|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hejka
![]() u Nas pogoda nawet fajna, koło 20 stopni, lekki wiaterek, zaraz zbieram się na spacerek pisałyście o drzemkach-moja Lilka ma obecnie zwykle dwie 1) 11-12.30 2)17-18.30 sen nocny 10,5h ![]() ![]() pisałyście też o mleku UHT, ja wczoraj na próbę dałam w bidonie Małej spienione mleko, jak robiłam sobie do kawy i wypiła ze smakiem, to teraz też porcję dostała i pije jak szalona....czyli będę jej dawać porcję w ciągu dnia i wtedy spożycie mleka będzie w normie ![]() Blue-dzięki ![]() w ogóle to Lilka skończyła 13. miesiąc, ale zapomniałam się chwalić ![]()
#3872 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Corcia zjadła zupę pomidorowa z ryżem. Pięknie sobie radziła jedzac lyzeczka. A na deser krem nivea
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Nivea? Mniamu
![]() Moja ma drugą drzemę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Karolka fajne ciuszki ![]() Linka, Agunia brawa dla Waszych dziewczyn ![]() ![]() Malwina śliczna córcia ![]() Allebazi dla Wojtusia ![]() Mandragorrka ale deserek ![]() My wczoraj byliśmy na lotnisku, zrobili tam salę zabaw dla maluchów, tak więc mały się wybawił, bardzo podobały mu się samochodziki - mój pirat drogowy ![]() ![]() Oczywiście musiał znowu bajerować panie, bo nie byłby sobą :P Zresztą dzisiaj też panią kasjerkę w sklepie podrywał ![]() A nie pochwaliłam się, że P. nabił sobie guza na czole, na samym środku, ale nie pierwszy i nie ostatni ![]() Paweł też coraz więcej mówi po polsku, próbuje powtarzać niektóre słowa czy odgłosy, bardzo mi się to jego gadanie podoba ![]() Jutro szczepienie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
Katja trzymam kciuki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Heej u nas dzis ciezki dzien malen przebija sie prawa dolna dwojka i jest szal po prostu.
Ostatnio wylicytowalam malej kurtke z nexta na ebay razem z przesylka za 6 £ i jest bardzo ladna jestem zadowolona bo juz kurtke mamy z głowy ![]() Kupie jej jeszcze chyba w h&m kombinezon dwuczęściowy i pasuje ![]() Bardzo mnie boli glowa po prostu padam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, boję się tego bałaganu bo w zasadzie tylko coś płynnego jej mogę dać do łyżeczki
![]() Ja miałam chwilę dla siebie i byłam ściąć włosy u fryzjera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
katja_22 kciuki za szczepienie
![]() dziewczyny to mleko UHT tylko podgrzewacie w mikrofali czy gotujecie wcześniej? |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
Mandi brawa za jedzenie łyżeczką
![]() Nadalko ja mojej daję do ćwiczenia jedzenia łyżeczką gęsty jogurt naturalny z owocami. Zup nie robię, więc chociaż na tym ćwiczy ![]() Do obiadu dostaje widelec, i chociaż potrafi tak jeść, woli łapkami Katja za szczepienie ![]() Malwina słodką masz córeczkę ![]() ja dzisiaj znowu w pepco poszalałam, kupiłam Lu komplet bluzeczka i leginsy, cieniutką kurteczkę na teraz i getry po domu. Wszystko w praniu więc póki co nie pokażę. A poza tym chyba niebawem nam wózek w odstawkę pójdzie, Lu już coraz mniej chętnie w nim jeździ, urządza mi mega bunty i tylko sama by chodzić chciała, oczywiście w swoim kierunku...
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-09-09 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Wtajemniczenie
|
Cześć,
melduję, że żyjemy i mamy się dobrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję, kciuki za szczepienie, gratki za mowę polską, u nas nadal króluje chińszczyzna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- no pewnie, tylko zaglądaj - tęsknimy. Co tam u Kubusia? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko podgrzewam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() Do tej pory w ramach ćwiczeń podawała pokarmy o gęstszej konsystencji - jogurty, koktajle, serki, owsianka, zmiksowane owoce. Co robiłas u fryZjera? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A dopiero co o Tobie myślałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-09-09 o 20:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Mleko podgrzewam w mikrofali.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
Podawalam Amelce mleko pasteryzowane i nie chciala go pic czy mleko UHT bardzo sie różni smakiem od tego pasteryzowanego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Zakorzenienie
|
Ja uht nie gotuje. Jeżeli mówię źle to niech mnie ktoś poprawi, że uht jest poddawane sterylizacji (?) dlatego ma też taki długi termin ważności. Pasteryzowanie mleka powoduje że ma się o wiele mniejszy czas do spożycia .
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Mandi, ścinałam włosy. Co do tej łyżeczki boję się bałaganu m.in. Dlatego że u nas są dywany, więc jak by co to... Szorowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Zakorzenienie
|
U nas z mową też do tyłu, Lu gada głównie po swojemu i ani myśli wychodzić przy komunikowaniu się z nami poza "da" "ba" i inne proste głoski. Ale, ale, ostatnio doszła nam uwaga - łacina! Mojemu dziecku co jakiś czas pięknie wychodzi słowe je.bie
![]()
#3889 |
Zakorzenienie
|
Nadalka tak ja wiem o tym chodzilo mi glownie o smak bo my tylko pasteryzowane uzywamy ja samego w sobie mleka nie lubie i moze sprobuje uht bedzie jej smakować
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy kupujecie jakieś przeciwdeszczówki dla dzieciaczków? Co z okryciem wtedy na stópki dla niechodzących maluchów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wczoraj dałam UHT bez gotowania, dziś przegotowane, ale chyba kupię tylko pasteryzowane i będę przegotowywać....może lepiej takie mniej przetworzone, czy lepiej jednak UHT, ktoś wie??
![]() |
#3892 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Jeśli chodzi o gadanie to u nas jest cały dzień tatatata tata tata tata... wie że tata to tata i jak coś chce to od taty to tak go woła, ale prócz tego to do siebie caly dzień tatkuje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
Fryzurę widzialam na fb, ladnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie zawsze zasada jest prosta - im mniej przetworzona żywność, tym lepiej. Chociaż akurat jeśli chodzi o mleko ja nie mam zamiaru podawać go inaczej niż w formie przetworów mlecznych - jogurt naturalny, ser biały itp.
![]() |
#3895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3896 |
Zadomowienie
|
Bylam dzis z mala u lekarza i niestety dopadlo ja mocne jesienne przeziebienie. Osluchowo czysto i gardlo tez czyste i mam nadzieje ze tak zostanie (dzis sie okazalo ze ciocia z ktora wczoraj mala zastala ma angine). Dostala troche lekow i mam nadzieje ze jej pomoga i minie ten cholerny kaszel i katar. Malz niestety tez chory....
I kupilismy wczoraj fotelik - fioletowy romer king plus z sówka. Edytowane przez karmeelek Czas edycji: 2013-09-09 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Zakorzenienie
|
Ja będę dawać uht bo sama takie piję.
Miałam ją przyzwyczajać do tego mleka, ale ona ostatnio tak mało go je że dostaje mm. Mandi, dzięki ![]() karmelku, zdrówka dla małej! Normalnie padam na twarz. Idę spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pokaż fotelik z sówką? my też mamy Romera ![]()
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
tak czytam co jedza wasze dzieci to podziwiam i jendoczesnie uświadamiam sobie jak daleko w tyle jesteśmy z jedzeniem, chodzi mi o róznorodnosć pokarmów, mały jak ma dzień to zje za dwóch dziś znow miał ten zly dzień, wypił 240ml mm, pół jejecznicy z 1 jajka, 200g obiadu, 100g jogurtu(nestle waniliowy), 200ml mm, w ciągu dnia jeszcze 1 mała gruszkę zjadł
to tyle, zrobiłam mu puszysty omlecik posypałam cukrem pudrem ale nie chciał go, chciałam dac rogala mlecznego tez nie chciał, nie mam już pomysłów jak go zachęcić, ani też chęci do gotowania mu, bo już na rzęsach staje a on odwraca głowe i już, pod koniec dnia bardzo mocno płakł podejrzewam że z głodu, a gdy chciałam mu dac cokolwiek to płakał gorzej, mysle ze chodzilo mu o mleczko, bo po nim od razy jak nowo narodzony, a już mielismy taki piękny tydzień że jadł 2 obiady, mam nadzieje, że mu wróci apetyt, bo całymi dniami tylko biega nie siada na dłużej niż 2 minuty(chyba że na spacerze). Boje się, że schudnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Phdwao, moja nie je nawet tyle, ile Jasio dzis.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.