|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Panna Izabela Wprawdzie nie doradzę w tej kwestii, ale przypomniały mi się moje doświadczenia z opalaniem
![]() Moja pierwsza wizyta w solarium zakończyła się tragicznie ![]() Jestem od zawsze blada, a moje ciało w słońcu bardziej się parzy niż opala. Bez filtra +50 na twarz i ciało się nie ruszam. Ponieważ moje blade ciało jest od zawsze moim kompleksem, postanowiłam pójść na solarium na 5 min. Efekt - poparzenie skóry i leczenie dermatologiczne ok. 1 miesiąca i okazało się, że mam fotoalergię i mam sobie odpuścić. Od kilku już lat pogodziłam się z tym, chociaż nie ukrywam, że chciałabym w dniu ślubu mieć piękną ładnie opaloną skórę, która ładnie wyglądałaby przy białej sukience, ale co mam poradzić... Nic. Podziwiam tylko wszystkie pięknie opalone dziewczyny. Dermatolog próbowała mnie pocieszyć mówiąc, że za to moja skóra nie będzie się szybko starzała, bo jest chroniona dużymi filtrami i się nie opala. Marne pocieszenie. |
|
|
|
#573 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny, ciężko mi się odnaleźć po nieobecności i wbić w dyskusję. |
||
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalenka, a nie próbowałaś balsamów brązujących? Typu Dove itd? One trochę jednak efekt dają, akurat na ślub powinien być lekki, naturalny
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostanę "biała" i przyzwyczaiłam się już do tej myśli. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-09-09 o 17:56 |
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalenka, Dotka ma rację z balsamami brązującymi. Lżejszy, naturalny efekt. Wydaje mi się, że nie ma co ryzykować fotouczuleń, czy poparzeń bez późniejszego efektu opalenizny. Myślę też, że dadzą subtelniejszy efekt - przy dziewczynie o alabastrowej skórze solarium może dać zupełnie nienaturalny odcień.
Jestem po drugiej odsłonie mierzenia. Tym razem dowiedziałam się, że koniecznie powinnam zrezygnować z prostych materiałów. Pani podsuwała co wymyślniejsze koronki z aplikacjami Svarowskiego (wolałabym bez, one są ładne na kimś, ale nie na mnie ). Mam wrażenie, że trochę na jedno kopyto, czyli koronkowa aplikacja na dekolcie lub koronkowa w literę A, dwuwarstwowa. Tych modeli, które chciałam przymierzyć nie było (albo fachowe oko pani ekspertki wyceniło mnie i sukien powyżej pewnej wartości nie dostawałam ) . Krakowianki, które salony polecacie? Zależy mi na fachowym spojrzeniu, a nie wciskaniu jednakowych sukien wszystkim klientkom.
|
#577 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątkku
![]() od dziś będę mieć więcej czasu na pisanie z Wami ![]() Ja z opalaniem nie mam najmniejszego problemu, a chociaż mam... za szybko się opalam więc rok 2014 bedzie rokiem z wysokim filtrem, żeby do ślubu uniknąć bezsensownych białych pasków od bluzek ![]() **** Witam nowej Pmki |
|
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Widzę,że gonicie cały czas z tymi stronami. Co do lampionów ja też nie jestem ich zwolenniczką, chciałabym mieć cos fajnego co wyróżni wesele ale nie mam pomysłu. Lampiony mnie nie kręcą bo są takie przewidywalne i wielki szał na nie jest. Podwiązki też nie będę miała, po co to w ogóle się zakłada? I zastanawiam się czy założyć rajstopy czy jednak pończochy. Na pewno pończochy będą wygodniejsze np przy korzystaniu z WC, gdzie i tak będę musiala się nagimnastykować z suknią Elrosa a to musi być coś niebieskiego? Ja tam nic nie będę miała. hihihi czy mogłabyś raz jeszcze wstawić fotkę fryzury? Proszę A ja Wam powiem,ze dziś kupiłam i odebrałam sukienkę. Materiał muślin cudny, kolor bardzo jasny ecru, prosta, klasyczna, bez ozdób bo takie prostę lubię Wstawię fotki ale od razu mówię, że jakość jest tragiczna i suknia nie jest dopięta do końca więc nie układa się doskonale. Lepszę fotki wrzucę jak przyjaciółka mnie w tygodniu odwiedzi.
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja to musze się czymś zamartwiać ... jak kupiłam kieckę to teraz co??
głowię się kto mi ją będzie sznurował w dniu ślubu?? mam nadzieję że moja świadkowa przed 40 sobie z tym poradzi.. |
|
|
|
#580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też nie jestem zwolenniczką lampionów suknia z bolerkiem pięknie wyglada
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower, ja polecam Karinę na Długiej, to jedyny salon, w którym pani stwierdziła, że powinnam zmierzyć princeskę i... to było TO!
W każdym innym nie proponowano mi nic ponad to, co chciałam, albo proponowano A (kiepsko wyglądam w nich). Z kolei PO przymierzeniu princeski, jak w innym salonie chciałam zmierzyć, to patrzono na mnie co najmniej dziwnie /że niby kiecka nie dla mnie/. Aha, jak pytałam o princeskę, ale nie bardzo szeroką, to jedna pani mnie prawie zlinczowała, że nie ma czegoś takiego ![]() No dziwnym trafem jest, bo są szersze, węższe, bardziej i mniej zdobne, na różnych halkach itd.. Allofkowa, mnie będzie sznurować świadkowa albo mama Już powiedziałam pani w salonie, że na ostatniej przymiarce poprosimy o instruktaż (porządne zasznurowanie gorsetu zajmuje nieraz i pół godziny, a i wcale nie jest łatwe). Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2013-09-09 o 18:12 |
|
|
|
#583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to się ciesz ii śpij spokojnie ![]() poradzi sobie z wiązaniem na pewno nie zamartwiaj się niepotrzebnie jak nie ona to zawsze znajdzie się osoba która pomoże
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Magdalenka Dove ma fajne balsamy lekko opalające, ja czasem je stosuję jesli nie chce iść na solarium.
|
|
#585 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że temat solarium. Ja na pewno pójdę kilka razy
![]() Na wesela innych chodziłam to czemu na swoje mam nie iść. Zresztą nie mam jakiś większych problemów z opalaniem, uważam, że najważniejszy jest rozsądek w solarium. Odpowiednia ilość minut i oczywiście z kremami specjalnymi do solarium. Co do balsamów brązujących to jestem na jedno wielkie nie. Zawsze robią mi takie mega smugi, że potem muszę maltretować skórę peelingami po kilkanaście razy. Zawsze mam plamy, nie wiem, może źle to nakładam, ale potem kurcze zrobi się raz peeling i już zacieki. Z tego samego powodu odpada też opalanie natryskowe. Zbyt wiele negatywnych opinii się naczytałam.
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NP.: http://www.google.pl/imgres?q=fryzur...20&tx=26&ty=69 Taki fryz - to od razu wiadomo, że po 2 godzinach tańców będzie wyglądał masakrycznie :P Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2013-09-09 o 19:00 |
|
|
|
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
napewno nie zdecydowala bym sie na rozpuszczone wlosy na slub byla bym tak spocona I strasznie goraco kok musi byc
|
#588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie lubie koków, tzn chodzi mi o takie typowe ślubne koki, gdzie wszystko jest tak spryskane lakierem że z daleka się głowa PM-ce świeci.
No i często tym kokom towarzyszą takie pojedyncze pokręcone kosmyki wypuszczone przy twarzy. Dla mnie taka fryzura to mega kicz. Ja bardzo lubie fryzurki zwiewne i dziewczęce. Zastanawiam się na częściowo rozpuszczonymi, niedawno byłam na dwóch weselach, na obydwu miałam większą część włosó rozpuszczonych i czułam się ok. Na swoje jednak wesel raczej zdecyduje się na jakieś subtelne upięcie. Mój ideał wklejam niżej, tylko kwiatki fioletowe- mam nadzieję,ze znajdę fryzjerkę której sie to uda.
Edytowane przez Atomoowka Czas edycji: 2013-09-09 o 18:59 |
|
|
|
#590 |
|
Rozeznanie
|
nie no o taki kok to mi nie chodzi tez mowie bardziej o takich zwiewnych z kwiatkiem wpietym czy cos takiego zeby nie wygladal za sztucznie
|
#591 |
|
Konto usunięte
|
ja tez pojde na solarium przed slubem
![]() Macie takie piekne suknie Atomoowka ślicznie w sukni Jestem załamana! Dzwonilam do 4zespolow i zajete. Pozniej dziewczyny z klubu plotkar doradzily mi nastepne 5 czy 6 i tez wszystko pozajmowane. No oszalec mozna Jutro jedziemy ogladac sale mamy 2 do wyboru:PEDIT: Fryzurki mega Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2013-09-09 o 19:09 |
|
|
|
#592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coś się popsuje to nawet nie będzie wiadomo. Nienawidzę fryzur spryskanych lakierem, który tworzy kask na głowie i do tego jak ma jeszcze brokat to już w ogóle mega kicz
|
|
|
#593 |
|
BAN stały
|
Ja uwielbiam balsamy brązujące, samoopalacze --> ale tylko na nogi
Na solarium nie byłam od jakichś 8 lat Na ślub "założę" rajstopy w sprayu Sally Hansen, bez których chyba nie umiałabym normalnie funkcjonować, bo nogi to mój największy kompleks. Nie wiem jak rajstopy innych firm, ale te nie brudzą i zmywają się dopiero pod wpływem mydła Sprawdzone na białych spódniczkach i na ostatnim weselu (miałam kremową kieckę, a pot lał się strumieniami ).
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez ostatnie 3 wesela testowałam różne fryzury - z puszczonych całkiem włosów rezygnuję, bo fryzura ładnie wygląda tylko na początku, po kilku godzinach tańca wygląda nieciekawie.
Zdecyduję się na połączenie fryzury czesanej z częścią wypuszczonych lekko kręconych włosów na bok. Akurat nie mam teraz fotki pod ręką, ale coś w takim stylu fryz.jpgfryzka.jpg Lewa strona cała uczesana, obowiązkowo gdzieś warkocz, bo lubię , a prawa strona puszczona na bok i pokręcona, bo bez puszczonych włosów czuję się łyso ![]() Tylko gdzie ten welon wpiąć
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-09-09 o 19:21 |
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
alloffkowa, piękna suknia
Ja bym na Twoim miejscu wybrała coś w stylu tego kompletu: http://allegro.pl/komplet-swarovski-...488687841.html , ale tylko kolczyki i bransoletkę. Na szyję nic, bo byłoby już za dużo. I bukiet też bez pereł.Mi jakoś nie pasują czerwone buty do ecru... Gryzłoby się moim zdaniem. Też już bym chciała mieć suknię... Mama może pod koniec września przyjedzie do Poznania to jeszcze raz skoczymy do salonów. Właśnie rezerwuję termin u wizażystki, jeszcze ma wolną moją datę
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
ja na wesele planuję samonośki ubrać.
Dziewczyny nie boicie się że kiecka będzie Wam zjeżdżać na ślubie?? pokazałam babci kieckę, a ona że czemu nie chcę ramiączka że będzie zjeżdżać kiecka mi itp. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
wydaje mi się że bez tego ramiączka szyja taka pusta będzie ![]() Zresztą- jak będę zamawiać to cały komplet i decyzję mogę podjąć nawet w dniu ślubu
|
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
alloffkowa, no właśnie - sama zobaczysz co lepiej pasuje
![]() Ja jeśli wybiorę tą suknię, w której dotychczas się zakochałam to kupię tylko kolczyki i może bransoletkę. Na pewno nic na szyję nie założę.
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
no ja sie wlasnie o to balam bo mam dosc duze piersi mialam taka bez ramiaczek na balu maturalnym I caly czas musilalam podciagac a w tancu trzymac bo zjezdzalo
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ajj przyszla mi ochota na kremowe buty. |
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Allofkowa, jak suknia ma dobry gorset i nie jest mega ciężka, to nie powinna spadać
![]() To tak jak stanik ma się trzymać na obwodzie, a nie na maks naciągniętych ramiączkach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Teraz też bym chciała pójść, wesele siostry TŻ jest 5.10.br, myślałam, żeby 2 tygodnie wcześniej pochodzić na solarium: pierwszy raz na 5 min, drugi na 7, i reszta też jakoś 7-8.. Tak będzie dobrze?
W życiu nie byłam na solarium