczyla a na chemie chodziła na na korepetycje. Chciala isc na facmacje ale miala za malo punktow i wybrala dietetyke i jest zadowolona z wyboru
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 19:03   #1930
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
nefre moja siostra studiuje dietetyke w Bytomiu ) biologi sie sama uczyla a na chemie chodziła na na korepetycje. Chciala isc na facmacje ale miala za malo punktow i wybrala dietetyke i jest zadowolona z wyboru

Ech... Mi tam się marzy psychologia lub dietetyka, sama nie wiem dlaczego.
Ale i na jedno i na drugie - musiałabym zdawać na maturze coś ze ścisłych. A mi (nie licząc maty) wchodzą tylko humanistyczne do głowy :/ Biologia i chemia - ni hu hu...
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 21:29   #1931
Vegetka
Zakorzenienie

uff dobrze ze ja nie musze zdawac zadnej matmy, chemi itp
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 22:04   #1932
Atram
xxyy

wrocilam bylo super, nauczylam sie plywac
Stary 2007-05-03, 22:23   #1933
Atram
xxyy

aha, mam takie male pytanie co do tych koronkowych butkow z deichmana..widzialyscie moze w sklepie brazowe? bo ja dzis bylam i byly tylko czarne
Stary 2007-05-03, 22:30   #1934
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
aha, mam takie male pytanie co do tych koronkowych butkow z deichmana..widzialyscie moze w sklepie brazowe? bo ja dzis bylam i byly tylko czarne
A ja ciągle zapominam sprawdzić w deichmann'ie jak one wyglądają
Stary 2007-05-03, 22:38   #1935
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
No to swietnie Czyli spędziłaś dosyć aktywnie te kilka dni

Cytat:
No ja tak średnio 4 razy w tygodniu bywałam Są tylko czarne i białe. Przynajmniej ja tylko takie widziałam
Stary 2007-05-03, 22:42   #1936
LoLcIa123
Zakorzenienie

Milkuś jeżeli chodzi o tego kwiatka,to jego sadzonki są bardzo tanie,moja mama mówiła,że u niej kosztują ok 4zł chociaż nie wiem,czy Ona na pewno załapała o jakiego mi chodzi.
Cytat:
Też chce ale mam strasznego 'pietra' i nic,a nic mnie nie zmusi wejść do wody,po prostu jakbym miała jakąś odraze do tego miejsca,na sam zapach 'basenu' się dusze.

Cytat:
Ja widziałam różowo-czarne i granatowo-białe z biało granatową kokardką i oczywiście pospolite białe i czarne,ale brązowych niestety.

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 22:49   #1937
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Milkuś jeżeli chodzi o tego kwiatka,to jego sadzonki są bardzo tanie,moja mama mówiła,że u niej kosztują ok 4zł chociaż nie wiem,czy Ona na pewno załapała o jakiego mi chodzi.
Naprawdę takie tanie To muszę się koło jakiejś kwiaciarni zakręcić Ths za info

Cytat:
Też chce ale mam strasznego 'pietra' i nic,a nic mnie nie zmusi wejść do wody,po prostu jakbym miała jakąś odraze do tego miejsca,na sam zapach 'basenu' się dusze.
Ja też nie znoszę zapachu chloru i bardzo wysuszonej skóry i włosów po basenie Ale pływanie jest poprostu superm, więc jakoś znoszę te "niedogodności"

Cytat:
Ja widziałam różowo-czarne i granatowo-białe z biało granatową kokardką i oczywiście pospolite białe i czarne,ale brązowych niestety.
Serio, aż tak dużo kolorków jest. Ja kupiłam czarne, bo miałam jeszcze do wyboru białe. Jak bym wiedziała, że bedzie ich więcej to bym poczekała No chyba, ze sobie jeszcze jedne kupie
Stary 2007-05-03, 22:57   #1938
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem pewna na 100% tak jak mówiłam,ale raczej tak

Cytat:
Ja też nie znoszę zapachu chloru i bardzo wysuszonej skóry i włosów po basenie Ale pływanie jest poprostu superm, więc jakoś znoszę te "niedogodności"
Wiem,wiem że jest super,bo patrząc na pływających zazdroszcze im ogromnie,ale sama mam ogromny lęk

Cytat:
Serio, aż tak dużo kolorków jest. Ja kupiłam czarne, bo miałam jeszcze do wyboru białe. Jak bym wiedziała, że bedzie ich więcej to bym poczekała No chyba, ze sobie jeszcze jedne kupie
No przynajmniej ja widziałam tyle,chyba że mi się to śniło tak BTW jeżeli chodzi o sny,to ostatnio miewam okropne.Wczoraj mi się śniło,że mi leci krew z nosa,a później że wymiotuje krwią nie wiem co to oznacza.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-03, 23:03   #1939
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
No przynajmniej ja widziałam tyle,chyba że mi się to śniło tak BTW jeżeli chodzi o sny,to ostatnio miewam okropne.Wczoraj mi się śniło,że mi leci krew z nosa,a później że wymiotuje krwią nie wiem co to oznacza.
Chociaż pamiętasz swoje sny Niby każdemu coś się śni, ale ja już nie pamiętam kiedy ostatnio pamiętałam co mi się śniło

Ale chyba lepiej nie pamiętać, bo to raczej był jakiś koszmar Może ostatnio coś Cię dręczy i odzwierciedliło się to w Twoim snie
Stary 2007-05-03, 23:13   #1940
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż pamiętasz swoje sny Niby każdemu coś się śni, ale ja już nie pamiętam kiedy ostatnio pamiętałam co mi się śniło

Ale chyba lepiej nie pamiętać, bo to raczej był jakiś koszmar Może ostatnio coś Cię dręczy i odzwierciedliło się to w Twoim snie
Trudno zapomnieć o takich snach,były straszne.W sumie podczas choroby leciała mi krew z nosa i miałam takie same 'odczucia' w śnie,a wymioty przypominały mi pewną %impreze.Niby sennik mówi,że wymiotywać krwią(pluć) to dobry znak,ale znowu krew z nosa,to jakaś choroba,lub śmierć.Mogłam tam nie zaglądać

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-03, 23:21   #1941
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
że wymiotywać krwią(pluć) to dobry znak,ale znowu krew z nosa,to jakaś choroba,lub śmierć.Mogłam tam nie zaglądać
To ten sennik jakiś trefny jest No bo jak jednoczesnie może się wydarzyć coś dobrego (ten dobry znak) i nagle jakaś choroba czy śmierć

Zajrzałaś do internetowego sennika Bo do tego samego przed chwilką looknęłam
Stary 2007-05-03, 23:22   #1942
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
To ten sennik jakiś trefny jest No bo jak jednoczesnie może się wydarzyć coś dobrego (ten dobry znak) i nagle jakaś choroba czy śmierć

Zajrzałaś do internetowego sennika Bo do tego samego przed chwilką looknęłam
Tak do internetowego,a Ty cóż tam wyczytałaś? może coś bardziej pozytywnego.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-03, 23:24   #1943
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Tak do internetowego,a Ty cóż tam wyczytałaś? może coś bardziej pozytywnego.
Zajrzałyśmy do tego samego

Dobranoc
Stary 2007-05-03, 23:27   #1944
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Zajrzałyśmy do tego samego

Dobranoc
Eh być tu mądrym i pisz wiersze.
Dobranoc

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-04, 05:46   #1945
Milka19
Zakorzenienie

Wink Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Wstawać śpiochy U mnie pobudka o 5, zrobiłam sobie omlecik na śniadanko i się za pisanie referatu zabieram
Stary 2007-05-04, 07:18   #1946
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie doszukiwałam się symboliki w snach, może dlatego że moje sny są zawsze tak zagmatwane że... ^^
Swoją droga ktoś mi kiedyś mówił że człowiek w ciągu nocy śni około 5 razy.

A żeby nie mieć snów - trzeba 'wyłączyć' myślenie zasypiając

Cytat:
A ja nie mam ręki do kwiatów. Kupiłam zimą orchidee, po miesiącu zgubiła kwiaty. Oddałam ją do pokoju mamie, bo nie chciałam mieć samego patyka z liścmi w pokoju ^^ (chociaż niedługo pojawią się znów kwiaty bo już te takie 'pędy' puściła) A u niej nie będzie rzucał się w oczy bo ma CAŁY pokój w roślinach, wszystkie zielone, a w kuchni zaczyna być kaktusiarnia (to dla naszego kota :P ) cały parapet zawaliła nimi ^^

Wczoraj się bardzo poirytowałam zwiedzając OBI i patrząc na te wszystkie kwiaty i jak ludzie kupowali te orchidee...

Aż znalazłam sztuczną doniczkową jest przecudna. Nie mogłam wyjśc bez niej
Kobieta przy kasie była pewna że to prawdziwa, tak samo 3 osoby które mnie zaczepily na ulicy.
Bo fakt faktem w ogóle nie wygląda na sztuczną a ja... mam spokój z pielęgnowaniem, stoi teraz na parapecie i nie mogę się na nią napatrzeć ^^

Ale te sadzonki mnie zainteresowały :P
Tylko znając mnie nic z nich nie wyrośnie u mnie

Cytat:

No dobra jednak poproszę - mogłaby któraś szczęśliwa posiadaczka tych bucików wrzucić ich zdjęcie ? Tak ładnie proszę
Stary 2007-05-04, 07:54   #1947
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
A żeby nie mieć snów - trzeba 'wyłączyć' myślenie zasypiając
Eh to wygląda na to, ze ja to mam wyłączone Choć sama nie wiem, bo ostatnio tyle spraw na głowie, że nie moge spać, tylko myślę jak sobie znimi poradzić

Cytat:
A ja nie mam ręki do kwiatów. Kupiłam zimą orchidee, po miesiącu zgubiła kwiaty. Oddałam ją do pokoju mamie, bo nie chciałam mieć samego patyka z liścmi w pokoju ^^ (chociaż niedługo pojawią się znów kwiaty bo już te takie 'pędy' puściła) A u niej nie będzie rzucał się w oczy bo ma CAŁY pokój w roślinach, wszystkie zielone, a w kuchni zaczyna być kaktusiarnia (to dla naszego kota :P ) cały parapet zawaliła nimi ^^

Wczoraj się bardzo poirytowałam zwiedzając OBI i patrząc na te wszystkie kwiaty i jak ludzie kupowali te orchidee...

Aż znalazłam sztuczną doniczkową jest przecudna. Nie mogłam wyjśc bez niej
Kobieta przy kasie była pewna że to prawdziwa, tak samo 3 osoby które mnie zaczepily na ulicy.
Bo fakt faktem w ogóle nie wygląda na sztuczną a ja... mam spokój z pielęgnowaniem, stoi teraz na parapecie i nie mogę się na nią napatrzeć ^^

Ale te sadzonki mnie zainteresowały :P
Tylko znając mnie nic z nich nie wyrośnie u mnie
Wiesz takie tanie te sadzonki, że nawet jak kupisz i nie wyrośnie to dużo nie stracisz A ile możesz zyskać dzięki takiej roślince

Ja kocham kwiatki Zawsze ich pełno w rodzinnym domu w pokoju miałam Na balkon nie dało się wyjść i mama zawsze narzekała po co mi tego tyle

Cytat:
No dobra jednak poproszę - mogłaby któraś szczęśliwa posiadaczka tych bucików wrzucić ich zdjęcie ? Tak ładnie proszę
Prosić to zawsze można

Moje butki, mam nadzieje, że o te w tym wątku chodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg butki.jpg (61,9 KB, 13 załadowań)
Stary 2007-05-04, 07:58   #1948
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz takie tanie te sadzonki, że nawet jak kupisz i nie wyrośnie to dużo nie stracisz A ile możesz zyskać dzięki takiej roślince

W sumie racja.
Dzisiaj znów jadę do OBI (niedługo zaczne bywać w tesco / obi codziennie ) bochcę poszukać jakichś ciekawych sadzonek a mój głowny cel to jednak Deichmann...

Cytat:
Moje butki, mam nadzieje, że o te w tym wątku chodzi
Aaaaa więc to te Moja znajoma ma takie, pamiętam jak moja druga koleżanka je skomentowała: takie kapcie ^^ Ale mi się strasznie podobają!

No dobra dziewczyny, to ile mówiłyście że kosztują ? ^^
Stary 2007-05-04, 07:59   #1949
Ather
Zakorzenienie

I dziękuję za to zdjęcie
Stary 2007-05-04, 08:06   #1950
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie racja.
Dzisiaj znów jadę do OBI (niedługo zaczne bywać w tesco / obi codziennie ) bochcę poszukać jakichś ciekawych sadzonek a mój głowny cel to jednak Deichmann...
Jesteś z Krakowa Tak skojarzyłam, że tam na Wielickiej jest i tesco i obi I deichmann w którym nie byłam, jak szukałam takich jednych butków. Jedyny deichamnn którego nie odwiedziłam wtedy

Cytat:
Aaaaa więc to te Moja znajoma ma takie, pamiętam jak moja druga koleżanka je skomentowała: takie kapcie ^^ Ale mi się strasznie podobają!

No dobra dziewczyny, to ile mówiłyście że kosztują ? ^^
39 zł a za to naprawdę super wygodne i mają wentylatorki

Cytat:
I dziękuję za to zdjęcie
Polecam się na przyszłość
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości