Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 12:20   #4111
senira666
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
na obiad będzie zupa fasolowa z dużą ilością majeranku

tez za mną fasolowa chodzi ale jakoś nie mogę się zebrać żeby ugotowac. :p

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Idę pierwszy raz ćwiczyć gimnastykę ciążową. Moja wytrzymałość jest na minusie, więc jak w ciągu godziny się nie odezwę to znaczy że padłam z wycieńczenia!
Trzymajcie kciuki!
Ja nie mige ćwiczyć. .. ze wzg. na zagrożoną ciążę nie jest to u mnie wskazane. Z tego co wiem to jak bbędę w szkole rodzenia to też będę musiała omijać ćwiczenia. ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-10, 12:20   #4112
SunShineDoll
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Tak mi się przypomniało, jak znajomej córka miała wymyślić imię dla swojej siostrzyczki i wymyśliła PEPA od tej świnki Moja siostra dla swojej córki kupiła kiedyś płaszczyk cały w tą świnkę a mój TŻ mówi do mnie dlaczego ona ją ubiera w świnię z penisem zamiast nosa

Tak w ogóle czy komuś też się skraca szyjka macicy? Albo skracała w jakiejś ciąży? Zastanawiam się czy to będzie postępowało czy będę mogła później być aktywna jak do tej pory nie chcę leżeć

Edytowane przez SunShineDoll
Czas edycji: 2013-09-10 o 12:21
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:26   #4113
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Marzy mi się takie mądre dziecko hehe

Moja babcia już przechodzi samą siebie. Od początku nie do końca akceptuje moją ciąże, za każdym razem, gdy nie chcę czegoś zjeść, bo wiem że to zaszkodzi fasolce to pojawiają się teksty, że przesadzam. Zapytała czy zrobić nam parę słoiczków z sokiem z malin, powiedziałam, że jak ma chęć to ja oczywiście bardzo chętnie je wezmę. Leci dzisiaj do mnie z tym sokiem żebym spróbowała, wzięłam dużego łyka - hmm całkiem dobre, kazała pić do końca więc pije i łyk za łykiem czuję, że smak robi się baardzo dziwny. Pytam się co dodała, odpowiedź babci 'no spirytus' (cholera! jak ja mogłam go nie poczuć!) Wylałam resztę ze szklanki do zlewu, to babcia oczywiście się na mnie obraziła.
Napisałabym Wam jak zareagowała na moją ciążę, ale ryczeć mi się chce na myśl jaką tak bliski człowiek może sprawić przykrość Jedno jej zdanie do mojej cioci 'no patrz Ela, no patrz - sk*rwi*a się, a taka miała być mądra i uczona'. Dodam tylko, że tych słów było wiele Najgorsze jest to, że do mnie wprost nic nie powie tylko lata po rodzinie i rzuca takimi tekstami - a później wylatuje z super soczkiem.

Czytałam cały czas wszystkie wpisy i miałam odpowiadac po kolei, ale Twój mnie zszokował z tym tekstem babci. Bardzo mi przykro, że słyszałaś takie słowa. Ja w młodości ciągle od matki słyszałam, że się ku***wię bo często wychodziłam ze znajomymi i jakoś nic się nie stało. Dziecko to coś wspaniałego i jak można komuś coś takiego powiedzieć? Jesteś dorosła, wiedziałaś, że z seksu bywają dzieci, więc jaki sens mają takie komentarze? Szczerze Ci współczuję...
U mnie w domu znów teściowie i szwagierka komuntują co ja jem. Mówię, ze surowego nie wolno, to mi twierdzą, że wymyślam Boże , a listeria? Zaczęłam im tłumaczyć, ale oni nic nie kaman, cóż , wiadomo wieś...
Ja byłam kilka dni w szpitalu, trochę plamiłam, ale jest ok.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:43   #4114
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniało, jak znajomej córka miała wymyślić imię dla swojej siostrzyczki i wymyśliła PEPA od tej świnki Moja siostra dla swojej córki kupiła kiedyś płaszczyk cały w tą świnkę a mój TŻ mówi do mnie dlaczego ona ją ubiera w świnię z penisem zamiast nosa

Tak w ogóle czy komuś też się skraca szyjka macicy? Albo skracała w jakiejś ciąży? Zastanawiam się czy to będzie postępowało czy będę mogła później być aktywna jak do tej pory nie chcę leżeć
Mojej znajomej się skracacala. Jakos w 6 czy 7 miesiącu lekarze narobili paniki, ze na pewno urodzi przed czasem, przelezala w szpitalu chyba z półtora miesiąca, założyli jej szew, kazali leżeć, dali tonę lekow. W 36 tygodniu zdjęli jej szew, przestała brać leki, pozwolili jej na normalne aktywności, ale powiedzieli, ze za chwile na pewno urodzi. No i urodziła - porod wywoływany pod koniec 42 tygodnia
Stary 2013-09-10, 12:43   #4115
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ogóle przedstawiam Wam mój brzuch w 21tc wieczorny Chyba mam największy brzuch na wątku naprawdę wyglądam jakbym miała niebawem rodzić . Na razie mam 4 kg na plusie .
W ogóle nigdy nie sądziłam , że będe tak wyglądać w ciąży naprawdę czuję się bardzo atrakcyjnie chociaż każdy mi dogryza , że mam wielki brzuch
Bardzo ladny masz brzuszek. I co z tego,ze wiekszy.
Wygladasz super!!

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oglądałyście wczoraj UWAGE na TVN?
Dodają cholera jak nie antybiotyki to padline do karmy dla zwierząt w hodowlach a później my to jemy i nawet o tym nie wiemy.... co za trucicielstwo :/ Strach sie bac...
Chemia w warzywach, trucizna w mięsie ... ja juz nie wiem co my mamy jesc...

Nie ogladalam,ale wczesniej sie tym interesowalam i wiem o tym.
Staram sie kupowac mieso organiczne,z farmy,od gospodarza. Jest lepsze niz to z masowej produkcji.

Cytat:
Napisane przez Shizuka48 Pokaż wiadomość
Hej, czy mogłabym dołączyć do waszej grupy? Termin mam na 12 lutego 2014, urodzi się chłopczyk imieniem Gucio )
Witaj

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja dalej zabiegana ale
Bedzie kolejny chłopczyk czyli potwierdziło sie to co lekarz mówił. Najważniejsze mały zdrowy ładnie rośnie i jest w środkowych granicach wiec średniaczek mały.
Gratuluje!

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
I tu pytanie do dziewczyn, u których wystartowała laktacja - śpicie w staniku? Zakładacie wkładki laktacyjne? Nie uśmiecha mi się zmieniać co dzień koszulki do spania, a to przeciekanie raczej już nie zniknie

Ja mialam w pierwszej ciazy szybko i mocno siare. Spalam w miekkim bawelnianym staniku z wkladkami laktacyjnymi (polecam z tommee tippee,przetestowalam juz wiele i te byly numer 1)
Stary 2013-09-10, 12:47   #4116
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Czytałam cały czas wszystkie wpisy i miałam odpowiadac po kolei, ale Twój mnie zszokował z tym tekstem babci. Bardzo mi przykro, że słyszałaś takie słowa. Ja w młodości ciągle od matki słyszałam, że się ku***wię bo często wychodziłam ze znajomymi i jakoś nic się nie stało. Dziecko to coś wspaniałego i jak można komuś coś takiego powiedzieć? Jesteś dorosła, wiedziałaś, że z seksu bywają dzieci, więc jaki sens mają takie komentarze? Szczerze Ci współczuję...
U mnie w domu znów teściowie i szwagierka komuntują co ja jem. Mówię, ze surowego nie wolno, to mi twierdzą, że wymyślam Boże , a listeria? Zaczęłam im tłumaczyć, ale oni nic nie kaman, cóż , wiadomo wieś...
Ja byłam kilka dni w szpitalu, trochę plamiłam, ale jest ok.
Dziękuję za te słowa Babcia jest taka, że jej się wydaje, że to co mówi to nikogo nie rusza. Nigdy nikomu nie powie przepraszam. Godzinę po takim tekście potrafi przyjść i normalnie z Tobą gadać, bo przecież jej się wydaje, że nic złego nie zrobiła.
Ehh.. pozostaje zrobić to co radzą dziewczyny - olać i unikać kontaktu

Poćwiczyłam i uwaga! Żyję! To był z mojej strony nie lada wyczyn! Wstając z dywanu powiedziałam na głos ''synek, daliśmy radę!'' na co synek odpowiedział solidnym kopniakiem
Uwielbiam być w ciąży!
Stary 2013-09-10, 12:47   #4117
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shizuka48
Dziękuję! Właśnie najczęściej słyszę coś w stylu co jest nie tak z moją głową i jak mogę tak skrzywdzić swoje własne dziecko.. Ale byłam od kilku lat już uparta że jeżeli będę miała kiedyś dziewczynkę to Polę, a chłopczyka właśnie Gucia A co do TŻ to był warunek - jego nazwisko, moje imię
podoba mi się Gucio a pierwsze skojarzenie to Gucio i pszczółka Maja
drugie skojarzenie GUTEK jeden z moich ulubionych wykonawców chociaż to chyba całkiem inne imię.

Ja syna chciałam nazwać Marian i prawie każdy mi odradzał, bo wszytskim kojarzyło się z pijaczkiem ze wsi Będzie dziewczynka i nie mam pojęcia jak dam na imię. Podobają mi się dwa, ale jakoś tak bez szału.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 12:58   #4118
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
podoba mi się Gucio a pierwsze skojarzenie to Gucio i pszczółka Maja
drugie skojarzenie GUTEK jeden z moich ulubionych wykonawców chociaż to chyba całkiem inne imię.

Ja syna chciałam nazwać Marian i prawie każdy mi odradzał, bo wszytskim kojarzyło się z pijaczkiem ze wsi Będzie dziewczynka i nie mam pojęcia jak dam na imię. Podobają mi się dwa, ale jakoś tak bez szału.
Oj nie, Marian mi też się nie najlepiej kojarzy (żeby nie było - nie znam żadnego Mariana). Nie podoba mi się tak samo jak np. Marek. W ogóle to nie podobają mi się męskie imiona na M

Było tu o Marcie - mi się podoba, bo jest krótkie i można mówić po prostu Marta, nie ma konieczności skróceń.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:59   #4119
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Hey Mamusie
mam nadzieje ,że mnie jeszcze nie zapomniałyście , ale jestem
Wpadłam się przywitać i muszę nadrobić jeszcze kilka stron, bo choć obiecałam i starałam się niestety nie za każdym razem dawałam radę wszystkiego czytać, a piszecie naprawdę dużo.
U mnie w miarę w porządku. Dzisiaj mam wolne więc odpoczywam ile się da.W ogóle ostatni tydzień w pracy to istna mordęga i jest mi coraz ciężej. Kolano co prawdę w miarę więc chodzę, ale bardzo daje mi się we znaki kręgosłup, i już nie mogę stać czy chodzić po 10 godzin.Ostatnio już praktycznie się poryczałam w pracy tak mnie bolał ,że nie wiedziałam jak mam ustać, a nie mam możliwości siedzenia.I po urlopie choćby na kolanach będę błagać lekarza o zwolnienie, tym bardziej ,że i tak mam wszystko gdzieś bo umowy mi nie przedłużają, czyli pracuję tylko do końca października.

Teraz postaram się do was wrócić, bo będę pracować po 6 godzin tylko. Tak więc znowu do śniadanka będę do was pisać
Mam podobna prace do Twojej i troche brzuch mnie pobolewa po 2 h .Ale ja tylko raz w tygodniu chodze,wiec stwierdzilam,ze wytrzymam.TZ mowi,zebym zrezygnowala,ale zawsze te pare groszy sie przyda.Chce pociagnac do konca pazdziernika na pewno,moze jeszcze nawet listopad dam rade.Zobaczymy

Tak w ogole witam
Podczytuje,ale czasu ogolnie na pisanie brak .

Tak piszecie ciagle o jedzeniu .Mnie wzielo dzisiaj na zakupach na salatke warstwowa (por,seler,szynka,jajko,a nanas,kukurydza),kupilam wszystkie skladniki i juz dwie porcje zaliczylam .Pomidorowka widze goruje ,tez mamy dzisiaj.Bigos mam jeszcze w jednym sloiku,ale ja nie umiem dobrego robic .

Dzwonila przed chwila kolezanka,ze jej znajoma chce odsprzedac (az za dyszke ) wanienke z przewijakiem stawiana na wanne.Takze mi sie przyfarcilo,bo nowa kosztuje prawie 10 razy tyle :O...
Takze prawie wszystko z wyprawki mam,zostana tylko ciuszki do dokupienia

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-09-10 o 13:05
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:32   #4120
san_g
Zadomowienie

Witajcie, chwilę mnie nie było ale staram się podczytywać nie zawsze mam kiedy odpisać. Byłam wczoraj na warsztatach "moda na brzuszek' pisałam już jakiś czas temu o tym tutaj, że można się zapisać. Było na prawdę sympatycznie, bardzo kompetentni wykładowcy-lekarka, położne, przedstawiciel maxi cosi-który fajnie pokazał na czym polega zapinanie w fotelik bez iso fixu i z iso fixem (ja nie ma wyboru w aucie nie mam iso fixu ale warto znać różnicę). Nie jest tak prosto przypiąć fotelik pasami i ile człowiek się na robi przy tym;/ Bardzo fajny wykład o karmieniu piersią i karmieniu mieszanym. Spotkanie z psychologiem i wykład o śnie dziecka. Bardzo dużo próbek Ogólnie jak możecie się jeszcze zapisać w swoich miastach to polecam!

Jutro mam wizytę kontrolną więc jak zwykle proszę o
---------------------
Cytat:
Zauważyłam, że pojawiło się dosyć mocne owłosienie na moim brzuchu
Mam niestety tak samo-staram się je podcinać maszynką bo wyglądam jak małpka.

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
heheh to ja ale gadam tak bo naprawdę pyszny wyszedł weźcie się zwalcie do mnie wszystkie na mieszkanie, miłośniczki bigosu
czym chata bogata ;p
Bigossss....

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:50   #4121
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Witajcie, chwilę mnie nie było ale staram się podczytywać nie zawsze mam kiedy odpisać. Byłam wczoraj na warsztatach "moda na brzuszek' pisałam już jakiś czas temu o tym tutaj, że można się zapisać. Było na prawdę sympatycznie, bardzo kompetentni wykładowcy-lekarka, położne, przedstawiciel maxi cosi-który fajnie pokazał na czym polega zapinanie w fotelik bez iso fixu i z iso fixem (ja nie ma wyboru w aucie nie mam iso fixu ale warto znać różnicę). Nie jest tak prosto przypiąć fotelik pasami i ile człowiek się na robi przy tym;/ Bardzo fajny wykład o karmieniu piersią i karmieniu mieszanym. Spotkanie z psychologiem i wykład o śnie dziecka. Bardzo dużo próbek Ogólnie jak możecie się jeszcze zapisać w swoich miastach to polecam!
To fajnie, że fajnie, ja też jestem zapisana Tylko że u mnie dopiero pod koniec października

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 13:54   #4122
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Gratulacje poznanych płci
I dziewczyny piękne brzuszki!

Ja dziś zebrałam parę ubrań mojej siostry która zawsze była okrąglejsza, w tym piękną kurteczkę, i płaszcz na jesień, nie będzie trzeba kupić

I dzięki wczoraj za odpowiedzi w sprawie badań, wzięłam odpowiednią ilość pieniędzy :P ( zazwyczaj płacę kartą, i staram się nie mieć w portfelu więcej jak 50 zł)

Akkma - a ja myślałam z tym owłosieniem, że tylko ja mam coś nie tak, i "zarosłam" ale to widać pewnego rodzaju norma

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Edytowane przez marieee
Czas edycji: 2013-09-10 o 13:56
marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:58   #4123
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość

Jutro mam wizytę kontrolną więc jak zwykle proszę o
---------------------

Mam niestety tak samo-staram się je podcinać maszynką bo wyglądam jak małpka.

Bigossss....
Ooo to fajnie, ze te warsztaty ciekawe. Ja ide w piatek i oczywiscie trzymam kciuki za wizyte
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:04   #4124
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Oj nie, Marian mi też się nie najlepiej kojarzy (żeby nie było - nie znam żadnego Mariana). Nie podoba mi się tak samo jak np. Marek. W ogóle to nie podobają mi się męskie imiona na M

Było tu o Marcie - mi się podoba, bo jest krótkie i można mówić po prostu Marta, nie ma konieczności skróceń.
no właśnie Marian większości się źle kojarzy a mi kojarzy się z takim luzakiem i fajnym kumplem:P

co do warsztatów ja zapisałam się na warsztaty "Bezpieczny Maluch" :) www.bezpiecznymaluch.com. pl położna mi dała ulotkę i poleciła w przychodni przy okazji wizyty. Odbywają się w całej Polsce (na stronce są terminy), u mnie 24 września. Bardzo chcę iść, ale zależy jak się będę czuła.
Warsztaty są poświęcone bezpieczeństwu i zdrowemu rozwojowi dziecka w programie m.in: (z ulotki w skrócie)
-pierwsza pomoc w stanach nagłych u dzieci =
-bezpieczny dom, unikanie zagrożeń
-bezpieczny transport niemowlęcia (jak wybrać fotelik, jak go prawidłowo zamontować w aucie, jak bezpiecznie zapiąć dziecko w foteliku)
-rozszerzenie diety i zaburzenia karmienia
-pielęgnacja skóry matki i dziecka
-zabezpioeczenie przyszłości dziecka
-bezpłatne porady specjalistów.

Podobno każdy uczestnik dostanie bezpłatnie atrakcyjny upominek i odbędą się różne konkursy z nagrodami główna nagroda fotelik maxi-cosi

u mnie w województwie mody na brzuszek niestety nie organizują

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-09-10 o 14:06
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:25   #4125
senira666
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
no właśnie Marian większości się źle kojarzy a mi kojarzy się z takim luzakiem i fajnym kumplem:P

co do warsztatów ja zapisałam się na warsztaty "Bezpieczny Maluch" :) www.bezpiecznymaluch.com. pl położna mi dała ulotkę i poleciła w przychodni przy okazji wizyty. Odbywają się w całej Polsce (na stronce są terminy), u mnie 24 września. Bardzo chcę iść, ale zależy jak się będę czuła.
Warsztaty są poświęcone bezpieczeństwu i zdrowemu rozwojowi dziecka w programie m.in: (z ulotki w skrócie)
-bezpieczny transport niemowlęcia (jak wybrać fotelik, jak go prawidłowo zamontować w aucie, jak bezpiecznie zapiąć dziecko w foteliku)

Podobno każdy uczestnik dostanie bezpłatnie atrakcyjny upominek i odbędą się różne konkursy z nagrodami główna nagroda fotelik maxi-cosi

Musze z TZtem pogadać i moze sie oboje wybierzemy: )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 14:25   #4126
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Ja chyba nie zarejestrowałam tego tematu krzesełko plus leżaczek Ale fajnie że istnieje coś takiego - w naszej kawalerce każdy metr jest na wagę złota
Ja to pokazywałam i mogę jeszcze raz

O ja, dziewczyny, wy tu o piątku trzynastego, a ja jutro lecę samolotem... 11 września
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chicco-polly-magic.jpg (47,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chicco.jpg (53,0 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-09-10 o 14:30
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:27   #4127
Cicici
Rozeznanie

http://lepszystart.com.pl/chat/
czat z polozna teraz
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:33   #4128
Akkma
Zadomowienie

Cytat:

Zapisałam się Dzięki za info!
Stary 2013-09-10, 14:37   #4129
san_g
Zadomowienie

Cytat:

Super! Załapię się jeszcze bo u mnie ma być dopiero w październiku Chętnie skorzystam z jeszcze jednych warsztatów Jak wczoraj położna pokazywała jak kąpać i dbać o maluszka to byłam przerażona samym trzymaniem i tymi chwytami jakich się używa- jeszcze sporo przede mną. Cieszę się, że taka kompetentna kadra się trafiła Każda wiedza się przyda, szczególnie od ludzi na co dzień pracujących z maluszkami.

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 14:49   #4130
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Kefii trzymam kciuki za mamę żeby było coraz lepiej
dzieki

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:56   #4131
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
dziękuję

Zapisałam się na kolejne warsztaty tematyka bezpieczeństwa to coś co może mi się przydać.
Stary 2013-09-10, 16:03   #4132
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość

O ja, dziewczyny, wy tu o piątku trzynastego, a ja jutro lecę samolotem... 11 września
Ja mam takie samo krzesełko. Jest super i jesteśmy zadowoleni z niego bardzo

Ja ide na wizyte 13 września w piątek mam nadzieje, że to bedzie szczęśliwą wizyta
Stary 2013-09-10, 16:20   #4133
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Witam Was po dłuższej nieobecności, nie zaglądałam przez kilka dni, a przez kilka kolejnych nadrabiałam Wasze posty (ponad 30 stron ).
Nie zacytuję wszystkich, ale:
- marieee, gratuluję ślubu i szczęścia życzę,
- isia, cudownie, że wyniki są dobre, wierzyłam w to cały czas,
- kefii, trzymaj się dzielnie i zdrówka i sił dla mamy,
- za wszystkie poznane płci i pomyślne wizyty i badania,
- witam wszystkie nowe mamy - sporo się ujawniło ,
- wszystkie Wasze ciążowe brzuszki są śliczne, choć tak różne,
- dla tych, co piszą o jedzeniu, wciąż łykam ślinę na myśl o bigosie (dziś idę do babci na pierogi z kiszoną kapustą, mięsem i grzybami .

Cytat:
Napisane przez malgos_87 Pokaż wiadomość
Teraz została kwestia wyboru imienia na M - na tą porę chyba faworytem jest Marta- czy obecne tu posiadaczki tego imienia są z niego zadowolone?
mam na imię Marta i bardzo lubię swoje imię , można je zdrabniać, choć rzadko ktoś to robi (czasem tż jak się podlizuje), odkąd pamiętam, czuję się jak Marta .

Nie pisałam i nie zaglądałam tak często jak bym chciała, bo wróciłam do pracy i miałam straszne urwanie głowy. Dodatkowo zachorował mój pupil - świnka morska i niestety mimo prób leczenia musiałam się z nim pożegnać. Było mi bardzo smutno, bo towarzyszył nam 4 lata i myślałam, że będzie też zwierzątkiem Kacpra.

Dostałam sporo rzeczy dla maluszka - ciuszki, rożek, łóżeczko turystyczne, przewijak, kojec, wózek głęboki i spacerówkę. Przygarnęłam wszystko, ale dopiero w praniu wyjdzie, czy czegoś nie kupimy sami.

Dzidzia przez ostanie 2-3 dni jest jakaś mniej aktywna, albo ja słabiej czuję ruchy. Urósł mi i brzuszek i biust. Cycami jestem wręcz zauroczona i mimo, iż jeszcze niedawno czułam się grubo, to obecnie, choć przytyłam, czuję się baaardzo kobieco. Chyba jak nigdy .
W ogóle nawet fajnie mi się teraz pracuje - uczę w szkole m. in. biologii. Akurat mam tematy o ciąży, a uczniowie się cieszą, że im takie życiowe historie opowiadam. I muszę przyznać, że są grzeczniejsi . Zaczynam dostrzegać plusy bycia w ciąży.
Wrzucam mój bębenek, który zaczyna mi nieco przeszkadzać (20/21 tc). A propos linii - mam delikatną, ale i włosie też mnie obficiej porosło .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010414 - Kopia.jpg (11,9 KB, 52 załadowań)
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 16:41   #4134
sadlaczyca
Raczkowanie

Hej hej!
kefii gratuluję chłopca, trzymam kciuki za mamę

Akkma - mój brzuchol też jest strasznie owłosiony! Już zapowiedziałam tż, że jak tak dalej pójdzie to do stycznia będę miała bardziej owłosiony brzuch niż on - uhoduję sobie gobelin

Piękne brzusie macie dziewczęta! Postaram się zrobić zdj swojego włochatego giganta i później wrzucić

królowa_nilu - my 11 września mamy rocznicę ślubu kościelnego pamiętam, że rok po cywilnym, moja mama chciała dać na mszę w naszej intencji i na kiedy wypadło? 10 kwietnia

Tak w ogóle, to byłam wczoraj u rodzinnego po skierowanko do endo i na miejscu zagadnęła mnie położna i zaprosiła na jakąś pogadankę . Nie wiem ocb, Was też zapraszają? Bo babka normalnie wzięła ode mnie nr tel i powiedziała, że będziemy się spotykać co jakiś czas, porozmawiać o diecie w ciąży, co mnie czeka itp itd. Idę do niej w piątek po wizycie u endo.

Dziś przyszły moje nowe nabytki z all, w tym koszula do karmienia/ciążowa, o taka, szaro-niebieska http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...473557473.html - nawet w miarę, zobaczymy jak będzie wyglądała po praniu. Strasznie nie podobają mi się te koszule dla ciężarnych/matek karmiących, te takie z misiami czy innymi zwierzątkami, jak dla mnie są za bardzo "słodko-pierdzące".
Stary 2013-09-10, 17:14   #4135
em ma
Zadomowienie

Witajcie!
Brzydko mówiąc trochę ściągałam na tych egzaminach ale myślę, że są do przodu. W piątek mam kolejne
Cytat:
Dziewczyny w ogóle przedstawiam Wam mój brzuch w 21tc wieczorny Chyba mam największy brzuch na wątku naprawdę wyglądam jakbym miała niebawem rodzić . Na razie mam 4 kg na plusie .
W ogóle nigdy nie sądziłam , że będe tak wyglądać w ciąży naprawdę czuję się bardzo atrakcyjnie chociaż każdy mi dogryza , że mam wielki brzuch
Brzuszek super a ta kiecka boska
Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
upadły aniołku a dzieli Ci się na pół jak siadasz? bo mój ciągle tak
A zaczęłam 6 miesiąc - 23 tydzien i mam taki:

I skąd masz sukienkę bo jest śliczna? to typowa ciazowa?
Sun wyglądasz ekstra!
Cytat:
Napisane przez Shizuka48 Pokaż wiadomość
Hej, czy mogłabym dołączyć do waszej grupy? Termin mam na 12 lutego 2014, urodzi się chłopczyk imieniem Gucio )
Witaj
Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Hey Mamusie
mam nadzieje ,że mnie jeszcze nie zapomniałyście , ale jestem
Wpadłam się przywitać i muszę nadrobić jeszcze kilka stron, bo choć obiecałam i starałam się niestety nie za każdym razem dawałam radę wszystkiego czytać, a piszecie naprawdę dużo.
U mnie w miarę w porządku. Dzisiaj mam wolne więc odpoczywam ile się da.W ogóle ostatni tydzień w pracy to istna mordęga i jest mi coraz ciężej. Kolano co prawdę w miarę więc chodzę, ale bardzo daje mi się we znaki kręgosłup, i już nie mogę stać czy chodzić po 10 godzin.Ostatnio już praktycznie się poryczałam w pracy tak mnie bolał ,że nie wiedziałam jak mam ustać, a nie mam możliwości siedzenia.I po urlopie choćby na kolanach będę błagać lekarza o zwolnienie, tym bardziej ,że i tak mam wszystko gdzieś bo umowy mi nie przedłużają, czyli pracuję tylko do końca października.

Teraz postaram się do was wrócić, bo będę pracować po 6 godzin tylko. Tak więc znowu do śniadanka będę do was pisać
Pewnie, że o Tobie pamiętamy Pracusiu
Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
chyba mam shiz ciążowy
obkupiłam sie wczoraj owocami, jabłka melony, brzoskwinie, marchewka (wg unii to też owoc ) i banany i o te nieszczęsne banany właśnie chodzi.
No bez jaj...marchewka owocem?! o pomidorach słyszałam...ale marchewkę też skrzywdzili?!
Cytat:

Jeszcze się zapisałam a będą u mnie we wrześniu
Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Wrzucam mój bębenek, który zaczyna mi nieco przeszkadzać (20/21 tc). A propos linii - mam delikatną, ale i włosie też mnie obficiej porosło .
Bardzo zgrabny Twój bębenek
Stary 2013-09-10, 17:16   #4136
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

Śliczny,zgrabny brzuszek!

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Dziś przyszły moje nowe nabytki z all, w tym koszula do karmienia/ciążowa, o taka, szaro-niebieska http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...473557473.html - nawet w miarę, zobaczymy jak będzie wyglądała po praniu. Strasznie nie podobają mi się te koszule dla ciężarnych/matek karmiących, te takie z misiami czy innymi zwierzątkami, jak dla mnie są za bardzo "słodko-pierdzące".

Mam nadzieję,że będziesz zadowolona,bo ja z nich nie byłam. Tzn nie dokładnie takie,ale takie wyjmowanie piersi. Zawijało mi się to,wchodził materiał na cycek,moczył się od mleka podczas karmienia. Najlepsze dla mnie były rozpinane po środku,nawet nie były to typowe do karmienia,a po prostu rozpinane. No ale wiadomo,że każdej z nas może co innego pasować.
Stary 2013-09-10, 17:29   #4137
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Ja też już oglądałam na all koszule do karmienia i rzeczywiście wszystkie są okropne ja wiem, że karmiąc dziecko piersią niekoniecznie trzeba wyglądać seksownie, ale nie trawię tych koszul z żyrafą czy myszką miki. Gdy byłam w szpitalu wszystkie dziewczyny chodziły w takich - i co się dziwić, takich koszul jest wszędzie pełno... Widzę dziurę na rynku - brak sensownych koszul nocnych dla karmiących matek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 17:38   #4138
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też już oglądałam na all koszule do karmienia i rzeczywiście wszystkie są okropne ja wiem, że karmiąc dziecko piersią niekoniecznie trzeba wyglądać seksownie, ale nie trawię tych koszul z żyrafą czy myszką miki. Gdy byłam w szpitalu wszystkie dziewczyny chodziły w takich - i co się dziwić, takich koszul jest wszędzie pełno... Widzę dziurę na rynku - brak sensownych koszul nocnych dla karmiących matek
Ja myślałam o takiej:

http://allegro.pl/radosc-koszula-dla...465716622.html
Stary 2013-09-10, 17:41   #4139
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja mam 3 normalne koszule rozpinane do szpital i 3 bluzki do spania też z guzikami (nie lubię spać w koszulach)

Nie kupowałam tych koszul z żyrafami czy misiami. Poza tym te rozpinane po obu stronach podobno nie są zbyt wygodne przy karmieniu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 17:42   #4140
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Wcale nie trzeba,można wyglądać seksownie

http://allegro.pl/ciaza-i-macierzyns...ie+dzia%C5%82y

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości