~ Miranda Kerr + OT ~ Część III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 09:45   #631
Ewciak78
Zakorzenienie

Dot.: ~ Miranda Kerr ~ Część III

Buty - Givenchy Zipper Ballet Flats
Bransoletka - MCS Elena 14K Bracelet
Torba - Givenchy Antigona Duffle
Zegarek - Longines Saint Imier Alligator Strap Watch
Top - T BY ALEXANDER WANG Jersey Pocket Tank
Okulary- Oliver Peoples Benedict Basic Aviators
Jeansy - FRAME DENIM Le Skinny de Jeanne Mid Rise Skinny Jeans
Kapelusz - Fedora Manhatthan Panama Hat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miranda-kerr-us-open-womens-final-spectator-01.jpg (110,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Givenchy_Zipper_Ballet_Flats.jpg (12,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MCS_Elena_14K_Bracelet.jpg (26,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Givenchy_Antigona_Duffle.jpg (28,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Longines_Saint_Imier_Alligator_Strap_Watch.jpg (16,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg T_BY_ALEXANDER_WANG_Jersey_pocket_tank.jpg (13,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg NMM05PF_mz.jpg (38,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FRAME_DENIM_Le_Skinny_de_Jeanne_mid_rise_skinny_jeans_in_Abbot_Kinney.jpg (32,8 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg medium_127120BLEACH1.jpg (11,3 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg r98gf98rgf89.jpg (31,6 KB, 17 załadowań)

Ewciak78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 09:59   #632
PinkVanille
Zakorzenienie

A jednak avaitory, nie rozszyfrowałam dobrze okularów. Cały look jak zwykle fajny.

PinkVanille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:24   #633
Ewciak78
Zakorzenienie

Dla wielbicieli Nowego Jorku - poniedziałkowy mix zdjęć z blogu Nissiax83, która także zaczęła pić smoothie Mirandy

http://nissiax83.blogspot.com/2013/0...l#comment-form

Stary 2013-09-09, 10:34   #634
PinkVanille
Zakorzenienie

^ zastanawia mnie śniadanie, widzę tam dużo zdrowych elementów - migdały, orzechy, banany, borówki, ale czym to jest posypane, kakao?

Stary 2013-09-09, 11:15   #635
Ewciak78
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że tak. Może to jest to organiczne raw cacao o którym mówi Miranda ?

Stary 2013-09-09, 13:36   #636
PinkVanille
Zakorzenienie

Ciekawe jak to smakuje, takie nie rozpuszczone, a nawet jeśli zalać to mlekiem to kakao + owoce, no nie wiem, ale może nie próbowałam.

A propos organicznego jedzenia to jadłam ostatnio organiczny makaron, muszę powiedzieć, że smakuje inaczej niż ciemny makaron, do którego z wyglądu (koloru) jest najbardziej zbliżony, ale całkiem nieźle, a w połączeniu ze szpinakiem to wręcz smacznie. Wydaje mi się, że był łatwiejszy do przetrawienia dla mnie od zwykłych, nawet ciemnych makaronów. Jak jeszcze gdzieś trafię ten organiczny to znowu kupię.

Stary 2013-09-09, 16:49   #637
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewciak78 Pokaż wiadomość
Anja Rubik bez belizny na balu Fundacji TVN
Oh nie tez mi sie nie podoba.
Juz neidlugio na pewno zobaczymy Mirande w jakichs jesiennych stylizacjach, ktore sa milion razy ciekawsze niz letnie. Moim zdaniem dopiero wtedy widac, jak bosko mozna sie ubrac. Ah, JESIEN

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2013-09-09 o 17:34
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 20:52   #638
Agata_91
Raczkowanie

Teorema - zgadzam się z Tobą całkowicie, zdecydowanie lepiej czuję się w płaszczyku i botkach, niż w sandałkach i krótkich spodenkach. Wolę chodzić zakryta

Byle tylko zbyt szybko nie przyszedł deszcz i wietrzysko, bo nic tak nie psuje humoru jak runda po mieście z parasolem (a ja i tak cała mokra ).
Ciekawe, jakby Miranda czuła się w naszym klimacie. Mam nadzieję, że w tym roku ominą mnie jesienne smutki i foszki, będę musiała nad tym popracować
Agata_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 07:07   #639
Ewciak78
Zakorzenienie

Miranda kontynuuje swoją przygodę z US Open. Wczoraj wybrała się na finał mężczyzn
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg article-2416504-1BB8C54B000005DC-471_634x1029.jpg (86,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg article-2416504-1BB8C605000005DC-951_306x700.jpg (39,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg article-2416504-1BB8C4E2000005DC-168_306x700.jpg (32,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg article-2416504-1BB8C52C000005DC-952_634x913.jpg (86,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg article-2416504-1BB8C4CE000005DC-2_634x1031.jpg (91,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg article-2416504-1BB9774E000005DC-764_634x954.jpg (99,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miranda-kerr-continues-watching-us-open-finals-01.jpg (100,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miranda-kerr-continues-watching-us-open-finals-02.jpg (89,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 95875987.jpg (37,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BTxCqYcCMAA1j3U.jpg (55,3 KB, 59 załadowań)

Stary 2013-09-10, 07:42   #640
Agata_91
Raczkowanie

No nareszcie razem ! Ale tak ją trzyma, jakby chciał a nie mógł
Stylizacja jest świetna, o wiele bardziej podoba mi się, niż poprzednia
Stary 2013-09-10, 08:22   #641
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Miranda kontynuuje swoją przygodę z US Open. Wczoraj wybrała się na finał mężczyzn
Wspaniale wyglada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 08:59   #642
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego tak lubimy styl ubierania się Mirandy - nieprzekombinowany, prosty i elegancki look.

Ewciak
wspominała o zapowiedzi przez VS ogłoszenia ważnego newsa. No więc ogłosili: tegoroczny pokaz VS zostanie wyemitowany w CBS 10.12. Na zaprezentowanie Fantasy Bra największe szanse mają Candice Swanepoel (mam nadzieję, że będzie to ona) i Doutzen Kroes. W zapowiedzi VS wymieniło nazwiska swoich aniołków, które na pewno będą na pokazie, co ciekawe nie wymienili Erin Heatherton i natychmiast pojawiły się spekulacje jakoby Erin miała być następnym, po Mirandzie, aniołkiem opuszczającym VS. Póki co takiej potwierdzonej informacji nie ma. W każdym razie już zaczynają się dyskusje na forach kto tym razem (poza aniołkami) dostanie się na pokaz. Gorączka VS sięgnie zenitu gdzieś około listopada, kiedy będzie najwięcej przecieków.

A wy kogo poza naszą ulubienicą Mirandą chciałybyście zobaczyć w tegorocznym pokazie? Ja Magdalenę Frąckowiak i Monikę Jagaciak.

Edytowane przez PinkVanille
Czas edycji: 2013-09-10 o 09:01
Stary 2013-09-10, 10:18   #643
pixie088
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PinkVanille Pokaż wiadomość
Dlatego tak lubimy styl ubierania się Mirandy - nieprzekombinowany, prosty i elegancki look.

Ewciak
wspominała o zapowiedzi przez VS ogłoszenia ważnego newsa. No więc ogłosili: tegoroczny pokaz VS zostanie wyemitowany w CBS 10.12. Na zaprezentowanie Fantasy Bra największe szanse mają Candice Swanepoel (mam nadzieję, że będzie to ona) i Doutzen Kroes. W zapowiedzi VS wymieniło nazwiska swoich aniołków, które na pewno będą na pokazie, co ciekawe nie wymienili Erin Heatherton i natychmiast pojawiły się spekulacje jakoby Erin miała być następnym, po Mirandzie, aniołkiem opuszczającym VS. Póki co takiej potwierdzonej informacji nie ma. W każdym razie już zaczynają się dyskusje na forach kto tym razem (poza aniołkami) dostanie się na pokaz. Gorączka VS sięgnie zenitu gdzieś około listopada, kiedy będzie najwięcej przecieków.

A wy kogo poza naszą ulubienicą Mirandą chciałybyście zobaczyć w tegorocznym pokazie? Ja Magdalenę Frąckowiak i Monikę Jagaciak.
Ja liczę na Bregje Heinen i oczywiścię Magdę. I bardzo chciałabym zobaczyć Rosie, ale straciłabym już wszelkie nadzieje na jej powrót.

Co do Erin to jestem w SZOKU. Nie wiem, czy poradzi sobie bez VS
Wydaje mi się, że ostatnimi czasy nie dzieje się u niej zbyt wiele.
pixie088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:37   #644
Lara 4
Raczkowanie

2012
Idealny zestaw na chłodniejsze dni?
Ugg + puchowy płaszczyk
http://www.starstyle.com/photoshoot-2012-sp91525.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Photoshoot_2012.jpg (55,2 KB, 55 załadowań)
Lara 4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:53   #645
Ewciak78
Zakorzenienie

Dziewczyny, które szczególnie interesują się VS piszą, że wkrótce kilka modelek powinno się pożegnać z firmą i będą to ich zdaniem min. Alessandra, Adriana i być może Doutzen, którą VS odsunęło nieco na boczny tor. Popularnością wśród fanów nie cieszą się Erin, Lindsay i Lily które są ich zdaniem nudne i mdłe ( aż dziw bierze, że VS nie wysłała jeszcze Lily na kurs chodzenia ). Jednak najwięcej negatywnych komentarzy jest kierowanych pod adresem Karlie Kloss. Zdaniem niektórych fanów VS powinno również zrezygnować z sekcji PINK, która jest nudna. Oczywiście wszystko okaże się dopiero podczas pokazu ale po szkicach, które wyciekły do sieci dziewczyny stwierdziły, że niektóre motywy przewodnie się powtarzają tak więc VS odgrzewa kotleta.

Ciekawy jest również " pojedynek " pomiędzy Adrianą i młodziutką Sarą Sampaio, która jest do niej podobna ale zdaniem fanów o wiele ładniejsza i świeższa. Nieoficjalnie mówi się, że podobno Adriana i Sara nigdy nie pracują jednocześnie ponieważ Lima sobie tego nie życzy.

Co do występu modelek high fashion w tego typu pokazach to przyznam się szczerze, że trochę tego nie rozumiem. Niewielu dziewczynom udało się zaistnieć po obu stronach muru ( np. Gisele, Naomi ) bez narażania się na krytykę i ośmieszenie. Modelka VS ma być dziewczęca, słodka i sexy a modelki HF niestety takie nie są. Karykaturalnie wygląda kobieta z niewielkim biustem, pod który napchano tony chusteczek, że aż wchodzi jej na ramiona. Nie rozumiem czy to jest przymus z agencji czy jak ? Z Anji Rubik śmiano się po pokazie jeszcze przez wiele tygodni. Poza tym tego typu modelki zachowują się jakby to był fashion week a nie pokaz bielizny ( mam tu na myśli miny i pozy ) no i niestety ich ciała zaraz wywołują niezdrowe dyskusje o anoreksji. Uważam, że Magdalena Frąckowiak bardzo ładnie wychodzi na zdjęciach do katalogów VS ale ostatnio chyba się coś niedobrego z nią dzieje. Dziewczyny pisały, że wygląda jakby znowu schudła, poza tym widziałam jej zdjęcia bez makijażu podczas ostatnich wizyt w Polsce - nie wygląda to za dobrze. Coraz więcej osób zarzuca jej także, że jest zmanierowana i robi miny jakby musiała w danym miejscu być " za karę ".

Mnie interesuje czy np. Barbara Palvin znowu pojawi się w segmencie dla nastolatek czy też może pójdzie o krok dalej. Pokazy VS oglądam odkąd tylko pamiętam ale po tym jak odeszła Gisele oglądałam je tylko ze względu na Mirandę. Wątpię żeby zatrudnili dziewczyny, które przebiją charyzmą Gisele, Heidi, Anę Beatriz, Marissę czy Tyrę nie wspominając już o ikonach takich jak Helena Christensen, Karolina Kurkova, Petra Nemcova, Karen Mulder czy Stephanie Seymour. Te modelki były tak kobiece że aż ciekła ślinka. Pod filmikami na Youtube internauci słusznie zauważyli, że dzisiaj ich ciała zapewne byłyby uznane za grube. Ktoś inny zauważył : ale heca, one wszystkie wyglądąją jakby były " zdrowe". Podczas pokazu w roku 1998 w pierwszych rzędach siedzieli przede wszystkim mężczyźni. Rzeczniczka prasowa VS powiedziała potem w wywiadzie, że panowie nagminnie podkradali ze sklepów katalogi oraz taśmy z pokazem. Modelki z tamtego okresu były uznawane za synonim elegancji i urody. Odpowiednia fryzura czy makijaż tylko podkreślały ich naturalne walory. A dzisiaj ? Obowiązkowa sztuczna opalenizna tuż przed pokazem, przedłużane rzęsy, doczepiane włosy, presja idealnie szczupłego ciała - niejedna klientka VS czuje się oszukana. Np. za pomocą fachowców Karlie Kloss w try miga uzyskała włosy do pasa i biust większy o kilka rozmiarów.

Jeśli chodzi o sam pokaz to trzeba mieć to " coś " żeby porwać tłum a niektóre modelki VS tylko przesyłają całuski albo machają w kierunku widowni ( pomijam te, które dobiegają trzydziestki a udają nastolatki ) i już myślą, że jest super. Dawniej gwiazdą pokazu była bielizna - dzisiaj ludzie zwracają uwagę czy Lima albo Kerr faktycznie schudły po ciąży albo jaki zespół wystąpi.

Jeśli odejdą starsze modelki to na samej Candice VS długo nie pociągnie. W końcu tak wyeksploatują ta biedną dziewczynę, że ludzie nie będą już mogli na nią patrzeć. Nie rozumiem także tego motywu z farbowaniem modelek na blond żeby wszystkie były na jedno kopyto.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 180188392.jpg (40,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 180188416.jpg (40,6 KB, 22 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 13:18   #646
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pixie088 Pokaż wiadomość
Co do Erin to jestem w SZOKU. Nie wiem, czy poradzi sobie bez VS
Wydaje mi się, że ostatnimi czasy nie dzieje się u niej zbyt wiele.
Dokładnie, nie wiem co z nią będzie dalej.

Nie rozumiem tak wielu negatywnych opinii co do występu modelek high fashion na pokazie VS, które o wiele lepiej chodzą od modelek VS i wiele z nich wypada moim zdaniem dobrze, zwłaszcza, że stroje VS przypominają nieco kreacje haute couture i trzeba umieć się w nich zaprezentować. Jeśli VS pożegna się z Adrianą Limą to dużo straci, bo ona ma niesamowitą charyzmę, Sara Sampaio może i jest ładna, ale do Adriany jej daleko. Jeśli wyrzucą jeszcze Alessandrę to dadzą jawny sygnał, że pozbywają się starszych dziewczyn, a przecież Heidi Klum była w VS grubo po 30. Doutzen jest teraz na fali - tyle okładek Vogue, kampanii, edytoriali, ale kto za VS nadąży.
Karlie Kloss rzeczywiście słabo wypada na tle pozostałych aniołków, bo po prostu nie dorównuje im urodą, nie wiem czy jej wybór był trafny, ale pamiętam jak ją dyrektor VS zachwalał, a wyśmiał inne dziewczyny, które miały nadzieje na kontrakt m.in. Barbarę Palvin, Toni Garn czy Lais Ribeiro.
Magda Frąckowiak moim zdaniem pasuje do VS idealnie, a na ostatnim pokazie była jedną z najlepiej wyglądających dziewczyn, mogłaby dostać z nimi jakiś kontrakt, choć chyba małe na szanse. Anji Rubik też się nie czepiam, wypadła dobrze (3 razy w pokazie), myślę, że na tym się skończy, bo Anja nie przepada za VS - wielokrotnie ich krytykowała.
Zgadzam się, że trudno zastąpić np. Anę Beatriz Barros czy Gisele, a co roku coraz słabsze dziewczyny są castingowane, ale chyba pokolenie modelek się zmienia i inne typy urody dziś są na fali w branży.
Ja też oglądam od dość dawna coroczny pokaz VS i z roku na rok jest coraz gorszy (w kółko mniej więcej to samo) a stroje i sekcje coraz bardziej wtórne. Odgrzewany kotlet to idealne porównanie. Jak tak dalej pójdzie to wyrzucą wszystkie modelki (Miranda, Rosie), które lubię i nie będzie dla kogo oglądać, no tylko Candice mi zostanie.

Cytat:
Nie rozumiem także tego motywu z farbowaniem modelek na blond żeby wszystkie były na jedno kopyto.
Tego to i ja nie rozumiem, wychodzi z tego parada Barbie, dlatego mam nadzieję na JAC, która jest brunetką, trochę świeżości, by VS nie zaszkodziło.
Ale projektanci, także z high fashion mają obsesję blondu, przekonali modelkę Avę Smith do przefarbowania się z brunetki na blond - po zmianie Ava, moim zdaniem, wygląda dziwnie, cała jej uroda wyparowała.
Przed metamorfozą:
http://3.bp.blogspot.com/-Zll9w17Tvi...0/topshop7.jpg
Po zmianie koloru na blond:
http://2.bp.blogspot.com/-dNSZhpaczq...VNXXr7yUzx.jpg

Kiedyś Miranda też na krótki czas przefarbowała się na blond, pamiętacie? Wyglądała całkiem ładnie, ale mimo wszystko wolę ją w ciemnych.
http://www.ry.com.au/ontrend/miranda-kerr-goes-blonde/

Czas edycji: 2013-09-10 o 13:20
Stary 2013-09-10, 13:46   #647
Tasiax
Rozeznanie

Cytat:
Ale projektanci, także z high fashion mają obsesję blondu, przekonali modelkę Avę Smith do przefarbowania się z brunetki na blond - po zmianie Ava, moim zdaniem, wygląda dziwnie, cała jej uroda wyparowała.
Przed metamorfozą:
http://3.bp.blogspot.com/-Zll9w17Tvi...0/topshop7.jpg
Po zmianie koloru na blond:
http://2.bp.blogspot.com/-dNSZhpaczq...VNXXr7yUzx.jpg
O matko, w ciemniejszych zdecydowanie milion razy lepiej! W tych blond dziwnie... Nie rozumiem tego szału na ten blond. Przecież jakby wszystkie modelki były takie same to bez sensu.

K.

Edytowane przez Tasiax
Czas edycji: 2013-09-10 o 13:48
Tasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:50   #648
Ewciak78
Zakorzenienie

Nowe zdjęcie wykonane przez Chrisa Collsa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f95d2c841a0d11e387df22000aaa05e7_7.jpg (47,1 KB, 14 załadowań)

Stary 2013-09-10, 13:58   #649
PinkVanille
Zakorzenienie

^ bardzo mi się podoba, takie wyraziste, mocne. Pomimo, że usta są ciemne to dla mnie oczy Mirandy zwracają uwagę, przyciągają, hipnotyzują. A tak w ogóle mam słabość do czarno-białych fotografii.

Czas edycji: 2013-09-10 o 14:00

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 14:04   #650
pixie088
Zakorzenienie

Cytat:

Nie rozumiem tak wielu negatywnych opinii co do występu modelek high fashion na pokazie VS, które o wiele lepiej chodzą od modelek VS i wiele z nich wypada moim zdaniem dobrze, zwłaszcza, że stroje VS przypominają nieco kreacje haute couture i trzeba umieć się w nich zaprezentować. Jeśli VS pożegna się z Adrianą Limą to dużo straci, bo ona ma niesamowitą charyzmę, Sara Sampaio może i jest ładna, ale do Adriany jej daleko. Jeśli wyrzucą jeszcze Alessandrę to dadzą jawny sygnał, że pozbywają się starszych dziewczyn, a przecież Heidi Klum była w VS grubo po 30. Doutzen jest teraz na fali - tyle okładek Vogue, kampanii, edytoriali, ale kto za VS nadąży.
Karlie Kloss rzeczywiście słabo wypada na tle pozostałych aniołków, bo po prostu nie dorównuje im urodą, nie wiem czy jej wybór był trafny, ale pamiętam jak ją dyrektor VS zachwalał, a wyśmiał inne dziewczyny, które miały nadzieje na kontrakt m.in. Barbarę Palvin, Toni Garn czy Lais Ribeiro.
Magda Frąckowiak moim zdaniem pasuje do VS idealnie, a na ostatnim pokazie była jedną z najlepiej wyglądających dziewczyn, mogłaby dostać z nimi jakiś kontrakt, choć chyba małe na szanse. Anji Rubik też się nie czepiam, wypadła dobrze (3 razy w pokazie), myślę, że na tym się skończy, bo Anja nie przepada za VS - wielokrotnie ich krytykowała.
Zgadzam się, że trudno zastąpić np. Anę Beatriz Barros czy Gisele, a co roku coraz słabsze dziewczyny są castingowane, ale chyba pokolenie modelek się zmienia i inne typy urody dziś są na fali w branży.
Ja też oglądam od dość dawna coroczny pokaz VS i z roku na rok jest coraz gorszy (w kółko mniej więcej to samo) a stroje i sekcje coraz bardziej wtórne. Odgrzewany kotlet to idealne porównanie. Jak tak dalej pójdzie to wyrzucą wszystkie modelki (Miranda, Rosie), które lubię i nie będzie dla kogo oglądać, no tylko Candice mi zostanie.

Zgadzam się niemal w 100%
Jednak do udziału modelek z HF nigdy nie przywyknę. Z zeszłym roku byłam w szoku, że Barbara Palvin dostała tylko "jedno wyjście". Nie wiedziałam o słowach dyrektora VS... Swego czasu baardzoo ją lubiłam. Teraz wydaje mi się, że trochę za szybko zaczął się u niej... lans? Inaczej tego nie potrafię określić.

A co do zarzutów w kierunku samych strojów czy makijażu. Ja to kupuje Nie wiem czy to kwestia gustu, czy może samego wieku?

Zapomniałam wspomnieć o Shaninie Shaik ! Za nią również trzymam kciuki
pixie088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:48   #651
Ewciak78
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, nie wiem co z nią będzie dalej.

Nie rozumiem tak wielu negatywnych opinii co do występu modelek high fashion na pokazie VS, które o wiele lepiej chodzą od modelek VS i wiele z nich wypada moim zdaniem dobrze, zwłaszcza, że stroje VS przypominają nieco kreacje haute couture i trzeba umieć się w nich zaprezentować.
PinkVanille ludzoim nie chodzi o profesjonalizm modelek lub o ich osiągnięcia w wielkim świecie mody ale przede wszystkim o wygląd zewnętrzny. Wpisy na różnych portalach i forach dokładnie to obrazują - modelki high fashion przeważnie są niestety kojarzone z brzydotą i anoreksją ( niektóre modelki są na tyle plastyczne, że można z nich zrobić zarówno piękność jak i brzydulę, są też jednak i takie którym makijaż nie pomoże ponieważ mają zbyt ostre rysy twarzy i ekstremalnie chłopięcą sylwetkę ). Na pokazach wielkich projektantów trzeba się zastanawiać co autor miał na myśli wkładając modelce worek po nawozie na głowę natomiast pokaz bielizny jest bardzo prosty w odbiorze. Tutaj oczekuje się słodkich, biuściastych laleczek. Tak samo z kalendarzem Sports Illustrated - można w nim zobaczyć Kate Upton czy Irinę Shayk ale Abbey Lee Kershaw już raczej nie. Po tym jak Anja wzięła udział w pokazie VS pojawiło się wiele negatywnych komentarzy o tym, że kult szczupłego ciała wdarł się także na salony VS. Podobno CBS ocenzurowała nawet niektóre fragmenty z udziałem Karlie Kloss. Podczas pokazów mody mało kto zwraca uwagę na modelki bo goście podziwiają kreacje. No ale jak zatuszować wystające kości podczas pokazu bielizny ? No chyba jedynie za pomocą jakichś fikuśnych falbanek i piór. VS też się dostało za to, że ściągają gwiazdy o wielkich nazwiskach jak Rubik i powstaje przepaść między nią a modelkami komercyjnymi. Dodam, że z kolei fanki Anji były zniesmaczone, że zniżyła się do takiego małolotnego pokazu jakim jest Victoria'S Secret Fashion Show.

Wiele kobiet/klientek marzy o tym aby dorównać Aniołkom dlatego nie chcą oglądać na pokazach bielizny modelek high fashion, które są jeszcze szczuplejsze ( i niektórym kobietom zawyżają poprzeczkę jeśli chodzi o wygląd). Już teraz spotkałam się z wpisami, że VS za bardzo wytrenowała Aniołki i zamiast subtelnych ciał dziewczyny mają sześciopaki.

Oczywiście, że za pomocą odpowiedniej bielizny da się zrobić wszystko.
Ale spójrzcie na załączniki, inaczej wygląda Magda Frąckowiak a inaczej Isabeli Fontana.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skinny-lead-narrowweb-300x4490.jpg (34,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z7374713Q,Isabeli-Fontana-La-Senza-Lingerie.jpg (46,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg magdalena-frackowiak-2012-victoria-s-secret-fashion-show-inside-01.jpg (152,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 634.isabel.cm.11712_copy.jpg (243,2 KB, 45 załadowań)

Stary 2013-09-10, 15:09   #652
Ewciak78
Zakorzenienie

Ps. Może to jest trochę degradujące dla modelek jak Lima czy Ambrosio ale kobiety lubią ( a przynajmniej lubiły ) modelki Victoria's Secret min. za przystępność i pewnego rodzaju swojskość. Dlatego np. Heidi Klum cieszyła się taką popularnością, ponieważ jest matką, nie wygląda zbyt szczupło, jest dowcipna, kobiety się z nią utożsamiały. Modelki HF to dziewczyny z górnej półki, chłodne i niedostępne, pojawiające się na okładkach drogich i ekskluzywnych czasopism. Katalog VS trafia do amerykańskich gospodyń tak jak u nas Bon Prix. Kobiety po prostu się boją, że jeśli runie ostatni bezpieczny bastion i modelki VS będą mega szczupłe i zrobione na tip top - od nich też się tego będzie wymagać ( chociaż i tak graficy VS polerują Aniołki na maxa ).

Ja wiem, że media robią modelkom HF krzywdę przedstawiając je jako anorektyczki, narkomanki, dziewczyny z papierosem żyjące na jednej marchewce i wodzie niegazowanej - no ale skądś się takie doniesienia musiały wziąć i jakieś ziarnko prawdy w tym tkwi. Nawet jak Anja Rubik mówi w wywiadzie, że zdrowo się odżywia, uprawia jogę ale lubi zaszaleć z masłem i swojskim chlebem - mało kto jej wierzy a w komentarzach padają słowa: zjedz coś bo się złamiesz. Tak więc Anja w pushupie - ludzie tego po prostu nie kupują.

Stary 2013-09-10, 15:34   #653
PinkVanille
Zakorzenienie

Zgodzę się, że niektóre modelki HF jak Abee Lee czy Freja Beha nie nadają się na pokaz VS, ale między Isabeli Fontaną (która mam nadzieje znowu się pojawi na pokazie) a Magdą nie widzę różnicy, obie są modelkami HF - Isabeli chyba zrobiła wszystkie pokazy, z wyjątkiem Fendi i Chanel (ale nawet tu mogę się mylić) była muzą m.in. Victor&Rolf i to z HF trafiła na pokaz VS. Isabeli twierdziła nawet, że odmówiła podpisania kontraktu aniołka m.in. dlatego, że jest ograniczający (a ona miała dużo propozycji z branży), a także podobno z powodu okropnej atmosfery między aniołkami, między którymi miała być ogromna konkurencja i niechęć. W każdym razie tylko Alessandra, Lily Aldrige i Heidi rzeczywiście nigdy nie były związane z HF reszta dziewczyn zaczynała ( z różnymi rezultatami) w HF.
VS zawsze będzie wśród takich modelek szukać kolejnych twarzy.
Magda Frąckowiak mam wrażenie chce odbić od HF w stronę komercji - jest twarzą obecnie m.in. H&M, brała udział w kampaniach Juice Couture. Z VS współpraca układa się jej dobrze.
Nie każda modelka HF pasuje do pokazu VS to na pewno, ale nie skreślajmy wszystkich, w końcu Adriana czy Candice też miały początki na wybiegu HF, a przecież są kwint esencją aniołka VS.

Myślę, że tak jak różne są kobiety (niskie, wysokie, szczupłe i mniej szczupłe) tak różne powinny być modelki na pokazie VS.

Czas edycji: 2013-09-10 o 15:47
Stary 2013-09-10, 15:49   #654
Ewciak78
Zakorzenienie

A że modelki rezygnują ? Nie ma co ciągnąć tego na siłę. Rosie świetnie sobie radzi - może filmy w których gra nie są jakieś górnolotne ale zajęła się projektowaniem, teraz reżyserią ( całkiem fajnie jej wyszedł spot dla Violet Grey) a w tym miesiącu pojawiła się min. na okładce australijskiego Harper's Bazaar i brytyjskiego Elle.

Najgorzej chyba mają te dziewczyny, które uczepiły się VS jak psiego ogona bo brak kontraktu może się spowodować chylenie się kariery ku upadkowi.

A teraz nowość - 19 letnia Miranda i jej początki w nowym Jorku
/ nieemitowane dotąd video z archiwalnymi wywiadami /

http://www.youtube.com/watch?v=MGpJ59Dc19E

Ps. Pewnie, że jak się jest fanem to by się chciało swoją ulubioną modelkę widzieć jak najczęściej. Moim zdaniem Miranda podjęła decyzję o odejściu z VS nie ze względu na dyspozycyjność ale na to, że VS po prostu leci w kulki z modelkami. Teraz prawie we wszystkich kampaniach widnieje Candice. Reszta dziewczyn otrzymuje jakieś ochłapy. Może Miranda jest głodna uwagi a może po prostu nie chciała pracować byle jak, tego nie wiem. Faktem jest że odsunięto ją z większości eventów, reklam i spotkań z fanami, nie od dziś wiadomo że jest fanatyczką zdrowego trybu życia i ruchu - a do sportowej kolekcji VS dali Erin. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rosiehwharpersbazaar__oPt.jpg (62,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6a00e54ef964538834019aff3061fc970d-640pi.jpg (60,4 KB, 12 załadowań)

Stary 2013-09-10, 16:58   #655
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:

Najgorzej chyba mają te dziewczyny, które uczepiły się VS jak psiego ogona bo brak kontraktu może się spowodować chylenie się kariery ku upadkowi.

Pewnie, że jak się jest fanem to by się chciało swoją ulubioną modelkę widzieć jak najczęściej. Moim zdaniem Miranda podjęła decyzję o odejściu z VS nie ze względu na dyspozycyjność ale na to, że VS po prostu leci w kulki z modelkami
Zgadzam się
VS nie jest zbyt lojalna wobec swoich aniołków, no może Adriana, Alessandra czy Candice jak dotąd nie miały się na co skarżyć, ale wiele dziewczyn miałoby co wygarnąć jak sądzę Na pewno VS nie doceniło Mirandy - jej rozpoznawalność na całym świecie i sympatia wielu kobiet (konsumentek) to atut, z którego VS za łatwo zrezygnowało.

Druga okładka HB z Rosie bardzo mi się podoba.

Dzięki Ewciak za link do filmiku z Mirandą.

Czas edycji: 2013-09-10 o 17:00
Stary 2013-09-10, 17:06   #656
Agata_91
Raczkowanie

wywiad z Mirandą:
http://www.getthegloss.com/article/b...-kora-organics
Stary 2013-09-10, 17:26   #657
Ewciak78
Zakorzenienie

Zastanawiam się czy szefostwo VS specjalnie nie wymieniło Mirandy jako jednej z modelek, która weźmie udział w tegorocznym pokazie żeby jeszcze jej kosztem podkręcić atmosferę ( na forach aż wrze ) czy też okaże się później, że faktycznie nie wystąpi ( może być również tak, że po prostu nie przywiązują zbytniej uwagi do jej osoby ponieważ nie jest Aniołkiem). W zapowiedzi nie pojawiła się także Cara Delevingne, która zrezygnowała z pokazów mody w Nowym Jorku ponieważ wolała się skupić na swojej karierze aktorskiej.

Coraz ciekawiej się robi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg post-76139-0-25361000-1378829028.jpg (122,5 KB, 39 załadowań)

Stary 2013-09-10, 17:59   #658
Ewciak78
Zakorzenienie

Kolejne dwa filmy

Otwarcie butiku Louis Vuitton w Meksyku:

http://www.youtube.com/watch?v=huq4NaIloKU

I afery cycusiowej ciąg dalszy - Miranda bez biustonosza wraca do domu po meczu :

http://www.youtube.com/watch?v=OXqQg...layer_embedded

Ps. PinkVanille z tą różnorodnością masz rację i fani też tego chcą tyle tylko że im bardziej chodzi o to aby modelki VS miały zarówno długie jaki i krótkie włosy, aby na wybiegu pojawiło się więcej Azjatek i modelek ciemnoskórych a nawet dziewczyny z rudymi włosami czy takie o nieco obfitszych kształtach.

Myślę, że tak samo jest niestety z aktorkami. Są te z małego ekranu, które widzowie kojarzą głównie z oper mydlanych oraz te, które możemy zobaczyć tylko w kinie a na koncie mają liczne nagrody w tym obowiązkowo Oscara. Kiedy taka zaszufladkowana serialowa aktorka pojawi się w większej produkcji zaraz sprowadza się ją na ziemię, owszem raz mogło jej się udać ale najlepiej niech już wraca na mały ekran gdzie jej miejsce. Natomiast aktorka wielkiego formatu występująca gościnnie w jakimś tasiemcu - to już faux pas z jej strony, że się dopuściła tak haniebnego czynu . Oczywiście że jest to śmieszne i niedorzeczne ale odkąd człowiek błąka się po tym ziemskim padole zawsze były jakieś podziały na lepszych i gorszych, bogatych i biednych, umysłowych i fizycznych itp. itd.

Stary 2013-09-10, 18:13   #659
PinkVanille
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o skład na pokaz to wydaje mi się, że wymienili jak dotąd tylko aniołki - dziewczyny kontraktowe (oprócz Erin H.), dlatego nie wymienili Mirandy, która nie przedłużyła kontraktu:

http://www.vspressroom.com/fashion-show-2013/

ale może też chcą przy pomocy M. faktycznie podgrzać atmosferę. Na razie nie podali innych nazwisk, castingi jeszcze się nie odbyły, chyba...
Jeśli chodzi o Carę to jej nie wymienili, bo ona nie ma i nigdy nie miała kontraktu z VS. Zresztą jej współpraca z VS nie wypaliła (nie robi zbyt wielu zleceń od nich), a jej występ na zeszłorocznym pokazie chyba nie przypadł do gustu szefostwu VS, bo praktycznie ją wycieli.
W zapowiedzi pokazu VS wymienia nazwiskach kontraktowych modelek i dodaje "and more", a to more poznamy po castingach ( z przecieków) a najpewniej na pokazie.

A to kilka rysunków jak będą wyglądać tegoroczne sylwetki:
http://vsallaccess.victoriassecret.c...n-december-10/

Taka różnorodność - rude, blond, brunetki, krótkie/długie włosy itd. na pewno by się pokazowi VS przydała.

Czas edycji: 2013-09-11 o 08:19
Stary 2013-09-10, 18:22   #660
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

witajcie dziewczyny, podczytuję Wasz wątek dość często, głównie z powodu sposobu odżywiania Mirandy i jej kosmetycznych perełek. czy mogłybyście podlinkować post (kojarzę, że był taki zbiorczy i nie mogę go znaleźć) w którym zebrane były informacje dotyczące własnie diety, koktajli które lubi miranda i produktów, które spożywa. może macie zapisany ten post/y gdzieś w zakładkach i nie będzie dla Was problemem podlinkowanie ich?
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości