|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
23Paula23- trzymaj się mocno!!!
![]() Może faktycznie poczekaj na znajomego lekarza, a dopiero później na zakaźny... Na ospę trochę dziwnie, że trochę Ci ich zniknęło. http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-s-m-i3524140126.html co myślicie? Szczególnie doświadczone mamusie. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() |
#3932 |
Zadomowienie
|
Właśnie dzwoniła do mnie mama, że kupiła maleństwu śpiworek zimowy, o taki : http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-A , ale jestem zadowolona
![]()
#3933 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie nie wiem, czy gorsze nie jest to, że mam świadomość jakie ludzie beznadziejne prace oddają i udaje im się to obronić. Ja nie potrafię pisać szybko, tak na odwal. Najpierw przestudiowałam źródła z wczesnego średniowiecza, potem porobiłam tłumaczenia z łaciny, a do tego jednego rozdziału mam bibliografię większą niż niejedna napisana w całości praca.... Jak czytam licencjat mojej znajomej na temat Monty Pythona, to łapię się za głowę momentami - jak można takiego gniota pokazywać osobom trzecim? Jak można było w ogóle napisać coś takiego i przede wszystkim który promotor dopuścił to coś do obrony...?! Poziomu nie ma. A ja cholera wiedząc o tym spinam się, że nie zdążę, a jestem zbyt dumna, by swoim nazwiskiem podpisać jakieś mierne wypociny. I tak ze względu na czas praca nie wyjdzie mi tak jakbym tego chciała, ale chyba bym się ze wstydu spaliła gdybym oddała takiego gniota jak większość oddaje... No, to się wyraziłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas na razie nikt nie chce nic kupować - bo jest czas - widocznie wszyscy mają takie podejście jak my z małżem. Selena cukrzyca to chyba w każdym momencie może się pojawić.
![]() |
#3935 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Ja się doczekałam wreszcie mojego połówkowego, które miałam w piątek. 21w0d i Maleństwo ważyło już 420g. No i poznaliśmy już płeć - będzie dziewczynka. ![]() ![]() Poza tym czuję już od dwóch tygodni Maleństwo - takie delikatne puknięcia-kopnięcia. Brzuszek już mam większy, ale tyję pomału. Trochę tylko ostatniej gorzej mi się śpi: budzę się przy przewracaniu, ręce mi drętwieją no i mam głupie sny (choć nie przebijają tego snu Hosenki z Jezusem ![]() Skorzystałam też z niedawnej promocji w C&A na ubranka dziecięce i poczyniłam pierwsze małe zakupy - teraz czekam na przesyłkę. Pozdrowienia dla wszystkich Mamuś i zdrówka przede wszystkim. ![]()
#3936 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra ma na imię Marta - ona zadowolona z imienia
![]() W C&A jest do 11.09 darmowa wysyłka.
#3937 | ||||
Rozeznanie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj w nocy ciągle się budziłam z szalejącym sercem, już miałam brać te tabletki od lekarza.. żadne z moich dotychczasowych sposobów na uspokojenie palpitacji (masaż serca, głębokie powolne oddychanie, liczenie do 100, słuchanie muzyki, przykładnie kota) nie działa ![]() Czy w ciąży można pić melisę biorąc leki ??? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wszystko OK i gratuluję dziewuszki ![]() znam jedną Martę- bardzo fajna dziewczyna, bardzo ją lubię ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() a tak na poważnie to skoro lekarz przepisał Ci tabletki to chyba można je brać bezpiecznie. Teraz serce ma coraz większe obciążenie i może Twoje właśnie tak reaguje tym bardziej że masz z nim problemy
![]() |
#3939 | ||
Zadomowienie
|
melduję się po drzemce (dziś dzień lenia), ale przynajmniej brzuch odpuścił, więc ewidentnie to bylo przytrucie kawą bezkofeinową...
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
dzięki za pocieszenie, już się zastanawiałam, do kogo z tym iść ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- no to co oni wczoraj na izbie by nie rozpoznali?
![]() |
#3940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na M bardzo podoba mi się Marysia (chętnie nazwałabym tak dziecko, jakby się okazało że dziewczynka, ale moja mama tak się nazywa - nie chciałabym żeby druga babcia poczuła się gorzej...) Ładne jest jeszcze Maja, Małgosia, Matylda (chociaż zdrobnienie Tyla i Tylda średnio mi się podoba)
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mi z kolei imię Marta bardzo dobrze się kojarzy. Mam świetną kumpelę o tym imieniu ![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-09-09 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do imion na M to Maja wygrywa. Ale podoba mi się jeszcze Marcelina i Michalina.
![]() |
#3943 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast jeśli chorobę przechodzi się w ciąży to wiadomo trzeba bardzo uważać i być pod opieką lekarza. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
można, ja wylądowałam kiedyś w szpitalu i nie wiedzieli co mi jest, wypuścili do domu a do 48 h lekarz rodzinny stwierdził ospę.
![]() |
#3944 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
--- też rozwiązałam test i wg niego już wszystko wiem... szkoda że kilka rzeczy strzeliłam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
ugotowałam cały gar pomidorówki- teraz się nią delektuję, mniam
![]()
#3947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zamówiłam taką tylko że w komplecie ze szlafrokiem: http://allegro.pl/wyprzedaz-topowy-m...518725126.html
![]() |
#3949 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() mam za tydzień to obciążenie glukozą, to zobaczymy co i jak ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() moja siostra jest Marta i kilka koleżanek, całkiem pozytywne osoby ![]() no i imię można zdrabniać na wiele sposobów, co dla mnie też jest ważne
![]() |
#3950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko co wchodze na wątek patrze ile mamy już chłopczyków i dziewczynek . Mam nadzieję , że w czwartek w końcu i ja trafię na listę bo widzę , że już większość mam wiem co ma . Byle do czwartku . Paulina poradz się swojego znajomego ale ja mimo wszystko i tak chyba bym do szpitala pojechała dowiedzieć się na 100 % |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Rozeznanie
|
ja mam kwaśny, bardzo kwaśny, podkreślam kwaśny BIGOS ![]()
#3952 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Ja znów mam problem... z wypłatą.
Właśnie gadałam z kierowniczką punktu i ona nie wie ile ma mi wypłacić. Księgowa jest na urlopie a szef na wyjeździe i nie ma dokumentów przy sobie. Czy któraś się orientuje ile kasy ja powinnam dostać na tym L4? Na umowie mam 1600 brutto. To jest już druga wypłata z ZUSu wypłacają pracodawcy a oni mi i jak zwykle co miesiąc problemy robią. Pisałam miesiąc temu, że nie mieli kasy w kasetce i dostałam wypłatę po 15'stym ![]() Zna się któraś na księgowości? Jutro pojadę do ZUSu zapytać, ale już mnie tak nerw wziął, że masakra. Muszę do jutra czynsz za mieszkanie zapłacić a jutro kasy na pewno nie dostanę, bo bajzel mają jak po wojnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
mój mąż niestety gazowanego sporo pije, ale może uda się przekonać, że to tylko dla dorosłych ![]() a jak masz leki, to ja bym nie kombinowała z melisą, tylko właśnie po nie sięgnęła, w końcu chyba po to je dostałaś ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
do szpitala to pewnie potrzebne będą minimum 3, nie? ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- no proszę, właśnie skończyłam jeść... pomidorówkę (z wczoraj) jak miło ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
natomiast ja bym się tam u nich postawiła, żeby dali tyle co w zeszłym miesiącu i sobie później dochodzili do tego, czy dobrze czy nie jak księgowa wróci, bo to jest niepoważne! szczególnie że jeśli to już kolejny miesiąc zwolnienia, to nie robią Ci żadnej łaski, bo to jest kasa z ZUSu a jak nie będą się chcieli zgodzić, niech Ci to dadzą na piśmie dla Inspekcji Pracy (nie musisz tam iść, ale możesz postraszyć) no i ja bym się dowiedziała, czy nie ma jakiegoś prawa, które każe wypłatę przelewać na konto, bo to jest niepoważne
![]() |
#3954 |
Zadomowienie
|
Co do imion ,ja mam kilka kolezanek no i najlepsza psiapsiole Marte, super dziewczyny!!!
Gratulacje dla dziewczyn po badaniach, za te przed trzymam kciuki, zeby bylo wszystko ok. U mnie tez pomidoroweczka ze swiezych pomidorkow, pyyyyycha ![]() cherubinka spiworek super! Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-09 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak siedzę i myślę jaka to może być zupa z ogórkami i pomidorami ![]()
![]() |
#3957 | |||||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Jutro mam do zdania 3 egzaminy (przeniesione z czerwca) i póki co na żaden nie umiem jeszcze na tyle by pójść i zdać... A moja praca leży i kwiczy...nie wiem czy ją skończę przed porodem... ![]() Już? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Krostki po ospie nie znikają tak po prostu-wszystkie mi pękały i robiły się z nich strupki. Po niektórych zostały mi niestety blizny. A jak się zaczęły pojawiać to w sumie w ciągu 3 dni byłam już zsypana całkiem i swędziało jak cholera ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do imienia to póki co u nas stanęło na tej Dorotce i chyba tak już zostanie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 |
Zadomowienie
|
malgos_87 gratuluje dziewczynki!
Pomidorówka, kwaśny bigos, karkówka- mmm moje smaki ![]() Dzisiaj była wymiana zdań o koszach mojżesza. Akurat dzwonił mój tata i mu mówię, że gapie się na allegro na te kosze i przydałoby mi się takie cóś. W pracy zapytał jedną dziewczynę, która nie dawno rodziła, co to ten kosz mojżesza i się okazuje, że ona ma taki na sprzedaź od siostry z Anglii. I w ten sposób mam kosz za całe 60 zł, prawie nówka sztuka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.