Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 14:42   #4771
Elusiek85
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

To co ona naodwalała?

tylko przyznała się do wypisywania postów typu: "hturhffjkfkf" i pisania do użytkowników że mają "brzydkie" avatary i ktoś chyba do moderatora to zgłosił że spamuje i nabija posty

Byłam w biedronce, na mm 1 też jest promocja, kupiłam 4 słoiczki marchwiowo-jabłkowe bo reszta była po 7-8 miesiącu dopiero ale kaszkę z nestle bardziej się opłaca kupić w rossmanie przy promocji druga za 50%

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:56   #4772
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

wynikow jeszcze nie ma, zadzwonia do mnie jutro...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 14:58   #4773
nuna2
Zakorzenienie

Motylku dziękuję Uspokoiłaś mnie

Veronic tak szkoda W. U nas zdaje się, że kolki mijają, ale widzę, że u was się ciągnie i ciągnie...

Dziewczynki Julka w końcu zaczęła unosić główkę z leżenia na brzuszku!! Z dnia na dzien!! Wiem, że wasze dzieci umieją to już dawno dawno, ale ja się obawiałam, bo Julcia w czwartek kończy 13 tyg i nie dźwigała a od 3 dni idzie coraz lepiej!!

clo czekam na wiadomość

axella czytałam o tym, co pisałaś o Tracy Hogg. Ja ją popieram, ale też nie wie wszystkim, a w wielu sytuacjach uważam, że jest pomocna
Nie robię tego co mówi punkt w punkt, ale dzięki niej uczę się rozpoznawać rodzaje płaczu etc
Stary 2013-09-09, 14:59   #4774
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:01   #4775
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-09-09, 15:09   #4776
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
My tez trzymamy kciuki.
Biedna jestes Cloche. Ja szczerze mowiac jestem z tych co przy zdrowym dziecku by sie bali spadkow a Ty przy serduszku Florka w ogole musisz miec mega obawy. Kciuki ogromne i uaciski dla Was

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:22   #4777
maluska88
Raczkowanie

mamy co karmia mm dajecie witamine d3
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 15:29   #4778
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
no juz od paru dni. waze go zawsze rano po kupie, przed jedzeniem, wiec jest zawsze mniej wiecej "na czczo". i wygladalo to ostatnio tak: 4950, 4950, 4930, 4910, 4900 g. czyli nic a nic do przodu nie chce isc, a zawsze jak mial jakis spadek, to bylo to "nadriobione" zaraz na drugi dzien (pewnie blad pomiaru, mniejsza/wieksza kupa, mniejszy/wiekszy posilek wczesniej itp...). teraz juz na nic nie mozna tego zwalic, ewidentnie mi chudnie bidula...
jeszcze pol godziny i dzwonie po wyniki.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

zeby nie bylo, ze ja jakas panikara z ta waga... u zdrowych dzieci takie spadki czy zastoje maja prawo sie zdarzyc, u niego moze to byc oznaka tego, ze ta prowizorka w sercu juz mu nie starcza i trzeba szybko dzialac...
za Flo

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
od czwartku w biedronie promocja na pieluchy dada, jak ktoś kupuje:

http://www.dada.pl/
i z pszczółką mają super

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, aż wstyd się przyznać, ale wczoraj miałam takie zamieszanie, że zapomniałam podać witaminki małej
e mi też się czasem zdarza zapomnieć, nie ma się czego wstydzić

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
musze konczyc bo W płacze....nie wiem o co mu chodzi jaka ze mnie matka
matka najlepsza dla W.
no i ja też nie wiem o co chodzi I., szczególnie dziś. ale zwalam to na pogodę lub skok.

wróciliśmy z usg, oczywiście nie obyło się bez koncertu, ale z bioderkami wszystko ok. są niby jakieś przykurcze, ale to drobiazg, tym bardziej że mój mąż ma całą masę przykurczy i zesztywniałe stawy a ja też do gibkich i zwinnych nie należę.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:30   #4779
nuna2
Zakorzenienie

hump za bioderka. Najważniejsze, że nie ma nic poważnego
Stary 2013-09-09, 15:35   #4780
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
tylko przyznała się do wypisywania postów typu: "hturhffjkfkf" i pisania do użytkowników że mają "brzydkie" avatary i ktoś chyba do moderatora to zgłosił że spamuje i nabija posty

no ale czuję się doceniona, bo nie dostałam wiadomości że mam brzydki avatar

Cytat:
no to wciąż i najmocniej

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
ja niby kp, ale z tego co słyszałam to przy mm nie ma takiej potrzeby bo wszelkie niezbędne witaminy są w mm właśnie

Cytat:
hump za bioderka. Najważniejsze, że nie ma nic poważnego
dziękujemy
Stary 2013-09-09, 15:38   #4781
ankaaa206
Wtajemniczenie

trzymam kciuki za Florka!!

moje dziecko chyba prześpi jesień, śpi od 13 i końca nie widać, kilka razy przebudził się na cyca, ale z zamkniętymi oczami stękał

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:41   #4782
antoinettee
Zadomowienie

Hej my już po bioderkach. Wszystko prawidłowo ale muszę pieluchować bo mała ma troszkę za mały kąt rozwierania nóg Nie wiem jak to się fachowo nazywa ale ma 75 stopni powinna mieć 80 Kazał się nie martwić tylko pieluchować ile sie da. Szkoda bo strasznie tego nie lubię
Byłam też u pediatry rano bo coś mi pokasłuje i jakby w środku w nosie jej tak rzęzi. Osłuchał ją i oblukał i wszystko wygląda OK. Kazał wpuszczać sól fizjologiczną.

Cloche wielkie za Florka kochanego
Stary 2013-09-09, 15:45   #4783
maluska88
Raczkowanie

aaaa klask i:Dla Przemka za skończone 5mc i mój synuś próbuje siadać włożyłam go do fotelika a ten sie dźwiga do siadania ale jestem z niego dumna
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 15:58   #4784
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

faktycznie

A ja idę do lekarza. Zaczęłam charchać zielonym glutem
uuu no to się zalatwilas. kup sobie maseczke zebys dziewczyn nie zarazila

Dlaczego Elusiek ma wizazowego Bana?

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Przemcio kończy dziś 5 miesięcy
czas na małe podsumowanie:

- przewraca się na lewy boczek i na brzuszek, z brzuszka też się przewraca, ale nie zawsze wszystko mu wychodzi tak jakby chciał, czasem zawiesza się w połowie i nie wie co dalej albo siłą rozpędu próbuje
- pięknie łapie wszystko obiema łapkami, nawet rzeczy większe od niego wszystko wędruje do buzi, jak nie ma nic innego a palce się znudzą to ssie kocyk albo swoją koszulkę
- zaczyna pomagać przy zakładaniu pampersa
- zaliczone: blendowane jabłko i banan, słoiczek jabłko ze słodką marchewką, zupka jarzynowa, marchewka z ryżem, kaszka bananowa
- cieszy się jak wariat jak mu śpiewam
- uwielbia jak się macha jego nóżkami, robi rowerek, śmieje się wtedy
- uwielbia jak mu się prycha w szyjkę
- łapie mnie za włosy, ostatnio lubi jak się nad nim nachyla i łapie wtedy nas za buzię i "bada" - szczególnie zafascynowany jesr zarostem męża ;p
- jest małym wodnikiem szuwarkiem, uwielbia pływać w wannie
- dwie piękne jedynki, a z tyłu idą kolejne ząbki
- śpiewa sobie do snu, poza tym piszczy, szepta, gada, wydaje z siebie takie dźwięki że płaczemy ze śmiechu
- od skończenia 6 tyg zasypia sam
- w ciągu dnia ma 2-3 drzemki po ok. 30 min, rzadko spi dłużej w dzień, za to nocny sen jest piękny, śpi od ok. 21 do 4-5, zje i śpi jeszcze do 7-9
- wczoraj w kąpieki macał się po jajkach ;]
- jest samodzielny, tzn sam się ładnie bawi, czasami ma takie dni że jak mam dużo do zrobienia on sam się sobą zajmuje, pod warunkiem że jestem obok i może mnie obserwować i gadamy sobie przy tym
- uwielbia jak się nim turla, lekko podrzuca, "zjada" go, jak go podnoszę i specjalnie mocno tulę to piszczy z radości
- robi awanturę jak mu spadnie zabawka
- nie płacze o jedzenie, ostatnio jakoś w ogóle mało się go dopomina ....
- jest towarzyski, uwielbia jak się dużo dzieje, dostaje wtedy oczopląsu ale musi mieć też chwile wyciszenia, niekoniecznie snu ale "czas dla siebie" i kontemplowanie świata ze smokiem w buzi, potem można wracać do łobuzowania

- nie trzyma za długo łebka na brzuszku, szybko się męczy, przez asymterię jest jakieś 2 miesiące do tyłu jeśli chodzi o rozwój fizyczny (wg oceny rehabilitanta)
- mało je, 3-4 razy dziennie po 200 ml lub 3xmm i jeden posiłek ze słoiczka lub kaszka

a mama nadal bez @
piękne podsumowanie sto lat dla Przemcia! kurcze jaka to rozbieznosc, niektóre pisza, ze dzieci koncza 3 miesiące, a on już 5. wielki kawaler!

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hej, melduję ze żyjemy. Wróciliśmy w sobotę, ciekawość mnie zżera co tu u was słychać i codziennie o Was myśle, ale nie mam czasu by zajrzeć.
Mały od wczoraj ma katar i kaszel
Jestem wściekła na siebie, ze nie umiem mu pomoc
Kuzynka była przeziębienia i jej córeczka tez, pewnie Moj Skarb sie zaraził

Pozniej postaram sie do Was wpaść
kochana, nie zlosc się na siebie, bo ten katar to jeszcze milion razy będziecie przerabiac takie uroki macierzyństwa! dziewczyny pisaly tu co na katarek, zapisałam sobie, bo bez recepty:

KATAR
Marimer
Nasivin soft
olbas oil na bodziaka - parę kropelek
masc majerankowa pod nosek
Euphorbium (homeopatyczne kropelki) 2x dziennie
witamina c - 3x6 kropel dziennie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 16:07   #4785
banka26
Zakorzenienie

Co do wit. D na mm to jedna krople dziennie ja daje vigantol

Cytat:

wrrr oby to nie bylo przez wzrost bakteri:banghead:

Cytat:
hej Dziewczyny
nie mam za bardzo czasu, bo albo Mały się dopomina, ze nie chce być sam, albo go boli brzuch albo chce jesc
ale może wieczorem wpadne jak W zaśnie

wczoraj w kosciele był b. grzeczny, nie płakał w ogole

ale potem w restauracji było róznie... troche płakał bo miał wzdecia, a troche chyba z przemeczenia

ok 20 bylismy juz w domu, potem rozpakowywanie, wiadomo... pełno ceregieli;p
niestety o 3 w nocy Mały dostał takiego strasznego ataku kolki,że chyba z 2 miechy takiego nie miał
przez poł godziny on sie zanosił, a my probowalismy go jakos uspokoiic... mowie Wam masakra....
w końcu użyliśmy windi i całe szczęście, bo jak się okazało był okrutnie zagazowany , w dodatku pojawiła się kupka także bardzo mocno zagazowana, dosyć luźna i zauważyłam w niej ślad krwi;(

rano podałam mu już Delicol i za kilka godzin sam zrobił kupkę, która już była ok... nie było w niej bąbelków powietrza

vil- za 5 miesiecy Przemusia i za jego umiejetnosci

Jestes super mamusia , ulubio a mamusia W. Napewno by ci to powiedzial gdyby umial , poprostu cos go boli i ciezko go ukoic ale juz blizej niz dalej

Cytat:
clo i co z wynikami??

zdrowiej.

banka śliczny M. i fajne buciki

Dziewczyny, aż wstyd się przyznać, ale wczoraj miałam takie zamieszanie, że zapomniałam podać witaminki małej
Dziekuje

mi tez sie zdarza

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Dzięki. Jak mi jutro lekarka nie da skierowania to zrobimy sami .

Cloche i jak wynik?

Marchewka ja mam okrągłą parasolke i nie powiem żeby była rewelacyjna. Buja się to, trzeba w kółko przestawiać jak sie jest na spacerze i chodzi bo ciągle słońce pada pod innym kątem. Ogólnie nie przepadam za jej używaniem i wolę czasem pieluche na budkę narzucić. I w sumie wydaje mi się, że kwadratowa może być o tyle lepsza że można ją lepiej o budkę zaprzec bo ma większą powierzchnię boku. Także jak wolisz torbę z zestawu z kwadratową to tak bierz.
Kal na nfz jest podstawowy , nie mozna zrobic na lambrie i inne pasozyty
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 16:07   #4786
komiksowa
Raczkowanie

Vil brawo dla Przema, zdolniacha

Magiusa kciuki i moze męża zostaw dzisiaj za drzwiami na zabiegu

Cloche apetytu dla Florka

Axela powodzenia w ZUSie i sądzie (a jednak będzie się działo?)

Aaś jakiego wirusa roznosisz? Oby dziewczynom się nie udzielił.

No i brawa za udane chrzty, czyżbym tylko ja miała zamiar nie chrzcić

Podczytuję Was, ale dużo na głowie ostatnio. Kupiliśmy samochód, tzn 11letnie padło, ale jeździ i przebieg tylko 46 tys. Dzisiaj wsiadam po raz pierwszy po trzech latach za kółko i stresuję się jak co najmniej 60letnia dziewica przed randką
Stary 2013-09-09, 16:08   #4787
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa klask i:Dla Przemka za skończone 5mc i mój synuś próbuje siadać włożyłam go do fotelika a ten sie dźwiga do siadania ale jestem z niego dumna
Brawoo
Stary 2013-09-09, 16:14   #4788
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

Podczytuję Was, ale dużo na głowie ostatnio. Kupiliśmy samochód, tzn 11letnie padło, ale jeździ i przebieg tylko 46 tys. Dzisiaj wsiadam po raz pierwszy po trzech latach za kółko i stresuję się jak co najmniej 60letnia dziewica przed randką
powodzenia :P prowadzenia auta się nie zapomina

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 16:16   #4789
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Hejka my po spotkaniu z nasza rehabilitantka u ktorej mamy wizyty raz w mies.na asymetrie i mamy 2 fajne cwiczenia ktore dla dziexi sa zabawa
1: noszenie na rekach przodem do swiata ale dziecko jest jakby skulone tzn. Dupka jest w dolku a my trzymamy pod kolankami. To dla dziexka fajne bo ono oglada sobie swiat a jednoczesnie cwiczy
2. Bierzemy dziecko jak do samolociku tzn. Jedna reka normalnie jak do samolociku miedzy nogami a druga pod obdwoma ramionkami. I generalnie tak trzymajac rece rozciagamy mu obie strony w ten sposob ze robimy tak jakbysmy lokciami swoimi chcieli sie dotknac a pozniej spowrotem je prostujemy.
To tez sie dziecku podoba.
Obie te rzeczy rozciagaja miesnie ktore sa niesymetryczne

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-09-09 o 16:18
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 16:16   #4790
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Witam się z Wami w nowym tygodniu.
Mój synuś zmienił swoje nocne nawyki i mimo otulania ostatnie trzy noce wstaje na jedzenie z zegarkiem w ręku co 3 godziny. Do tego w dzień częściej chce jeść (wcześniej było co 3-4h, teraz jest co 2-3h). Może Go już moje cyce nie potrafią zapchać tak jak wcześniej... Do tego prawa pierś (ta po zapaleniu) jest sporo większa i jest w niej więcej pokarmu, co wpędza mnie, jako jej posiadaczkę, w niezbyt udany nastrój... Oby po zakończeniu kp nie zostało tak...

Poza tym "w mojej głowie wojna myśli niespokojnych"... Ja wiem, że są poważniejsze problemy na świecie, ale moje mnie w tej chwili przygniatają...

Jedziemy dzisiaj na kontrolne USG bioderek- proszę o kciukaski
dopada Cie jesienna deprecha szukaj pozytywow i będzie ok.

my tez dzisiaj kontrolowalysmy bioderka - lekarz do którego pojechałam jest jakiś dziwny ostatnio już wykazal się swoim specyficznym poczuciem humoru... pytal czy cwiczylysmy żabkowanie na brzuszku "taaa oczywiście" (zapomniałam o tym ), na co on, ze widzi poprawe hehe (a przecież wszystko było ok!). pokazal nam nowe cwiczenie (żabkowanie podczas noszenia, szeroki rozstaw nozek jak przy chustowaniu, nic nowego ) i kontrola jak już mala będzie siedzieć. aaa i najlepsze: trzymam w rece rajstopki młodej, a on tak patrzy i patrzy. w końcu mowi: "a to wyrzucamy" yyy dlaczego? "bo chinczycy szyja to na siebie i jest male" wiec pokazałam, ze one się naprawdę mocno rozciagaja i na Nele sa nawet za duże. spokojnie może w nich wyginac bioderka i machac nozkami jak jej się tylko podoba :P ...nie rozumiem go i mam nadzieje, ze przed nami to już ostatnia kontrola
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 16:16   #4791
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Puchatkowa, nam lekarka powiedziała, że nie można zrobić badania kału na NFZ, pewnie ściemniała, ale no nic tam, nie będę się z nią dochodzić ;/
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Kal na nfz jest podstawowy , nie mozna zrobic na lambrie i inne pasozyty
A no to spoko, jak nie dadzą skierowania to zapłacimy. Ale ten ogólny może chociaż dadzą. Zobaczymy jutro

Cytat:
ok 20 bylismy juz w domu, potem rozpakowywanie, wiadomo... pełno ceregieli;p
niestety o 3 w nocy Mały dostał takiego strasznego ataku kolki,że chyba z 2 miechy takiego nie miał
przez poł godziny on sie zanosił, a my probowalismy go jakos uspokoiic... mowie Wam masakra....
w końcu użyliśmy windi i całe szczęście, bo jak się okazało był okrutnie zagazowany , w dodatku pojawiła się kupka także bardzo mocno zagazowana, dosyć luźna i zauważyłam w niej ślad krwi;(

rano podałam mu już Delicol i za kilka godzin sam zrobił kupkę, która już była ok... nie było w niej bąbelków powietrza
Biedny ten Wasz Wojtuś
Fajnie, że dobrze zniósł chrzest

To jak to jest z tą wit.D przy mm? Ja byłam pewna, że trzeba dawać, że tylko wit.K nie trzeba. A tu piszecie tak różnie. To jak w końcu jest

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 16:21   #4792
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Dlaczego Elusiek ma wizazowego Bana?
za zdolną siostrę
Stary 2013-09-09, 16:48   #4793
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
no juz od paru dni. waze go zawsze rano po kupie, przed jedzeniem, wiec jest zawsze mniej wiecej "na czczo". i wygladalo to ostatnio tak: 4950, 4950, 4930, 4910, 4900 g. czyli nic a nic do przodu nie chce isc, a zawsze jak mia starcza i trzeba szybko dzialac...
No to rzeczywiście niepokojące!
Oby jednak jutrzejsze wyniki były OK a to chwilowa jego niedyspozycja!
Cytat:
Helo tz dzisij zrobil sobie wolne i pojechalismy za butami dla mnie
Chwale sie hii
M. Byl grzeczny
Super butki i Michaś słodki
Cytat:
hej Dziewczyny
nie mam za bardzo czasu, bo albo Mały się dopomina, ze nie chce być sam, albo go boli brzuch albo chce jesc
ale może wieczorem wpadne jak W zaśnie

wczoraj w kosciele był b. gr
Przecież wiesz, że jesteś najlepszą mama na świecie dla W. !!!!

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość

Byłam w biedronce, na mm 1 też jest promocja, kupiłam 4 słoiczki marchwiowo-jabłkowe bo reszta była po 7-8 miesiącu dopiero ale kaszkę z nestle bardziej się opłaca kupić w rossmanie przy promocji druga za 50%

Cytat:
Tak.

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hej my już po bioderkach. Wszystko prawidłowo ale muszę pieluchować bo mała ma troszkę za mały kąt rozwierania nóg Nie wiem jak to się fachowo nazywa ale ma 75 stopni powinna mieć 80 Kazał się nie martwić tylko pieluchować ile sie da. Szkoda bo strasznie tego nie lubię
Byłam też u pediatry rano bo coś mi pokasłuje i jakby w środku w nosie jej tak rzęzi. Osłuchał ją i oblukał i wszystko wygląda OK. Kazał wpuszczać sól fizjologiczną.

Cloche wielkie za Florka kochanego

My też mieliśmy po pierwszej kontroli pieluszkować, ale to podobno ściema z tym pieluszkowaniem. Jest kilka art na ten temat

Cytat:
Vil brawo dla Przema, zdolniacha

Magiusa kciuki i moze męża zostaw dzisiaj za drzwiami na zabiegu

Cloche apetytu dla Florka

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hejka my po spotkaniu z nasza rehabilitantka u ktorej mamy wizyty raz w mies.na asymetrie i mamy 2 fajne cwiczenia ktore dla dziexi sa zabawa

Drugiego nie rozumiem moja wyobraźnia nie ogarnia, a o pierwszym ostatnio Happy nawet mówiła i pokazywała!
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dopada Cie jesienna deprecha szukaj pozytywow i będzie ok.

my tez dzisiaj kontrolowalysmy bioderka - lekarz do którego pojechałam jest jakiś dziwny ostatnio już wykazal się swoim specyficznym poczuciem humoru...przed nami to już ostatnia kontrola

Ciekawy przypadek
Cytat:
A no to spoko, jak nie dadzą skierowania to zapłacimy. Ale ten ogólny może chociaż dadzą. Zobaczymy jutro

Biedny ten Wasz Wojtuś

To jak to jest z tą wit.D przy mm? Ja byłam pewna, że trzeba dawać, że tylko wit.K nie trzeba. A tu piszecie tak różnie. To jak w końcu jest
TRZEBA podawać. Zawartość w mm jest za mała, a niedobór wit. D jest groźny. Dzieciom, które mają niedobór zalecają dawkę 10 000 j. a my w jednej kropelce dajemy tylko 400 j., wiec kroopla w morzu potrzeb Żyjemy w takim klimacie, że nawet dorosłym się zaleca.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 16:59   #4794
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj wsiadam po raz pierwszy po trzech latach za kółko i stresuję się jak co najmniej 60letnia dziewica przed randką

byliśmy wczoraj w Wiśle, 6 godzinny spacer po górach wywołał u mnie lawinę zakwasów, ale M się podobało dobrze, że wzięliśmy chustę do wózka, mąż całą drogę w dół miał ją w kangurku i sobie spała ale opocił jej brzuch nieźle

cloche, trzymamy za wyniki
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 17:05   #4795
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:

Biedny ten Wasz Wojtuś

Ale z tego kalu nic raczej nie wyjdzie gdyby mialo wyjsc ja bym od razu pryw. I na lambrie tez zrobila

Stary 2013-09-09, 17:11   #4796
lonely_lady
Zakorzenienie

Jednak nie dane mi było Was nadrobić.
Diabli - dzięki za rady

Cloche- Ty to sie masz aż mi głupio ze zadreczam sie katarkiem małego. Trzymam kciuki za Florka z całych sił

My wyszliśmy na spacer bo ładnie sie zrobiło i mały śpi.

Ja jestem oferma nad ofermami
Zbieralan kasę dla małego.. Z chrzcin, z prezentów i sami mu odkladalismy.. Dziś chciałam ja wziąć i wpłacić mu na konto...
I kasy nie ma..
Zapadła sie pod ziemie
Przeszukalam całe mieszkanie i nic
Ale ze mnie debil

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 17:12   #4797
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Heja
wróciłam z rehabilitacji z Ninką, wrzeszczała strasznie, teraz śpi.

Cytat:
Helo tz dzisij zrobil sobie wolne i pojechalismy za butami dla mnie
Chwale sie hii
M. Byl grzeczny
Jaki fajny zakapturzony blokers heheh

Cytat:
no juz od paru dni. waze go zawsze rano po kupie, przed jedzeniem, wiec jest zawsze mniej wiecej "na czczo". i wygladalo to ostatnio tak: 4950, 4950, 4930, 4910, 4900 g. czyli nic a nic do przodu nie chce isc, a zawsze jak mial jakis spadek, to bylo to "nadriobione" zaraz na drugi dzien (pewnie blad pomiaru, mniejsza/wieksza kupa, mniejszy/wiekszy posilek wczesniej itp...). teraz juz na nic nie mozna tego zwalic, ewidentnie mi chudnie bidula...
jeszcze pol godziny i dzwonie po wyniki.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

zeby nie bylo, ze ja jakas panikara z ta waga... u zdrowych dzieci takie spadki czy zastoje maja prawo sie zdarzyc, u niego moze to byc oznaka tego, ze ta prowizorka w sercu juz mu nie starcza i trzeba szybko dzialac...

Mam taką przetrwałą schizę i warzę małą codziennie. Wiem dobrze co czujesz Każde odchylenie od normy będzie Ci zapalać czerwoną lampkę. Dobrze że masz tą pielęgniarkę, mam nadzieje że jest doświadczona i powie Ci kiedy trzeba naprawdę się martwić .

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mam mały dołek ... czuję się uwięziona w domu bo nie udało mi się zdać tego głupiego prawka muszę pogadać z mężem, bo chce już mieć to za sobą... ciągle wisi to nade mną - taka nierozwiązana sprawa jak zamieszkamy na wsi to chyba zdziczeję... tylko szwagierka obok nas a dookoła pola i lasy
ech jak zdam to prawko to chyba oszaleje z radości... już ponad 2 lata zdaje
prawko moja trauma chyba nikt z Was nie pobije mnie w ilości oblanych egzaminów
Stary 2013-09-09, 17:15   #4798
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M

Cytat:
TRZEBA podawać. Zawartość w mm jest za mała, a niedobór wit. D jest groźny. Dzieciom, które mają niedobór zalecają dawkę 10 000 j. a my w jednej kropelce dajemy tylko 400 j., wiec kroopla w morzu potrzeb Żyjemy w takim klimacie, że nawet dorosłym się zaleca.
No czyli dobrze, że daję. Uspokoilas mnie

Cytat:
Ale z tego kalu nic raczej nie wyjdzie gdyby mialo wyjsc ja bym od razu pryw. I na lambrie tez zrobila.
No bo ja w piątek dzwoniłam i pytałam gdzie mi zrobią badanie ogólne kalu takie żeby oznaczyć ciała redukujace czyli niby to co ma wykazać alergie na laktoze czy białko mleka krowiego. To mi powiedzieli że badanie ogólne wykaże jeśli są cukry i tłuszcze. No i myślałam, że to mi wystarczy jako odpowiedź dlaczego kupki są luźne wg mnie. Ale tu Motylek zasugerowała posiew, a teraz Ty jeszcze na pasożyty to już w ogóle się zmartwilam

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 17:16   #4799
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Heja
wróciłam z rehabilitacji z Ninką, wrzeszczała strasznie, teraz śpi.

Jaki fajny zakapturzony blokers heheh

Mam taką przetrwałą schizę i warzę małą codziennie. Wiem dobrze co czujesz Każde odchylenie od normy będzie Ci zapalać czerwoną lampkę. Dobrze że masz tą pielęgniarkę, mam nadzieje że jest doświadczona i powie Ci kiedy trzeba naprawdę się martwić .

prawko moja trauma chyba nikt z Was nie pobije mnie w ilości oblanych egzaminów

a cos wiecej napisz ile trwaly cwiczenia? Jakas konkretna metoda? Kurcze my mamy w czwartek wizyte juz sie boje

Cytat:
Diabli - dzięki za rady

Cloche- Ty to sie masz aż mi głupio ze zadreczam sie katarkiem małego. Trzymam kciuki za Florka z całych sił

Zbieralan kasę dla małego.. Z chrzcin, z prezentów i sami mu odkladalismy.. Dziś chciałam ja wziąć i wpłacić mu na konto...
I kasy nie ma..
Zapadła sie pod ziemie
Ale ze mnie debil
Ee no to gdzies jest pewnie przelozylas i nie pamietasz

Stary 2013-09-09, 17:24   #4800
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z tego kalu nic raczej nie wyjdzie gdyby mialo wyjsc ja bym od razu pryw. I na lambrie tez zrobila

No w zwykłym badaniu kału wyjdą tylko bakterie.

Cytat:
Diabli - dzięki za rady

I kasy nie ma..
Zapadła sie pod ziemie
Ale ze mnie debil
No proszę Cię Na pewno się znajdą!

Cytat:
No czyli dobrze, że daję. Uspokoilas mnie

No bo ja w piątek dzwoniłam i pytałam gdzie mi zrobią badanie ogólne kalu takie żeby oznaczyć ciała redukujace czyli niby to co ma wykazać alergie na laktoze czy białko mleka krowiego. To mi powiedzieli że badanie ogólne wykaże jeśli są cukry i tłuszcze. No i myślałam, że to mi wystarczy jako odpowiedź dlaczego kupki są luźne wg mnie. Ale tu Motylek zasugerowała posiew, a teraz Ty jeszcze na pasożyty to już w ogóle się zmartwilam
O własnie jeden posiew jest na grzyby a drugi na pasożyty!
A to czy jest alergia na coś tam i czy się rozkłada to w tym temacie już nie pomogę...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości