Salony Madonna w Warszawie 100 pytań!! :D - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 20:52   #1
Beti0506
Raczkowanie

Salony Madonna w Warszawie 100 pytań!! :D

Dziewczyny mam taką sytuację, że nie ma mnie w kraju prawie do samego ślubu... będę teraz tylko na tydzień we wrześniu i zaczęłam myśleć, że chyba trzeba by było się rozejrzeć za sukienką... ślub mam w lipcu. I tu pierwsze pytanie. Nie zbyt wcześnie? a jak mi się odwidzi jakaś którą wybiorę?? ale z drugiej strony nie wiem kiedy będę mogła znów przyjechać a nie chcę wszystkiego na biega załatwiać.
No i tu główna kwestia. Bo znalazłam na stronie kilka sukien Pronovias z kolekcji 2013 i jest informacja że są one w salonach Madonny w Warszawie. Patrzę a tu jest ich kilka. Nie pytajcie gdzie słabo znam ulice w Wa-wie więc Który salon polecacie?? Czy to jest jeden właściciel? Czy jeśli suknie są na stronie to znaczy, że są one do obejrzenia i przymierzenia juz w salonie czy trzeba wcześniej wiedzieć jaką suknie chce się przymierzyć i dopiero oni ją sprowadzają. No i czy trzeba się tam umówić wcześniej?? podejrzewam że tak, ale wolę zapytać. I kurde ile taka wizyta zajmuje czasu Kazdą minutkę w Polsce mam zajętą tyle rzeczy do załatwienia i chce wiedzieć na ile się nastawić. Ogólnie polecacie te salony do zakupu sukni?
Stary 2013-08-31, 08:06   #2
Kyiia
Zakorzenienie

Dot.: Salony Madonna w Warszawie 100 pytań!! :D

Hej
Powiem Ci tak... nie jest za wcześnie. Mi panie w salonie mówiły że czas oczekiwania na suknie to 7-8 miesięcy. Więc spokojnie możesz iść. Teoretycznie powinnaś wiedzieć co chcesz, chociaż one też fajnie, fachowo doradzają. Dużo modeli mają na stanie, ale jeśli nie jesteś pewna to lepiej wcześniej się umówić czy akurat to co Ci się podoba będzie. No i na wizytę trzeba się wcześniej umówić bo mogą akurat nie mieć czasu/przymierzalni/obsługi żeby od ręki Cię przyjąć

Generalnie w Warszawie byłam w dwóch salonach, jeden na Wilczej drugi na Marszałkowskiej. O ile z obsługi pierwszego nie byłam zadowolona (pełna fachowość, cud - miód - malina jeśli chodzi o doradzenie, natomiast to jak potraktowali potencjalnego klienta wołało o pomstę do nieba), o tyle ten drugi bardzo polecam

Właściciel jest jeden i jest to sieć sklepów Więc jeśli w danym nie mają czegoś na stanie to potrafią na wizytę załatwić dany model sukni. A wizyta różnie. Jeśli przymierzasz tylko jeden model i wiesz że go chcesz to np 30-40 min, natomiast więcej to i 1h 30 min -2h może potrwać... Ciężko określić bo możesz chcieć porównać np trzy modele i każdą z nich będziesz zakładać po pięć razy "bo coś"
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 08:25   #3
naiat
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o Madonnę w Warszawie, to przede wszystkim trzeba zadzwonić i umówić się na konkretny termin przymiarek. Tak "z ulicy" można się nie wstrzelić w wolną chwilę. Jak będziesz dzwonić, żeby się umówić to najlepiej dopytaj się czy w salonie mają konkretne modele, które upatrzyłaś sobie na stronie. Może być tak że ogólnie je mają, ale akurat nie w tym salonie.
W Warszawie są dwa salony - na Wilczej i na Marszałkowskiej.
Ja byłam w tym drugim. Przymierzyłam bardzo dużo sukienek, zajęło mi to ok. 1,5 godziny. Przy czym byłam bardzo zdecydowana i w sukience oglądałam się jakieś 3 minuty po czym wskakiwałam w następną. Ja współpracowałam z panią Agnieszką - polecam. Świetnie mi się z nią dogadywało.
Stary 2013-08-31, 10:45   #4
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Madonnę w Warszawie, to przede wszystkim trzeba zadzwonić i umówić się na konkretny termin przymiarek. Tak "z ulicy" można się nie wstrzelić w wolną chwilę. Jak będziesz dzwonić, żeby się umówić to najlepiej dopytaj się czy w salonie mają konkretne modele, które upatrzyłaś sobie na stronie. Może być tak że ogólnie je mają, ale akurat nie w tym salonie.
W Warszawie są dwa salony - na Wilczej i na Marszałkowskiej.
Ja byłam w tym drugim. Przymierzyłam bardzo dużo sukienek, zajęło mi to ok. 1,5 godziny. Przy czym byłam bardzo zdecydowana i w sukience oglądałam się jakieś 3 minuty po czym wskakiwałam w następną. Ja współpracowałam z panią Agnieszką - polecam. Świetnie mi się z nią dogadywało.
Ja u pani Doroty byłam. I też jestem mega mega zadowolona
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Stary 2013-08-31, 15:00   #5
Beti0506
Raczkowanie

Dzięki dziwczyny... w sumie to będzie pierwszy salon w jakim chcę mierzyć a ja jestem tą z tych ciężko decydujących się
a nie orintujecie się co z zaliczką? czy to jest jakaś część kwoty sukni czy stała jedna cena?
Stary 2013-08-31, 18:04   #6
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beti0506 Pokaż wiadomość
Dzięki dziwczyny... w sumie to będzie pierwszy salon w jakim chcę mierzyć a ja jestem tą z tych ciężko decydujących się
a nie orintujecie się co z zaliczką? czy to jest jakaś część kwoty sukni czy stała jedna cena?
Chyba 1/3 całej kwoty jeśli dobrze kojarzę

Stary 2013-08-31, 18:16   #7
Beti0506
Raczkowanie

Dobrze wiedzieć...
Stary 2013-09-06, 23:53   #8
painka
Zadomowienie

Ja kupowałam swoją suknię w Madonnie na Marszałkowskiej i bardzo polecam ten salon. Panie które w nim pracują są bardzo pomocne i miłe.

Na zamówienie nie jest za wcześniej, ja zamawiałam w grudniu i ledwo się wyrobiłam z zamówieniem na lipcowy ślub. Na przymiarkę trzeba się umówić.

Ja wpłacałam 20% zaliczki.
Stary 2013-09-07, 11:46   #9
cukraktywna
Zadomowienie

Dorzucę pytanie o cenę. Czy w Madonnie da się kupić kieckę do 3500 zł? Ma renomę (?) drogiego sklepu, w innych salonach widywałam już ładne kiecki za 2500-3000 zł, więc więcej nie mam zamiaru wydawać.

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 12:15   #10
painka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Dorzucę pytanie o cenę. Czy w Madonnie da się kupić kieckę do 3500 zł? Ma renomę (?) drogiego sklepu, w innych salonach widywałam już ładne kiecki za 2500-3000 zł, więc więcej nie mam zamiaru wydawać.
Hmmm pewnie zależy jaką markę wybierzesz. Ja mierzyłam 3 suknie z Pronovias i ceny wahały się między 5500-7000zł. Teraz pewnie będą wyprzedaże i pamietam że wtedy opuszczali ceny aż o 50% więc wtedy z zakupem sukni za 3500zł nie będzie problemu
Stary 2013-09-07, 16:06   #11
aniafaldowski
Przyczajenie

Bardzo polecam Madonne na Marszalkowskiej a konkretnie p. Agnieszke - jest fantastyczna kupilam sukienke w czerwcu z kolekcji z 2013 za 2,5 k PLN (model z salonu) nowa kosztowala ok 3k, generalnie przymierzalam ok 5 sukienek, srednio kosztowaly 2-4k.
aniafaldowski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 23:50   #12
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Da się, da Ja kupiłam za 2200, z przedsprzedaży Inna która mi się podobała kosztowała 2900, a jeszcze kolejna coś koło 3400.

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 18:34   #13
Beti0506
Raczkowanie

Czyli można kupić coś w nie kosmicznych cenach pocieszyłyście mnie, bo się bałam że już całkiem zwariowali z tymi cenami.
Dziewczyny jest tam jakiś parking przed salonem? bo z kolegą jadę i się pytał czy będzie miał gdzie zaparkować tam
Stary 2013-09-10, 23:19   #14
painka
Zadomowienie

Cytat:
Czyli można kupić coś w nie kosmicznych cenach pocieszyłyście mnie, bo się bałam że już całkiem zwariowali z tymi cenami.
Dziewczyny jest tam jakiś parking przed salonem? bo z kolegą jadę i się pytał czy będzie miał gdzie zaparkować tam
Nie ma parkingu, trzeba szukać miejsca w uliczkach - to jest samiusieńkie centrum i czasem ciężko znaleźć miejsce i trzeba trochę pokrążyć.
Stary 2013-09-11, 19:14   #15
Beti0506
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
Nie ma parkingu, trzeba szukać miejsca w uliczkach - to jest samiusieńkie centrum i czasem ciężko znaleźć miejsce i trzeba trochę pokrążyć.
o kurcze to trzeba będzie pojeździć i dobrze zaparkować żeby mandatu nie zarobić
Stary 2013-09-16, 07:52   #16
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
da się - konkretne modele nie sa droższe niż w innych sklepach w Warszawie (porównywałam cene konkretnego modelu w Madonnie i w innym salonie własnie)

Sukienke kupiłam w Madonnie za ok. 3000 zł

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 01:23   #17
Beti0506
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
da się - konkretne modele nie sa droższe niż w innych sklepach w Warszawie (porównywałam cene konkretnego modelu w Madonnie i w innym salonie własnie)

Sukienke kupiłam w Madonnie za ok. 3000 zł
Ale porównywałaś tylko jedną suknię czy kilka modeli?? bo wiem że kilka dziewczyn pisało gdzieś indziej że czasem bywały tam droższe..
Stary 2013-09-17, 08:59   #18
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Ale porównywałaś tylko jedną suknię czy kilka modeli?? bo wiem że kilka dziewczyn pisało gdzieś indziej że czasem bywały tam droższe..
jednego konkretnego modelu, który miałam na oku, a znalam jego cenę z innego salonu - byłam mile zaskoczona, bo spodziewałam się ze za miejscówkę sie płaci (centrum), ale nie.

Innych modeli nie porównywałam, bo w sumie przymierzyłam u nich 3 sukienki i zdecydowałam się na 3 - zazwyczaj jest tak, że cena podawana jest dla bardzo konkretnych modeli, które rozważamy, więc hurtowo nie da się porównac cen

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 00:09   #19
malavisee
Przyczajenie

Stanowczo odradzam zakupy w salonach Madonna, nie tylko w Warszawie. Obsługa owszem miła, trochę się to zmienia w momencie kiedy nie podejmujemy natychmiastowej decyzji o zakupie sukni, aczkolwiek jeśli o to chodzi nie było źle. Proponowano mi 2 wersje sukni które mi się podobały- oryginalną oraz "szytą w Polsce z tych samych materiałów tylko dla salonów Madonna" tylko kilka razy tańszą. W salonie jakoś nie pomyślałam, ale po powrocie do domu zaczęłam się zastanawiać o co w tym chodzi. Poszperałam trochę w internecie i mam.. Otóż salony Madonna szyją podróbki sukni znanych firm! Równolegle sprzedając oryginalne! Szok, jak tak można, jak można bezprawnie odwzorowywać szyjeś projekty i na tym zarabiać...
Ponadto Panie mimo, że miłe nie przywiązują zbyt dużej wagi do dopasowania sukni do sylwetki. Całe szczeście, iż mimo że nie powinnam zdrobiłam zdjęcie sukni, której o mały włos nie kupiłam. Kompletnie niedopasowana do mojej sylwetki! Ale co tam, ważne by sprzedać.. Zamiast mnie wysmuklić uwydatniała tylko szerokie biodra, biust za to zniknął. Ale przecież tak pięknie w niej wyglądałam.
Po trzecie jakość tych sukien - koszmarna! Cena 6 tysięcy, a za to najniższej jakości muślin? Muślin który się błyszczał, prześwitywał i miał mnóstwo dziur od samego mierzenia? Z muślinem jedwabnym nie miał nic wspólnego, to był najtańszy jego rodzaj, poliester. Niestaranne szycie aż bilo po oczach. Nie wiem gdzie to szyją, chyba w jakimś garażu.
Podsumowując - szczerze odradzam. Ja na szczęście trafiłam do salonu, gdzie potrafią dobrać suknie do figury. Pani pięknie pokazuje, że podniesienie talii 2 cm wyżej daje ogromną różnicę w moim przypadku, a delikatne przesunięcie linii ramion wpisuje mnie w kształt idealnej klepsydry. Na moich oczach działa się jakaś magia! Kompetencja tych pań, ich szczerość sprawią że każda kobieta w dzień swojego ślubu będzie wyglądała najzgrabniej jak tylko może. Suknie szyję, lecz z wysokiej jakości materiału, nie wyniesie mnie wcale taniej niż w Madonnie, ale będzie idealnie dopasowana i z pięknych tkanin a nie szmatek. Polecam szyć, bo zwężenie czy skrócenie sukni to w większości przypadków śmieszne nic jeśli chodzi o dopasowanie do sylwetki. Tylko trzeba poszukać na prawdę porządnego salonu z profesjonalną krawcową.
A! W moim salonie dowiedziałam się też, że salony Madonna za podrabianie sukni straciły prawo do ich sprzedaży. Chodziło o współpracę z 3 producentami, na pewno jednym był Pronovias, pozostałych nie pamiętam. A "Pronovias" z tego co wiem dalej sprzedają, oczywiście nie oryginalne i to podobno z wszywanymi metkami tej firmy
Dziewczyny, uważajcie!
malavisee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-21, 20:46   #20
77marti
Przyczajenie

Dziewczyny pomóżcie, mam pytanie. Dopiero zaczęłam poszukiwania i jestem zielona. Jak to jest w przypadku salonu Madonna jeśli chodzi o cenę szycia. Czy to jest tak, że cena którą Pani powie, to jest cena za uszycie swojej nowej sukienki ale bez żadnych dodatków? Czy to jest cena końcowa?
77marti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-08, 20:29   #21
justynazaw
Przyczajenie

NIE POLECAM!!! Zamówiłam suknie ślubną 30.10.2015 r w salonie sukien ślubnych Madonna w Krakowie. Wybrałam piękna suknie marki Milla Nova model Alessandra. Poinformowana przez obsługę, że jest to już ostatni dzwonek ponieważ na suknie czeka się ponad pół roku ( są sprowadzane z zagranicy) wpłaciłam zaliczkę i umówiłam się, że na miesiąc przed ślubem ( termin uroczystosci 02.07.2016) zadzwonię i umowie sie początkiem czerwca na przymiarkę. Zgodnie z ustaleniem pierwszy telefon wykonałam 31.05.2016, jednak zostałam poinformowana, że mojej sukni jeszcze nie ma, zapewne na dniach się pojawi i bym kontaktowała się ponownie z salonem za parę dni. Powtórzyłam zatem telefon po tygodniu czasu tj 06.06.2016 jednak sukni dalej nie było, Pani z obsługi powiedziała ze sprawdzi u dostawcy kiedy suknia zostanie dostarczona do salonu i powróci z informacją do mnie . Jednak przez dwa dni nikt do mnie nie oddzwonił, zatem po raz kolejny wykonałam telefon do salonu w dniu 08.06.2016. Niestety sukni dalej na salonie nie było, Pani również nie była w stanie powiedzieć kiedy suknia się pojawi. Zapytalam zatem jak wyobrazaja Panstwo sobie sytuacje, że zamawiam suknie 8 miesiecy wczesniej, a na 3 tygodnie przed ślubem dalej jej nie ma, po czym zostałam zapytana przez sprzedawcę kiedy chcialabym w takim razie odbyc przymiarke, powiedzialam ze w najblizszy piatek tj 10.06.2016 na co Pani odpowiedziala ze ok ze zapisuje mnie na wizyte. Zdziwiona zapytalam jak mogą Panstwo zapisywac mnie na przymiarke skoro nie ma sukni na salonie, na co uzyskalam informacje, że do dwoch dni suknia juz sie pojawi. Uspokojona przyjechalam ponad 100 km od miejsca zamieszkania do Krakowa, by przymierzyc suknie na co zostalam w tym dniu okropnie rozczarowana...! Kreacja bowiem jaką przyniósł mi sprzedawca - oznaczona jako moja NOWA suknia , którą zamówiłam, byla w znacznej części zniszczona! Spódnica posiadala liczne zmechacenia zarówno w pasie jak i na biodrach. Ponadto miała zaciagniecia na spódnicy, była zszarzala i ewidentnie nie pierwszej świeżości. Co lepsze bluzka z koronki również była pozaciagana ale hitem, który totalnie zwalil mnie z nóg byl zepsuty zamek w bluzke - dokladnie wyrwany...co za tym idzie nie nadawala sie wogole do przymiarki... Po poszukiwaniach tego samego modelu Sprzedawca przyniósł mi suknie Pani Młodej z sierpnia, mowiac ze w takim razie tą zmniejszymy do mojego rozmiaru a tamtej Pani zamówi się nową suknie. Dostalam potwierdzenie z firmy Milla Nova, ze absolutnie nie dostarczyli do salonu sukni ktora byla przedstawiona mi na pierwszej przymiarce, poniewaz jakosc wysylanych egzemplarzy jest przed wysylka dokladnie sprawdzana. Nie mozna tutaj mowic nawet o wadzie materiau poniewaz liczne zmechacenia, zaciagniecia oraz wyrwany zamek swiadczyl o tym ze byla uzywana! Fakt braku sprawdzenia przez Pantwa towaru ktory przedstawiacie klientowi rowniez pozostawia wiele do zyczenia... poniewaz lekcewazycie w ten sposob klienta ktory przyjezdza specjalnie do salonu na przymiarke...Dziwny jest rowniez fakt ze nie wiza Panstwo w sobie winy jesli suknia byla zamowiona przeze mnei 30.10.2015 a firma Milla nova otrzymala od Panstwa zamowienie dopiero 14.06.2016 ( mam potwierdzenie na mailu)Dziwnym trafem data 14.06.2016 to termin kiedy osobiście do Państwa zadzwoniłam ze względu na brak jakiejkolwiek odpowiedzi z Państwa strony na wysłanego przeze mnie maila w sprawie sytuacji jaka miała miejsce 10.06.2016 w salonie Madonna.
Pominę już fakt ze w ubiegły poniedziałek udałam się po ODBIÓR sukni i pomimo Państwa zapewnieniom ze suknia będzie gotowa musiałam czekać 3 godziny ponieważ koronka na biuście była przyszyta do miseczki przez co " ciągnęła" cala koronkę na biuście.
Niestety czasu już cofnąć nie można , ponieważ drugi raz nie wybrałabym salonu Madonna, ale z pewnością nie polecę tego salonu nikomu! By i pozostałe koleżanki nie spotkała sytuacja która przygotowania do ślubu zamieniła w koszmar...
A to, że odebrałam suknie w terminie jest wyłącznie zasługą moich licznych upomnien oraz internwecji, gdyby nie to zapewne do dzisiaj czekalabym na swoja przymiarke, a Panstwo zwalaliby winę na opoznienia u dostawcy...
P.S. POZDRAWIAM PANIĄ MŁODĄ Z SIERPNIA KTORA WYBRALA TEN SAM MODEL I KTOREJ SUKNIE OTRZYMALAM, ZYCZE DUZO CIERLIWOSCI I SZCZESCIA NA PRZYMIARKACH
justynazaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości