|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
![]() dostałam ze szpitala listę rzeczy, które mogę jeść i wymyślam sama, ale jak się skończą pomysły to na necie coś poszukam ![]() właśnie małż pojechał po miesiwko
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Dziekujemy pieknie ciociom
![]() Ocet dobrze działa na kamień ale śmierdzi. Na stary może sam kwasek nie wystarczyć. Cycuchy mnie bolą Mam nadzieję, że dam radę karmić. Niby dobrze łapie ale jednak są trochę poorane. Smaruję swoim mlekiem i maltanem. I na każde karmienie zmieniam pierś. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły. Aaa no i wietrzę.
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- mam pytanie ktoras z was kiedys pisala ze materac gryka pianka.kokos na pocatku sie daje do gory gryka/kokosem a potem na odwrot jaka jest kolejnosc?
|
|
|
#1144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Matal wiem,że jeden mam z bucikami,ale nie pamiętam jak te dwa,które dostałam
Dlatego pytam.Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Wietrzenie biustu w szpitalu to temat, który bardzo mnie ciekawi jak to zrobić jak ludzie łażą?Zdejmujesz do tego biustonosz?
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Cos dla Ladan http://art-madam.pl/zdjecie/wieszak-...stpspndpys.jpg
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
matal mam nadzieje ze bedzie tak jak piszesz ze to może być cwila i jeszcze dzis się wyrobie
póki co zmyłam podłoi starłam kurze, zrobiłam pranie, wymyłam naczynia a raczej stos a teraz stwierdzam że moje rozczarowanie sięneło zenituy bo jest prawie 18;30 a ja pieke tohttp://gotowaniecieszy.blox.pl/2013/...sto-Shrek.html
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Poszliśmy na spacer, a ja idę jak kaleka... Boli mnie tak od wewnątrz prawa noga przy sisce, ze nie wydole....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
akurat ubranek w ogole nie prasowalam tylko zawiozlam do tesciowej dzis prasowalam swoje ciuchy (robie to raz w miesiacu i tylko takie ktorych sie.bez prasowania nie da ubrac) i reszte poscieli Cytat:
moja babcia tak mnie nauczyla czajnik tak jak matal tylko ja gotuje ocet w cajniku, schodzi zawsze 100% kamienia garnki raz na jakis czas tez gotuje z octem.i sa blyszczace jak ta lala lazienke myjem octem i soda, zlew w kuchni tez
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Poki co jestem bez stanikq. Mi tam wisi niech chodza. Musze wietrzyc. D
Jestem na sali dwuosobowej i przynykam drzwi na korytarz i juz. |
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Ja cyckow nie wietrzylam, tylko krocze, nakryte koldra. Mega dyskomfort przy 4 osobach w pokoju i pielgrzymkach odwiedzających :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powstalo jako taki odpad ktory przez widly przelatywal i zostawal mieszanka plnych kwiatow, zawiera olejki eteryczne , flowonoidy itp.
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
my jak będzie ładnie to w piątek chyba pójdziemy na spacerek
|
#1154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Matal masz fajnego śmieszka
![]() Ewacia może Cie akcja porodowa zaskoczy, powodzenia... a na ciacho bym się do Ciebie wprosiła bo je uwielbiam jeść (robić trochę mniej) Misia mój młody wczoraj był bardzo leniwy, nawet tabliczkę czekolady wrąbałam i dał mi tylko małego kopniaka, ale za to nadrobił w nocy.... pytałam jak to jest ze szczepionkami u mnie w szpitalu i niestety ordynator nie jest skora do szczepienia szczepionka przywiezioną przez rodziców, bo nie wie w jakich warunkach była przechowywana, generalnie szczepią tym co mają, a dostarcza szczepionki sanepid, czasami jak mają Euvax i Engerix na stanie to pytają jaką szczepionkę chce rodzic |
|
|
|
#1156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze w pierwszej trojce nie jestem ale daje rade Cytat:
eeeeeee nie kumam buty dla 3 miesiecznego.dziecka? na kombinezon kup frotowe ocieplane takie kapcioszki ala Cytat:
kup sobie olejek z migdalow i tym.smaruj duzo taniej i po mojej obserwacji skuteczniej zuzylam 30ml bio oil.i jest jak dla.mnie slabszy tylko drozszy i dobrze marketingowo sprzedany
|
|
|
#1157 |
|
dryfuję słowami
|
Słuchajcie, czy to ja jestem jakaś dziwna czy otoczenie?
Matka ciągle wydzwania albo pisze do tż'ta (bo wie, że ja nie odbiorę), naciska, że chce przyjechać, my ciągle odmawiamy. Gada do męża, że nie powinien już chodzić do pracy (bo generalnie przeżyliśmy ten urlop jego skoro na razie nie rodzę, a jemu w pracy pozwolono). Co wg nas jest chore, bo mielibyśmy robić teraz we dwoje. Głaskać się po głowach i płakać na dwa głosy? Ojciec mój swoją drogą wydzwania. On uważa z kolei, że mój mąż to powinien spędzać w robocie po 12h m-ca dobę. Co dzień dzwoni i co dzień pyta o to samo. Jak się czuję (chodzi mu o fizyczne samopoczucie) i jak tam, kiedy do szpitala i kiedy rodzę. Już przestałam odbierać te tel. Teraz do tej radosnej gromadki dołączyła teściowa, co chce sobie ochoczo pogwarzyć o moim porodzie. I dziwi ją czemu ja nie chcę z nikim gadać. Piszesz cała ciążę dzwoniła może ze 3 razy,a teraz jej się zebrało. Do tego mąż, który oczywiście nie był zadowolony, że nie chciałam uszczęśliwić jego mamusi. Bo ja powinnam ją zrozumieć, bo ona jest ciekawa. Najpierw sam mi mówi, że mam o tym nie myśleć, bo się tylko stresuje, a teraz mam jak gdyby nigdy nic odbierać dziennie po kilka telefonów żeby pogadać o moim samopoczuciu przed porodem, o samym porodzie i o tym, że termin,a ja nie rodzę... To naprawdę jest takie nienormalne z mojej strony? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-09-10 o 18:50 |
|
|
|
#1158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Aaa i zamówiłam materacyk
|
|
|
#1159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
jejku pachnę mlekiem
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X
Cytat:
Heh, za późno, już kupiłam, następny kupię z migdalow, on po porodzie też da radę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
inwersja olej ich wszystkich
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
Za to co 2 dni dzwoni babcia i jak od razu nie odbiorę, to już jest panika, czy jestem w szpitalu itp. I ja wiem, że ona chce dobrze, ale bez przesady. A ogólnie w ciąży się zrobiłam jakaś bardziej drażliwa i osoby, które nigdy mnie nie denerwowały, typu właśnie mama i babcia, teraz działają mi na nerwy, a tata wyjątkowo działa na mnie kojąco, bo nie ma schizy w żadną stronę, tylko normalnie można z nim pogadać. Źle się z tym czułam przez dłuższy czas, a teraz stwierdziłam, że widocznie ciąża to stan skupienia się na sobie i już i żadne dziwne porady i teksty nie są mi potrzebne. Ty też olej, jeśli potrafisz
|
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o rozstępy....
ostatnio skończył mi się balsam i posmarowałam się tym co było, a konkretnie Nivea do opalania z faktorem 30, posmarowałam się kilka razy i powiem wam ze rozstępy są bledsze. Kupiłam ten balsam w biedronce za 16zł swego czasu i chyba żużyję tubkę do końca. |
|
|
|
#1167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zazdroszcze a moj maz wlasnie powiedzial ze on nie chce byc przy porodzie... a to zasluga mojej wspanialej mamy bo na skype zaczela wyklad czy on tam nie zemdleje i ze ona nie wie czy to dobry pomysl i ze jej nikt nie trzymal za reke itd itp... no i tz podchwycil temat i teraz mi marudzi... a ja dostalam takie nerwy ze zaraz bede ryczec i cala sie trzese... |
|||
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy,
Cytat:
choc nie wiem ![]() ja ten z migdalow cyba juz do konca zycia bede uzywac. da rade po porodzie napewno i dziecia tym tez mozesz smarowac bo jest naturalny lepszy od.oliwki ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- inwersja no stress ja mysle ze.to normalne ze.oni drecza i to normalne ze ty masz juz dosc ja tez mam.ochote zabic jak w kolko pytaja sie ludzie o to samo ale spoko loko juz niedlugo
|
|
|
#1169 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Ja wiem też oni chcą dobrze, ale nie potrafią zrozumieć, że mnie żadne durne gadki "ale będzie dobrze, nie stresuj się, weszło, to i wyjdzie", nie odstesuja i nie pomogą. Poza tym nie wiem czego oczekują, że co ja im powiem... Ze stresuje się troszkę, adrenalina jest, ale suuuper. Albo, że mam na bieżąco relacjonować im długość szyjki i rozwarcie? Czy to, że tyłek mnie boli i czuje, że dziecko się obniża, bo też co chwila mam gazy? :kwaśny: Poza tym to idiotyczne te pytania. Logiczne, że jak w końcu będzie po wszystkim to damy znać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-09-10 o 19:02 |
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

Mam nadzieję, że dam radę karmić. Niby dobrze łapie ale jednak są trochę poorane. Smaruję swoim mlekiem i maltanem. I na każde karmienie zmieniam pierś. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły. Aaa no i wietrzę.

[/RIGHT]

Ostatnio zostałaś ze mną top spamerką