|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
nie pracowalam tak, ale bym poszla jak bym miala okazje ;-)
|
|
#4232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję bardzo ja ze swojej strony, jeśli chodzi o naukę języka angielskiego, polecam stronę http://www.isel.edu.pl/ - może akurat komuś będzie odpowiadał sposób uczenia tam zaproponowany a mam jeszcze inne pytanie, jakie mi się nasunęło dziś przy przeglądaniu ogłoszeń, powiedzcie mi, czy zdarzało Wam się zamieszczać swoje ogłoszenie, że szukacie pracy (np. Gumtree itp.), czy tylko odpowiadacie na ogłoszenia? a jeśli tak to czy jest to skuteczne? odzywał się do Was ktoś z propozycjami pracy ale oczywiście innymi, niż telemarketing, towarzyskie itp.
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Praca to taka monotonność życia- kończysz o 16.00, czas po pracy leci w szybkim tempie i znowu kolejny dzień. Odżywam tylko na weekendach.
Jak ktoś ma własną firmę to trzeba zająć się wieloma rzeczami, często pewnie i po pracy ale świadomość odpowiedzialności nakręca do działania. Bo gdy nie wykonam super swojej pracy to firma nie utrzyma się. Jak mam jakieś swoje indywidualne projekty to wiem, że reprezentuję siebie i muszę sprawić aby klient był zadowolony. A tutaj? Tak samo wykonuję swoje obowiązki, staram się ale jakoś mało mnie obchodzi czy firma będzie miała klientów, zbyt itd....Nie wkładam w to serca. Pewnie to wynika z tego, że nie jest to 'TA praca' ale jak kto się mówi lepsze to niż nic. Staram się jednak dostrzegać plusy np. zdobycie doświadczenia w ciekawej firmie a to pozwoli mi choćby na wykorzystanie kontaktów przy zakładaniu wlasnego biznesu ale świnka jestem nie od dzisiaj wiadomo, że ludzie to egoiściCytat:
Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2013-09-10 o 13:33 |
|
|
|
|
|
#4234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- :d |
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Raczkowanie
|
hej,
Jestem po prostu załamana dzisiejszymi ogłoszeniami, do tego nie ma nic ciekawego. Wymagania pracodawców jak z "kosmosu": 1) NAUCZYCIEL Wymagania: wykształcenie wyższe z zakresu edukacji wczesnoszkolnej lub nauczania początkowego oraz posiadać doświadczenie w zawodzie nauczyciela, posiadać uprawnienia do prowadzenia zajęć, stopień awansu zawodowego: nauczyciel kontraktowy, 2) Biedronka Nasze wymagania: wykształcenie minimum zawodowe (preferowany profil handlowy) rzetelność i uczciwość wysoka motywacja do pracy łatwość nawiązywania kontaktów interpersonalnych dyspozycyjność doświadczenie na podobnym stanowisku i umiejętność obsługi kasy fiskalnej będą dodatkowymi atutami kandydatów 3)Praca w Szkole Podstawowej Wymagania: wykształcenie wyższe z zakresu edukacji wczesnoszkolnej lub nauczania początkowego oraz posiadać doświadczenie w zawodzie nauczyciela ze stopniem awansu zawodowego minimum nauczyciel kontraktowy Prosimy o wysyłanie swojego CV wraz z informacją o dyspozycyjności i oczekiwanej stawce za godzinę prowadzenia zajęć 4) Osoba do sklepu z torebkami w CH Zapraszamy do aplikowania osoby, które: posiadają co najmniej 2 letnie doświadczenie w branży detalicznej, na analogicznym stanowisku, mają min. średnie wykształcenie, posiadają wysokie zdolności komunikacyjne i interpersonalne, z atencją podchodzą do obsługi Klienta, odznaczają się znajomością technik sprzedaży i umiejętnością ich zastosowania w praktyce. Paranoja
|
|
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Jak wspominałam, ostatnio przestałam filtrować ogłoszenia. Pozwala mi to wyszukiwać pewne perełki
Ogłoszenia które otwieram z ciekawości, w nadziei, że poprawią mi humor i zazwyczaj tak się dzieje![]() http://tablica.pl/oferta/osoba-do-pr...tml#60b32e7769 Doświadczenie konieczne
|
|
#4237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oferta prasowania ciekawa i skąd mają być te referencje? ![]() Naprawdę nie wiem czy się nie zdecydować na produkcję i dojazdy pod Warszawę. |
|
|
|
|
|
#4238 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- bez urazy, ale z kosmosu to by były, gdyby wymagali 15 lat doświadczenia... |
||
|
|
|
|
#4239 |
|
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42729376]
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- daleko masz? ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- bez urazy, ale z kosmosu to by były, gdyby wymagali 15 lat doświadczenia...[/QUOTE] Ale chyba sprzedaż torebek to nie żadna filozofia, że trzeba mieć doświadczenie do tego. Rozumiem działy finansowe, itp że chcą doświadczenie, ale do pracy przy torebkach nie rozumiem. No chyba doradzanie klientce przy zakupie torebki, nie wymaga nie wiadomo jakiej wiedzy itp. Trzeba umieć ją tylko wcisnąć klientce, opowiedzieć o jej zaletach , że jest np ze skóry, że pasuje kolorystycznie do butów itp. Też uważam, ze pracodawcom się w głowach pomieszało. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-09-10 o 14:34 |
|
|
|
|
#4240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4241 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4242 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-09-10 o 14:59 |
|
|
|
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4244 |
|
Konto usunięte
|
całkiem spoko jak na takie prace
|
|
|
|
|
#4245 |
|
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42730195]zdziwiłabyś się, gdybyś przeprowadzała rekrutację w sklepach! właśnie wysyłają się wszyscy a nawet nie mają zdolności komunikacyjnych aby się odezwać do klienta! bez urazy ale jeśli pracujesz w jakimś sklepie typu h&m to może nie musisz, ale uwierz, że w niektórych musisz znać cały asortyment, materiały z jakich jest coś zrobione, w czym to trzeba prać i jak prasować i sorry nie chodzi o to, abyś przeczytała z metki tylko abyś to wiedziała![/QUOTE]
No ale tego wszystkiego można się nauczyć. Żadna filozofia. To nie księgowość, gdzie vat , akcyzę, rozliczasz. Nie powiesz mi, że osoba mająca doświadczenie w sprzedaży i pracująca np w sklepie z tanimi butami , torebkami a potem przechodząca do pracy do sklepu z torebkami ze skóry, butami ze skóry, syntetyk, buty zdrowotne, całkiem innych firm niż te co były w pierwszym sklepie wie od razu wszystko o asortymencie. Też uczy się wszystkiego od nowa o asortymencie. Najlepiej niech osoby bez doświadczenia skoczą z mostu, bo jak każdy pracodawca będzie tylko zatrudniał osoby z doświadczeniem, nawet w sklepie czy na produkcji, to takie osoby są wykluczone ze społeczeństwa, nie mają po co żyć , bo i tak im pracy nikt nie zaproponuje. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-09-10 o 15:18 |
|
|
|
|
#4246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4247 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
Nie szukam pracy w takim charakterze i nigdy nie szukałam, ale uważam, że naprawdę nie trzeba mieć doświadczenia żeby być sprzedawcą, pod warunkiem, że mamy jakąś wiedzę o branży. Odkąd pamiętam interesowałam się modą, wizażem, zdrowym odżywianiem itd. więc nie sądzę, aby praca w charakterze np. sprzedawcy kosmetyków była dla mnie jakimś wyzwaniem. Myślę, że sporo wiem na ten temat, także jeśli chodzi o różne składniki, a poza tym na pewno chętnie bym się uczyła nowych rzeczy.
Spotkałam się natomiast z rażącą niekompetencją. np. Pani w salonie garniturów - znana marka. Chciałam zobaczyć muchy, a że były w komplecie z poszetką, Pani podała mi pudełeczko mówiąc, że jest to mucha z butonierką To chyba nie jest szeroki asortyment więc myślę, że jedno szkolenie z produktów firmy powinno wystarczyć, ale jak widać nie wszystkim.
|
|
#4249 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę. Ja nie potrafię zaoszczędzić nawet 5zł ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gorzej, jeśli przychodzą ludzie tak strasznie zadłużeni, że w żaden sposób nie da się im pomóc. Kiedyś dzwoniła do mnie kobieta, która miała 200tys. długu, oczywiście komornika i błagała o jakiś kredyt oddłużeniowy płacząc do słuchawki. Nie mogłam jej pomóc. To było przykre, tym bardziej, że pieniążki które pożyczyła miała na ratowanie chorego męża.
|
|
|
#4250 | |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
![]() również do Was dołączam. Cytat:
![]() A ja mam inne pytanie, odpowiadacie tylko na ogłoszenia, czy wysyłacie też cv w ciemno tam, gdzie chcecie pracować? |
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że trzeba. Przynajmniej w obsłudze klienta. Bo nie każdy się nadaje, a tym bardziej osoba, która przychodzi z fochami do pracy i złym humorem wyniesionym z domu lub bo coś jej się nie spodobało. To odbija się na obsłudze. A do miejsca, gdzie jest się źle obsłużonym niechętnie się wraca.
|
|
#4252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście z portalu, na którym zamieścili ogłoszenie też wysłałam swoją aplikację. Ogłoszenia przeglądam codziennie na kilku stronach, niektóre się powtarzają i już wiem, do których firm nie wysyłać. Dlatego szukam sobie w Internecie firm w moim rejonie, w których byłaby możliwość pracy i nawet jeśli w danym momencie nie rekrutują wysyłam im maila, że byłabym zainteresowana pracą w ich firmie z moją aplikacją. Próbuję już wszystkiego
|
|
|
#4254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-09-10 o 16:09 |
|
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Rejczel była spoko, ale w 3 sezonie mnie wkurza
![]() Cytat:
No i super, tak jest najlepiej Ja jeszcze czytam książki po ang. i słucham podcastów
|
|
|
#4256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak z ciekawości, ile już szukacie pracy???
" To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... Edytowane przez DsC Czas edycji: 2013-09-10 o 16:19 |
||
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4258 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Więcej chyba wysłałam do samej firmy niż w odpowiedzi na ogłoszenia z racji tego, że wszędzie chcą doświadczenie, którego nie mam. Z tego co wyczytałam to większość wolnych miejsc pracy nie jest nawet ogłaszane w internecie. Raz mnie tak zaprosili na rozmowę. Dobrze jak firmy mają rozbudowaną stronę internetową to można nawet konkretną nazwę działu podać, gdzie chce się pracować. Chociaż czasem to nawet ciężko trafić na adres mailowy, gdzie słać 2 tygodnie temu znalazłam świetne ogłoszenie pode mnie pasujące. Na zasadzie mile widziane doświadczenie. Do wczoraj był termin składania, a telefon milczy . Kurczę, ta firma i to stanowisko to dla mnie praca marzeń. Teraz jak na to patrzę to tyle bym zmieniła w liście motywacyjnym i cv. Ehh.
|
|
|
#4260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poszukam, na pewno! Nawet nie wiedziałam, że są z poziomami Cytat:
Mi to by się marzyła praca np. w salonie samochodowym. Za każdym razem jak widzę ogłoszenie to wysyłam i nie oddzwaniają. Liczę na to, że może kiedyś oddzwonią
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

dziękuję bardzo
ale świnka jestem
i zazwyczaj tak się dzieje

To chyba nie jest szeroki asortyment więc myślę, że jedno szkolenie z produktów firmy powinno wystarczyć, ale jak widać nie wszystkim.