|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
Mnie to by chyba cos trafilo
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
yyy nie
![]() Cytat:
|
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę się "wyleżakować" do wanny
|
|
#1174 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem, moje kochane!
Cytat:
![]() Fajnie, że TŻ stanął na wysokości zadania ![]() Mami dziś mi kupiła, ale jeszcze nie przymierzyłam Wydają się fajne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Biedny Sven.... Cytat:
![]() Moja koleżanka nie, bo boi się antybiotyków, którymi kuraki są faszerowane... Sama się zastanawiam, czy jeść czy nie
|
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe wiedziałam że tak napiszesz
ja też nie przepadałam za tym zapachem, w pewnym momencie czułam taki swądek jakby zsiadłego mleka bleeeeeeee---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- ja jadłam kurczaka, indyka, schabik gotowany czy klopsiki z miesa wieprzowego ale generalnie na początku drób |
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zsiadłe mleczko, mniam mniam ![]() Znowu sprzątałam... i oczywiście co?Nagle mój cudny odkurzacz się zepsuł, akurat teraz! A ja bez codziennego odkurzania tracę wolę życia No nic, bierzemy od rodziców (mają ten sam), na wakacjach są to im niepotrzebny... Tylko ciekawe kiedy będzie naprawiony. W ogóle to jestem z siebie dumna, jutro jeszcze łazienka i kurze i może wpadać Gośka na test białej rękawiczki
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
Secundo co Ci tzci tacy podatni?? Oby jeszcze zmienił zdanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Samba nie rycz, może jeszcze zmienić zdanie
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Troche nadrobiłam, ale praca wzywa. Nikt nie urodził ![]() Musze przyznać, że jesteście dziś płodne. Także, zajrze wieczorkiem co tam u Was, jak już będziecie spać grzecznie i na spokojnie poczytam ![]() Tymczasem wracam do pracy. Wieczorem joga dla ciężarnych, trochę się rozerwę (a raczej mój kręgosłup) |
|
|
|
#1180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn raz na tydzień wieprzowinka u mnie była... ja miałam dzisiaj oczy jak 5 zł jak na edukacji położna opowiadała jak jadła schabowe jak jej młoda miała dwa tygodnie, stwierdziła że panierowała mięso w mące orkiszowej która to podobno tłuszczu nie wchłaniała jak bułka tarta... |
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
a ja mam 109cm.w brzuchu hehehe
![]() bylismy z tz na spacerze w parku z psem cyknal.mi pare.fotek to sie potem.moze.pochwale, bo poki co tz pracuje na moim lapku, a komp nie dziala nam ![]() pies czuje ze cos.sie.swieci bo kladzie sie kolo mnie i kladzie pyszczek na brzuch, pare razy dziennie wacha mi brzuch i w ogole chyba do niej dociera ze cos.sie.dzieje ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- a poza tym juz dzis nie mam powodow do jojczenia jak wczoraj mam duzo wiecej sil, poogarnialam dzis dosc duzo, humor dobry, male skurcze tzn takie normalne a te bolesne bardzo gdzies zanikly ![]() dzis jeszcze raz umyje i wyparze laktator i jakas butelke na wszelki wypadek do szpitala nie wiem czy cos jeszcze trzeba
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() Moja Lilka-Debilka wykazuje jakies kocie odruchy tylko wtedy,kiedy zdrzemnę się w trakcie dnia.Wtedy przychodzi do mnie, miauczy,szturcha mnie i ogólnie sprawdza,czy żyję.A tak to ma olewkę na ludziów
|
|
#1183 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Samba, dlatego ja nie chcę z nimi wszystkimi gadać i tych mądrości słuchać.
Nie gadajcie z nimi. A mąż może jeszcze zmieni zdanie jak coś się zacznie. Teraz zwyczajnie dał się zmanipulować. Pierwszy raz raz w ciąży boli brzuch jak na @ na przemian z krzyżem. No ten drugi to mi się zdecydowanie nie podoba! Ale w ogóle szał pał i uprzęży. Mam pierwszy objaw dzień przed terminem Na razie przeszło... No, poza tym czopem co mu się znudziło odchodzenie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-09-10 o 19:35 |
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
podczytuję Was dzisiaj, ale nie mam weny na pisanie:/ plecy mnie tak napierdzie.lają, że nie wytrzymuję momentami:/
Cytat:
![]() mój też jakiś niechętny zeby byc przy porodzie.. ale zmuszac Go nie zamierzam.. ale ostatnio już jak rozmawialismy o tym, to w 1 fazie będzie, a wyjdzie na samo rozwiązanie. Sama bym nie chciala, żeby na to patrzal:/ |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
To jak nie jeść kurczaka, nie jeść wieprzowiny, nie lubię ryb, to co miałabym jeść?
Wiecie, bez przesady, serio
|
|
#1187 |
|
dryfuję słowami
|
Mam pytanko.
Bo od czw w Biedronce będą Dady w takich mega paczkach z kartonu za 50zł. No, ale 2 paczki tych z rozm. 2 już mam i nie wiem czy jest sens kupować taki czy większe jeszcze? Podwójna ilość jest w tych kartonach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj TZ tez w sumie jeszcze nie wie czy ze mna bedzie przy porodzie. Ja bym bardzo chciala, no ale przeciez go nie zmusze. Poki co wychodzi na to ze bedzie wlasnie zanim sie parte zaczna.
|
|
#1189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiedział, że nie chce i przylazł z roboty i już zaczął marudzić jakieś smuty... męczywór, powiedziałam że wystarczy jak mnie na przystanek podrzuci jak zacznę rodzić nie wiem po co wałkuje temat, liczę na to, że go położna przekona, żeby został ze mną w szpitalu, na partych go nie potrzebuje![]() byłam z koleżanką na grzybach, zebrałam wiele itp ale mam HITA ![]() mówi, że jej położna kazała chodzić po dwa stopnie po schodach ale dopiero od 39tyg że się dzieciak lepiej wstawia podobno nie wie czy jej to coś dało no ale w każdym razie nie przenosiła
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no ja muszę jeść kuraka, bez kitu. I tak z mięsa teraz jem głównie drób, bardzo rzadko wieprzowinę, a wołowiny prawie wcale, nie lubię. Także co do mięsa to żadne poświęcenie
![]() Ryby-to zależy które ![]() Madziuchna moja skleroza mnie powala...szczotkę i grzebyk do włosków tylko przelewałaś wrzątkiem? Chociaż podejrzewam,że nam się długo takie akcesoria nie przydadzą Jak tam samopoczucie przed jutrem?Posprzątane? Popakowana?Pisz mi tu ![]() Jak mąż?Nie może się doczekać?
|
#1191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ubrania dzieciece piore z wlasnymi - tyle ze wszstkie w tym samym proszku/płynie. jak male dziecko - to w dzieciecym, jak duze to w zwyklym. |
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Szybciutko napiszę, co tam dziś u mnie, co?
![]() Jak wiecie, jutro idziemy się rodzić ![]() ![]() ![]() A dziś ostatnie zakupy, potem gotowanie obiadu - jak na ostatnią wieczerzę Mama wpadła z prezentami, kawka, pyszna tarta z malinami i takie takie Zaraz wypiję z A. piwo - ja jabłkową bavarię, małż normalne, bo dziś jest nasza II rocznica ślubu Acha, po zakupach spożywczych zahaczyliśmy jeszcze o Apart Małż sprawił mi mały prezencik z okazji narodzin Jula ![]() Boże, jutro zostanę mamą! ![]()
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Noo i ostatnio jeszcze padł zasilacz w lapku, tez pożyczaliśmy od rodziców bo mają Lenovo i nie był im potrzebny. Na szczęście szybko dostaliśmy nowy. Masakra...
Cytat:
![]() A co gotujecie na ostatnią wieczerzę?Ja teraz też wszystko traktuje jako "ostatnie" i myślę z rozrzewnieniem,że to "ostatni raz na wolności" ![]() Co Ci kupił?
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do jutra, to trochę się stresuje.... Pewnie, jak zabiorą mnie na salę, to się rozryczę Ze strachu ![]() Spakowana jestem, tylko jeszcze jutro dorzucę ciuchy i kosmetyki, których używam. Dobrze, że mamy być na 16-stą, więc nie bladym świtem... Oby to się nie zmieniło ![]() Jutro jeszcze planuję zrobić porządek w szafie, bo dziś nie zdążyłam
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kupił mi.... czarne kolczyki ![]()
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa to lajcik jak na 16stą. To jutro o tej porze będziesz Mamusią
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mojemu powiedzialam ze moze byc tylko w pierwszej fazie porodu bo bedzie mi potrzebne wsparcie a on i tak marudzil ze nie chce... Wszystko spoko tylko mogl tak gadac od samego poczatku a nie na dzien przed terminem...bo go mamuska moja calkiem pewnie nieswiadomie odwazyla...
Nie wytrzymalam i bucze sobie w lazience...chyba za cala ciaze bo jakos nie mialam humorkow a teraz mnie tak zanioslo ze nie potrafie przestac...przyszedl i powiedzial ze nas kocha i bedzie przy nas do konca...ale ja nie zamierzam go zmuszac... Tylko ze tak sobie mysle ze tak sie rozgrzesza tych facetow, ze 'odszedl bo juz go nie pociagala', 'ze nie mozna zmuszac', 'ze dac wybor, ze zrozumiec' a czy ktos w tej kwestii stara sie zrozumiec kobiete? Ktora ma dajmy na to 12 h byc tam sama i sama cierpiec? Wiem ze pisze to teraz w emocjach, ale jakbym dzis zaczela rodzic to moze mnie tam nie odwozic ani nawet po porodzie nie odwiedzac bo skoro najgorsze mam przejsc sama to z cala reszta tez dam rade... I nie wiem czy moje rozczarowanie pozwoli pozniej na to by bylo po staremu... Wiem ze to ostre co napisalam ale takie sa moje uczucia... |
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie ![]() Powiem,że skrycie też liczę na prezent, na pierścionek ![]() Kiedyś dawno temu (przed ciążą) mówiłam mojemu mężowi,że za urodzenie dziecia chcę pierścień i liczę na to,że zapamiętał, bo dawno mu nie przypominałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

Mnie to by chyba cos trafilo 

fajny zapach co????

Biedny Sven....