|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
tez za mną fasolowa chodzi ale jakoś nie mogę się zebrać żeby ugotowac. :p Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4112 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Tak mi się przypomniało, jak znajomej córka miała wymyślić imię dla swojej siostrzyczki i wymyśliła PEPA od tej świnki
![]() ![]() Tak w ogóle czy komuś też się skraca szyjka macicy? Albo skracała w jakiejś ciąży? Zastanawiam się czy to będzie postępowało czy będę mogła później być aktywna jak do tej pory nie chcę leżeć ![]() Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-09-10 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam cały czas wszystkie wpisy i miałam odpowiadac po kolei, ale Twój mnie zszokował z tym tekstem babci. Bardzo mi przykro, że słyszałaś takie słowa. Ja w młodości ciągle od matki słyszałam, że się ku***wię bo często wychodziłam ze znajomymi i jakoś nic się nie stało. Dziecko to coś wspaniałego i jak można komuś coś takiego powiedzieć? Jesteś dorosła, wiedziałaś, że z seksu bywają dzieci, więc jaki sens mają takie komentarze? Szczerze Ci współczuję... U mnie w domu znów teściowie i szwagierka komuntują co ja jem. Mówię, ze surowego nie wolno, to mi twierdzą, że wymyślam ![]() Ja byłam kilka dni w szpitalu, trochę plamiłam, ale jest ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#4115 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
Wygladasz super!! Cytat:
Nie ogladalam,ale wczesniej sie tym interesowalam i wiem o tym. Staram sie kupowac mieso organiczne,z farmy,od gospodarza. Jest lepsze niz to z masowej produkcji. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja mialam w pierwszej ciazy szybko i mocno siare. Spalam w miekkim bawelnianym staniku z wkladkami laktacyjnymi (polecam z tommee tippee,przetestowalam juz wiele i te byly numer 1)
![]() |
#4116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ehh.. pozostaje zrobić to co radzą dziewczyny - olać i unikać kontaktu ![]() Poćwiczyłam i uwaga! Żyję! ![]() ![]() Uwielbiam być w ciąży!
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() drugie skojarzenie GUTEK jeden z moich ulubionych wykonawców ![]() Ja syna chciałam nazwać Marian i prawie każdy mi odradzał, bo wszytskim kojarzyło się z pijaczkiem ze wsi ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Było tu o Marcie - mi się podoba, bo jest krótkie i można mówić po prostu Marta, nie ma konieczności skróceń.
![]() |
#4119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak w ogole witam ![]() Podczytuje,ale czasu ogolnie na pisanie brak ![]() Tak piszecie ciagle o jedzeniu ![]() ![]() ![]() ![]() Dzwonila przed chwila kolezanka,ze jej znajoma chce odsprzedac (az za dyszke ![]() Takze prawie wszystko z wyprawki mam,zostana tylko ciuszki do dokupienia ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-09-10 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |
Zadomowienie
|
Witajcie, chwilę mnie nie było ale staram się podczytywać nie zawsze mam kiedy odpisać. Byłam wczoraj na warsztatach "moda na brzuszek' pisałam już jakiś czas temu o tym tutaj, że można się zapisać. Było na prawdę sympatycznie, bardzo kompetentni wykładowcy-lekarka, położne, przedstawiciel maxi cosi-który fajnie pokazał na czym polega zapinanie w fotelik bez iso fixu i z iso fixem (ja nie ma wyboru w aucie nie mam iso fixu ale warto znać różnicę). Nie jest tak prosto przypiąć fotelik pasami i ile człowiek się na robi przy tym;/ Bardzo fajny wykład o karmieniu piersią i karmieniu mieszanym. Spotkanie z psychologiem i wykład o śnie dziecka. Bardzo dużo próbek
![]() Jutro mam wizytę kontrolną więc jak zwykle proszę o ![]() --------------------- Mam niestety tak samo-staram się je podcinać maszynką bo wyglądam jak małpka. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4122 |
Zadomowienie
|
Gratulacje poznanych płci
![]() I dziewczyny piękne brzuszki! ![]() ![]() Ja dziś zebrałam parę ubrań mojej siostry która zawsze była okrąglejsza, w tym piękną kurteczkę, i płaszcz na jesień, nie będzie trzeba kupić ![]() I dzięki wczoraj za odpowiedzi w sprawie badań, wzięłam odpowiednią ilość pieniędzy :P ( zazwyczaj płacę kartą, i staram się nie mieć w portfelu więcej jak 50 zł) Akkma - a ja myślałam z tym owłosieniem, że tylko ja mam coś nie tak, i "zarosłam" ![]() ![]()
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka ![]() 9.01.14 Zuzanka ![]() 1.03.18 Igusia ![]() Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-09-10 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do warsztatów ja zapisałam się na warsztaty "Bezpieczny Maluch" :) www.bezpiecznymaluch.com. pl położna mi dała ulotkę i poleciła w przychodni przy okazji wizyty. Odbywają się w całej Polsce (na stronce są terminy), u mnie 24 września. Bardzo chcę iść, ale zależy jak się będę czuła. Warsztaty są poświęcone bezpieczeństwu i zdrowemu rozwojowi dziecka w programie m.in: (z ulotki w skrócie) -pierwsza pomoc w stanach nagłych u dzieci = -bezpieczny dom, unikanie zagrożeń -bezpieczny transport niemowlęcia (jak wybrać fotelik, jak go prawidłowo zamontować w aucie, jak bezpiecznie zapiąć dziecko w foteliku) -rozszerzenie diety i zaburzenia karmienia -pielęgnacja skóry matki i dziecka -zabezpioeczenie przyszłości dziecka -bezpłatne porady specjalistów. Podobno każdy uczestnik dostanie bezpłatnie atrakcyjny upominek ![]() ![]() ![]() u mnie w województwie mody na brzuszek niestety nie organizują ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-10 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O ja, dziewczyny, wy tu o piątku trzynastego, a ja jutro lecę samolotem... 11 września ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-09-10 o 14:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Rozeznanie
|
http://lepszystart.com.pl/chat/
czat z polozna teraz ![]()
![]() |
#4128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() Zapisałam się na kolejne warsztaty ![]()
#4132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ide na wizyte 13 września w piątek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Wtajemniczenie
|
Witam Was po dłuższej nieobecności, nie zaglądałam przez kilka dni, a przez kilka kolejnych nadrabiałam Wasze posty (ponad 30 stron
![]() Nie zacytuję wszystkich, ale: - marieee, gratuluję ślubu i szczęścia życzę, - isia, cudownie, że wyniki są dobre, wierzyłam w to cały czas, - kefii, trzymaj się dzielnie i zdrówka i sił dla mamy, - ![]() - witam wszystkie nowe mamy - sporo się ujawniło ![]() - wszystkie Wasze ciążowe brzuszki są śliczne, choć tak różne, - ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie pisałam i nie zaglądałam tak często jak bym chciała, bo wróciłam do pracy i miałam straszne urwanie głowy. Dodatkowo zachorował mój pupil - świnka morska i niestety mimo prób leczenia musiałam się z nim pożegnać. Było mi bardzo smutno, bo towarzyszył nam 4 lata i myślałam, że będzie też zwierzątkiem Kacpra. Dostałam sporo rzeczy dla maluszka - ciuszki, rożek, łóżeczko turystyczne, przewijak, kojec, wózek głęboki i spacerówkę. Przygarnęłam wszystko, ale dopiero w praniu wyjdzie, czy czegoś nie kupimy sami. Dzidzia przez ostanie 2-3 dni jest jakaś mniej aktywna, albo ja słabiej czuję ruchy. Urósł mi i brzuszek i biust. Cycami jestem wręcz zauroczona i mimo, iż jeszcze niedawno czułam się grubo, to obecnie, choć przytyłam, czuję się baaardzo kobieco. Chyba jak nigdy ![]() W ogóle nawet fajnie mi się teraz pracuje - uczę w szkole m. in. biologii. Akurat mam tematy o ciąży, a uczniowie się cieszą, że im takie życiowe historie opowiadam. I muszę przyznać, że są grzeczniejsi ![]() Wrzucam mój bębenek, który zaczyna mi nieco przeszkadzać (20/21 tc). A propos linii - mam delikatną, ale i włosie też mnie obficiej porosło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Raczkowanie
|
Hej hej!
kefii gratuluję chłopca, trzymam kciuki za mamę ![]() Akkma - mój brzuchol też jest strasznie owłosiony! Już zapowiedziałam tż, że jak tak dalej pójdzie to do stycznia będę miała bardziej owłosiony brzuch niż on - uhoduję sobie gobelin ![]() Piękne brzusie macie dziewczęta! Postaram się zrobić zdj swojego włochatego giganta i później wrzucić ![]() królowa_nilu - my 11 września mamy rocznicę ślubu kościelnego ![]() ![]() Tak w ogóle, to byłam wczoraj u rodzinnego po skierowanko do endo i na miejscu zagadnęła mnie położna i zaprosiła na jakąś pogadankę ![]() Dziś przyszły moje nowe nabytki z all, w tym koszula do karmienia/ciążowa, o taka, szaro-niebieska http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...473557473.html - nawet w miarę, zobaczymy jak będzie wyglądała po praniu. Strasznie nie podobają mi się te koszule dla ciężarnych/matek karmiących, te takie z misiami czy innymi zwierzątkami, jak dla mnie są za bardzo "słodko-pierdzące".
#4135 | |||||||
Zadomowienie
|
Witajcie!
Brzydko mówiąc trochę ściągałam na tych egzaminach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4136 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Śliczny,zgrabny brzuszek! Cytat:
Mam nadzieję,że będziesz zadowolona,bo ja z nich nie byłam. Tzn nie dokładnie takie,ale takie wyjmowanie piersi. Zawijało mi się to,wchodził materiał na cycek,moczył się od mleka podczas karmienia. Najlepsze dla mnie były rozpinane po środku,nawet nie były to typowe do karmienia,a po prostu rozpinane. No ale wiadomo,że każdej z nas może co innego pasować.
![]() |
#4137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/radosc-koszula-dla...465716622.html
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 3 normalne koszule rozpinane do szpital i 3 bluzki do spania też z guzikami (nie lubię spać w koszulach)
Nie kupowałam tych koszul z żyrafami czy misiami. Poza tym te rozpinane po obu stronach podobno nie są zbyt wygodne przy karmieniu.
#4140 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Wcale nie trzeba,można wyglądać seksownie ![]() http://allegro.pl/ciaza-i-macierzyns...ie+dzia%C5%82y
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.