|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42730243]W szpitalu na cesarkę na pewno nie wpuszczą. Mojemu mężowi pokazali za to Olcię zaraz po porodzie, gdy mi zszywano brzuch. On w tym czasie robił małej zdjęcia. A potem kazali mu jechac do domu i jak mnie wieźli już do sali to już go nie było i było mi trochę smutno bo zostałam sama bez dziecka, bez męża.. Wypełniłam sobie wniosek na kartę do Makro, zjadłam rosół i trochę odżyłam. Zaraz namówię Olę na drzemkę a potem przyjedzie moja mama powiesić mi firanki i zasłony w salonie. REMONT ZAKOŃCZONY za skończenie remontu, też bym chciała
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1802 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
to chrzestna cały szpital na nogi postawi a poród to będzie jak z bajki
|
|
|
|
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42730243]W szpitalu na cesarkę na pewno nie wpuszczą. Mojemu mężowi pokazali za to Olcię zaraz po porodzie, gdy mi zszywano brzuch. On w tym czasie robił małej zdjęcia. A potem kazali mu jechac do domu i jak mnie wieźli już do sali to już go nie było i było mi trochę smutno bo zostałam sama bez dziecka, bez męża.. Wypełniłam sobie wniosek na kartę do Makro, zjadłam rosół i trochę odżyłam. Zaraz namówię Olę na drzemkę a potem przyjedzie moja mama powiesić mi firanki i zasłony w salonie. REMONT ZAKOŃCZONY ![]() chcemy zobaczyć ![]() Ja się zbieram oglądnąć jakieś lodówki,pralki, może ponegocjować cenę.Trzeba się na coś w końcu zdecydować. A później na SR odwiedzić jeszcze raz porodówkę ![]() Miłego leniwego popołudnia ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Dokładnie ważne że przyjęła wszystkie papierki Lineczka Już niedługo i Ty też nam napiszesz o końcu remontu |
||
|
|
|
#1804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do pralek, lodówek to kupowaliśmy od razu po ślubie i robiłam tak, że szukałam informacji w necie, opinii i potem sklepu internetowego, gdzie było najtaniej, a opinie też miał dobre. U nas niemal wszystko było kupione przez morele.net i odbieraliśmy osobiście w Lublinie. Ale teraz jest tyle akcji, że transport kurierem za 1gr, że można sobie zamówić do domu. Teraz zamawiałam teściowej super pralkę Indesit, wyszło ją to 786zł A praleczka genialna
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42730243]W szpitalu na cesarkę na pewno nie wpuszczą. Mojemu mężowi pokazali za to Olcię zaraz po porodzie, gdy mi zszywano brzuch. On w tym czasie robił małej zdjęcia. A potem kazali mu jechac do domu i jak mnie wieźli już do sali to już go nie było i było mi trochę smutno bo zostałam sama bez dziecka, bez męża..
Wypełniłam sobie wniosek na kartę do Makro, zjadłam rosół i trochę odżyłam. Zaraz namówię Olę na drzemkę a potem przyjedzie moja mama powiesić mi firanki i zasłony w salonie. REMONT ZAKOŃCZONY
|
|
|
|
#1806 |
|
Rozeznanie
|
no,ale u mnie za te 400 to absolutnie nie jest polozna tylko dla mnie "na wylacznosc",ona jest normalnie,w godz.swojej pracy,tyle tylko,ze doglada moze czesciej. przypuszczam,ze tam w tej swojej dyzurce maja liste na scianie tych "umawianych" i nie umawianych i na tym to polega:/
nie wiem sama,dowiem sie jeszcze dokladnie co i jak,najpierw to zyje wizyta w przyszlym tyg. i zobacze co doktor powie,jak sie bedzie ze mna umawial jesli Tymus sie nie obroci... |
|
|
|
#1807 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja słyszałam, że moja pani dr za sporą opłatą jest w stanie przyjechać do porodu jeśli akurat tego dnia nie pracuje. Ale u mnie nie było jej przy 1 porodzie to po co mi ona przy 2? Jeszcze za kasę... Jak bierze ode mnie tyle kasy za wizyty, pracuje do tego w szpitalu i jeszcze 1 klinice. Przecież będą w szpitalu lekarze, położne, damy radę bez płacenia
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisiek Ty będziesz rodzić w szpitalu w Lublinie?
|
|
|
|
#1809 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
chrzestna córki też urodziła się 13 a na dodatek synek urodzi się 2013 roku i będzie między nim a siostrą 13 lat róznicy. no to by było na tyle |
|
|
|
|
#1810 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Raczkowanie
|
A jeżeli chodzi o ledy to pięknie wyglądają ale jako jako główne światło to raczej za słabo święcą, ale na wieczorny nastrój to super sprawa. szwagierka ma w salonie i bardzo sobie chwali. a u mnie mąż zamontował pod szafkami w kuchni i tak coś pogmatwał że nie świecą
A widziałyście promocje w biedronce? od 12.09 pieluchy dady jak dobrze pamiętam 156 szt tych najmniejszych za 49zł. szt chyba wychodziła po 31 gr. powiedzcie czy się opłaca bo ja nie mam pojęcia
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję
![]() ale się objadłam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42730829]Tak, na Lubartowskiej[/QUOTE]
ja na Jaczewskiego zamierzam, a myślałam już że się na porodówce spotkamy
|
|
|
|
#1814 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie zerknęłam, że terminy mamy podobne chociaż mi z usg wychodzi termin 2 tygodnie wcześniej, od samego początku.Ja rodziłam na Lubartowskiej za 1 razem, przed remontem, i byłam zadowolona szybka reakcja lekarza, wszyscy przy porodzie bardzo mili, mimo, że to była 1 w nocy i mieli prawo być zmęczeni. Potem opieka też dobra, choć położne to różne ![]() A teraz jeszcze jest po remoncie, mniejsze sale, łazienki w salach- lux
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42730987]
A teraz jeszcze jest po remoncie, mniejsze sale, łazienki w salach- lux [/QUOTE]oooo to może się zastanowię
|
|
|
|
#1816 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42730649]Dla mnie to jest dziwne... położne powinny się nami zajmować bez żadnej dopłaty, przecież dostają pensję za tą pracę więc nie wiem po co dopłacać?
Ja słyszałam, że moja pani dr za sporą opłatą jest w stanie przyjechać do porodu jeśli akurat tego dnia nie pracuje. Ale u mnie nie było jej przy 1 porodzie to po co mi ona przy 2? Jeszcze za kasę... Jak bierze ode mnie tyle kasy za wizyty, pracuje do tego w szpitalu i jeszcze 1 klinice. Przecież będą w szpitalu lekarze, położne, damy radę bez płacenia [/QUOTE]Dokładnie jestem tego samego zdania. Nie jestem za tym aby przyuczać jeszcze do tego położne że można im zapłacić za ekstra opieke..Przecież już pensje za to dostają. A jak się przyuczy to później będą robić wszystko żeby jednak wykupić ich" usługi". Cytat:
U mnie też ich sporo A i moja córcia ma termin na 13![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Wydaje mi się, że malutka się obróciła główką w dół.W czwartek się dowiem czy mam rację
|
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
No niestety
Cytat:
![]() Zaraz wrzucę kombinezony O wiele bardziej wolałabym to zrobić sama ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42730987] Ja rodziłam na Lubartowskiej za 1 razem, przed remontem, i byłam zadowolona szybka reakcja lekarza, wszyscy przy porodzie bardzo mili, mimo, że to była 1 w nocy i mieli prawo być zmęczeni. Potem opieka też dobra, choć położne to różne [/QUOTE]O widzisz, koleżanka która rodziła na Lubartowskiej ma z kolei niemiłe doświadczenia, ale to wiadomo zależy na kogo trafisz. Ją wyzwali od brudasów, bo odeszły jej wody na środku korytarza
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Siedzi leniuch mały bo jej tam dobrze. powiem ze po godzinie Od tej paskudnej herbaty , zaczelo mnie cmic jak na okres, ale juz przeszlo ..A ja mam pytanie. Jak planujecie pranie pozniej, kiedy dzidzius bedzie juz na swiecie? Bedziecie praly w innym proszku Wasze w innym dzidziusiowe? Czy wszystko w dzidziusiowym? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Nowe? Ja pralam w 50 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do szpitala to chyba tak wszędzie że zależy na kogo trafisz, a Ty Miki też z Lublina?
|
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Kombinezony
Zimę mam już z głowy Pierwszy 14 zł, drugi 17 zł. |
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam sufity podwieszane zrobione
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-10 o 16:30 |
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze Świdnika i tu będę rodzić |
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a propos obecności TŻ przy cc to w szpitalu w Polsce do którego chodziłam do lekarza, to taka przyjemność kosztuje 200 PLN, a więc w sumie ok. Tutaj w tym szpitalu w Belgii nie ma z tym żadnego problemu, tylko...... wprowadzili coś takiego, że w pewnym momencie wypraszają ojca z sali na chwilę...... bo mieli za dużo przypadków omdleń, i zamiast koncentrować się na porodzie, musieli zajmować się facetami
Cytat:
![]() Byłam u dentysty z moimi nieszczęsnymi zębami, na szczęście nic nie znalazł do roboty, to znaczy tak patrząc z wierzchu, bo wiadomo zdjęcia nie zrobi podczas ciąży, i powiem że wzbudził tym moje zaufanie, bo mam doświadczenia z chciwymi dentystami, którzy widząc moje zęby- mam niestety dużo plomb- od razu by mi chcieli je wszystkie wymienić, mimo że to nie konieczne I dziewczyny- wychodzi mi pępek- to znaczy górna część jest już prawie na zewnątrz, jak mi się to nie podoba
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może u mnie będzie jednak dziewczynka
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
**Dobrze ze miedzy nami jest taka roznica. Ja ogarne sie po porodzie. Zdarze wskoczyc w jakis tryb I będę miala czas zeby przec razem z Toba Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1827 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ktoś na korytarzu mógł różnie odebrać ten okrzyk![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Chce mi się kinder bueno albo snickersa!!! |
|||
|
|
|
#1828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jak cyc nie wypada to już wogóleeeeeeeeeeeeeeee
|
|
|
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie jem pomidorki ze śmietanką
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-10 o 16:36 |
||
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
Miki piękne kombinezony
a tak wogóle od dziś zostało mi 6 tygodniiiiiiii ![]() a dopiero byłąm w 4 tygodniu ciąży jak się dowiedziałam, ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

za skończenie remontu, też bym chciała

Ogólnie nie chciałabym zabierać powietrza, widoków małemu i widoków nam
Mąż żeby mi się przypodobać, po feralnej dla niego imprezce, wymyślił sobie wczoraj romantyczną kolacje przy pizzy

KCIUKI DLA ANI
jezu, 2 tygodnie