A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-12, 14:56   #451
Germini
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
"Żółty deszcz" jest przepiękną opowieścią, choć bardzo przygnębiającą Napisana poetyckim, pełnym personifikacji językiem, ja byłam zachwycona!!! Jeli jednak nie chcesz się teraz dołować, to weź się za coś innego.
Czyli dobrze trafiłam
Lubię przygnębiające rzeczy

Teraz się wzięłam jednak za "Cień wiatru", więc "Żółty deszcz" trochę sobie poczeka
Germini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 18:35   #452
olunias
Raczkowanie

GG do olunias

mój "Żółty deszcz" tez czeka w kolejce, ale teraz jeszcze bardziej sie do niego zapaliłam.;-)
Niedawno skończyłam czytac "Małe dzieci" i spieszę poinformować o wrażeniach.Otóż ksiazka bardzo klimatem i samym tematem przypomina mi sprawy poruszane w filmie "American Beauty". Akcja dzieje się w małym, amerykańskim miasteczku. Wokół społecznośc gdzie wszyscy wsyztsko o sobie wiedza , ale w gruncie rzeczy każdy skrywa jakąś tajemnicę. Do tego, pewnego dnia w tą pozornie sielską społeczność wkracza facet który był oskarzony o molestowanie seksualne młodej dziewczynki. No i zaczyna się..Nie chcę zdradzac akcji, ale mnie ona bardzo wciągnęła. Jesli ktos lubi czytac ksiązki o ludziach, ich problemach i zwykłym,codziennym życiu to polecam.
Wczoraj zaczęłam czytac "Kobietę z wydm" i juz jestem nia oczarowana. Pieknie opowiedziana historia, o spotkanej kobiecie,skrywanej tajemnicy, przesypującym się piasku.Póki co-jest dramatyczna sytuacja głównego bohatera....ale ciekawa jestem jak się to skończy.
Stary 2007-04-16, 13:59   #453
foxina
Rozeznanie

A ja mam chwilowy pas zakupowy

czytelniczy chyba też... pierwsze cieplejsze dni wykorzystuję zawsze dość aktywnie -fizycznie i wieczorem po prostu juz padam

ale dzięki Waszym recenzjom wybrane ciekawsze książki lądują w schowku póki co!

Pozdrawiam i czekam na Wasze relacje z dnia książki
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 14:21   #454
Rybulka
Zakorzenienie

Niewiele wydaję na książki... Wypożyczam z biblioteki różne ciekawe tytuły, a poza tym kupuję książki z bibliotek za złotówkę albo dwie. U mnie niektóre biblioteki mają wystawione książki, których mają po prostu za dużo, albo takie, których nikt nie czyta. Dla takiego mola książkowego, jak ja, często są to cenne tytuły. Warto w nich pobuszować, bo można znaleźć prawdziwą perełkę.
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 23:24   #455
Germini
Zakorzenienie

Dowiedziałam się dziś o pewnym lumpiku, w którym można znaleźć ciekawe książki Wybrałam się zaraz po zajęciach.
Wyszłam bogatsza o 5 książek (m.in. "A Passage to India" Forstera ), a uboższa o 10zł tylko.
Stary 2007-04-19, 22:04   #456
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
A ja czekam na nowego Pratchetta.
Na Merlinie widziałam, że jest konkurs, w którym jest do wygrania między innymi ta pozycja

A mi przybyło łącznie pięć nowych książek: 2 sztuki Alex Kavy (wymiana na Wizażu), 'Bezpieczne miejsce' Caroline Graham (wygrana w konkursie , 'Pałac snów' Kadarego i kryminał Hill (te dwie ostatnie to zakupy na wyprzedaży w Merlinie).

Co zaś się tyczy samego czytania to to zeszłym tygodniu przeczytałam 'Spaloną żywcem' i przyznam szczerze, że choć sama historia Souad jest niezwykła i wstrząsająca, to jednak jej relacja nie wciągnęła mnie tak, jak chociażby opis życia z Masajami Corinne Hofmann. Szybko się czyta, szybko się kończy. I jak dla mnie, niestety równie szybko zapomina.
Przedwczoraj pochłonęłam jednym tchem 'Śmiertelny talk-show' Alicii Giménez-Bartlett. Ta hiszpańska pisarka w niczym nie ustępuje moim ukochanym twórczyniom kryminałów, Agathcie Christie czy Caroline Graham.
Co zaś się tyczy tej ostatniej... to dziś skończę czytać 'Bezpieczne miejsce'. Moim zdaniem jest to jeden z lepszych Midsomerków
A od jutra zaczynam lekturę 'Pieskiego dnia' Giménez-Bartlett i podejrzewam, że dopóki nie skończę tej tetralogii, nie tknę niczego innego

Pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA54486.JPG (85,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA54488.JPG (67,1 KB, 6 załadowań)
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-26, 10:55   #457
Anahstasia
Zakorzenienie

Ostatnio wątek przycichł, więc go podbijam Jak tam Dziewczyny po ŚDK w ŚK? Byłam, zobaczyłam, ale nic nie wybrałam. Na przecenie książki, które albo już mam, albo te, których mieć nie chcę. Chociaż cena była dość atrakcyjna - przeważnie 12 zł. za sztukę.
Na Merlinie za to była pyszna promocja - książki największych wydawnictw 25% taniej. Skorzystała może któraś z Was?

Ja na razie oszczędzam na zakupy z nowego katalogu Świata Książki. Wpadło mi w oko kilka pozycji:
- W. Somerset Maugham 'Malowany welon'
- Ewa Stachniak 'Ogród Afrodyty'
- Anna Kavan 'Lód'
- Rita Monaldi, Francesco Sorti 'Veritas'
- Jojo Moyes 'Zakazany owoc'

Zastanawiam się też nad rozpoczęciem kolekcjonowania książek Iwina Shawa i Jane Austen (w wydaniach klubowych). Generalnie jednak oceniam ten katalog jako bardzo słaby. W poprzednich ciekawiło mnie mnóstwo rzeczy, tu zaledwie parę, z czego tylko trzy/cztery to faktyczne nowości.

Pozdrawiam!

PS Przedwczoraj skończyłam 'Pieski świat' Gimenez-Bartlett i wczoraj zrobiłam sobie przerywnik w czytaniu kryminałów w postaci 'Tego Innego' Kapuścińskiego. Abstrahując od tego, że pochłonęłam go w zaledwie kilkadziesiąt minut, dziś od rana już siedzę nad 'Śmiertelnymi rytuałami' Gimenez-Bartlett. Dziewczyny, uwielbiam tę kobietę
Stary 2007-04-26, 18:45   #458
niv_
Zakorzenienie

Niestety, obecnie nie mam zbyt wiele czasu na czytanie ksiązek. Dawno też nie kupiłam nic nowego, ostatnie moje, skromne zakupy to:

Audrey Niffenegger - "Żona podróznka w czasie",
Karen Tintori - " Księga imion".

Nie miałam jednak czasu i do dziś czekają na półce, na lepsze czasy.

Jeżli mówimy o nowym katalogu ŚK to mnie zainteresowały następujące pozycje:

Sally Beauman - "Krajobraz miłości",
W. Somerest Maugham - "Malowany welon",
Michel Faber -"Szkarłatny płatek i biały". Wiem, że to żadna nowość, ale jeszcze nie miałam przyjemności przeczytać tej powieści, a bardzo mnie ona interesuje.
Anna Kavan - "Lód",
Rita Monaldi, Francesco Sorti - " Veritas". Tą pozycję kupię na pewno, bo każda kolejna część z z tej serii podoba mi się bardziej niż poprzednia. W dodatku w tej części akcja powieści przenosi się z Rzymu i Watykanu do Wiednia. Zapowida się ciekawie.

Fajna, wydaje się też być nowa seria powieści Jane Austin. Problem w tym, że już posiadam większość książek tej autorki, wiec wolę sobie kupić jakąś inną pozycję, ale gdybym się nie musiała liczyć z funduszami, to chyba bym się skusiła.

Bardzo jestem zainteresowana kiedy w katalogu ŚK ukaże się kolejna część "Travelera".:rolleyes :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg żona.jpg (17,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 83-247-0592-9 ksiąga.jpg (24,3 KB, 1 załadowań)

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2007-04-26 o 21:39
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-29, 01:26   #459
Germini
Zakorzenienie

Kupiłam ostatnio:
- Lisa See - "Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz"
- Anchee Min - "Czerwona Azalia" i "Dziki Imbir"
- Zhou Wei Hui - "Szanghajska kochanka"

Nie mogę się doczekać, kiedy będę miała je wreszcie w swoich łapkach
Stary 2007-04-29, 18:00   #460
0myszka0
Raczkowanie

Z niecierpliwościa czekam na przesyłke

W pogoni za szczęściem
Komórka
Autopsja
Kobieta i mężczyźni
Zagadki mózgu
Kwiat pustyni
Jej książeca wysokość
Córka opiekuna wspomnień
Stary 2007-04-29, 21:16   #461
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez 0myszka0 Pokaż wiadomość
Kwiat pustyni
Pamiętam, że ta książka wywarła na mnie ogromne wrażenie. Dopisuję ją do listy tych, które chcę przeczytać jeszcze raz.
Stary 2007-05-01, 12:16   #462
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
A ja czekam na nowego Pratchetta.
Ja swoje spotkanie z Pratchettem zacznę właśnie od 'Prawdy' Do tej pory wszyscy mnie nakłaniali, namawiali i przyszedł ten czas, kiedy stwierdziłam, że najwyższa pora samej wczytać się w Świat Dysku Już sobie ten tom zamówiłam z 'Nazywam się czerwień' Pamuka

A jutro wybieram się do Świata Książki. Ostatecznie zakupy muszę podzielić na dwa razy, bo w tym miesiącu finansowo nie wyrobię z kupnem wszystkiego
I tak, jutro w moich łapkach znajdą się:
- W. Somerset Maugham 'Malowany welon'
- Ewa Stachniak 'Ogród Afrodyty'
- Anna Kavan 'Lód'
- Rita Monaldi, Francesco Sorti 'Veritas'
- Jojo Moyes 'Zakazany owoc'

Oba tomy Irwina Shaw, Jane Austen i jeszcze 'Noc kapłanów' Krzysztofa Kotowskiego wezmę w czerwcu

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Niestety, obecnie nie mam zbyt wiele czasu na czytanie ksiązek. Dawno też nie kupiłam nic nowego, ostatnie moje, skromne zakupy to:

Audrey Niffenegger - "Żona podróznka w czasie",
Karen Tintori - " Księga imion".

Nie miałam jednak czasu i do dziś czekają na półce, na lepsze czasy.
Zapewniam, że obie książki Ci się spodobają Zacznij od Niffenegger, bo w jej powieści się autentycznie zakochałam

A teraz kończę czytać ostatni, czwarty tom przygód bohaterów Alicii Giménez-Bartlett - 'Wysłańcy ciemności'. I tak mi trochę żal, bo czyta się te książki fantastycznie - przez wartką, pomysłową akcję, zawartą w nich ironię i dużą dawnkę poczucia humoru. Teraz czekam na tłumaczenia dwóch kolejnych tomów

Pozdrawiam!
Stary 2007-05-03, 11:27   #463
Anahstasia
Zakorzenienie

W załączniku moje najświeższe nabytki. Wystałam się w kolejce wczoraj w ŚK jak nigdy Patrzyłam co kupują inni klubowicze - bardzo często pojawiała się Stachniak oraz książka 'Tajemnice średniowiecza'
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA54520.JPG (93,7 KB, 41 załadowań)
Stary 2007-05-03, 15:37   #464
Germini
Zakorzenienie

Anahstasia, pozazdrościłam Ci kilku książek i rozważam teraz zapisanie się do ŚK. Tym bardziej że "Malowany welon" i "Białą Masajkę" mogłabym kupić za 10zł (każdą) na początku
Stary 2007-05-03, 15:45   #465
hamy
BAN stały

Ja korzystam głównie z księgarni online. Np z http://dedalus.pl naprawdę mają super ceny. Wydaję u nich średnio 100 zł w miesiącu na książki
hamy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 16:31   #466
La Monica
La Moderatoiure

Ja najczęściej kupuje kilka na miesiąc w Krakowie na UL. Grockiej (przy Kefirku) duży wybór i tanio

hamy fajna ta strona co podałaś

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 17:34   #467
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Anahstasia, pozazdrościłam Ci kilku książek i rozważam teraz zapisanie się do ŚK. Tym bardziej że "Malowany welon" i "Białą Masajkę" mogłabym kupić za 10zł (każdą) na początku
Germini, powiem Ci, że naprawdę warto jeśli kupujesz więcej niż parę książek rocznie. Mnie namówiła Shachownica
Po pierwsze, katalogi pozwalają mi robić stosunkowo regularne zakupy. Wiedząc, że i tak za miesiąc/dwa muszę złożyć zamówienia odkładam pieniądze i coraz mniej mam przypadkowych 'książkowych' wyskoków.
Po drugie, system rabatowy jest bardzo korzystny. Ja już mam srebrną kartę, choć jestem w Klubie stosunkowo od niedawna, na którą kupuję wiele książek taniej. Np. za Stachniak cena detaliczna to 34,90 zł. Cena katalogowa to 29,90 zł. A na moją srebrną kartę - 20,90 zł.
Po trzecie, ŚK daje też dostęp do tytułów niedostępnych na rynku - np. do książek Irvinga Stone'a. I co dla mnie istotne, do całych serii. Lubię jak książki ładnie wyglądają na półce, jak ten sam autor wydany jest w jednej szacie graficznej - mała rzecz a cieszy
Po czwarte, jakość wydawanych książek - bardzo biały papier, często twarde oprawy, niejednokrotnie z obwolutą.

Buziaki!
Stary 2007-05-03, 20:06   #468
Germini
Zakorzenienie

Anahstasia, dziękuję za info
Przed chwilą się zapisałam; teraz pozostaje mi tylko czekać na przesyłkę

Uważam, że trochę ściemniają z tymi obniżonymi cenami dla klubowiczów, bo wiele książek można za podobną cenę dostać w Merlinie. Nie lubię tego typu zabiegów marketingowych; ciężko mi zaufać takiej firmie.
Ale inne książki faktycznie można dostać taniej, więc nie jest źle

I mam jeszcze pytanie odnośnie kart rabatowych: karta upoważnia do rabatu na wszystkie książki czy tylko wybrane?

Pozdrawiam
Stary 2007-05-03, 20:17   #469
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Anahstasia, dziękuję za info
Przed chwilą się zapisałam; teraz pozostaje mi tylko czekać na przesyłkę

Uważam, że trochę ściemniają z tymi obniżonymi cenami dla klubowiczów, bo wiele książek można za podobną cenę dostać w Merlinie. Nie lubię tego typu zabiegów marketingowych; ciężko mi zaufać takiej firmie.
Ale inne książki faktycznie można dostać taniej, więc nie jest źle

I mam jeszcze pytanie odnośnie kart rabatowych: karta upoważnia do rabatu na wszystkie książki czy tylko wybrane?

Pozdrawiam
O, to witam kolejną Klubowiczkę

Co do cen, to częściowo masz rację. Ale, jak już się uczepiłam tej Stachniak to pociągnę - na Merlinie 32 zł., więc w sumie różnica jest Ja jestem 'oszczędną' Krakuską i takie ziarnko do ziarnka...
Co zaś się tyczy kart to zniżka obejmuje wybrane tytuły. Zazwyczaj jest to kilkanaście-kilkadziesiąt pozycji. Na stronie ŚK są specjalnie wydzielone strony ze spisem książek ze zniżką na kartę:

Tu na błękitną kartę: http://www.swiatksiazki.pl/webapp/wc...category=11451
Tu na srebrną kartę: http://www.swiatksiazki.pl/webapp/wc...category=11451
A tu dodatkowa zniżka dla 'Kartowiczów':
http://www.swiatksiazki.pl/wps/wcm/c...z_od_9%2C90_zl

Buziaki!
Stary 2007-05-03, 20:25   #470
Germini
Zakorzenienie

Dzięki za tak szybką odpowiedź
Co do tych kart, to widziałam strony, do których linki podałaś, ale chciałam się upewnić.
W ogóle sierota ze mnie - zapisałam się do klubu, ale nie zanotowałam swojego numeru użytkownika (myślałam, że mi w mejlu wyślą) i nie mogę się teraz zarejestrować na stronie księgarni
Stary 2007-05-03, 20:39   #471
Anahstasia
Zakorzenienie

To chyba będziesz musiała albo zadzwonić na infolinię, albo poczekać na przesyłkę. Na fakturze powinien być wyszczególniony przy Twoich danych adresowych. Bo tak to nijak go nie wysyłają
Swego czasu na Kulturze założyłam wątek o ŚK, może tam znajdziesz część odpowiedzi na niektóre pytania, które z czasem mogą się pojawić. (http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=144122) I zawsze można go podbijać jeśli pojawią się jakieś nowe. Ja również służę pomocą

Buziaki!

Edytowane przez Anahstasia
Czas edycji: 2007-05-03 o 21:00
Stary 2007-05-03, 21:38   #472
shachownica
Zakorzenienie

witam po długiej nieobecności

nie będę tu wymieniać ile książek w tym czasie kupiłam ( zresztą sama chyba wolę nie wiedzieć dokładnie) ale chciałabym wspomniec o kilku pozycjach, które mnie zachwyciły :
- zadziwiająco dobre książeczki o detektywie monku, nie spodziewałam się że ksiązki na podstawie serialu mogą być tak przyzwoicie napisane i miło się rozczarowałam
- seria claire matturo o pani prawnik ortorektyczcce lilly cleary z florydy: "kociokwik z winem w tle" i "pływając w negliżu", uśmiałam się przy nich setnie, mimo że nie zebrały u nas zbyt dobrych recenzji
- maria amparo escandon "esperanza i jej święci" książka o młodej wdowie szukającej swojej córki przy "pomocy" całego zastępu świętych, bardzo ciepła i zabawna opowieść od której cieżko się oderwać
- kate atkinson "historie jednej sprawy" prywatny detektyw ponownie przygląda się kilku sprawom sprzed lat, słodko - gorzka opowieść o życiu po katastrofie, pochłonęłam ją w jeden dzień.
a dziś będę oddawać się słodkiemu nieróbstwu umysłowemu, czyli zacznę nową chmielewską, którą na empik.com można zamówić 11 zł taniej niż w salonie

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 01:26   #473
Germini
Zakorzenienie

Anahstasia, jeszcze raz dzięki za info
O tamtym wątku wiedziałam, ale rozmowa się tutaj jakoś tak płynnie rozwinęła, więc nie chciałam tak nagle się przenosić
A poza tym focha mam na ŚK. W dzisiejszych czasach wszystko jest tak zautomatyzowane, że naprawdę się nie spodziewałam, że nie dostanę mejla z potwierdzeniem rejestracji. Na każdej innej stronie, gdzie trzeba swój adres @ podać, tak jest - a tutaj nie pomyśleli
Stary 2007-05-04, 10:14   #474
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
No proszę Ja się wybieram do kina na 'Iluzjonistę', 'Cesarzową', 'Duchy Goi', 'Labirynt Fauna'... Jak nigdy tyle fajnych filmów Sęk w tym, że nie bardzo mam kiedy pójść
Zapomniałam się pochwalić, że jednak byłam, i na 'Duchach...' i na 'Iluzjoniście'. A piszę o tym dlatego, że po obejrzeniu tego ostatniego koniecznie muszę przeczytać książkę, na której film został oparty. Czytała ją może któraś z Was?

Cytat:
Anahstasia, jeszcze raz dzięki za info
O tamtym wątku wiedziałam, ale rozmowa się tutaj jakoś tak płynnie rozwinęła, więc nie chciałam tak nagle się przenosić
A poza tym focha mam na ŚK. W dzisiejszych czasach wszystko jest tak zautomatyzowane, że naprawdę się nie spodziewałam, że nie dostanę mejla z potwierdzeniem rejestracji. Na każdej innej stronie, gdzie trzeba swój adres @ podać, tak jest - a tutaj nie pomyśleli
Wierzę Germini, wierzę Ale oni tak mają. Podobnie uważaj z zamawianiem przez formularz na stronie internetowej, gdy np. trwają jakieś prace inwentaryzacyjne/aktualizacyjne. Nie dostaniesz ani potwierdzenia złożenia zamówienia, ani nic. Nawet nie będziesz wiedzieć, że Ci paczkę wysłali dopóki jej nie dostaniesz. Tragedia Dlatego ja ze sklepu internetowego skorzystałam jeden raz zaraz na początku, a od tego czasu jestem stałą klientką w sklepie w Krakowie na Siennej

Stary 2007-05-04, 14:24   #475
Germini
Zakorzenienie

Ja mam zamiar korzystać ze sklepu w Bydgoszczy Gdyby nie to, chyba w ogóle bym się nie zapisała, bo z przesyłką po prostu nie opłacałoby mi się.

A mam już kilka pozycji na oku, oj mam
"Pasje utajone czyli życie Zygmunta Freuda" Irvinga Stone'a, "Śnieżny lis" Schaeffer, wszystko Pearl S. Buck, "Opowieść Murasaki" L. Dalby...
Już w kościach czuję, że w długi popadnę...

A z pytaniami, jakby co, przeniosę się już na tamten wątek

EDIT:
Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Podobnie uważaj z zamawianiem przez formularz na stronie internetowej, gdy np. trwają jakieś prace inwentaryzacyjne/aktualizacyjne. Nie dostaniesz ani potwierdzenia złożenia zamówienia, ani nic. Nawet nie będziesz wiedzieć, że Ci paczkę wysłali dopóki jej nie dostaniesz. Tragedia
Mam nadzieję, że pomimo braku potwierdzenia dostanę mój "pakiet startowy"
No ale litości - przecież mogłabym zrobić komuś psikusa i podać jego dane. Człek, zdziwiony, dostałby paczkę, za którą musiałby zapłacić - i nic by o tym nie wiedział przez to, że nie było potwierdzenia na mejla
No wiem, że się tego tematu uczepiłam, ale jakoś nie mogę tego przeżyć

Edytowane przez Germini
Czas edycji: 2007-05-04 o 14:55
Stary 2007-05-05, 13:39   #476
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
EDIT:

Mam nadzieję, że pomimo braku potwierdzenia dostanę mój "pakiet startowy"
No ale litości - przecież mogłabym zrobić komuś psikusa i podać jego dane. Człek, zdziwiony, dostałby paczkę, za którą musiałby zapłacić - i nic by o tym nie wiedział przez to, że nie było potwierdzenia na mejla
No wiem, że się tego tematu uczepiłam, ale jakoś nie mogę tego przeżyć
Znam ten ból, takie drobiazgi są irytujące. Ja od początku marca nie mogę zarejestrować się w Oriflame (historia nie z tego świata: straszny sponsor, zaginione dokumenty... Gdybym wiedziała jak to będzie wyglądać, w życiu bym się nie zdecydowała

A teraz już nie tak offtopicowo: Dziewczyny wchodźcie w dział wyprzedaże na Merlinie Ja dołączyłam do zamówienia z Pratchettem i Pamukiem takie pozycje:

* 'C jak cisza' Sue Grafton - 14,85 zł.
* 'Przeprowiednia' Jorge Molist - 16,23 zł.
* 'Qumran' Eliette Abécassis - 14,03 zł.
* 'Legalna fryzjerka' Kathleen Flynn - 14,85 zł.
* 'Francuska suita' Irene Nemirovski - 14,85 zł.

Jeszcze parę bym wybrała, ale...

Pozdrawiam!
Stary 2007-05-06, 15:02   #477
Germini
Zakorzenienie

A mi się dzisiaj zaszło do Empika i kupiło "Opowieść Murasaki" Lisy Dalby i "Kamienną wioskę" Xiaolu Guo

Edytowane przez Germini
Czas edycji: 2007-05-07 o 20:25
Stary 2007-05-09, 13:27   #478
indygo
Rozeznanie

zrobiłam ostatnio zakupy na all - za ponad 150 zł, może nawet pod 200 zł, z tym, że dużo książek pozamawiali znajomi.
7 albumów TASHEN o malarzach dla koleżanki:
- Munch
- Bosch
- Escher
- Klimt
- Dali
- Mucha
- HR Giger Arh+,
Szwaja "Jestem nudziarą"dla kuzynki,
dla kumpla "DIABEŁ" Alfonso M. di Nola,
dla innego M. BRZEZINA "STYLIZACJA HUCULSKA"....

a dla siebie i mojego mężczyzny, oprócz przewodnika "Kąpieliska termalne Węgier i Słowacji" - wszystko o kabarecie bardzo jestem zadowolona, a ceny niższe od najtańszego antykwariatu:
- Lisa Appignanesi : KABARET - książka praktycznie nie do zdobycia, a jeśli już, to w okolicach 30 zł - ja kupiłam za 15
- A to Polska właśnie - W kabarecie - Izolda Kiec - w Taniej Książce za 27, ja kupiłam za 19.90
- PUSZKA Z PANDORĄ Ryszard Marek Groński
- Krukowski MAŁA ANTOLOGIA KABARETU
- G.WASOWSKI - P.K.P.CZYLI POCZET KRÓLÓW POLSKICH - na jajcarski prezent dla opiekuna z praktyk
- Filler/Groński/Wittlin -Alfabet polskiej rozrywki
te powyższe pozycje, to najdroższa 5 zł i naprawdę jestem przeszczęśliwa!
plus z mojej najukochańszej serii PIĘTNAŚCIE OPOWIADAŃ IBEROAMERYKAŃSKICH, z tym, że tu akurat okładka wygląda trochę gorzej, niż to sugerowało zdjęcie, ale co tam, też grosze

tylko kiedy ja to wszystko przeczytam?..
Stary 2007-05-09, 14:40   #479
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Ja zawsze kupowalam kilka ksiazek na miesiac. Teraz, poniewaz mieszkam za granica wiec za kazdym razem, kiedy jestem w polsce wpadam do ksiegarni i wychodze jak wielblad z torbami ksiazek...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 23:12   #480
0myszka0
Raczkowanie

Książeczki doszły i od razu zamówiłam kolejną "porcje" literatury. achchchch i wszystko przez wizaż....... Oprócz zamówionych mam ok. 30 pozycji do których zachęciły mnie wizażanki. Mam nadzieję że mój portfel niezbyt na tym ucierpi
Oto zamówione pozycje.
Cień wiatru, Carlos Ruiz Zafon
Fabryka geniuszów. Niezwykła historia banku spermy noblistów, David Plotz
Honor kobiety, Touria Tiouli
Nostalgia anioła, Alice Sebold
Poczwarka, Dorota Terakowska
Trzynasta opowieść, Diane Setterfield
Żona podróżnika w czasie, Audrey Niffenegger
Bez mojej zgody, Jodi Picoult
całkowity koszt zamówienia 253.7 zł

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości