Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 19:20   #691
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Będzie cd tylko muszę naklepać bo mi się wysłało jak zadzwonił telefon
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:21   #692
blogerka
Wtajemniczenie

padam na pysk, mam smęcidełko znowu, dzisiaj ledwo na spacer wyszliśmy, ubrać się go za cholerę nie dało, a żeby sama się ubrała, jeden wielki lament jak tylko odkładam, i biegał za mną po podłodze i płakał zresztą na rączkach też wszytsko było nie tak, i na spacerze tez nie było idealnie ale w końcu odpuścił ;P
Stary 2013-09-10, 19:23   #693
LadyWhisper
Zakorzenienie

tak tak! ruchy dżejkoba do słownika, bo jak był ten termin na tapecie to mnie nie było i nie wiem o co kaman

Black, ale super!!!
u nas też dzisiaj cukinia na tapecie, był szał
swoją drogą, zrobiłam nadziewane dla nas, dla mnie pychota a małżowi nie podeszło buuu

silver, o kurczę!!! Trzymam kciuki za mamę!!! Teraz musi być już dobrze!!!
i buziak dla Darunii

Kija, ojacież, dobrze, że się dobrze skończyło!!! pewnie stresu się najadłaś co???

z/w, idę bąbla uspać przy sysusiu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:24   #694
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, polecam Wam serial Devious Maids - super! Myślę, że fankom Gotowych Na Wszystko (są tu takie w ogóle? ) może się spodobać.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:25   #695
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ide wlosy prostowac wczas, co nie?

jest nadzieja na dobra noc, babel od 19 spi w lozeczku, jedno karmienie, dal sie odlozyc z powrotem. jak sie zapowiada zla nocka to ni cholery po pierwdzym nicnym karmieniu sie go do lozeczka nie odlozy wieeeeeec czimajcie kciuki

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

bloegrko, ile wazysz/ile masz wzrostu?

51 / 52 przy wzroscie 170
Stary 2013-09-10, 19:25   #696
e_vel
Wtajemniczenie

Silver, trzymam kciuki za mamę no i obserwuj Darię. A jak jej dajesz coś na dziąsełka to widzisz ze odczuwa ulgę czy bez różnicy?

Pojechałam do Rossa po mleko w obawie przed tym ze przed jutrem wszystko wykupią i co? nikt się na nic nie rzuca i ludzie patrzą na mnie jak na idiotkę, że biorę 10 dużych mlek Info na sklepie ŻADNEGO więc nie wszyscy wiedzą. Mało tego było małżeństwo z dzieckiem i Pani mówi do Pana że zupki to w biedronce weźmiemy bo dziś taniej No, ale ja zaoszczędziłam ponad 65 zł
Apropo $ to jestem załamana
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:32   #697
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
one są chyba dosładzane ksylitolem
jest, ale pytanie czy są pasty bez ksylitolu? bo jak szukałam w google to wyskakiwaly tylko z tym ckrem.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecam Wam serial Devious Maids - super! Myślę, że fankom Gotowych Na Wszystko (są tu takie w ogóle? ) może się spodobać.

dzieki chyba deli juz polecala?
kiedys obejrze teraz mam dextera
Stary 2013-09-10, 19:33   #698
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
jaa fanka jaaaaaaaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
51 / 52 przy wzroscie 170

o rajusiuuuuu
kurnaaaaaa a moja waga w miejscu stoi ;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:37   #699
Kija80
Zadomowienie

Gdyby tej dzisiejszej dać 10 pkt to ta z czwartku zasługiwałaby góra na naciągany jeden. A wczoraj tuż przed tym wszystkim byłam akurat w aptece i babka po przeczytaniu składu prawie wszystkiego co mieli na stanie znalazła mi emulsję Allerco która była bez parafiny. No to dziś po wizycie posmarowałam nogę, było ok więc nasmarowałam ją całą. Efekt po paru godzinach - moje dziecko ma piękną miękką skórkę, jeszcze może nie nieskazitelną ale jest fajnie Na to wszystko przyszła lekarka i mówi że przekopała wszystko co jej przyszło do głowy i wszystko ma parafinę. No to rozpakowałam młodą z ubranka i lekarce szczęka opadła Oby się ta skóra utrzymała w takim stanie. Przyszedł do nas właśnie tatuś
Stary 2013-09-10, 19:43   #700
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Daria ma znów gorączkę 39 cała rozpalona jest ....
Biedulka
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
filmik z moją gwiazdką(troszki brudna bo jadla przed chwilka;p)

Te oczy Te rzęsy
Cytat:
Dzwoniłam do mamy....jeszcze dziś będzie miała operację
Coś schrzanili przy tamtej operacji......
O kurcze Trzymam kciuki

Kija - cieszę się że u Ani lepiej. To w związku z tym że zdemaskowałaś winowajcę to jesz juz normalnie?
Stary 2013-09-10, 19:48   #701
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Dżizas...silver..trzymamy kciuki..nie martw się!:thumbup:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:52   #702
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Silver Kochana, może jedźcie na Ip z Darią???
I trzymam mocno kciuki za mamę!

Kija jak dobrze, że już lepiej z Anią. Po co Ci lekarz?? Sama postawiłaś sobie diagnozę

Ślicznie Wam dziękuję za komentarze o mojej Blaneczce

Deli Amelka śliczna jak zawsze!

Black super, że coś się ruszyło!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:59   #703
nafiyqa
Zakorzenienie

Zdrowka dla Darii silver i dla mamy

Amelka Deli

Pokazalam filmik TZtowi (Piotrusia Lady tez) i w szoku byl, ze Wasze smyki tak latają, bo nasz Kuba nieruchawy cos

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:10   #704
marsi11
Zakorzenienie

kija- jacie ale miałyście przeżycia

Silver, żeby ta gorączka już poszła sobie
i kciuki za mamę

Cytat:
_____

Teściowa dzisiaj kupiła słodkie ciasteczka z hippa, zanim w ogóle na nie popatrzyłam, zapowiedziała że są bez cukru - jasne, wiedziałam wcześniej że mają cukier. Mniejsza o to, niech sobie jedno zje, ale jej za☠☠☠isty pomysł, dodawać je do deserków z owoców. I po jaki kij? skoro i tak je zjada, lepiej mu posłodzić, nie?
całe szczęście wyjeżdzają i nie chciałam psuć krwi ani sobie ani jej, ale po powrocie postaram się z nią pogadać, chociaż co będzie robiła z Borysem w domu to już tylko ona wie, i pewnie mogę sobie język strzępić.
ja już sobie odpusciłam, mały i tak je głównie z naszego talerza więc już nie mam schizów na punkcie soli i cukru
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:12   #705
aska27adopcje
Zadomowienie

Silver kurcze, a mialas jakas przerwe od zbijaczy goraczki ... Mozna to podawac ciagle ... Lipa .. Moze zimne oklady jak napisaly dziewczyny pomoga Darusi ...

Kciuki za mame mocno trzymam, tak myslalam, jak napisas o goraczce, ze jest jakis stan zapalny i skopali operacje

Lady Ruchy Dzejkoba jakby to wytlumaczyc, to ruchy ruchacza hahaha ... Blanka ostatnio zmienila sie w zboka, podpelza do mnie albo Tz i ciagle nas bzyka ... Ba dzis nawet wozek bzykala

Bylysmy w rosmanie ... kupilam jej ciasteczka z hipa i z BD jakies orkiszowe, uratowaly mi zycie jak wracalam, bo mloda standardowo zachowywala sie skandalicznie i prula, zeby ja odpiac ... sloiczkow nie bralam, bo chcialam tylko deserki z gerbera, wiec pojade po nie jutro do tesco, bo sa tansze ... jutro moze wezme jak neti kilka sloikow ze sliwka, bo sie przydaja czasem ... wzielam sobie tez buffing brush z eco tools, bo myslalam o nim ciagle po tym jak Black go polecila .. wyprany czeka na debiut

Po drodze zahaczyłam o plac zabaw i huśtawki .. ale byl szal, tak sie smiala i na dzieci patrzyla jak zahipnotyzowana ...

fotki laska ju w nowych butach

I wiecie jak ona sie tak wybyczy w tym wozku, to az mi sie nie chce wierzyc, ze on nie bedzie zaraz za maly ... w sumie wazy dopiero 7 kilo, a wydaje sie taka wielka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1234911_600862666631145_704828246_n.jpg (99,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1185916_600862719964473_1772402576_n.jpg (93,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1186090_600864046631007_141293058_n.jpg (98,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1233390_600864006631011_1676505285_n.jpg (110,8 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-09-10, 20:14   #706
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Laseczki jestem.
Kupilam 2 pary bucikow po 32 zl i kapcie do domu z antyposlizgami 20 ... Buty swietne szczegolnie te jeansowe sie nam spodobaly, nie to, ze to dla chlopakow dzial byl, ale trudno
Co widzialam kamizelke futerkowa ... Piekna, puszysta, ecru kolor, ale kuzwa 62 zl no i pozydzilam i teraz nie wiem kupic czy nie kupic ... no bo kurde co mam dziecku zalowac :P:
W zaloczniku jak blanka jechala, kurde jaka ona juz jest duza .. A jaka radoszke miala w tym wozku

Kurcze dziewczyny ja nie wiem po ile sa deserki Gerbera w rosie, ale zdaje mi sioe ze sa po 2,99 ... w tesco jest taka promo, ze 3 szt sa zapakowane w taki kartonik i sa za 5,99 ... wiec wychodzi taniej niz 2 zl za sloiczek, ale nie ma wszystkich smakow, widzialam chyba 3 rodzaje po 4 mies ....

Kurcze Silver strasznie mi przykro z powodu mamy ... ;(

Fewciu ktos tu sie martwil ze Blaneczka nie dogoni reszty
Ślicznotka! I fajne buciki

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ale ze mnie młotek.. nie ma jak to wpisać się w starej części, chociaż już kilka razy pisałam w tej

Dzień dobry miłym paniom
Mam chwilkę dla siebie.
Byłam z Julianą u lekarza-zapalenie gardła i antybiotyk amotaks... Mam nadzieję, że szybko jej pomoże i zapomnimy o wszystkim (oby nie miała uczulenia na penicylinę). No i żeby nocki wróciły do normy bo od 3 nocy prawie z TŻtem nie śpimy a on taki zapracowany...

Lecę Was poczytać
Oby szybko przeszło!

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
no tak jak wstala mala malpa po 24 to zasnela o 6 rano i ciagle przy cycku myslalam ze mi odpadna, i ciagle rece i rece mam dosc, nawet na spacer nie poszlam
Ale miałaś nockę

Cytat:
ellmi, przykro mi że z Tż Ci się nie układa

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA
Amelki -Deli
i
Ewulki - Gocha
Przyłączam się!

Cytat:
Daria ma znów gorączkę 39 cała rozpalona jest ....
O kurczę, ja bym chyba na ip pojechała, no ale z drugiej strony, pewnie bez skierowania by nie przyjęli na oddział. A jeśli by przyjęli to badania szybko by porobili. Oby Darusi się wreszcie poprawiło!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Moja Amelka nie lubi obiadków kupnych, oprócz łososia. A tak to niet.
filmik z moją gwiazdką(troszki brudna bo jadla przed chwilka;p)

Cytat:
Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Gdyby tej dzisiejszej dać 10 pkt to ta z czwartku zasługiwałaby góra na naciągany jeden. A wczoraj tuż przed tym wszystkim byłam akurat w aptece i babka po przeczytaniu składu prawie wszystkiego co mieli na stanie znalazła mi emulsję Allerco która była bez parafiny. No to dziś po wizycie posmarowałam nogę, było ok więc nasmarowałam ją całą. Efekt po paru godzinach - moje dziecko ma piękną miękką skórkę, jeszcze może nie nieskazitelną ale jest fajnie Na to wszystko przyszła lekarka i mówi że przekopała wszystko co jej przyszło do głowy i wszystko ma parafinę. No to rozpakowałam młodą z ubranka i lekarce szczęka opadła Oby się ta skóra utrzymała w takim stanie. Przyszedł do nas właśnie tatuś
Ale przezyłyście! Koszmar jakiś. Jak dobrze że to "tylko" włos. No i bardzo dobrze że alergen wyśledzony! Szkoda tylko, że mała tak długo się męczyła.

Ellmi, kurczę nie dość że cały tydzien się nie widzicie, to jeszcze kłótnie

Illusion, wyobraziłam sobie zapitalającego Igiego do łazienki na kąpiel

Misio dalej ma mokry katar, przy odciąganiu ryk, ale jakbym miała odciągać fridą to bym się załamała chyba. Katarkiem to trwa parę sekund, ale rączki muszę przytrzymywać Aż ze strachu piszczy moje maleństwo, ale po wszystkim się śmieje na szczęście. Ciekawe jak nocka będzie wyglądać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:19   #707
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Hej kochane!!!!! powiem wam, ze nocka bajkowa!!! Od 23 obudzil sie tylko 3 razy! Ja pierdziu, kto mi dziecko podmienil??? jedyne co to o 3 jak malz przyszedl do lozka to mlody na pol godz postanowil sie zajac tata na dobre wstalismy o 7.20 co tez mu sie rzadko zdarza, tym bardziej, ze zasnal o 19 na noc rany, a juz stracilam nadzieje, ze kiedykolwiek sie wyspie.....

Silver, buziak dla Darunii

Black, gratulacje dla Oliwii za jedzonko

Normalnie laski mam tak dobry humor, ze szok

Moj rozrabiak z rana. A skubaniec sie tak szybko uczy ze szok, juz wie, ze jak sie pusci dwiema lapkami to leci w tyl na glowke, to teraz puszcza sie jedna, schyla sie, opiera, siada i dopiero puszcza druga z dnia na dzien jest coraz slodszy

Ale on jest uroczy
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
My kończymy 7mcy za tydzień i jeszcze nie siedzimy...ale raczkowac mysle ze na dniach zaczniemy.
Co do karmirmienia...Antonio rano potrafi zjesc(8rano) 240ml..a może i zjadłby więcej ale tylko rano-raz mu dałam 270ml-też zjadł, ale teraz 240 i spałam woda-to dobrze?.
potem ok.10 dostaje deserek(on zjada duży słoiczek juz a jak przy tym jeczy..tak mu smakuje :p.ok.12.obiadek+butla -od 90ml do 180ml w zależności ilę zje słoiczka (z obiadkami ciężko).
ok 16 butla (180ml)
ok 21 butla.(180ml-210ml) w międzyczasie pije i dostaje te owocki w siateczkach.....czy daje mu rano za duzo mleka?czy wogole dobrze mi podaje ilosciowo?

My jemy mniej ale chyba częściej:
7-150 ml mleka
10-150ml mleka
13-obiadek
16-150ml mleka
18-kawałek banana
19.30-150 ml mleka
2- 150 mleka

Cytat:
możecie polecić jakieś masełko? dzisiaj będę gotować warzywkdla Borysa i chciałam trochę masełka dodać dla smaku. Dobry pomysł?

PS Dziewczyny gotujące dzieciom powiedzcie w jakich kombinacjach gotujecie warzywa i mieso?
Zwykle włoszczyznę. Zmieniam tylko proporcje np. wołowina z marchewką i ziemniakami to odpowiednio dużo tych a mniej pietruszki, selera.
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie blendery??? Muszę się zaopatrzyć i nie wiem jaki wybrać.
BOSCH MSM7404. Jest potężny i ładnie blenduje
Cytat:
:

Ma tez nowa zabawe ulubiona stoi przy mojej nodze, gryzie mnie i tak dziobie i jednoczesnie wykonuje ruchy Dzejkoba ... troche mnie to przeraza

Cytat:
A my w szpitalu na obserwacji. Wczoraj Ania nagle się przebudziła po południu i zwymiotowała po czym co jakiś czas zaczęło ją szarpać jak na wymioty ale albo bez efektu albo zrzucała troszkę flegmy. Zrobiła się biała jak papier, senna, głowka jej leciała i mi przysypiała na ramieniu więc ją porwałam i przyjechałyśmy do szpitala. Lekarze zgłupieli, pytają czy nie zemdlała, czy się gdzieś nie uderzyła (na pewno nie). W końcu decyzja że ją odsysają bo wygląda tak jakby się zachłysnęła tymi wymiotami chociaż osłuchowo nic nie było słychać. Nie udało się odessać kompletnie nic, drogi oddechowe czyste, za to jak tylko mi ją przynieśli z zabiegowego znowu ją patę razy zaszarpało. Wypodłączali ją pod aparaty bo wpadli na to że może niedotleniona - okazało się że saturacja 100%, tętno super chpciaż ona dalej blada i przysypiająca, w dotyku zimniuteńka a po zmierzeniu temp 36,8, normalnie cuda i dziwy. Wszystko trwało max półtorej godziny po czym w ciągu paru minut moje dziecko samo z siebie się uspokoiło, odzyskało kolorki, zaczęło się do wszystkich śmiać (zwłaszcza kłucie na cukier ją bardzo bawiło), przewracać tam i z powrotem mimo tych wszystkich kabli, piszczeć, gadać, po wcześniejszej akcji ani śladu. Wyniki badań dobre, alat i aspat ciut podwyższone ale nie na tyle by wskazywały na infekcję. No zagadka stulecia. A rozwiązanie - moje ale lekarze stwierdzili że to chyba faktycznie to bo nic innego nie mogą wymyślić - najprawdopodobniej młoda zjadła mojego włosa To znaczy zjadła na pewno bo znalazłam go w porannej kupie, no i prawdopodobnie to jest winowajca. Musiał jej się gdzieś przykleić i prowokować do tych wymiotów. Chyba się ochlastam na łyso albo zacznę nosić taką siateczkę jak w knajpach
Ojejku to głupi włos może tyle szkody narobić? Nie wiedziałam. Biedna Anulka, strasznie tak patrzeć jak dziecko jest apatyczne i bez życia
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=AW5KtflCi00
gdzieś tak od 1.13 min to już zakrawa o siadanie???
Blanka po uwolnieniu ruszyła jak z kopyta
Cytat:
Aha. Mam też przykrą wiadomość moja mama znów do szpitala trafiła
Odkąd wyszła ze szpitala to codziennie miała gorączkę. Poszła do ginekologa i lekarka powiedziała że jej się to nie podoba i że na ostry dyżur ma iść
No i teraz nie wiadomo co....ale może będzie musiała mieć znów operacje
O kurcze niedobrze Przykro mi, oby to nie było nic groźnego i obyło się bez poprawki
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatni dzien zbiorki na operacje Nikosia
brakuje 20 tys
Czarujemy dobrem?
Ostatni dzień zbiórki dla Nikosia.
www.siepomaga.pl/nikos

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Amelko i Ewulko wszystkiego najlepszego dla Was kochane Ksiezniczki

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Dziewczyny
wierze, ze sie uda, ale 20 tys gdyby cos to chyba w szpitalu zaczekaja chwile na reszte kasyi rodzina moze wtedy jakis kredyt wezmie, czy pozyczy od kogos, operacji nie mozna przelozyc, ale i tak trzymam kciuki zeby sie udalo ale gdyby cos to chyba rodzina wezmie kredyt ja to bym nawet w prowidencie wziela i wyblagala w szpitalu ze ta kwote doplace
mam racje, prawda, ze tak robia? wiadomo w siepomaga tak musza pisac zeby jak najwiecej osob wplacilo ale rodzina chyba zawsze ma jeszcze jakos mozliwosc jak sie nie uda calej kwoty?? mam racje??? napiszcie, ze tak, ja co chwile klikam i sprawdzam ile jest kasy czy ktos wplaca
Właśnie nie wiem jak to jest....;/ A jak kurcze nie ma tyle kasy to co, koniec? Nie zrobią operacji?

Raaaany nie chcę zapeszać ale Maluszka usnęła mi w kołysance, prawie sama Bo od paru dni całe dnie i noce tylko w foteliku bo jak na płasko ją braliśmy to ryk nie z tej ziemii Już taka zmartwiona byłam, że ona tyle czasu w tym foteliku ale może się coś zmieni.
Po tym antybiotyku, ja nie wiem, czy dziecko może się naćpać penicyliną? Cały czas się śmiała

Wiecie co, ja podaję mięso codziennie, Juliana przepada, ba, bez mięsa obiadu nie ruszy. Mam nadzieję, że nie robi jej to na zło. Właściwie to nawet się cieszę, że w tą stronę ma zapędy niż do słodkich kaszek (nie jada, nie lubi).
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:24   #708
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:

O kurcze. oby teraz było już w porządku.
A Darii może zimne okłady rob ?

Kija współczuję przeżyć, ale dobrze że skończyło się tylko na włosy

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:26   #709
sarah67
Zadomowienie

Dziewczyny anonimowy pomagacz wplacil 17500
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:34   #710
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nie gadamy, a że TŻ w pracy, to tym bardziej; zadzwonił tylko wczoraj przed południem i się mnie pyta, czy on dobrze słyszał, że ja mu powiedziałam w niedzielę, żeby się od.pieprzył to mu mówię, że co jak co, ale słuch ma doskonały i się rozłączył także średnio się to zapowiada
o kurczaki.... jak Ci?? zasłużył?
Cytat:

no ja już polecałam, też oglądam
Cytat:
Silver kurcze, a mialas jakas przerwe od zbijaczy goraczki ... Mozna to podawac ciagle ... Lipa .. Moze zimne oklady jak napisaly dziewczyny pomoga Darusi ...

Kciuki za mame mocno trzymam, tak myslalam, jak napisas o goraczce, ze jest jakis stan zapalny i skopali operacje

Lady Ruchy Dzejkoba jakby to wytlumaczyc, to ruchy ruchacza hahaha ... Blanka ostatnio zmienila sie w zboka, podpelza do mnie albo Tz i ciagle nas bzyka ... Ba dzis nawet wozek bzykala

Bylysmy w rosmanie ... kupilam jej ciasteczka z hipa i z BD jakies orkiszowe, uratowaly mi zycie jak wracalam, bo mloda standardowo zachowywala sie skandalicznie i prula, zeby ja odpiac ... sloiczkow nie bralam, bo chcialam tylko deserki z gerbera, wiec pojade po nie jutro do tesco, bo sa tansze ... jutro moze wezme jak neti kilka sloikow ze sliwka, bo sie przydaja czasem ... wzielam sobie tez buffing brush z eco tools, bo myslalam o nim ciagle po tym jak Black go polecila .. wyprany czeka na debiut

Po drodze zahaczyłam o plac zabaw i huśtawki .. ale byl szal, tak sie smiala i na dzieci patrzyla jak zahipnotyzowana ...

fotki laska ju w nowych butach

I wiecie jak ona sie tak wybyczy w tym wozku, to az mi sie nie chce wierzyc, ze on nie bedzie zaraz za maly ... w sumie wazy dopiero 7 kilo, a wydaje sie taka wielka
jakie ona nosi wielkie buty!! czy tak się wydaje? jaki to rozmiar

Moja wszystkie zrzuca i są jakieś takie za duże i w ogóle dziwnie na stope jej się je wkłada

Ide przygotowywać kaczkę na jutro ,,kupiłam sobie w lildu
Stary 2013-09-10, 20:39   #711
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kija- jacie ale miałyście przeżycia

Silver, żeby ta gorączka już poszła sobie
i kciuki za mamę

ja już sobie odpusciłam, mały i tak je głównie z naszego talerza więc już nie mam schizów na punkcie soli i cukru
to tez w sumie jest sposób, ale z tego co czytałam to Wy raczej zdrowo się odżywiacie - tzn Ty gotujsze
Stary 2013-09-10, 20:43   #712
Delicjanka
Zakorzenienie

Dziewczyny, a kiedy bedzie mozna dać dziecku do spróbowania np schab alboooooooo hmmmm coś pieczonego?;p ale wiecie, nie to ze chce tera podać.....
w ogóle, widzę że wiele z Was podaje dzieciom już jogurciki itd, ja mam jeszcze stracha... może jak wyniki Amelci wyjdą ok, to może zaczne cos wprowadzać jogurtowego itd.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-10, 20:47   #713
marsi11
Zakorzenienie

nom, gotuje bo kocham
jemy dużo ryb, owoców morza itp ale używam soli, czasem jak coś na parze to wtedy wiadomo
i tym samym jak Leo się garnie do naszego talerza to co zrobić

Askaadopcje Blanka cudna, jeju jaka ona duża
a jak ona łazi w tych butach? bo mojemu jak podkuje kopyta to zachowuje się jak czub, ociera nogą o nogę i urądza histerie
myślę,że jak tak dalej pójdzie to zima będzie w stylu Wojciecha Cejrowskiego
nie wiem co robić, on chce tylko NA BOSO!!!! albo w skarpetkach
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:54   #714
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nom, gotuje bo kocham
jemy dużo ryb, owoców morza itp ale używam soli, czasem jak coś na parze to wtedy wiadomo
i tym samym jak Leo się garnie do naszego talerza to co zrobić

Askaadopcje Blanka cudna, jeju jaka ona duża
a jak ona łazi w tych butach? bo mojemu jak podkuje kopyta to zachowuje się jak czub, ociera nogą o nogę i urądza histerie
myślę,że jak tak dalej pójdzie to zima będzie w stylu Wojciecha Cejrowskiego
nie wiem co robić, on chce tylko NA BOSO!!!! albo w skarpetkach
moja tak samo
buty sciaga, skarpety sciaga rajstopy tez probuje ale nie dae rady
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:54   #715
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Biedulka

Te oczy Te rzęsy

O kurcze Trzymam kciuki

Kija - cieszę się że u Ani lepiej. To w związku z tym że zdemaskowałaś winowajcę to jesz juz normalnie?
Nie bo po pierwsze to zbyt świeże odkrycie i jeszcze się może okazać że to jednak nie o to chodzi, a po drugie jak chcę jej coś wprowadzać to nie mogę jednocześnie wprowadzać sobie bo jak ją sypnie to nie będę wiedziała po czym. Dziś jadłam na śniadanie chleb kukurydziany z indykiem pieczonym, na obiad rosołek cieniutki na indyku, na kolację mam bułki z szynką. Popijam wodą i w ramach słodyczy słodką herbatą Jak moja morfo nie wiem ale młodej robili i ma super. A ja dziś bym mogła jeszcze jednego dziecia nakarmić, wczoraj mi wypadły dwa karmienia z grafiku i się tyle nazbierało że młoda nie nadąża. Dziś się jej do oczu nalałp jak puściła, ale się zdziwiła Normalnie jak za czasów noworodkowych... Jest też plus tej całej przymusowej diety - chudnę
Stary 2013-09-10, 21:00   #716
LadyWhisper
Zakorzenienie

deli, tez sie ostatnio zastanawialam
amelcia sliczna a jaka ona dluga sie wydaje!!!!!!! jaki rozmiar nosicie?

blogerko taka waga i wyglad to w genach chyba tylko, kuuurcze, zazdroszcze!!!!!!!!!
ale dzisiaj sie widzialam z moimi kumpelami i obie zgodnie, ze bardzo schudlam, wygladam super i nie widac, zebym byla w ciazy
tydzien mam przerwy od trenigow juz i widze, ze mnie znowu otluscilo ale po tej goraczce dalej jakas slaba jestem niemozliwie poprosze kopa w d.upsko, moze pomoze

fewciu, ale sliczna blaneczka!!!! no i jak zaczyna siadac Pietraszko tez tak zaczynal
aha! i widze balagan!!!! puzzle nieposkladane!

lece na dextera z malzem, bo jestesmy do tylu (tak nas wciagnela gra o t4on)

i dziekujemy z Pietraszkiem za wszystkie komplememty

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:01   #717
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bo po pierwsze to zbyt świeże odkrycie i jeszcze się może okazać że to jednak nie o to chodzi, a po drugie jak chcę jej coś wprowadzać to nie mogę jednocześnie wprowadzać sobie bo jak ją sypnie to nie będę wiedziała po czym. Dziś jadłam na śniadanie chleb kukurydziany z indykiem pieczonym, na obiad rosołek cieniutki na indyku, na kolację mam bułki z szynką. Popijam wodą i w ramach słodyczy słodką herbatą Jak moja morfo nie wiem ale młodej robili i ma super. A ja dziś bym mogła jeszcze jednego dziecia nakarmić, wczoraj mi wypadły dwa karmienia z grafiku i się tyle nazbierało że młoda nie nadąża. Dziś się jej do oczu nalałp jak puściła, ale się zdziwiła Normalnie jak za czasów noworodkowych... Jest też plus tej całej przymusowej diety - chudnę
o rety, dzielna jesteś;* w sumie, opisałaś wszystko to co ja jadłam przez 5 pierwszych msc z Amelką. Tylko szynki nie jadłam. Piekłam sobie sama.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-10, 21:03   #718
aska27adopcje
Zadomowienie

Bokeh kurcze, ale mnie zaskoczylas tym, ze mloda ma wielkie stopy kochana rozmiar buta z metki to 6-12 mies, mniejsze byly 3-6 miesiecy, ale roznily sie o jakies 5-7 mm to stwierdzilam, ze lepiej jej wezme te wieksze, bo jak dojdzie grubsza skarpetka to bede wciskac na sile

Marsi kupilam jednak paste z Elmexa, bo bylam w aptece kolo mnie io chicco nie mieli .. MIalam tez ochote na ta z ziajki, ale w rosmanie nie miali ... wzielam jej w koncu elmexa 0-6 lat i szczoteczke Jordana ... od jutra zaczynamy mycie zeboli

Ale mnie TZ zgotowal, przyszedl, nie dosc, ze pieprznal drzwiami od domu to jeszcze zrzucil z blatu puszke po coli, narobil takiego rumoru, ze mloda mi obudzil ... i jeszcze na koniec okazalo sie, ze w butach wlazl ... myslalam, ze mnie szlag zaleje, a ten mina kota ze szreka ... i przeprasza, ale on tylko na chwilke .. jakby to byla roznica czy chwile bedzie czy 5 godzin chodzil w buciarach po domu wrrrrrrrrrrrrr
Stary 2013-09-10, 21:03   #719
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
My nosimy 74, 80 dużo za duże. A niektore bluzki ma 62;p aale jak byla mierzona przy ost szczepieniu to 76cm ma moja malusia

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-10, 21:04   #720
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

blogerko taka waga i wyglad to w genach chyba tylko, kuuurcze, zazdroszcze!!!!!!!!!
ale dzisiaj sie widzialam z moimi kumpelami i obie zgodnie, ze bardzo schudlam, wygladam super i nie widac, zebym byla w ciazy
tydzien mam przerwy od trenigow juz i widze, ze mnie znowu otluscilo ale po tej goraczce dalej jakas slaba jestem niemozliwie poprosze kopa w d.upsko, moze pomoze

fewciu, ale sliczna blaneczka!!!! no i jak zaczyna siadac Pietraszko tez tak zaczynal
aha! i widze balagan!!!! puzzle nieposkladane!

lece na dextera z malzem, bo jestesmy do tylu (tak nas wciagnela gra o t4on)

i dziekujemy z Pietraszkiem za wszystkie komplememty
no i super mił słuchać takich komplementów

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości