Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 20:38   #451
aska27adopcje
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Misiael pewnie ze sie spotkamy. ja zmotoryzowana, jak tylko ten moj diabol z wozkiem sie oswoi to mozemy sie na jakis spacerek umowic

Black gartuluje obiadku, super, ze mloda sie rozkreca jedzeniowo

Hje u nas tez pogoda z dupy, wieje, leje, zimno, cimno ... kurde Tz juz truje zeby konwektor wyciagnac ... on straszny ciepluch ...
Stary 2013-09-09, 20:39   #452
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
o cholibka
a wiesz,że ja zauważyłam,że dużo lekarzy jest za mm

jak byłam kiedyś u bratowej w szpitalu, na sali leżała lekarka, przyszedł do niej kolega z pracy, neonatolog, namawiał ją od razu na przejście na mm modyfikowane
moj gin też mowil,że nie dłużej niz 6 mc
pediatra jedna druga to samo
kiedyś w szpitalu jak byłam z Samkiem to też lekarze mówili że to bezsens tak długo karmić
jak byliśmy w szpitalu, to pięlęgniarki mnie opieprzały czemu nie biore butli z mm dla małego, nie docierało, ze ja kp, w ogóle były dziwnie do mnie nastawione przez to że karmiłam. Jak by to była jakaś zbrodnia

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Do dziewczyn, które gotują, czy są takie które biorą warzywa / mięso z marketów - ew. jakiś normalnych sklepów. Bo ja nie miałabym raczej dostępu do warzyw od kogoś z pola / działki, tym bardziej mięsa.
Czy ma sens dawać dzieck takie jedzenia czy jednak lepiej słoiczki?
dodam, ze na początek chciałabym gotować raz / dwa w tygodniu.
ja kupuje warzywka na targu, mięsko w sklepie , jajeczka mam świeżutkie prosto od kury, nie raz nawet jeszcze ciepłe mama pracuje na fermie to od niej dostaje

Ezzo, Ewik wszystkiego najlepszego Dużo miłości szacunku i zrozumienia
Zdrówka dla naszych chorowitek
Dużo energii dla mam po nie przespanych nocach
Witam nową mamusie, piękna Hania

Melduje się w nowym wątku i witam po weekendzie. jak zwykle weeken poza domem. Byliśmy u rodziców na grilu, spaliśmy u nich z soboty na niedziele, fajnie było. Chyba do 2 w nocy siedziałam, o dziwo Filip mało się budził. W ogóle zauważyłam, ze u rodziców lepiej śpi. No i z nowości w piątek zauważyłam, ze wyszła Filipowi lewa jedynka, a wczoraj w nocy przebiła się kolejna, czyli mamy już 6 zębali. Byłam dzisiaj na małych zakupkach kupiłam sobie szpile, bo za dwa tygodnie idziemy na wesele, przerabiałam dzisiaj pół dnia torebkę z zielonej na czarną (mała kopertówka) fajnie wyszła jeszcze tylko dżety dokleić i będzie nówka, sztuka, nieśmigana. Ide coś zjeść bo głodna jestem

Edytowane przez marta00537
Czas edycji: 2013-09-09 o 20:41
marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:43   #453
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Heeeej.

Muszę się Wam pochwalić - moja mała zjadła dzisiaj trochę obiadku. Myślę, że z 20 łyżeczek (niepełnych, oczywiście). Nie do końca jej smakował, bo się krzywiła, ale jadła... Zrobiłam jej potrawkę z króliczka z cukinią i pomidorem. Do tego troszeczkę masełka dodałam. Jutro dam też jakiś obiadek domowy, kurczę, może jednak coś ruszy... Kaszkę też z początku niechętnie jadła, a teraz to już jest nasz poranny rytuał... Oby ruszyło.
dla Oliwki
Oby tak dalej
Stary 2013-09-09, 20:44   #454
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hej

Nie wiem czy uda mi się nadrobić. Ciężki dzień dziś był !!!

Zdjęcie w k.

Buziaki dla Was
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:44   #455
marsi11
Zakorzenienie

Blogerka dobre warzywa kupisz na naszym osiedlu, na przeciwko małej biedronki jest taki warzywniak, koło piekarni Hert, tam znam tych ludzi i oni mi zawsze mówią co brać a co nie, większość rzeczy pochodzi z ich własnych upraw a jak się ładnie uśmiechniesz do Pana Piotra właściciela ( on lubi strasznie się bajerować z laskami) to będzie Ci odkładać jajka prosto od jego kurek
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:45   #456
pstryczek84
Zakorzenienie

zagonilam meza do roboty, pisze mi plan rozwoju do pracy sasassaaa a ja łajzazinguje

mlodzieniec pogardzil dzis kaszka na dobranoc, zjadl moze ze 3 lyzki i poszedl w kime. wyjelam z hustawki, wzielam na rece, przytulilam a ten spi
pewnie niedlugo obudzi sie z glodu ale co tam

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:47   #457
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Własnie przed chwilą postanowiłam przewinąć Amelcię, ona sobie pełzała po podłodze, to ja niewiele myśląc jechałam powoli, wołając ją i wyciągając ręce do niej a ona do mnie przyszła! <3 do drugiego pokoju, przez przedpokój. A jak się cieszyła przy tym!
cudownie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
zgadzam się, pepco ma przeokrutnie szerokie ale poza tym trafiły nam się też inne. Nie wiem jakie firmy bo ja metki obcinam
za tow pepco lubię kupować Młodemu skarpeciochy poza tym upiłam mu też większe rajskiestópki w pepco i w biedronie.
lidl ma genialne skarpetki, rajtki średnie
i w reserved ostatnio Agu kupiłam za 25zł 5pak, BARDZO fajne

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

blogerko ja też nie wiem, co zrobię zimą, jak Pietraszko marudny to pakuję do wózka i wio na dwór, a zimą??? Ehh.. strach się bać
na sanki i na spacer

o właśnie, dziewczyny, zdajecie sobie sprawę że trzeba sanki kupić?

Cytat:

sorry za mój głos, przeziębiona jestem
rewelacyjny Pietraszko!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Bylismy u lekarza. Serial pt "Kuba w szpitalu" dobiegl konca - poki co wstrzymujemy sie Kuba ladnie przybiera, tsh za jakis czas powtorzymy i tyle
super

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

u nas dzis zimno i pada i siedzimy w domostwie naszym wielce ubrudzonym ale sprzatac nie ma kto a sluzby brak
pożycz od Bijkory i Silver

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
hejo hejo, ja juz po pierwszym dniu pracy. Napisze tylko, ze jestem zmeczona - ale psychicznie. Niby ok, niby szkolenie a w sumie na koncu sama juz pracowalam. No bo jak to " ty nie dasz rady i nie pamietasz?" i takie gadanie mala spiewa do grzechotki to was podczytam
no to byle do przodu

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
w HM fajne takie są:

http://www.hm.com/pl/product/91895?article=91895-F i do tego można kupić czapkę i rękawiczki, różowe też są, chyba się skuszę

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Ja teraz dopiero podaję jak jest infekcja, na wszelki wypadek nie daję, bo po co? Ode mnie ma przeciwciała. Teraz daję na zmianę multiwitaminę i witaminę C ale bez przekonania. A i wapń w syropku daję. No i jak Szaja nurofen przeciwzapalnie, mimo że gorączki brak.
ja zawsze podaję przeciwzapaline coś (tzn gdy potrzeba jest, czyli widzę mocny katar na przykład - wolę 3 dni dać p/zapalne niż potem tydzień antybiotyku), lekarka popiera

Cytat:
Heeeej.

Muszę się Wam pochwalić - moja mała zjadła dzisiaj trochę obiadku. Myślę, że z 20 łyżeczek (niepełnych, oczywiście). Nie do końca jej smakował, bo się krzywiła, ale jadła... Zrobiłam jej potrawkę z króliczka z cukinią i pomidorem. Do tego troszeczkę masełka dodałam. Jutro dam też jakiś obiadek domowy, kurczę, może jednak coś ruszy... Kaszkę też z początku niechętnie jadła, a teraz to już jest nasz poranny rytuał... Oby ruszyło.
pięknie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:47   #458
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
jak byliśmy w szpitalu, to pięlęgniarki mnie opieprzały czemu nie biore butli z mm dla małego, nie docierało, ze ja kp, w ogóle były dziwnie do mnie nastawione przez to że karmiłam. Jak by to była jakaś zbrodnia

Melduje się w nowym wątku i witam po weekendzie. jak zwykle weeken poza domem. Byliśmy u rodziców na grilu, spaliśmy u nich z soboty na niedziele, fajnie było. Chyba do 2 w nocy siedziałam, o dziwo Filip mało się budził. W ogóle zauważyłam, ze u rodziców lepiej śpi. No i z nowości w piątek zauważyłam, ze wyszła Filipowi lewa jedynka, a wczoraj w nocy przebiła się kolejna, czyli mamy już 6 zębali. Byłam dzisiaj na małych zakupkach kupiłam sobie szpile, bo za dwa tygodnie idziemy na wesele, przerabiałam dzisiaj pół dnia torebkę z zielonej na czarną (mała kopertówka) fajnie wyszła jeszcze tylko dżety dokleić i będzie nówka, sztuka, nieśmigana. Ide coś zjeść bo głodna jestem
Co do pielęgniarek ...

6 zęboli?? Łał!
Stary 2013-09-09, 20:47   #459
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

Hje u nas tez pogoda z dupy, wieje, leje, zimno, cimno ... kurde Tz juz truje zeby konwektor wyciagnac ... on straszny ciepluch ...
To co będzie w zimie
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:48   #460
hje
Zakorzenienie

Marta, dla Fifka za zęby!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:54   #461
pstryczek84
Zakorzenienie

szaja - pisalas podanie do dyr a propo kp?

Stary 2013-09-09, 20:56   #462
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Marta, dla Fifka za zęby!
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Co do pielęgniarek ...

6 zęboli?? Łał!
dziękujemy za brawa
Silver ogólnie pięlegniarki były spoko, tylko z kamieniem piersią widziwiały, lekarze też nie lepsi. Dla nich to był problem

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:00   #463
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Blogerka dobre warzywa kupisz na naszym osiedlu, na przeciwko małej biedronki jest taki warzywniak, koło piekarni Hert, tam znam tych ludzi i oni mi zawsze mówią co brać a co nie, większość rzeczy pochodzi z ich własnych upraw a jak się ładnie uśmiechniesz do Pana Piotra właściciela ( on lubi strasznie się bajerować z laskami) to będzie Ci odkładać jajka prosto od jego kurek

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zagonilam meza do roboty, pisze mi plan rozwoju do pracy sasassaaa a ja łajzazinguje

dla mężulka

Szaja ja właśnie parę dni temu gadałam z Tżtem że sanki trzeba będzie kupić za niedługo
Stary 2013-09-09, 21:01   #464
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaa dostalam okres ... jeejjj laski jakie to dziwne uczucie po takim czasie ... ehhh ... a juz.mialam opieprzac tz ze uwalil przescieradlo czyms zanim sie skapowalam co to
Ja tez dostalam @ kilka dni temu.
A bylo tak pięęęęknie....

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Nawijko..ten golfik a'la szanuj to gdzie wyniuchalas...praktyczne to to mi się zdaję...
A czaoe masz jakąś na oku bo mi zadna z Was nie odpisala..a szukam teraz zime i jesień..no i rękawiczki.
Musze Cie rozczarowac - to byl tylko przyklad z google.
Ale dziewczyny juz wkleily podobny golfik z h&m.

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dzięki, czyli jak coś ja będę miała śniadanie
I jakie zdrowe!

Jeeej, ale dziś jołczący dzien, a wlasciwie druga polowa. Do 16 grzeczny dzidzius, a potem? Skrzeczenie az do teraz wlasciwie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:01   #465
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Silver ogólnie pięlegniarki były spoko, tylko z kamieniem piersią widziwiały, lekarze też nie lepsi. Dla nich to był problem
nie rozumiem takiego podejścia do sprawy
Stary 2013-09-09, 21:02   #466
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
byłam kiedyś z TZ bo nam kolega polecil ten warzywniak i nie kpilismy nic, bo wszytsko bylo nie pierwszej swiezosci :P
ale moze zly dzien mieli, sprawdze jeszcze kiedys
Stary 2013-09-09, 21:03   #467
jakajakaja5
Raczkowanie

No dzisiaj to luksus hihihi dzieć śpi ja łazażinguję :p żyć nie umierać

Cytat:
Heeeej.

Brawa klask i:

Cytat:
Nancy pięknie Kubuś zjadł. Ja myślę o czymś takim zamiast szalika: http://www.hm.com/pl/product/91895?article=91895-F Siostra chłopakom takie kupowała, fajowe.
O a ja właśnie o tym posałam wcześniej. to jest mój typ na tę zimę

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Jaka, wpadasz i wypadasz jak strzała
A bo ja mam cały czas wizaz otwarty i jak tylko mogę zerknąć co u was to pacze i nie wierze że ktoś to zauważył

Cytat:
hello,
dziewczyny, moj Leo próbuje chodzić, nie da się go zostawić nawet na sekunde 3 m ode mnie bo ciągle się wywraca, przewraca, na wszystko reaguje strasznym krzykiem , jak mu coś nie pasuje to drze jape, że TZ mowi,że on krzyczy POLICJA

nie mam na nic czasu, do kibla z nim chodzę

Askaadopcje ja przez wiele lat używałam loreala ale coś mi się ten kolor zmieniał na głowie, żółkł, cholera wie co, teraz używam garnier nutrisse i moim zdaniem jest lepszy sto razy, przypomniałam sobie,że jeszcze w liceum go używałam
a tak wogóle to po wakacjach tak mi włosy wyjaśniały,że mlodsza siostra TZ powiedziala,że wyglądam jak ze Szwecji

jakaja pytałaś ostatnio o spotkanie, to może spotkamy się jakoś z Całąwdeszczu i z Blogerką, co Wy na to dziewczyny
Ja podtrzymuję chęć spotkania

Cytat:
O a gdzie wy mieszkacie że takie rarytaski??

Ide bo kolega z Serbii dzwoni na skypa
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:04   #468
Konto usunięte

Cytat:
szaja - pisalas podanie do dyr a propo kp?
Nie, bo... mam same rewalidacje, więc plan sama sobie ułożyłam i tak:
pon. 2 lekcje, 2 okna, 2 lekcje
wt 2 lekcje, 2 okna, 3 lekcje
śr 2 lekcje, okno, 2 lekcje
czw 1 lekcja
pt lekcja, okno, 3 lekcje ale to od 10

A ty pisałaś?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:05   #469
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
byłam kiedyś z TZ bo nam kolega polecil ten warzywniak i nie kpilismy nic, bo wszytsko bylo nie pierwszej swiezosci :P
ale moze zly dzien mieli, sprawdze jeszcze kiedys
czasem po długim weekendzie tak mają
ale marchew, pietruszka i ziemniaki- mają ze swoich upraw,
mi zawsze mówią,żeby tego czy tamtego nie brać a to śmiało
jak do tej pory ani razu się nie zawiodłam

to co kochana, piszesz się tym razem na spotkanie z nami????
Stary 2013-09-09, 21:07   #470
ezzo
Zadomowienie

Szaja swoim porannym wywodem chcialam powiedziec to, ze wlasnie jak mnie czuje to jest gorzej, bo jak nie bylo mnie w nocy to spal o wiele lepiej niz zwykle, wiec koszulka o maminym zapachu moglaby zaklucic spokojny sen, mysle, ze to mogloby sie sprawdzic w przypadku dzieci spiacych dobrze przy mamie, ech cieżko zrozumieć te dzieciaczki

Witam nowa mamuske

Cytat:
hej lejdis
całe szczęście udało nam się odespać nockę - 8 - 11 gdyby nie te jego poranne mega długie drzemki to nie wiem co bym zrobiła

nadrobiłam was, ale nie cytuję wybaczcie proszę

hje, nie mogę go powstrzymywać przed przekręceniem na brzuszek, bo sytuacja taka sama jak u meneq, obudzi się i koniec, on uwielbia spać na brzuszku i potrafi nawet i 3,5godz tak spać, no ale w nocy dzisiaj nie wiem co mu było? Ząbki? Taki etap?

witam nową mamusię Hanulki są prześliczne nie bokeh?

zdrówka dla Dorki Szajuś

ezzo, ewik, gratulacje za udane wesela ezzo, widziałam zdjęcia na fb, prześlicznie wyglądałaś

bąbla chciałam uspać ale nie chciał siedzi na macie i bawi się kolejką

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

byliśmy na spacerze, wstąpiłam do banku to mały zrobił tam armagedon hehe... chciałam potem na mega długi spacer z nim iść ale nas taka ulewa złapała, że coś okropnego

blogerko ja też nie wiem, co zrobię zimą, jak Pietraszko marudny to pakuję do wózka i wio na dwór, a zimą??? Ehh.. strach się bać
Dzieki Lady

Cytat:
Heeeej.

Brawo, na kazdego dzieciaczka wczesniej lub pozniej przychodzi pora

Jestem mega wypompowana, powie wam, ze kilka tygodni temu rozmawialam z kolezanka, ktora wychodzila za maz i powiedziala mi, ze jej slub byl po prostu idealny, pomyślałam sobie zazdrośnie "wow", mimo kilku niedociagniec, pomylonych krokow przy pierwszym tańcu śmiem twierdzic podobnie, jak dla mnie to było najlepsze wesele na jakim byłam

A z bardziej przyziemnych rzeczy to jutro idziemy na szepienie wzw buuuuuu
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:08   #471
blogerka
Wtajemniczenie

widze, że padl temat ząbków - nas jest dramat
dwie dole jedynki są duże, Borys wygląda jak królik do tego wyszła górna dwójk, jak dzisiaj zgrzytał tymi ząbkami to aż mnie ciary przeszły, a co zrobił z zakrętką od butelki, rękę można by sobie pociąć - zaczęłam więc pilnować co do zabawy mu daję.
poza tym górne dziąsłą wyglądają tragicznie - dwie dziury w miejsc jedynek i dwójką już prawie wylazła - nic dziwnego że w dzień mam małego potworka, na wszytsko jest krzyk, piski, darcie się. Nic mu nie pasuje
możecie polecic jakas paste do zabkow?
Stary 2013-09-09, 21:09   #472
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42718743]Nie, bo... mam same rewalidacje, więc plan sama sobie ułożyłam i tak:
pon. 2 lekcje, 2 okna, 2 lekcje
wt 2 lekcje, 2 okna, 3 lekcje
śr 2 lekcje, okno, 2 lekcje
czw 1 lekcja
pt lekcja, okno, 3 lekcje ale to od 10

A ty pisałaś?[/QUOTE]

wlasnie pisze....
a czemu nie piszesz? ja plan tez sama sobie ukladalam ale dyrekcja kazala mi leciec do lekarza po zasdwiaczenie i bede miec niby pol godz dziennie przerwy PLACONEJ czyli wychodzi mi 2,5 godz tyg nadgodzin!!! a to w miesiacu 10 godz, czad!!!!!!!!!!
pisz skoro sie nalezy. toc dyr z wlasnej kieszeni Ci nie placi

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

dla mężulka

Szaja ja właśnie parę dni temu gadałam z Tżtem że sanki trzeba będzie kupić za niedługo
Ty wypluj to slowo!!!!!!!

Stary 2013-09-09, 21:10   #473
nafiyqa
Zakorzenienie

ezzo, wlasnie ogladam fotki.
Przegapilam wczesniej - ale Ty masz cyc ! Nie dziwie sie, ze synek nie moze sie odkleic
Poza tym widac, ze dobrze sie bawiliscie

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-09 o 21:14
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:13   #474
marsi11
Zakorzenienie

Blogerka- kup pastę chicco,kupowałam dla Samuela jest super
kupisz ją w Askocie
Stary 2013-09-09, 21:14   #475
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Jestem mega wypompowana, powie wam, ze kilka tygodni temu rozmawialam z kolezanka, ktora wychodzila za maz i powiedziala mi, ze jej slub byl po prostu idealny, pomyślałam sobie zazdrośnie "wow", mimo kilku niedociagniec, pomylonych krokow przy pierwszym tańcu śmiem twierdzic podobnie, jak dla mnie to było najlepsze wesele na jakim byłam

A z bardziej przyziemnych rzeczy to jutro idziemy na szepienie wzw buuuuuu
Super że jesteś zadowolona ze ślubu i weseliska

za jutrzejsze szczepienie.

Cytat:
Ty wypluj to slowo!!!!!!!
ja lubię zimę i śnieg

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-09-09 o 21:43
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:16   #476
LadyWhisper
Zakorzenienie

laski, mialam wam cos napisac, jaka akcje odstawilam malzowi z tydzien temu

babel od urodzenia niemal z nami spi jak wiecie. i, jak wiecie od paru tyg moze czesc nocy przesypia w swoim pokoiku. i jednej takiej nocy przysnilo mi sie, ze malz mial Pietraszka zachustowanego u siebie z przodu. obudzilam sie (i dalej mi sie wydawalo, ze spie) patrze na malza, a ten spi na boku wiec zaczynam go budzic, z panika, bo przeciez Piotrusia zgniata!!!!! ten oczy jak 5zl, nie wie o co kaman, a ja (dalej na jawie snilam ) zaczelam M.odchustowywac, warstwa po warstwie (czyt. koldre przekladac z jednej strony na druga ) z rosnaca panika - gdzie jest piotrus???!!! zaczelam coraz mocniej mlocic rekami zeby szybciej odchuhstowac babelka, juz prawie krzycze na malza "nogdzie on jest, zgubiles go, gdzie on jest!!!!!" a M.w tym momencie, kochanie, Piotrus spi w lozeczku!!!!!!! laski...normalnie poczulam, jakby mnie walnal obuchem .jak mi sie glupio zrobilo zaczekam przepraszac malza i w ogole ale czujecie, jaki schiz? nikomu nie zycze

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:16   #477
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
czasem po długim weekendzie tak mają
ale marchew, pietruszka i ziemniaki- mają ze swoich upraw,
mi zawsze mówią,żeby tego czy tamtego nie brać a to śmiało
jak do tej pory ani razu się nie zawiodłam

to co kochana, piszesz się tym razem na spotkanie z nami????
kiedy?
Stary 2013-09-09, 21:17   #478
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Nancy pięknie Kubuś zjadł. Ja myślę o czymś takim zamiast szalika: http://www.hm.com/pl/product/91895?article=91895-F Siostra chłopakom takie kupowała, fajowe.
Debrah, my już kilkukrotnie Miśka po obiedzie kąpaliśmy, może pamiętasz zdjęcie na facebooku jak wyglądał po barszczyku Przy przebieraniu histeria, wije się jak piskorz jakbym mu krzywdę robiła.
Szaja, buciki śliczne, my mamy mothercare zielone paputki krokodylki, uwielbiam je Zdrówka dla Dorci.
Cała, jeśli chodzi o wybieranie warzyw, to np. na ryneczku szukać tych rosochatych, brzydkich i pokręconych nie pięknych spod linijki. Ja też w sklepie kupuję, jarzyny, teście mają ogród warzywny ale ja mam ich w du.pie tak jak oni nas. Eco kupuję jajka i owoce suszone do kaszki.
Misiaeel tak, jest krzyk przy przebieraniu. Ja gotuję jaglaną, ale Michał do jedzenia ostatni. Niemniej gotuję dalej, mając nadzieję że wreszcie coś zje.
Meduzza, tak może wyglądać przeziębienie. U nas katar, gorączki brak i okresowy marud. Współczuję nadgorliwej teściowej. Ja nie idę do lekarza, póki u nas sam katar. Bo jeszcze co gorszego złapie. Zobaczę jutro jak będzie się czuł.
Ewik, Ezzo cieszę się że wszystko się udało!
Lady, pięknie Pietraszko chodzi, jej jakie te nasze dzieciaki już duże Po co chcesz ważyć jedzenie? Ile zjada tyle zjada, zagłodzić się nie da Masze dzieciaczki muszą dojść do tego, że takim jedzeniem też mogą napełnić brzuszek, nie tylko mlekiem. Jak to zrozumią, od razu będą lepiej jadły.
Nawijko, bardzo się cieszę że nie musicie iść do szpitala!
Hje dziękujemy

Ja w pepco kupiłam fajne krótkie gacie na lato bodziaki stamtąd fatalne. No i skarpetki stamtąd tez lubię. Rajstopki muszę kupić. Bo Michaś ze swoich z HM już wyrasta.
Michał zjadł dziś 8 chrupek kukurydzianych! Ekscytuję się tak, bo on je wcześniej memłał i wypluwał. Dziś mąż mówił że wszamał wszystko!
a możesz mi powiedzieć jak dokładnie robisz ta kaszkę
bo na holle chyba zbankrutuję

Cytat:
Misiael pewnie ze sie spotkamy. ja zmotoryzowana, jak tylko ten moj diabol z wozkiem sie oswoi to mozemy sie na jakis spacerek umowic

Black gartuluje obiadku, super, ze mloda sie rozkreca jedzeniowo

no to super, możemy się kiedyś umówić ja nie zmotoryzowana bo bez prawa jazdy

Cytat:

mlodzieniec pogardzil dzis kaszka na dobranoc, zjadl moze ze 3 lyzki i poszedl w kime. wyjelam z hustawki, wzielam na rece, przytulilam a ten spi
pewnie niedlugo obudzi sie z glodu ale co tam
brawa dla Męża

a co do zabków to Hania ma 3. dwie jedynki na dole i dwójka, druga już powoli się przebija.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:17   #479
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Blogerka- kup pastę chicco,kupowałam dla Samuela jest super
kupisz ją w Askocie

mam na razie z ziaji ale ona taka strasznie słodka jest, nie wiem czy tak powinno byC?
Stary 2013-09-09, 21:17   #480
Konto usunięte

U nas to choróbsko to chyba zęby w duuużej mierze - góra spuchnięta, ślinotok mega, palce w paszczy nawet w trakcie jedzenia, wypluwanie smoczka nawet jak jest pionowo i może oddychać.

http://www.aquafresh.pl/produkty/pro...la-dzieci.aspx pierwsza pasta, od 0 do 6rż - bardzo fajna, spokojnie może dziecko połknąć i nie trzeba się martwić też muszę kupić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości