|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Ja już też po kawce z koleżankami, mam mega zgagę i jeszcze Fifi coś mało aktywny dzisiaj, a już nic słodkiego w siebie nie wcisnę
Wypiłam kawkę słodką, zjadłam czekoladę, wypiłam pół szklanki coli, a kopniaków brak. Jakieś takie smyrania delikatne. Mam nadzieję, że się zaraz rozbudzi i uspokoi mamusię.---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Ale ja się śmieję, a mój podobne ma schizy, a czym większy mój brzuch tym większe jego obawy
|
|
|
|
|
#1862 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
czyli ma się rozumieć, ze premię dostałaś?
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
TŻ kupił masę krówkową
Już pół puszki zjadłam
|
|
|
|
#1864 |
|
Zadomowienie
|
Mam nową zagwozdkę
Ile kupić tych pampersiaków Dada 2?
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do uszek z barszczem to narobiłaś mi smaka Ale poczekam do Wigilii ![]() Byłam dziś w smyku, z myślą, "a kupię ręcznik dla Małego". Ale najtańszy kostzował 69,99 zł Mało mnie z tego sklepu nie wynieśli jak zobaczyłam cenę...
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
a można grzyby przy karmieniu piersią?
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A swoją drogą, cóż to był za ręcznik za 69,99
|
|
|
|
|
#1869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Coo?
Chyba nawet ja pusciłabym pawia od przesłodzenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Hahaha na to nie wpadłam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale co jest lepsze? Ktokolwiek wie coś na ten temat?
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
Podobno nie, ale... Mam zamiar przed świętami odciągnąć pokarm, pomrozić i karmić Małego nim z butelki przez święta. Żeby móc jeść wszystko na Wigilii
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Zrobiłam kompot ze śliwek i jabłek, aktualnie się wekuje Ofkors połowę zostawiłam "do wypicia przez aktualne dnie" i została może szklanka już A wyszły 4 słoiki litrowe plus garnek, właśnie "do wypicia" ![]() Jutro będę robić powidła śliwkowe, ale chyba poeksperymentuje i dodam jabłek trochę Bo mam fajne, ale zbyt mało, zeby z nich osobny słoik dżemu uczynić. Ale mam zagwozdkę
|
|
|
|
#1873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest przy porodzie, ale w sumie jak ja ją z 3 razy wezwę na fałszywy alarm to w sumie nie wiem dopytam koleżanki
|
|
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
jak sie bratowa moja dowiedziala to mnie wysmiala (doslownie) i stwierdzila ze NAPEWNO juz bede jadla wszystko normalnie karmiac piersia ![]() Niedobrze mi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie Ty te przetwory trzymasz w mieszkaniu?
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-09-10 o 20:47 |
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
Poza tym: siostra TŻ urodziła córę 28.10 i pamiętam, ze jak się z nia widziałam w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia, to ona jeszcze nawet placka jakiegoś nie jadła, bo się bała, ze mała będzie mieć jazdy.
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczko- tak dostałam
Trele- mój to twierdzi ze ten brzuch mój to połowa pozycji odpada więc... a tak w ogóle mamy zakaz bzykania, ale facet jak facet, wytrzymał już długo no ale ostatnio gin powiedział ze szyjka zamknięta wiec raz na miesiac można bo lepiej nie ryzykować i powiedziałam mojemu że jak zda prawko to wtedy będzie ten 1 raz w miesiacu Jutro wybieram sie na zakupki, bo mój jedzie na jazdy wiec do wieczora siedze sama, może coś kupię na sesję a tak poza tym czuje sie jakoś lepiej GRATULUJE WSZYSTKICH WIZYT i TYGODNI ![]() Przepraszam Was że tak zrzędzę ciągle ;( humor mam ok, ale samopoczucie nie najlepsze... i mozę to przez to ;(
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I TŻ mi biega ze słoikami ![]() Ja sobie nie wyobrażam nie zjeść karpia smażonego Poza tym: ja wychodzę z założenia, ze skoro już wymyślono te laktatory, to własnie na takie okazje Wiadomo, uczelnia to taka sama dobra okazja - podobnie jak np. wyjście do jakiegoś urzędu czy fryzjera
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nam się nigdy nie chciało schodzić, wszystko leżało u babci w spiżarni i przywoziło się zawsze po kilka słoików :P tyle, żeby do szafki weszło w piwnicy była graciarnia że tak powiem ![]() ja się właśnie do karpia nigdy nie przekonałam :x dla mnie zawsze była jakaś inna ryba :x a tak jeszcze powiedz mi, jak długo zamierzasz odczekać po Wigilii zanim wrócisz do karmienia? |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepsze pojemniki czy woreczki? woreczki zajmują mniej miejsca, ale tu w sklepach nigdzie niewidziłam natomiast pojemniki widziałam .. czy oprócz MIEJSCA ma to jakieś znaczenie ? ;>
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() mąż po obiedzie drapał sufit i łatał dziury, ja w tym czasie poszłam z córą na spacer i do mamy. wróciłyśmy przed 20 na kąpiel i kolację. Młoda szybko padła ![]() teraz siedzę i mam smaka na jakieś ciasto. kurde muszę chyba jutro upiec jakieś, pewnie z jabłkami, bo jabłek mam w 3 i trochę :P ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie po coś te laktatory wymyślili...
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szwagierka mówiła, ze ona odczekiwała dobę po ciężkim jedzeniu i karmiła i było ok. Ale może Dzidzia nas poratuje odpowiedzią
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam zgagę
Nie mam żadnych leków, mleko już wypiłam. Jakieś pomysły? Bo mnie zaraz rozniesie. A Fifi nadal jakiś spokojny
|
|
|
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego nie podpowiem. My późno przeszliśmy na 3. Ale Alisa była mała. Cytat:
hm...moja Młoda miała 3 tygodnie, jak naszła nas ochota na miły wieczór z winkiem. Skończyliśmy pić koło północy a o 16 dnia następnego dawałam już cyca. Ale jeśli chodzi o jedzenie, to nie pomogę, bo ja jadłam i zamierzam jeść wszystko.
|
|
#1887 | |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was kupowała na all reczniki dla dziecka? te z kapturem? Chodzi mi o to u kogo kupowałyście i czy są w miarę ok w dotyku
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: dokładnie w miesiąc po porodzie byliśmy na dwóch imprezach- 18. kuzyna i dzień później na złotych godach. też było dobre jedzonko
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-09-10 o 21:40 |
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Cala ciaze moze ze dwa razy mialam zgage I to pieciominutowke , wiec co to teraz jest ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

Wypiłam kawkę słodką, zjadłam czekoladę, wypiłam pół szklanki coli, a kopniaków brak. Jakieś takie smyrania delikatne. Mam nadzieję, że się zaraz rozbudzi i uspokoi mamusię.

Najpierw zaniosłam swoją pracę do oceny, potem przyjęłam studenta [trochę bezczelny był, ale sporo umiał, więc 4], a potem pojechałam na kleparz na targ 

Ale poczekam do Wigilii 
Mało mnie z tego sklepu nie wynieśli jak zobaczyłam cenę... 

KCIUKI DLA ANI 
Bo mam fajne, ale zbyt mało, zeby z nich osobny słoik dżemu uczynić. Ale mam zagwozdkę