|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() nie mam pojęcia. Teoretycznie miesiąc to dosyć długo, ale słyszałam że alergia może się i po 3 miesiącach auktywnić ![]() Sola by wiedziała ![]() Cytat:
![]() Muszę sprawdzić bo mam jakieś na strychu, odziedziczone ![]() 50% mówi że duża, a 50% że drobna
|
|
#3062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe czy Tomi by jadl bo nigdy nie chcial jesc sklepowych naturalnych, pierwszy raz zjadl jogurt bez plucia taki z lidla dzieciowy, z mala zawartoscia cukruCytat:
Cytat:
jedyne ktore mu na noge weszly bo ma wysokie podbicienieprzemakaly, dobre byly nie wiedzialam ze przecenione myslisz ze we wszytskich ccc tak jest?Jagnna no coz sliczna ta Twoja corka ![]() juz pojazdami kieruje, zdolna dziewczyna ![]() wlasnie Mati mnie ugryzla w cycka, do krwi juz mi przez mysl przeszlo ze ja odstawiam definitywnie, kiedy gwiazdki zobaczylam z bólu ![]() ale wiem ze to przez zabki, slabo dzis je tylko wsio gryzie bidula wrocilismy z pogrzebu dobrze, ze juz po... |
||||
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
mam jakoś dziwne wrażenie że bysmy próbowali do upadłego
![]() Cytat:
Jestem po pracy Ale jutro wolne
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po Chrzicnach. Wszystko się udało. Tylko jeśli chodzi o tę oficjalną stronę to dla Izy już trochę za długo. Chciała sobie pobiegać po ołtarzu ( siedzieliśmy na takiej wyznaczonej części), ale nie mogła i trochę marudziła.
Po części oficjalnej był obiad w restauracji. Również wszystko się udało. Jednak wieczorem już nie było wesoło. Iza pierwszy raz pochorowała mi się. Nie wiem czy się od kogoś zaraziła czy to może zęby. Tylko przez chwilę miała temperaturę powyżej 38 stopni. Aktualnie jest 37,4 i generalnie nie dochodzi do 38 - maksymalnie 37,8. Ma rozpalone poliki - ale nie cały czas. Ma katar - przezroczysty, ale nie ma kaszlu. Jak myślicie zbijać temperaturę żeby odetchnęła sobie. Bo juz sama nie wiem. Niby wiem, że to dla dziecka nie jest wysoka temp., ale widzę po niej, że już jest zmęczona. Pewnie przez to, że ma problem ze spaniem, ale tak to bawi się normalnie. |
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
My po udanym weekendzie, foty plażowiczki w albumie.
I po wizycie u lekarza w ośrodku. Oczywiście Pyśka robi za małe postępy (to co że zaczęła sama siadać z leżenia i stawać przy wszystkim bo przecież nie raczkuje). Wracamy na rehabilitację raz w tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Moja nosi teraz 68, czasem 74. Zimową ma 9-12 miesięcy ale sporo za duża jeszcze
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-09-09 o 18:39 |
|
|
|
|
#3066 | ||
|
Zakorzenienie
|
na początek kupię takie tylko ocieplane papcie, "niechodki"
jak zacznie chodzić to będę się martwić innymi ![]() Cytat:
![]() ona mnóstwo różnych mlek próbowała a mała i tak się drapie do krwi aczkolwiek alergię na mleko też ma bo robili jej testy i pije jakieś specjalne w końcu dobrane po iluś tam próbach no i ona jak już pisałam jest uczulona na mnóstwo rzeczy - mało co może jeść ![]() Cytat:
![]() ja bym chyba podała na noc paracetamol co by się tak nie męczyła witam się ponownie Jan mi u dziadków przysnął jak załatwiałam tacie telefony i koczowaliśmy prawie do 16 ![]() no ale mąż miał chociaż spokój ![]() obiad zjedzony tyle że Jan sobie wyciągał mięso z buzi, oglądał, wkładał z powrotem i wtedy zjadał babcia rozczochrana, uwalana jedzeniem, obśliniona - Jan w takim samym stanie ![]() a teraz śpi od 19
|
||
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po wizycie u alergolog i to co mówiłam jednak gdyby to była alergia na mleko to juz dawno by była jakaś poprawa a tu nic miesiąc na Bebilonie Pepti, miesiąc na Nutramigenie Lgg i nic, więc wracamy do bebiko, no i jak juz będzimy mieszkać w Bydgoszczy to do kliniki na Jurasza
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tego powiem ci nie kumam już z tymi rehabilitacjami ![]() a miałam was pytać dziewoje czy myjecie jeszcze buźki w środku gazikiem? Jan ostatnio tak zaciska usta że nie ma szans tyle co zęby jeszcze daje sobie potraktować szczoteczką a do tych pierwszych szczoteczkę macie silikonową czy z włosiem
|
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co poradzę że nie chce i już ![]() A tak wszystko pakuje do buzi że dostała pleśniawek
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-09-09 o 19:39 |
|
|
|
|
#3070 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Możliwe ![]() A ja jednak wolę ciemne ![]() Cytat:
![]() I nie za dobrze Ci z tym wolnym? Cytat:
Ja chyba bym na noc podała coś na zbicie Cytat:
![]() Nie przesadza ten Wasz lekarz troszkę? ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- No i bym zapomniała - w Biedronce 20% zniżki na artykuły spożywcze dla dzieci!!!!! Byłam dzisiaj i nakupiłam słoiczków
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() np ja
|
|
|
|
|
#3072 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas podobnie. A w ogóle Uli chyba znudził się fotelik do karmienia, bo nie chce w nim jeść. Karmiłam ją dziś w salonie, ja siedziałam po turecku, ona raczkowała dookoła mnie. Otwierała japke aż miło. ![]() Cytat:
![]() wnoszę że nie było źle ![]() z tą gorączką... Z jednej strony 37,5 u takiego dziecka to jeszcze nie gorączka, ale skoro widzisz że ją to męczy to zbij. Sama wiesz najlepiej co Izie trzeba ![]() to są dwie kopie z bratem ![]() Cytat:
No ale racja, dopóki nei zacznie chodzić to jej nie będę stawiać ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Coś w stylu "nie mam siły iść, więc pobiegnę"
|
|
#3073 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się urodzinowo
![]() niestety nic nie stawiam, bo do tyry za 2h ![]() Dzień miałam trochę zalatany, bo z małą do przychodni leciałam - więc tak - ponoć to nie odparzenia - a zmiany grzybiczne - tak stwierdziła pani doktor po jednosekundowym namyśle - no nie wiem czy taki mega ekspert, czy co.. maść mi dała i zasugerowała, że wizyta dobiegła końca ![]() Wróciłam pieszo do domu - deszcz nas złapał.. Evcia miała folie przeciwdeszczową na wózeczek - ja nie miałam nic.. zmokłam jak kura.. chciałam wykąpać się od razu - gdy tylko zaczęłam się rozbierać pukanie do drzwi - znajomy z pracy z prezentem - w 3 sekundy się ubrałam.. Tż wrócił z pracy z kwiatami - bez prezentu, bo stwierdził, że nie wie co mi kupić - romantycznie zaproponował, że mi kase przele No, ale wolę to i tak - niż prezent od innych znajomych - dostałam całą torbę kosmetyków pielęgnacyjnych Nivea - a ja niecierpię tej marki i unikam jak ognia.. cóż - będzie jak znalazł komuś opchnąć pod choinkę Cytat:
Cytat:
oby szybko przeszło Cytat:
Cytat:
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko przeszło ![]() ja w tym roku perfumy dostałam od męża |
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś u teściów. W drodze powrotnej ok. 19.30 Ulak zasnął, na śpiocha wyjęłam ją z auta, położyłam w łóżeczku, i śpi do tej pory. W bluzie z kapturem, w leginsach, niewykąpana i nienakarmiona
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
bry wieczór
|
|
#3077 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wykonczone stworzonko to nie budz Cytat:
co do diagnozy mozliwe ze to grzybicze, pamietam jak u Tomka nic nie dzialalo i 3 razy posmarowalam clotrimazolum i moment sie zaczelo goic Cytat:
ja sie ciesze, ze Tomi teraz raczkuje z Matylda bo ja udaje jak znalazlam w jego terapii akurat Cytat:
a kiedy przeprowadzka? Cytat:
![]() jak widzisz, ze sie meczy to daj paracetamol albo nurofen, bo on dodatkowo przeciwzapalny ja teraz sie boje jak mala zabkuje, bo ostatnio skonczylo sia antybiotykiem przez ten stan zapalny przy dziaslach, przeniosly sie bakterie na gardlo i bylo niewesoło |
|||||
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
ooo kope lat
co słychac? ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- taki mam zamiar. Dziadki ją wymęczyły musi bidulka odespać
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
w czwartek przyleciała siostra tża ze swoją roczną córeczką, cały weekend spędziliśmy razem
a dzisiaj wpadła znajoma na chwilę i siedziała 5 godzin![]()
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Chwalę się.
Byłam dziś w "moim" lumpie (-50% ) i kupiłam sobie bluzkę szyfonową, morelową, w stylu retro, nie wiem gdzie w niej będę chodzić, poza tym o rozmiar za mała, ale strasznie mi się spodobała![]() I stanik- pierwszy raz w życiu kupiłam stanik w lumpie, ale wygląda na nowy. I jeszcze żakiet dla Uli (będzie za jakiś czas, a póki co ponosi go Uli kuzynka) i leginsy i spodenki. Za wszytsko zapłaciłam 29zł ![]() I w związku z powyższym mąż się na mnie wkurzył bo dał mi pół h wychodnego, a nie było mnie godzine A po tym wszystkim pojechaliśmy do teściów i go opierdzielili, że ma mnie przeprosić ![]() Amen. Idę się wyprysznicować
|
#3081 | |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze raz najlepszego
Cytat:
Ja też dzisiaj zajechałam do lumpa, ale nic nie kupiłam ![]() dla teściów i dla męża
|
|
#3082 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie teraz to już do Bydgoszczy dalej działać, ale bardzo zaciekawiło ją to jak powiedziałam ze w rodzinie łuszczyca jest tzn, że teść ma Cytat:
Adaś jutro jedzie do dziadków zostaje tam do niedzieli abym mogła to pakowanie do końca ogarnąć, dziadek ponoć jakies dwa zabawkowe auta kupił już Adasiowi i będą się bawić. W ogóle musze pochwalić dziś Adasia pół dnia jak byliśmy w domu i sobie raczkował to tu to tam to gdzie się tylko wdrapał to ćwiczył, jak wstał żeby usiąść, bo zazwyczaj to wyglądało tak że wstał np przy meblach i nie wiedząc jak dalej wrócić do raczkowania leciał do tyłu i później był ryk a dzisiaj zauważyłam juz że wyczaił o co chodzi.
|
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3085 | |||||
|
Zakorzenienie
|
super że chrzciny udane
![]() za zdrówko! ja bym zrobiła tak jak dziewczyny piszą, jak się męczy to zbijaj!ślicznie te Twoje bąbelki Cytat:
nigdy nic takiego nie robiłam ![]() szczoteczkę z włosiem mamy Cytat:
![]() no wlaśnie miałam pisać i zapomniałam starość...Cytat:
![]() jakie??? ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Halwaya Cytat:
za zakupy dla teściów dla małżona ![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#3086 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dom ogarnąć to nie ma różnicy co mam na tyłku a spacer czasem na lenia odbywam w ogródku, u nas na zadupiu mogłabym nago chodzić i tak nikt by mnie nie zobaczył... więc pomykam w piżamie ![]() Na zakupy nie wychodzę bo nie mam sklepu ![]() Ej, nie wiem co to za płytka, omija mnie coś istotnego? Do jakich kuchenek to jest?Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że się sprawdzą bo są cieplutkie A jak będzie chodzić to wtedy dokupię zimowe jakieś ocieplane i nieprzemakalne, ale się jeszcze nie rozglądałam, zobaczymy jaki rozmiar będzie za te kilka miesięcy. rób rób ![]() Cytat:
Cytat:
U nas też jakiś grzyb na języku był, nystatyna plus fiolet i wyleczone Cytat:
![]() piękne łowy!! ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- I muszę się pochwalić, wygrałam buty w zakładzie z mężem ![]() Pojechał do sklepu i prosiłam go o ptasie mleczko (wiadomo, wedlowskie ), przywiózł z milki mówiąc, że innego nie było... a że byłam pewna, że było i że pewnie nie patrzył dokładnie i nie zapytał, to założyliśmy się że jest... dla jaj powiedziałam, że o buty - podłapał Ubrałam się, Franka i z powrotem do tego sklepu
|
||||||
|
|
|
#3087 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Urżnęło mi cytat z jogurtem. Moonie nie wiedziałam, że to takie proste
I coś chyba jeszcze mi urżnęło ale już nie pamiętam, nie moja godzina Wykończona jestem ogarnianiem tych nowych pudeł z ikei. Ale przynajmniej najgorsze siedliska kurzu w domu udaje mi się powoli wyeliminować Cytat:
![]() Cytat:
![]() U Ewki też trochę nieprzyjemnie się robi z karmieniem przez te zęby A poza tym dziś była masakra z usypianiem. Posmarowałam dziąsełka, dałam czopek i nic. Płacz i płacz. I nie jestem pewna, bo skubana nie da się wymacać, ale chyba poza jedynkami idzie jej też jedna dwójka. Czyli jakby 3 na raz ![]() Pusto tu bez Ciebie, dobrze, że jesteś za imprezę i zdróweczka dla Izuni!Cytat:
Pier.dol.nięta ta lekarka Wasza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie w rodzinie się tak utarło w ostatnich latach, że sobie dajemy kasę, żeby ucelować w prezent dobrze. Mój brat w tym roku niestety odszedł od tradycji i na majowe urodziny jeszcze nic nie dostałam, bo "on by mi wolał coś kupić" ![]() Najs! Ja permanentnie kupuję za małe ubrania Ale nie ma co się dziwić z moim gabarytem Sama się potem na siebie vkur.viam więc od jakiegoś czasu jednak mierzę, choćbym miała długo stać do przymierzalni ![]() Jutro wpada do Ewci pradziadek celem wyspacerowania więc będę miała trochę czasu A teraz lecę spać, bo ryję nosem po klawiaturze. Baj! ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- W Rossmanie jutro i pojutrze żywność dla dzieci -25% ! |
||||||
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szanowny lekarz nie wie, że dziecko WCALE nie musi raczkować? Może sobie od razu z pełzania przejść do chodzenia, raczkowanie nie jest etapem koniecznym do prawidłowego rozwoju... Co za pacan(ka)
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-10 o 00:50 |
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Jagna- świetne ciuszki!
dla teściówMoonie- płyta do zwykłych kuchenek gazowych A Ty o jakie buty się wzbogaciłaś? Hej. |
|
|
|
#3090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi też ogólnie o wzmocnienie jej. Nie chcę zaniedbać niczego. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

jest pyszny i kremowy 
bo ma wysokie podbicie