|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
za wagę o szok zęby to się nacierpisz ![]() Cytat:
za zakupy i pierwszą jazdędokładnie to samo pomyślałam, sobie bym do zabawy kupiła ekstra prezent Cytat:
żeby biegunka przeszła oraz za wizytępo spacerze była u mnie koleżanka i znowu miałam za mało pokarmu dla syna, wydundził z obu piersi i mało, musiałam dać mm żeby mógł zasnąć, teraz śpi i bączki puszcza, zaraz i ja będę uciekać |
|||
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy dzień karmienia piersią po przerwie był pod znakiem krztuszenia się. Widać za mocno leci i mała się krztusi. Wkurza się tym strasznie, ja się denerwuję. Ale tak mocno leci na początku, później się uspokaja i mała ładnie ciągnie. Plus dziś taki, że zdrzemnęłam się koło 18 karmiąc na leżąco.
A pon mojego męża minął śpiąco... Spał cały dzień z przerwą na siku, jedzenie i przepalenie w piecu (po moim smsie). I dalej śpi! Ja nie wiem jak można tak długo spać. No ale jak się tak piło wczoraj? Zresztą nie wiem bo nigdy w takim stanie nie byłam. Aha pojechałam dziś do dentysty i okazało się, że dziś był do 14, a ja byłam 14:30! Ech, jutro muszę jeszcze raz pojechać, a chciałam w domu posiedzieć.
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Filip dziś od 10 spał 3h w sumie... Jestem wykończona. Dałam mu na noc giemo, chciał jeszcze, więc 60 ml mojego i ciągle niespokojny, wodą go poimy teraz, bo ciemiaczko lekko się wklęsłe zrobiło... Chyba przed zmianą pogody tak ma
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eveewe zdrówka dla Marysi i żeby Aleks się troszkę uspokoił Cytat:
![]() Cytat:
chyba zaraz go uśpię na naszym łóżku i też przeniose do łóżeczka.. ale w nocy po karmieniu znowu będę miała ten problem..ehhCytat:
|
||||
|
|
|
#846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"zobowiązanie szczepiącego lekarza do przeprowadzenia wstępnego wywiadu z rodzicami odnośnie alergii, astmy i innych chorób typu autoimmunologicznego oraz powikłań poszczepiennych u członków rodziny, co pozwoli przewidzieć, czy u danego dziecka mogą wystąpić groźne reakcje poszczepienne. Takie dziecko powinno mieć opracowany indywidualny, bardzo ostrożny program szczepień;" Chyba w związku z tym,że sama mam astmę powinnam zapytać o to pedaitrę... Cytat:
Ciekawe jak to u nas będzie wyglądać ta relacja Gabi-kot, od początku ciąży się nad tym zastanawiam Bałam się też jak kot zareaguje na dziecko,ale on poprostu olał sprawę i zaczął wychodzić na całe dnie z domu ![]() Dochodzę do wniosku,że jednak wolę kąpać w wannie, w sensie wanienka postawiona w wannie, ponieważ tak jest łatwiej i dokładniej płukać małą po kąpaniu- z prysznica bezpośrednio. A jak przenosimy wanienkę do pokoju,to płukamy z dzbanka i jakoś woniej to idzie i mniej wygodnie. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- En trzymam kciuki żeby tel się znalazł ona8686 woow,niezła waga moja Gabi urodziła się 2 dni przed twoim Franusiem i tydzień temu ważyła 5,260,zaczynam się martwić czy nie za mało przybiera
|
|
#847 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam taką sytuację, że małemu zrobiły sie krostki na buzi i "dla pewności" poszłam do lekarza, mojej nie było, więc przyjęła nas jakaś na zastępstwie. Już pomijam, że mówiła do mnie jak nauczycielka w szkole, to jestem w stanie jakoś zrozumieć, bo na 21 lat to nie wyglądam ale na dzień dobry stwierdziła, że to od mleka które daję bo przecież jak mogę dawać mm a nie karmić piersią, no strasznie pogardliwie o tym mówiła, od razu kazała zmienić mleko na Bebilon HA i nie słuchała że mały jadł po szpitalu miał po tym straszne zaparcie Cytat:
Cytat:
A co do ciemieniuchy to moja mama sparowała mi obficie głowę oliwką zakładała czapeczkę 2-3 godziny z tym na głowie a potem po myciu wszystko ładnie się wyczesywało. Tak Was nadrobiłam, wydawało mi się że mnóstwo pocytowałam a tu tylko dwa posty no ale cóż.Rozmawiałam z matką tego kretyna i łaskawie wrócił do domu, telefon gdzieś wyrzucił... Myślę, że to jest pora, żeby przestać się o niego martwić i się czymkolwiek przejmować. |
|||
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Kończę dojenie i spać. Jestem nieprzytomna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#849 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
Stop cierpieniu
www.siepomaga.pl Bycie mamą to ogromne szczęście. Tulenie kruszynki w ramionach, pierwszy uśmiech, wspólne poznawanie http://www.siepomaga.pl/f/sercedziecka/c/979 pOTRZEBNA OGROMNA SUMA NA OPERACJE SERDUSZKA W USA nawet wplacona zlotowka duzo daje |
|
|
|
#851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Eveewe trzymam kciuki za gina Zasnął ten mój kwękacz A dziś mnie zadziwił-gadałam do niego po ichniemu - wiecie "eee" "a guuuu" a on mnie słuchał i miał taki.... zachwyt w oczach! Nie potrafię tego wytłumaczyć nawet, ale niesamowicie to wyglądałoZmykam spać, jutro po 9tej mamy szczepienia. Trzymajcie kciuki, bo się boję. I boję się całego popołudnia po szczepieniu, bo sama będę z Małym
|
||
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Poprasowałam trochę ciuszków Małego, ale nie kończę..idę spać..
Mąż spał z Olkiem na klacie godz., później wrzucił do łóżeczka i już tylko 10min. Mały przespał Dzisiaj w sypialni śpię tylko z nim..jest teraz na naszym łóżku.. chyba nigdy go nie przekonam do łóżeczka ![]() Dobranoc ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() Trzymam za szczepienie! żeby Kubuś dobrze jest zniósł w trakcie i po ![]() Nasz Mały też nas ostatnio zachwyca swoją 'gadką' i minkami Od weekendu nowe dźwięki wydaje i tak fajnie się z nim rozmawia Widać, że ruszył do przodu w rozwoju Dobranoc
|
|
|
|
|
#853 |
|
Konto usunięte
|
A mój dla odmiany od 21.30 śpi w lozeczku
po południu pospal w nim całe pół godz...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Ona- wow! za zabki i super wage ![]() Mela- moj maly tez ostatnio sie cyckiem krztusi. Dzis mi sie tak zakrztusil, ze mialam juz zawal serca. Zaczelam nim tak telepac ze az w pewnym momencie przestraszylam sie czy mu cos nie zlamalam. On sie dosc czesto krztusi i mnie to denerwuje. Mam stress straszny przez to. I to zazwyczaj jest wtedy jak mam takiego cycka jak skale i szybko leci. Jak go podnioslam jak zaczal sie krztusic to tak ze mnie lecialo mleko doslownie struga na stanik, spodenki ze musialam koszulka zatamowac. Ten sie krztusi tu mi leci. Matko zeswirowac idzie. Tak myslalam co w takiej sytuacji zrobic? Chyba glowa do dolu sie bierze nie??? Cos Perse pisala kiedys??? A moj Tz se na rowerek pojechal. I mowi, ze dlaczego jestem zla skoro on mi pomaga bo po 3 dniach proszenia w koncu wyciagnal reszte sprzetu do maty edukacyjnej bo nowa hustawke przyniosl - tylko szkoda, ze jej nie zlozyl, ze zabral dupe a mogl z malym sie pobawic :/ A i smieci wyniosl i kuchenke umyl dla mnie bo to tylko moja kuchenka i moje smieci. Ciekawe dlaczego jak ja cos zrobie np.odkurze to nie wymieniam i nie oczekuje, ze bedzie mi ktos walil allahy za to Elaine- ofc ze z Tz rozmawiam. Nie jestem z tych co mysla, ze misio pysio sie domysli sam. No, ale chyba sam moglby czasem mozgu uzyc. Czy mi ktos ciagle mowi co mam robic? Czy ja poszlam do szkoly wychowywania dzieci nawet na SR nie chodzilam. Owszem pamietam troche z tego jak sis byla mala i jak 3mcznym kuzynem sie zajmowalam 11lat temu, ale tez sie z tym nie urodzilam przeciez. Ktos mi pokazal i sprobowalam. Czy tak ciezko jest wziac i sprobowac zmienic pieluche- robi z siebie w ten sposob "kaleke" Jak mozna powiedziec ze jade na rower nie wiem kiedy wroce. Ej a co jak ja bym powiedziala ej wychodze nie wiem kiedy wroce mleko jest w zamrazarce?! Tylko ze ja tak nigdy nie zrobie chyba bo moj syn nie jest winien temu, ze jego ojciec to glab kapusciany. A majbardziej mnie drazni jak chodzi mi za dupa i mnie glaszcze przytula chce calowac i jest przemily- to mi walek az drży w szufladzie zeby go uzyc i te misiowatosc obudzic. Ehhhh ![]() En- to lipa ze Ci fona wcielo Neni- za szczepienia:Margosiu- jak Ty poszesz ze Ci sie nudzi to moze wpadnij do mnie ja bym chciala tak se poprostu polezec i w sufit sie pogapic bez ruchu i nie myslec choc przez 5minut ![]() Belushi- dobrze ze sie gnojek znalazl. No i dobra decyzja. Skup sie na Tobie i Maluszku To chyba tyle co zapamietalam. Torta widzialam Surki chyba - bardzo piekny Spadam cos robic. Sciskam Was wszystkie
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Zamojska mleczarnia wita sie przy pierwszym karmieniu
![]() ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Belushi mi polozna tez radziła na ciemieniuche smarowac z godz dwie przed kapiela glowke Samantha ![]() Neni kciuki za szczepienie Moje dziecko zjadlo i zasnelo w lozeczku jupiii
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja świeżo po pierwszym karmieniu. Myślałam że wcześniej mała będzie się domagała cyca bo przecież o 20 już w lozeczku spala po kolacji a tu zonk. Teraz idę trochę prawej piersi ulżyć bo skala.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Moja spała 3 godziny sama a teraz jesteśmy po karmieniu i czekamy na odbicie.
Pozdrowienia nocne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#858 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam. Już Mały zjadł.
Widzę, że problemy ze spaniem w łóżeczku. Ja nie mam tego problemu. Michałka kładę do łóżeczka i On mi zasypia. Bez niczego
|
#859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja skitrana całymi dniami w wersalce w swoim pokoju. Wychodzi tylko jak Tz jest w chałupie. Do małego robi podchody,ale jak ten tylko ręka ruszy to drze wroty az ogon sie puszy ![]() Ja mysle, ze Gabi jest poprostu takiej postawy. Skonsultuj to z lekarzem. Perse chyba mówiła,ze na tydzień powinno dziecko 250 przybywać jakoś tak chyba ![]() Cytat:
![]() Rockyyy- ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
Cytat:
Jak nie chce zasnąć w lozeczku to do bujaczka,ale nigdy go nie kolysze zeby zasnął . Nie zmuszam. Jak chce to śpi jak nie to se niech gledzi do sufitu, miskow i jego kumpli z obrazków z ramek czaro- białych ![]() Nad jego lozeczkiem wisza zdjecia maluszkow w takich ramkach i on sie na nie gapi i se gada do nich. Dzis tak zakwilił jak Karolajnowa Haneczka i normalnie Uwielbiam patrzeć jak se tak cos tam robi i gledzi Ah i oh! ![]() Czy Wy tez macie takie motye w brzuchu ? ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Oliath - czytałam historie ze strażnikiem i Lilo jak jakas świetna powieść przygodowa. Az szkoda,ze tak krótko. Napisz cos dla nas. Jakas książkę Lilo roztapia najbardziej zlodzone serca ![]() Mamy chłopców jak pielegnujecie ptaszki waszych synów? Czy w Pl tez w szpitalu po urodzeniu proponowali wam obciąć te skorke? Bo w USA tak,ale my nie obcielismy. Niech mały sam zdecyduje. Tutaj jest to praktykowane ze wzgl.higienicznych i wielu facetów to ma. Moj Tz tez ma obcieta skórę. Nie jest jedynym moim facetem wiec powiem, ze jest mega różnica i chwale se , ze tej skory nie ma ![]() Mojemu małemu z buzi nie znika ten grysik i na cialku po kąpieli sie zrobiła jakby jakas pokrzywka wczoraj Od zelu to napewno nie jest. Obstawiam, ze to oliwka z Ziajka niestety ![]() Pięknie pachnie,ale ma cos czego on nie lubi. Tak mi sie wydaje. Paznokcie obcinam mu na prosto i po bokach ostre końce obcinaczem. Robię to jak go zatkam cyckiem i jest zajęty tym co lubi najbardziej. Leży na rogalu wiec jest w miarę to łatwe. I czasem polerka mu wezmę wyrownam. Ostatnio miał juz takie szpony ,ze se chlasna kreche przez pol twarzy
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Mazowiecka wita. Prezes zachlal krotko i kima na moim brzuchu. Sie beklo ale czekam ze moze jeszcze zassa bo cos krotko zasysal.
Znowu mam sny z kosmosu. Snilo mi sie ze w ciazy bylam wszyscy pytali, ile jeszcze a mnie wzielo na romans z kolega zw szkoly ![]() ONA za wage:thumbup: cielawa jestem ile Antoniaszek wazy. Chyba w tym tyg sie umowimy z naszym prywatnym bo chcemy obasenie pogadac to nam Go zwazy. A co do ząbkow to ja musze moja malenka paszcze obejrzec bo mlody cos ostatnoo dosc bolesnie zaciska dziasla na moich cyckach. Moze tam sie cosil szykuje ![]() NENI kciuki za szczepienie. Nam na wszelki wypadek lekarz powiedziala zwby kupic paracetamol w czopkach dla dzieci. Nie byl potrzebny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:57 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- A ja znowu zawalam nauke spania w lozeczku ![]() Jak Antka klade po kapieli i jedzeniu spac w nim to spi ze 2h i pobudka. A jak ze mna w lozku to spi i 3-6 h. Przynajmniej i ja wtedy pospie bo z dnia na dzien przez ten rwany sen moj organizm zaczyna sie mocno buntowac. Kupilam karuzelke to loze lozeczko stanie sie bardziej atrakcyjnym miejscem dla Antka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:57 ---------- Ide sie zdrzemme. Mam ok 2 h. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znow karmie, Kurcze godziny nawet nie pospala tym razem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#862 |
|
Konto usunięte
|
Artus pięknie przespal 3 h w lozeczku. Teraz go usypiam, a potem znów laktator, bo coś kiepsko mi poszło wieczorem...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:52 ---------- Poprzedni post napisano o 03:46 ---------- A i tak, jak sie Mały krztusi, to kładę go na kolanie, główką niżej niż reszta i klepie po pleckach. Dziecko w pierwszych 3 mcach powinno przybierać 120-250 g tygodniowo bodajże ( kp ). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po karmieniu, odbijamy się
![]() Neni, kciuki za szczepienie. I co, bierzesz od razu te pneumo? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Doje się i czekam aż mi syn wstanie. O 22 zjadł 30 ml mojego mleka i padł mężowi przy butli... No i spi 6h, to nieźle był zmeczony ![]() dzięki Bogu wie, że w nocy się śpi chociaż w dzień też mógłby sobie dluzsze drzemki robić.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- możesz bardziej rozwinąć z tym jak sie zakrztusi bo ciezko mi se wyobrazić
![]() Czarowniczko- mi sie śniło , ze dziabalam sie z dwoma na raz I nie znam ich W sumie to sie cieszę bo to był mojnpierwszy sen od porodu. Wczesniej w ogóle chyba nie wchodzilam w fazę ren. Moj mały śpi od 17:50 a jest juz 21:25 . Ciekawe jaka noc mnie czeka ![]() Tz widział sie z tesciowa i wiecie jaki ona dramat zrobiła, ze ja jestem niegoscinna Wyciągnęła w to swoich dwóch innych synów- jeden ma żonę drugi to wolny je.bak. Koleś tylko używa i jest używany i bedzie mi tu sie wymadrzal. Tego co ma żonę zapytałam co na to jego żona i sie zamknął i powiedział od razu, ze on sie nic nie wtrąca. Wiadomo by spróbował ![]() Lepiej niech mi nie fikaja, a tesciowa mam w dupie i nie mam czasu na dramaty - drama queen. Żal! ![]() O mały wstał. Juz sie za nim stesknilam
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
II karmienie...
|
|
|
#867 |
|
Rozeznanie
|
Hej,u nas tez 2 karmienie. Zazdroszcze Wam dzieci na kp,ktore przesypiaja min 3h. Moja pijaweczka mam wrazenie nigdy sie ode mnie nie odczepia.mowcie mi zombie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
mleczarnia pozdrawia
jak sunia?jak humor?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Kubus witaj w klubie zombie
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Ona: waga imponujaca! A zabki - wow szybko. Przetrzesz szlaki,3mam kciuki aby szykbko poszlo
Oliath: super ta historia ze straznikiem. Lilo to ma moc;-) Belushi:dobrze ze chlopak sie znalazl. Wspolczuje jego matce ze musi sie uzerac z takim synem. Mela: oczywiscie czesto alkoholizm laczy sie z depresja i na odwrot. I w takich wypadkach gdy tylko wchodzi deprecha nie wazne z jakim innym problemem trzeba uwaznie sluchac i troche na bbacznosc stawac kiedy padaja slowa o odbieraniu zycia..ja to jednak zawsze sie martwie jak ktos wspomina o smierci... Samanta: to krzycz na tz - widocznie on taki nieogarniety i niedomyslny ze trzeba mu za kazdym razem palcem wskazac. Wkurzajace;-) ale i tak b.lubie sposob w jaki o tym piszesz.. Kurde dalej sie srednio czuje..do tego cos w boku mnie kluje... Gin stwierdzil w sob ze ciaza na ta chwile niemozliwa ale zeby uwazac bo jajniki chca juz pracowac i jakies pecherzyki sie pojawily ale nie dojrzale. Jako ze nie chcialam hormonow to mam uwazac na sluz. I co? W sobote zroblismy podejscie a w niedz wydawalotmi sie ze plodny sie pojawil. Oby tylko mi sie wydawalo..trzeba gumki kupic,..ale troche szybko po wizycie organizm nagle ruszyl.. Podejrzane..;-) Ciekawe czy Galganek jeszcze zasnie?maz wlasnie do pracy wstaje wiec pewnie pohalasuje i tyle z tego... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

wszystko inne w normie
i znalazła się przyczyna niejedzenia - ząbkujemy
za wagę 

caly dzien wszystko mu nie pasuje, nawet lezaczek ktory ubostwia. Jedynie jak wyskoczylam do Tesco kupic Marysi sliniaki do zlobka, to spal w wozku dopoki nim jechalam.
żeby biegunka przeszła oraz za wizytę
sasiadka zabrala ja na spacer to padla w wozeczku wykonczona placzem.Biedna moja zabcia 

ale na dzień dobry stwierdziła, że to od mleka które daję bo przecież jak mogę dawać mm a nie karmić piersią, no strasznie pogardliwie o tym mówiła, od razu kazała zmienić mleko na Bebilon HA i nie słuchała że mały jadł po szpitalu miał po tym straszne zaparcie
Od dzisiaj przestaje jeść słodycze 
01.06.13 ->31