|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6
|
|
|
|
#812 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6
Cytat:
Elfka no to dobra wiadomość! gratuluję! fajnie mieć dobre wiadomości w domu. Leine jak tam się czujesz? lepiej coś, czy wieczorem się nasila? aha no i jak córcia? bo ona też coś chorowała.
lista ników na ovu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=46327800&p ostcount=2183 Edytowane przez agnieszkaK Czas edycji: 2013-09-10 o 20:44 |
|
|
|
|
#813 | |
|
<3 <3 <3
|
Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę
Cytat:
|
|
#814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na mamuśkowym pewnie są takie, których ciąża wzięła z zaskoczenia i mają podobne przeżycia |
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 201
Cytat:
tylko na jakiś czas głowa będzie spokojna
|
|
#816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie nadrobię, nie mam sił
![]() Biorę ten antybiotyk, lekarzowi nic nie mówiłam, że się staramy. W ogóle dużo rzeczy zapomniałam zapytać A czuję się tak osłabiona, że nie pytajcie... makabra totalna. Nic osłonowo nie biorę, nie wynurzam się z domu przez najbliższe dwa dni... Jutro robię ciasta, żeby mieć z nimi spokój, a w czwartek robię sałatkę jarzynową, jajka w majonezie i warzywka z serem camembert- chyba styka jak na rocznicę ślubu, hm? A na obiad oczywiście kotleciki mielone z pieczarkami, ziemniaki do tego. Ja mam koty praktycznie od urodzenia i uwielbiam je Psy mamy też, ale one pilują domu Nie jestem z nimi zżyta tak jak z kotami, poza tym jak byłam mała to mnie ugryzł w szyję i się boję dużych psów ![]() Cytat:
Cytat:
Roxi 300 - 1 A Pharma. Na ostre zapalenie zatok. Na zapalenie gardła. 7 dni mam brać 1x dziennie. Wyczytałam z tego leku: "2.2.c ciąża Należy "Roxi 1A Pharma tabletki 300mg" nie jeść w ciąży, chyba że lekarz zaleci ci konkretnie, bo uważa za konieczne, pomimo ciąży dla medycznych wyraźnie." Zalewam gorącą wodą- nie wrzątkiem. Leję wrzątek i zimną wodę jednocześnie Przykrywam talerzykiem i za 12-20 min spożywam- jem ziarenka łyżczką (trochę męczące żeby wszystkie rozgryźć) robi się taka maź w buzi (mi smakuje) i popijam tą wodą z ziarenek. Stosuję 2x dziennie po jednej dużej łyżce stołowej.Ziarenka na sucho są dla mnie okropne, ale jak się namoczą to dla mnie są pyszne ![]() Cytat:
po pierwsze to cisza ![]() 1. Macaj szyjkę o jednej porze, niby najlepiej wieczorem. Nigdy po dłuższym staniu czy siedzeniu- bo ona się wtedy zmienia. Pansia chodzi- szyjka twardnieje, pansia się leni- szyjka leży i się opierdala. Na takiej zasadzie Czasem ja mierzę 2-3x dziennie, nigdy rano po sexie. Koło 15-18-20.2. Włóż środkowy palec w miarę prosto- powinnaś natknąć 'główkę'. Obmacaj ją wokół- jeśli jest twarda jak czubek nosa to i powinna być zamknięta- niżej powinnaś wyczuć taką 'szparkę'. Jak jest miękka jak usta- tworzy się taki 'wulkan' to powinna być otwarta. Wysokość mierzysz na zasadzie: kucnij wygodnie, włóż palucha, jak szybko natkniesz na szyjkę bez problemu- jest niziutko, jak trochę musisz pogmerać- jest średnia, a jak wyprawiasz cuda na kiju by znaleźć ją- jest bardzo wysoko i jest szczyt płodności Juliette ja też plamiłam po seksiku i dlatego nie braliśmy się do tego na początku, odpuśćcie Fantastka słodki robalek ![]() debraM skarbie strasznie mi przykro, liczyłam na plus, nawet byłam tego pewna... Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-09-10 o 20:48 |
|||
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudny!!
Taki mi się termin marzył, ochhh To niech chociaż Twoje maleństwo się tego dnia urodzi ![]() Cytat:
![]() Zostań tu z nami i pytaj o co chcesz Ja o pierwszą ciążę się starałam własnie w Twoim wieku Ciesz się, że będziesz młodą mamuśką jak ja Moja córka ma już 7 lat a ja jeszcze 2 lata do 30-tki Gratuluję Ci kochana i pisz tutaj z nami
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Lea_ny a śluz to sprawdzam przy badaniu szyjki- gmeram paluech wokół niej 'wygrzebując' śluz.
Jak masz gładki jak balsam czy majonez, białawy/ żołty to jest Kremowy. Jak jest biały i trochę grudek jest to jest Lepki. Co do wodnistego i rozciągliwego to nie pomogę- dawno takowego nie miałam. Raczej przezroczyste powinny być. Rozciągliwy jak kurze białko. |
|
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Aż mi ulżyło, bo nie chciałabym zaśmiecać wątku
![]() Powiedzcie mi czy wykonaniem jednego testu mogę być pewna, że jednak jestem w ciąży, czy lepiej wykonac dla pewności jeszcze jeden, czy lecieć rano na badania krwi? ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Jestem przerażona bo nie spodziewałam się takiego wyniku testu, ale też byłam przygotowana ... W dodatku moja mama wyjeżdża na wakacje do Włoch i nie chciałabym jej teraz o tym mówić, tym bardziej, że pod opieką zostawia mi mojego 8 miesięcznego braciszka Nie wiem jak w ogóle mam jej o tym powiedzieć..
|
|
|
|
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedy go robiłaś?
|
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze 6 dni brania, mam nadzieję, że na czwartek będę czuła smak ![]() A córa? Ma katar, szaleje... nie widać aby była chora ![]() Za to tż rozkłada ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 godziny temu, okres miałam dostać dzisiaj, ale miałam przeczucia, że coś jest inaczej niż zwykle, piersi bolą mnie po bokach zwykle przed @ bolały same sutki tak samo jak przed pobolewa mnie brzuch u dołu i też nic, z resztą Mój ostatnio wciąż mi powtarzał, że z dnia na dzień jestem coraz piękniejsza :P a co do testu druga kreska jest widoczna zaraz dodam zdjęcie, bo coś telefon szwankuje
Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-09-10 o 21:17 |
|
|
|
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
A oto zdjęcie
|
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
no kreska widoczna, ale najlepiej iść na badanie krwi, żeby potwierdzić
dziewczyny ja znikam dobranoc, do jutra!! pa
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki My tak pierwszy raz, do końca i bez niczego. W ogóle czuję jakby to były jedne z pierwszych razy. To takie niesamowite, takie głębsze Niby kawałek plastiku, a tak rozczula Chciałam w Twoim wieku być w ciąży to mój się nie zgodził ... szkoda, że nie wpadliśmy nigdy
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No Mój jest w szoku, za chwilę przyjedzie to mamy porozmawiać. |
|
|
|
|
#828 | |
|
<3 <3 <3
|
Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę
Cytat:
A tak z ciekawosci ile Twoj TZ ma lat??
|
|
#829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż się wzruszyłam ![]() Mnie mozesz pozarażać ![]() Kochana to jest ewidentnie ciąża!! My tu różne zdjęcia już oglądałyśmy i nawet cienie drugiej kreski okazały się ciążą Jeśli nie jesteś pewna , zrób sobie test jutro z porannego moczu. Jak wyjdą 2 mocne krechy to umów się do lekarza Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę , ze tak się udało!! Poczytaj sobie teraz co powinnaś zrobić aby robaczek zdrowo się rozwijał. Mamie nie mów na razie Niech się cieszy urlopem a Ty poopiekuj się maluchem i myśl , ze niedługo będziesz miała takiego samego a co na to Twój Mąż ? Wie już ? Pozdrawiam Cię serdecznie |
|
|
|
|
#830 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 201
Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
, ale jest w szoku i sam nie wiedział co powiedzieć, bo się tego nie spodziewał..
|
||
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak każda na tym wątku strasznie zazdroszczę a co do Tż to jakby nie było idąc do łóżka z kobietą wiadomo, że takie ryzyko istnieje
|
|
|
|
|
#832 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#833 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
A mamie jic jeszcze nie mow, zrob sobie np jutro badanie krwi
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne kreseczki Ja bym poszła jutro na badanie krwi Beta HCG rano Wtedy będziesz wiedziała, czy wszystko ok i beta ładnie rośnie. Potem się robi powtórkę po 48 godzinach czy dobrze przyrasta No i już z wynikiem do lekarza za tydzień,dwa
|
|
#835 | |
|
<3 <3 <3
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczk
Cytat:
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
To zacznij!
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo! A więc tak: z wymacaniem szyjki nie mam problemów; mam problem jedynie z interpretacją tego, co wymacałam Nie potrafiłam określić czy jest wysoko czy nisko, czy jest twarda czy miękka...![]() Ale wymacałam się wieczorem znowu i jednak zmiany są na tyle duże, że coś mi się rozjaśniło (podejrzewam, że po prostu w tych cyklach bezowulacyjnych niewiele co się z szyjką działo, więc nie miałam porównania w tych wysokościach i twardości)... a więc na pewno otworek jest większy, a szyjka jest chyba miększa. Nie wiem tylko jak z wysokością... bo nie musiałam się jakoś szczególnie gimnastykować żeby dosięgnąć, ale jest taka jakby mniej wysunięta, niż wcześniej (coś jakby zaczęła się zlewać z otoczeniem). Czytam i czytam o tej szyjce... czy to co opisałam może oznaczać, że zbliża się owulacja? Bo na to mi wychodzi Rany, powiem Wam, że strasznie się tym podjarałam! To byłaby pierwsza owulka od kwietnia!
|
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
Sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć... jak zobaczyłam tą 2 kreskę to się popłakałam coś w stylu " i co ja teraz zrobię", ale teraz na spokojnie i się cieszę, z mamą wielokrotnie rozmawiałam na te tematy i zawsze mówiła, że by to zaakceptowała, ale ona kiedy była w moim wieku była już mężatką a po roku urodziłam się ja, teraz ona jest mamą i też się nie spodziewała tego, a tu bach i 3 dziecko
a co do Mojego niby mówi, że jest stary, ale niby w żartach, że jest za młody na bycie tatą. Jutro idę do ginekologa, zobaczymy co mi powie, strasznie się zestresowałam i bardzo boli mnie brzuch z tego wszystkiego. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#838 |
|
Konto usunięte
|
A mój mężuś się przeziębił, mam nadzieję, że jutro będzie mu lepiej i coś będzie.
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm ale to dopiero Twój 8dc to powinna być jeszcze twarda i zamknięta W sumie masz króciutkie te cykle, więc może i powoli będzie się szykować do owu. Masz problem z określeniem czy jest twarda/miękka i otwarta/zamknięta. A więc twarda jest wtedy kiedy i ujście szyjki jest zamknięte, musisz się tego nauczyć Co do miękkości - Włożysz tam opuszek palca? Jak lekko/mało opuszka włazi to znaczy, że się otwiera, jak cały opuszek wchodzi to znaczy, że jest otwarta i jest szczyt płodności |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

przedłużenie umowy dostałam 
już pisałam w innym wątku, ale bardzo zależy mi, żeby ktoś pomógł mi odpowiedziec na nurtujące mnie pytania.
na mamuśkowym pewnie są takie, których ciąża wzięła z zaskoczenia i mają podobne przeżycia

po pierwsze to cisza
Taki mi się termin marzył, ochhh

18.08.2010 - zaręczyny