|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
Hej kobietki
Jak poniedziałek mija? Nie bardzo mi się chce nadrabiać tych kilku stron, może później się zbiorę. Ja tylko chwale się,ze kupiłam kieckę ślubną Wahałam się koszmarnie bo jednak ta z bazaru ciągle mi chodzi po głowie. Kupiłam docelowo tą z salonu, do tego takie niby bolerko zakładane od przodu koronkowe. Suknia generalnie jest piękna, prosta i klasyczna. Ma przepiękny materiał- muślin, kolor bardzo jasny ecru. Byłam zadowolona i szczęśliwa, dopóki w domu nie zamierzyłam jej jeszcze raz i zobaczyłam minę mojej mamy. No nie podoba jej się sukienka, bo nie biała, bo bez ozdób i teraz trochę się przybiłam. I teraz nie wiem czy dobrą decyzję podjęłam. Kurde no miał mnie cieszyć ten moment a tymczasem jestem ciut zdołowana.
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Atomowka, to Tobie ma sie podobać suknia
Ty sie masz w niej czuć wyjątkowo! na pewno jest cudna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiem tak jeśli Tobie się podoba i TY się dobrze w niej czujesz to nie łam się i nie dołuj. Skoro Tobie odpowiada to na pewno jest piękna! Przecież to Twoja suknia ślubna a nie Twojej mamy. Głowa do góry . Na pewno pięknie będziesz wyglądać
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 7
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najważniejsze żebyś ty się dobrze w niej czuła i żeby tobie pasowała, ja bym tam nie patrzyła do końca na opinie innych. twój TŻ napewno będzie zachwycony jeśli ty sama będziesz w sukni się dobrze czuła i wiedziała że do ciebie pasuje
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny macie racje
Właśnie przyszedł TŻ i mu się wyżaliłam i dostałam z☠☠☠kę, że na pewno będę ślicznie wyglądała a przecież tą suknią już byłam zachwycona w sobotę. I chyba jednak ma rację, chwilowo się przybiłam bo cenię zdanie mamy ale wiem,ze gust to my mamy zupełnie inny. Zanciapp byłam dziś na bazarze, ale serio o fotkach zawsze zapominam bo taka podekscytowana jestem jak te suknie mierzę. Tak kupiłam tą z fotek wrzuconych wcześniej Pejlin wrzucałam już fotki, ale może raz jeszcze wrzucę Od razu uprzedzam, że są koszmarnej jakości ( robiła mama która nie bardzo ogarnia aparat w telefonie) i sukienka nie jest dopięta do końca więc nie leży doskonale. Ładniejsze wrzucę jak się w tygodniu spotkam z przyjaciółką to wtedy zamierzę i zrobi mi lepsze foty.
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Panny Młode 2015 cz. 7
Gratuluje podpisanych umow laski! ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo ładna!
|
|
#1150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() będzie napewno zachwycony jak cię zobaczy ![]() jak moja mama mi pokazywała jakie jej się suknie podobają to przy niektórych łapałam się za głowę, jak sama będę wybierać też nie będę się nią aż tak bardzo sugerować
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi marzy się inny krój, coś takiego jak wrzuciłam w załączniku
|
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
Też ładna, ale dałabym radę ją założyć w momencie gdybym zgubiłą jakieś 20 kg
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i najważniejsze, że Tobie sukienka się podoba, tym co mama mówi się nie przejmuj, bo najważniejsze, żebyś Ty się dobrze w niej czuła
|
|
|
|
|
#1154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
O już spokój
![]() Ja ostatnio przymierzałam taką (byłam z Młodą na ostatniej przymiarce) i się zakochałam - no i chce i już
|
|
#1156 |
|
Rozeznanie
|
Atomoowka wyglądasz super, do tego dojdzie fryzura, makijaż, welon(?), buty i będziesz wyglądać ślicznie !!!
Viva w moich stronach przeważnie dziewczyny, które już urodziły dziecko nie mają welonu do ślubu. To chyba o tą tradycję Ci chodziło Miałam dzisiaj ten egzamin wstępny na mgr, no normalnie komedia. Pytania były takie że albo wszystko mi pasowało albo nic, nie wiem czy się dostanę. W ogóle ile kobiet w wieku mojej mamy startowało na te studia to nie mam pytań ![]() I wracając od koleżanki przechodziłam obok salonów sukienkami i była taka jedna na wystawie, na zdjęciu nie jest super ale na tym manekinie, no zakochałam się http://dianasalon.com/slides/833.jpg
|
#1157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę się Wam pochwalić, właśnie zrobiłam pierwsze w życiu (samodzielnie!!!) placki po węgiersku, tzn. gulasz bo placki ziemniaczane to żadna sztuka, ależ jestem dumna ![]() Tż się ucieszy jak wróci z pracy
|
|
#1158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ejjj zjadłabym takiego placka daj trochę !!!
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeju jak ja je lubię ale mi smaka zrobiłaś
|
|
|
#1160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mniam mniam podsunęłaś mi pomysł na obiad w tygodniu. Ja dziś bitki robiłam TŻ uwielbia wieć wcinał, aż uszy latały ![]() Ebedowa suknia super, ja kocham takie skromne kiecki. Uważam, że ich urok jest właśnie w tej prostocie.
|
|
|
#1161 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapraszam nagotowałam chyba na 3 dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale mi się rymło
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję umów!
![]() i gratuluję zakupu sukni! ![]() takie koronkowe bolerko to jest moja opcja ratująca jak nie uda mi się mieć sukni z koronkową górą, podobają mi się takie bardzo tylko ja bym chciała bez rękawków ![]() ![]() idę z tż na himym
|
|
|
|
#1163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też chciałam bez rękawów, tzn z krótkim bardzo rękawkiem ale ono miało takie ciemniejszy odcień ecru i jak założyłam na suknie to to wyglądało jakby ono żółte było tzn przyżółknięte np ze starości. A w innym salonie już nie chciałam szukać, myślę natomiast czy np u jakiejś krawcowej sobie nie skrócić tych rękawów. Bacardi jak tyle nagotowałaś to wyślij mi chociaż trochę co?
|
|
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
No problem
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
Atomowka! Sukienka śliczna!! bardzo mi się podoba, ale chyba bardziej w wersji bez bolerka
![]() Szybko ją kupiłaś, no ale skoro to właśnie TA to super ja chyba będę miała szytą suknię teściowa kogoś tam poleca ponoć do 1000 zł taka jaką chce będę miała, a tak ogólnie to chcę w kształcie litery A, śnieżnobiałą, na ramiączkach, i baaardzo błyszcząca jak taką zobaczycie, dajcie znać :P
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Panny Młode 2015 cz. 7
Atomowka sukienka sliczna.
Taka skromna a jednak troche jej jest w sensie ze sie fajnie uklada. Mi mama mowila ze jej sie podobana takie z zabudowana gora koronkowa. To powiedzialam ze mi sie taka nie podoba i nie bede takiej miala :P Ale takie bolerko do kosciola rozwazam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Kelpie Czas edycji: 2013-09-09 o 19:20 |
|
|
|
#1167 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Martuha musiałam się decydować bo to wyprzedaż była więc tylko ta jedna była, jakby ktoś ją kupił to już po ptokach, albo mogłabym zamówić do szycia ale wtedy koszt 2.400 sama suknia. A tak dalam 950 zł już w tym bolerkiem koronkowym. W marcu będę miała poprawki tj skrócenie.
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie jakieś przyzwoite tempo pisania i wreszcie cokolwiek Was nadrobiłam
Ale nie mam siły cytować, więc pozwólcie że odniosę się do większości w tym poście.Atomowka nie przejmuj się mamą, bo skoro, jak sama powiedziałaś, macie inne gusty, to było bardzo możliwe, że Twoja suknia marzeń będzie dla niej najbrzydszą na świecie. I niewykluczone, że ta, która jej by się spodobała, dla Ciebie byłaby koszmarkiem Ogólnie sukienka nie w moim guście, ale Tobie bardzo pasuje Widziałam pokazywany przez Edebedową filmik - cudowne dekoracje I też bardzo podobał mi się wygląd PM, super jej było w tej sukni i fryzurze.Co do kosztów ślubu i wesela, to my za cywilny nie chcielibyśmy dać więcej jak 3000 - w tym byłyby koszty samego ślubu, obrączek, strojów i obiadu dla nas i świadków. Jeśli chodzi o wesele to mam nadzieję zmieścić się w 40 tys. za 2 dni Jest to możliwe, bo raczej będziemy mieli własny katering, co znacznie obniża koszty.A tak w ogóle to pamiętacie jak pokazywałam Wam taką obrączkę Eternel z diamentami, która w ogóle nie wyglądała jak obrączka? Jestem w niej szaleńczo zakochana, ale jak łatwo zauważyć ta para kosztem przewyższa cały koszt cywilnego Z białego złota i małymi diamentami - boska. Jakby nam się udało ją wyhaczyć w 2015, to parę mielibyśmy pewnie za jakieś 1500 zł, co nam bardzo odpowiada ![]() Co do kawy i herbaty - już od dłuższego czasu widuję na weselach stoliki kawowe i moim zdaniem to naprawdę super rozwiązanie Co do białych kiecek - mnie zawsze rozwala gadanie takich lasek, które zakładają białe sukienki, że w białym im dobrze i nie będą wyglądać brzydko dla czyjegoś widzimisię Nie wierzę, że komuś jest dobrze tylko i wyłącznie w białym, bo na inne okazje na pewno zakłada i inne kolory. Ja raczej nie zrobiłabym komuś na weselu awantury o białą sukienkę, bo chyba nie ma nic gorszego, niż taka piekląca się PMka ale jeśli w ogóle zwróciłabym uwagę, to byłoby mi przykro. Kiedyś widziałam na wizażu jak jakaś PMka dodała taki zabawny regulamin wesela do zaproszeń, gdzie m.in. były uwagi, że osoby marudzące będą wyrzucane itp. i był też zapis, że panie w stroju o kolorze zarezerwowanym dla PM będą na wejściu oblewane czerwonym winem Chyba tyle co widziałam
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze za taką cenę to wow!! Cytat:
a masz zdjęcia w niej skoro mierzyłaś ;>Ej to mi też możesz trochę podrzucić ![]() Chociaż jutro będą cukinie z mięsem mielonym i makaronem w piekatniku mniam ![]() Byłam dzisiaj 4h w pracy
|
||
|
|
|
#1170 |
|
Rozeznanie
|
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

daj trochę !!!
ale mi smaka zrobiłaś

Maniaczka Yankee Candle 
Z białego złota i małymi diamentami - boska. Jakby nam się udało ją wyhaczyć w 2015, to parę mielibyśmy pewnie za jakieś 1500 zł, co nam bardzo odpowiada
Nie wierzę, że komuś jest dobrze tylko i wyłącznie w białym, bo na inne okazje na pewno zakłada i inne kolory. Ja raczej nie zrobiłabym komuś na weselu awantury o białą sukienkę, bo chyba nie ma nic gorszego, niż taka piekląca się PMka