|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Tak więc cierpliwości ![]() Napewno wszystko jest ok.
|
|
#4022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzę, że jednak Ci ta ospa siedzi w głowie
|
|
#4023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytalam, ze to tez zalezy jak masz ulozone łożysko, czy z przodu czy z tyłu. Na pewno wszystko jest ok. |
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W piątek mam wizyte to sobie podglądne to małe niekopiące. Tajeczka jak to Twoja pierwsza ciąża to nie masz sie czym martwic, jakbyś była w 24tc i nie czułabyś ruchów to można by sie było pomartwic, ale teraz nie ma co. Byłaś na wizycie? Lekarz powiedział, że małe zdrowe?
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
) wyświetlają mi się na telefonie, resztę widzę tylko na komputerze. a z kolei tamte jako linki
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze Cię zdąży dzieć tak pokopać, że będziesz żałowała, że chciałaś czuć ruchy
|
|
#4027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie jak się denerwujesz to i małe jest poddenerwowane i nie chce mu się bawić... zjedz coś, co bardzo lubisz, włącz ulubioną muzykę i spróbuj się odprężyć (a nie tylko leżeć bez ruchu), pomyśl o czymś miłym, albo poczytaj jakieś dowcipy... ja sobie włączam ostatnio kołysanki (w sensie dziecku, ale i mi się spodobały): http://www.youtube.com/watch?v=RCDbTgmvfig ![]() trzymam kciuki, żeby się szybko ujawniło )
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-09-09 o 21:54 |
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
święte słowa
|
|
|
|
|
#4029 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dopóki nie bede miec tego "na piśmie" spokojna nie będę a spójrzmy prawdzie w oczy skoro jeden mowi ze ospa drugi ze nie to maja po 50% szans i dla świętego spokoju chcialabym się zbadac jutro chyba podjade do przychodni po skierowanie...
|
|
|
|
|
#4030 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczny brzuszek ![]() Cytat:
Wiecie...mój żelek zamiast mózgu jest straszny. Ogólnie nie miałam nigdy problemów z nauką, zawsze egzaminy do przodu, a teraz? Teraz nic do głowy nie wchodzi-no nic!!! Co wchodzi to i wychodzi szybciej niż weszło. W sumie zostało mi 5 egzaminów i obrona podyplomówki a ja jestem tempa jak kosa po sianokosach...w życiu nie ściągałam i tego nie potrafię, więc to za nic nie przejdzie
|
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Wzięło mnie na anatomiczne przemyślenia
![]() Tak się właśnie zastanawiam, że skoro ruchy dziecka widać na skórze patrząc na brzuch to oznacza to, że tuż pod skóra jest od razu macica? Jeżeli tak to przy cesarce chyba nie trzeba się `przekrajać`przez wiele warstw/rzeczy hmmmmm ale mnie wzięło
|
#4032 |
|
BAN stały
|
Co do żelków
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Gang Iren
|
Slicznie!
Cytat:
To jest na zime,pod spodem beda zapewne jakies ciuszki bawelniane,wiec nie powinno byc z tym problemu. Przeciez z reguly wierzchnie okrycia sa z innych tworzyw niz bawelna. Cytat:
Ja jestem szczupla i w pierwszej ciazy poczulam dopiero w 21 tygodniu.
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
a przypomnijcie mi jeszcze raz, jak to jest z tym połówkowym, do którego tygodnia ono jest miarodajne? dobrze pamiętam, że 12t6d? a co jak dzieciak jest większy?
bo znów zaczynam panikować, że skoro jestem tak intensywnie kopana (czkawka już chyba też się pojawiła, no chyba że taniec) to nie mam tam pewnie chucherka a wg usg z 12 tc będę miała badanie 22t6d. może spróbować jednak przełożyć na wcześniej (mimo że lekarka kazała wtedy, ale przecież do niej z wynikami mogę nie od razu, nie?) i do którego tygodnia się robi Echo serca płodu?
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-09-09 o 23:37 Powód: żelek pod czaszką |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was robiła badania moczu - posiew, oraz fast obciążenie glukozą prywatnie? Ile mniej więcej to kosztuje?
|
#4037 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
Ja idę na nie jutro właśnie i już obgryzam paznokcie z lekkiego stresiku
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-09-09 o 23:25 |
||
|
|
|
#4038 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4039 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i mój mąż też maniak gazowanego plus napoi energetycznych i uzależniony od słodyczy w dzieciństwie nawet zatruł się przeterminowanymi żelkami/piankami aż trafił do szpitala, biedaczek w piwnicy znalazł kilkuletnie żelki i nie mógł się oprzeć żeby go nie skonsumować był też smakoszem słodkiego kakaa w proszku jadł je podobno łyżkami![]() Cytat:
co do leków to właśnie zapisał mi je ginekolog, do kardio mam dopiero 20 września a moja rodzinna kompletnie zlała moje pytania (pytałam co myśli o nim, czy nie zaszkodzi) o ten lek, udawała że nie słyszy... a tak naprawdę wydaje mi się że bała się cokolwiek doradzić, odpowiedzialności za ciężarną, bo to w końcu internistka.. na ulotce pisze: ciąża i karmienie piersią "Brak wystarczających danych dotyczących stosowania leku u kobiet w ciąży i dlatego lek można stosować w ciąży tylko wtedy, gdy jest to bezwzględnie konieczne. Lek w niewielkich procentach przenika do mleka kobiecego. Jednak ze względu na możliwość wystąpienia ciężkich działań niepożądanych u karmionych piersią niemowląt, lek można stosować w okresie karmienia piersią tylko wtedy, gdy jest istotne dla zdrowia matki" właśnie te cięzkie działania niepożądane mnie przeraziły... jak mogą być tak ciężkie u dzieci urodzonych to co dopiero w brzuchu tym bardziej że nie ma badań. jestem naprawdę w kropce i szczerze się boję je brać.. Cytat:
znałam kilka Mart, różne mam wspomnienia (raczej negatywne), ale imię bardzo mi się podoba, bo zawsze kojarzyło mi się "Marta grzechu warta" z piękną, elegancką kobietą z klasą jak właśnie moja ciocia Marta ![]() Cytat:
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
ups, żelek czuwa, ja nie- to będzie 22t6d
|
#4041 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Eee... w kombinezonie... w domu? No moze,jakby ogrzewanie padlo
|
|
#4042 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, uff dopiero zasiadłam przed komp i nadrabiam.
Emma chodzimy do szkoły do L. Ruty, 27 tydzień nam stuknął a spotkań jest 8, raz w tygodniu wiec na nas już czas . Myślę że będziemy bardzo zadowoleni, Lidka to bardzo fajna, taka złota kobieta . Tylko przeraża mnie mój brak rozciągniecia ciała bo już dzisiaj mieliśmy parę ćwiczeń, no i koordynacja oddychania przeponą np ze skakaniem na piłce a jak dojdą w realu do tego jeszcze skurcze to już w ogóle będzie jakiś matrix![]() A wy kiedy zaczynacie? Zdecydowałaś juz gdzie będziesz rodzić? Trzymam kciuki za jutrzejsze egzaminy ![]() Forester jeśli chodzi o wózki x-lander to my też przymierzamy się do zakupu, z tym że x-landera XA 3 w 1 i pewnie używanego. X-move też oglądałam i bardzo mi się podobał, z tego co pamiętam to pan w sklepie mówił nam że to jest najnowszy model tych wózków. Wcześniej myślałam o wózkach Bebetto ale jak zobaczyłam je na żywo to już raczej nie biorę ich pod uwagę. Moje dwie koleżanki mają x-landery i bardzo sobie je chwalą. A jeśli masz możliwość zostawienia stelaża w garażu to już w ogóle komforcik ![]() Fajny ten kosz Mojżesza, też się nad nim zastanawiam ale nie wiem czy my to wszystko pomieścimy. Nasze maleństwo będzie spało w swoim łóżeczku z nami w pokoju mam nadzieję a nie tak jak mi mówi wiele osób z nami w łóżku, mam dostać od siostry takie białe z Ikei. nattalli to co ty chudniesz w ciązy? To faktycznie pewnie przez te 3 marchewki dziennie i szklankę wody . Olać to gadanie złośliwców![]() malgos_87 super że u was wszystko dobrze, gratulacje dziewczynki ![]() 23Paula23 no to kamień z serca że to nie ospa tajeczka nie przejmuj się tym brakiem czucia ruchów bo 20 tydzień to czas kiedy jeszcze te ruchy nie są tak regularne, dziecko może odwrócić sie np pleckami i wtedy ich nie czuć. Ja też miałam kilka razy stracha bo np cały dzień nic nie czułam aż w koncu ta bestia sie odzywała marieee ja płaciłam za posiew moczu 35 zł a za krzywą cukrową (2pkt.) 17 zł ejani ja połówkowe miałam np dopiero w 25 tygodniu, wcześniej moja gin twierdziła że jeszcze nie czas, nie wiem może dziecko było jeszcze za małe? Dobra idę spać bo widzę że buszuję już tutaj sama. No i mam nadzieję że moje dziecko nie odziedziczy po mnie nocnego łazikowania Dobranoc Dziewczyny. |
|
|
|
#4043 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, dbajcie o siebie, bo sezon przeziębień przed nami! a jak już Was dopadnie to pamiętajcie, nic nie przyjmujcie bez wiedzy lekarza, bo można się nieźle załatwić. No i pamiętajcie o interakcjach między przyjmowanymi lekami. Ja zawsze sprawdzałam je wpisując w google osoz interakcje- wyskoczył mi link do świetnej wyszukiwarki interakcji. Byłam pewna że nie zaszkodzę sobie i Maleństwu...
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuzynka mówiła ze posiada certyfikat bezpiecznego dziecka czy jakiś tam inny zobaczymy ocenimy ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Witam wszystkie z rana ![]() U mnie dziś słoneczne, i mam nadzieję że tak już do końca dnia zostanie ![]() Męża nie ma miałam samotną noc,mało tego zabrał mi mojego laptopa bo z jego jest coś nie tak i tak zostałam z noutem,dobrze ze jest duży bo bym się chyba zamęczyła choć i tak mnie wkurza ten długopisik
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
a echo serca niestety nie wiem ...
|
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam z rana . Odprawiłam męża do pracy i teraz Wypoczywam A i dziewczyny orientujecie się czy te skarpetki dostane stacjonarnie w sklepie h&m http://allegro.pl/hm-nowe-skarpetki-...415139127.html ? Chciałam je kupić i nie wiem czy zamówić na allegro czy przejechać się do sklepu a do sklepu mam 30 km więc nie tak źle . |
||
|
|
|
#4047 |
|
Raczkowanie
|
We Francji robia miedzy 21-24 tc. Moj termin wypada w polowie 24
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() ![]() Ja byłam w 18t4d i lekarz mi powiedział że dziecko jeszcze jest za małe żeby dokładnie serduszko obejrzeć. Z tej okazji dostaliśmy skierowanie na powtórkę za dokładnie 4. Tak więc drugie połówkowe mieliśmy w 22t4d. |
|
|
|
|
#4049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
to będę musiała się przejechać . U mnie jest raczej maly h&m ale może też będą nigdy wcześniej nie patrzyłam na ciuszki dziecięce .
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- W ogóle pojawiła mi się już ciemna krecha na brzuchu . Trochę śmiesznie wygląda czy któraś też już ma tą krechę ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

Byłaś na wizycie? Lekarz powiedział, że małe zdrowe? 

święte słowa