|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
O trzeciej nad ranem wracasz pijany do domu. Twoja żona stoi z miotłą w drzwiach, a ty pytasz: -Zamiatasz czy odlatujesz? Drugi stopień odwagi:: O trzeciej nad ranem wracasz pijany do domu. Żona leży w łóżku nie śpi. Bierzesz krzesło i siadasz przy niej Na pytanie: "Co to ma znaczyć?" Odpowiadasz: -Chcę siedzieć w pierwszym rzędzie, jak zacznie się ten cyrk Trzeci stopień odwagi: O trzeciej nad ranem wracasz pijany do domu. Czuć od ciebie damskie perfumy, masz ślady szminki na kołnierzu. Klepiesz żonę w tyłek i mówisz: -Teraz twoja kolej! Czwarty stopień odwagi: O trzeciej nad ranem wracasz do domu pijany w towarzystwie dwóch ślicznotek Stojącej żonie w drzwiach, mówisz: -Stara, nie bądź świnia, powiedz, że jesteś siostrą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dobra mam:-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#93 |
Zakorzenienie
|
u nas kołysanie i bujanie swego czasu to byl nieodłączny element uspokajania. tylko jak młody zaczął się robić coraz cięższy to żeby oszczędzić ręce to zaczęłam z nim skakać na piłce żeby miał gibanie. też działało, ale na szczęście ostatnio obywa się bez tego
#94 | |
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
hehe mam nadzieję, że mąż nie będzie tak stopniował odwagę
![]() u nas z metody karpa stosuję tylko szszszsz jak nie może usnąć i ewentualnie trzymam za rączkę.
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem, może to dlatego, że zmarzłam ostatnio? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ash, zdrówka dla Sofci. Cloche, przykro mi, że Florek ma takie problemy ![]() ![]() Nie nadrobiłam jeszcze poprzedniego wątku, nie miałam dziś siły na siedzenie przy komputerze, więc uznałam, że choć w nowej części będę na bieżąco ![]() Mąż jutro jedzie w delegację na 3 dni, nie wiem, jak dam radę sama z małą przy tym zapaleniu, ale może jutro już będzie lepiej? ![]()
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
ja właśnie zapytałam małża na ile ocenia swoją odwagę w skali od 0-4, powiedział, że na 3
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() ja idę odciągnąć mleko i do spania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Też muszę zacząć coś wprowadzać ale nie wiem od czego zacząć. W piątek zjadłam jajko i też był ryk.
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Przemek w 5 miesięcy w sumie 17-18 cm
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oo pizza mniammm A mi w jelitach cos jezdzi po tej salatce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak wyżej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie w temacie nosidła
Co na ten temat? http://www.womar.com.pl/section2.php...osidelka&zm3=3 Tym bardziej mnie interesuje, że jest pozycja przodem do świata...hmmmm
#105 | ||
Zakorzenienie
|
AW: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jussti chrapie, więc odpowiem za Nią ![]() ![]() co do noszenia przodem... http://www.noszaki.pl/czytelnia-przo...wiata-nie.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
witam się w nowym wątku
![]() cloche- ![]() ![]() ash- dobrze, że z Sofią już lepiej nuna- nie obawiaj się windi, jeśli jest to konieczne to stosuj ! Mała prędzej czy później kupkę zrobi ,spokojnie ![]() ja już nawet nie zliczę ile razy my używaliśmy windi, uważam, że w wielu sytuacjach to było jak zbawienie dla W ![]() -== byłam dzisiaj na długim spacerze, Wojtuś prawie całą drogę spał ![]() ![]() jedynie przed rossmanem dał koncert ![]() siostra czekała na mnie (bo kupowałam różne słoiczki dla W) W był radosny, gadał sobie, oglądał zabawki, i podchodzą jakieś babki i mówią- ooo jaki ładny dzidziuś, jaki grzeczny, i momentalnie Wojtuś się rozryczał ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() a Ty Magusia szukasz nosidła ? przecież masz chustę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oficjalnie opisali, że jest ergonomiczne i niby dziecko nie wisi. A nosidło dla TŻ'ta ![]()
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sama szukam, niestety trzeba dać min 400 zł za porządne i zdrowe nosidło. szukam narazie używanego.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Adunia nie odpisałam Ci... wersja z samym laktatorem się niestety nie sprawdzi, bo nawet gdy miałam mleko to niewiele odciągałam... zresztą nie wyobrażam sobie jak miałabym znaleźć na to czas ![]() ![]() od kiedy ta promocja na Dadę z pszczółką? byłam dzisiaj w Biedronie, ale nie widziałam tych pampków ![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
nadrobię sobie najpierw ten, a później stary watek
![]() Nuna - tez dzisiaj wyczarowałam drozdzowe ze sliwkami ![]() Axella - mam nadzieje, ze u Zuzinki po szczepieniu wszystko ok i chrapiecie sobie już (bez zadnych przebojow) ![]() Cloche - sciskam najmocniej jak się da. pamiętaj, ze cycuchy daly rade! rozhulalas laktacje, Florus wyssal już trochę przeciwciał. to nie Twoja wina, ze choroba tak Wam dokucza...sciskam kciuki i wierze, ze jeszcze się będziecie smiac z tej kozieradki i brovarii ![]() pytasz ,czy będziesz miała sile...kobieto! Ty dla tego swojego cudnego bobasa to doilabys się do emerytury ![]() ![]() Banka - dlaczego facecie? ![]() Puchatkowa - 2-3cm miesięcznie sa możliwe ![]() Ash - czytam miedzy wierszami, ze Sofcia choruje ![]() dziewczyny, w Rossmannie 25% na jedzonko tylko 10-11 września. zatem ostatni dzwonek! aaa i jeśli dostalyscie już paczki z Hippa, to nie przegapcie bonow na 20% (słoiczki, soczki, kosmetyki, mleko). sa ważne do końca października. gdyby ktoras chciała to odstapie talonik na mleko hippowe (ktoras używa?) JEDEN BON JEST NA KOLEJNĄ PACZKĘ PRÓBNĄ!!! WYSTARCZY ZAPŁACIC 1 GROSZ I MOZNA JA ODEBRAĆ W KAŻDYM ROSSMANNIE. Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-09-10 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
ejjj, dlaczego u Was już sa pszczolkowe Dady? jak byk napisane jest, ze promocja obowiazuje od 12-25 września. kupiłam dzisiaj zwykle trojki, bo jednak czworki jeszcze za duże
![]() macie jakas metode kupowania sloiczkow? skupiacie się na jednej firmie czy bierzecie rozne, np. według smakow? a może warto wziąć dla porównania marchewke od kilku producentow? ![]() ![]() ![]() i jeszcze jedno bronie Axelli, desery-owoce Hippa maja termin przydatności 3 dni ![]() Prodiament - zmajstrowaliście coreczke pod zaglami? ![]() Ankaaa- u nas zawsze powinny być dwie osoby. jedna wchodzi do wody, druga podaje dziecko. jedna przebiera po basenie dziecko, a druga siebie ![]() maz gapa - szkoda ![]() ![]() ![]() ![]() Ada - mamusia kociaka! wszystkie dzieci nasze sa, czy jakos tak to było ![]() ![]() Magiusa, jasne, ze kupka może zmienić wage, ale gdybys tego 2 dnia zobacyzla na wadze mniej niż pierwszego to tez czulabys, ze to tak nie powinno być ![]() ![]() sciskam kciuki żeby Wam oczko splatalo figla i samo zaczelo walczyc ze lzami. ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() nie macie jakiegoś dyżurującego lekarza/ przychodni gdzies niedaleko? niech ja obejrza... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() Cytat:
![]() a to do banki to chyba ona sie pomylila, bo to mialo byc do mnie, bo pisalam, ze bylabym chyba fajnym facetem ![]() tak wiec banka, ja ryby ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
boszzz jaka to wygoda wywalic cyca i po prostu karmic...
Florek daje rade tylko 70 ml na raz wypic. po 3 godzinach placze. w ogole przez sen co i rusz plakal, chyba mu jednak brakuje ![]()
#116 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() bedzie ciezko hehhe a rybki tez fajny znak ![]() z hipa nie dostalam nic a jak chcialam na ich stronie zamowic darmowy sloik z lyzeczka pokazuje ze on jest od 6 mc i ze nie wysla mi jeszcze Mam nadIeje ze nocka wam spokojnie minela cmokk
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Diabli-Z zasnela jak zawsze, spala jak zawsze
![]() Dziekujemy za troske ![]() Teraz znow mi glupio ze plakalam na tym szczepeniu, ale co zrobic.. ![]() Codziennie budze sie z bolem glowy, i mee3ega zmeczeniem, o wiele bardziej wypoczeta jestem chocby w nocy gfy ide po mleko.. Juz niewiem jak sobie z tym radzić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
masakra z tym spaniem małego ostatnio. a dziś już pobił samego siebie z pobudkami co 2h. czuję się jak zombie
![]()
#119 | ||
Wtajemniczenie
|
hej kochane mamuśki..
![]() dziękuje za komentarze odnośnie kociaka i za komentarze do zdjęcia moich chłopców ![]() Justi ![]() ![]() nuna..może ten płacz histeryczny to skok..mamy dzieci podobne wiekowo ..u nas właśnie takie krzyki wieczorem i czasem rano są..wręcz piski jakbym go ze skóry obdzierała.. ![]() też wygląda to na jakieś bóle przeogromne..ale po godzinie płaczu ..tulenia ..pieszczenia usypia ..i budzi sie jak odczarowany..uśmiechniety i szczęsliwy..i jakiś taki "silniejszy" a windi się nie bój..nie będzie miała problemów na pewno... ![]() my co prawda dawno już bez tego żyjemy..ale używaliśmy (zbawienie) mały jak ma zrobic kupkę to zrobi a robi co drugi/trzeci dzień....bez problemu... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() clo bardzo mi przykro z powodu waszych problemów.. ![]() mam nadzieje że to chwilowy stan i Florek będzie mógł tulic sie do cyca i ssac go ile chce ![]() ![]() tyle chciałam jeszcze napisac i mały się budzi......... Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-09-11 o 06:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() si ![]() ![]() podpytaj jeszcze Lublanę może też dołączy ![]() a co do piątku niech decyduje pearl na co ma ochotę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.