Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz. 18 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 22:09   #2161
little_ola
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz

Cytat:
Napisane przez Malinka_5 Pokaż wiadomość
musisz kasę przewalutować, miałam podobnie przy zmianie waluty... męczyłam się z tydzień
napisałam do sprzedawcy i wyjaśniłam całą sytuację, mam nadzieję, że może zmienić
jak nie, to trzeba będzie anulować transakcję i kupić jeszcze raz
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:10   #2162
gagatu
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz

Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Narobiła smaczka na prezent a tu baloniki
No Aga zrobiła nas w balona

Prawie zrobiłam kolczyka-patyczaka, ale co się namęczyłam i naprułam to moje Jest jakiś sposób, żeby na początku to się nie rozjeżdżało wszystko? miałam bardzo luźno jakoś, obracały mi się koraliki i nie wiedziałam, przez które mam przeplatać
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:14   #2163
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja też uciekam do łóżka
jutro rano nigdzie nie jadę wiec podziergam
dobranoc
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:18   #2164
SilverAguti
Zakorzenienie

Aga aj tam, marudzisz, tylko jakieś proste cieniasy byś chciała robić na naszyjnik 50cm na 20k pasowałoby nawlec z 9m, to nie jest dużo

Agata ja pierwszy rządek (a co za tym idzie - drugi też, no bo w peyocie nawleka się od razu pierwszy z drugim, a dopiero trzeci je odpowiednio ustawia) robię z koralików w zupełnie innym kolorze i później, jak już robię sobie prawidłowo i nic mi się nie rozjeżdża, to te dwa pierwsze wypruwam. tylko musisz na początku uważać, by przy dodawaniu kolejnych koralików nie zahaczyć o nitkę, która przechodzi przez te pierwsze rządki, bo później nie dasz rady wypruć.
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:32   #2165
rardan
Zakorzenienie

Aleście naklepały.
Ja byłam z Szymkiem na treningu, a później jeszcze do wieczora na budowie.
A teraz coś mi żołądek szwankuje.
Niby nie wymiotuję, ale źle się czuję.
Oby to nie była jelitówka.
Jak dam radę to chwilę doczytam.
Kama, jak widzę szaleje na młynku.
Śliczny komplecik.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Przeczytałam na szybko i zmykam spać.
Buziaki i do jutra.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:46   #2166
gagatu
Zakorzenienie

Asiu, dzięki za podpowiedź, przy następnym tak spróbuję zrobić, bo ten jakiś taki wiotki wyszedł. Ale to już nie dziś, bo już ślepnę od tej drobnicy.
Stary 2013-09-10, 22:57   #2167
SilverAguti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Asiu, dzięki za podpowiedź, przy następnym tak spróbuję zrobić, bo ten jakiś taki wiotki wyszedł. Ale to już nie dziś, bo już ślepnę od tej drobnicy.
drobinicy? robiłaś z 15/o? żeby się nie rozłaziło mam nadzieję, że użyłaś też koralika jako stopera?
Stary 2013-09-10, 23:07   #2168
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
drobinicy? robiłaś z 15/o? żeby się nie rozłaziło mam nadzieję, że użyłaś też koralika jako stopera?
No z takiej trochę większej drobnicy
Tak, na końcu miałam koralik, ale w drugą stronę mi uciekały koraliki przy pierwszych rzędach.
Stary 2013-09-10, 23:14   #2169
rudasek
Zakorzenienie

W zeszłym roku kupiłam te małe baloniki i z dwa dni męczyliśmy się z nadmuchaniem. Przyjechała siostra męża i jego szwagier aż spurpurowiał
jak chciał nadmuchać, a tu ona wzięła i trzy pod rząd bez problemu dmuchnęła. Nie było by to śmieszne gdyby nie paliła 2 paczek fajek dziennie i nie miała kaszlu jak stary grużlik , leżeliśmy ze śmiechu.
Melduję,że zostało mi zeszyć ponczo, od momentu zszycia przestanie mi się podobać- zawsze tak mam Córcia już mi się pytała kto tym razem będzie w tym chodził.
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:20   #2170
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Aga aj tam, marudzisz, tylko jakieś proste cieniasy byś chciała robić na naszyjnik 50cm na 20k pasowałoby nawlec z 9m, to nie jest dużo

Agata ja pierwszy rządek (a co za tym idzie - drugi też, no bo w peyocie nawleka się od razu pierwszy z drugim, a dopiero trzeci je odpowiednio ustawia) robię z koralików w zupełnie innym kolorze i później, jak już robię sobie prawidłowo i nic mi się nie rozjeżdża, to te dwa pierwsze wypruwam. tylko musisz na początku uważać, by przy dodawaniu kolejnych koralików nie zahaczyć o nitkę, która przechodzi przez te pierwsze rządki, bo później nie dasz rady wypruć.
a potem w trakcie dziergania te 9m caly czas przesuwac - no masakra jakas - chyba ze masz jakis sposob zeby nie trzeba bylo co metr dwa calosci przesuwac?

dzis jestem tak padnieta ze chyba jak malz w drzwi wejdzie to ide spac - poszlabym i bez czekania az wroci, ale on ladachwila bedzie, to te 2min wytrzymam jeszcze
a caly dzien mi sie tak dluzyl ze szkoda ze nie moglam calego zuzyc na dzierganie bo chyba bym jak Kama dzis produkcje miala - mnostwo rzeczy zdazylam zrobic i jeszcze caly czas sie dziwilam ze dopiero ta godzina - ale przysypiam juz od 21

o malz wrocil = dobranoc
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:26   #2171
babydelfi
Zakorzenienie

Ale naklepałyście, miałam co czytać, a to niedobrze , bo nie bardzo mam czas

Dzieciaki po południu już czuły się dobrze, jutro do przedszkola ich posyłam
Mi też w miarę przeszło, tylko taka trochę przymulona jestem

spać i się chce baaardzo ale chcę wykończyć te nieszczęsną chustę
Jutro muszę ją zakończyć i jeszcze musze jedną czapę wykończyć, jedną już udało mi się dziś machnąć

Może jak Jola śpi, to pożyczę sobie jej dodatkowe pary rąk
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 00:23   #2172
SilverAguti
Zakorzenienie

Aga no można nawlekać po 1-2 sekwencje, po przerobieniu ucinać nić, dowlekać, dowiązywać i tak w kółko. a że ja nie lubię ciągle dowiązywać, to wolałabym te 9m metrów nawlec od razu i sobie przesuwać
Stary 2013-09-11, 00:41   #2173
rudasek
Zakorzenienie

Tak na dobranoc do przemyśleń.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 899afe917e15a5e9520f6040804334ef.jpg (26,7 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-09-11, 01:15   #2174
SilverAguti
Zakorzenienie

powalczyłam z szablonem mojego bloga i mogę iść spać dobranoc jeśli któraś jeszcze siedzi
Stary 2013-09-11, 01:23   #2175
martikaj
Zakorzenienie

Cytat:
powalczyłam z szablonem mojego bloga i mogę iść spać dobranoc jeśli któraś jeszcze siedzi
Dobranoc Asiu, ja jeszcze siedzę
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 01:36   #2176
Barboletta
Rozeznanie

Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz. 18

Alez wy dziewczyny macie tempo! Ile stron no!! :d

Blog o moich małych miłościach
Barboletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 01:49   #2177
martikaj
Zakorzenienie

Marysiu, zobaczysz co się będzie zimą działo

Uciekam powoli w kierunku łóżka, dobranoc
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 06:52   #2178
kalina1984
Zakorzenienie

Dzień dobry, nikt nie zrobił kawy? No trudno to ja Wam zostawię Wstawać śpiochy

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:13   #2179
kamaerba
Zakorzenienie

Dzień Dobry! No ja już dawno wstałam i kawkę dla Was zrobiłam, a w kuchni teraz majstrowałam kanapki, bo jak wszystkie wstaną.....to będzie inwazja
kamaerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:19   #2180
jola2243
Zakorzenienie

Dzień dobry, łapię kawkę i na przystanek lecę z dziećmi.
Jak dobrze wszystko dziś pójdzie to wieczorem stawiam %

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:22   #2181
rudasek
Zakorzenienie

Teraz mam problem kogo kawą częstować się ,więc zrobiłam swoją.
Dzisiaj trzeci dzień wielkich zmian, najważniejszy, popatrzymy co przez noc wylęgło się w główce dyrektorki. Koleżanka jest mocno zdegustowana działaniami , ja wręcz odwrotnie Pożywiom, uwidim

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Najważniejsze,że już wystąpiła o przedłużenie mojej umowy na kasę
Stary 2013-09-11, 07:41   #2182
little_ola
Zakorzenienie

a ja częstuję owsianką
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:55   #2183
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

wstałam posprzatałam bo koleżanka na kawę ma przyjść a tu jej nie widać
@ dopiero dostałam i dzisiaj umieram
ale dobrze że nic w planach nie mam czyli dzień luzu no prawie bo zamówienia na jutro
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:45   #2184
jola2243
Zakorzenienie

Ja zmykam

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:50   #2185
babydelfi
Zakorzenienie

Witam się i ja
śniadanko właśnie wszamam, mąż zapomniał zabrać do pracy, tego co sobie uszykował, więc korzystam i zjadam

Siedziałam prawie do 3 i chustę kończyłam, zostało mi tylko obrobić ją dookoła półsłupkami, a potem frędzle i tak się zastanawiam, może podpowiecie , najpierw ją zblokować i potem frędzle zrobić, czy może najpierw frędzle a potem blokować
A chusta teraz wyszła naprawdę spooora, jak założę na plecy to sięga mi prawie do kolan , już widzę co to będzie po blokowaniu

A przez to że tak długo siedziałam, rano wstać nie mogłam i dzieciaki musiały mnie budzić

Jola a co znowu mamy opijać??

Na szczęście ja czuję się już dużo lepiej, i nawet katar prawie przeszedł, więc mam nadzieję, że nic się nie stanie i jutro będę mogła ze spokojem mieć przeprowadzoną operację.
Oczywiście już się zaczynam denerwować, ale co poradzę, już tak mam

Życzę wszystkim miłego dnia
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:59   #2186
rardan
Zakorzenienie

Witajcie.
A co to dzisiaj wszystkie w biegu.
Zjadłam śniadanko i idę robić kawkę.

A propo klepania.
Marysiu dobrze, że nie trafiłaś jak ja nie mogłam spać i klepałam.
A rano Dziewczyny miały lekturę do kawy.
No i dużo wzorków do przeglądania.

Edytowane przez rardan
Czas edycji: 2013-09-11 o 09:07
Stary 2013-09-11, 08:59   #2187
kamaerba
Zakorzenienie

Ale ze nie koleżanka...do zapomniałam Kasi pogratulować zdanego prawka Gratuluję !!!!! i trzymam kciuki za jutro
kamaerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:05   #2188
rardan
Zakorzenienie

Kasiu, ale jesteś wytrzymała.
Nigdy nie robiłam z frędzlami i sama nie wiem jak lepiej.
Jola jest bardzo tajemnicza.
Może DG rozpoczyna i dostała kasiorkę.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Kasiu, mocno trzymam kciuki za szczęśliwy przebieg operacji
i szybki powrót do pełni zdrowia.
Będzie dobrze.
Stary 2013-09-11, 09:10   #2189
emi29w
Zakorzenienie

Hey!
Śniły mi się koraliki

Zaglądam zobaczyć jak się czuje Kama? lepiej?

jak nie możesz jeść ciężko strawnych potraw i kawy to może to być trzustka lub kamienie. Moja mama tak miała ,odkładała i odkładała wizyte u lekarza i złapało ją zapalenie trzustki, jedna noga była juz na tamtym świecie, potem usuneli jej kamienie ,ale wszystko trwało ponad rok, lepiej wcześniej iść do lekarza
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:14   #2190
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Barboletta Pokaż wiadomość
Alez wy dziewczyny macie tempo! Ile stron no!! :d
Jak nie nadazysz czytac to sie nie przejmuj - ja zima tez nie wyrabiam jak jest do kiklu stron od mojej poprzedniej obecnosci to tylko fotki podgladam a jak wiecej to juz nawet tego nie wyrabiam robic a i tak mnie dziewczyny przygarniaja za kazdym razem corke marnotrawna - wiadomo ze jak sie 2-3 dobiora i maja fajny humorek wieczorkiem to moga kilka stron glupot popisac - w sumie jak nie poczytasz tych kilku dowcipow to nic Ci sie nie stanie (a teraz najwieksze klepaczki nocne mnie zywcem zjedza za szerzenie "nieczytalnictwa" ich "poematow" )

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
Witam się i ja
śniadanko właśnie wszamam, mąż zapomniał zabrać do pracy, tego co sobie uszykował, więc korzystam i zjadam

Siedziałam prawie do 3 i chustę kończyłam, zostało mi tylko obrobić ją dookoła półsłupkami, a potem frędzle i tak się zastanawiam, może podpowiecie , najpierw ją zblokować i potem frędzle zrobić, czy może najpierw frędzle a potem blokować
A chusta teraz wyszła naprawdę spooora, jak założę na plecy to sięga mi prawie do kolan , już widzę co to będzie po blokowaniu

A przez to że tak długo siedziałam, rano wstać nie mogłam i dzieciaki musiały mnie budzić

Jola a co znowu mamy opijać??

Na szczęście ja czuję się już dużo lepiej, i nawet katar prawie przeszedł, więc mam nadzieję, że nic się nie stanie i jutro będę mogła ze spokojem mieć przeprowadzoną operację.
Oczywiście już się zaczynam denerwować, ale co poradzę, już tak mam

Życzę wszystkim miłego dnia
moj teraz wstaje po mnie jak ma na popoludnie, to jedynie on moze skorzystac jak ja zapomne a nie skorzysta bo ja dziwne rzeczy jem jak dla niego - zamiast normalnej bulki/chleba z wedlina
na przyklad jakby ktoras sie chciala poczestowac to dzis mam salatke sledziowa i buleczke mniam i jako ze wlasnie niedawno dotarlam do pracy i kawa mi sie zaparzyla to czas na przerwe sniadaniowa

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

tak wlasciwie to mialam sie odniesc do zupelnie czego innego cytujac Kasie
Kasiu: nie martw sie - bedzie dobrze przeciez
co do blokowania to ja bym najpierw dorobila fredzle - skoro masz jutro miec zabieg to jak Ci chusta nie wyschnie to bedziesz musiala te fredzle pozniej dorabiac, a po co masz sie meczyc - a tak bedziesz tylko czekala az wyschnie i najwyzej poprosisz dzieciaki zeby Ci paluszkami fredzle rozczesaly
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości