Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 10:48   #4741
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
są normalnie u nas, często metoklopramid przepisywany jest w ostrych nudnościach ciążowych
no patrz! jak w ciazy przepisuja, to matce karmiacej tez nie powinni odmowic. co za pinda z tamtej lekarki!
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Mój chorusek zasnął, a ja mam chwilkę więc może troszkę ponadrabiam...
hehe, nadrabiaj i pisz, chociaz role kreatywnego korzystania ze slownika przejela ostatnio karolina wesprzyj ja!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:14   #4742
Elusiek85
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Witam tu Elusiek, pod zmienionym nickiem Pamiętajcie nigdy nie zostawiajcie odpalonego forum u młodszego rodzeństwa, siostra zaczęła spamować na forum aż mi konto zablokowali Ciekawe co mój Adi zacznie robić za 2 lata, jakiego psikusa zrobi- skoro 10 latka potrafi doprowadzić do zablokowania konta
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:29   #4743
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Witam tu Elusiek, pod zmienionym nickiem Pamiętajcie nigdy nie zostawiajcie odpalonego forum u młodszego rodzeństwa, siostra zaczęła spamować na forum aż mi konto zablokowali Ciekawe co mój Adi zacznie robić za 2 lata, jakiego psikusa zrobi- skoro 10 latka potrafi doprowadzić do zablokowania konta
ma twoja siostra talent

nie wiem czy to pogoda, ale I. się zrobił wyjątkowo marudny i tylko na rękach się uspakaja. nawet nie dał mi się porządnie zregenerować podczas drzemki, a sam teraz śpi jak aniołek w chuście
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:38   #4744
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ogladam czapy na allegro i zobacznie na co natrafilam:banghead:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3532678797
Jak mozna takie cos dziecku zalozyc? Heeehee
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

o matko szczałam ze śmiechu \

Wczoraj w kościele jak byłam to było 15 chrzcin na jednej mszy już mogli to jakoś podzielić...

A i pytanko czy ta promocja w biedrze na słoiczki to się opłaca?

A i za co Elusiek dostała stałego bana??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:40   #4745
cloche
Zakorzenienie

hump, moj spi mi znow na rekach, a mi sie chce na dwojke sprobuje go zaraz odlozyc...

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

marchewka, az 15??? powariowali? pewnie niezly chor byl...
u nas 2 chrzciny, bez mszy a Florek i tak za chor robil
Stary 2013-09-09, 11:41   #4746
karolina2121
siedzę i myślę

Mam mały dołek ... czuję się uwięziona w domu bo nie udało mi się zdać tego głupiego prawka muszę pogadać z mężem, bo chce już mieć to za sobą... ciągle wisi to nade mną - taka nierozwiązana sprawa jak zamieszkamy na wsi to chyba zdziczeję... tylko szwagierka obok nas a dookoła pola i lasy
ech jak zdam to prawko to chyba oszaleje z radości... już ponad 2 lata zdaje
Stary 2013-09-09, 11:48   #4747
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Szprotka u nas podobnie. W nocy co3h a w dzien mu podaje co2od dwoxh dni i je, co mnie zaskakuje bo wczesniej czasami co 3byl bunt. Tez nie wiem co jest ale mam nadzieje ze jesli mu brakuje to za chwile moje cycki sie naprawia.

Dziewczyny bardzo was prosze, wrecz blagam od 19:20 przez jakies 20-30min trzy.ajcie mocno kciuki. Mamy do zrobienia ten drugi kanalik i mam nadzieje ze tym razem pojdzie szybko i sprawnie i w 5min.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Wczoraj w kościele jak byłam to było 15 chrzcin na jednej mszy już mogli to jakoś podzielić...

A juz doczytałam..

Wojtek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 11:49   #4748
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:

za odpalone forum przy 10latce która lubi coś spsocić

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:15   #4749
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
to ja beztalencie kulinarne poproszę o przepis na klopsiki i inne pyszności

a tak poza tym, MAM NADZIEJE, ZE WSZYSTKIE DZISIEJSZE CHRZCINY (SPORO ICH BYLO, PRAWDA?) UDALY SIE W 100% u nas wrzesień znow nie wypalil...chrzny sa 15go, wiec odpuściliśmy, bo to dzień przed Gliwicami i jakos mi to nie pasowalo
Sama bym przytachała taką skrzynkę do domu Szperaczko Ty!
Nela widać, że czuje się świetnie w wodzie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Przemcio kończy dziś 5 miesięcy
czas na małe podsumowanie:

a mama nadal bez @
Wydaje mi się, że bardzo dużo umie!!! Brawooo

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Bosko

Genialne

Oby z brzusiem Florka było już dobrze

Badanie ogólne kału wykaże gdyby coś było nie tak? Bo też się zastanawiam czy mojej nie zrobić bo coś mi się jej kupki nie podobają

Przemek baaaaaaaaardzo dużo umie! No ale co się dziwić - w końcu najstarszy na wątku

Mówisz o słoiczkach, kaszkach czy o mm też?
W ogólbym badaniu kału wychodzą bakterie a jeśli zlecają posiew to na grzyby albo no własnie nie pamiętam na co.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
o 4 znowu 1 kropla z tego samego cyca . teraz Próbowałam go dostawic to tylko zblizylam go do cyca to zaczął się wkurxac .. nawet chwili nie possal

a o 13 mamy pierwsze spotkanie z fizjoterapeuta
Trzymam kciuki! Daj znać!

Cytat:
Szprotka u nas podobnie. W nocy co3h a w dzien mu podaje co2od dwoxh dni i je, co mnie zaskakuje bo wczesniej czasami co 3byl bunt. Tez nie wiem co jest ale mam nadzieje ze jesli mu brakuje to za chwile moje cycki sie naprawia.

Dziewczyny bardzo was prosze, wrecz blagam od 19:20 przez jakies 20-30min trzy.ajcie mocno kciuki. Mamy do zrobienia ten drugi kanalik i mam nadzieje ze tym razem pojdzie szybko i sprawnie i w 5min.

Trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
To co ona naodwalała?

A moja Piękna spała dziś od 19:30 do 5:45 bez ani jednej pobudki, aleeeee ze względu na eksterminację mrówek spaliśmy w zupełnie innym pokoju i młoda spała z Nami w łóżku. Zjadła, pobawiła się 30 minut i poszła dalej spać! Później po spacerku z tatuśkiem znow spała 2,5 godzinki na dworzu

A puchatkowa w biedronie mleko początkowe też w promocji!

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:

Wydaje mi się, że się opłaca. Ale bardzo mały wybór. Coś tam kupiliśmy.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
hump, moj spi mi znow na rekach, a mi sie chce na dwojke sprobuje go zaraz odlozyc...

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

marchewka, az 15??? powariowali? pewnie niezly chor byl...
u nas 2 chrzciny, bez mszy a Florek i tak za chor robil
Dzwoniłąś o te wyniki badań kupiory?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:16   #4750
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ma twoja siostra talent

nie wiem czy to pogoda, ale I. się zrobił wyjątkowo marudny i tylko na rękach się uspakaja. nawet nie dał mi się porządnie zregenerować podczas drzemki, a sam teraz śpi jak aniołek w chuście
Pogoda. Z tez menda :p

Cytat:

Tez chce wiedziec czy sie oplaca bo chce nakupic tego troche

Cytat:
Mam mały dołek ... czuję się uwięziona w domu bo nie udało mi się zdać tego głupiego prawka muszę pogadać z mężem, bo chce już mieć to za sobą... ciągle wisi to nade mną - taka nierozwiązana sprawa jak zamieszkamy na wsi to chyba zdziczeję... tylko szwagierka obok nas a dookoła pola i lasy
Tez sie biore za prawko bo przynajmniej moglabym podjechac gdzies indziej na spacer a tak ciagle te same drozki, ludzie, twarze...

Jade dowiezc dokumenty do sadu.
Do tego zus mi dzis zrobul przykra niespodzianke i na dniach tez bd musiala jechac eh..

Zostawilam Z z moimi rodzicami na godzinke/dwie a strasznie schizuje.. Eh.. Ciezko mi bez niej..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:30   #4751
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
W ogólbym badaniu kału wychodzą bakterie a jeśli zlecają posiew to na grzyby albo no własnie nie pamiętam na co.

A puchatkowa w biedronie mleko początkowe też w promocji!
Pięknie Ci Macia pospała!

A ten posiew zlecą dopiero jak coś w ogólnym wyjdzie nie tak? Mogę sobie od razu oba zażyczyć czy najpierw i tak wezmą i zrobią ogólne a dopiero potem ten posiew jakby co?

I że się tak jeszcze głupio zapytam Jak zbierać materiał do badania? Z pampersa normalnie tą szpatułką?

I dzięki za info o mleku Akurat dziś u nas pada to nie pójdziemy ale może do jutra coś jeszcze będzie?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 12:32   #4752
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniłąś o te wyniki badań kupiory?
dzwonilam, beda po 15tej... a ja juz stresuje. no ale co by nie wyszlo - wiem, ze do kliniki pojedziemy troche wczesniej niz bylo planowane. jak nie z powodu bakcyla, to na szybsza operacje przez to jego chudniecie...
Stary 2013-09-09, 12:46   #4753
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M

hejka
Karolcia już ma obiadek 3 składnikowy (marchewka, ziemniak, brokuł) i pięknie wcina
tak na marginesie to mi zaprząta głowę jedna rzecz. Niby dziecko ma zjadać zupki tyle co mleka, tylko że nigdzie nie jest napisane jaka ta zupa ma być gęsta przecież wiadomo że jak dam więcej wody to będzie jej więcej. Mama mi mówiła że dawniej robiło się tak, że dziecko jadło tyle co mleka jeśli zupa miała taką konsystencję że przechodzi przez smoczek w butelce.

axella ja się nie spotkałam ze słoiczkiem co może być otwarty 72 godz.
A skoki masz tu:
http://2.bp.blogspot.com/-o0_7y5nyMH..._rozwojowe.jpg
i tu http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...a.html?start=1

Mamusia z tatusiem pojechali szkoda, tak fajnie było
Stary 2013-09-09, 12:50   #4754
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Wojtek
Stary 2013-09-09, 13:01   #4755
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

diabli dla Nelci za to że była grzeczna w urzędzie

prodiament zdjęcia z poprzednich miesiący:
3 dni: http://obrazki.elektroda.pl/7505271700_1378727552.jpg
1 miesiąc: http://obrazki.elektroda.pl/6461912300_1378727658.jpg
2 miesiące: http://obrazki.elektroda.pl/6054118200_1378727709.jpg
3 miesiące: http://obrazki.elektroda.pl/5961212200_1378727797.jpg
no i to teraz 4 m-ce: http://obrazki.elektroda.pl/7428937300_1378727837.jpg

a co do dyni to nie mam pojęcia bo nigdy nie mroziłam, ba! nigdy nie jadłam

dziewczyny co do włosów to polecam tą maskę wax, jest o wiele wiele lepiej (chociaż nadal wypadają).

Veronic u nas jak na razie na tym jednym obrocie się skończyło

szprotka za szczepienie

no i koniec nadrabiania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 13:07   #4756
nuna2
Zakorzenienie

Witam, witam

Mała mi spała dziś 8 h PIęknie śpi I coraz częściej zasypia sama
Bez zawijania z jedzieniem tez wyłapujemy, także dzięki CI Mysiu za Tracy Hogg dzis zamowiłam jej zaklinaczke
Stary 2013-09-09, 13:10   #4757
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Pięknie Ci Macia pospała!

A ten posiew zlecą dopiero jak coś w ogólnym wyjdzie nie tak? Mogę sobie od razu oba zażyczyć czy najpierw i tak wezmą i zrobią ogólne a dopiero potem ten posiew jakby co?

I że się tak jeszcze głupio zapytam Jak zbierać materiał do badania? Z pampersa normalnie tą szpatułką?

I dzięki za info o mleku Akurat dziś u nas pada to nie pójdziemy ale może do jutra coś jeszcze będzie?
My robiliśmy od razu jedno i drugie. Koszt około 50 zł.
Dokładnie z pieluchy. Tylko na badanie ogólne i na posiew w dwóch różnych pojemnikach i ilość taka jak pół paznokcia no gdzieś 0,5 cm.

Cytat:
dzwonilam, beda po 15tej... a ja juz stresuje. no ale co by nie wyszlo - wiem, ze do kliniki pojedziemy troche wczesniej niz bylo planowane. jak nie z powodu bakcyla, to na szybsza operacje przez to jego chudniecie...
To ile on chudnie i codziennie jest spadek?!
Daj znać od razu jak się dowiesz.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-09, 13:15   #4758
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

No i byłam u lekarza. Wirus
Ograniczam przytulasy z dziewczynami do minimum...
Ciekawa jestem co ze szczepieniem w czwartek...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:16   #4759
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

15? przesadzili z ilością..

Cytat:
powodzenia ja przy wyjściu do toalety mam dziś akompaniament wrzasku

Cytat:
a masz ustalony kolejny termin?

Cytat:
S
A moja Piękna spała dziś od 19:30 do 5:45 bez ani jednej pobudki, aleeeee ze względu na eksterminację mrówek spaliśmy w zupełnie innym pokoju i młoda spała z Nami w łóżku. Zjadła, pobawiła się 30 minut i poszła dalej spać! Później po spacerku z tatuśkiem znow spała 2,5 godzinki na dworzu
no pięknie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Witam, witam

Mała mi spała dziś 8 h PIęknie śpi I coraz częściej zasypia sama
Bez zawijania z jedzieniem tez wyłapujemy, także dzięki CI Mysiu za Tracy Hogg dzis zamowiłam jej zaklinaczke
super, też tak chcę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:30   #4760
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
To ile on chudnie i codziennie jest spadek?!
Daj znać od razu jak się dowiesz.
no juz od paru dni. waze go zawsze rano po kupie, przed jedzeniem, wiec jest zawsze mniej wiecej "na czczo". i wygladalo to ostatnio tak: 4950, 4950, 4930, 4910, 4900 g. czyli nic a nic do przodu nie chce isc, a zawsze jak mial jakis spadek, to bylo to "nadriobione" zaraz na drugi dzien (pewnie blad pomiaru, mniejsza/wieksza kupa, mniejszy/wiekszy posilek wczesniej itp...). teraz juz na nic nie mozna tego zwalic, ewidentnie mi chudnie bidula...
jeszcze pol godziny i dzwonie po wyniki.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

zeby nie bylo, ze ja jakas panikara z ta waga... u zdrowych dzieci takie spadki czy zastoje maja prawo sie zdarzyc, u niego moze to byc oznaka tego, ze ta prowizorka w sercu juz mu nie starcza i trzeba szybko dzialac...
Stary 2013-09-09, 13:41   #4761
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Tez sie biore za prawko bo przynajmniej moglabym podjechac gdzies indziej na spacer a tak ciagle te same drozki, ludzie, twarze...

Jade dowiezc dokumenty do sadu.
Do tego zus mi dzis zrobul przykra niespodzianke i na dniach tez bd musiala jechac eh..

Zostawilam Z z moimi rodzicami na godzinke/dwie a strasznie schizuje.. Eh.. Ciezko mi bez niej..

tez chciałam prawko. Ech. ale kiedy tu się uczyc??????

spaaaać

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

nuda. ciemno. spać.
Stary 2013-09-09, 13:46   #4762
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:

Kciuki!!!

Nadrobiłam Was,pocytowałam i znikło:-/ nie dam rady już się wrócić.

Tymek ma albo skok albo co,albo zęby zaczynają iść. Marudzi mi strasznie, płacze, pcha rączki do buzi, kwiczy przy cycu, mm też je co chwile popłakując.

Pojutrze szczepienie. Mam nadzieję że lekarz nie wybada jakiegoś choróbska bo mały kicha i pokasłuje od czasu do czasu,sporadycznie,ale jednak:-/

Dzisiaj kupiłam D-Vitum czy jakoś tak. 42 kapsułki za 9,90zł. Ile u Was za witaminki?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:56   #4763
prodiament
Raczkowanie

od czwartku w biedronie promocja na pieluchy dada, jak ktoś kupuje:

http://www.dada.pl/
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 13:59   #4764
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Helo tz dzisij zrobil sobie wolne i pojechalismy za butami dla mnie
Chwale sie hii
M. Byl grzeczny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378731446993.jpg (61,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1378731487062.jpg (51,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1378731505382.jpg (54,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1378731522430.jpg (57,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1378731537253.jpg (56,2 KB, 14 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:00   #4765
banka26
Zakorzenienie

Cloche trzymam kciukasy za Florka , kurcze troche spada z tej wagi ale oby bylo wszystko dobrze

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:16   #4766
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hejka
Karolcia już ma obiadek 3 składnikowy (marchewka, ziemniak, brokuł) i pięknie wcina
tak na marginesie to mi zaprząta głowę jedna rzecz. Niby dziecko ma zjadać zupki tyle co mleka, tylko że nigdzie nie jest napisane jaka ta zupa ma być gęsta przecież wiadomo że jak dam więcej wody to będzie jej więcej. Mama mi mówiła że dawniej robiło się tak, że dziecko jadło tyle co mleka jeśli zupa miała taką konsystencję że przechodzi przez smoczek w butelce.

axella ja się nie spotkałam ze słoiczkiem co może być otwarty 72 godz.
A skoki masz tu:
http://2.bp.blogspot.com/-o0_7y5nyMH..._rozwojowe.jpg
i tu http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...a.html?start=1

Mamusia z tatusiem pojechali szkoda, tak fajnie było
A potem znajde jakiej firny te sloiki. Gerbera marchew chyba. W biedrze sloiczek wychodzi za niewiele ponad 2zl!obkupilam sie troche bo wybor maly

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
tez chciałam prawko. Ech. ale kiedy tu się uczyc??????

spaaaać

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

nuda. ciemno. spać.
No tez niewiem jak z czasem ale musze.
Spac.. O taaaaak...

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kciuki!!!

Nadrobiłam Was,pocytowałam i znikło:-/ nie dam rady już się wrócić.

Tymek ma albo skok albo co,albo zęby zaczynają iść. Marudzi mi strasznie, płacze, pcha rączki do buzi, kwiczy przy cycu, mm też je co chwile popłakując.

Pojutrze szczepienie. Mam nadzieję że lekarz nie wybada jakiegoś choróbska bo mały kicha i pokasłuje od czasu do czasu,sporadycznie,ale jednak:-/

Dzisiaj kupiłam D-Vitum czy jakoś tak. 42 kapsułki za 9,90zł. Ile u Was za witaminki?

Z wit D to mam zawsze przeboje. Kupowalam zawsze za 9zl 30szt a ostatnio na wiekszych aptekowych zakupach wtopilam bo za 45tabl dalam 24pln :/ szkoda ze nie zauwazylam wczesniej bo bez przesady ;/

Wracam juz do Zu, juhu!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:23   #4767
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
My robiliśmy od razu jedno i drugie. Koszt około 50 zł.
Dokładnie z pieluchy. Tylko na badanie ogólne i na posiew w dwóch różnych pojemnikach i ilość taka jak pół paznokcia no gdzieś 0,5 cm.
Dzięki. Jak mi jutro lekarka nie da skierowania to zrobimy sami .

Cloche i jak wynik?

Marchewka ja mam okrągłą parasolke i nie powiem żeby była rewelacyjna. Buja się to, trzeba w kółko przestawiać jak sie jest na spacerze i chodzi bo ciągle słońce pada pod innym kątem. Ogólnie nie przepadam za jej używaniem i wolę czasem pieluche na budkę narzucić. I w sumie wydaje mi się, że kwadratowa może być o tyle lepsza że można ją lepiej o budkę zaprzec bo ma większą powierzchnię boku. Także jak wolisz torbę z zestawu z kwadratową to tak bierz.

Ząbki

Edytowane przez puchatkowa
Czas edycji: 2013-09-09 o 14:27
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:24   #4768
nuna2
Zakorzenienie

clo i co z wynikami??

zdrowiej.

banka śliczny M. i fajne buciki

Dziewczyny, aż wstyd się przyznać, ale wczoraj miałam takie zamieszanie, że zapomniałam podać witaminki małej
Stary 2013-09-09, 14:30   #4769
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
clo i co z wynikami??

zdrowiej.

banka śliczny M. i fajne buciki

Dziewczyny, aż wstyd się przyznać, ale wczoraj miałam takie zamieszanie, że zapomniałam podać witaminki małej
My też nie zawsze podajemy... Bo albo uśnie zanim jej podam, albo się po prostu zapomni. Ale póki jest słońce, to cośkolwiek tej witaminy D dostaje.
Był czas, że w ogóle nie podawaliśmy wit. D ze względu na ciemiączko, ale dostaliśmy ochrzan, że to guzik prawda, że ma to jakiś wpływ od 3 lekarzy i wróciliśmy.

Puchatkowa, nam lekarka powiedziała, że nie można zrobić badania kału na NFZ, pewnie ściemniała, ale no nic tam, nie będę się z nią dochodzić ;/

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-09, 14:38   #4770
Veronic
Wtajemniczenie

hej Dziewczyny
nie mam za bardzo czasu, bo albo Mały się dopomina, ze nie chce być sam, albo go boli brzuch albo chce jesc
ale może wieczorem wpadne jak W zaśnie

wczoraj w kosciele był b. grzeczny, nie płakał w ogole

ale potem w restauracji było róznie... troche płakał bo miał wzdecia, a troche chyba z przemeczenia

ok 20 bylismy juz w domu, potem rozpakowywanie, wiadomo... pełno ceregieli;p
niestety o 3 w nocy Mały dostał takiego strasznego ataku kolki,że chyba z 2 miechy takiego nie miał
przez poł godziny on sie zanosił, a my probowalismy go jakos uspokoiic... mowie Wam masakra....
w końcu użyliśmy windi i całe szczęście, bo jak się okazało był okrutnie zagazowany , w dodatku pojawiła się kupka także bardzo mocno zagazowana, dosyć luźna i zauważyłam w niej ślad krwi;(

rano podałam mu już Delicol i za kilka godzin sam zrobił kupkę, która już była ok... nie było w niej bąbelków powietrza

vil- za 5 miesiecy Przemusia i za jego umiejetnosci

musze konczyc bo W płacze....nie wiem o co mu chodzi jaka ze mnie matka
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości