Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 12:48   #1351
zanciapp
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

widzę temat obrączek...
no my chcemy koniecznie z żółtego złota, proste, trochę grubsze, błyszczące
no i z tym grawerem na zewnątrz... ale już pisałam to tutaj
ciekawe ile to będzie kosztować...
nie mamy swojego złota niestety, ale mam nadzieje że zmieścimy się w 1500 zł... chcemy je kupić jakoś na początku przyszłego roku- rozkładamy sobie wydatki ślubne żeby potem naraz wszystko nie było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gr14.jpg (10,8 KB, 13 załadowań)
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:48   #1352
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

mój kiedyś trafił na Wizaż bo szukał jakiegoś żelu pod prysznic czy coś i trafił właśnie na skrót "TŻ" - jak mu go rozwinęłam, to zareagował mniej więcej tak :
mój podobnie
Stary 2013-09-10, 12:49   #1353
viva91
na przekór do celu

Przerzuciłam fotki i filmiki moich zwierzaków na komputer i własnie ładuję wam "salon piękności", jaki sobie urządziły
Stary 2013-09-10, 12:51   #1354
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
dobra no.. a tak poważnie.. za to, że Ci się nie podobają! i fooooch! i jeszcze raz!

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
no i z tym grawerem na zewnątrz... ale już pisałam to tutaj
ciekawe ile to będzie kosztować...
http://www.inneobraczki.pl/obraczki tu poszukaj takich

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:52   #1355
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja wpisałam tak 1500zł w kalkulator no ale nie wiem jak to będzie, też mam złoto swoje

kurde nie wiem, dziś przyjeżdżam ale w czwartek już jedziemy w ogóle idę się ogarniać dalej
ok.. to jak wrócicie opaleni jak murzyny to daj znać :P ja tu będę cały czas :P do domu się nie wybieram :P bowiem że przed wyjazdem to się jest troche zabiganym :P
Stary 2013-09-10, 12:53   #1356
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
dobra no.. a tak poważnie.. za to, że Ci się nie podobają! i fooooch! i jeszcze raz!
mrrrr, bacik
Stary 2013-09-10, 12:54   #1357
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
mrrrr, bacik
to nie miało być przyjemne! lepiej?

BLOG

Stary 2013-09-10, 12:55   #1358
zanciapp
Zadomowienie

mój to wogóle mówi że jesteśmy z innego świata...
jak mu wspominam co bym tam chciała na weselu- typu jakie zabawy, czym będziemy rzucać na oczepinach, jakie kwiaty itp itd to on mówi żebym mu teraz tego nie mówiła bo on za 2 lata to zapomni no witki opadają
dla niego to teraz najważniejsze załatwić sale (to już zrobione), fotografa i dj. a reszta to pół roku przed ślubem się zacznie myśleć, po co teraz zaprzątać sobie głowę niepotrzebnymi rzeczami
Stary 2013-09-10, 12:57   #1359
viva91
na przekór do celu

Tygrys i Azor w rolach głównych: http://speedy.sh/tURSD/007.MOV

Może się długo pobierać i mam nadzieję, że wam się odtworzy
Stary 2013-09-10, 12:59   #1360
zanciapp
Zadomowienie

Cytat:
już widziałam tą stronę, ktoś gdzieś już ją tu wrzucał na innym wątku.
piękne są, takie inne... ale ceny też niezłe...
Stary 2013-09-10, 13:01   #1361
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
już widziałam tą stronę, ktoś gdzieś już ją tu wrzucał na innym wątku.
piękne są, takie inne... ale ceny też niezłe...
mi się wydaje, że takie jakie chcesz to właśnie od 2/2.5 tys w górę będą wszędzie kosztować.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
kotu się podobało

BLOG

Stary 2013-09-10, 13:04   #1362
zanciapp
Zadomowienie

Cytat:
mi się wydaje, że takie jakie chcesz to właśnie od 2/2.5 tys w górę będą wszędzie kosztować.
obrączki chcemy kupić we własnym zakresie, tylko musimy dowiedzieć się jaka próba złota najlepiej no i jaki kształt. i dać do grawerowania. wychodzi to taniej... moja koleżanka tak zrobiła tylko oni kupowali wklęsłe co mi się nie podoba, jak znajdę to jej zdjęcie to wrzucę bo kiedyś mi wysyłała...

Edytowane przez zanciapp
Czas edycji: 2013-09-10 o 14:04
Stary 2013-09-10, 13:07   #1363
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:

Może się długo pobierać i mam nadzieję, że wam się odtworzy
Ohh jakie cudeńka dwa
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:10   #1364
zanciapp
Zadomowienie

znalazłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg beznazwyz.jpg (28,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-09-10, 13:17   #1365
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
ok.. to jak wrócicie opaleni jak murzyny to daj znać :P ja tu będę cały czas :P do domu się nie wybieram :P bowiem że przed wyjazdem to się jest troche zabiganym :P
ale jak my się w Pradze mamy opalać? my w tym roku nie smażingujemy się ja adidasy kupiłam będziemy chodzić, chodzić, chodzić

a mnie się wydaje, że grawer na obrączkach od wewnątrz czy na zewnątrz to jest tak samo cenowo czyli najczęściej w cenie albo płatny od literki ale nie jakoś mega drogo
Stary 2013-09-10, 13:20   #1366
zanciapp
Zadomowienie

Cytat:

a mnie się wydaje, że grawer na obrączkach od wewnątrz czy na zewnątrz to jest tak samo cenowo czyli najczęściej w cenie albo płatny od literki ale nie jakoś mega drogo
też mi się tak wydaje
tylko chciałabym kupić wiadomo- odpowiednie złoto i może kształt- żeby się grawer nie ścierał. albo może są jakieś specjalne głębsze grawerowania na zewnątrz, no nie mam pojęcia
Stary 2013-09-10, 13:24   #1367
viva91
na przekór do celu

Cytat:
kotu się podobało
on jest przedstawicielem takiego stereotypowego kota, co to by ciągle leżał na słońcu i chciał, żeby go głaskać jak widać mycie też lubi

za pół godziny jadę do Wro, ale jadę busem z wielką walizką i przez to mi się odechciewa zawsze po jeździe tymi busami boli mnie głowa.
Stary 2013-09-10, 13:52   #1368
Atomoowka
Wtajemniczenie

Hej laseczki

Pozazdrościłam ixii tego porządku i jak tylko maly zasnął wysprzątałam cały dom, no od razu lepiej się siedzi

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Dzień dobry,poproszę streszczenie tego co było,bo chyba nie mam szans nadrobić
Za to pokażę Wam i pochwalę się gdzie byłam

Tak,ten człowieczek to ja!
Wow zazdroszczę, piękne miejsce

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny będziecie miały robione te teledyski ślubne czy z pleneru?
Ja jeszcze nie wiem, w sumie chciałabym chyba teledysk i z pleneru i z wesela

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
ale fajna sala, a gdzie to?

muślinowe kiecki mają na żywo w sobie cos takiego fajnego, delikatnego Ładna fryzura, makijaż i będzie pięknie

zazdroszczę

Dziewczyny co do białych kiecek- serioooo? tzn kilka lat temu kogoś w bieli uznałabym na ślubie za wroga publicznego nr 1, ale mi już dawno to jakoś przeszło. Nie żeby ofen na upartego białą kupować, ale jak chodziłam z bratową za kieca dla niej (miała być świadkową) było tyle ładnych kiecek białych i np z jakimś ładnym zdobieniem u góry, ze momentami żałowaliśmy, że M jest świadkową, gdyby nie to, to kupiłaby białą kieckę. Mnie to raczej nie przeszkadza, może inaczej do tego podchodzę, bo planuję długąąąąąąą kiecę z dłuuuuuuuuugim welonem i żadna krótka, biała kiecka nie będzie mnie razić. Ale może faktycznie PM, które wybierają krótkie kiecki, brak welonu itp nie czułyby się dobrze w asyście kilku podobnych kobitek i to jestem w stanie zrozumieć. Ale przy długich kieckach? Raczej nikt długiej, białej nie założy na wesele. Myślę, że to taka sprawa, na którą faktycznie szkoda nerwów i w tym dniu chyba nie miałabym głowy by o tym myśleć.
Na biurku Oli nie jesteś sama, mi też biała kiecka u innej kobiety na weselu nie przeszkadza i tak to PM będzie wyglądała wyjątkowo. Ale oczywiście rozumiem, że ktoś może mieć coś przeciw.

Cytat:
Ha, tego też nie uniknę, 15 października dostajemy klucze do naszego mieszkania Ale najpierw remont, potem przeprowadzka
Brawo, już niedługo

Co do obrączek my chyba w tym roku kupimy i w sumie już wstępnie oglądaliśmy ale nic nie wybraliśmy. Mi się podobają zwykłe, klasyczne, proste lub ewentualnie z 3 diamencikami. TŻ ma raczej podobny gust.
Mieszane złoto mi się nie podoba.

Jak syn wstanie idę do rossmana mam ambitny plan zacząć olejować pazurki bo nie wiem co ja z nimi na ślub zrobię jak nadal będą takimi obgryzkami jak teraz

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:00   #1369
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam
eee jakoś dziwnie wyglądają. Mi się nie podobają

BLOG

Stary 2013-09-10, 14:04   #1370
zanciapp
Zadomowienie

Cytat:
eee jakoś dziwnie wyglądają. Mi się nie podobają
nie no mnie one też się nie podobają. ale chodziło mi o to że ona kupiła osobno obrączki i dała do graweru poprostu. styl pisma na tym grawerze jest fajny tylko
Stary 2013-09-10, 14:08   #1371
existence
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się tak wydaje
tylko chciałabym kupić wiadomo- odpowiednie złoto i może kształt- żeby się grawer nie ścierał. albo może są jakieś specjalne głębsze grawerowania na zewnątrz, no nie mam pojęcia
a to ja też nie obeznana w temacie

Cytat:
on jest przedstawicielem takiego stereotypowego kota, co to by ciągle leżał na słońcu i chciał, żeby go głaskać jak widać mycie też lubi

za pół godziny jadę do Wro, ale jadę busem z wielką walizką i przez to mi się odechciewa zawsze po jeździe tymi busami boli mnie głowa.
skąd ja znam te busy kiedyś to była jedyna opcja ale teraz bym do nich za nic nie wróciła, busy są moim zdaniem gumowe, nie ma miejsca już za nic ale na następnym przystanku i tak się jeszcze wciśnie 5 osób
Stary 2013-09-10, 14:20   #1372
kzb1
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam
Piękne
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:40   #1373
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Heh a nas jakby ktoś widział jak oglądaliśmy obrączki to by chyba myślał że za karę się pobieramy No po prostu jesteśmy tak różni że aż sama się sobie dziwie jak takie osoby mogą być razem ale jak widać jesteśmy przykładem na to że przeciwieństwa się przyciągają.

Mi się marzyły zwykłe obrączki z żółtego złota, no ale mój woli platynowe z ewentualnie lekkim dodatkiem złota, twierdzi że takie w pracy mu się nie popsują od razu i podobają mu się po prostu, heh nie widzę wyboru obrączek przez nas już nawet padła propozycja żeby każdy sobie kupił inną No ale nie poddam się, i w sumie znaleźliśmy taką jedną, która ujdzie zarówno dla mnie jak i dla niego, no i sama nie wiem co z tego wyjdzie
Stary 2013-09-10, 14:54   #1374
magda_mjt
Zakorzenienie

Ubawiłam się czytając to co napisałyście przez pare h . W życiu się nie spodziewałam, że taka straszna jestem Obrażam się na wszystko i na wszystkich, a odezwać się przy mnie nie można, bo zieję ogniem, biję batem i latam z siekierą! Ej genialne! Podoba mi się ta wizja! Kupię bat i siekierę!

A poważnie mówiąc, jasne- każdy ma prawo powiedzieć, że coś się mu nie podoba. Ale czy nie fajniej brzmi to, tak jak przeważnie piszecie? "Mi się nie podoba, nie mój gust", "nie mój styl", "mi nie przypadło do gustu". Bo mnie zastanawia ta głupia sprawa, że owszem, nie oczekuje, że wszystko, co moje musi być najlepsze (Bo jest moje i tak musi być LOL), ale dlaczego jak coś się komuś nie podoba "mojego", to "jest jak z dupy", "co ma piernik do wiatraka", itp. itd. Poruszałyście już kiedyś tutaj tą kwestię, że to samo stwierdzenie, napisane lżejszymi słowami, nie brzmi tak chamsko, jak inne. Sorry więc, jeśli tak bardzo się źle z moją osobą tutaj czujecie, ale przy wielu kwestiach słowa krytyki w stosunku do mnie nie brzmią "mi się nie podoba, bo mam inny gust", tylko są po prostu mocniejsze i brzmią o wiele mniej przyjemnie niż kwestia głupiego gustu. Bo fajnie, że coś się Wam nie podoba i o tym mówicie. Ale czy coś co mi się podoba musi być od razu z dupy? jak z dupy wyciągnięte? itd.? a nie może po prostu być nie w waszym guście, albo nie pasujące wg was? brzmiało by lepiej, gwarantuję. Szanujmy się nawzajem, a nie obrzucajmy błotem na siłę.
PS. Dodam jedynie, że jeśli ten post ma pociągnąć za sobą lawinę kłótni, to proszę nie komentujcie "na głos" .
Stary 2013-09-10, 15:30   #1375
existence
Zakorzenienie

ja wyrażam sie tutaj tak jak sie wyrażam w zyciu codziennym i jak coś wyglada dla mnie z dupy to tak wlasnie jest i przez wzglad na to, że innym sie to podoba nie mam zamiaru swojego zdania ukrywać. Nie kryję się z tym, że jestem szczera i nie mam zamiaru za to przepraszać nikogo bo to że komuś coś sie podoba a innemu nie od razu nie musi oznaczac, ze te osoby maja sie nienawidzić ale jak zaczyna się naskakiwanie to już halo nie jest. Skoro ja coś piszę znaczy, że to moje zdanie a nie cioci Zdzisi wiec nie bede tego pisac w kazdym poscie jak bym się miala bać osądu
Stary 2013-09-10, 15:45   #1376
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
ja wyrażam sie tutaj tak jak sie wyrażam w zyciu codziennym i jak coś wyglada dla mnie z dupy to tak wlasnie jest i przez wzglad na to, że innym sie to podoba nie mam zamiaru swojego zdania ukrywać. Nie kryję się z tym, że jestem szczera i nie mam zamiaru za to przepraszać nikogo bo to że komuś coś sie podoba a innemu nie od razu nie musi oznaczac, ze te osoby maja sie nienawidzić ale jak zaczyna się naskakiwanie to już halo nie jest. Skoro ja coś piszę znaczy, że to moje zdanie a nie cioci Zdzisi wiec nie bede tego pisac w kazdym poscie jak bym się miala bać osądu
Ex, przeczytaj prosze jeszcze raz mojego wczesniejszego posta. Nikomu nic nie zabraniam, nikomu nie mówię, że ma przepraszać. Podkreśliłam tam, i wciąż podkreślam- każdy ma prawo do własnej opinii i jak najbardziej może o tym mówić, bez względu na to, czy jest to krytyka czy pochwała. Wystarczą jedynie lżejsze słowa, ktore wciąż pokazują, że coś się nie podoba, ale nie są po prostu chamskie i niejako też obraźliwe. I może wg Ciebie przesadzam, ale była o tym mowa kiedyś, że ten sam sens zdania, inaczej sformułowany, potrafi zrobić sporą różnicę. Nie dziw się, że "naskakuję", skoro innych wybory są "nie w Twoim guście", a moje wybory są "z dupy". Chodzi o to samo, a jednak brzmi całkowicie inaczej. Odnoszę się tutaj do Ciebie, ale tylko dlatego że odpisuję na powyższą wiadomość, myślę że kwestia dotyczy wszystkich i nie bierz tego bez potrzeby personalnie.
Stary 2013-09-10, 15:52   #1377
existence
Zakorzenienie

jestem jaka jestem i już nic wiecej do powiedzenia nie mam bo powtarzanie sie jest bez sensu
Stary 2013-09-10, 16:04   #1378
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

No i znowu, spory sprzeczki. Może ja nie udzielam się często ostatnio, bo mam różne inne sprawy na głowie, no ale wkurzacie mnie już troszkę Nie potraficie rozmawiać jak dorośli ludzie? Musicie się kłócić?

Aha, tak z innej beczki. Wiecie że Pm 2016 mają już swój klub, a my jeszcze nie?
Stary 2013-09-10, 16:05   #1379
joasia-a
Zakorzenienie

ANTERIA bo my mamy fcb :P w sumie na jedno wychodzi chyba :P
Stary 2013-09-10, 16:09   #1380
iixi
Zakorzenienie

magda a ja tak z innej beczki bo nie mam ochoty odpisywać na Twój post bo to nie ma sesnu.. Takie pytanko.. czy Ty naprawdę nie widzisz, że wkurzasz 3/4 osób na forum tym jak piszesz, co piszesz itp.. ? Pytam bo ja raczej bym wewnętrznie odczuła niechęć ludzi do mnie i bym sobie dała spokój i przestała tu pisać. Bo po co psuć innym humory, wkurzać innych codziennie, wkurzać się później na innych za to, że odpisują tak a nie inaczej na posty?

BLOG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości