|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Dziewczyny od 16 naliczyłam 6 tych skurczy
Martwie się...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Jedyny minus to na takim lozku nie polozysz sie z dzieckiem bo nie zmiescisz sie na dlugosc. U nas wygrala opcja 120 na 60 a potem bedzie "dorosle" lozko. Przy tych 140 i tak trzeba potem kupic zwykle a drozej wychodzi tyle ze opoznia sie moment kupna. Ale najwazniejsze zeby wam sie taka opcja podobala i zeby byl czlowieczek ktory bedzie tam spal. Wtedy nic innego nie ma znaczenia Na pewno bedzie idealne.Oj, adaptery ulatwiaja zycie. Teraz jak Jakub kategorycznie odmawia lezenia fotelik ratuje spacery. Nie wscieka sie az tak bo widzi sporo. Jak wiem ze nie zasnie to w foteliku woze. A jak idziemy zeby spal to wozek. Do tego zakupy, myk dziecko z samochodu na stelaz i lecimy, bez wybudzania jesli przysnie. Na poczatku praktycznie nie uzywalismy ale teraz baaaardzo czesto. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Iza - nie pomoge ze skurczami.. moze zadzwon rano do gina? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1953 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
następnym razem będę pasteryzować i zobaczymyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Iza, najlepiej zadzwoń rano do gina. dziewczyny pisały coś o zmianie pozycji że to pomaga, czy coś takiego. Może Kubek bedzie więcej wiedziała, też niedawno coś podobnego miała
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
iza- generalnie to lepiej sprawdzić niż się denerwować...
wika- mójTz-et też zawsze mi mówił o tych zabobonach że @+zaprawy= nieudane zaprawy; kiedyś mało mi oczów nie wydłubał sprzeczając się, że to prawda bo u niego w domu tak mówili(u mnie też tak mówili ale u mnie nikt nigdy w to nie wierzył )Kasia złamała kawałek jedynki w ubiegłym tygodniu- i nikt nie wie ani kiedy ani jak to się stało....
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam te same meble i taki sam materac i nawet fotelik taki sam...baaa sstracha mialam tez takiego samego
|
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dzwoniłam do gina na 8:00 ide na wizyte
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1957 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Dobrze, ze to mleczak ![]() Cytat:
![]() Czy ten materac bardzo śmierdzi? Długo go wietrzylas? A jak minęła Ci noc? Kciuki przespalam ale mam nadzieje ze wszystko ok ![]() Ze gin Cie tylko uspokoi, mnie wizyta pomogła ze one sobie sa a szyjka ani drgnie. juz sie nimi nie przejmuje. Nie lubię ich, ale staram sie tak na nich nie skupiać, bo stres i takie ich liczenie z zegarkiem w ręce tylko mi je nasila. Poki nie sa regularne, bolesne to nic takiego. To 10 to taka potoczna norma, ponoć mogą byc nawet co godzinke. Normalnie kobiety az tak tego nie czuja, tylko te po przejściach lub na zwolnieniach tak twierdzi kilku ginow z których na ten temat męczylam. Cukry mam ok, ale znow schudlam :/ przez ostatni tydzien 0,5 kg. Wcale mi sie podoba. W nie-ciąży bym skakala pod sufit. Juz częściej i wiecej jesc sie nie da ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Iza! Jak tam? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-10 o 09:19 |
||
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek materac nie śmierdział
![]() Meble myślałam, że jak za takie pieniądze, będą ciut lepszej jakości Co dokładnie zamówiłaś? Fotelik się super sprawdza |
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.Szyjka w porządku,nie skrócona i nie otwiera się.Dostałam Fenoterol lek przeciw skurczowy 3 x 0,5 tabletki i asparagin 3x2(zamiast asmagu).Mam jeszcze po południu iść do lekarza rodzinnego skonsultować branie Fenoterolu ze względu na astme.Troche tego nie rozumiem czemu z rodzinnym,wolałabym to skonsultować z alergologiem.Fenoterol może też podwyższać cukry.
Nie musze leżeć,wystarczy się oszczędzać.Nastepna wizyta w poniedziałek tak jak była planowana.
|
|
|
#1960 |
|
MBZ♥
|
Kubku piękne mebelki
właśnie kojarzyłam, że Kocur ma takie same![]() Ty jesteś na diecie słodkich mam? to pewnie stąd taka waga ja bardzo mało przytyłam w ciąży, końcówka to było gubienie kg i lekarz mnie uspokajał, żejak dziecko rosnie, wyniki ok to widocznie taka moja uroda![]() Izuś dobrze, że poszłaś Roszpunka dziś spała na brzuszku
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na meble sie napalilam oglądając w necie, pozniej je widziałam w sklepie... I faktycznie nie jest to jakosc njakas super premium ale duzo duuuzo lepsza niż tańszych mebli... A jak juz spotkałam w sklepie meble jakości super hiper to samo łóżeczko kosztowało 3 tysiące, szafa 4-5 ... A dla dziecka to chyba przegięcie, to nie sa meble na niewiadomo ile lat. Więc to bellamy wyszło tak akurat Zamowilam Łóżeczko z szuflada, komode z przewijakiem, regal i szafę. |
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby coś sie działo na następna wizyta u gina jest szybko bo w poniedziałek.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-10 o 10:24 |
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przytyłam na diecie 9,5 kg i w sumie po miesiącu nie miałam już kg na plusie.
W sumie jak ktoś mnie nie zna to nie powie, ze dziecko urodziłam. Zdradza mnie tylko linia na brzuchu ()linia negrala?) i linia po cc Zero rozstępów, cellulitu, żylaków itp. Byou dzieci dość często chyba nas rozczulają co? Misio dziś kończy 2 miesiące |
|
|
|
#1964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duzo tych skurczow miałas? Fenoterol nic astmie nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie. On rozszerza oskrzela i sie go do przerywania napadów stosuje. Tak jestem na "słodkiej" diecie. Ty duzo pod koniec schudlas? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-10 o 10:29 |
|
|
|
|
#1965 |
|
MBZ♥
|
Iza skosultuj bo fenoterol potrafi bardzo wywindować ciśnienie i to, że masz teraz niskie nic nie znaczy:/
Kocurku prawda za 2 miesiące to już poważny Kawaler![]() też jeszcze mam linię-negro po cc schowane nawet w bikini reszta jak u Ciebie![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Kubku, 1,5 od wizyty o przyjęcia do szpitala-czyli jakies 2,5 tyg
|
|
|
|
#1966 |
|
Zadomowienie
|
Kocour, wszystkiegonaj naj Macelkowi!
Ale ten czas leeeeeeci. Przeciez on sie dopiero urodził ![]() Ide na spacerz psiurem. Chociaz spi przytulony do misia ![]() Ale pogody szkoda... Takie piękne słońce! |
|
|
|
#1967 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Fenoterol ABSOLUTNIE KONIECZNIE z Isoptinem lub Staveranem... Ja się tak bałam, jak mi dali w szpitalu, że trochę podkoloryzowalam i dostalam podwójną dawkę uspokajającego...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dopiero...ale czas leci
![]() Zaraz reszta dziewczyn będzie tulić swoje maluszki |
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ginowi chodzi o to że ja biore przy astmie leki wziewne z fenoterolem.Mówił też że może on nasilać dusznośći. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Wow ale to przeleciało ![]() Rozmawiałam teraz z alergologiem i powiedział że jak najbardziej moge brać fenoterol przy astmie,że jest wskazany mimo że biore go też wziewnie. O ciśnieniu mówiła mi pani w aptece,żebym co kilka dni przychodziła na mierzenie. W takim razie nie wiem czy jest sens iść do tego rodzinnego,bo nie powie mi nic więcej niż alergolog.
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
iza- brałam fenoterol chyba od 18tc do 38tc, brałam z isoptinem-
ale nic nie podpowiem bo nie wiem jak to się ma do Twoich pozostałych leków i dolegliwości
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
ale piękne słońce dzisiajIzka dobrze, że byłaś u lekarza. Te skurcze dzisiaj też już czułaś?? Zawsze na nie trzeba brać ten lek?? od czego to zależy np. Ty dostałaś od razu po pierwszych skurczach a np. Kubek nie dostała? ![]() Kocurku Marcelek przecudny Zebra kurcze szkoda ząbka, ale dobrze, że to tylko mleczak. Kiedy będziecie robić Kasi badania? Co do tycie to nie wiem czy tyję bo się nie ważę, ale dżinsów już dopiąć nie mogę nie ma szans. Póki co to moimi ulubionymi spodniami są bezszwowe dresy w których śmigam na co dzień po domu.---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Dziewczyny które nie chorowały na toksoplazmozę przed ciążą - jak często w ciąży powtarzacie badanie??? |
|
|
|
#1972 |
|
Wtajemniczenie
|
Marysia w ogrodku. bardzo lubi siedziec tam. wlasnie spi w lozeczku turystycznym opatulona na wszystkie strony bo dzis zimno
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1973 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Anita ja dostałam ten lek w I ciąży jak mi skurcze skracaly szyjkę, a w II na poprawienie przepływów (bo rozluznia macice). Tokso robiłam tylko raz.
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia to chyba zależy od lekarza ![]() Co do tego cisnienia ide za chwile do rodzinnej,popytam ją o to. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42728140]Anita ja dostałam ten lek w I ciąży jak mi skurcze skracaly szyjkę, a w II na poprawienie przepływów (bo rozluznia macice). Tokso robiłam tylko raz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse zauważyłaś wpływ Fenoterolu na cukry?W ulotce pisze że może podnosić
|
|
|
|
#1977 |
|
Konto usunięte
|
Iza u mnie nie, ale ja po I miałam bardzo łagodna cukrzycę, a po II bralam go tylko ponad tydzien.
|
|
|
#1978 | ||
|
Zakorzenienie
|
fota! fota!!!
super! Cytat:
![]() ale do czego zmierzam - teraz na wyjeździe Torresik spał w pożyczonym tanim łóżeczku. kurczak. bałam się. ono było chybotliwe, jakieś takie że oprzeć się o nie bałam. jednak dzieciak trochę czasu w nim spędza ![]() Kubku, piękny wybór ![]() śliczny Marcelek! pięknota. a włoski jak u duuuuużo starszego dziecka ![]() Cytat:
po co Ci dżiny?!
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u tej rodzinnej.Powiedziała że moge brać Fenoterol przy astmie.Powiedziała że dobrze że dostałam do niego asparagin.Jednak gdybym miała kołatania serca mam od razu włączyć lek o nzawie izoptim.Dała mi na niego recepte,jakby coś sie działo mam od razu wykupić.
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc ciekawe czy TY będziesz czuć??
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

Martwie się...

Jedyny minus to na takim lozku nie polozysz sie z dzieckiem bo nie zmiescisz sie na dlugosc. U nas wygrala opcja 120 na 60 a potem bedzie "dorosle" lozko. Przy tych 140 i tak trzeba potem kupic zwykle a drozej wychodzi tyle ze opoznia sie moment kupna. Ale najwazniejsze zeby wam sie taka opcja podobala i zeby byl czlowieczek ktory bedzie tam spal. Wtedy nic innego nie ma znaczenia
Na pewno bedzie idealne.

ale krótko, bo zmiękną.
ale mam nadzieje ze wszystko ok