W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 20:41   #811
marszalka
Zadomowienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
przyjeżdżam do domu - a tu leży list z firmy przedłużenie umowy dostałam na rok
gratula cje
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:42   #812
agnieszkaK
Zadomowienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Witam ponownie już pisałam w innym wątku, ale bardzo zależy mi, żeby ktoś pomógł mi odpowiedziec na nurtujące mnie pytania.

"Witam Was
Jestem tak zdenerwowana, że nie wiem od czego zacząć, ręce strasznie mi drżą, a w głowie mam koszmarny mętlik.. .
Nie wiem czy znalazłam odpowiedni wątek, ale potrzebuje osoby, która mogłaby mi pomóc. Otóż godzinę temu wykonałam test ciążowy i moim oczom ukazały się dwie kreski , nie starałam się z Moim o dziecko, jednak od paru miesięcy zastanawiam się jakby to było być w tym błogosławionym stanie, aż tu nagle taka niespodzianka . Czy, któraś z Was mogłaby ze mną porozmawiać na ten temat, bo sama nawet nie wiem od czego mam zacząć? Mam dopiero 20 lat, nie jestem zielona w tych sprawach, ale teraz kiedy jestem sama w domu i nie mam osoby, z którą mogłabym na ten temat porozmawiać... Bardzo Was proszę o wsparcie."
witaj myślę,że źle nie trafiłaś, bo to wątek starających się no i tych dziewcząt, co bardzo niedawno dowiedziały się,że są w ciąży. Co prawda, tu każda się starała i bardzo chciała, ale efekt macie taki sam. Myślę,że one tutaj troszkę Tobie pomogą.

Elfka no to dobra wiadomość! gratuluję! fajnie mieć dobre wiadomości w domu.

Leine jak tam się czujesz? lepiej coś, czy wieczorem się nasila? aha no i jak córcia? bo ona też coś chorowała.

Edytowane przez agnieszkaK
Czas edycji: 2013-09-10 o 20:44
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:43   #813
Karoloo
<3 <3 <3

Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę

Cytat:
No pieknie

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:45   #814
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
witaj myślę,że źle nie trafiłaś, bo to wątek starających się no i tych dziewcząt, co bardzo niedawno dowiedziały się,że są w ciąży. Co prawda, tu każda się starała i bardzo chciała, ale efekt macie taki sam. Myślę,że one tutaj troszkę Tobie pomogą.

Leine jak tam się czujesz? lepiej coś, czy wieczorem się nasila? aha no i jak córcia? bo ona też coś chorowała.
ale mogła trafić lepiej na mamuśkowym pewnie są takie, których ciąża wzięła z zaskoczenia i mają podobne przeżycia
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:46   #815
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 201

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
gratula cje
Cytat:
Elfka no to dobra wiadomość! gratuluję! fajnie mieć dobre wiadomości w domu.
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
No pieknie
Nadal jest to umowa zlecenie, ale dobrze, że już nie będę myśleć, że się skończy i nie będzie jej wcale tylko na jakiś czas głowa będzie spokojna
Stary 2013-09-10, 20:46   #816
Leine
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie nadrobię, nie mam sił

Biorę ten antybiotyk, lekarzowi nic nie mówiłam, że się staramy. W ogóle dużo rzeczy zapomniałam zapytać
A czuję się tak osłabiona, że nie pytajcie... makabra totalna. Nic osłonowo nie biorę, nie wynurzam się z domu przez najbliższe dwa dni...

Jutro robię ciasta, żeby mieć z nimi spokój, a w czwartek robię sałatkę jarzynową, jajka w majonezie i warzywka z serem camembert- chyba styka jak na rocznicę ślubu, hm?
A na obiad oczywiście kotleciki mielone z pieczarkami, ziemniaki do tego.

Ja mam koty praktycznie od urodzenia i uwielbiam je Psy mamy też, ale one pilują domu Nie jestem z nimi zżyta tak jak z kotami, poza tym jak byłam mała to mnie ugryzł w szyję i się boję dużych psów

Cytat:
jednym słowem niezła dupa założyła nasz wąteczek

Cytat:
a bo wiesz, ekspertem w sprawie szyjki jest Leine, niech się nasza pani doktor wypowie, ja niestety jeszcze tego wszystkiego nie ogarnęłam, więc nie będę ci tu mydlić oczu
taa, ekspert... ja ze swoją teraz mam problem bo nie wiem o co jej chodzi. Chyba chora jest tak jak jej pansia
Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Leine - na co bierzesz ten antybiotyk?
Może pisałaś, a ja to przegapiłam.
a nie wiem na co dał to biorę.
Roxi 300 - 1 A Pharma. Na ostre zapalenie zatok. Na zapalenie gardła. 7 dni mam brać 1x dziennie.
Wyczytałam z tego leku:
"2.2.c ciąża Należy "Roxi 1A Pharma tabletki 300mg" nie jeść w ciąży, chyba że lekarz zaleci ci konkretnie, bo uważa za konieczne, pomimo ciąży dla medycznych wyraźnie."
Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość

Leine, jak Ty przyrządzasz to siemię lniane?
Zalewam gorącą wodą- nie wrzątkiem. Leję wrzątek i zimną wodę jednocześnie Przykrywam talerzykiem i za 12-20 min spożywam- jem ziarenka łyżczką (trochę męczące żeby wszystkie rozgryźć) robi się taka maź w buzi (mi smakuje) i popijam tą wodą z ziarenek. Stosuję 2x dziennie po jednej dużej łyżce stołowej.
Ziarenka na sucho są dla mnie okropne, ale jak się namoczą to dla mnie są pyszne
Cytat:
Pogmerałam sobie przy szyjce i coś się ewidentnie zmieniło w jej położeniu (a może w twardości), ale nie potrafię określić co Jest inaczej, niż wczoraj, ale nie wiem czy to jakiś dobry znak czy nie
Ma któraś link do tej strony, na której były zdjęcia (nie obrazki) szyjki?

I śluzu też nie potrafię określić
kochanie po pierwsze to cisza

1. Macaj szyjkę o jednej porze, niby najlepiej wieczorem. Nigdy po dłuższym staniu czy siedzeniu- bo ona się wtedy zmienia. Pansia chodzi- szyjka twardnieje, pansia się leni- szyjka leży i się opierdala.
Na takiej zasadzie Czasem ja mierzę 2-3x dziennie, nigdy rano po sexie. Koło 15-18-20.

2. Włóż środkowy palec w miarę prosto- powinnaś natknąć 'główkę'. Obmacaj ją wokół- jeśli jest twarda jak czubek nosa to i powinna być zamknięta- niżej powinnaś wyczuć taką 'szparkę'.
Jak jest miękka jak usta- tworzy się taki 'wulkan' to powinna być otwarta.
Wysokość mierzysz na zasadzie: kucnij wygodnie, włóż palucha, jak szybko natkniesz na szyjkę bez problemu- jest niziutko, jak trochę musisz pogmerać- jest średnia, a jak wyprawiasz cuda na kiju by znaleźć ją- jest bardzo wysoko i jest szczyt płodności

Juliette ja też plamiłam po seksiku i dlatego nie braliśmy się do tego na początku, odpuśćcie

Fantastka słodki robalek

debraM skarbie strasznie mi przykro, liczyłam na plus, nawet byłam tego pewna...

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-09-10 o 20:48
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:48   #817
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Już wrzucam Oto mój robalek, który tak mnie maltretuje
Cudny!! W dodatku jak dobrze widzę, masz termin porodu na 16.05 jak urodziny mojego tż-ta Taki mi się termin marzył, ochhh
To niech chociaż Twoje maleństwo się tego dnia urodzi

Cytat:
Witam ponownie już pisałam w innym wątku, ale bardzo zależy mi, żeby ktoś pomógł mi odpowiedziec na nurtujące mnie pytania.

"Witam Was
Jestem tak zdenerwowana, że nie wiem od czego zacząć, ręce strasznie mi drżą, a w głowie mam koszmarny mętlik.. .
Nie wiem czy znalazłam odpowiedni wątek, ale potrzebuje osoby, która mogłaby mi pomóc. Otóż godzinę temu wykonałam test ciążowy i moim oczom ukazały się dwie kreski , nie starałam się z Moim o dziecko, jednak od paru miesięcy zastanawiam się jakby to było być w tym błogosławionym stanie, aż tu nagle taka niespodzianka . Czy, któraś z Was mogłaby ze mną porozmawiać na ten temat, bo sama nawet nie wiem od czego mam zacząć? Mam dopiero 20 lat, nie jestem zielona w tych sprawach, ale teraz kiedy jestem sama w domu i nie mam osoby, z którą mogłabym na ten temat porozmawiać... Bardzo Was proszę o wsparcie."
Witaj
Zostań tu z nami i pytaj o co chcesz Ja o pierwszą ciążę się starałam własnie w Twoim wieku Staraliśmy się 10 miesięcy i zaszłam w ciążę mając 20 lat a urodziłam miesiąc przed 21 urodzinami
Ciesz się, że będziesz młodą mamuśką jak ja Moja córka ma już 7 lat a ja jeszcze 2 lata do 30-tki Gratuluję Ci kochana i pisz tutaj z nami
Stary 2013-09-10, 20:51   #818
Leine
Zakorzenienie

Lea_ny a śluz to sprawdzam przy badaniu szyjki- gmeram paluech wokół niej 'wygrzebując' śluz.
Jak masz gładki jak balsam czy majonez, białawy/ żołty to jest Kremowy.
Jak jest biały i trochę grudek jest to jest Lepki.
Co do wodnistego i rozciągliwego to nie pomogę- dawno takowego nie miałam. Raczej przezroczyste powinny być. Rozciągliwy jak kurze białko.
Stary 2013-09-10, 20:55   #819
Seleniti
Zadomowienie

Aż mi ulżyło, bo nie chciałabym zaśmiecać wątku

Powiedzcie mi czy wykonaniem jednego testu mogę być pewna, że jednak jestem w ciąży, czy lepiej wykonac dla pewności jeszcze jeden, czy lecieć rano na badania krwi?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Cudny!! W dodatku jak dobrze widzę, masz termin porodu na 16.05 jak urodziny mojego tż-ta Taki mi się termin marzył, ochhh
To niech chociaż Twoje maleństwo się tego dnia urodzi

Witaj
Zostań tu z nami i pytaj o co chcesz Ja o pierwszą ciążę się starałam własnie w Twoim wieku Staraliśmy się 10 miesięcy i zaszłam w ciążę mając 20 lat a urodziłam miesiąc przed 21 urodzinami
Ciesz się, że będziesz młodą mamuśką jak ja Moja córka ma już 7 lat a ja jeszcze 2 lata do 30-tki Gratuluję Ci kochana i pisz tutaj z nami

Jestem przerażona bo nie spodziewałam się takiego wyniku testu, ale też byłam przygotowana ... W dodatku moja mama wyjeżdża na wakacje do Włoch i nie chciałabym jej teraz o tym mówić, tym bardziej, że pod opieką zostawia mi mojego 8 miesięcznego braciszka Nie wiem jak w ogóle mam jej o tym powiedzieć..
Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:56   #820
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję

Cytat:
Aż mi ulżyło, bo nie chciałabym zaśmiecać wątku

Powiedzcie mi czy wykonaniem jednego testu mogę być pewna, że jednak jestem w ciąży, czy lepiej wykonac dla pewności jeszcze jeden, czy lecieć rano na badania krwi?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Jestem przerażona bo nie spodziewałam się takiego wyniku testu, ale też byłam przygotowana ... W dodatku moja mama wyjeżdża na wakacje do Włoch i nie chciałabym jej teraz o tym mówić, tym bardziej, że pod opieką zostawia mi mojego 8 miesięcznego braciszka Nie wiem jak w ogóle mam jej o tym powiedzieć..
Pokaż nam ten test to my Ci powiemy, czy możesz być pewna
Kiedy go robiłaś?
Stary 2013-09-10, 20:56   #821
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
a dziękuję, lepiej. Po tej pierwszej tabletce czuję się zdeczka jakbym była na haju i od razu pomogła Jeszcze 6 dni brania, mam nadzieję, że na czwartek będę czuła smak

A córa? Ma katar, szaleje... nie widać aby była chora
Za to tż rozkłada
Cytat:
super
Stary 2013-09-10, 21:00   #822
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Gratuluję

Pokaż nam ten test to my Ci powiemy, czy możesz być pewna
Kiedy go robiłaś?

2 godziny temu, okres miałam dostać dzisiaj, ale miałam przeczucia, że coś jest inaczej niż zwykle, piersi bolą mnie po bokach zwykle przed @ bolały same sutki tak samo jak przed pobolewa mnie brzuch u dołu i też nic, z resztą Mój ostatnio wciąż mi powtarzał, że z dnia na dzień jestem coraz piękniejsza :P a co do testu druga kreska jest widoczna zaraz dodam zdjęcie, bo coś telefon szwankuje

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-09-10 o 21:17
Stary 2013-09-10, 21:06   #823
Seleniti
Zadomowienie

A oto zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1859.jpg (69,4 KB, 44 załadowań)
Stary 2013-09-10, 21:16   #824
agnieszkaK
Zadomowienie

no kreska widoczna, ale najlepiej iść na badanie krwi, żeby potwierdzić

dziewczyny ja znikam dobranoc, do jutra!! pa
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:18   #825
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
no kreska widoczna, ale najlepiej iść na badanie krwi, żeby potwierdzić

dziewczyny ja znikam dobranoc, do jutra!! pa

Dobrej nocy
Stary 2013-09-10, 21:20   #826
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
debraM skarbie strasznie mi przykro, liczyłam na plus, nawet byłam tego pewna...

Dzięki Nie wiem czemu, ale wiedziałam, że tak będzie. Może to i dobrze... szkoda by było tak szybko zaprzestać starań My tak pierwszy raz, do końca i bez niczego. W ogóle czuję jakby to były jedne z pierwszych razy. To takie niesamowite, takie głębsze

Cytat:
A oto zdjęcie
Niby kawałek plastiku, a tak rozczula Gratulacje Chciałam w Twoim wieku być w ciąży to mój się nie zgodził ... szkoda, że nie wpadliśmy nigdy

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:22   #827
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Dzięki Nie wiem czemu, ale wiedziałam, że tak będzie. Może to i dobrze... szkoda by było tak szybko zaprzestać starań My tak pierwszy raz, do końca i bez niczego. W ogóle czuję jakby to były jedne z pierwszych razy. To takie niesamowite, takie głębsze

Niby kawałek plastiku, a tak rozczula Gratulacje Chciałam w Twoim wieku być w ciąży to mój się nie zgodził ... szkoda, że nie wpadliśmy nigdy
Dziękuję
No Mój jest w szoku, za chwilę przyjedzie to mamy porozmawiać.
Stary 2013-09-10, 21:26   #828
Karoloo
<3 <3 <3

Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę

Cytat:
Dziękuję
No Mój jest w szoku, za chwilę przyjedzie to mamy porozmawiać.
Hej fajnie sie masz zostaniesz mlodziutka mama... fajnie tak
A tak z ciekawosci ile Twoj TZ ma lat??

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-09-10, 21:29   #829
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Już wrzucam Oto mój robalek, który tak mnie maltretuje

Kochana, bardzo mi przykro Mam nadzieję, że @ szybko przyjdzie i w kolejnym cyklu się uda Wysyłamy z robalkiem fluidki
Kochana jak miło zobaczyć pierwsze zdjęcie Twojego robalka Aż się wzruszyłam Gratuluję raz jeszcze i oby rósł zdrowo

Cytat:
Zarażam z mocą każdego mm z tych moich 5,7
Mnie mozesz pozarażać

Cytat:
A oto zdjęcie
Kochana to jest ewidentnie ciąża!! My tu różne zdjęcia już oglądałyśmy i nawet cienie drugiej kreski okazały się ciążą Jeśli nie jesteś pewna , zrób sobie test jutro z porannego moczu. Jak wyjdą 2 mocne krechy to umów się do lekarza Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę , ze tak się udało!! Poczytaj sobie teraz co powinnaś zrobić aby robaczek zdrowo się rozwijał. Mamie nie mów na razie Niech się cieszy urlopem a Ty poopiekuj się maluchem i myśl , ze niedługo będziesz miała takiego samego a co na to Twój Mąż ? Wie już ? Pozdrawiam Cię serdecznie
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:36   #830
Seleniti
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 201

Cytat:
Napisane przez karoloo Pokaż wiadomość
hej Fajnie sie masz zostaniesz mlodziutka mama... Fajnie tak
A tak z ciekawosci ile twoj tz ma lat??
26

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez anyaG25 Pokaż wiadomość
Kochana jak miło zobaczyć pierwsze zdjęcie Twojego robalka Aż się wzruszyłam Gratuluję raz jeszcze i oby rósł zdrowo

Mnie mozesz pozarażać

Kochana to jest ewidentnie ciąża!! My tu różne zdjęcia już oglądałyśmy i nawet cienie drugiej kreski okazały się ciążą Jeśli nie jesteś pewna , zrób sobie test jutro z porannego moczu. Jak wyjdą 2 mocne krechy to umów się do lekarza Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę , ze tak się udało!! Poczytaj sobie teraz co powinnaś zrobić aby robaczek zdrowo się rozwijał. Mamie nie mów na razie Niech się cieszy urlopem a Ty poopiekuj się maluchem i myśl , ze niedługo będziesz miała takiego samego a co na to Twój Mąż ? Wie już ? Pozdrawiam Cię serdecznie
To nie mój mąż , ale jest w szoku i sam nie wiedział co powiedzieć, bo się tego nie spodziewał..
Stary 2013-09-10, 21:38   #831
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
26

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

To nie mój mąż , ale jest w szoku i sam nie wiedział co powiedzieć, bo się tego nie spodziewał..
Przede wszystkim gratulacje jak każda na tym wątku strasznie zazdroszczę a co do Tż to jakby nie było idąc do łóżka z kobietą wiadomo, że takie ryzyko istnieje

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:39   #832
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
26

26 lat to w sam raz na zostanie tatą Pogratuluj mu Głowa do góry Kochana! Rano teścik potwierdzający, wizyta u lekarza i zacznie się Wasze Nowe Życie Trzymam kciuki
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:40   #833
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Osibiscie będąc w Twoim wieku najbardziej byłabym się reakcji rodziców. .. no a braciszek zostanie mlodym wujkiem
A mamie jic jeszcze nie mow, zrob sobie np jutro badanie krwi

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-09-10, 21:46   #834
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
A oto zdjęcie

Piękne kreseczki Ale się nam tu wszystkim taka druga krecha marzy
Ja bym poszła jutro na badanie krwi Beta HCG rano Wtedy będziesz wiedziała, czy wszystko ok i beta ładnie rośnie. Potem się robi powtórkę po 48 godzinach czy dobrze przyrasta
No i już z wynikiem do lekarza za tydzień,dwa
Stary 2013-09-10, 21:54   #835
Karoloo
<3 <3 <3

Odp: Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczk

Cytat:
26

Tez bym byla w szoku ale dla faceta 26 to dobry wiek na zostanie tata... a jak Ty sie z tym wszystkim czujesz?? Wszystkie zazdroscimy II kresek

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-09-10, 21:54   #836
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Nic osłonowo nie biorę
To zacznij!

Cytat:
kochanie po pierwsze to cisza

1. Macaj szyjkę o jednej porze, niby najlepiej wieczorem. Nigdy po dłuższym staniu czy siedzeniu- bo ona się wtedy zmienia. Pansia chodzi- szyjka twardnieje, pansia się leni- szyjka leży i się opierdala.
Na takiej zasadzie Czasem ja mierzę 2-3x dziennie, nigdy rano po sexie. Koło 15-18-20.

2. Włóż środkowy palec w miarę prosto- powinnaś natknąć 'główkę'. Obmacaj ją wokół- jeśli jest twarda jak czubek nosa to i powinna być zamknięta- niżej powinnaś wyczuć taką 'szparkę'.
Jak jest miękka jak usta- tworzy się taki 'wulkan' to powinna być otwarta.
Wysokość mierzysz na zasadzie: kucnij wygodnie, włóż palucha, jak szybko natkniesz na szyjkę bez problemu- jest niziutko, jak trochę musisz pogmerać- jest średnia, a jak wyprawiasz cuda na kiju by znaleźć ją- jest bardzo wysoko i jest szczyt płodności
Cóż za szczegółowy opis Dziękuję Ci bardzo!

A więc tak: z wymacaniem szyjki nie mam problemów; mam problem jedynie z interpretacją tego, co wymacałam Nie potrafiłam określić czy jest wysoko czy nisko, czy jest twarda czy miękka...

Ale wymacałam się wieczorem znowu i jednak zmiany są na tyle duże, że coś mi się rozjaśniło (podejrzewam, że po prostu w tych cyklach bezowulacyjnych niewiele co się z szyjką działo, więc nie miałam porównania w tych wysokościach i twardości)... a więc na pewno otworek jest większy, a szyjka jest chyba miększa. Nie wiem tylko jak z wysokością... bo nie musiałam się jakoś szczególnie gimnastykować żeby dosięgnąć, ale jest taka jakby mniej wysunięta, niż wcześniej (coś jakby zaczęła się zlewać z otoczeniem).

Czytam i czytam o tej szyjce... czy to co opisałam może oznaczać, że zbliża się owulacja? Bo na to mi wychodzi Rany, powiem Wam, że strasznie się tym podjarałam! To byłaby pierwsza owulka od kwietnia!
Stary 2013-09-10, 22:06   #837
Seleniti
Zadomowienie

Sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć... jak zobaczyłam tą 2 kreskę to się popłakałam coś w stylu " i co ja teraz zrobię", ale teraz na spokojnie i się cieszę, z mamą wielokrotnie rozmawiałam na te tematy i zawsze mówiła, że by to zaakceptowała, ale ona kiedy była w moim wieku była już mężatką a po roku urodziłam się ja, teraz ona jest mamą i też się nie spodziewała tego, a tu bach i 3 dziecko a co do Mojego niby mówi, że jest stary, ale niby w żartach, że jest za młody na bycie tatą.
Jutro idę do ginekologa, zobaczymy co mi powie, strasznie się zestresowałam i bardzo boli mnie brzuch z tego wszystkiego. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Stary 2013-09-10, 22:10   #838
201606201204
Konto usunięte

A mój mężuś się przeziębił, mam nadzieję, że jutro będzie mu lepiej i coś będzie.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:11   #839
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
My też już raczej z TŻ-tem nie będziemy tego robili... dziś znów się przestraszyłam gdy podczas kąpieli ujrzałam brązowego glutka To po wczorajszych fikankach. Niestety, chyba nie możemy. Wolę nie ryzykować.

jagodzia - pewnie będzie walić serducho już

A ta ciepła kąpiel - ciężarówkom zakazane leżenie w zbyt ciepłej wodzie, niestety Ja tylko wchodzę do wanny z letnią wodą i wychodzę... nie ma mowy o namaczaniu w gorącej. A tak zawsze lubiłam leżeć w wannie
my mamy malutką łazienkę więc jedyne co mogliśmy mieć to prysznic. Więc nie a problemu z leżeniem w wannie :P
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:29   #840
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
To zacznij!

Cóż za szczegółowy opis Dziękuję Ci bardzo!

A więc tak: z wymacaniem szyjki nie mam problemów; mam problem jedynie z interpretacją tego, co wymacałam Nie potrafiłam określić czy jest wysoko czy nisko, czy jest twarda czy miękka...

Ale wymacałam się wieczorem znowu i jednak zmiany są na tyle duże, że coś mi się rozjaśniło (podejrzewam, że po prostu w tych cyklach bezowulacyjnych niewiele co się z szyjką działo, więc nie miałam porównania w tych wysokościach i twardości)... a więc na pewno otworek jest większy, a szyjka jest chyba miększa. Nie wiem tylko jak z wysokością... bo nie musiałam się jakoś szczególnie gimnastykować żeby dosięgnąć, ale jest taka jakby mniej wysunięta, niż wcześniej (coś jakby zaczęła się zlewać z otoczeniem).

Czytam i czytam o tej szyjce... czy to co opisałam może oznaczać, że zbliża się owulacja? Bo na to mi wychodzi Rany, powiem Wam, że strasznie się tym podjarałam! To byłaby pierwsza owulka od kwietnia!
e tam co ja tam będę się badać w osłonki, ja zdrowa jak koń ogółem jestem, dziecko mnie zaraziło

Hmm ale to dopiero Twój 8dc to powinna być jeszcze twarda i zamknięta No chyba, że clo powoduje szybszą owulkę, krótszy cykl.
W sumie masz króciutkie te cykle, więc może i powoli będzie się szykować do owu.

Masz problem z określeniem czy jest twarda/miękka i otwarta/zamknięta.
A więc twarda jest wtedy kiedy i ujście szyjki jest zamknięte, musisz się tego nauczyć może też być średnio otwarta- nie czujesz wyraźnego paska, że jest całkiem zamknięta na 3 spusty. W okół powinno być twardo, jak czubek nosa.

Co do miękkości - Włożysz tam opuszek palca? Jak lekko/mało opuszka włazi to znaczy, że się otwiera, jak cały opuszek wchodzi to znaczy, że jest otwarta i jest szczyt płodności Na szczyt się trochę czeka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości